Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-04-18, 17:07   #691
ovejita
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Ja bym na Twoim miejscu wzięła. Ja też mam ujemną ale i mąż ma ujemną więc nie ma konfliktu. Mój gin ciągle o tym zapomina i już drugi raz mi mówił o immunoglobulinie w ciąży, a ja zawsze powtarzam że mąż też ujemny nie zaszkodzi a będziesz spokojniejsza

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Właśnie problem w tym, że nie dostałam skierowania. Mój drugi gin chce mi dać skierowanie, ale wtedy znowu zaczyna mi się prowadzenie ciąży u dwóch lekarzy :/

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość

Ja dziś po wizycie trochę przybita musze isc bezwglednie do Centrum Zdrowia Matki Polki – także dziś ogarniam transport do Lodzi – bo sama do szpitala autem na kilka dni nie pojade.
No i inne rzeczy typu remonty, wymiana opon itd. Czyli rozgrzebane tematy.

Cukrzyca to najmniejszy problem i być może wcale jej nie mam – to się okaze w szpitalu. Mam leukocycty za wysokie wiec wyniki cukru mogą być niemiardajne, ale glownym pwoodem hospitalizacji jest nadciśnienie, na które już nie ma lekow aptecznych i biore maksymalne dawki. W CZMp wlodzi maja jakies inne leki dozwolone w lecznictwe szpitlanym i to tez pwood skierowania.
Dam znac kiedy się wybiorę i pewnie znikne wtedy na tydzień lub dluzej bo z telefonu tociezko mi pisać na forum.
Monya, wiem, że leżenie w szpitalu jest tym, czego każda z nas stara się uniknąć, ale skoro mogą Ci pomóc to nie ma innej opcji - trzeba iść. Mam nadzieję, że szybko unormują Twoje ciśnienie i przy okazji zweryfikują, co tak naprawdę dzieje się z poziomem cukru.
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-18, 17:21   #692
asiaczek
Zakorzenienie

Ovejita,podczytując inne fora wiem, że dziewczyny biorą tę immunoglibulinę.

Monyaa, kiepsko,że musisz iść do szpitala, ale tak będzie najlepiej. Mam nadzieję, że tam unormują Ci to ciśnienie.

Blanka,też bym bardziej obstawiała infekcję. Czop jest raczej z krwią.

A ja mam jakiś twardy brzuch i boli mnie trochę jak na okres. Jak stoję albo chodzę to tak jakby męczy mi się ten brzuch jak po wysiłku, nie wiem czy to te słynne twardnienia:/w tamtej ciąży nie miałam zupełnie żadnych objawów tego typu

Stary 2018-04-18, 17:29   #693
pola25
Zakorzenienie

Monya wiem,że szpital to nic.pezyjemnego,ale czasami jest wyższa konieczność.

Asiaczku to te slynne twardnienia.
Ja też dzisiaj mam,lecę na magnezie i scopolanie.Drgala mi.powieka,więc brakuje mi.magnezu.Poprosilam szwagra o zakup muszynianki.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-18, 17:30   #694
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Pola, ja po Muszyniance wymiotuję niewiem dlaczego.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-18, 17:32   #695
xXBlankaXx
Zakorzenienie

O tak się dziś czuję _20180418_183226.JPG

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-18, 17:42   #696
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Hej dziewczyny witam się dopiero późnym popołudniem

Byłam właśnie u mojego gina pokazać się mu po szpitalu, chociaż podczas pobytu trafiłam na niego 2 razy jak miał dyżur bo pracuje też w tym szpitalu w którym leżałam.

Ostatnio pisałam że przepisał mi krem który uspokoił te moje infekcje ale niestety znowu mnie dopadło i chyba a raczej na pewno złapałam w szpitalu. No cóż będę skazana do końca ciąży na to dziadostwo, chociaż długo ten krem dawał rady, przepisał mi go znowu zobaczymy ile teraz będzie spokoju

Blanka z twojego opisu bardziej a raczej na pewno stawiam na infekcje i to może bakteryjną skoro masz upławy zielone.

