|
|
#1081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
jestem mega głodna a leżę na ktg :/A jaki masz termometr? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1082 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No tak Summer trochę masz racje- właśnie Tż robił plany co to on nie zrobi na tym wolnym haha- koszenie trawników i cięcie jakichś desek to tylko marna rozgrzewka była- żeby się biedny nie zdziwił. No już nie wspomnę o remoncie rozgrzebany na wsi 40 km od nas gdzie chyba z przyczepa musielibyśmy jechać żeby wszystko dla dziecka wieźć. Pożyjemy, zobaczymy. Ja tam zamierzam w końcu odpocząć i skupić się na dobie i dziecku- przynajmniej przez tydzień haha. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1083 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1084 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1085 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny!
Radena, nesska89 GRATULUJĘ i tutaj! Bardzo się cieszę, że te porody tak dobrze poszły! Trzymam kciuki za szybki powrót do formy summer_overture u Patrycji nie jest idealnie, ale w porządku, nic strasznego się nie dzieje. Nie wiem czy czyta wątek, ale na Fb jest. A co do Twojej sytuacji, to ja się nie dziwię, że wybuchłaś w końcu - zostałaś sama na cały dzień z noworodziem, a w dodatku te tabuny gości, którzy - jak zrozumiałam - nie kwapili się do pomocy. Nie żaden baby blues, tylko totalne zmęczenie. Każdy by wymiękł na Twoim miejscu, nie tylko kobieta w połogu. Ja to z kolei jakoś nie mogę wrócić do aktywnego trybu. Brzuch boli, po cewniku boli, kolejne wtf - speluna w której rezydują Henie boli, piersi lekko obolałe, dobrze że mam jakieś pancerne brodawki - Juniorowi się zdarza nieprawidłowo chwycić, ale szkody mi to nie przynosi. Pokręcę się po domu chwilę i już mam ochotę się położyć, a teraz to w ogóle Żelko mnie przygwoździł, bo nie chce spać inaczej, jak tylko przytulony. Może by się i dał teraz odłożyć, ale z kolei mi się nie chce... W nocy był chwilę dość niespokojny zanim zaspana matka się nie zorientowała, że pora przestać wtykać pierś do dzioba, a lepiej przewinąć No i przyznam się Wam, że dołuje mnie ten wynik badania słuchu. Niby wiem, że nie wszystko przesądzone, ale cały czas mam z tyłu głowy takie "słyszy czy nie słyszy?"bursztynku trzymam kciuki za szybki spadek bilirubiny! Też myślę, że w tej sytuacji może być potrzebna pomoc doradcy, jak nie teraz to po wyjściu z żółtaczki. A ten system 50/50 to ma oznaczać, że co drugie karmienie ma być mm? Czy, że najpierw pierś potem mm? Jak to w praktyce wygląda? Pytam tak z ciekawości, bo trudno mi to sobie wyobrazić. Dziewczyny, nieustające kciuki za rozkręcające się akcje i lekkie porody! |
|
|
|
|
#1086 |
|
Wtajemniczenie
|
Bursztynku trzymam kciuki za wyplukanie tego g..... z Malutkiej. Musi byc dobrze !
A z tym wedzidelkiem to w takim razie położna na wizycie domowej to sprawdza ? Pozytywna ja nie mam jaiegos specjalnego żelu po porodzie, a trzeba mieć ? Folinko same dobre wieści odnośnie Benia po wizycie położnej ! Oby dalej tak ładnie przybieral ! Cami a juz miałam nadzieję, że urodzilas a tu zawrotny jeden skurcz, ale ! Moze jaj w przypadku Radenki i Nesski masz skurcze ninja, i dzisiaj jednak urodzisz ![]() Noc mialam w miare przespana, wczorajszy dzień bez wymiotow snila mi sie Rozi, karmienie, i Kropka - ze siedzialysmy u mnie na balkonie i rozkminialysmy, czy jako matki karmiące mozemy napic sie naparu z chmielu hahaha. W taką pogodę nawet w nocy tęsknię za piwkiem w nocy jeden z moich strachow sie pojawił a mianowicie, że przychodzimy z Małą do domu, a ona w pewnym momencie ma niekontrolowany atak placzu i ja nie wiem co zrobic, jak sie zacgowac, czego jej potrzeba... Mamusie pierworodki czy to jest tak że sie nie wie, czy dziecko sie uspokaja w Waszych ramionach a Wy mimo braku jakiegokolwiek wczesniejszego doświadczenia wiecie o co chodzi ? Rzeczywiscie cos Patrycja zamilkla.... może zajęta ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1087 |
|
Wtajemniczenie
|
Summer podziwiam Cię, że dajesz radę sama
ja dopiero teraz na tyle się ogarnełam, a minął dopiero tydzień Cami kciuki ciągle zaciśnięte! Dziewczyny czy dzieciowe żółte kupy są bezwonne? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1088 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja po obchodzie
płytki na poziomie 117, za niedługo maja wołać mnie do badania, ale powiedziała że nie będziemy czekać żeby płytki spadały tylko coś będzie działane ale sama jeszcze nie wiem co ![]() Mam już dość tabunow sms i telefonów czy urodziłam :/ nie odbieram telefonów ale serio te smsy i wiadomości doprowadzają mnie do łez ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1089 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1091 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak, że czuje kiedy zrobił jak się tylko zbliże ale podobno to po, bo wczoraj przy pediatra zasadził Cytat:
