Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-04-15, 12:06   #361
aniama6
Zadomowienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
śliczne rzeczy!

kokon mamy wybrany ten sam zaraz zerknę na te pieluszki
zamówiłam wczoraj też kurę do karmienia la millou i torbę dla siebie niby do wózka, ale pewnie będę z niej już korzystać

i tak samo przydałby się ten milion

Torbę tez mam taką na liście tylko nie wiem jaki wzór. Prześcieradła planuje 2 do wózka, 2 do dostawki chicco, nie wiem co będziemy mieć w drugim domu - albo zwykle lozeczko, albo turystyczne albo kosz Mojżesza, to jeszcze myśle. Ale ze 2 prześcieradła na pewno tez. Innej pościeli nie planuje. Żadnych poduszek, ochraniaczy itp. Jeśli będzie duże lozeczko to może kokon, wanienkę tez muszę x2, na wieś zwykła bo mam gdzie postawić, ale w domu musi być jakaś wyższa. No miliony idą, ale to są nasze zachcianki, trudno, jakby nie było totalnie za co to bym nie kupowała. I nie powiem, na wyjazdach zaoszczędzimy, bo normalnie to co kilka miesięcy podróż, a tak ostatnio styczeń i nie wiem kiedy następna. Postanowiliśmy ze idzie to na wyprawkę wiec trochę szalejemy.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-15, 12:15   #362
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Hah, nasze podobne gusta tak, kura u mnie też na liście, właśnie taka zgrabna się wydaje przy tych innych poduszkach do karmienia
A torba wymiata woow ! to też la millou dobrze widzę? Współczuję hemoroidów próbujesz jakichś maści, czopków? Zwróć uwagę na błonnik w diecie i dużo wody, to pomaga przy wypróżnianiu tym samym nie nasila dolegliwości.

Na krzywa nie trzeba kubka i wody, tylko glukozę swoją, z tym, że nie wiem jak to przy skierowaniu, bo ja robiłam prywatnie powodzenia! A może weź sobie jakiś dłuższy sweterek, bądź coś na czym mogłabyś usiąść, by jakoś to przetrwać? Trzymam kciuki!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Elaa tak to jest super, możemy się wzajemnie inspirować jak znajdziesz jeszcze coś fajnego to wrzucaj
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-15, 12:31   #363
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Hah, nasze podobne gusta tak, kura u mnie też na liście, właśnie taka zgrabna się wydaje przy tych innych poduszkach do karmienia
A torba wymiata woow ! to też la millou dobrze widzę? Współczuję hemoroidów próbujesz jakichś maści, czopków? Zwróć uwagę na błonnik w diecie i dużo wody, to pomaga przy wypróżnianiu tym samym nie nasila dolegliwości.

Na krzywa nie trzeba kubka i wody, tylko glukozę swoją, z tym, że nie wiem jak to przy skierowaniu, bo ja robiłam prywatnie powodzenia! A może weź sobie jakiś dłuższy sweterek, bądź coś na czym mogłabyś usiąść, by jakoś to przetrwać? Trzymam kciuki!

Kura śliczna tylko jakoś nie potrafię sobie wyobrazic jak jej uzywac?

Elaaa ja w sumie mam skierowanie z gabinetu prywatnego, a robie w przychodni takiej co tez ma pacjentow na nfz.
A na hemoroidy to juz wszystko co mozna uzywam jak jest nawrot to bez lekow doustnych ciezko wyleczyc juz od wielu lat z tym walcze a ciaza tylko pogorszyla sytuacje. po coazy chyba zdecyduje sie wrescie na operacje.
Wody pochłaniam od zawsze ogromne ilosci i warzyw owocow tez takze sklonnosci chyba dziedziczne sa no nie zycze najgorszemu wrogowi tego samego.
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-15, 12:36   #364
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Torbę tez mam taką na liście tylko nie wiem jaki wzór. Prześcieradła planuje 2 do wózka, 2 do dostawki chicco, nie wiem co będziemy mieć w drugim domu - albo zwykle lozeczko, albo turystyczne albo kosz Mojżesza, to jeszcze myśle. Ale ze 2 prześcieradła na pewno tez. Innej pościeli nie planuje. Żadnych poduszek, ochraniaczy itp. Jeśli będzie duże lozeczko to może kokon, wanienkę tez muszę x2, na wieś zwykła bo mam gdzie postawić, ale w domu musi być jakaś wyższa. No miliony idą, ale to są nasze zachcianki, trudno, jakby nie było totalnie za co to bym nie kupowała. I nie powiem, na wyjazdach zaoszczędzimy, bo normalnie to co kilka miesięcy podróż, a tak ostatnio styczeń i nie wiem kiedy następna. Postanowiliśmy ze idzie to na wyprawkę wiec trochę szalejemy.
U nas podobnie, byłyby pewnie jakieś wyjazdy mniejsze lub większe jak co roku, ale teraz z racji ciąży planujemy wakacje dopiero na październik, a to co zaoszczędzimy idzie właśnie na wyprawkę
Stary 2018-04-15, 12:41   #365
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Elaa tak to jest super, możemy się wzajemnie inspirować jak znajdziesz jeszcze coś fajnego to wrzucaj
Taaak i Ty też proszę inspiruj
Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość

Elaaa ja w sumie mam skierowanie z gabinetu prywatnego, a robie w przychodni takiej co tez ma pacjentow na nfz.
A na hemoroidy to juz wszystko co mozna uzywam jak jest nawrot to bez lekow doustnych ciezko wyleczyc juz od wielu lat z tym walcze a ciaza tylko pogorszyla sytuacje. po coazy chyba zdecyduje sie wrescie na operacje.
Wody pochłaniam od zawsze ogromne ilosci i warzyw owocow tez takze sklonnosci chyba dziedziczne sa no nie zycze najgorszemu wrogowi tego samego.
Kure to myślę tak jak rogal, na wysokości brzucha na to dziecko i do piersi

Ja też robiłam prywatnie, ale przy szpitalu i musiałam mieć swoją, także dla pewności kup. Polecam szczerze cytrynowa jest naprawdę znośna
Oj tu racja hemoroidy jak już się przyplątaja to koniec, nawracają notorycznie.. kiedyś miałam z tym problem teraz raczej tak bezboleśnie, ale po porodzie może być różnie niestety

Stary 2018-04-15, 12:42   #366
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

Piszę z telefonu i nie mam jak wkleić zdjęcia, ale na stronie też jest kilka ujęć z karmienia
https://www.lamillou.com/shop/poduszki-do-karmienia
Stary 2018-04-15, 13:39   #367
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
śliczne rzeczy!

kokon mamy wybrany ten sam zaraz zerknę na te pieluszki
zamówiłam wczoraj też kurę do karmienia la millou i torbę dla siebie niby do wózka, ale pewnie będę z niej już korzystać

i tak samo przydałby się ten milion

Cudowna torba! Musze rzucic okiem! Jejku jakie cudowne rzeczy tu wrzucacie! Tylko skąd wziąć te pieniadze ja sie pytam Czy jak okrsdne bank będąc w ciąży i mnie złapią to bede mieć jakieś warunki łagodzące?
Cytat:
hej dziewczyny,
witam sie w sloneczna niedziele

odowska - łączę sie w bólu, ja jutro idę na krzywą wczoraj mi sie przypomnialo ze musze kupic glukoze, a w srode mam wizyte u gina.
Ech ja moze jakos nie boje sie bo nie wiem jak to jest w tym slodkim ale bardziej obawiam sie jak wytrzymam 2 godziny siedzac bo ja w ogole siadac praktycznie nie moge mam nawrot hemoroidow wiec przy siadaniu bol jakby ktos mi wypalal tam zelazem

A czy na krzywa to trzeba wziac swoja wode i kubek?
Kubek i wode to mają chyba w kazdym punkcie. Co do glukozy to zazwyczaj jest taka informacja na drzwiach/tablicy albo w necie na stronie labu. Najlepiej miec swoją. Trzymam kciuki za glukoze no i mam nadzieję ze hemoroidy zlagodnieja albo nie będą Cię tak dręczyć jutro

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-04-15, 14:41   #368
nesska89
Raczkowanie

Emma zamówiłam taka sama torbę, jest cudowna i warta tych pieniędzy!

