|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤
już miało być pięknie...a przed chwilą PAW gigant. Najgorsze,że widzi to mój synek
bo wchodzi do łazienki
|
|
|
|
#2702 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do pracy, nie wiem czy juz powiedzialas czy nie, ale jest zakaz pracy ciezarnych w godzinach nadliczbowych... pewnie to wiesz, no ale rozumiem, ze bywaja rozne sytuacje. Ja sama czesto sie bije z roznymi myslami w pracy.Cytat:
ja mam na 80 % ale maz juz mowi do brzucha Filip, a ja go stopuje i mu mowie, ze jak to jednak Hania to bedzie jej smutno, ze mowil do niej jak do chlopaka, wiec dla bezpieczenstwa ja wole mowic per maluszek / dzidzius, chociaz do meza takie tlumaczenie nie przemawia i dalej twierdzi, ze to juz pewnie chlopak Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2703 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2704 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
W pracy nie wiedzą o ciąży, ale powiedziałam sobie, że jak tylko będę się słabo czuć to mówię i muszą sobie jakoś radzić. No ale już wiecie, że przechodzę ciążę prawie bezobjawowo, więc no w zasadzie nie mam powodu, żeby rezygnować z dodatkowych godzin. Jedyne z czego się wymijam to chodzenie po rusztowaniach i dachach, bo czasem moja praca tego wymaga
|
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Ledwo zyje
w nosie tak sucho jak na saharze i w oku to samo - na szczescie w jednym Do tego cos glowa mnie dzis boli coraz bardziej od samego rana i gardlo czuje... No wszystko zniose ale nie nos... Nic, totalnie nic nie pomaga, no chyba ze bym sie w saunie zamknela czy co... PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
|
|
|
|
#2706 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez dzisiaj miałam badania
z dzidziusiem wszystko Ok nawet tydzień do przodu jest noi prawdopodobnie chłopak
|
|
|
|
#2707 |
|
Raczkowanie
|
Ja na intensywnej terapi dziewczyny. Dzidzia ale mialam atak migreny nie dowytrzymania. Myslalam ze umre... musieli ze mam udar... biegali ze mna po calym szpitalu a ból nie do wytrzymania... wszystko przez chormonu. Już zyje ale nadal jest zle dobranoc kochane. Trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#2708 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2709 |
|
Raczkowanie
|
Chyba tylko ja oczekuje dziewczynki
biedna oby w nocy bol ustąpił calkowicie
|
|
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Mart Ko- kurde zdrowia, odwodnienie często powoduje migreny
![]() -u mnie na osiedlu sami chłopcy się rodzili w 2014 roku -na poprzednim moim wątku ciążowym też większość chłopy -dziewczynki to rodzynki -zazdroszczę poznania płci, chyba tylko ja i jeszcze ktoś nie wie ![]() Przy dobrych wiatrach dowiem się na połówkowym w okolicach Wielkanocy. Edytowane przez Iwona 25 Czas edycji: 2018-03-07 o 06:42 |
|
|
|
#2711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Mart_No wracaj kochana do zdrówka!
Iwona ja też nie wiem co za dzidziuś u mnie siedzi.moze za tydzień się dowiem .Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2713 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale u nas sa też male grupy bo do 10-12 osób. Cytat:
mój mąż i cała rodzina mówi, że będzie druga dziewczyna, ja po cichu liczę na chłopaka no ale zobaczymy Ktoś tu n'as podczytuje ? Co tam słychać xboo? Nie biorę, bo w sumie nie dokucza ja mi teraz wzdęcia, ale wydaje mi się, że najgorsze wzdęcia jeszcze przed nami, jak już dzidziuś zacznie się rozpychac. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj drugie bobo zostało zapisane do żłobka adaptacja od maja 2019. Były już ostatnie miejsca a to prywatny! Pójdzie do żłobka w wieku 7 miesięcy, podobnie jak starsza. ale wszystkich formalności dopełnimy dopiero jak się urodzi.Zaraz idę na wizytę, trzymajcie kciuki a tak to dziś mam urlop i będę grać w simsy no i trochę posprzatam dom. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2714 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj u mnie 15t0d, czyli 1/4 ciąży za mną
Ale ten czas leci...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
Fortuna- kciuki!
ciekawe czy Twoje przeczucia płci się sprawdzą, czy rodzinki
|
|
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
Gilmoregirl u mnie 14t1d też jestem w szoku że tak szybko to mija. Dziś czułam rano dziwne przerwanie w dole brzucha:p ciekawe co to:p
Miałam dziś iść zrobić badania hormonalne tsh, ft4 i przeciwdziała i hiv Ale wzięłam tabletkę już bo nie wiedziałam że bez tabletki trzeba pojsc:/. I musze iść jutro.. Dzidziuś oburzony i głodny zasysa mi wszystko w zoladku:p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sensie wzięłaś Euthyrox lub Letrox? Jeśli tak, to ja się leczę na niedoczynność od wielu lat i zawsze mi lekarze kazali normalnie brać rano Euthyrox przed badaniem.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2718 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
rozne zrodla roznie podaja, wydaje mi sie ze np. u sierpniowek na pierwszej stronie maja 13t0d juz jako II trym... u nas zreszta na rozpisce to samo a np. aplikacja Preglife tez liczy od rozpoczecia 15 tyg.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
The most courageous act is still to think for yourself. Aloud. ______________________ ♥ & ♥ Edytowane przez lupinka Czas edycji: 2018-03-07 o 08:01 |
|||
|
|
|
#2719 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tego co ja wiem to II trymestr zaczyna się od 14. tygodnia, czyli 13t0d ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
Lupinka warto się zorientować. Ja akurat wczoraj rozmawiałam krótko o tym że znajoma i dowiedziałam się że u mnie dzieci nieurodzonych nie zapisują. Za to zapisy są 1 dzień w roku, według zasady kto pierwszy ten lepszy i trzeba koczować od świtu pod drzwiami. Też paranoja. Myślałam że normalnie przyjęcia są według ilości punktów z ankiety jak przy przedszkolu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas na szczęście są żłobki prywatne z dofinansowaniem. Do publicznego z kolei przyjmują po ukończeniu 1rz i bardzo ciężko się dostać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
Aha i rok szkolny u nas w żłobku zaczyna się we wrześniu. Nie wolno oddać dziecka od innego miesiąca. Np. jak wracasz do pracy od lipca to.... Radź sobie sama bo wymiana dzieci w placówce występuje tylko we wrześniu.... Wszędzie jest inaczej
Tylko 1 żłobek na miasto i dobrze że jest bo powstał dopiero kilka lat temu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Heledore Czas edycji: 2018-03-07 o 08:16 |
|
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Mart_Ko, weź nie Strasz, normalnie ze 200 ciśnienia dostalam po tym poczatku
zdrowia, oby szybko było juz z Gorki ![]() Czuje, ze dzisiaj bez,ie drugi dzień pod rząd z bólem głowy na szczescie popadało juz trochę i z nosem lepiej!Dzisiaj tez zaczynają wreszcze rekru na moje zastępstwo ale wkurzaja mnie coraz bardziej - wczoraj o 17 dowiedzial am się żeby przygotować test na dzisiaj na 10 ![]() ------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
|
|
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Heledore Czas edycji: 2018-03-07 o 08:31 |
|
|
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to fakt, zwykle dzieci zaczynają chodzić po roku.W samym zapisaniu nie widzę problemu, ale formalności typu umowa, wpisowe, dopełnimy po narodzinach, żeby nie "wykrakac" na wszelki wypadek, w razie czego, gdyby coś się z maluchem stało. Niestety ja muszę szybko wrócić do pracy, więc dobrze przynajmniej, że do prywatnego mogłam od razu malucha zapisać, żeby już się nie stresować późniejszym szukaniem miejsc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie olbrzymie osiedle rozbudowujące się 1 przedszkole państwowe i 1 prywatne. w państwowym 5 osób/miejsce, prywatnie- 2 lata wcześniej zapisy, szok
Złobek- dopiero we wrześniu powstanie szanse zerowe.a w każdym domu po 2 dzieci |
|
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie, maluch ma 7,5cm, plci nie widać
wszystko w porządku <3 już jestem umówiona na połowkowe na 30.04.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz fortuna mam was w subskrypcjach i czasem wasz wątek pomyli mi się z moimi październikowkami ;D Podczytuje was bo jesteście „bardziej” doświadczone hehe. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2730 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim w południe!
U mnie dzisiaj 12t0d, zaczełam ogromnym bólem głowy i mdłościami.. po raz pierwszy w ciąży coś mi dolega.. do tej pory zero.. żadnych zachcianek, smaków, mdłości itd.. a dzisiaj od rana.. głowę czuję jakby miało mi zaraz rozsadzić i taka gorąca ![]() nie wiem.. może to z nerwów, wczoraj moja kotka miała operację, w pracy nerwowo i tak cały dzień zleciał.. co do płci - też chciałabym dziewczynkę, a te kalendarze online mówią mi, że będzie chłopak.. zobaczymy, oby okazało się 15.03 ![]() podczytywałam też wasze opinie o wózkach, mam nadzieję, że do tematu wrócimy ![]() póki co mam upatrzony Chicco Trio Activ 3, może ktoś z Was miał z nim do czynienia? Niestety w moim mieście nie ma sklepu z wózkami, więc zakup wiąże się z wycieczką.. A no właśnie, apropo miejscowości z której jesteśmy - Grudziądz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.

bo wchodzi do łazienki

a co do pracy, nie wiem czy juz powiedzialas czy nie, ale jest zakaz pracy ciezarnych w godzinach nadliczbowych... pewnie to wiesz, no ale rozumiem, ze bywaja rozne sytuacje. Ja sama czesto sie bije z roznymi myslami w pracy.