trzymaj się tam! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1092 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki, Odo, to bardzo budujące, kiedy ktoś mówi, że daję radę, że ma prawo być mi ciężko itp. Czasami czuję się jak potwór, kiedy wolę poleżeć dodatkowe 5 minut niż nakarmić koty albo widzę, że nakruszyłam na dywan i mam to gdzieś. Wczoraj tż skręcił meble, a ja dziś od rana się zbieram, żeby je umyć i zapełnić. Odo, a robili ponowną próbę słuchu?? Jeśli wyszła negatywnie, to co dalej? jakieś badania czy czekają aż mały dobije do wieku urodzenia w terminie (noo, wiesz o co chodzi...)?? Współczuję, że tak źle się czujesz, ale z doświadczenia wiem, że jak coś boli to każdy kolejny problem typu właśnie Heńki, boli po stokroć... I kiedy to wszystko - i te małe, i duże bolączki - się skumuluje, no to kloaka... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Smsy i wiadomości olej - nie odpisuj aż do porodu, potem oddeleguj tż-ta, żeby odpisywał wszystkim
|
||||
|
|
|
|
#1093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
stąd chciałabym wybadać czy to normalne
|
|
|
|
|
|
#1094 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1095 |
|
Wtajemniczenie
|
Cami ech, ludzie to nie mają taktu
mnie denerwuje moja mama, bo codziennie mam telefon pt jak sie czuje i czybcos sie juz dzieje...Summer dziekuje za odpowiedz ! Mam nadzieję że bedzie tak jak mówisz ![]() Sandam jestes w ciąży ! Kazdy specjalista musi przyjąć Cie w ciągu 7 dni, zadzwon do tego neurologa i powiedz jak wyglada sytuacja.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wie że jestem w szpitalu bo by mi żyć nie dała i jeszcze by mi wprowadziła nerwowa atmosferę wczoraj kiedy kolejny raz zapytała czy mnie nie bierze nic to napisałam jej ze nie j żeby nie pytała bo mnie to denerwuje więc przeprosila i dała sobie spokój Po badaniu dość konkretnym rozwarcie nadal na 2 cm ale czop odchodzi mega konkretnie, czynność skurczowa zaczęła się pojawiać powiedzieli ze dają mi szansę dzisiaj jeszcze żeby się samo rozkręcilo a poza tym dzisiaj obladowanie na porodówce Mam nadzieję że się rozkręci pod wieczór ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-07-11 o 11:16 |
|
|
|
|
|
#1097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1098 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Staników do karmienia też nie kupowałam, w zwykłych mi wygodnie. Cytat:
poród expres.Cami kciuki, żeby się rozkręciło. Bursztynku współczuję żółtaczki. Na Twoim miejscu też bym wolała takie rozwiązanie jak Ci zaproponowali byle tylko uniknąć szpitala. Ogarnęłam już wszystką papierologię o 500+ czy becikowe. W zusie mnie trochę wkur... bo nie umiała mi prawidłowo wystawić zaświadczenia, trzy razy to robiła, no ale w końcu mamy to załatwione. Teraz powtórka w sierpniu ale już nie będzie tak szybko, bo zaczną się kolejki. Jeszcze w gminie tylko w jednym pokoju przyjmują wnioski o 500+ i 300+ więc będzie hardkor. Mężu jednak teraz wziął wolne i jest z nami od dzisiaj do 22 lipca, a od 23 lipca moja mama ma dwa tyg urlopu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#1099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mama wypoczęta to mama szczęśliwa. A bierzesz coś na tego Henia? Ja zaaplikowałam sobie procto glyvenol 10 czopków 2 razy dziennie i na szczęście mi przeszło.Co do mojego karmienia 50/50 tak jak piszesz co drugie karmienie mm. Wtedy też odciągam swoje i zamrażam w woreczkach. Problem jest taki że młodej nie bardzo podchodzi sztuczne i wymiotuje. Jestem teraz w takiej desperacji że po jutrzejszych wynikach jak będzie źle to wypożyczę łóżko do naświetlania do domu żeby tyko uniknąć szpitala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1101 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
kto dziś rodzi? Dziś byliśmy na wizycie patronażowej i wszystko w porządku, Maja praktycznie odzyskała wagę urodzeniową, czyli przezprzybrała 330 g, oczywiście różne wagi więc pomiar nie całkiem miarodajny, ale kamień z serca ![]() Cytat:
dali Wam jakieś zalecenia odnośnie karmienia mm, no ile na dobę ma zjeść, aby zadziałało? Może spróbuj odciągać na te karmienia które będą mm? Cytat:
![]() Cytat:
Za to liczę,że ten spokój nie potrwa długo i zaraz będziesz miała dzidziusia przy sobie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#1102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1104 |
|
Zadomowienie
|
A w ogóle to gdzie dziewczyny z Top listy? Blanka chyba nic nie pisała, Rudy Kot, Zgrusia, Fioletowe okulary?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
Ja was czytam na bieżąco, ale aktualnie szaleje w sklepach haha
|
|
|
|
#1106 |
|
Zadomowienie
|
Camelitos współczuję atakowania wiadomościami i telefonami . Mnie tylko irytuje niektorzy gdy komentują ile to jeszcze będę chodzić w ten ciazy, że jeszxzs się tocze itp. Dziś pochodziłam po galerii kolejne bluzki po ciąży są za to nie mam pojęcia co na dół bede ubierać w swoje spodenki z przed ciąży nie ma szans że wejdę hm.. A teraz kupić ciężko tak na oko. Zobaczymy. Zaraz idę wziąść prysznic i szykować się na wizytę z tego podekscytowania spać nie mogłam
liczę że będę mieć jakieś nowe wieści Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1107 |
|
Zadomowienie
|
Camelitos - olej to po prostu, nie ma się czym denerwować, skup się teraz na sobie.
Mamuśki mam pytanie - czy miewacie takie dni, że wasze maluchy są marudne bez powodu? Mam problem z Prezesem i trochę się martwię - całą noc ciumkał cyca, potem spał kilka godzin rano, a potem znowu ciągłe marudzenie, które wyciszało tylko ciumkanie cyca. Jestem tak wykończona, że jest mi słabo, już mu nawet cyca nie daję, bo zaczął ulewać. A z drugiej strony - czy to nie jest założenie karmienia na żądanie? Prezes żąda - Prezes ma? Ale on ewidentnie się przejada, a potem chlusta... Już nie wiem, co robić...
|
|
|
|
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
Bursztynku, a gdyby zmienić mm na inne? Może mała by wtedy nie wymiotowała.
Aaska powodzenia na wizycie! Ja miałam iść 16ego na wizytę, ale okazało się, że mój lekarz idzie na urlop, o czym zapomniał mi wspomnieć zadzwoniłam do niego i się umówiłam na 24.07, że pojadę na IP na ktg do szpitala, gdzie mam rodzić i gdzie on pracuje i mi tam zrobi USG już bez wizyty. Z tym że to już będzie miesiąc od ostatniej wizyty i tydzień przed tp i nie jestem z tego zadowolona, że tak późno. Ale może urodzę wcześniej![]() Summer Twoje odczucia są jak najbardziej normalne. Każda z nas, czy to pierworódka czy nie, wraz z pojawieniem się dziecka przeżywa wiele emocji, znajduje się w nowej sytuacji i jest to po prostu ciężkie. Z dzieckiem robi się masę rzeczy intuicyjnie, ale jednak w wielu kwestiach trzeba się siebie nawzajem nauczyć. I trzeba też nauczyć się odnajdywać w nowej rzeczywistości. Oczywiście wsparcie partnera jest bezcenne, ale co zrobić jak u Was jest taka a nie inną sytuacja.. Nawet wskazane jest żeby odpuścić sprzątanie, pozwolić sobie na relaks, przewartościować sobie pewne sprawy, bo odpoczynek jest ważny, a poza tym przed nami jeszcze wiele trudnych momentów jak kolki, choroby, ząbkowanie itp gdzie naprawdę może nie być czasu na jakiejkolwiek sprzątanie czy gotowanie i lepiej się nauczyć zawczasu odpuszczać żeby potem było łatwiej ![]() A co do marudzenia to mój Mateusz miał wiele takich dni w swoim życiu. Jeśli to są pojedyncze incydenty to raczej nie mają głębszej przyczyny. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2018-07-11 o 14:19 |
|
|
|
|
#1110 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kciuki za wizytę! Cytat:
Czasem są takie dni i tyle... Mi dziś też Benio nie schodzi z rąk od rana, śpi po 20 min na rękach, ale odłożony budzi się momentalnie. Już nawet mnie irytują czekające rzeczy do prasowania...Tfu, tfu, mogą to być u Prezesa jakieś dolegliwości brzuszkowe czy początki kolki. Zobaczysz w kolejnych dniach. Oby nie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.

w nocy jeden z moich strachow sie pojawił a mianowicie, że przychodzimy z Małą do domu, a ona w pewnym momencie ma niekontrolowany atak placzu i ja nie wiem co zrobic, jak sie zacgowac, czego jej potrzeba... Mamusie pierworodki czy to jest tak że sie nie wie, czy dziecko sie uspokaja w Waszych ramionach a Wy mimo braku jakiegokolwiek wczesniejszego doświadczenia wiecie o co chodzi ?

tak, że czuje kiedy zrobił jak się tylko zbliże

mama wypoczęta to mama szczęśliwa. A bierzesz coś na tego Henia? Ja zaaplikowałam sobie procto glyvenol 10 czopków 2 razy dziennie i na szczęście mi przeszło.
Dziś byliśmy na wizycie patronażowej i wszystko w porządku, Maja praktycznie odzyskała wagę urodzeniową, czyli przez