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-15, 14:51   #369
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
Emma zamówiłam taka sama torbę, jest cudowna i warta tych pieniędzy!

Cieszę się do mnie dojdzie dopiero w tym tygodniu

Kompletowanie wyprawki w pełni, już nawet pieluchy w superpharmie kupiliśmy
Stary 2018-04-15, 16:04   #370
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
My dziś mieliśmy fajny dzień - po Kościele od razu pojechaliśmy na piknik gdzie graliśmy w planszowki i lezakowalismy. Pogoda udała się idealnie - ani za ciepło ani za zimno .
A potem wybraliśmy się ze znajomymi do knajpki na obiad
szkoda ze jutro już poniedziałek i znowu będę sama w domu

Co do kury to ja dostałam taka kure w prezencie od ludzi z pracy z rekomendacją od doświadczonej mamy - podobno sprawdza się wyśmienicie

Ja kupuje na pewno 1 rożek, 3 większe pieluch flanelowe i 3 bambusowe + 1 kocyk bambusowy. W domu mamy tez juz jeden kocyk od znajomych w ramach prezentu
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-15, 16:12   #371
pola25
Zakorzenienie

Dziewczyny ja myślę nad tą torbą,ale czy ona nada się do wózka???
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-15, 16:21   #372
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Tak, ma takie specjalne zaczepy żeby przymocować ją do wózka dostępna w dwóch rozmiarach
Stary 2018-04-15, 16:25   #373
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Tak, ona ma takie specjalne zawieszki do wózka, i z tego co podpatruje na spacerach to dość popularne są i chyba dobrze się sprawdzają.
To postanowione,ja też kupuje kurę. najwyżej jeśli do karmienia się nie sprawdzi będzie ozdoba.
U mnie też troche z wyprawką do przodu, mam trochę ubrań, z hm, lidla i lumpexu-tu tylko next polowałam i szczególnie troche pajaców bardzo dobrej jakości kupiłam. Mam 2 płyny Lovela z auchan z promocji, i co najważniejsze tydzień temu TŻ przy okazji delagacji był w dużym salonie wózkowym i zamówił wózek i fotelik. W tym tygodniu znów coś pokupie.
Ubranka sobie spisałam, wiem co mi brakuje i będę zamawiać pewnie jakoś w maju.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-15, 17:00   #374
nesska89
Raczkowanie

Cytat:
Pewnie że się nada do wózka ja mam rozmiar L i jest baaaaaardzo pojemna

K
Stary 2018-04-15, 17:09   #375
Apali
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
już od dawna Was podczytuje ale postanowiłam się dołączyć z racji poruszanych tematów. Sporo mi podpowiedziałyście podczytując po cichu i nieco inspiracji dałyście

Co do kury babci dany, powiedzcie proszę : myślicie, że będzie wygodna do karmienia? rozmawiałam z koleżanką i się śmiała, że i tak musi się sporo nachylać żeby bobaska nakarmić. Inaczej musiałaby mieć kilometrowy cyc . Ale z drugiej strony chyba wszystkie poduszki mają taką podobną wysokość Dlatego wyszukałam nieco inną poduszkę, o innym kształcie. I sama nie wiem
Jakieś rady ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nowosc-snoozebaby-poduszka-do-karmienia-ciemno-rozowa.jpg (133,7 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 156pozduszka-do-karmienia.jpg (52,1 KB, 50 załadowań)

Edytowane przez Apali
Czas edycji: 2018-04-15 o 17:11
Apali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-04-15, 17:17   #376
Apali
Wtajemniczenie

Swoją drogą to zazdroszczę Wam wagi. Zawsze byłam szczupła, przez ostatnie dwa lata sporo ćwiczyłam i miałam niezłą figurę. A obecnie w 26 tygodniu przytyłam już 12 kg Co prawda wszyscy mówią, że jestem spuchnięta i faktycznie zawsze miałam tendencje do gromadzenia się wody. Ale teraz czuję się jak słonica Jem normalnie, zdrowo. Unikałam słodyczy, słodkiego a tu bęc! Co prawda waga od jakiś 3 tygodni stoi w miejscu ale nie liczę, że długo to potrwa... boje się co będzie na koniec.
Dodatkowo mam od 12 tygodnia pessara, z racji krótkiej szyjki i już rozwarcia. Także wszelaka aktywność fizyczna zabroniona i tak tkwię sobie ze złością i humorem na zmianę do podejścia w zmianach które zaszły w moim ciele.

Jak czytam 7 kg/8 kg to ze szczerą i pozytywną zazdrością się uśmiecham
Stary 2018-04-15, 17:24   #377
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Tak, ona ma takie specjalne zawieszki do wózka, i z tego co podpatruje na spacerach to dość popularne są i chyba dobrze się sprawdzają.
To postanowione,ja też kupuje kurę. najwyżej jeśli do karmienia się nie sprawdzi będzie ozdoba.
U mnie też troche z wyprawką do przodu, mam trochę ubrań, z hm, lidla i lumpexu-tu tylko next polowałam i szczególnie troche pajaców bardzo dobrej jakości kupiłam. Mam 2 płyny Lovela z auchan z promocji, i co najważniejsze tydzień temu TŻ przy okazji delagacji był w dużym salonie wózkowym i zamówił wózek i fotelik. W tym tygodniu znów coś pokupie.
Ubranka sobie spisałam, wiem co mi brakuje i będę zamawiać pewnie jakoś w maju.
za zamówienie wózka nasz już stoi w kartonach, fotelik z bazą również w folii jeszcze. Tym sposobem straciliśmy trochę z gwarancji, ale mam nadzieję, że nigdy nie będziemy z niej korzystać wózek dobrej jakości, wszystkie użytkowniczki zachwycone, więc żal było nie skorzystać

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Apali Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
już od dawna Was podczytuje ale postanowiłam się dołączyć z racji poruszanych tematów. Sporo mi podpowiedziałyście podczytując po cichu i nieco inspiracji dałyście

Co do kury babci dany, powiedzcie proszę : myślicie, że będzie wygodna do karmienia? rozmawiałam z koleżanką i się śmiała, że i tak musi się sporo nachylać żeby bobaska nakarmić. Inaczej musiałaby mieć kilometrowy cyc . Ale z drugiej strony chyba wszystkie poduszki mają taką podobną wysokość Dlatego wyszukałam nieco inną poduszkę, o innym kształcie. I sama nie wiem
Jakieś rady ?

taka poduszka spełni taką samą rolę jak kura bez problemów. Jak już robiłam zamówienie z lamillou to od razu ją kliknęłam, ale fajne poduszki widziałam też w poofi
Stary 2018-04-15, 17:35   #378
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Swoją drogą to zazdroszczę Wam wagi. Zawsze byłam szczupła, przez ostatnie dwa lata sporo ćwiczyłam i miałam niezłą figurę. A obecnie w 26 tygodniu przytyłam już 12 kg Co prawda wszyscy mówią, że jestem spuchnięta i faktycznie zawsze miałam tendencje do gromadzenia się wody. Ale teraz czuję się jak słonica Jem normalnie, zdrowo. Unikałam słodyczy, słodkiego a tu bęc! Co prawda waga od jakiś 3 tygodni stoi w miejscu ale nie liczę, że długo to potrwa... boje się co będzie na koniec.
Dodatkowo mam od 12 tygodnia pessara, z racji krótkiej szyjki i już rozwarcia. Także wszelaka aktywność fizyczna zabroniona i tak tkwię sobie ze złością i humorem na zmianę do podejścia w zmianach które zaszły w moim ciele.

nie martw się, mi też się wydaję, że mocno ostatnio przybrałam. We wtorek na wizycie się okaże, ale liczę że 10kg już będzie
urodzimy i będziemy myśleć co z tym robić, teraz oprócz jedzenia i ruchu (jak można) nic nie wskóramy to po co się zadręczać

a co do kury, to myślę, że będzie podobnie jak te poduszki co dodałaś

na kiedy termin? i jaka płeć dzieciątka?
Stary 2018-04-15, 17:39   #379
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

wszystko zrzucimy, szczególnie pierwsza zejdzie woda też byłam pewna, że mniej przybiorę, ale najwyraźniej tyle mój organizm potrzebował i nie będę mu tego żałować. Później spacerki, trochę ruchu i będzie ok

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-15, 17:43   #380
Apali
Wtajemniczenie

Cytat:
za zamówienie wózka nasz już stoi w kartonach, fotelik z bazą również w folii jeszcze. Tym sposobem straciliśmy trochę z gwarancji, ale mam nadzieję, że nigdy nie będziemy z niej korzystać wózek dobrej jakości, wszystkie użytkowniczki zachwycone, więc żal było nie skorzystać

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

taka poduszka spełni taką samą rolę jak kura bez problemów. Jak już robiłam zamówienie z lamillou to od razu ją kliknęłam, ale fajne poduszki widziałam też w poofi
Cytat:

te z proofi są nieco większe niż kura, dlatego się ciągle zastanawiam.

My wózek też już mamy i niestety również gwarancja leci. Ale bałam się że zapomnę zarejestrować na szczęście 3 lata gwaracji oferują to jakoś damy rade

Wyczytałam, że zdecydowałaś się na Joolz Day Earth będziesz na pewno zachwycona. Znajomi mają i prezentuje się pięknie. A oni sami zauroczeni jakością i funkcjonalnością

Cytat:

nie martw się, mi też się wydaję, że mocno ostatnio przybrałam. We wtorek na wizycie się okaże, ale liczę że 10kg już będzie
urodzimy i będziemy myśleć co z tym robić, teraz oprócz jedzenia i ruchu (jak można) nic nie wskóramy to po co się zadręczać

a co do kury, to myślę, że będzie podobnie jak te poduszki co dodałaś

na kiedy termin? i jaka płeć dzieciątka?

wiem, że nie ma się czym przejmować. Ale jakoś podświadomie ciężko, kiedy człowiek widzi inne odbicie niż zazwyczaj Ale wiem że damy radę. Po porodzie, jakoś wrócimy do formy Ale dziękuję ze pocieszenie

Dziewczynka, termin mamy wstępnie na 20 lipca.
Jednak termin wyjęcia pessara mam na 29 czerwca i wtedy też mam być przygotowana do porodu. Z racji krótkiej szyjki i już tego pechowego rozwarcia wszystko może potoczyć się błyskawicznie

Edytowane przez Apali
Czas edycji: 2018-04-15 o 17:47
Stary 2018-04-15, 17:50   #381
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

wiem, że nie ma się czym przejmować. Ale jakoś podświadomie ciężko, kiedy człowiek widzi inne odbicie niż zazwyczaj Ale wiem że damy radę. Po porodzie, jakoś wrócimy do formy Ale dziękuję ze pocieszenie

Jednak termin wyjęcia pessara mam na 29 czerwca i wtedy też mam być przygotowana do porodu. Z racji krótkiej szyjki i już tego pechowego rozwarcia wszystko może potoczyć się błyskawicznie
pewnie, damy radę

powiem Ci paradoksalnie, mam dwie koleżanki które miał pessar, a rodziły po terminie i to jeszcze poród wywoływany. Także chyba nie ma reguły, ale wiadomo gotowym być trzeba - zawsze zwłaszcza tak blisko terminu
Stary 2018-04-15, 18:03   #382
nesska89
Raczkowanie

Cytat:

te z proofi są nieco większe niż kura, dlatego się ciągle zastanawiam.

My wózek też już mamy i niestety również gwarancja leci. Ale bałam się że zapomnę zarejestrować na szczęście 3 lata gwaracji oferują to jakoś damy rade

Wyczytałam, że zdecydowałaś się na Joolz Day Earth będziesz na pewno zachwycona. Znajomi mają i prezentuje się pięknie. A oni sami zauroczeni jakością i funkcjonalnością

Moja przyjaciółka też miała passer, bała się że urodzi jak go wyciagną. Urodziła 10 dni po terminie

K
Stary 2018-04-15, 18:12   #383
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Taaak i Ty też proszę inspiruj Kure to myślę tak jak rogal, na wysokości brzucha na to dziecko i do piersi

Ja też robiłam prywatnie, ale przy szpitalu i musiałam mieć swoją, także dla pewności kup. Polecam szczerze cytrynowa jest naprawdę znośna
Oj tu racja hemoroidy jak już się przyplątaja to koniec, nawracają notorycznie.. kiedyś miałam z tym problem teraz raczej tak bezboleśnie, ale po porodzie może być różnie niestety

Elaaaa dzięki wzięłam zwykla glukoze cyytrynowej nie mieli w aptece

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:

Witaj na forum Apali

Tymi kilogramami sie nie przejmuj, ja mam ponad 15 kg nadwagi sprzed ciazy wiec nie weim czy sie ciesyc ze przytylam teraz 8 , mniej by wyszlo do zrucenia gdybym byla szczupal przed ciaza

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-04-15, 18:13   #384
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Elaaaa dzięki wzięłam zwykla glukoze cyytrynowej nie mieli w aptece

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Witaj na forum Apali

Tymi kilogramami sie nie przejmuj, ja mam ponad 15 kg nadwagi sprzed ciazy wiec nie weim czy sie ciesyc ze przytylam teraz 8 , mniej by wyszlo do zrucenia gdybym byla szczupal przed ciaza
piłam zwykłą i też dasz radę
Stary 2018-04-15, 18:18   #385
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
piłam zwykłą i też dasz radę
Dzieki emma pocieszam się ze to nie gorzkie czy slone a slodkie to lubie
Stary 2018-04-15, 18:29   #386
kitosa
Zadomowienie

Dziewczyny, u mnie cukrzyca. Dzwoniłam do położnej i na jutro zapisałam się do swojego lekarza. Pewnie mnie skieruje do diabetologa. Mierząc kilka razy dziennie w domu i jedząc wszystko, cukier mam do max. 120, więc mam teorię, że moja trzustka nie wytrzymała tak końskiej dawki cukru, nie mam woreczka żółciowego, więc i trawienie zaburzone. Po prostu muszę ten cukier kontrolować, ciekawe co diabetolog powie.
Stary 2018-04-15, 18:33   #387
asiaczek
Zakorzenienie

Hej. U mnie dzisiaj smutny dzień, miałam jakiś spadek nastroju dosłownie klika godzin przepłakałam.

Co do tej kury do karmienia to jest śliczna sama miałam zwykłego rogala i teraz chyba sobie kupię nowego,ale zwrócę uwagę,żeby był bardziej zbity i oplatał mnie bardziej. Wiadomo,że to też zależy od gabarytów mamy, ale zauważyłam,że ten mój stary rogal był dość krótki i było mi trochę nie wygodnie karmić synka.

A te torby są piękne, ale mnie na nią nie stać, muszę poszukać innej,która byłaby i do wózka i do spacerówki i potem jako moja torba z tysiącem rzeczy dla dzieci z drugiej strony jeśli byłaby taka uniwersalna i na lata to może jakoś na nią uzbieram..

Ja już mam na plusie z 10 albo 11 kg(zaczelam 26tc) i teraz jak spojrzałam w lustro na pupę i ręce to jestem zadowolona. Chciałabym po ciąży zostawić tyle kg aby te części ciała były takie jak teraz. Zawsze słyszałam przytyki,że jestem chuda,więc nigdy nie byłam zadowolona z mojego wyglądu.

Dziewczynki, dacie radę na glukozie, na pewno

Monyaa hemoroidow współczuję i niestety przy SN często to się pogarsza. A Ty jaki masz mieć planowo poród? Wybacz,nie pamiętam..
Tak czy owak szukaj później dobrego fachowca,po co się męczyć.

Edytowane przez asiaczek
Czas edycji: 2018-04-15 o 18:36
asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-15, 18:41   #388
MalaGosia88
Zakorzenienie

Apali też znam historię, gdzie pessar zdjęty w 36+0 a ciąża donoszona do terminu idealnie i to bez oszczędzania! Także nie martw się, chociaż oczywiście życzę szybszej akcji niż przeterminowania .

Monya dasz radę

Kitosa przekichane :-(. To badanie u Ciebie było wiarygodne czy skoro w domowych warunkach masz dobre wyniki to lekarz przymknie oko na wyjątkowe warunki zdrowotne (brak woreczka)?

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Hej. U mnie dzisiaj smutny dzień, miałam jakiś spadek nastroju dosłownie klika godzin przepłakałam.

Co do tej kury do karmienia to jest śliczna sama miałam zwykłego rogala i teraz chyba sobie kupię nowego,ale zwrócę uwagę,żeby był bardziej zbity i oplatał mnie bardziej. Wiadomo,że to też zależy od gabarytów mamy, ale zauważyłam,że ten mój stary rogal był dość krótki i było mi trochę nie wygodnie karmić synka.

A te torby są piękne, ale mnie na nią nie stać, muszę poszukać innej,która byłaby i do wózka i do spacerówki i potem jako moja torba z tysiącem rzeczy dla dzieci z drugiej strony jeśli byłaby taka uniwersalna i na lata to może jakoś na nią uzbieram..

Ja już mam na plusie z 10 albo 11 kg(zaczelam 26tc) i teraz jak spojrzałam w lustro na pupę i ręce to jestem zadowolona. Chciałabym po ciąży zostawić tyle kg aby te części ciała były takie jak teraz. Zawsze słyszałam przytyki,że jestem chuda,więc nigdy nie byłam zadowolona z mojego wyglądu.

Dziewczynki, dacie radę na glukozie, na pewno

Monyaa hemoroidow współczuję i niestety przy SN często to się pogarsza. A Ty jaki masz mieć planowo poród? Wybacz,nie pamiętam..
Tak czy owak szukaj później dobrego fachowca,po co się męczyć.

O tak, też bym pupę i buzię zostawiła takie okrągłe jak mam teraz ...

Stary 2018-04-15, 18:47   #389
KarolinaK
Zakorzenienie

Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Dziewczyny a nianie elektroniczna jaka planujecie zakupić? Z monitorem czy tylko do słuchania???
Dzis ciąg dalszy zakupów. Mamy butelki, sterylizator i smoczki. Termometr do wody do pokoju i dla dziecka. Myjki, gruszkę itd... rany tyle tego a z listy wcale nie ubywa . No i park przyszedł. Tz juz gotowy do składania ale go przekonałam ze nie bede tego w pokoju trzymać 3 miesiace przed porodem .
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-15, 18:49   #390
kitosa
Zadomowienie

Gosia nie mam pojęcia, jak lekarz to potraktuje. Dam znać. U mnie czynnikiem podnoszącym mógł być stres, bardzo się denerwuję u lekarzy, nie potrafię tego opanować Z ciśnieniem mam identyczną sytuację - w domu niskie, u lekarza wysokie
Monya dasz radę. Trzymam kciuki, ja miałam dodaną cytrynę. Dało się wypić.
Karolina TŻ chce zainstalować kamerkę w pokoju i ja będę sobie zerkać na łóżeczko np. z tableta.
Żona kuzyna urodziła wczoraj sn. Dziewczynka 3300 g. Zazdroszczę, że już ma swoją Małą.

Edytowane przez kitosa
Czas edycji: 2018-04-15 o 18:59
kitosa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości