![]() |
#1411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Storczyk (Orchidea)
Aille - można spróbować. Bo w bloku by się nie nadawało. W zimie trzeba będzie uważać na mrozy, ale znając polską zimę, można spokojnie zostawić. I obserwować, jezeli coś będzie się działo ze storczykami to przenieść w spokojniejsze miejsce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Przyczajenie
|
moja droga bardzo dziekuje - ogladajac Wasze kolekcje az dech zapiera w piersi i zyczylabym sobie namiastke tego co posiadacie pozdrawiam serdecznie i nadal czekam na pomoc nadal
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję.
#1414 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że dołaczyły do nas nowe pasjonatki storczykowe
![]() ![]() ![]() Wiem, wiem.. ale mam takie urwanie głowy w tym tygodniu, że masakra.. ![]() ![]() W każdym razie storczyk juz rozwija pąki ![]()
![]() |
#1415 |
Rozeznanie
|
Witamy kolejne osoby! Frido, jaki Ty znak zodiaku?
#1416 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Na początek witam serdecznie nowe koleżanki ![]() ![]() ![]() Właśnie przyczytałam Wasze newsy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
Dario - masz zrobic właśnie tak jak piszesz. Cynamon nie ma jakichś super-cudownych właściwości. Po prostu osusza ucięty korzeń, żeby gnicie się nie rozprzestrzeniało dalej.
Pamiętaj, że po cięciu podlewamy dopiero po ok.7 dniach. Podoba mi się, że jest nas coraz więcej na tym forum. Zapalonych storczykomaniaczek. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Przyczajenie
|
Dziekuje Wszystkim Paniom za mile przyjecie do swego grona jestem naprawde zaszczycona. Droga Frido te swoje malenstwo mam od 2 m-cy i niewiem naprawde co sie z nim dzieje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Raczkowanie
|
Frido jesteś Aniołem
![]() A co do Nie kłam kochanie to ... polecam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Przyczajenie
|
Droga Frido to co ja mam teraz zrobic jak moje malenstwo przekwita
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Przyczajenie
|
Kochana Frido i taktez zrobie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, wy jestescie swietne
![]() Frido, Panna.... hmmmmmmmmm, podobnoze nie zgrywa sie ze skorpionem, ale... w tym wypadku to chyba wyjatek? ;> i nie mow, ze nie ![]()
#1425 |
Przyczajenie
|
Kochane Kobietki musze juz uciekac dziekuje wszystkim za okazana zyczliwosc i zycze milego popoludnia - do nastepnego spotkania pozdrawiam Ania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Rozeznanie
|
Witam nowe koleżanki
Storczyku zakładamy AS(anonimowi storczykomaniacy ![]() Aniu śliczny ten twój storczyk Frido tak ja mieszkam na dolnym śląsku Zioło ja też mam takiego jak ci sie podoba to mój "pierwsaczek" kupiłam go rok temu w netto za 19.99 kwitnie mi już 3 raz ![]() a co do twojego polowania to musisz byc cierpliwa rozumiem że mieszkasz we wrocławiu to jeszcz w ikei są po 25 zł. a wracając do moich storczyków to zobaczcie co znalazłam dziś rano i poprawiło mi to humor ![]() bo mój pierwszaczek zaczyna przekwitać i od góry odpad mu juz pierwszy kwiat więc zaczełam go oglądać z każdej strony i znalazłam dwa nowe pączki i napewno w zeszłym tygodniu ich tam nie było |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Rozeznanie
|
jakie ładne! a jakie zdrowe!!!
![]()
#1428 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() Ja obejrzałam dzis dokładnie korzenie moich kawiatkow wyjmujac je deikatnie z doniczek i ... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dzionka Wam zyczę i ... duzio pączusiów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Rozeznanie
|
dariooliwio to normalne ja też jak pierwszy raz przesadzałam storczyka i zobaczyłam kolor korzeni to myślałam ze mam po kwiatku ale tu mi dziewczyny uświadomiły że tak ma być
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Raczkowanie
|
ufff
![]() ![]() ![]() ![]() Podrawiam Was bardzo serdecznie. Buziaki
#1432 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Musiałam cofnąć się aż 3 strony aby obejrzeć te śliczności - jesteście niesamowite i taka skarbnica informacji ![]() Piękne piękne i jeszcze raz piękne Platynko śliczny nowy zakup ![]() - u mnie u jednego zakupionego w sobotę wszystkie kwiatki jednocześnie zwiędły - myślę że to skutkiem przeprowadzki oraz że te kwiatki były stłoczone w kupie w sklepie ![]() ogonki z kwiatkami łodyżka jest jeszcze zielona
#1433 |
Zadomowienie
|
Witam i ja
![]() Niestety „uśmierciłam’’ je tym ze miałam malowanie w pokoju i zbyt wcześnie je przyniosłam do pokoju który jeszcze pachniał farba , złapały jakiegoś paskudnego grzyba który w ciągu 4 dni „zjadł je cale’’ ![]() ![]() Mam do was dziewczyny teraz takie poważne pytanie , przeprowadzam się i do małego samochodu mam zamiar zmieścić wszystkie moje rzeczy razem z moimi maleństwami . Pytanie brzmi jak je odpowiednio zabezpieczyć żeby one spokojnie przeżyły podroż 400 km i szybko się zaklimatyzowały w nowym miejscu ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Zakorzenienie
|
Ja swoje przewoziłam co prawda tylko 60 km na przednim siedzeniu /4 szt/ przypięte pasem tak jak człowieka się przypina - stały sobie spokojnie w swoich foliowych czy celafonowych oslonkach /te dlugie w jakie pakują w sklepach/.
Powodzenia i miłego transportowania. ![]()
#1435 |
Rozeznanie
|
Frido - twój ulubieniec w mojej kolekcji wypuszcza nową łodygę
![]() ![]() I bardzo ci dziękuję za zdjęcie podłoża ![]() ![]() A tego storczyka z mojego avataru kupiłam w Leroy Merlin ![]() ![]() A co do założenia AS to przecież my nie jesteśmy anonimowi:P |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Rozeznanie
|
zazdrośnico masz nie lada problem ja ci w tym nie moge pomóc niestety
też sie nie długo będe przeprowadzac i nawet przez myśl mi nie przeszło ze świżomalowane ściany mogły by zaszkodzic roślinką jak dobrze ze tu zaglądam i bardz często sie czegoś nowego dowiaduje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Rozeznanie
|
A co do założenia AS to przecież my nie jesteśmy anonimowi:P[/quote]
tak zwłaszcza w kwiaciarniach ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 |
Zadomowienie
|
na przednim siedzeniu będę siedzieć ja :P będę miała załadowanego całego vw golfa bagażnik i tylne siedzenie ;/ bo to wielka przeprowadzka "z domu mamusi do domu teściowej" :P wiec chyba na tym sie skończy ze znajdę gdzieś duże pudlo i w nim je jakoś delikatnie zainstaluje tak żeby przeżyły ta podroż
a co do malowania i storczyków- były zdrowiutkie przed malowaniem w trakcie kwitnienia, przeniosłam je na dzień malowania do innego pokoju a po 24h wniosłam do pokoju i postawiam przy pomalowanej ścianie, nie było mnie w domu 3 dni i przez ten czas na każdym liściu były czarno żółte plamy i od środka juz tez tak jakby przygnite ze liście same odpadały ![]() ![]() ale pocieszam się tym ze jak tam się przeprowadzę kupie sobie za każdą już cenę białego giganta z żółtą wazka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja tęsknota za storczykiem narasta. Już nie mogę się doczekać kiedy odwiedzę mamę i pooglądam jej okaz ![]() I próbuję zorganizować miejsce dla mojego jeszcze nie kupionego storczyka. Cytat:
![]() Ale w weakend lub w poniedziałek po pracy obskoczę kilka marketów ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1440 |
Zakorzenienie
|
A oto mój nowy nabytek, tak jak obiecałam wstawiam foteczki
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.