Scent Bar V - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-03, 10:49   #601
mskladaczek
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar V

Cytat:
Napisane przez burn-it-up Pokaż wiadomość
No widzisz jakie atrakcje tu mamy?O płonących sernikach podawanych przez Zorro nie wspominając
Zorro w liczbie mnogiej Ich dwoch bylo
mskladaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 11:21   #602
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Jest zamiennik. Zmierz sobie 70 A i 70 F. To nie jest 70cm pod biustem. 70 A ma mniej niż 70cm, a 70 F ma więcej niż 70cm. 65 C ma około 70cm pod biustem, 70 B podobnie.
A i F nie mierzyłam, ale 85 D i 85 G tak. I różnicy nie było. Natomiast między 85 F i 90E mam sporą różnicę (mam na myśli dokładnie te same modele).

Może to zależy od firmy - nie będę się wykłócać - pod takim względem znam tylko 3 modele - w Panache Inferno obwody pod biustem są takie same niezależnie od miseczki (85D i F), podobnie w Tango, a w Kriss Line (tu akurat nie pamiętam modelu, jaki mam, więc nie napiszę) mierzyłam początkowo 90E (bo 85F nie było) i był za luźny, a w innym miejscu znalazłam 85F i był idealny - lekko ściśliwy (niestety, szybko się naciągnął, ale to inna sprawa).

Pozostałych nie mierzyłam w różnych rozmiarach, więc się nie wypowiem.

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Wszyscy dostali wypłatę 29.07, a ja do dzisiaj nie. Dzwonię do kierowniczki, ona do dyrektorki, a ta, że zapomniała zadzwonić, że mam wziąć gotówkę, bo mi nie przeleje. W ubiegłym msc miałam nadwyżkę z powodu pomyłki księgowej, więc w tym zabrali mi prawie 200zł!!!!!!!! Tego nie było w planach.
Czy ktoś wie, czy z powodu pomyłki księgowej mają prawo mi zabrać pieniądze czy powinni obciążyć księgową?

Mam za mało kasy i jestem na minusie przez błąd jakiejś baby.
Mają prawo. Tyle, że powinni Cię powiadomić zaraz po odkryciu błędu - to się nazywa (chyba) nieuprawniona korzyść. Jak rozumiem, w ub. miesiącu dostałaś o te 200 zł za dużo, więc firma ma prawo wyrównać.
Natomiast nie jest w porządku, jeśli Cię nie powiadomili o tym wcześniej, ale to nie pierwszy ich wyskok, jak już zauważyłam.

Oprócz tego księgowa powinna być w jakiś sposób ukarana, ale to już jakby jest poza Tobą...

Cytat:
Napisane przez taiwa Pokaż wiadomość
Fenris, we wszystkich znanych mi firmach i instytucjach, w przypadku takiej sytuacji, odpowiada osoba która popełniła błąd- czyli kasjerka lub księgowa.
Ale to nie kwestia kary dla Fenris, tylko wyrównania.

U mojego TŻ w październiku, z powodu błędu w systemie, przelano podwójnie pensje (na stronie banku wyskoczyło, że przelewy nie zostały zrealizowane, więc księgowa wykonała je ponownie - w rzeczywistości poszły). 3 dni później, jak się zorientowano tak samo każdy pracownik otrzymał zawiadomienie o pomyłce i wezwanie do możliwie szybkiego zwrotu.

Tego typu rzeczy czasem się dzieją (błędy banków lub księgowych) - firma musi mieć prawo zwrotu - inaczej mogłoby to łatwo zagrozić płynności finansowej w dużej firmie...
Stary 2008-08-03, 12:25   #603
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość
Mają prawo. Tyle, że powinni Cię powiadomić zaraz po odkryciu błędu - to się nazywa (chyba) nieuprawniona korzyść. Jak rozumiem, w ub. miesiącu dostałaś o te 200 zł za dużo, więc firma ma prawo wyrównać.
Natomiast nie jest w porządku, jeśli Cię nie powiadomili o tym wcześniej, ale to nie pierwszy ich wyskok, jak już zauważyłam.

Oprócz tego księgowa powinna być w jakiś sposób ukarana, ale to już jakby jest poza Tobą...
Dokładnie

Poza tym Fenris - w zeszłym miesiącu nie zauważyłaś, że masz 200 zł więcej ?
Może warto było zostawić je sobie na koncie lub zwrócić pracodawcy - wtedy nie miałabyś problemu, że teraz Ci brakuje

Na minusie z tego co rozumiem wcale nie jesteś przez błąd księgowej - tylko dlatego, że te pieniądze wydałaś po prostu.

Ja bym tak zrobiła
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 12:47   #604
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez mskladaczek Pokaż wiadomość
Zorro w liczbie mnogiej Ich dwoch bylo
No tak-przecież serniki były w liczbie mnogiej też
Stary 2008-08-03, 12:53   #605
agu.s
Zadomowienie

Cytat:

Ale to nie kwestia kary dla Fenris, tylko wyrównania.

U mojego TŻ w październiku, z powodu błędu w systemie, przelano podwójnie pensje (na stronie banku wyskoczyło, że przelewy nie zostały zrealizowane, więc księgowa wykonała je ponownie - w rzeczywistości poszły). 3 dni później, jak się zorientowano tak samo każdy pracownik otrzymał zawiadomienie o pomyłce i wezwanie do możliwie szybkiego zwrotu.

Tego typu rzeczy czasem się dzieją (błędy banków lub księgowych) - firma musi mieć prawo zwrotu - inaczej mogłoby to łatwo zagrozić płynności finansowej w dużej firmie...
A mi sie wydaje, ze nie mają prawa odciagnąć Ci z wypłaty bez Twojej zgody. Z tego co sie orientuje za błąd księgowej powinna zapłacic ksiegowa a to, ze Ty oddasz, to jest tylko i wyłącznie Twoja dobra wola. Ale trzeba by było pogrzebac w kodeksie. Tak przynajmniej mnie kiedys uswiadamiano w pracy.
agu.s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 13:01   #606
Zuziunia
BAN stały

Dziewczynki była któraś z was w grocie solnej?
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 13:14   #607
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Cytat:
Napisane przez agu.s Pokaż wiadomość
A mi sie wydaje, ze nie mają prawa odciagnąć Ci z wypłaty bez Twojej zgody. Z tego co sie orientuje za błąd księgowej powinna zapłacic ksiegowa a to, ze Ty oddasz, to jest tylko i wyłącznie Twoja dobra wola. Ale trzeba by było pogrzebac w kodeksie. Tak przynajmniej mnie kiedys uswiadamiano w pracy.
Cytuję za Rzepą:
"Nadpłacone wynagrodzenie to według prawa cywilnego tzw. świadczenie nienależne. Nie możemy na podstawie kodeksu pracy potrącić zawyżonej kwoty z płacy zatrudnionego. Co zatem zrobić w takiej sytuacji? Zgodnie z przepisami o bezpodstawnym wzbogaceniu (art. 410 kodeksu cywilnego) czytelnik powinien wystąpić do pracownika z roszczeniem o zwrot różnicy między pensją a kwotą faktycznie mu uiszczoną. Zastrzegam jednak, że podwładny nie musi się zgadzać. (pozwala mu na to wyrok z 7 sierpnia 2001 r. (I PKN 408/00) Sądu Najwyższego)"

Wynika, że w dużej mierze masz rację, ale i ja pisząc o wezwaniu do zwrotu miałam rację. Pracodawca ma prawo nie tylko wezwać do zwrotu, ale nawet ma prawo pozwać o to pracownika (o ile będzie mu się to opłacać) - na to pozwala KC (prawo pracy tego nie reguluje).

Problem tkwi w tym, ze w Polsce nie ma prawa precedensów, więc można powołać się na wyrok SN, ale jeśli przejdziemy drogę prawną, to nie oznacza na 100%, że kolejny wyrok SN (jeśli do niego dojdziemy) będzie taki sam.
Stary 2008-08-03, 13:20   #608
nebraska
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz jakie atrakcje tu mamy?O płonących sernikach podawanych przez Zorro nie wspominając

Ta atrakcja akurat w Warszawie też jest dostępna
(a swoją drogą knajpa średnia - średnie jedzenie, obsługa tragiczna. Kiedyś przez 15 min nie doczekaliśmy się na klenerkę, chociaż ze 3 łaziły bez celu i w końcu sobie poszliśmy)

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 14:05   #609
agu.s
Zadomowienie

Cytat:
Cytuję za Rzepą:
"Nadpłacone wynagrodzenie to według prawa cywilnego tzw. świadczenie nienależne. Nie możemy na podstawie kodeksu pracy potrącić zawyżonej kwoty z płacy zatrudnionego. Co zatem zrobić w takiej sytuacji? Zgodnie z przepisami o bezpodstawnym wzbogaceniu (art. 410 kodeksu cywilnego) czytelnik powinien wystąpić do pracownika z roszczeniem o zwrot różnicy między pensją a kwotą faktycznie mu uiszczoną. Zastrzegam jednak, że podwładny nie musi się zgadzać. (pozwala mu na to wyrok z 7 sierpnia 2001 r. (I PKN 408/00) Sądu Najwyższego)"

Wynika, że w dużej mierze masz rację, ale i ja pisząc o wezwaniu do zwrotu miałam rację. Pracodawca ma prawo nie tylko wezwać do zwrotu, ale nawet ma prawo pozwać o to pracownika (o ile będzie mu się to opłacać) - na to pozwala KC (prawo pracy tego nie reguluje).

Problem tkwi w tym, ze w Polsce nie ma prawa precedensów, więc można powołać się na wyrok SN, ale jeśli przejdziemy drogę prawną, to nie oznacza na 100%, że kolejny wyrok SN (jeśli do niego dojdziemy) będzie taki sam.
No i o to mi chodzilo tylko, nie zgadzajac sie na zwrot kopiemy pod sobą dołek, bo jak dalej by układała sie wspólpraca z pracodawcą. U mnie w pracy bylo cos takiego, ze X lat temu dziewczyna brala wychowawczy i wrocila na pol etatu do pracy. Po pól roku okazalo sie, ze przekroczyla o kilka zl ta górną granicę i nie powinna dostawac wychowawczego. Efekt taki, ze przez nastepne pół roku pracowala za darmo, by zwrócić, inaczej ksiegowa musiałaby oddac ze swojej pensji i pewnie musialaby, tak jak napisałas droga sądową dochodzic swojego.
agu.s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 18:16   #610
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez nebraska Pokaż wiadomość
Ta atrakcja akurat w Warszawie też jest dostępna
(a swoją drogą knajpa średnia - średnie jedzenie, obsługa tragiczna. Kiedyś przez 15 min nie doczekaliśmy się na klenerkę, chociaż ze 3 łaziły bez celu i w końcu sobie poszliśmy)
czy w stolicy też jest taka sama knajpa jak we Wrocławiu?
Stary 2008-08-03, 18:20   #611
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
No trzeba.
Jesli spróbujesz w jakimś atrakcyjnym towarzystwie w knajpie - może się zdarzyć, że kolejne tequile będą pojawiały się same...
Na razie próbowałam nie w miejcu publicznym Fajnie
A atrakcyjne towarzytwo poinformuję co będziemy robic w razie kryzysu finansowego i imprezowego nastroju

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Ja też. Robię sobie czasem "wieczór z..." i czytam po kolei recki danej Wizażanki. Fajna zabawa.
O to to

Cytat:
Boskie to było!
Jeszcze ostatniego dnia wyjazdu łapałam na rynku papużkę, która komuś uciekła Wroooocław... Same atrakcje.

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 18:23   #612
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Dziewczynki była któraś z was w grocie solnej?
ja byłam

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Wroooocław... Same atrakcje.
a ja nigdy nie byłam we Wrocławiu...

Paulinka_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 18:57   #613
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Paulinka_S Pokaż wiadomość
ja byłam
I jak faktycznie to na coś pomaga...mi głownie chodzi o relaks.
Stary 2008-08-03, 19:10   #614
Aragonte
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wspominam to miło - ten zapach, wspaniały fotel-leżanka i odprężąjąca muzyka w tle... Idź, jeśli masz okazję, ale może na razie wykup jedno wejście, a nie serię, bo a nuż Ci się nie spodoba
Aragonte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 19:10   #615
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
czy ja wiem... ja mialam 3 wizyty w pakiecie. fajnie jest, muzyczka relaksująca, lezaczki...
ale ja żeby sie zrelaksowac musze miec ciepło! a w tej grocie jest chłodno, nawet koce tam są

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-03, 19:14   #616
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Aragonte Pokaż wiadomość
Ja wspominam to miło - ten zapach, wspaniały fotel-leżanka i odprężąjąca muzyka w tle... Idź, jeśli masz okazję, ale może na razie wykup jedno wejście, a nie serię, bo a nuż Ci się nie spodoba
Cytat:
czy ja wiem... ja mialam 3 wizyty w pakiecie. fajnie jest, muzyczka relaksująca, lezaczki...
ale ja żeby sie zrelaksowac musze miec ciepło! a w tej grocie jest chłodno, nawet koce tam są
No nic pójdę w piątek, zobaczę czy mi sie spodoba, jeśli tak to będę korzystać.
Stary 2008-08-03, 19:23   #617
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:

Boskie to było!
Jeszcze ostatniego dnia wyjazdu łapałam na rynku papużkę, która komuś uciekła Wroooocław... Same atrakcje.
I ci biedni niewinni klienci,którzy nie wiedzieli co się dzieje :lo:

Cytat:

Zapraszamy,koniecznie musisz to nadrobić
Stary 2008-08-03, 19:25   #618
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Kupialm sobie dzis kilka stanikow, 70 C.

Haha - moj mikroskopijny biust w miski C, idealnie wypchniety

Swietna ta teoria z mniejszym obwodem, wieksza miska. Siostrze musze sprzedac.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 19:29   #619
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
Kupialm sobie dzis kilka stanikow, 70 C.

Haha - moj mikroskopijny biust w miski C, idealnie wypchniety

Swietna ta teoria z mniejszym obwodem, wieksza miska. Siostrze musze sprzedac.

Ja póki co nie znalazłam w sklepie 65C ale przed momentem zalicytowałam na allegro la senza 65C
Stary 2008-08-03, 19:30   #620
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:

Ja póki co nie znalazłam w sklepie 65C ale przed momentem zalicytowałam na allegro la senza 65C
Bylam dzis w La Senza i moje razmiary z zelowych stanikow byly przebrane. Eh nie mam szczescia.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 19:34   #621
Zuziunia
BAN stały

Truskawciu moja kochana gdybyś była Plazie, zajrzyj czy mają 65C, jak tak to oblukaj jak cenowo one są.
Stary 2008-08-03, 19:40   #622
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:

Zapraszamy,koniecznie musisz to nadrobić
hmmm aż tak głupio, to chyba jedyne duze miasto, w ktorym nigdy nie bylam

moze naprawde sie wybiore

Stary 2008-08-03, 19:51   #623
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
To na zachętę dodam, że z Panem Truskawkiem, który bohatersko założył niniejszy wątek zrobiliśmy sobie piknik 52 metry nad ziemią - na tzw Mostku Pokutnic

Może jeszcze większy zlocik w przyszłym roku?

Zuziuniu, oblukam, jutro się wybieram

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-03, 20:04   #624
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
To na zachętę dodam, że z Panem Truskawkiem, który bohatersko założył niniejszy wątek zrobiliśmy sobie piknik 52 metry nad ziemią - na tzw Mostku Pokutnic

Może jeszcze większy zlocik w przyszłym roku?
pomyślę

Stary 2008-08-03, 20:13   #625
nebraska
Zakorzenienie

Cytat:
czy w stolicy też jest taka sama knajpa jak we Wrocławiu?
Jest jest Też Zorro biega, a gdy zamówisz podwójna Margaritę, wieszają Cię sa ścianie W stolicy mają jeszcze specjalne taxi, gdyby ktoś juz nie mógł sam się dostać do domu

Ja się dziś też chłodzę drinkiem, nie Margaritą wprawdzie lecz Betonem (Becherowka z tonikeiem i cytryną)

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 20:24   #626
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Zuziuniu, oblukam, jutro się wybieram
dziękuje

Dziewczyny ze mną jest coś nie tak, 3 dni temu skończyła mi sie trwająca 10dni miesiączka, a dzisiaj znowu mam krwawienie, już nie wspomnę o bólu brzucha na dole od prawie 2 m-cy, leki od gina nie wiele pomogły. Co mi jest martwię się, jutro idę do lekarza
Stary 2008-08-03, 20:47   #627
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Ufff ... Właśnie wróciliśmy ze starówki. Oglądalismy wystawę "Miasto Feniksa" Potem spacer po Rynku, oglądanie obrazów, lody ( dietę znów szlag trafił ) , bolą mnie nogi, jestem zmęczona - ale tak mi z tym dobrze ..... Spędziliśmy dziś z Cichulcem genialne popołudnie - już dawno nie było tak miło i tak beztrosko

......................... ........................

"Bryła ciemna, miasto pożarne
Jak lew stary, co kona długo.
Posąg rozwiany w dymy czarne.
Roztrzaskany czasów maczugą.
[...]
I znów ująć dłuto i rydel,
Ciąć w przestrzeni i w ziemi szukać.
Wznosić wieki i pnącza żywe
Na pilastrach, formach i łukach

I w sztandary dąć i bić w kamień.
Aż sie lew z pod dłoni wykuje.
Aż wykrzesze znużone ramię
Taki głaz, co jak serce czuje.
K.K.Baczyński
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 20:54   #628
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Wyszłam właśnie bardzo zadowolona z szafy, bo znalazłam sobie fajny zestaw na ślub, na który jakos niedługo mam iść, a już się martwiłam, że nie mam się w co ubrać. A wydać kupę kasy na rzeczy, które będę mieć na sobie godzinę (idziemy tylko na ślub, udziału w weselu grzecznie odmówiliśmy-nie przepadamy za takimi imprezami, delikatnie mówiąc) zwyczajnie mi szkoda. Znalazłam sobie zatem czarną, atłasową, bardzo obcisłą spódnicę za kolano, beżowy top na ramiączkach, beżowe szpilki na platformach i mały, kremowo- złoty żakiecik z krótkim rękawkiem (pożyczony od mamy). Do tego lakierowana czarna kopertówka na złotym łańcuszku (pożyczona od mamy). Cieszę się jak głupia
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 21:15   #629
Szara Róża
Zakorzenienie

GG do Szara Róża

Cytat:
Napisane przez Favkes Pokaż wiadomość

"Bryła ciemna, miasto pożarne
Jak lew stary, co kona długo.
Posąg rozwiany w dymy czarne.
Roztrzaskany czasów maczugą.
[...]
I znów ująć dłuto i rydel,
Ciąć w przestrzeni i w ziemi szukać.
Wznosić wieki i pnącza żywe
Na pilastrach, formach i łukach

I w sztandary dąć i bić w kamień.
Aż sie lew z pod dłoni wykuje.
Aż wykrzesze znużone ramię
Taki głaz, co jak serce czuje.

K.K.Baczyński

Feniksie, aż mi ciary przeszły po plecach...
co potrącona, jeszcze czysto dźwięknie."

Szara Róża jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-03, 21:21   #630
Aragonte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Favkes Pokaż wiadomość
Ufff ... Właśnie wróciliśmy ze starówki. Oglądalismy wystawę "Miasto Feniksa"
Favkes, czyli ta wystawa na starówce jest? Nie byłam pewna, a też chcę się wybrać.
Wiersz przepiękny.
Aragonte jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości