![]() |
#1921 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz. III
Widzę że ten poniedziałek jest wyjątkowo koszmarny. Ja idę zaraz się chyba położę chwilę, bo przez tą pogodę coś mnie łamie. Spać mi się chce przeokrutnie i jakaś osłabiona się czuję, a do tego bolą wszystkie mięśnie. Może po drzemce mi się polepszy.
mógłby już się ten nieładny dzionek skończyć ![]() Pamiętajcie dziewuszki tylko o jednym- co nas nie zabije to nas wzmocni, przebrniemy razem jakoś, byle do jutra ![]()
#1922 |
Zakorzenienie
|
Oj widze Kasienko ze ciezki dzien masz. Podobno na chandre przed @ nalezy zjesc kawaleczek gorzkiej czekolady...
Ja tez nie cierpie poniedzialkow... W ogole nie wiem kto je wymyslil ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahahahahhahahahahah ![]() się uśmiałam z tego Wezuwiusza!!! Przyznam Ci rację, ostatnio jestem jednym wielkim kłębkiem nerwów... Po prostu sobie nie radzę ze wszystkim... A w Łukaszu nie mam oparcia, on takich rzeczy nie widzi... że sobie nie radzę... A jak już cokolwiek mu powiem, to on mówi że przesadzam... ![]() Jeśli mam być z Wami szczera... to już kilka razy się zastanawiałam czy nie iść do jakiegoś psychologa czy innego specjalisty, który przepisałby mi coś na te moje napady dołowe i wieczną złość... ![]() Nie potrafię niczego olać ![]() sama już nie wiem... Dobra dziewczynki ostatni mój smętny post to był! Więcej nie będę takich nastrojów wprowadzać... Dzięki za wszystko ![]()
![]() |
#1924 |
Wtajemniczenie
|
PONIEDZIAŁKI POWINNY BYĆ USTAWOWO WOLNE OD PRACY
![]() kasieńka powiem Ci, że ja kiedyś okrutnie dołowana w poprzedniej pracy, przemogłam wstyd i poszłam do psychologa bo sama nawet przy pomocy B nie dałabym rady. oprócz rozmowy dostałam też leki, które pomogły i już nie mam problemów ![]() ***tylko się nie śmiać ![]() Edytowane przez LilStar Czas edycji: 2008-07-14 o 12:19 Powód: jak zwykle:) |
![]() ![]() |
![]() |
#1925 |
Zakorzenienie
|
czesc.
pytanie do warszawianek: gdzie w wawce mozna kupic tanie buty slubne? nalepiej w centrum bo warszawy nie znam za dobrze i nie bedzie mi sie chcialo jezdzic. wybieram sie w przyszlym tyg na stadion i na bazar rozyckiego na zakupy ![]() a ja mam nawet dobry dzien. musze ogarnac 4 przedmioty ale co tam. TZ na szczescie poszedl juz do pracy bo malpiego rozumu dostawal w domu i tylko mi przeszkadzal ![]() mialam isc z zaproszeniami do chrzestnej ale cala rodzinka wyjechala. za to moze w niedziele pojedziemy dac kilka- musze tylko zadzwonic ![]()
#1926 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1927 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1928 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
o kochana się nie zastanawiaj tylko do dermatologa szybciutko! Trzeba zdiagnozować i wyleczyć. U mojego brata po liszaju już prawie nie ma znaku a mnie nie zaraził ufff... Za to w tamtym roku dopadł łupież różowy gilberta ![]() ![]() takie łuszczące się plamki różowe głównie na tułowiu - dużo na dekolcie i na twarzy ;/ najgorsze, że tego się nie leczy tylko czeka aż przejdzie - najczęściej trwa 2 miesiące - brrrr, jedyny plus, że jak złapie raz to później w ponad 90% nie ma nawrotu już - organizm się uodparnia. Ale jak wspomnę to bleah - całe lato miałam ;/ nie wiadomo jak skąd i dlaczego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1929 |
Raczkowanie
|
Po buty mozesz zajrzec do Domów Kupieckich koło Pałacu Kultury.
#1930 |
Zakorzenienie
|
ooo dzieki calkiem mi wypadlo to miejsce z glowy. to zajrze i tam
![]()
#1931 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1932 |
Raczkowanie
|
Sanetka w Domach Kupieckich na bank coś znajdziesz taniego. Ale spodziewaj się tam butów z wilekim długim nosem raczej
![]() KBKatarynka - jesli ktoś chce zrzucucić, conieco, to trzeba pamiętać, że najlepszym sposobem jest ruch + odpowiednia djeta (nie mówię tu o djecie pt. "nic nie jem", bo najgorsze co dla organizmu możemy zrobić). Odpowiednia ilość kalorii w stosunku do trybu zycia i tego ile się ruszamy. Poza tym trzeba pamiętać i zachować cierpliwość, bo tłuszczyk z brzucha i posladków, ale przede wszystkim z brzucha znika na końcu. Ale jedno jest pewne - ruch to najlepsze co możemy dla swojego ciała zaproponować kiedy coś nam się w nim nie podoba, kiedy chcemy się pozbyć rochę tłuszczu, celulitu, czy po prostu chcemy się lepiej poczuć. Dla mnie fitness i siłownia, to najlepszy lek na każdego doła i smutka. Polecma spróbować ![]() Monai - każdą chorobę której lekarze nie potrafia okreslić przyczyny tłumaczą stresem, każdą. Rany ale wy tu gonicie, post za postem normalnie |
![]() ![]() |
![]() |
#1933 | |||||||
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() przepraszam, ale nie czytałam zaległości (13 stron wyszło ![]() Dzasta - jak miło Cie kochana znowu widzieć ![]() ![]() Ja przez weekend dużo myślałam. Byłam - czasem mnie jeszcze korci - zdania, że nalezy ślub odwołac. Strasznie się na TŻ wkurzałam, on to wiedział, ze coś jest nie tak a nie było czasu porozmawiać, bo zawsze coś wazniejszego miał i mnie to dodatkowo wkurzało. Sobotę spędziliśmy osobno, bo ja rano wyszłam (pojechałam do brata zając się jego kotkiem), a potem A. umówił się z kolegami na taki spontaniczny kawalerski kolegi (ślubuje 26.07). Potem dzwonil, żebym przyjechała, bo w parku zrobili kino na powietrzu i oni siedzą i tam się teraz bawią (zeszło się większe towarzystwo, koledzy z dziewczynami), ale ja nie chialam (pewnie przez tę moją złosc). Ich impreza tak się rozwinęla, że A. wrócił ok 11 godz. następnego dnia, mocno zmęczony. Położył się, a we mnie się gotowało. Zajęlam sie jakimis swoimi rzeczami i rozmyślałam sobie i doszłam do wniosku, że co by się nie działo, to zachowanie można w jakiś sposób zmienić (wypracować - jeżeli obojgu nam bedzie zależało), a ja nie wyobrażam sobie życia bez niego Tyle jednak mojego co się powkurzam, a ja straszny nerwus jestem i bardzo nie luibię jak coś nie idzie tak jak to sobie zaplanowałam. Cytat:
![]() My tez mamy fiołka na punkcie zdjęć ![]() Wygladamy jak grupa japończyków/chińczyków na wycieczce tylko z trochę większym sprzętem Ostatnio się śmiali, że chyba będziemy jedyną parą młodą o takiej licznej obstawie fotograficznej i się zdziwiłam, bo nam zdjęcia będzie robiło dwóch kolegów, którzy sa też na przyjecie zaproszeni, a nie spodziewałam się takiej silnej obstawy na ślubie i plenerku ![]() Od przybytku głowa nie boli ![]() Cytat:
Jest też taki puder fixujący, który można na koniec użyć zamiast zwykłego matującego pudru. Ciekawa jestem jak wyszły mojej siostry zdjęcia - profesjonalne (innych jakoś mało) czy się świecimy czy nie i jak się trzymały nasze makijaże - (podkąłdy itp. miałyśmy własnie z kreolanu). Nie mam ani jednego swojego zdjęcia ![]() Cytat:
Dla Ciebie ![]() ![]() Cytat:
Ludzie są czasami naprawdę nieprzewidywalni. Wydaje mi się, że dobrze zrobiliście z tym zaproszeniem skoro oni nie są zbytnio zdecydowaną parą i jeżeli zależy Wam tylko na zaproszeniu kolegi. Ładniej byłoby wypisać i jego i ją z imienia i nazwiska, ale skoro są takie między nimi stosunki a z nią się znacie przez niego to dobrze zrobiliście i nie ma sie co przejmować. Ja też bym tak zrobiła w takim przypadku. Cytat:
![]() Przykre jest jak rodzina - którą się uważa za najbliższą robi takie numery. Ja juz przy ślubie mojej siostry zauwazyłam, że często jest tak, ze jedna stroan ma inny stosunek do danych osób, a to osoby do nas inny i potem przez to wychodza takie dziwne i niezbyt miłe sytuacje. Moja siostra zapraszała ciocię z wujkiem i ich syna z żoną (brali ślub w zeszłym roku, ale nikt nas o tym nie poinformował :/ - nie chodzi nawet żeby nas zapraszli /mieszkamy w innym mieście/ ale poinformowali, ze coś takiego miało miejsce - Pomijając fakt, że o imię żony trzeba było się jakoś dyskretnie podpytac, bo głupio byłoby napisac np. Andrzej X z żoną ![]() A kwiaty raczej nie dotarły (i tak na nie nikt nie czekała) ... teraz mi się dopiero o nich przypomniało - muszę siostry zapytać jak wrócą z podróży - ale po co było to mówić ?! Ja w pierwszym momencie powiedziałam, że ich nie będe zapraszać, bo nie chce ich na swoim weselu, ale z drugiej strony to, że ktoś nie potrafi się zachować nie oznacza, że ja musze się zniżać do jego poziomu. Mam nadzieje, że do mnie nie przyjadą też - szczególnie, że mój tata ma do nich wielki żal o pewną sprawę z przeszłości. Cytat:
![]() Te niedogadania przedślubne z naszymi narzeczonymi to chyba norma. Cellulit i rozstępy mam i się nimi w sumie nie przejmuję. Mam tylko tę dogodność, że ja się nigdy zbytnio nie odkrywałam - to mój kompleks ![]() Ty jesteś taka sympatyczna i urocza, że kto by tam zwracał uwagę na jakies celulity czy inne Twoje fobie ![]() Ważne to zaakceptowac siebie takim jakim się jest a bardzo dużo daje jeżeli nasz partner akceptuje nasze "wady". A na celulitis polecam domowej roboty peeling kawowy -rewelacja. Jest tu na forum cały wątek o nim. Prosty, tani i skuteczny (na celulitis najlepszy jest masaż i ruch) a skórka po nim jak u niemowlaczka ![]() Ja się swoim wyglądem specjalnie nigdy nie przejmowałam. Kiedy miałam bardzo duży kompleks zbyt dużego biustu, który mi we wszystkim przeszkadzał i przez to zaczęłam się niestety garbić, biust mi juz teraz specjalnie nie przeszkadza za to garbienie weszło w nawyk i ciekzo mi się odzwyczaić ![]() Poza tym czasem się wkurzam na siebie, że chciałabym tak jak inne dziewczyny przywiazywac do swojego wyglądu większą wagę, ale nie umiem :/ i bardzo często się z tym źle czuję, czuje sie brzydka, zaniedbana i nieatrakcyjna. Potem stwierdzam, żeni e to w życiu jest najwazniejsze i mi przechodzi ![]() ![]() Ale sobie popisałam - bez ładu i składu, i pewnie Ci to nic nie pomoże, bo wiem, że jak ktoś sobie coś ubzdura to żadne słowa mu nie pomogą ![]() Główka do góry i zapomnij o tych defekcikach, które teraz ma chyba większość osób. ![]() Dla Ciebie na poprawę nastroju ![]() Cytat:
Odnośnie zdjęcia na nk: super z Was para ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1935 |
Raczkowanie
|
Kurdę właśnie sobie przypomniałam, ze chciałam wziąć dziś na przymiarkę aparat foto, żeby se zrobić zdjęcie w tej mojej sukni i ZAPOMNIAŁAM - ech
![]() Ok obiecałam kilka szczegółów o mojej uroczystości i przygotowaniach: Mamy w zasadzie wszystko prawie uzgodione i zalatwione. W janbliższy weekend mamy panieskie/kawalerskie. Jesli zaglądałyscie na wątki dotyczące butów, sukni, bukietu, to powinnyście kojażyć moje zdjęcia ![]() Buty odebrałam w piątek - szyłam je sobie w pracowni obuwia do tańca i wyszły całkiem fajne, choć myślalam że będa trochę delikatniwjsze, ale to w kńcu buty do tańca, więc przede wszystkim powinny być wygodne i stabilne - postaram się wrzucić foty w najbliższych dniach ![]() Suknia - pronovias danubio i bukiet prawdopodobnie pomieszanie lilii, zielonych róż i zielni. W sobote byłam na próbnym makijażu - bardzo mi się podobało, co zrobiła na mojej buźce wizażystka - makijaż bardzo subtelny i delikatny - bez tapety i ociekającego fluidu. Jeśli chodzi o fryzurkę, to chyba zaczerpnę pomysł od naszej Koleżanki Wizażanki - Kodeiny. Mam włosy sięgające prawie do ramion ciemne, wiec za wiele z nich się nie da upiąć, więc takie loczki jak miała Kodeina świetnie powinny się sprawdzić na moim epku.Mam nadzieję, ze się Kodeina nie pogniewa ![]() No i został mi dylemat - czy z welone czy bez?? Na pewno będe miała kwiat we włosach i myślałm, zeby załozyć dłuuuuugaśny welon do Kościoła, a później go zdjąć i wciąż się zastanawiam, czy warto. Zamiszczę fotki. Wesele robimy niewielkie, bo max 70 osób, ale zapewniamy wszystkim gośiom nocleg, no i mam nadzieję - fajną zabawę. a no i musimy jeszcze wybrać czytania na mszę i ustalić jakie piesni zagra organistka, a w ciągu najbliższych dni goście już się powinni tak na 100 % deklarować kto przybędzie, a kto nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1936 |
Zadomowienie
|
No wiesz... mi się ta choroba "genetyczna" zaczeła, jak prztyłam 5 kg
![]()
#1937 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() No dokladnie dawne czasy kiety wazylo sie 48kg ![]()
![]() |
#1938 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kiedy to było jak się tyle ważyło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1939 |
Wtajemniczenie
|
Lilstar, Kasieńka nie ma się czego wstydzić w wizycie u psychologa. Czasem człowiek sobie nie radzi- trzeba po prostu to przetrwać.
Ja gdy mam problem kiszę się z nim sama, ale jestem wtedy nie do zniesienia. Gdy sobie z nim jako tako radzę to zwierzam się przyjaciołom. Mój Kamil nauczył mnie ciut większej otwartości. A co do depresji to bardzo ciężka choroba,ale pamiętajmy że nie każde załamanie się z tym wiąże. Ale na skołatane nerwy czasem pomaga rozmowa z kimś bliskim a czasem z zupełnie obcą osobą- po to są psychologowie. Agata R , gosiunia wy to jesteście szczypiorki małe!!! maugosia sporo już pozałatwiane- i co najważniejsze masz pomysł na siebie w tym dniu ![]() ![]() madziczek dzieki za komplement ![]()
![]() |
#1940 |
Zadomowienie
|
Melodia przeszłości...) A teraz to mi zanosi się tylko na tycie
![]()
#1941 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jednak ja mam 70 osób max i wielu bliskich znajomych nie mogłam zaproszic bo juz brakło miejsc w restauracji ![]() ****ica mnie ogarnęła ![]() ![]() ![]() Napisałam takie coś na blogu w odowiedzi: "Nie negujemy faktu, że osoby towarzyszące mogą być na śłubach jeśli takie zaproszenie ostrzyma osoba zaproszona i para ślubująca miała taką koncepcję. Negujemy KONIECZNOŚĆ i ZMUSZANIE w sposób obraźliwy Par Młodych do sposobów organizowania swojej własnej uroczystości zgodnie z CUDZYM wyobrażeniem. To ślub danej Pary Młodej. Jeśli jakaś para życzy sobie Gości z kotylionami, to maja je nosić bez krzywienia sie i przykrych komentarzy. Jeśli inna chce mieć ślub nurkowy to wszyscy wciągają stroje dla płetwonurków a nie suknie wieczorowe. Jeśli inna chce tylko znajome twarze i tylko od bliskich otrzymywać życzenia to należy to po prostu zrozumieć. A jeśli są Goście, którzy nie potrafia uszanować ŻYCZEŃ Młodych lub po prostu nie pasuje im forma danej uroczystości - to zamiast wchodzić z przysłowiowymi “butami” w ich plany i wyładowywania się w postaci obelg, obmawiania za plecami czy fałszywego uśmiechania się i udawania (bo to widać) wystarczy TAKTOWNIE i ELEGANCKO podziękować za zaproszenie i poinformować o swojej absencji." Bo tylko o to nam chodzi. Mój ślub. I moja broszka. Jakbym dostała sama zaproszenie na ślub kuzynki to może nie byłam najszczęsliwsza, ale spróbowałabym zaakceptowac jej decyzję lub dowiedziała sie dlaczego tak zdecydowała zanim zacznę ja obrażac po rodzinie. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1942 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() po tych przejściach w pracy(mobing, wyzwiska, ogólnie nerwówka i stres, przez to bezsenne noce i brak apetytu no i rozdrażnienie albo reagowanie płaczem, utrata przytomności, szpital) nie mogłam i nie chciałam o tym mówić nawet tak bliskiemu mi B.i to nie dlatego, że Mu nie ufam. po prostu potrzebowałam rozmowy z Kimś kto nie będzie w to zaangażowany. na szczęscie mam to za sobą i w nowej pracy nie pozwalam sobie na popełnienie tamtych błędów-o tyle jestem mądrzejsza.człowiek uczy się na błędach dopiero po pewnym czasie byłam w stanie porozmawiać o tym z B. ![]() ***z przyjemniejszych spraw znalazłam na internecie sztyft compeed w aptece internetowej która nazywa się IZYDA ![]() ![]() ![]() maugosia fajnie, że już masz buciki ![]() ![]() wydaje mi się, że nie zasłaniałabym jej welonem.jest na to za delikatna. zawsze do zdjęć mozna coś skombinować ![]() Edytowane przez LilStar Czas edycji: 2008-07-14 o 14:39 Powód: dla maugo:) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1943 |
Zadomowienie
|
Myślałam że do popołudnia przejdą Wam te smutki.... A tu dalej nastrój popsuty....
Ja ostatnio miałam slubny dołek, czy sala ok czy DJ ok, swiadkowa mi odmówila, ale potem karta się odwróciła, TŻ mnie uspokoił, świadkowa się znalazła, mam gdzieś "dobre rady" i wiem że nigdy wszystkim się nie dogodzi, najważniejsze jest abysmy MY byli zadowoleni bo w koncu MY bierzemy slub i robimy wesele. Jezeli ktos ma lepsze pomysly, wiecej kasy etc. bedzie mogl sie wykazac robiac sam wesele. Tak wiec Ava teraz tu trzeba dac na luz i robic swoje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1944 |
Rozeznanie
|
![]() a propo tycia - wlasnie wrocilam z obiadku.... mmmm mamcia zrobila placuszki ziemniaczane ![]()
#1945 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja celulitis i rozstępny nabyłam jak przestałam "wyczynowo" trenować. Waga mi się specjalnie nie zmieniła ... spadło mi może ok 2kg, bo klapnęly męśnie. Tak mi się wydaje, że to może mieć jakiś związek, ale pewna nie jestem. W sumie ten celulit to taki dziwny "stworek" większość go ma a dokładnie nie wiadomo czemu do nas zawitał. maugosia - witaj ![]() To Wy już praktycznie wszystko gotowe macie i przemyślane. Suknia bardzo ładna - skromna i delikatna, buckiecik też bardzo wdzięczny ... fryzurka kodeiny bardzo mi się podoba/ła i myślę, ze powinna pasować do całości ![]() Dlaczego ja nie myślę wogóle nad czyms takim jak bukiet, fryzura?? ![]() Musze się bardziej przejąć moim i A. strojem, bo koniec końców wystąpimy w jakimś codziennym stroju, najpewniej rowerowym i z rowerkiem przy boku ![]() Moja mantra na dziś: Muszę być bardziej kobieca, musze być bardziej kobieca i przywiazywac większą wagę do stroju i wyglądu. Aż boję się za to wszystko wziąć bo podejrzewam, że wtedy dopiero się nerwy zaczną ![]() Chciałam coś jeszcze napisac ale zapomniałam - chyba musze jakos o swoja pamięc zadbać . Jak Wam się udaje czytać, odpowiadać i .... i właśnie zajęłam się pracą i zapomniałam wysłac tego co do Was naskrobałam :/ Żle ze mną, oj źle! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1946 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale zaraz pędzę do mamusi na obiadek ![]() a potem na zakupki ![]() ***tak poza tym to Tobie i tak tycie nie grozi ![]() Edytowane przez LilStar Czas edycji: 2008-07-14 o 14:50 Powód: dla Agatki:) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1947 |
Zakorzenienie
|
Moja ciężaróweczka urodziła swojego synusia o 13.45
![]() ![]() ![]() 3600 gram i 55 cm ![]() ZOSTALAM CIOCIA ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1948 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1949 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() wszystcy mowi ze mi to nie grozi to momentu jak nie podniose koszulki... szpyrka urosla i ma sie gadzina calkiem niezle i ani jej sie widzi zeby sobie pojsc... a o dupsku nie wspomne... ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem w takim szoku, że sobie nawet nie wyobrażacie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.