Szpinakożercy - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2008-06-15, 09:55   #181
Sara_m7
Rozeznanie
 
Avatar Sara_m7
 
Zarejestrowany: 2007-11
Lokalizacja: Düsseldorf
Wiadomości: 552
Dot.: Szpinakożercy

Hehe faktycznie przepraszam
Sara_m7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-15, 10:14   #182
klajdla
Wtajemniczenie
 
Avatar klajdla
 
Zarejestrowany: 2005-12
Lokalizacja: Wrocław
Wiadomości: 2 313
Dot.: Szpinakożercy

Spoko, nie ma sprawy
Polecam przejrzec ten watek, bo tu jest na prawde duzo ciekawych przepisow
klajdla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-15, 13:28   #183
ewulinek@vp.pl
Zakorzenienie
 
Avatar ewulinek@vp.pl
 
Zarejestrowany: 2005-11
Lokalizacja: :)
Wiadomości: 4 491
Dot.: Szpinakożercy

mniam...uwielbiam szpinak
najbardziej w zestawieniu z makaronem, serem pleśniowym lazur i czosnkiem
a wczoraj na obiad mialam naleśniki zapiekane ze szpinakiem i serem feta - też pychota ! Achh...
__________________
::: it's crazy, dreams amaze me...
strange dreams. love dreams. hate dreams.
don't wanna' know when I'm awake :::
ewulinek@vp.pl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-15, 18:01   #184
EwelkaaS
Wtajemniczenie
 
Avatar EwelkaaS
 
Zarejestrowany: 2008-02
Wiadomości: 2 041
Dot.: Szpinakożercy

Szczerze powiedziawszy szpinak jadam rzadko, tak naprawdę sama nie wiem czemu. Nie próbowałam wielu wersji- jedynie gotowany z odrobiną masełka bodajże , roboty mojej mamy, a więc nie wiem czy coś jeszcze do niego dodaje . I dziwi mnie, że tyle ludzi czuje do niego wstręt, nawet gdy na niego patrza szpinak jest pyycha
__________________


" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "





EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-15, 18:11   #185
Ata77
Zakorzenienie
 
Avatar Ata77
 
Zarejestrowany: 2007-09
Lokalizacja: "zawsze tam gdzie Ty" ;)
Wiadomości: 8 836
Dot.: Szpinakożercy

Nie czytałam całego wątku, może więc już było:
PIEROGI ZE SZPINAKIEM

farsz - szpinak, twaróg, szynka, cebulka - szpinak swieży lekko obgotować, drobno pokroić, cebulkę w kostkę, podsmażyć, szynkę w kostkę, poddusić z cebulką, dodać to wszystko do szpinaku + twaróg, wymieszać, doprawić-sól/pieprz

ciasto - jak na każde inne pierogi (jak chcę się bardziej postarać dodaję szpinak do ciasta i dzieki temu pierogi są zielone)

lepić, gotować, podawać ze śmietaną- COŚ PYSZNEGO!!!!
__________________
www.pustamiska.pl POMÓŻMY ZWIERZAKOM -KLIKAJMY....



Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-15, 19:29   #186
ariva
Wtajemniczenie
 
Avatar ariva
 
Zarejestrowany: 2006-07
Wiadomości: 2 110
Dot.: Szpinakożercy

Ja tez bradzo,ale to bardzo lubię szpinak.
Niedawno robilam buleczki francuskie nadziewane oczywisxcie szpinakiem.
__________________
\
ariva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-17, 12:44   #187
Aninek
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2007-07
Wiadomości: 8 516
GG do Aninek
Dot.: Szpinakożercy

Pochwalę się-dziś po raz pierwszy zjadłam szpinak(Hortexu,ze śmietana,dodałam czosnek i jajko)...i nawet mi smakowało,choć muszę w domu zrobić coś ze szpinakiem jeszcze raz,wykorzystując któryś z waszych przepisów...Czy muszę dodawać,że zachęta był dla mnie ten wątek?
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-23, 15:46   #188
Osiak
Zadomowienie
 
Avatar Osiak
 
Zarejestrowany: 2006-01
Lokalizacja: Wszechświat
Wiadomości: 1 064
GG do Osiak
Dot.: Szpinakożercy

Wyciągam wątek aby podzielić się z Wami jeszcze jednym daniem z dodatkiem szpinaku Jest to curry z młodych ziemniaków i mięsa. Przepis zaczerpnięty z książki "Tanie Dania" z serii BBC books(jestem studentką i dlatego tanie dania tak mnie interesują) Zupa jest również dla wielbicielek curry i indyjskich smaków.

Curry z mlodych ziemniaków i mięsa:
-450 g chudego mielonego mięsa
-1 łyżka oleju
-1 mala cebula pokrojona
-3 ząbki czosnku
-1 łyżka świeżego imbiru startego na tarce
-1 świeża papryczka chilli, bez nasionek, cienko pokrojona
-2 łyżeczki kminku mielonego
-2 łyżeczki mielonej kolendry
-1 łyżka pasty korma curry( Ja zastąpiłam tą pastę zwykłym curry w proszku i sypałam bardziej na smak niż na jakąś ilość)
-500 g. młodych ziemniaków
-100 g. świeżych liści szpinaku
-150 ml jogurtu naturalnego

Sposób przyrządzenia:
1. Na rozgrzaną patelnię położyć mięso. Smażyć do zarumienienia, mieszając aby rozdrobnić. Zdjąć z patelni i odstawić. Wlać na patelnię olej i smażyć cebulkę aż się zrumieni.
2. Dodać czosnek, przyprawy, pastę curry i mieszać przez minutę. Dodać mięso, ziemniaki w mundurkach i 600 ml. wody. Zagotować przykryć i dusić na małym ogniu ok. 30 minut. Posolić do smaku.
3. Dodać szpinak i gotować(bez przykrycia) jeszcze przez minutę aż liście zmiękną. Nalewać do talerzy i dekorować obficie jogurtem.
Ja używałam również zamrożonych liści, zwiększając ich ilość, ale gotuję szpinak w osobnym garnku i dopiero dodaję do zupy na sam koniec.

Smacznego
__________________
[I][COLOR=Indigo]"Życie nie jest ani lepsze, ani gorsze od naszych marzeń. Jest po prostu inne."
Osiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-23, 21:34   #189
moniska
Zakorzenienie
 
Avatar moniska
 
Zarejestrowany: 2005-05
Lokalizacja: kielce/łódź
Wiadomości: 4 828
GG do moniska
Dot.: Szpinakożercy

zawsze jadałam szpinak z makaronem, ale ostatnio posmakowałam również w pierogach, pyszne są zarówno z samym szpinakiem jak i z serem i szpinakiem. Mniam mniam
__________________
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka."

To,
jak ja widzę świat
i jak go opisuję,
niekoniecznie pokrywa się z tym,
jak go widzą inni


Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie



moniska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 17:49   #190
Little miau miau
Rozeznanie
 
Zarejestrowany: 2007-12
Lokalizacja: miejska dżungla
Wiadomości: 566
Dot.: Szpinakożercy

Ja robie zwykle prócz szpinakowych naleśników sos do makaronu ( preferujemy z TŻ penne).

No więc...Jeśli świeży to płuczę i kroję w paski. Jesli mrożony to tylko frosty i tylko ze śmietanką ( w dodatku ma kształt serduszek <3) No a do rondla wlewam śmietanę ( w butelecze z fioletowym....do gotowania i sosów ale firmy nie pamiętam...nie jakiś fix knorr czy coś? jest też do ubijania itp) podgrzewam, dodaję gałki muszkatołowej, białego pieprzu, sera lazur i zielonego pieprzu ze słoiczka - rozpuszczam to na gładką masę i dodaję szpinak (wcale go nie parzę wcześniej). Do tego na koniec wlewam odrobinę białego wina. Jest przepyszne!

Czasem dodaję też oliwek albo suszonych lub koktajlowych pomidorków!

Jest to jedno z moich ulubionych dań i bardzo żałuję, że w tym roku sezon szpinakowy już się zakończył.
Little miau miau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 21:52   #191
Ata77
Zakorzenienie
 
Avatar Ata77
 
Zarejestrowany: 2007-09
Lokalizacja: "zawsze tam gdzie Ty" ;)
Wiadomości: 8 836
Dot.: Szpinakożercy

Cytat:
Napisane przez Little miau miau Pokaż wiadomość
bardzo żałuję, że w tym roku sezon szpinakowy już się zakończył.
Mrożony nie jest zły. Pozwala cieszyć się smakiem cały rok.
__________________
www.pustamiska.pl POMÓŻMY ZWIERZAKOM -KLIKAJMY....



Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-25, 07:14   #192
MMae
Raczkowanie
 
Avatar MMae
 
Zarejestrowany: 2008-05
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 365
Dot.: Szpinakożercy

Mmmmmm, szpinak

Jak byłam mała to nie chciałam go nawet spróbować... wyglądał niezachęcająco. Spróbowałam dopiero jak już byłam "duża" i zakochałam się w tym smaku!

I zgadzam się, że mrożony nie jest zły. Ja większość potraw z mrożonego robię Jak jest świeży to jakoś szkoda mi z niego farsz czy sos robić i wcinam albo podsmażony na oliwie i maśle z czosnkiem, albo surowy z sosem sojowym.

Natomiast moja ulubiona potrawa to tarta z farszem szpinakowym
Ciasto robię z tego przepisu: >>klik<<
Do farszu biorę dwie paczki mrożonego szpinaku, który podsmażam na patelni. Dodaję do niego pieprz, sól i czosnek. Jak już szpinak rozłożę na cieście to polewam jeszcze sosem zrobionym ze śmietany, dwóch jaj i przyprawionym gałką muszkatołową.
Pycha
__________________
...and I find it kind of funny... I find it kind of sad...


MMae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-26, 16:01   #193
Little miau miau
Rozeznanie
 
Zarejestrowany: 2007-12
Lokalizacja: miejska dżungla
Wiadomości: 566
Dot.: Szpinakożercy

Ale mrożony kupujecie zazwyczaj "szpinak" czy "szpinak ze śmietaną"? Jakoś do samej mrożonej brei się nie mogę przekonać i zawsze biorę ten ze śmietaną tylko, że nie widzę ytego jakoś na tarcie....
Little miau miau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-26, 16:16   #194
pomeloelo
Rozeznanie
 
Avatar pomeloelo
 
Zarejestrowany: 2008-06
Wiadomości: 661
Post Dot.: Szpinakożercy

AAA dopisuję się do wątku .
KOCHAM SZPINAK a najbardziej z Frosty .
__________________
The Mirror Crack'd from Side to Side
pomeloelo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-27, 07:04   #195
MMae
Raczkowanie
 
Avatar MMae
 
Zarejestrowany: 2008-05
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 365
Dot.: Szpinakożercy

Cytat:
Napisane przez Little miau miau Pokaż wiadomość
Ale mrożony kupujecie zazwyczaj "szpinak" czy "szpinak ze śmietaną"? Jakoś do samej mrożonej brei się nie mogę przekonać i zawsze biorę ten ze śmietaną tylko, że nie widzę ytego jakoś na tarcie....
Ja do tarty kupuję zwykły mrożony albo liściasty tesco.
Z mrożonym rozdrobnionym trzeba pamiętać by odpowiednio długo go trzymać na patelni, tak by woda odparowała. Moja teściowa z niewiadomych powodów jak robi szpinak to tylko go rozmraża i chwilkę podsmaży. Wychodzi z tego paskudna wodnista szpinakowa "kupa", która nawet dla mnie lubiącej szpinak, jest niezjadliwa.
Ale jeżeli dobrze się ten szpinak zrobi i przyprawi to potrafi być równie pyszny co świeży
__________________
...and I find it kind of funny... I find it kind of sad...


MMae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-31, 22:20   #196
MMae
Raczkowanie
 
Avatar MMae
 
Zarejestrowany: 2008-05
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 365
Dot.: Szpinakożercy

Pisałam już w temacie obiadowym, że dziś próbuję przepisu na naleśniki zapiekane ze szpinakiem i fetą: >>klik przepis<<. Napiszę też tu, bo wyszło niesamowicie pysznie
Przepis z tej strony:
Cytat:
Ciasto:
  • 1 l mleka
  • 40 dag mąki
  • 4 jajka
  • 1 łyżka oleju

    Farsz:
  • 1.5 kg liści szpinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • 10 dag masła
  • 1.5 opakowania fety (ok. 40 dag)
  • 30 dag półtłustego twarogu
  • 1 kubek śmietany 12-proc. (18 dag)
  • 1/2 szklanki mleka
  • sól
  • pieprz
Naleśniki zapiekane ze szpinakiem i fetą - sposób przygotowania

Mąkę zmiksuj z mlekiem i żółtkami. Białka ubij na pianę. Dodaj do ciasta, delikatnie mieszając łyżką. Patelnię posmaruj olejem i usmaż naleśniki. Szpinak opłucz, odetnij ogonki. Masło rozpuść w garnku, wrzuć pokrojony czosnek i szpinak. Smaż 5 minut, następnie grubo posiekaj. Fetę rozgnieć widelcem i wymieszaj z twarogiem. Dodaj szpinak i pieprz, wymieszaj. Naleśniki posmaruj farszem i zwiń w rulony. Ułóż w natłuszczonym naczyniu do zapiekania. Zalej śmietaną wymieszaną z mlekiem i przyprawioną solą i pieprzem. Zapiekaj 40 minut w temp. 180°C.
Ja zamiast świeżego użyłam mrożony szpinak, do takiej ilości naleśników jak tu sugerują użyłam 3 paczki po 450g. I jeszcze dodałam gałki muszkatołowej do śmietany i mleka. Zarówno mi, jak i mojemu mężowi bardzo smakowało
Na pewno jeszcze kiedyś to zrobię.
__________________
...and I find it kind of funny... I find it kind of sad...


MMae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-09, 13:29   #197
Aninek
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2007-07
Wiadomości: 8 516
GG do Aninek
Dot.: Szpinakożercy

Polecam pyszny szpinak ze śmietanką z Aldi,paczka 400g(albo 450)za niecałe 2zł...a przepyszny wręcz
Aninek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-25, 18:36   #198
elficzeq
Zadomowienie
 
Avatar elficzeq
 
Zarejestrowany: 2006-08
Lokalizacja: Olsztyn
Wiadomości: 1 350
GG do elficzeq Send a message via Skype™ to elficzeq
Dot.: Szpinakożercy

Ja najbardziej lubię naleśniki ze szpinakiem kurczakiem albo szynką i żółtym serem. To moje popisowe danie wręcz dorzucam do tego jeszcze kukurydzę albo paprykę czasem pomidorka zależy od pory roku i naprawde danie syte i pyyyyyszne !!!
__________________
I znów zmierzch.. kolejny dzień dobiegł końca. Choćby nie wiem jaki był piękny, jego miejsce zajmie noc.


elficzeq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-01, 06:05   #199
lagerfeldised
Rozeznanie
 
Avatar lagerfeldised
 
Zarejestrowany: 2009-02
Wiadomości: 931
Dot.: Szpinakożercy

o matkoo dzięki za ten wątek! kocham szpinak i kocham jego prawiezerokaloryczność ona zawsze mi humor poprawia i rozgrzesza jak dodaję tonę fety i innych tuczących składników "aa tam przynajmniej szpinak ma prawie nic"

ostatnio jadłam BOSKIE ravioli ze szpinakiem w sosie pomidorowym i z mozzarellą. poszłam na nie dwa razy, bo były tak cudowne.


poza tym naleśniczki ze szpinakiem również jestem na tak. kiedyś robiłam z koleżankami jeszcze nie mając pojęcia jak się za to zabrać. farsz był taki: doprawiony szpinak, feta i kukurydza (taka słodsza z puszki)
wyszedł nam całkowicie wodnisty, musiałyśmy go odcedzać w drobniutkim durszlaku... zapewniam, że czyściło się go rewelacyjnie
ale warto było, bo na wyczucie i bez pojęcia co robimy wyszły nam boskie naleśniki. zniknęły w 5 minut
__________________
13.03.2013 Prawo jazdy
30.03.2013 Pierwszy własny samochód
lagerfeldised jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-24, 11:13   #200
ktsw
Zakorzenienie
 
Avatar ktsw
 
Zarejestrowany: 2006-07
Wiadomości: 6 667
Dot.: Szpinakożercy

zgłaszam sie i ja
do tradycyjnego szpinaku z czosnkiem, jajkiem i przyprawami do moich ulubionych dań dołączył teraz szpinak z mięsem mielonym i pomidorami z puszki. Oryginalnie farsz wziełam z przepisu na lasagnie, ale robie go z różnymi rzeczami (makaron, maleśniki, ciasto francuskie a ostatnio nawet placki ziemniaczane )rewelacja, a idzie to tak:
przysmażam mieso mielone, do tego wsadzam szpinak i na to wszystko wlewam pomidory, doprawiam i gotowe. Szybko, łatwo i przyjemnie, polecam
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 13:01   #201
Niuniaczek
BAN stały
 
Avatar Niuniaczek
 
Zarejestrowany: 2005-10
Lokalizacja: 100lica
Wiadomości: 1 468
Dot.: Szpinakożercy

Cytat:
Napisane przez ktsw Pokaż wiadomość
zgłaszam sie i ja
do tradycyjnego szpinaku z czosnkiem, jajkiem i przyprawami do moich ulubionych dań dołączył teraz szpinak z mięsem mielonym i pomidorami z puszki. Oryginalnie farsz wziełam z przepisu na lasagnie, ale robie go z różnymi rzeczami (makaron, maleśniki, ciasto francuskie a ostatnio nawet placki ziemniaczane )rewelacja, a idzie to tak:
przysmażam mieso mielone, do tego wsadzam szpinak i na to wszystko wlewam pomidory, doprawiam i gotowe. Szybko, łatwo i przyjemnie, polecam
Mięso mielone szpimak mrożony i pomidory z puszki tak? i to wszystko razem łączysz? i można jeśc z makaronem coś ala spaghetti?
Niuniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 14:37   #202
Olaszek
Raczkowanie
 
Avatar Olaszek
 
Zarejestrowany: 2008-04
Wiadomości: 225
Dot.: Szpinakożercy

Bardzo ciekawa propozycja Ja osobiscie uwielbiam zapiekanke ze szpinakiem jest banalna ale bardzo smaczna. Gotujemy makaron, mrozony szpinak wrzucamy do garnka i podgrzewamy az sie rozpusci, nastepnie dodajemy 2-3 zabki czosnku i opakowanie sera feta ja daje liht i mieszamy. dodajemy sos do makaronu i ponownie mieszamy. Przekladamy do naczynia zarootpornego i posypujemy startym żółtym serem do piekarnika aby zapiec i zajadamy ze smakiem
__________________
www.mojaszufladka.blogspot.com
Olaszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 15:04   #203
hathayoga
perfumove love
 
Avatar hathayoga
 
Zarejestrowany: 2006-02
Wiadomości: 12 640
Dot.: Szpinakożercy

Cytat:
Napisane przez Olaszek Pokaż wiadomość
Bardzo ciekawa propozycja Ja osobiscie uwielbiam zapiekanke ze szpinakiem jest banalna ale bardzo smaczna. Gotujemy makaron, mrozony szpinak wrzucamy do garnka i podgrzewamy az sie rozpusci, nastepnie dodajemy 2-3 zabki czosnku i opakowanie sera feta ja daje liht i mieszamy. dodajemy sos do makaronu i ponownie mieszamy. Przekladamy do naczynia zarootpornego i posypujemy startym żółtym serem do piekarnika aby zapiec i zajadamy ze smakiem
Robię identyczny farsz do naleśników. Zawijam naleśniorki z farszem, układam w naczyniu żaroodpornym, posypuję żółtym serem, mozarellą i parmezanem i zapiekam. Booooskie

Druga opcja to szpinak + czosnek + feta + tuńczyk z puszki i to wszystko na makaron. Mega sycące.
__________________

Kosmetyki

Wish
hathayoga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 16:40   #204
Olaszek
Raczkowanie
 
Avatar Olaszek
 
Zarejestrowany: 2008-04
Wiadomości: 225
Dot.: Szpinakożercy

Ja tez uzywam czasami tego farszu do naleśników ale zapiekanka to moj faworyt ;d
__________________
www.mojaszufladka.blogspot.com
Olaszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 07:10   #205
Superchic(k)
Zakorzenienie
 
Avatar Superchic(k)
 
Zarejestrowany: 2007-08
Wiadomości: 3 150
Dot.: Szpinakożercy

Dziewczęta, nie wiecie kiedy zaczyna się sezon na świeży szpinak? Kocham go !
__________________
" There is something in her eyes
and I think it's fear "


Superchic(k) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 08:38   #206
suszarka
Buc
 
Avatar suszarka
 
Zarejestrowany: 2008-07
Lokalizacja: z kropki.
Wiadomości: 9 914
Dot.: Szpinakożercy

Cytat:
Napisane przez ktsw Pokaż wiadomość
zgłaszam sie i ja
do tradycyjnego szpinaku z czosnkiem, jajkiem i przyprawami do moich ulubionych dań dołączył teraz szpinak z mięsem mielonym i pomidorami z puszki. Oryginalnie farsz wziełam z przepisu na lasagnie, ale robie go z różnymi rzeczami (makaron, maleśniki, ciasto francuskie a ostatnio nawet placki ziemniaczane )rewelacja, a idzie to tak:
przysmażam mieso mielone, do tego wsadzam szpinak i na to wszystko wlewam pomidory, doprawiam i gotowe. Szybko, łatwo i przyjemnie, polecam

dobry pomysł! skosztuję w weekend.
__________________
suszarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 09:12   #207
corka_rosy
Wtajemniczenie
 
Avatar corka_rosy
 
Zarejestrowany: 2005-12
Lokalizacja: dom-niedom
Wiadomości: 2 500
Dot.: Szpinakożercy

próbowałyście robić takie "bułeczki" z ciasta francuskiego ze szpinakiem? Jak robicie farsz? z mrożonego czy świeżego? Z fetą?
__________________
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami,
zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami


21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 12:44   #208
Shpilcia
Zakorzenienie
 
Avatar Shpilcia
 
Zarejestrowany: 2008-03
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Wiadomości: 3 064
Dot.: Szpinakożercy

Aaaa przyłączam sie do szpinakożerców kocham!

przeważnie jem na obiadem piatkowy: ziemniaczki, jajko sadzone + szpinak mrożony gotowany z dużą porcja czosnku, cebuli i jajka

oczywiście zapiekanki, pyszny makaron penne z sosem szpinakowo-śmietanowym , naleśniki na ostro ze szpinakiem

moja mama lubi robic pizze szpinakową na ciasto kładzie z 2 paczki szpinaku wcześniej przygotowanego jak do obiadu na to najróżniejsze sery (zależy co jest w lodówie) i wychodzi tzw placek szpinakowy tak moja babcia na niego mówi

sałatka ze szpinakiem serem plesniowym lazur i makaronikami kokardki różnokolorowymi do tego papryka
Shpilcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 12:51   #209
ktsw
Zakorzenienie
 
Avatar ktsw
 
Zarejestrowany: 2006-07
Wiadomości: 6 667
Dot.: Szpinakożercy

Cytat:
Napisane przez Niuniaczek Pokaż wiadomość
Mięso mielone szpimak mrożony i pomidory z puszki tak? i to wszystko razem łączysz? i można jeśc z makaronem coś ala spaghetti?
dokladnie, tez jak uslyszalam troche sie zdziwilam, ale jak sprobowalam to naprawde ok, z czym po połączysz to juz naprawde pole do popisu wg mnie pasuje do wszystkiego ( no moze oprócz ziemniaków )
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-13, 14:52   #210
Ektoria
Raczkowanie
 
Avatar Ektoria
 
Zarejestrowany: 2006-04
Lokalizacja: DG
Wiadomości: 213
GG do Ektoria
Dot.: Szpinakożercy

UP
Juz widzialam swiezy na bazarku. Jutro kupie i bede szalec...
__________________
ŻYCIE - CODZIENNIE OBUDŹ MNIE O ŚWICIE!!!
Ektoria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 
Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.