Blanka wpisz mi proszę wizyty USG 3 trymestru 26.04, wizyta 07.05 dziękuję

Monyaa szkoda że musisz trafić do szpitala, nic miłego ale niestety jak trzeba to trzeba, głowa do góry i jakoś tą końcówkę trzeba przetrwać, trzymam kciuki

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
O tak się dziś czuję Załącznik 7510121

Świetna fotka przypuszczam że niejedna z nas może się utożsamiać z tym zdjęciem ja na pewno. Zważyłam się u mojego gina i od 22.03 przytyłam 1.7 kg a w sumie 8 kilo od początku wg wagi u lekarza ale czuję się jakbym ważyła +20 jakoś tak mi ciężko

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-18, 17:50   #697
pola25
Zakorzenienie

Bursztynku mało przytylas.

Blanka oby tylko.upałów nie było,bo się zameczymy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-04-18, 17:59   #698
emma90
Wtajemniczenie

Blanka każda z nas ma takie chwile
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-18, 18:23   #699
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Bursztynku mało przytylas.

Blanka oby tylko.upałów nie było,bo się zameczymy
Niby mało w porównaniu z poprzednią ciążą ale czuję się tak strasznie ociężała i już zmęczona że szok. Moja waga w domu pokazuje mi różne wartości ale to chyba bateria wariuje albo się już psuje dlatego trzymam się wagi od gina. Co do upałów to masz rację może nas oszczędzą i jakoś to przetrwamy.

Stary 2018-04-18, 18:23   #700
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
czesc Dziewczyny,

odniose sie ogolnie do tematu - bo moja historia posłużyła za przykład i rozumeim ze Folinka miala na mysli ogolny trend na forum.
Ja doceniam wymiane mysli i pogladow i nie oczekuje dogłębnego zainteresowania historiami zyciowymi to wrecz niemozliwe w duzej grupie osob, ktore nie znaja osobiscie. A wsparcie wzajemne w kazdym temacie mysle ze kazda z nas docenia po to tu jestesmy.

Blanka â�� wspolczuje sytuacji z babcia, tez mam 93 letnia babcie, która trudno opanować.

Dopisz mi proszę wizytę na 21 maja.

Ja dziś po wizycie trochę przybita musze isc bezwglednie do Centrum Zdrowia Matki Polki â�� także dziś ogarniam transport do Lodzi â�� bo sama do szpitala autem na kilka dni nie pojade.

Cukrzyca to najmniejszy problem i być może wcale jej nie mam â�� to się okaze w szpitalu. Mam leukocycty za wysokie wiec wyniki cukru mogą być niemiardajne, ale glownym pwoodem hospitalizacji jest nadciśnienie, na które już nie ma lekow aptecznych i biore maksymalne dawki. W CZMp wlodzi maja jakies inne leki dozwolone w lecznictwe szpitlanym i to tez pwood skierowania.
Dam znac kiedy się wybiorę i pewnie znikne wtedy na tydzień lub dluzej bo z telefonu tociezko mi pisać na forum.
Monya Kochana, wiem, że to lipa lezec w szpitalu, sama bylam dwa razy na ginekologi, no ale trzeba to przeżyć najeazniejsze jest zdrowie, weź jakies fajne książki i krzyżówki, bedzie dobrze

Blanka haha no tak, ja zaraz zjem te czipsy za 50 zl to pewnie tez sie tak poczuje poza tym jestem taka zmęczona ! Ale jeszcze poczytam książkę. Czytam teraz taką płytką, młodzieżową serię, wiec skoncze to szybko i biorę sie za cos konkretniejszego

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-18, 19:00   #701
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Monya Kochana, wiem, że to lipa lezec w szpitalu, sama bylam dwa razy na ginekologi, no ale trzeba to przeżyć najeazniejsze jest zdrowie, weź jakies fajne książki i krzyżówki, bedzie dobrze

Blanka haha no tak, ja zaraz zjem te czipsy za 50 zl to pewnie tez sie tak poczuje poza tym jestem taka zmęczona ! Ale jeszcze poczytam książkę. Czytam teraz taką płytką, młodzieżową serię, wiec skoncze to szybko i biorę sie za cos konkretniejszego

