|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar V
|
|
|
|
#602 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może to zależy od firmy - nie będę się wykłócać - pod takim względem znam tylko 3 modele - w Panache Inferno obwody pod biustem są takie same niezależnie od miseczki (85D i F), podobnie w Tango, a w Kriss Line (tu akurat nie pamiętam modelu, jaki mam, więc nie napiszę) mierzyłam początkowo 90E (bo 85F nie było) i był za luźny, a w innym miejscu znalazłam 85F i był idealny - lekko ściśliwy (niestety, szybko się naciągnął, ale to inna sprawa). Pozostałych nie mierzyłam w różnych rozmiarach, więc się nie wypowiem. Cytat:
Natomiast nie jest w porządku, jeśli Cię nie powiadomili o tym wcześniej, ale to nie pierwszy ich wyskok, jak już zauważyłam. Oprócz tego księgowa powinna być w jakiś sposób ukarana, ale to już jakby jest poza Tobą... Cytat:
U mojego TŻ w październiku, z powodu błędu w systemie, przelano podwójnie pensje (na stronie banku wyskoczyło, że przelewy nie zostały zrealizowane, więc księgowa wykonała je ponownie - w rzeczywistości poszły). 3 dni później, jak się zorientowano tak samo każdy pracownik otrzymał zawiadomienie o pomyłce i wezwanie do możliwie szybkiego zwrotu. Tego typu rzeczy czasem się dzieją (błędy banków lub księgowych) - firma musi mieć prawo zwrotu - inaczej mogłoby to łatwo zagrozić płynności finansowej w dużej firmie...
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym Fenris - w zeszłym miesiącu nie zauważyłaś, że masz 200 zł więcej ? Może warto było zostawić je sobie na koncie lub zwrócić pracodawcy - wtedy nie miałabyś problemu, że teraz Ci brakuje ![]() Na minusie z tego co rozumiem wcale nie jesteś przez błąd księgowej - tylko dlatego, że te pieniądze wydałaś po prostu. Ja bym tak zrobiła |
|
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
No tak-przecież serniki były w liczbie mnogiej też
|
|
|
|
#605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#606 |
|
BAN stały
|
Dziewczynki była któraś z was w grocie solnej?
|
|
|
|
#607 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Nadpłacone wynagrodzenie to według prawa cywilnego tzw. świadczenie nienależne. Nie możemy na podstawie kodeksu pracy potrącić zawyżonej kwoty z płacy zatrudnionego. Co zatem zrobić w takiej sytuacji? Zgodnie z przepisami o bezpodstawnym wzbogaceniu (art. 410 kodeksu cywilnego) czytelnik powinien wystąpić do pracownika z roszczeniem o zwrot różnicy między pensją a kwotą faktycznie mu uiszczoną. Zastrzegam jednak, że podwładny nie musi się zgadzać. (pozwala mu na to wyrok z 7 sierpnia 2001 r. (I PKN 408/00) Sądu Najwyższego)" Wynika, że w dużej mierze masz rację, ale i ja pisząc o wezwaniu do zwrotu miałam rację. Pracodawca ma prawo nie tylko wezwać do zwrotu, ale nawet ma prawo pozwać o to pracownika (o ile będzie mu się to opłacać) - na to pozwala KC (prawo pracy tego nie reguluje). Problem tkwi w tym, ze w Polsce nie ma prawa precedensów, więc można powołać się na wyrok SN, ale jeśli przejdziemy drogę prawną, to nie oznacza na 100%, że kolejny wyrok SN (jeśli do niego dojdziemy) będzie taki sam.
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta atrakcja akurat w Warszawie też jest dostępna ![]() (a swoją drogą knajpa średnia - średnie jedzenie, obsługa tragiczna. Kiedyś przez 15 min nie doczekaliśmy się na klenerkę, chociaż ze 3 łaziły bez celu i w końcu sobie poszliśmy) |
|
|
|
|
#609 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko, nie zgadzajac sie na zwrot kopiemy pod sobą dołek, bo jak dalej by układała sie wspólpraca z pracodawcą. U mnie w pracy bylo cos takiego, ze X lat temu dziewczyna brala wychowawczy i wrocila na pol etatu do pracy. Po pól roku okazalo sie, ze przekroczyla o kilka zl ta górną granicę i nie powinna dostawac wychowawczego. Efekt taki, ze przez nastepne pół roku pracowala za darmo, by zwrócić, inaczej ksiegowa musiałaby oddac ze swojej pensji i pewnie musialaby, tak jak napisałas droga sądową dochodzic swojego.
|
|
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
czy w stolicy też jest taka sama knajpa jak we Wrocławiu?
|
|
|
|
#611 | |||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Fajnie ![]() A atrakcyjne towarzytwo poinformuję co będziemy robic w razie kryzysu finansowego i imprezowego nastroju ![]() Cytat:
Cytat:
Jeszcze ostatniego dnia wyjazdu łapałam na rynku papużkę, która komuś uciekła Wroooocław... Same atrakcje.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#612 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
ja byłam
![]() a ja nigdy nie byłam we Wrocławiu...
|
#613 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#614 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#615 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
czy ja wiem... ja mialam 3 wizyty w pakiecie. fajnie jest, muzyczka relaksująca, lezaczki...
ale ja żeby sie zrelaksowac musze miec ciepło! a w tej grocie jest chłodno, nawet koce tam są
|
#616 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapraszamy,koniecznie musisz to nadrobić
|
|
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Kupialm sobie dzis kilka stanikow, 70 C.
Haha - moj mikroskopijny biust w miski C, idealnie wypchniety ![]() Swietna ta teoria z mniejszym obwodem, wieksza miska. Siostrze musze sprzedac. |
|
|
|
#619 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja póki co nie znalazłam w sklepie 65C ale przed momentem zalicytowałam na allegro la senza 65C |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam dzis w La Senza i moje razmiary z zelowych stanikow byly przebrane. Eh nie mam szczescia.
|
|
|
|
#621 |
|
BAN stały
|
Truskawciu moja kochana gdybyś była Plazie, zajrzyj czy mają 65C, jak tak to oblukaj jak cenowo one są.
|
|
|
|
#622 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
hmmm aż tak głupio, to chyba jedyne duze miasto, w ktorym nigdy nie bylam
![]() moze naprawde sie wybiore
|
#623 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
To na zachętę dodam, że z Panem Truskawkiem, który bohatersko założył niniejszy wątek zrobiliśmy sobie piknik 52 metry nad ziemią - na tzw Mostku Pokutnic
![]() Może jeszcze większy zlocik w przyszłym roku? ![]() Zuziuniu, oblukam, jutro się wybieram
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
#624 | |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
Jest jest
Też Zorro biega, a gdy zamówisz podwójna Margaritę, wieszają Cię sa ścianie W stolicy mają jeszcze specjalne taxi, gdyby ktoś juz nie mógł sam się dostać do domu ![]() Ja się dziś też chłodzę drinkiem, nie Margaritą wprawdzie lecz Betonem (Becherowka z tonikeiem i cytryną) |
|
|
|
#626 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny ze mną jest coś nie tak, 3 dni temu skończyła mi sie trwająca 10dni miesiączka, a dzisiaj znowu mam krwawienie, już nie wspomnę o bólu brzucha na dole od prawie 2 m-cy, leki od gina nie wiele pomogły. Co mi jest martwię się, jutro idę do lekarza
|
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff ... Właśnie wróciliśmy ze starówki. Oglądalismy wystawę "Miasto Feniksa" Potem spacer po Rynku, oglądanie obrazów, lody ( dietę znów szlag trafił
![]() ......................... ........................
"Bryła ciemna, miasto pożarne Jak lew stary, co kona długo. Posąg rozwiany w dymy czarne. Roztrzaskany czasów maczugą. [...] I znów ująć dłuto i rydel, Ciąć w przestrzeni i w ziemi szukać. Wznosić wieki i pnącza żywe Na pilastrach, formach i łukach I w sztandary dąć i bić w kamień. Aż sie lew z pod dłoni wykuje. Aż wykrzesze znużone ramię Taki głaz, co jak serce czuje. K.K.Baczyński |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
Wyszłam właśnie bardzo zadowolona z szafy, bo znalazłam sobie fajny zestaw na ślub, na który jakos niedługo mam iść, a już się martwiłam, że nie mam się w co ubrać. A wydać kupę kasy na rzeczy, które będę mieć na sobie godzinę (idziemy tylko na ślub, udziału w weselu grzecznie odmówiliśmy-nie przepadamy za takimi imprezami, delikatnie mówiąc) zwyczajnie mi szkoda. Znalazłam sobie zatem czarną, atłasową, bardzo obcisłą spódnicę za kolano, beżowy top na ramiączkach, beżowe szpilki na platformach i mały, kremowo- złoty żakiecik z krótkim rękawkiem (pożyczony od mamy). Do tego lakierowana czarna kopertówka na złotym łańcuszku (pożyczona od mamy). Cieszę się jak głupia
![]() ![]()
|
|
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Feniksie, aż mi ciary przeszły po plecach... |
|
|
|
|
#630 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.

?O płonących sernikach podawanych przez Zorro nie wspominając
Ich dwoch bylo