![]() |
#991 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#992 |
Wtajemniczenie
|
Radena, gratulacje!
Dziewczyny, moje dziecię od 12.00 w nocy śpi. Probowalam budzić o 4 rano na karmienie, ale possał 5 minut i zasnął. Potem podobna sytuacja o 7.00 i teraz tez walczymy. Chce by coś zjadł bo idę do fizjo na 10.30 i z godzina pewnie mi się zejdzie :/ Jakieś patenty jak obudzić malucha? Został przewiniety; leży w samej pieluszce i go smyram po stopkach. A on ani myśli wstawać :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#993 |
Zadomowienie
|
Radena gratulacje! Szybka akcja u Ciebie była i maluszek już idealnych wymiarów do przyjścia na świat.
Trzymam kciuki za wizyty maluszków dzisiejsze. Ja dopiero wstaje powoli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#994 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze raz serdeczne gratulacje! ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#995 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() My już po wizycie, mały podobno silny, ale kolejny raz zostałam wybita z rytmu stwierdzeniem, że mało przybiera. W ciągu 6 dni przybrał 170gram no może nie zawrotnie, ale wydaje się w normie. Może taka jego uroda, a wszystkie ciotki dobre rady. Stwierdziła, że jak zoltaczka zejdzie a dalej tak będzie przybierał to jedna, butelkę dziennie można dać mm.. ![]() A i jeszcze mam dopajać glukoza, 4-5 razy dziennie, żeby żółtaczka szybciej zeszla.. spotkalyście się z takim sposobem? Mówi nam, pediatra tak : " za parę dni możecie myśleć o spacerze.." A my już tyle km za sobą 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#996 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hehe ![]() Z glukozą czytałam, jestem ciekawa co nam zalecą, a przybiera pięknie! ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
Mój też mógłby tak spać, ale nie daję ![]() ![]() Mam problem bo czasami przeciekają mi kapturki ( odginają się) i pokarm leci w pieluszkę na łóżku zamiast do małego ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#997 |
Zakorzenienie
|
Radena, miałaś naprawdę szybki poród, pozazdrościć
![]() Liczę, że i u mnie będzie szybko ![]() Elaaa ja bym się na razie nie przejmowała gadaniem pediatry. Mały przybiera a to chyba najważniejsze. O glukozie nic nie napiszę, bo nie wiem. Ze spacerami też niezła rada ![]() Do mnie przyjechała mama, tzn do wnusia.. więc dziś pewnie będę miała pracowity dzień, a oni we dwoje będą się bawić Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Camelitos,powodzenia. Nesska daj znać czy akcja się rozwinęła czy Cię puszczą do domu. Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#998 |
Zakorzenienie
|
Radena gratulację!
Neska u mnie skurcze się nie pisały,a miałam bardzo bolesne krzyżowe i w ciągu 3 h rozwarcie zrobiło się na 9 cm. No właśnie poproszę o rady na wybudzanie malucha i sposoby na to,aby nie przysypiała przy karmieniu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#999 |
Wtajemniczenie
|
Cami wow, czego Ty wczoraj nie zrobiłaś haha
![]() ![]() Radena - jestem ma etapie jak Ci wody odplynely i zastanawiam sie czy jak doczytam do konca to juz bedziesz miała dziecia przy sobie - no i wlasnie doczytalam ze juz synek z Tobą ! Gratulacje ! Nesska kurczę, słabo że sie wyciszylo ![]() Summer co do miłości to poki co też nie wyobrazam sobie miłości większej niz ta, którą darzę kocie dzieci, ale myślę że będę miala tak samo jak Ty ![]() Czekam na polozna i uzuoelbiam plan porodu, ale oporbie mi to idzie... zupełnie nie wiem ktore punkty pozaznaczac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1000 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1001 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak Elaa spotkałam się ze sposobem z glukozą - ale chyba z 20 lat temu jeszcze przed moimi studiami. Kolejna sprawa na tydzień dziecko ma przybierać OKOŁO 200 G a przecież ważycie się na innych wagach itp. Nie chce nikogo usprawiedliwiać, ale te zalecenia szybko się zmieniają we wszystkim w medycynie i czasem ciężko nadążyć. Jak znajdę trochę czasu to może uda mi się porobić zdjęcia i wstawić na fb z różnych takich aktualnych zaleceń. Ale to i tak trzeba brać zalecenia plus instynkt. I przecież to nie chodzi o to żeby dziecko utuczy mm. Tylko jeśli naprawdę nie przybiera czyli np ma miesiąc i waga stoi, są jakieś inne objawy to żeby szukać przyczyn- typu infekcja itp. Ehh opisałam się ale to naprawdę denerwujące jak położne czy lekarze tak straszą. Choć jak tak myśle pewnie czasem ja coś nieopatrznie powiem i tez moi pacjenci się stresują. A wiecie co jeszcze Wam powiem- z innej beczki- wczoraj byłam na tej IP i naprawdę taka fajna tam obsługa od pani w rekstracji, połozna, lekarza, i nie ze tylko mnie tylko były tez inne pacjentki i tak mi się zachciało do pracy, nienormalna jestem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1002 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() miałam dzisiaj fatalną noc przez co położyłam się o 7 spać i sobie drzemałam do 9:30 ![]() ![]() dzisiaj mamy równe 2 tygodnie do porodu, 38 tc, więc wg. mojego lekarza od dzisiaj mogę sobie spokojnie rodzić ![]() brzuch dalej nie opadł ![]()
![]() |
![]() |
#1003 |
Wtajemniczenie
|
Ja już po badaniach
![]() ![]() ![]() Lekarz zrobił mi też masaż szyjki - nie było tragicznie, myślałam że to cholernie boli ![]() Weszłam na patologie teraz no i czekam.. Będę miała ktg robione jeszcze ![]() Wkurzyła mnie położna tylko bo zasugerowała że specjalnie wpisano mi małopłytkowość żebym już sobie przyszła do szpitala.. Ta na pewno to jest moje Marzenie żeby tutaj przebywać ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1004 | |||
Zadomowienie
|
Dobry!
U nas następna dobra noc. Nawał i zastój opanowane! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak to stało, że teściowa była z Tobą? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1005 |
Zakorzenienie
|
Elaaa jeśli mam być szczera to dla mnie te wszystkie rady brzmią jakby lekarze zatrzymali się 20-30lat temu z wiedzą... I nie miałabym do nich zaufania.
Nie podałabym ani glukozy, ani mm bo twój synek przybiera, a 170g to moim. Zdaniem naprawdę dobry wynik. Co do wyjścia na spacery, to już w ogóle... ![]() Nie miałabym zamiaru się kisic w domu z dzieckiem dla zasady ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1006 |
Zakorzenienie
|
Polu, metody na zasypianie przy kp to np rozebranie malucha, przykładanie zimnego (mokrego) wacika do skroni, szyi, ewentualnie zmiana pieluszki w międzyczasie. U nas to się najbardziej sprawdzało
Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1007 |
Zadomowienie
|
Mamy karmiące, w czym karmicie w sensie ubrania? Na początek mam jakieś ze 2- 3 bluzki, ale po ciąży mam zamiar odświeżyć swoją garderobę bo tak naprawdę to przez ciąże mało co kupowałam, wcześniej tez sporadycznie i już mam dość tych moich zużytych ubrań. Tak że coś bym sobie poplanowala- oczywiście kupować będę później bo i rozmiar nie wiem jaki ni i nie czas teraz na to. Ale jako ze dla dziecka mam już tak dużo wszystkiego i pewnie mnóstwo prezentów będzie, to muszę i o dobie pomyśleć.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1008 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1009 | ||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas już zaraz tydzień po porodzie! Jak to możliwe to nie wiem, patrzę na naszą kruszynkę i myślę, że tak szybko urośnie... A już jest duża ![]() ![]() Trzymam kciuki za wszystkie nierozpakowane, dla mnie to ogromna ulga,że już jestem po powiem szczerze ![]() Witamy się na FB ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez cambria04 Czas edycji: 2018-07-10 o 11:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1010 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Super, że opieka w szpitalu dobra!
![]() |
![]() |
#1011 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A pediatra wiekowa trochę fakt, docelowo będzie inną, tyle że ma urlop ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1012 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny kiedyś pisałam ze mam książki do oddania- wrzucę na grupę na fb i naprawdę jeśli ktoś tylko zainteresowany to za koszty przesyłki oddam, bo potrzebuje odgracenia domu a książek nie będę wyrzucać.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1013 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1014 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co za komentarze... Mogła to już zostawić dla siebie ![]() Ech, te płytki, moje mi stracha napędziły... A taka byłam zadowolona idąc do szpitala. A tu w dzień porodu (drugi dzień wywoływania) spadły do 88, gdy miałam już znieczulenie zaklepane... Wieczorem, gdy skurcze się już rozkręcały pod kroplówką, pobrali mi jeszcze raz na cito i były 97, uffff, i anestezjolog zgodził się na znieczulenie. Poza tym byłam tam pewną ciekawostką w szpitalu przez te płytki, położna mi po cichu powiedziała, bo byłam zdziwiona, że całe konsylium po dwa razy dziennie przychodzi do mnie i dopytuje o różne kwestie 😂 Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1015 |
Zadomowienie
|
Bylam na ktg. Za 20 minut wyszły całe dwa szalone skurcze
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1016 |
Wtajemniczenie
|
CAMI rodzisz juz?
![]() Anima przejrzałam ksiązki, ale dla siebie nic nie znalazłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1017 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1018 |
Zadomowienie
|
Elaaa mi położna powiedziała żebym ja jadła słodkie najlepiej ciasta domowe, drożdżówki i w ten sposób dostarczała cukier który szybciej pomaga pozbyć się żółtaczki. Nic o dopajaniu nawet nie wspomniała.
Dzisiaj byłam u pediatry, trafiłam na bardzo kompetentną lekarkę. Przez moją infekcje układu moczowego na końcówce ciąży zleciła zrobienie badań moczu u małej. Prawie godzinę czasu polowałam aż się uda mi zebrać do pojemnika. Zrobiłam też dzisiaj małej badanie krwi na poziom bilirubiny i na ogólną morfologię. Pani doktor powiedziała że dzieci powinny przybierać od pierwszej doby kiedy był ostatni spadek wagi ok 20g dziennie. Czyli u nas był ostatni spadek w 2 dobie a dzisiaj mamy 18 dzień życia. Czyli 16 dni podzielić przez aktualna wagę. U nas akurat wyszło 40g. ale ja mam strasznego głodomora. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1019 |
Raczkowanie
|
Pisze na szybko, zabrali małego na szczepienie
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1020 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.