Co tam czytasz ciekawego? też czasem sięgam po jakąś młodzieżówkę, ostatnio do Jeżycjady nawet zdarzyło mi się wrócić

Stary 2018-04-18, 19:17   #702
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Co tam czytasz ciekawego? też czasem sięgam po jakąś młodzieżówkę, ostatnio do Jeżycjady nawet zdarzyło mi się wrócić

Teraz akurat koncze taka serię Selekcja - zaczyna się od ksiazki Rywalki. Nie jest to nic twórczego, ale takie szybkie czytadło Jezycjady kiedys przeczytalam kilka poerwszych tomów, to bardzo fajna seria ! Zastanawiam sie tylko co teraz wziąć na tapetę, popatrze na moje półki na lc i zobaczę co tam w kolejce do czytania

Stary 2018-04-18, 19:41   #703
kitosa
Zadomowienie

Zua to Ty polecałaś "Za zamkniętymi drzwiami?". Właśnie czytam, zapowiada się nieźle. W kolejce "Ciąża z klasą"
Stary 2018-04-18, 19:46   #704
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kitosa Pokaż wiadomość
Zua to Ty polecałaś "Za zamkniętymi drzwiami?". Właśnie czytam, zapowiada się nieźle. W kolejce "Ciąża z klasą"
czytałam

Monya oby Ci pomogli

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-18, 19:47   #705
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kitosa Pokaż wiadomość
Ta książka może tez nie jest zbyt wybitna, ale polknelam ją w jeden wieczór !!! Teraz bede czytac "na skraju zalamania" tej samej autorki, znaczy jest w kolejce
Znalazlam kolejną pozycje - jutro wypozyczam z biblioteki - "złota godzina", ponad 800 stron lektury !

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-04-18, 20:10   #706
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
U nas na wczorajszej wizycie nie było najgorzej - szyjka bez zmian tj. 25mm, ale twarda i zamknięta. Szkoda, że się nie wydłużyła, ale lekarz powiedział, że skoro nie skróciła się w ciągu 2 tygodni to nie ma co się za bardzo denerwować.

Mam się nie forsować, ale od czasu do czasu mogę wyjść na spacer i korzystać z pogody . Odetchnęłam z ulgą, bo gdyby szyjka poszła w dół to dostałabym skierowanie na sterydy i hospitalizację. Łożysko sprawdzone i jest OK.

Maluch ułożony jest pośladkowo, ale podobno w moim przypadku to dobrze, bo nie napiera główką na szyjkę powodując jej skracanie, a czas na obrót jeszcze ma

2 maja mamy usg 3-ciego trymestru i wtedy zrobimy dokładne pomiary.
Super, że sytuacja stabilna

Cytat:
czesc Dziewczyny,

odniose sie ogolnie do tematu - bo moja historia posłużyła za przykład i rozumeim ze Folinka miala na mysli ogolny trend na forum.
Ja doceniam wymiane mysli i pogladow i nie oczekuje dogłębnego zainteresowania historiami zyciowymi to wrecz niemozliwe w duzej grupie osob, ktore nie znaja osobiscie. A wsparcie wzajemne w kazdym temacie mysle ze kazda z nas docenia po to tu jestesmy.

Ja dziś po wizycie trochę przybita musze isc bezwglednie do Centrum Zdrowia Matki Polki â�� także dziś ogarniam transport do Lodzi â�� bo sama do szpitala autem na kilka dni nie pojade.
.

Oj, to musisz zadbać o siebie i Mareczka... Będziemy czekać i martwić się! Więc skrobnij choć zdanie jak dasz radę

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Czop ma różne odcienie, niekoniecznie z krwią.
Blanka, nic nie piszę, bo nie mam żadnej sensownej rady. Wiem, że będziesz trzymać rękę na pulsie

folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-18, 20:12   #707
pola25
Zakorzenienie

Bursztynku też mialam.taki moment że czułam się ociezala,to chyba zbiegło się ze wzrostem brzuszka,teraz jest lepiej szybciej się ruszam.

Zua niestety nie mam nic do.czytania...

Pije muszynianke i czuje się tak.fajnie nawodniona,jakoś z brzuchem.lepiej.

Przyszly rzeczy m.in.torba ale ta torba trochę duża,kobiecie w ciąży nie dogodzisz.Mam.nadzieję,że będę z niej zadowolona.

Jutro przychodzi paczka z gemini.Muszę dorwać jakąś listę do.szpitala i chyba powoli będę pakować torbę.
Stary 2018-04-18, 20:19   #708
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Teraz akurat koncze taka serię Selekcja - zaczyna się od ksiazki Rywalki. Nie jest to nic twórczego, ale takie szybkie czytadło Jezycjady kiedys przeczytalam kilka poerwszych tomów, to bardzo fajna seria ! Zastanawiam sie tylko co teraz wziąć na tapetę, popatrze na moje półki na lc i zobaczę co tam w kolejce do czytania

A co to to lc?
Właśnie miałam Was pytać moje czytelniczki kochane gdzie się zaopatrujecie w książki czy ebooki?
Miałam czas na ebooki, bo miejsca brakowało, a teraz od niedawna znowu składuję zwłaszcza dzieciom z taniaksiazka.pl, ale może macie coś lepszego?

folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-18, 20:52   #709
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
A co to to lc?
Właśnie miałam Was pytać moje czytelniczki kochane gdzie się zaopatrujecie w książki czy ebooki?
Miałam czas na ebooki, bo miejsca brakowało, a teraz od niedawna znowu składuję zwłaszcza dzieciom z taniaksiazka.pl, ale może macie coś lepszego?

Bonito.pl lub merlin
Stary 2018-04-18, 20:53   #710
aniama6
Zadomowienie

Monya współczuje szpitala. Ale jak trzeba to trzeba. Już coraz bliżej do końca. Ovejita ta immunoglobulina chyba raczej zalecana przy Rh minus, chyba o to chodzi żeby na przyszłość przeciwciała nie powstały. Co do książek to , Za zamkniętymi drzwiami tez łyknęła w 1 wieczór. W ogóle wszystkie kryminały m teraz super wchodzą. Czytam naraz kilka książek, teraz m.in tak tematycznie W Paryżu dzieci nie grymaszą, i powiem Wam ze fajna. Zgodna z moja wizja i podejściem do wychowania. Ja dziś czuje się mega zmeczona - w pracy dość ciężko a potem jeszcze w ogrodzie popracowałam, na wolnych obrotach ale jednak. Przepraszam za wygląd posta ale pisze z komórki i trochę ciezko.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-18, 21:01   #711
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
A co to to lc?

Kochana lc to taki czytelniczy portal lubimyczytac - Tworzysz tam swoja biblioteczke książek, zaznaczasz co przeczytalas, co chcialabys przeczytac, co obecnie czytasz. Jest baza książek, oceny innych czytelników, recenzje, ogólnie fajny portal dla kogos kto lubi czytać
Ja kupuje mało książek, obecnie nie mam gdzie tego trzymać, ale mam mojego ukochanego kindelka pw3 i to ma nim najwiecej czytam, a jak mam ochotę na papierową książkę to wypozyczam z biblio e-booki to wiadomo, tez rzadko kupuje bo cena niestety mega odstrasza, także wiadomo ekhm..... jestę ksiazkowym piratę

Stary 2018-04-18, 21:05   #712
Kathyyy91
Raczkowanie

monya współczuję pobytu w szpitalu, ale co zrobisz jak mus to mus, już nam dużo do końca ciąży nie zostało.
Blanka ja mam czasem takie zbite grudy żółtego śluzu i to objawy infekcji, które w ciąży mam jedna za drugą, mimo max higieny! dopiero zakończyłam 10 dniową kurację Gynalginem, a chyba i tak nie jest jak powinno. Za tydz. pewnie dostanę kolejną porcję globulek. Już brałam Vagical, Clotrimazol, 2 razy Macmiror, Gynalgin, Pimafucin w kremie plus tonami probiotyki i guzik z tego Śluz ciągle brzydki, może po ciąży przejdzie.
wczoraj narzekałam na nieruchliwość mojego dziecka, to dzisiaj niedawno za karę dostałam kopy w pęcherz aż nieźle zabolało
Kathyyy91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-18, 21:12   #713
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do ciazowych ciuszkow i do karmienia to ja musze sie zaopatrzyc w jakies bluzki, spodni to mam, nakupowalam w sh po 5-10 zl ( no jeansy z hm ), no i bluzki do karmienia by sie przydalo z jakimis guziczkami czy cos. Sukienke tez jakas musze wyhaczyc, moze w piatek pojade so sh cos popatrzeć

Blanko ja tez myślę że to tylko infekcja, ale zadzwonilabym jednak do gina.
Jestem z mężem na ogrodzie, on pracuje a ja patrze, ale az mnie nosi do roboty, tak pieknie swieci sloneczko i ptaszki śpiewają.

Ja się pytam jak wyszukujecie te ciuchy w lumpach? Ja tego w ogóle nie ogarniam Wchodze tam i muszę po 3 min wyjść. Przejrzę i nic nie widzę sensownego...

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Aż się dziwnie czuję pisząc tu tak późno

Emma, Twoja porodówka wydaje się być genialna Zazdroszczę! Nam ostatnio na SR położna mówiła, że niestety lubelskie szpitale są mega zacofane pod kątem położnictwa i raczej na ochronę krocza to nie mamy co liczyć Ja liczę się z tym, że będę leżeć na sali 4-5 osobowej z łazienką na korytarzu, ale mam nadzieję, że 2-3 dni damy radę i nie będzie konieczności zostawania dłużej
Położna też nam rekomendowała balonik annibal. Koszt to ok. 300 zł, ale można go wypożyczyć w ramach SR. Mimo że każda ciężarna stosuje na balonik prezerwatywę + są dezynfekowane to wydaje mi się, że jednak wolałabym mieć swój . U nas powiedzieli, że ćwiczenia z balonikiem można zacząć od 36 tc.

Będzie dobrze, musi być Szyjka 3 cm to naprawdę niezła szyjka (z tego co wiem alarm jest podnoszony przy szyjce poniżej 2,5 cm przed 24 tc, i szyjce poniżej 2 cm - po 24tc. Oszczędzaj się i będzie dobrze

Też mam wizyty co 2 tygodnie i czuję się z tym zdecydowanie bezpieczniej .

Na pewno Wam Malutka te wszystkie stresy, niepokoje i ograniczenia wynagrodzi

Ja też nie mam weny na zakupy ciążowe, ale już mam naprawdę problem z ubiorem. Ciężko znaleźć coś w miare uniwersalnego, co by mi się spodobało i nada się także po porodzie..

U nas też za każdym razem listonosz zostawia awizo w skrzynce Jako że siedzę praktycznie całe dnie w domu to wiem, że nawet się nie fatyguje na górę.

Z tego co wiem to czop śluzowy jest zazwyczaj w dużej ilości, ale zdarza się, że odchodzi partiami - co jakiś czas.
Stawiałabym infekcję, ale z drugiej strony przy infekcji nigdy nie miałam zielonych upławów. Ja bym skontaktowała się z gin. dla pewności jak nigdy wcześniej nie miałaś takich objawów.

U nas na wczorajszej wizycie nie było najgorzej - szyjka bez zmian tj. 25mm, ale twarda i zamknięta. Szkoda, że się nie wydłużyła, ale lekarz powiedział, że skoro nie skróciła się w ciągu 2 tygodni to nie ma co się za bardzo denerwować.

Mam się nie forsować, ale od czasu do czasu mogę wyjść na spacer i korzystać z pogody . Odetchnęłam z ulgą, bo gdyby szyjka poszła w dół to dostałabym skierowanie na sterydy i hospitalizację. Łożysko sprawdzone i jest OK.

Maluch ułożony jest pośladkowo, ale podobno w moim przypadku to dobrze, bo nie napiera główką na szyjkę powodując jej skracanie, a czas na obrót jeszcze ma

2 maja mamy usg 3-ciego trymestru i wtedy zrobimy dokładne pomiary.

Mam też dylemat odnośnie konfliktu serologicznego - gin. stwierdził, że nie ma potrzeby bym brała immunoglobulinę w 28tc - i po porodzie jak się okaże że dziecko jest dodatnie to wtedy mi podadzą. Kilka wizyt temu wspominał, że prewencyjnie można wziąć, a teraz zmienił zdanie Czy ktoś z Was kto ma konflikt w pierwszej ciąży brał lub będzie brać ten zastrzyk w 28tc czy faktycznie nie ma co panikować i poczekać do rozwiązania?
Ja w ogóle coś kojarzę, że ten zastrzyk w 28 tc jest jakoś od niedawna. Kiedyś dawało się chyba zaraz po porodzie. Ale poprawcie mnie jeżeli się mylę. Jeżeli czujesz potrzebę to może ponaciskaj lekarza, powołaj się na rekomendacje Polskiego Towarzystwa GInekologicznego, gdzie jest wskazane podanie zastrzyku. Info znajdziesz TUTAJ

Cytat:
czesc Dziewczyny,

Blanka – wspolczuje sytuacji z babcia, tez mam 93 letnia babcie, która trudno opanować.

Dopisz mi proszę wizytę na 21 maja.

Ja dziś po wizycie trochę przybita musze isc bezwglednie do Centrum Zdrowia Matki Polki – także dziś ogarniam transport do Lodzi – bo sama do szpitala autem na kilka dni nie pojade.

Cukrzyca to najmniejszy problem i być może wcale jej nie mam – to się okaze w szpitalu. Mam leukocycty za wysokie wiec wyniki cukru mogą być niemiardajne, ale glownym pwoodem hospitalizacji jest nadciśnienie, na które już nie ma lekow aptecznych i biore maksymalne dawki. W CZMp wlodzi maja jakies inne leki dozwolone w lecznictwe szpitlanym i to tez pwood skierowania.
Monya a wiesz już kiedy jedziesz? Masz daleko do Łodzi? Mam nadzieję, że wsyzstko u Ciebie będzie ok i leki podane w szpitalu pomogą Ci. Dawaj nam koniecznie znać co i jak, bo będziemy się martwić

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
O tak się dziś czuję Załącznik 7510121

Ale że co? Że łyso?
A tak na serio to ja siętak czuję już od jakiegoś czasu. Uważam, że najlepiej wyglądałam i czułam się w 4-5 miesiącu. Teraz to czuję się jak 5-dniowy pączek...

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny witam się dopiero późnym popołudniem

Byłam właśnie u mojego gina pokazać się mu po szpitalu, chociaż podczas pobytu trafiłam na niego 2 razy jak miał dyżur bo pracuje też w tym szpitalu w którym leżałam.

Ostatnio pisałam że przepisał mi krem który uspokoił te moje infekcje ale niestety znowu mnie dopadło i chyba a raczej na pewno złapałam w szpitalu. No cóż będę skazana do końca ciąży na to dziadostwo, chociaż długo ten krem dawał rady, przepisał mi go znowu zobaczymy ile teraz będzie spokoju

Blanka z twojego opisu bardziej a raczej na pewno stawiam na infekcje i to może bakteryjną skoro masz upławy zielone.

Blanka wpisz mi proszę wizyty USG 3 trymestru 26.04, wizyta 07.05 dziękuję

Monyaa szkoda że musisz trafić do szpitala, nic miłego ale niestety jak trzeba to trzeba, głowa do góry i jakoś tą końcówkę trzeba przetrwać, trzymam kciuki

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Świetna fotka przypuszczam że niejedna z nas może się utożsamiać z tym zdjęciem ja na pewno. Zważyłam się u mojego gina i od 22.03 przytyłam 1.7 kg a w sumie 8 kilo od początku wg wagi u lekarza ale czuję się jakbym ważyła +20 jakoś tak mi ciężko

Poradzisz sobie z infekcją! Krem- cudo zabije co ma zabić i będzie git

Cytat:
A co to to lc?

Ja głównie książki o zazwyczaj kupuję na merlin albo bonito, ew. pożyczam z biblioteki. Ebooków nie czytam, nie znam się, nie pomogę.
Właśnie jestem w trakcie Księgi Rodzicielstwa Bliskości! W kolejce stos książek...

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-18, 21:25   #714
KarolinaK
Zakorzenienie

Za zamkniętymi drzwiami tez czytałam.

Mi rowniez brakuje ubran.nic juz zupełnie nie mam. Do pracy zakładam w kółko to samo w co sie jeszczez mieszczę. Wczoraj zamówiłam dwie kiecki ciążowe, jeansy i kardigan maja jutro przyjść.
Tz’a nie ma jestem sama. I dzis po pracy juz wykończona... ledwo żyje. Ide spac a jutro mam spotkanie z położna.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-18, 22:10   #715
monyaa108
Raczkowanie

Na razie ogarniam transport to okolo 70 km, a raczej transportem publicznym trudno dojechac w weekend bo kilka przesiadek. Jutro mam okuliste juz dawno umowionego wiec chyba pojade w niedziele zeby juz od rana w poniedzielk miec badania. Na weekend nie ma sensu jechac bo przeleze bez badan totez moja gin tego zdania byla.
Szukam kto moze mnie zawiezc chociaz w jedna strone potem to jakos wroce tramwajami i pociagiem.

A w temacie ubrań ciążowych to ja korzystam z bonprix, i jestem bardzo zadowolona sa tez ubrania do karminienia, ja mam tak duze rozmiary ze kupowanie potrojnych xl nic nie daje wiec dlatego zamawiam u nich maja szeroka rozmiarowke i mozna znalezc w normalnej cenie i sensownej jakosci. Wlasciwie z kazdego rodzaju ubran cos mam i kurtke ciazowa taka wiatrowke z kapturem i legginsy, pizamke, t-shirty - wszystko z wstawkami wygodnymi na brzuch. nawet szorty znalazlam na upaly beda super.

Teraz kompletuje torbe a raczej walizke do szpitala - o latwiej na kolakach niz dzwigac, no i sie okazuje ze nie mieszcze sie w klapki pod prysznic takie nogi spuchniete! troche dokupie kosmetykow w miniaturkach w rossmanie i wlasciwei zakladam ze 3-4 dni bede jak nic sie nie ruszy to sie wypisze juz nie dam sie trzymac bez sensu dwa tygodnie.

Edytowane przez monyaa108
Czas edycji: 2018-04-18 o 22:21
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-18, 23:52   #716
pozytywnaj
Zadomowienie

U mnie wraca bezsenność...

Ratunku!

Stary 2018-04-19, 02:16   #717
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość

Ratunku!

Właśnie jest 3.15 i mam oczy jak pięć złotych, wiem co czujesz

Stary 2018-04-19, 05:17   #718
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość

Ratunku!

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Właśnie jest 3.15 i mam oczy jak pięć złotych, wiem co czujesz

Dziewczyny, mam nadzieję że udało się zasnąć.. jak ja dobrze wiem co czujecie, choć ja dziś pospałam do 6 - to sukces! ale miałam wczoraj mega intensywny dzień z dwójką dzieciaczków i padłam jak mucha

Monya trzymamy więc kciuki za pobyt i szybkie wyjście ze szpitala! Melduj nam się

Przede mną znowu intensywny dzień z rodzinka, pewnie jakiś obiad na mieście, lody i mini zoo

Może dziś dowiemy się co z naszą przeprowadzka trzymajcie kciuki!

Miłego dnia!

Stary 2018-04-19, 05:56   #719
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam nadzieję że udało się zasnąć.. jak ja dobrze wiem co czujecie, choć ja dziś pospałam do 6 - to sukces! ale miałam wczoraj mega intensywny dzień z dwójką dzieciaczków i padłam jak mucha

Monya trzymamy więc kciuki za pobyt i szybkie wyjście ze szpitala! Melduj nam się

Przede mną znowu intensywny dzień z rodzinka, pewnie jakiś obiad na mieście, lody i mini zoo

Może dziś dowiemy się co z naszą przeprowadzka trzymajcie kciuki!

Miłego dnia!

kciuki!

zasnelam kolo 2.a teraz trzeba wstać do dzieci

Stary 2018-04-19, 06:31   #720
emma90
Wtajemniczenie

Witajcie

Też coś ostatnio popsuł mi się sen, szybko zasypiam ale często budzę się w nocy

Elaa ogromne kciuki za mieszkanie!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości