Mamy wrześniowe 2018 ❤ - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-06, 19:31   #2701
Iwona 25
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤

już miało być pięknie...a przed chwilą PAW gigant. Najgorsze,że widzi to mój synek bo wchodzi do łazienki
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 20:00   #2702
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Nie, jakoś pomiędzy, muszę policzyć
Mam harmonogram w jakich tygodniach powinnam wykonać badania, a po badaniach muszę sobie umówić wizytę. Także muszę zerknąć kiedy co i jak
A genetyczne mam jedne 12 marca, drugie 19.

Miałam dziś straszny dzień w pracy Tyle ludzi się na mnie wydarło... A my w tej chwili robimy nadgodziny, bo mamy zebrania przez luty i marzec, więc mniej czasu na "zwykłą" pracę, mam tyły i dziś za te tyły oberwałam. Siedziałam taka przybita, że każdy kto wchodził do pokoju mówił: "Rozchmurz się", "Olej wariatów"...
No to czekamy na relacje po badaniach i wizycie a co do pracy, nie wiem czy juz powiedzialas czy nie, ale jest zakaz pracy ciezarnych w godzinach nadliczbowych... pewnie to wiesz, no ale rozumiem, ze bywaja rozne sytuacje. Ja sama czesto sie bije z roznymi myslami w pracy.

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
A....byłam dziś u lekarza. Mam prawie pewność, że będzie chłopak!
Gratulacje! ja mam na 80 % ale maz juz mowi do brzucha Filip, a ja go stopuje i mu mowie, ze jak to jednak Hania to bedzie jej smutno, ze mowil do niej jak do chlopaka, wiec dla bezpieczenstwa ja wole mowic per maluszek / dzidzius, chociaz do meza takie tlumaczenie nie przemawia i dalej twierdzi, ze to juz pewnie chlopak

Cytat:
Napisane przez Iwona 25 Pokaż wiadomość
już miało być pięknie...a przed chwilą PAW gigant. Najgorsze,że widzi to mój synek bo wchodzi do łazienki
Wspolczuje

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 20:14   #2703
anais_nin
Raczkowanie

Cytat:
Ja też tak mam

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

no to super, ja liczę że u mnie też będzie chłopak

anais_nin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 20:46   #2704
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
No to czekamy na relacje po badaniach i wizycie a co do pracy, nie wiem czy juz powiedzialas czy nie, ale jest zakaz pracy ciezarnych w godzinach nadliczbowych... pewnie to wiesz, no ale rozumiem, ze bywaja rozne sytuacje. Ja sama czesto sie bije z roznymi myslami w pracy.
Napisałam nadgodziny żeby zobrazować swoją sytuację, ale tak naprawdę to jest praca na drugą umowę. Coś jak dwa etaty.

W pracy nie wiedzą o ciąży, ale powiedziałam sobie, że jak tylko będę się słabo czuć to mówię i muszą sobie jakoś radzić. No ale już wiecie, że przechodzę ciążę prawie bezobjawowo, więc no w zasadzie nie mam powodu, żeby rezygnować z dodatkowych godzin. Jedyne z czego się wymijam to chodzenie po rusztowaniach i dachach, bo czasem moja praca tego wymaga
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 21:03   #2705
drocia
Zakorzenienie

Ledwo zyje w nosie tak sucho jak na saharze i w oku to samo - na szczescie w jednym
Do tego cos glowa mnie dzis boli coraz bardziej od samego rana i gardlo czuje... No wszystko zniose ale nie nos... Nic, totalnie nic nie pomaga, no chyba ze bym sie w saunie zamknela czy co...

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 21:06   #2706
Smutek88
Raczkowanie

Ja tez dzisiaj miałam badania z dzidziusiem wszystko Ok nawet tydzień do przodu jest noi prawdopodobnie chłopak
Smutek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 21:22   #2707
Mart_Ko
Raczkowanie

Ja na intensywnej terapi dziewczyny. Dzidzia ale mialam atak migreny nie dowytrzymania. Myslalam ze umre... musieli ze mam udar... biegali ze mna po calym szpitalu a ból nie do wytrzymania... wszystko przez chormonu. Już zyje ale nadal jest zle dobranoc kochane. Trzymajcie kciuki
Mart_Ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 21:46   #2708
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Mart_Ko Pokaż wiadomość
Ja na intensywnej terapi dziewczyny. Dzidzia ale mialam atak migreny nie dowytrzymania. Myslalam ze umre... musieli ze mam udar... biegali ze mna po calym szpitalu a ból nie do wytrzymania... wszystko przez chormonu. Już zyje ale nadal jest zle dobranoc kochane. Trzymajcie kciuki
Prawie zawału dostałam po pierwszym zdaniu... Trzymaj się, oby noc była lekka
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-06, 22:19   #2709
Amelka6614
Raczkowanie

Chyba tylko ja oczekuje dziewczynki biedna oby w nocy bol ustąpił calkowicie
Amelka6614 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 06:40   #2710
Iwona 25
Zakorzenienie

Mart Ko- kurde zdrowia, odwodnienie często powoduje migreny

-u mnie na osiedlu sami chłopcy się rodzili w 2014 roku
-na poprzednim moim wątku ciążowym też większość chłopy
-dziewczynki to rodzynki
-zazdroszczę poznania płci, chyba tylko ja i jeszcze ktoś nie wie
Przy dobrych wiatrach dowiem się na połówkowym w okolicach Wielkanocy.

Edytowane przez Iwona 25
Czas edycji: 2018-03-07 o 06:42
Stary 2018-03-07, 06:50   #2711
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gilmoregirl92 Pokaż wiadomość
U mnie to samo, pół nocy nie spałam, boli mnie gardło, zatoki i głowa, temperatura podwyższona 37,6 Zadzwoniłam do pracy, że wezmę dzień urlopu na żądanie, jak nie przejdzie do jutra to zwolnienie. Coś musi być w powietrzu, w moim otoczeniu jest mnóstwo osób przeziębionych.

Epidemia grypy

Stary 2018-03-07, 07:01   #2712
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Mart_No wracaj kochana do zdrówka!

Iwona ja też nie wiem co za dzidziuś u mnie siedzi.moze za tydzień się dowiem.

kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 07:06   #2713
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też tak mam

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Gratulacje chłopaka!
Cytat:
katar mam i ja, a w przedszkolu połowa dzieci, wogóle mało chodzi.Mój mały nadal w domu 3ci tydzień

-malinowe herbaty można oby nie świeże patyki z ogrodu
- ja odkąd nie wymiotuję codziennie- mam bęben z przodu
kurde raptem mi urósł,ale dużo to moje wzdęcia...potworność, jak zjem jabłko lub kiwi masakra
U nas w żłobku na szczęście nie ma tragedii. Moja starsza się jakoś trzyma ale u nas sa też male grupy bo do 10-12 osób.
Cytat:
NEIRA- tez bym się wkurzyła strasznie, teraz musisz kombinować- dasz radę!
z drugiej strony- mój brat też lekarzem jest i też się rozchorował na amen
DZIEWCZYNY- jakoś mnie naszło na to co tam u mnie siedzi, oby zdrowe...ale płeć...ciekawa jestem
Też jestem ciekawa płci... Dziś na 9.15 idę do gina na wizytę a w piątek na drugie prenatalne, mam nadzieję, że w tym tygodniu płeć już będzie widoczna mój mąż i cała rodzina mówi, że będzie druga dziewczyna, ja po cichu liczę na chłopaka no ale zobaczymy
Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
.
Ktoś tu n'as podczytuje ? Co tam słychać xboo?
Cytat:
hej, bierzecie espumisan na potworne wzdęcia w ciąży?
Nie biorę, bo w sumie nie dokucza ja mi teraz wzdęcia, ale wydaje mi się, że najgorsze wzdęcia jeszcze przed nami, jak już dzidziuś zacznie się rozpychac.
Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Napisałam nadgodziny żeby zobrazować swoją sytuację, ale tak naprawdę to jest praca na drugą umowę. Coś jak dwa etaty.

W pracy nie wiedzą o ciąży, ale powiedziałam sobie, że jak tylko będę się słabo czuć to mówię i muszą sobie jakoś radzić. No ale już wiecie, że przechodzę ciążę prawie bezobjawowo, więc no w zasadzie nie mam powodu, żeby rezygnować z dodatkowych godzin. Jedyne z czego się wymijam to chodzenie po rusztowaniach i dachach, bo czasem moja praca tego wymaga
Szkoda, że tego usg gin nie zrobił
Cytat:
Napisane przez Smutek88 Pokaż wiadomość
Ja tez dzisiaj miałam badania z dzidziusiem wszystko Ok nawet tydzień do przodu jest noi prawdopodobnie chłopak
Gratulacje fiflaka!
Cytat:
Napisane przez Mart_Ko Pokaż wiadomość
Zdrówka!

Wczoraj drugie bobo zostało zapisane do żłobka adaptacja od maja 2019. Były już ostatnie miejsca a to prywatny! Pójdzie do żłobka w wieku 7 miesięcy, podobnie jak starsza. ale wszystkich formalności dopełnimy dopiero jak się urodzi.

Zaraz idę na wizytę, trzymajcie kciuki a tak to dziś mam urlop i będę grać w simsy no i trochę posprzatam dom.

Stary 2018-03-07, 07:09   #2714
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Dzisiaj u mnie 15t0d, czyli 1/4 ciąży za mną Ale ten czas leci...

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 07:11   #2715
Iwona 25
Zakorzenienie

Fortuna- kciuki!
ciekawe czy Twoje przeczucia płci się sprawdzą, czy rodzinki
Stary 2018-03-07, 07:24   #2716
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Gilmoregirl u mnie 14t1d też jestem w szoku że tak szybko to mija. Dziś czułam rano dziwne przerwanie w dole brzucha:p ciekawe co to:p

Miałam dziś iść zrobić badania hormonalne tsh, ft4 i przeciwdziała i hiv Ale wzięłam tabletkę już bo nie wiedziałam że bez tabletki trzeba pojsc:/. I musze iść jutro..

Dzidziuś oburzony i głodny zasysa mi wszystko w zoladku:p

kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 07:33   #2717
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
Gilmoregirl u mnie 14t1d też jestem w szoku że tak szybko to mija. Dziś czułam rano dziwne przerwanie w dole brzucha:p ciekawe co to:p

Miałam dziś iść zrobić badania hormonalne tsh, ft4 i przeciwdziała i hiv Ale wzięłam tabletkę już bo nie wiedziałam że bez tabletki trzeba pojsc:/. I musze iść jutro..

Dzidziuś oburzony i głodny zasysa mi wszystko w zoladku:p

W sensie wzięłaś Euthyrox lub Letrox? Jeśli tak, to ja się leczę na niedoczynność od wielu lat i zawsze mi lekarze kazali normalnie brać rano Euthyrox przed badaniem..

Stary 2018-03-07, 08:00   #2718
lupinka
Zadomowienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Wczoraj drugie bobo zostało zapisane do żłobka adaptacja od maja 2019. Były już ostatnie miejsca a to prywatny! Pójdzie do żłobka w wieku 7 miesięcy, podobnie jak starsza. ale wszystkich formalności dopełnimy dopiero jak się urodzi.

Ojejku to z takim wyprzedzeniem trzeba zglaszac? Czy to jakas super placowka i po prostu tyle chetnych? W sumie moglabym sie juz zorientowac jak to wyglada w mojej okolicy... na wszelki wypadek

Cytat:
Napisane przez gilmoregirl92 Pokaż wiadomość
Dzisiaj u mnie 15t0d, czyli 1/4 ciąży za mną Ale ten czas leci...

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
No wlasnie dziewczyny jak to jest, II trymestr zaczyna sie od 14t0d (czyli de facto od poczatku 15 tygodnia)? Bo skoro usg genetyczne I trymestru mozna zrobic najpozniej do 13t6d to by sie zgadzalo rozne zrodla roznie podaja, wydaje mi sie ze np. u sierpniowek na pierwszej stronie maja 13t0d juz jako II trym... u nas zreszta na rozpisce to samo a np. aplikacja Preglife tez liczy od rozpoczecia 15 tyg.

Edytowane przez lupinka
Czas edycji: 2018-03-07 o 08:01
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 08:01   #2719
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojejku to z takim wyprzedzeniem trzeba zglaszac? Czy to jakas super placowka i po prostu tyle chetnych? W sumie moglabym sie juz zorientowac jak to wyglada w mojej okolicy... na wszelki wypadek

No wlasnie dziewczyny jak to jest, II trymestr zaczyna sie od 14t0d (czyli de facto od poczatku 15 tygodnia)? Bo skoro usg genetyczne I trymestru mozna zrobic najpozniej do 13t6d to by sie zgadzalo rozne zrodla roznie podaja, wydaje mi sie ze np. u sierpniowek na rozpisce na pierwszej stronie maja 13t0d juz jako II trym...

Z tego co ja wiem to II trymestr zaczyna się od 14. tygodnia, czyli 13t0d

Stary 2018-03-07, 08:12   #2720
Heledore
Zakorzenienie

Lupinka warto się zorientować. Ja akurat wczoraj rozmawiałam krótko o tym że znajoma i dowiedziałam się że u mnie dzieci nieurodzonych nie zapisują. Za to zapisy są 1 dzień w roku, według zasady kto pierwszy ten lepszy i trzeba koczować od świtu pod drzwiami. Też paranoja. Myślałam że normalnie przyjęcia są według ilości punktów z ankiety jak przy przedszkolu.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 08:12   #2721
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:

No wlasnie dziewczyny jak to jest, II trymestr zaczyna sie od 14t0d (czyli de facto od poczatku 15 tygodnia)? Bo skoro usg genetyczne I trymestru mozna zrobic najpozniej do 13t6d to by sie zgadzalo rozne zrodla roznie podaja, wydaje mi sie ze np. u sierpniowek na pierwszej stronie maja 13t0d juz jako II trym... u nas zreszta na rozpisce to samo a np. aplikacja Preglife tez liczy od rozpoczecia 15 tyg.

U nas są w okolicy sa 2 publiczne żłobki I 3 prywatne, i z miejscami jest bardzo krucho. Pierwsza córkę zapsialismy jak skończyła 2 tygodnie, I było cudem miejsce. Więc drugie postanowiliśmy zapisać jeszcze przed porodem. Na styczeń luty 2019 już nie byłoby miejsc, ale na maj jeszcze znaleźli. Także lepiej się zorientować u nas na szczęście są żłobki prywatne z dofinansowaniem. Do publicznego z kolei przyjmują po ukończeniu 1rz i bardzo ciężko się dostać.

Stary 2018-03-07, 08:15   #2722
Heledore
Zakorzenienie

Aha i rok szkolny u nas w żłobku zaczyna się we wrześniu. Nie wolno oddać dziecka od innego miesiąca. Np. jak wracasz do pracy od lipca to.... Radź sobie sama bo wymiana dzieci w placówce występuje tylko we wrześniu.... Wszędzie jest inaczej

Tylko 1 żłobek na miasto i dobrze że jest bo powstał dopiero kilka lat temu.

Edytowane przez Heledore
Czas edycji: 2018-03-07 o 08:16
Stary 2018-03-07, 08:21   #2723
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Lupinka warto się zorientować. Ja akurat wczoraj rozmawiałam krótko o tym że znajoma i dowiedziałam się że u mnie dzieci nieurodzonych nie zapisują. Za to zapisy są 1 dzień w roku, według zasady kto pierwszy ten lepszy i trzeba koczować od świtu pod drzwiami. Też paranoja. Myślałam że normalnie przyjęcia są według ilości punktów z ankiety jak przy przedszkolu.

Wow, szok! Jak dobrze, że u nas są prywatne.

Stary 2018-03-07, 08:29   #2724
drocia
Zakorzenienie

Mart_Ko, weź nie Strasz, normalnie ze 200 ciśnienia dostalam po tym poczatku zdrowia, oby szybko było juz z Gorki

Czuje, ze dzisiaj bez,ie drugi dzień pod rząd z bólem głowy na szczescie popadało juz trochę i z nosem lepiej!

Dzisiaj tez zaczynają wreszcze rekru na moje zastępstwo ale wkurzaja mnie coraz bardziej - wczoraj o 17 dowiedzial am się żeby przygotować test na dzisiaj na 10

-------
To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 08:29   #2725
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
Wow, szok! Jak dobrze, że u nas są prywatne.

Wiesz dla mnie akurat bardziej przerażajace jest zapisywanie dzieci jeszcze nienarodzonych... Bo to jakoś 1.5 roku zanim dziecko wogole pójdzie do placówki. Choć system w moim mieście też idealny nie jest. Idealnie byłoby gdyby brali każdego kto chce i w momencie kiedy chce. Ale takich rzeczy to chyba nie ma nigdzie

Edytowane przez Heledore
Czas edycji: 2018-03-07 o 08:31
Stary 2018-03-07, 08:34   #2726
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Wiesz dla mnie akurat bardziej przerażajace jest zapisywanie dzieci jeszcze nienarodzonych... Bo to jakoś 1.5 roku zanim dziecko wogole pójdzie do placówki. Choć system w moim mieście też idealny nie jest. Idealnie byłoby gdyby brali każdego kto chce i w momencie kiedy chce. Ale takich rzeczy to chyba nie ma nigdzie

Moje drugie bobo idzie do żłobka od 7mc ale to fakt, zwykle dzieci zaczynają chodzić po roku.
W samym zapisaniu nie widzę problemu, ale formalności typu umowa, wpisowe, dopełnimy po narodzinach, żeby nie "wykrakac" na wszelki wypadek, w razie czego, gdyby coś się z maluchem stało. Niestety ja muszę szybko wrócić do pracy, więc dobrze przynajmniej, że do prywatnego mogłam od razu malucha zapisać, żeby już się nie stresować późniejszym szukaniem miejsc.

Stary 2018-03-07, 08:46   #2727
Iwona 25
Zakorzenienie

u mnie olbrzymie osiedle rozbudowujące się 1 przedszkole państwowe i 1 prywatne. w państwowym 5 osób/miejsce, prywatnie- 2 lata wcześniej zapisy, szok
Złobek- dopiero we wrześniu powstanie
szanse zerowe.a w każdym domu po 2 dzieci
Stary 2018-03-07, 10:08   #2728
Fortuna1
Zakorzenienie

Ja już po wizycie, maluch ma 7,5cm, plci nie widać wszystko w porządku <3 już jestem umówiona na połowkowe na 30.04.

Stary 2018-03-07, 10:25   #2729
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje chłopaka! U nas w żłobku na szczęście nie ma tragedii. Moja starsza się jakoś trzyma ale u nas sa też male grupy bo do 10-12 osób. Też jestem ciekawa płci... Dziś na 9.15 idę do gina na wizytę a w piątek na drugie prenatalne, mam nadzieję, że w tym tygodniu płeć już będzie widoczna mój mąż i cała rodzina mówi, że będzie druga dziewczyna, ja po cichu liczę na chłopaka no ale zobaczymy Ktoś tu n'as podczytuje ? Co tam słychać xboo? Nie biorę, bo w sumie nie dokucza ja mi teraz wzdęcia, ale wydaje mi się, że najgorsze wzdęcia jeszcze przed nami, jak już dzidziuś zacznie się rozpychac. Szkoda, że tego usg gin nie zrobił Gratulacje fiflaka! Zdrówka!

Zaraz idę na wizytę, trzymajcie kciuki a tak to dziś mam urlop i będę grać w simsy no i trochę posprzatam dom.

Widzisz fortuna mam was w subskrypcjach i czasem wasz wątek pomyli mi się z moimi październikowkami ;D
Podczytuje was bo jesteście „bardziej” doświadczone hehe.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-07, 12:43   #2730
Kama_W
Raczkowanie

Dzień dobry wszystkim w południe!
U mnie dzisiaj 12t0d, zaczełam ogromnym bólem głowy i mdłościami.. po raz pierwszy w ciąży coś mi dolega.. do tej pory zero..
żadnych zachcianek, smaków, mdłości itd..

a dzisiaj od rana.. głowę czuję jakby miało mi zaraz rozsadzić i taka gorąca

nie wiem.. może to z nerwów, wczoraj moja kotka miała operację, w pracy nerwowo i tak cały dzień zleciał..

co do płci - też chciałabym dziewczynkę, a te kalendarze online mówią mi, że będzie chłopak.. zobaczymy, oby okazało się 15.03

podczytywałam też wasze opinie o wózkach, mam nadzieję, że do tematu wrócimy
póki co mam upatrzony Chicco Trio Activ 3, może ktoś z Was miał z nim do czynienia? Niestety w moim mieście nie ma sklepu z wózkami, więc zakup wiąże się z wycieczką..
A no właśnie, apropo miejscowości z której jesteśmy - Grudziądz
Kama_W jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości