Twister!!!!! - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-16, 23:15   #571
Scarlet23
Zadomowienie

Dot.: Twister!!!!!

Cytat:
Napisane przez 7Kocham7Siebie7 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zaliczyłam 5 minut .

Codziennie zamierzam ten czas wydłużać o 1 minutę, aż dojdę do 15 minut .

Pozdrawiam .
Dobry plan powodzenia
ja dziś niestety nie zdążyłam na twisterku jutro sie poprawię
Scarlet23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-17, 15:44   #572
Renia90
Zakorzenienie

mój brat założył sobie konto na allegro.. teraz czeka na list 'aktywujący' wiec myślę że w końcu zakupię sobie twisterek i dołączę do Was
bardzo zależy mi na zrzuceniu boczków.. już nie wiem jak się ich pozbyć i ten twister to chyba ostatnia deska ratunku
a i mam pytanie? czy któraś z Was po twisterku zauważyła jakieś efekty na udach? bo czytałam na allegro że twister działa na talię, biodra i uda i tak mnie to zaciekawiło

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-18, 12:09   #573
Jazzlyn
Zadomowienie

Kiedyś ćwiczyłam na twisterze na siłowni (niezbyt często bo w ramach zajęć wf na uniwerku) i bardzo mi się podobało, ostatnio zamówiłam twister i kurier właśnie go przywiózł dzisiaj. Włączyłam sobie parę ulubionych żywych piosenek i kręciłam 18min, momentami mnie kolka łapała, ale ogólnie szybko zleciało przy muzyce i całkiem przyjemnie się ćwiczyło ;p
Jazzlyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-18, 14:10   #574
Scarlet23
Zadomowienie

No i się stało padł mi twister no masakra normalnie ale już chyba nie zamówie bo szkoda kasy
Scarlet23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-24, 07:21   #575
marcisko111111
Przyczajenie

cześć dziewczynki

szukam twistera i oprócz internetu kiepsko z zakupem;/ jestem z krakowa. czy któras z was wie gdzie można go kupić w tym mieście??
byłam wczoraj w intersport i tam był ostatni jeden ale bez linek.

będę wdzięczna za informacje
marcisko111111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-27, 20:44   #576
Jazzlyn
Zadomowienie

Co tu tak cicho? Ja już ćwiczę od 10 dni, codziennie po 15 minut.
Stary 2008-07-28, 21:17   #577
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

ja codziennie rano, jak wstanę wcześniej to 10 minutek, jak zaśpię, to tylko 200 obrotów na każdą stronę
Widzicie jakieś efekty??

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-29, 21:52   #578
Ineczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
ja codziennie rano, jak wstanę wcześniej to 10 minutek, jak zaśpię, to tylko 200 obrotów na każdą stronę
Nie rozumiem, jak to 200 obrotów na każdą stronę? Przecież na twisterze się nie kręci w kółko, tylko wykonuje skręty

Ja na twisterze nie ćwiczę codziennie, głownie dlatego, że robię A6W i nie chcę przemęczać tych partii. Ale jak już mi się zdarzy ćwiczyć, to zwykle około 10 minut. Mnie też czasem łapie kolka, jak niektóre z Was, ale nie jest bardzo uciążliwa. Ogólnie dość przyjemne jest ćwiczenie na tym przyrządzie, zwłaszcza jak się ma do niego dołączone linki.
Ineczka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-03, 08:51   #579
maggieQ
Przyczajenie

hej dziewczyny,
Jakiego Twisterka polecacie z linkami czy bez?
maggieQ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-03, 09:13   #580
Jazzlyn
Zadomowienie

Ja mam bez, pierwszego dnia trochę ciężko było utrzymać równowagę, ale po paru minutach już było ok, linki tylko niepotrzebnie by mi się plątały pod nogami bo pewnie i tak bym ich nie używała :P
Mam takiego twistera:
http://allegro.pl/item408934027__obr...j_na_lato.html
Na razie ćwiczę na nim 16 dni, pokręciłam 240min i jeszcze nic się nie rozwaliło ani nie starło. Jakoś wytrzymuję te 15 minut dziennie, ale coraz bardziej mnie to nudzi, chyba ograniczę do 10.
Stary 2008-08-03, 09:19   #581
maggieQ
Przyczajenie

dziekuje za odp. wlasnie tak mi sie wydawalo ze te linki moga troche przeszkadzac, szczegolnie komus kto nie ma wprawy. tez bardziej podobal mi sie taki bez linek. ale fajnie by bylo jakby sie jeszcze wypowiedziała jakas osoba ktora uzywa z linkami. Czy korzysci z posiadania linek sa duze?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-04, 09:00   #582
Sybia:)
Raczkowanie

GG do Sybia:)

witam!!
Ja od dzisiaj również zaczynam ćwiczyć na twisterze i do tego na hula hop i wewnętrzne partie ud troche tego jest ale chce schudnać , do tego dietka i bedzie ok
Trzymajcie kciuki
Pozdrawiam
Sybia:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-04, 10:01   #583
Ineczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maggieQ Pokaż wiadomość
dziekuje za odp. wlasnie tak mi sie wydawalo ze te linki moga troche przeszkadzac, szczegolnie komus kto nie ma wprawy. tez bardziej podobal mi sie taki bez linek. ale fajnie by bylo jakby sie jeszcze wypowiedziała jakas osoba ktora uzywa z linkami. Czy korzysci z posiadania linek sa duze?
Ja używam twistera z linkami i jestem zadowolona. Mam wrażenie, że ćwiczenie na nim jest bardziej rytmiczne niż bez linek. A dlaczego uważasz, że linki mogą przeszkadzać? One właśnie pomagają utrzymać równowagę. Moim zdaniem lepiej kupić z linkami, a w razie problemów nie trzeba ich przecież używać, mogą leżeć na podłodze, co wcale nie przeszkadza w ćwiczeniu.
Stary 2008-08-04, 11:38   #584
orisha
Zakorzenienie

No ja też się przymierzam do zakupu - zrobiła rozeznanie rynku - chyba jednak zdecyduje sie na twister bez linek.

W Intersport w Krk nie była, ale w Warszawie w Złtych tarasach było sporo. Tylko mnie zdziwiło, ze one maja taką małą średnicę. Na zdjęciach w necie wygląda to urządzonko na większe.

Chyba jednak zdecyduje sie zamówić przez internet, chociaz z drugiej strony szybciel by było iśc do dklepu po prostu,

Motywacja: Lady 2 be FIT
orisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-04, 12:54   #585
intransitive
Wtajemniczenie

ja się dołączam mam w domu taki kombajn jak z siłowni, jest wioślarz, bieżnia i twister, jednak trochę to zagraciało. Ale na Twisterku dziś ćwiczyłam jakieś 10 minut, mam taki jakby z poręczą więc mogę się trzymać. Zeszłam jak mnie zaczęły mięśnie boleć. Ale nie zmęczyłam się jakoś strasznie, moze dlatego, że od miesiąca robię 8 minute abs itp...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-04, 13:18   #586
maggieQ
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ineczka86 Pokaż wiadomość
Ja używam twistera z linkami i jestem zadowolona. Mam wrażenie, że ćwiczenie na nim jest bardziej rytmiczne niż bez linek. A dlaczego uważasz, że linki mogą przeszkadzać? One właśnie pomagają utrzymać równowagę. Moim zdaniem lepiej kupić z linkami, a w razie problemów nie trzeba ich przecież używać, mogą leżeć na podłodze, co wcale nie przeszkadza w ćwiczeniu.
Ineczka dziekuje za odpowiedz.skoro piszesz ze moga lezec na ziemi i nie przeszkadzaja przy tym w wykonywaniui cwiczenia to chyba jednak przemawia za takim....ehhh juz sama nie wiem... za godzinke jestem umowiona w tym sklepie z allegro tam maja oba, najlepeij bedzie jak na zywo zobacze oba i wtedy zadecyduje.
Stary 2008-08-04, 15:25   #587
Ineczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maggieQ Pokaż wiadomość
Ineczka dziekuje za odpowiedz.skoro piszesz ze moga lezec na ziemi i nie przeszkadzaja przy tym w wykonywaniui cwiczenia to chyba jednak przemawia za takim....ehhh juz sama nie wiem... za godzinke jestem umowiona w tym sklepie z allegro tam maja oba, najlepeij bedzie jak na zywo zobacze oba i wtedy zadecyduje.
Myślę, że to jest jest najlepsze rozwiązanie - zobaczyć samemu, jak to wygląda i zdecydować. Mam nadzieję, że będziesz zadowolona z zakupu
Stary 2008-08-06, 19:04   #588
maggieQ
Przyczajenie

kupilam 2 dni temu, jednak wzielam taki bez linek, jakos tak solidniej wygladal ...
no ale nie o tym chciałam....
jak Wy dziewczyny (ktore widza efekty) sie na tym krecicie? uginacie nogi czy macie proste? ja jakos sie krece (tzn odkrcam w lewo i prawo naprzemian) uginam troche nogi, kolka mnie lapie tak jak pisalyscie, ale nie czuje jakos pracy miesni brzuszka. chociaz przyznaje ze dopiero 3 dni z rzedu sie krecilam ale jedynie po ok 10 min. przez ta kolke... o efektach bedzie mi w sumie ciezko mowic bo robie tez A6W i po 7 dniu widze efekty tej 6 ale jak twistuje sobie to nie czuje zeby mi tam jakies miesnie sie napinaly na brzuchu. Jak to jest u Was?
Stary 2008-08-09, 09:05   #589
E_w_c_i_a
Przyczajenie

ja zaczęłam się kręcić na twisterze 6 dni temu. w ciągu tych dni spadło mi -2cm w talii, -2cm w biodrach i - 1cm w udach kręcę się codziennie 2x30 minut
E_w_c_i_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-09, 09:10   #590
Gugus007
Raczkowanie

Ja na ugiętych nogach robie 10 min i następne na prostych żeby nie było cały czas tak samo ale faktycznie efekty są świetne ..chociaż ja nie wiem od czego.. bo ja jade na twisterze, skakance, hh , i steperze..więc niestety nie powiem co najlpeiej działa ale wszytsko razem daje super na maxa efekty
Gugus007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 09:15   #591
natalka_rulez
Raczkowanie

ja robię różnie... czasami seriami w zależności od dnia 5 x 100 jak nie mam na nic sił ani ochoty lub np 5 x 500 kiedy jest lepiej...
Ostatnio przygotowałam sobie super muzę do ćwiczeń i się przy niej kręcę non stop prawie tj coś ok 78minut muzyki, ale zauważyłam, ze w tym czasie robie prawie 10.000 obrotów, więc już dobijam do tej okrągłej sumki...

Jak się kręcę?? Trochę na prostych nogach, trochę na ugiętych... ale przede wszystkim wymachuję rękami! wtedy czuję że mięśnie pracują... Wymachuje tak np że obie w prawo, lewo, prawo, lewo....siłą rozpędu mocno się kręcę, dodatkowo są to bardzo mocne skręty. Czasem wymachy takie jak przy boksie lub przy bieganiu... Próbowałam też kiedyś z hantlami ale wymiękłam szybko... jednak mam za słabe ręce ;( Ogólnie to staram się trzymać i wymachiwać rękami na wysokości klatki piersiowej... i to dzięki temu mimo że schudłam, potraciłam w udach, biodrach no i w talii oczywiście najwięcej centymetrów to w biuście nic nie straciłam, a wręcz odwrotnie, z miarki wychodzi, że +1cm

http://www.onemilliongiraffes.com/
natalka_rulez jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 09:33   #592
izapp1
Zakorzenienie

Ja również chyba zainwestuje w twister. Nie duża cena , a jeżeli efekt pokrywa się to jak najbardziej warto .
izapp1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-25, 11:07   #593
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Jazzlyn ja przytrzymuję się poarapetu i kręcę
Ineczka86 źle się wyraziłam, masz racjęliczę sobie skręty i wychodzi po 200 (lewp-prawo) - qqrcze nie potrafię się wysłowic
natalka_rulez ja jak robię rękami takie rzeczy, to tracę równowagę i kręcę się dookoła?? Jak to jest??

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 

Edytowane przez ma.ko
Czas edycji: 2008-08-26 o 21:58
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-31, 00:24   #594
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Kupuję w poniedziałek
Czuję się oficjalnie zachęcona przez stadko kochanych Wizażanek

Oby pomógł
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-31, 11:29   #595
misienka
Raczkowanie

http://allegro.pl/item427499625_jedy...i_fitplay.html

dziewczyny co myslicie o tym twisterze? prosze o szybka odpowiedz
misienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-31, 12:39   #596
Ineczka86
Zadomowienie

Twister jak twister. Lepszych raczej się nie znajdzie. Jak czytałam, jest on cichy, co jest dużym atutem. Ja kupiłam tańszego twistera i faktycznie trochę go słychać.
Stary 2008-08-31, 13:30   #597
misienka
Raczkowanie

w takim razie zamawiam. już od dawna wkurza mnie fakt, że praktycznie nie mam talii;/ taka moja uroda, niestety:/ ale mam nadzieję, że twister pomoże mi chociaż trochę
ps. naczytałam się o efektach i bardzo mnie to zmobilizowało a poza tym za miesiąc studia, więc dobrze byłoby poprawić figurę, bo w czasie matury żywiłam się głównie słodyczami
Stary 2008-08-31, 16:39   #598
Nethia
Rozeznanie

ojojć skoro on pomaga na uda ( ) to jak najbardziej dołączam do Was twisterek siedzi u mnie ... i korzystam z niego od czasu do czasu , ale od jutra bede sie starać regularnie już cwiczyć to co kiedyś trzymajcie sie Twisterki

całegwiazdozaniebiOne

Światło z zewnątrz nie ogarnie wewnętrznej ciemności.

Nethia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-31, 21:25   #599
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Kupiłam dziś i już po pierwszej sesji!
Kupiłam też sobie obciążniki na ręce, żeby jakoś tak i te partie poprawić.
Czekam na efekty
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-01, 20:46   #600
misienka
Raczkowanie

ja na swój jeszcze czekam mam nadzieję, że jutro, a najpóźniej w środę będę go miała

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości