![]() |
#361 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Torbę tez mam taką na liście tylko nie wiem jaki wzór. Prześcieradła planuje 2 do wózka, 2 do dostawki chicco, nie wiem co będziemy mieć w drugim domu - albo zwykle lozeczko, albo turystyczne albo kosz Mojżesza, to jeszcze myśle. Ale ze 2 prześcieradła na pewno tez. Innej pościeli nie planuje. Żadnych poduszek, ochraniaczy itp. Jeśli będzie duże lozeczko to może kokon, wanienkę tez muszę x2, na wieś zwykła bo mam gdzie postawić, ale w domu musi być jakaś wyższa. No miliony idą, ale to są nasze zachcianki, trudno, jakby nie było totalnie za co to bym nie kupowała. I nie powiem, na wyjazdach zaoszczędzimy, bo normalnie to co kilka miesięcy podróż, a tak ostatnio styczeń i nie wiem kiedy następna. Postanowiliśmy ze idzie to na wyprawkę wiec trochę szalejemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Elaaa ja w sumie mam skierowanie z gabinetu prywatnego, a robie w przychodni takiej co tez ma pacjentow na nfz. A na hemoroidy to juz wszystko co mozna uzywam jak jest nawrot to bez lekow doustnych ciezko wyleczyc juz od wielu lat z tym walcze a ciaza tylko pogorszyla sytuacje. po coazy chyba zdecyduje sie wrescie na operacje. Wody pochłaniam od zawsze ogromne ilosci i warzyw owocow tez takze sklonnosci chyba dziedziczne sa no nie zycze najgorszemu wrogowi tego samego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też robiłam prywatnie, ale przy szpitalu i musiałam mieć swoją, także dla pewności kup. Polecam szczerze cytrynowa jest naprawdę znośna ![]() Oj tu racja hemoroidy jak już się przyplątaja to koniec, nawracają notorycznie.. kiedyś miałam z tym problem teraz raczej tak bezboleśnie, ale po porodzie może być różnie niestety ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() https://www.lamillou.com/shop/poduszki-do-karmienia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#368 |
Raczkowanie
|
Emma zamówiłam taka sama torbę, jest cudowna i warta tych pieniędzy!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#369 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Kompletowanie wyprawki w pełni, już nawet pieluchy w superpharmie kupiliśmy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
My dziś mieliśmy fajny dzień - po Kościele od razu pojechaliśmy na piknik gdzie graliśmy w planszowki i lezakowalismy. Pogoda udała się idealnie - ani za ciepło ani za zimno ![]() A potem wybraliśmy się ze znajomymi do knajpki na obiad ![]() szkoda ze jutro już poniedziałek i znowu będę sama w domu ![]() Co do kury to ja dostałam taka kure w prezencie od ludzi z pracy ![]() ![]() Ja kupuje na pewno 1 rożek, 3 większe pieluch flanelowe i 3 bambusowe + 1 kocyk bambusowy. W domu mamy tez juz jeden kocyk od znajomych w ramach prezentu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja myślę nad tą torbą,ale czy ona nada się do wózka???
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Zadomowienie
|
Tak, ona ma takie specjalne zawieszki do wózka, i z tego co podpatruje na spacerach to dość popularne są i chyba dobrze się sprawdzają.
To postanowione,ja też kupuje kurę. najwyżej jeśli do karmienia się nie sprawdzi będzie ozdoba. U mnie też troche z wyprawką do przodu, mam trochę ubrań, z hm, lidla i lumpexu-tu tylko next polowałam i szczególnie troche pajaców bardzo dobrej jakości kupiłam. Mam 2 płyny Lovela z auchan z promocji, i co najważniejsze tydzień temu TŻ przy okazji delagacji był w dużym salonie wózkowym i zamówił wózek i fotelik. W tym tygodniu znów coś pokupie. Ubranka sobie spisałam, wiem co mi brakuje i będę zamawiać pewnie jakoś w maju. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Raczkowanie
|
Pewnie że się nada do wózka
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#375 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() już od dawna Was podczytuje ale postanowiłam się dołączyć ![]() ![]() Co do kury babci dany, powiedzcie proszę : myślicie, że będzie wygodna do karmienia? rozmawiałam z koleżanką i się śmiała, że i tak musi się sporo nachylać żeby bobaska nakarmić. Inaczej musiałaby mieć kilometrowy cyc ![]() ![]() ![]() ![]() Jakieś rady ? ![]() Edytowane przez Apali Czas edycji: 2018-04-15 o 17:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Wtajemniczenie
|
Swoją drogą to zazdroszczę Wam wagi. Zawsze byłam szczupła, przez ostatnie dwa lata sporo ćwiczyłam i miałam niezłą figurę. A obecnie w 26 tygodniu przytyłam już 12 kg
![]() ![]() ![]() ![]() Dodatkowo mam od 12 tygodnia pessara, z racji krótkiej szyjki i już rozwarcia. Także wszelaka aktywność fizyczna zabroniona i tak tkwię sobie ze złością i humorem na zmianę do podejścia w zmianach które zaszły w moim ciele. Jak czytam 7 kg/8 kg to ze szczerą i pozytywną zazdrością się uśmiecham ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
![]() taka poduszka spełni taką samą rolę jak kura ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie martw się, mi też się wydaję, że mocno ostatnio przybrałam. We wtorek na wizycie się okaże, ale liczę że 10kg już będzie ![]() urodzimy i będziemy myśleć co z tym robić, teraz oprócz jedzenia i ruchu (jak można) nic nie wskóramy ![]() ![]() a co do kury, to myślę, że będzie podobnie jak te poduszki co dodałaś ![]() na kiedy termin? i jaka płeć dzieciątka?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() te z proofi są nieco większe niż kura, dlatego się ciągle zastanawiam. My wózek też już mamy i niestety również gwarancja leci. Ale bałam się że zapomnę zarejestrować ![]() ![]() Wyczytałam, że zdecydowałaś się na Joolz Day Earth ![]() Cytat:
![]() ![]() wiem, że nie ma się czym przejmować. Ale jakoś podświadomie ciężko, kiedy człowiek widzi inne odbicie niż zazwyczaj ![]() ![]() ![]() Dziewczynka, termin mamy wstępnie na 20 lipca. Jednak termin wyjęcia pessara mam na 29 czerwca i wtedy też mam być przygotowana do porodu. Z racji krótkiej szyjki i już tego pechowego rozwarcia wszystko może potoczyć się błyskawicznie ![]() ![]() Edytowane przez Apali Czas edycji: 2018-04-15 o 17:47 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() powiem Ci paradoksalnie, mam dwie koleżanki które miał pessar, a rodziły po terminie i to jeszcze poród wywoływany. Także chyba nie ma reguły, ale wiadomo gotowym być trzeba - zawsze ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
![]() Tymi kilogramami sie nie przejmuj, ja mam ponad 15 kg nadwagi sprzed ciazy wiec nie weim czy sie ciesyc ze przytylam teraz 8 , mniej by wyszlo do zrucenia gdybym byla szczupal przed ciaza |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, u mnie cukrzyca. Dzwoniłam do położnej i na jutro zapisałam się do swojego lekarza. Pewnie mnie skieruje do diabetologa. Mierząc kilka razy dziennie w domu i jedząc wszystko, cukier mam do max. 120, więc mam teorię, że moja trzustka nie wytrzymała tak końskiej dawki cukru, nie mam woreczka żółciowego, więc i trawienie zaburzone. Po prostu muszę ten cukier kontrolować, ciekawe co diabetolog powie.
![]() |
#387 |
Zakorzenienie
|
Hej. U mnie dzisiaj smutny dzień, miałam jakiś spadek nastroju dosłownie klika godzin przepłakałam.
Co do tej kury do karmienia to jest śliczna ![]() A te torby są piękne, ale mnie na nią nie stać, ![]() ![]() Ja już mam na plusie z 10 albo 11 kg(zaczelam 26tc) i teraz jak spojrzałam w lustro na pupę i ręce to jestem zadowolona. Chciałabym po ciąży zostawić tyle kg aby te części ciała były takie jak teraz. Zawsze słyszałam przytyki,że jestem chuda,więc nigdy nie byłam zadowolona z mojego wyglądu. Dziewczynki, dacie radę na glukozie, na pewno ![]() Monyaa hemoroidow współczuję ![]() Tak czy owak szukaj później dobrego fachowca,po co się męczyć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2018-04-15 o 18:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 | |
Zakorzenienie
|
Apali też znam historię, gdzie pessar zdjęty w 36+0 a ciąża donoszona do terminu idealnie
![]() ![]() Monya dasz radę ![]() Kitosa przekichane :-(. To badanie u Ciebie było wiarygodne czy skoro w domowych warunkach masz dobre wyniki to lekarz przymknie oko na wyjątkowe warunki zdrowotne (brak woreczka)? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#389 |
Zakorzenienie
|
Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Dziewczyny a nianie elektroniczna jaka planujecie zakupić? Z monitorem czy tylko do słuchania???
Dzis ciąg dalszy zakupów. Mamy butelki, sterylizator i smoczki. Termometr do wody do pokoju i dla dziecka. Myjki, gruszkę itd... rany tyle tego a z listy wcale nie ubywa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Zadomowienie
|
Gosia nie mam pojęcia, jak lekarz to potraktuje. Dam znać. U mnie czynnikiem podnoszącym mógł być stres, bardzo się denerwuję u lekarzy, nie potrafię tego opanować
![]() ![]() Monya dasz radę. Trzymam kciuki, ja miałam dodaną cytrynę. Dało się wypić. Karolina TŻ chce zainstalować kamerkę w pokoju i ja będę sobie zerkać na łóżeczko np. z tableta. Żona kuzyna urodziła wczoraj sn. Dziewczynka 3300 g. ![]()
![]() W radości i w smutku mój dom jest w Twoich ramionach ![]() Edytowane przez kitosa Czas edycji: 2018-04-15 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.