Soczewki kontaktowe - wątek zbiorczy - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-08, 18:50   #2791
SophieNeveu
Rozeznanie

Dot.: Soczewki kontaktowe - wątek zbiorczy

Heh, szkoda Kurczę, ja to zawsze mam pod górkę
Stary 2008-08-09, 16:56   #2792
Malla
Nie depcze krokusów

Lalaith, czy u Ciebie na czubku Hylocomod pozostaje mała kropelka? Przyzwyczaiłam się do wielkiego opakowania i mocnego naciskania denka, ale zastanawiam się, po co ta skomplikowana zabawa w sterylność, skoro i tak na końcu zostaje ta kropelka i potem ładuję ją sobie do oka? Pierwszą przez to spuszczam na ziemię, zmarnuję pół opakowania...

Co do samych kropli, to są ok. Pojedyncza dawka jest mała, więc nie wypływa z oka. Aquify były większe i dawały bardzo fajne uczucie oka w kisielu, ale przed końcem ważności zaczęły mnie szczypać :/ Tutaj efekt jest mniej spektakularny, bardziej naturalny, ale wystarczający No i nie ma fosforanów, które mogą odkładać się w rogówce! Dziękuję Ci bardzo za polecenie! Już nie pamiętam, jak to jest obudzić się w nocy z suchymi oczami Co ciekawe, przy Advance, które pod koniec dnia są bardziej wyschnięte niż Oasys, a oczy mam zmęczone i lekko zaczerwienione po nich, nie miałam nocnej suchości. Oasys bardzo dobrze znosiły wielogodzinne noszenie, nie miałam czerwonych oczu (tylko bardziej wystające żyłki), ale nieraz na noc musiałam używać kropli. A może to nie kwestia soczewek, tylko przyzwyczajenie oka i używanie profilaktycznie kropli...
Stary 2008-08-09, 17:32   #2793
atabe_s
Raczkowanie

GG do atabe_s

witam po przerwie soczewkowej
dzisiaj po 2 m-cach przerwy w noszeniu soczewek (brak kasy) mogłam znowu uwolnić się od okularów i miałam mały problemik ze zdjęciem soczewki, a właściwie to był mega problem, nawet przy pierwszym w życiu zdejmowaniu soczewek lepiej mi poszło
zawsze zdejmuję soczewki przez "uszczypnięcie", ale nie mogłam dać rady (zapuściłam trochę pazurki)
w awaryjnej sytuacji pomogło mi zsunięcie soczewki do dołu i wtedy już ją miałam
ale po 5 minutach nieskutecznych prób miałam już pietra
i kto by pomyślał że po kilku miesiącach zdejmowania soczewek bez problemu coś takiego doprowadzi mnie do paniki
atabe_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 19:54   #2794
SophieNeveu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez atabe_s Pokaż wiadomość
witam po przerwie soczewkowej
dzisiaj po 2 m-cach przerwy w noszeniu soczewek (brak kasy) mogłam znowu uwolnić się od okularów i miałam mały problemik ze zdjęciem soczewki, a właściwie to był mega problem, nawet przy pierwszym w życiu zdejmowaniu soczewek lepiej mi poszło
zawsze zdejmuję soczewki przez "uszczypnięcie", ale nie mogłam dać rady (zapuściłam trochę pazurki)
w awaryjnej sytuacji pomogło mi zsunięcie soczewki do dołu i wtedy już ją miałam
ale po 5 minutach nieskutecznych prób miałam już pietra
i kto by pomyślał że po kilku miesiącach zdejmowania soczewek bez problemu coś takiego doprowadzi mnie do paniki
Heh, ja po 3-miesięcznej przerwie w noszeniu soczewek miałam na początku wrażenie, jakbym się musiała znowu nauczyć zakładania i zdejmowania Ciekawe co będzie teraz, po ponad pol roku? Aż boje sie pomyslec
Stary 2008-08-10, 13:01   #2795
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

A ja ostatnio zauważyłam niepokojące objawy- od tygodnia, może półtora drugą parę soczewek i niedawno dostrzegłam, że trudno mi idzie czytanie w soczewkach, bo literki tak dziwnie się zmywają.. Przy komputerze mam tak samo. I na dodatek muszę bardzo często mrugać, bo w przeciwnym razie oczy zachodzą mi mgłą. Co to może być, czy to powód do niepokoju?
Stary 2008-08-10, 13:55   #2796
Malla
Nie depcze krokusów

Dopiero co o tym było...
Stary 2008-08-10, 14:34   #2797
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

przepraszam, ale przeczytałam kilka stron do tyłu i nie zauważyłam podobnego postu- jedna dziewczyna pisała, że chyba pomyliła soczewki, ale to przecież nie to samo..
możesz mi podać stronę, na której była o tym mowa?
Stary 2008-08-10, 17:11   #2798
Malla
Nie depcze krokusów

Np. na stronie 93, czyli wcześniejszej...
Stary 2008-08-10, 17:39   #2799
BunnyMoon
Raczkowanie

Czy któraś z dziewczyn wie może jakie soczewki nosi Paris Hilton bo ma naturalnie ciemne oczy o soczewki zmieniaja jej kolor na jasny blekit...cudny
BunnyMoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 12:40   #2800
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Lalaith, czy u Ciebie na czubku Hylocomod pozostaje mała kropelka? Przyzwyczaiłam się do wielkiego opakowania i mocnego naciskania denka, ale zastanawiam się, po co ta skomplikowana zabawa w sterylność, skoro i tak na końcu zostaje ta kropelka i potem ładuję ją sobie do oka? Pierwszą przez to spuszczam na ziemię, zmarnuję pół opakowania...

Co do samych kropli, to są ok. Pojedyncza dawka jest mała, więc nie wypływa z oka. Aquify były większe i dawały bardzo fajne uczucie oka w kisielu, ale przed końcem ważności zaczęły mnie szczypać :/ Tutaj efekt jest mniej spektakularny, bardziej naturalny, ale wystarczający No i nie ma fosforanów, które mogą odkładać się w rogówce! Dziękuję Ci bardzo za polecenie! Już nie pamiętam, jak to jest obudzić się w nocy z suchymi oczami Co ciekawe, przy Advance, które pod koniec dnia są bardziej wyschnięte niż Oasys, a oczy mam zmęczone i lekko zaczerwienione po nich, nie miałam nocnej suchości. Oasys bardzo dobrze znosiły wielogodzinne noszenie, nie miałam czerwonych oczu (tylko bardziej wystające żyłki), ale nieraz na noc musiałam używać kropli. A może to nie kwestia soczewek, tylko przyzwyczajenie oka i używanie profilaktycznie kropli...
Nigdy nie zauważyłam żeby jakaś kropelka mi zostawała.. Może nie naciskaj tak "mocno" tylko delikatnie Dla mnie to opakowanie nie jest duże, pewnie dlatego że to były moje pierwsze krople, potem wręcz nie mogłam się przyzwyczić do maleńkich opakowań innych kropli. Aquify były dla mnie beznadziejne, drogie i w ogóle nie nawilżały mi oczu - tzn tak, przez 1 chwilę wydawały się super nawilżone, a potem znowu suche.
Skoro Hylocomod Ci przypadł do gustu to polecam z czystym sumieniem Hylo-Care. Jestem w trakcie pierwszego opakowania i są fantastyczne! O ile Hylocomod nawilża oczy właśnie jak mówisz w sposób naturalny, o tyle Hylo-Care dają efekt niesamowicie odświeżonych oczu. Tylko na początku odrobinę piekły mnie oczy przy ich aplikacji, nie wiem czym to było spowodaowane, ale teraz już jest super. Nie czuję nawet potrzeby używania codziennie kropli jak kiedyś, jeśli to robię to właśnie jak piszesz "profilaktycznie". Pomyśleć że przez pierwsze dwa lata noszenia soczewek nie musiałam prawie w ogóle używać kropli! (To były czasy ;() Więc myślę że to nie jest kwestia przyzwyczajenia oka... Moje są już mega przyzwyczajone.
W ogóle USAPHARM jest świetną firmą jeśli chodzi o produkcję kropli do oczu, dla mnie najlepszą, zimą zamierzam kupić sobie ich żel nawilżający do oczu i używać go na noc.
Co do soczewek to mamy zupełnie inne preferencje. Dla mnie Oasys to totalna porażka, natomiast Advance całkiem fajne, ale jak już pisałam nie preferuję noszenia soczewek 2tygodniowych ze względów ekonomicznych.
Ja nie miałam nigdy czerownych oczu od soczewek ani wrastających naczynek (odpukać!) Ewentualne podrażnienia łagodzę kroplami ze świetlika i żelami pod oczy i na powieki Daxa z lodówki. Ale myślę że to nie jest tylko kwestia soczewek, ale np zbyt mocnago makijażu, wielogodzinnego czytania, czy sterczenia godzinami przed komputerem jak ostatnio i wysyłania CV gdzie się da
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 12:59   #2801
Ineso
Matka Smoka

Mnie też w Hylocomod żadna kropelka nie zostaje. Wielkiej różnicy między Hylocomod a Aquify nie widzę (oprócz ceny oczywiście), ale to może dlatego, że ja suchości oka w ogóle prawie nie odczuwam, zakraplam bo mi nakazano
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-11, 14:49   #2802
Malla
Nie depcze krokusów

Poćwiczę Zapłaciłam za nie tyle samo, co za Aquify, nieco poniżej 30zł. Jako odświeżacz na powieki stosuję genialne, tanie jak barszcz żele Flos-Leku, nawet TŻ mi podkrada (wyraźnie powiększają mu oczy i likwidują zmęczenie). No i to wysyłanie CV gdzie się da Miałam awansować, a tu widzę, że firma się sypie...
Stary 2008-08-11, 15:41   #2803
atabe_s
Raczkowanie

GG do atabe_s

mi też zostawała zawsze kropelka w hylocomod i jak chciałam zakrapiać oczy to pierwsza była nie do oka tylko do zlewu
atabe_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 19:01   #2804
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
No i to wysyłanie CV gdzie się da Miałam awansować, a tu widzę, że firma się sypie...
mhm...może pracujemy w tej samej, bo z moją też nienajlepiej Pamiętaj wysyłając CV o przedstawicielstwie soczewkowym
Stary 2008-08-11, 19:19   #2805
Malla
Nie depcze krokusów

Ineso, w bankowości siedzę, a tam teraz sporo się dzieje...
Stary 2008-08-11, 19:31   #2806
Ineso
Matka Smoka

A to jednak nie Ale trzymam kciuki aby lepiej było!
Stary 2008-08-11, 19:44   #2807
Malla
Nie depcze krokusów

I ja również trzymam!
Stary 2008-08-12, 08:41   #2808
lalaith
Zakorzenienie

Za mnie też trzymajcie, bo mnie wywalili z pracy i musze szukać nowej, a nie mam motywacji
Stary 2008-08-12, 09:04   #2809
plameczka
Wtajemniczenie

lalaith a czemu Cie wywalili?!

Ja uzywalam Hylocomod, ale bardziej mi szkodzily, niz pomagaly, jakies tluste oczy po tym mialam i w ogole tak mętno mi po tym było, a po pol godziny soczewki wysychaly. Mialam 2 opakowania i zrezygnowalam. Teraz zakraplam sobie plynem do soczewek i mam o wiele wiekszy komfort na dluzej

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-12, 09:14   #2810
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
lalaith a czemu Cie wywalili?!

Ja uzywalam Hylocomod, ale bardziej mi szkodzily, niz pomagaly, jakies tluste oczy po tym mialam i w ogole tak mętno mi po tym było, a po pol godziny soczewki wysychaly. Mialam 2 opakowania i zrezygnowalam. Teraz zakraplam sobie plynem do soczewek i mam o wiele wiekszy komfort na dluzej
Już się z tym pogodziłam i nie chcę tego odgrzebywać..

Wiesz że płynem do soczewek można zakraplać oczy tylko w awaryjnych sytuacjach, na dłuższą metę to jest szkodliwe?
Ja sobie nie wyobrażam jakbym miała z tej wielkiej butli 360ml trafić kroplą do oka. Raz próbowałam i nie wyszło
Stary 2008-08-12, 09:14   #2811
Ineso
Matka Smoka

Lalaith - pewnie, że trzymamy! i Ty się trzymaj

Po zakropleniu Hylocomod od razu zakłądasz soczewkę czy jak oko przeschnie (tak mi się przypomniało pytanie)?

plameczka jak to płyn do płukania soczewek wlewasz do oka?? To chyba nie jest zbyt zdrowe, konserwanty i te sprawy.
Stary 2008-08-12, 09:17   #2812
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Lalaith - pewnie, że trzymamy! i Ty się trzymaj

Po zakropleniu Hylocomod od razu zakłądasz soczewkę czy jak oko przeschnie (tak mi się przypomniało pytanie)?

Dzięki

Różnie, raz przed zakropleniem, raz po, raz zakraplam rano po przebudzeniu i potem już nie kropię jak je zakładam, raz po zdjęciu soczewek, raz do wnętrza soczewki przed założeniem.. Przeróżnie. Myślę że to nie ma znaczenia. Do tego buteleczkę z kroplami zawsze noszę ze sobą w torebce na wszelki wypadek.
Stary 2008-08-12, 09:24   #2813
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość

Różnie, raz przed zakropleniem, raz po, raz zakraplam rano po przebudzeniu i potem już nie kropię jak je zakładam, raz po zdjęciu soczewek, raz do wnętrza soczewki przed założeniem.. Przeróżnie. Myślę że to nie ma znaczenia. Do tego buteleczkę z kroplami zawsze noszę ze sobą w torebce na wszelki wypadek.
o to tak, jak ja tylko zakraplac soczewki jeszcze nie próbowałam, a noszę przy sobie minimsy tylko.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-12, 10:49   #2814
ladybug
Przyczajenie

Dziewczyny, nie wiecie może czy opryszczka na ustach jest jakąś przeszkodą do noszenia soczewek?? Powinno się nosić okulary dopóki nie zejdzie?
ladybug jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 10:55   #2815
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladybug Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiecie może czy opryszczka na ustach jest jakąś przeszkodą do noszenia soczewek?? Powinno się nosić okulary dopóki nie zejdzie?
Jesli nie bedziesz dotykala ust a potem oka, to mozesz nosic soczewki

Dziewczyny a czemu nie mozna wlewac plynu do oka? Ja normalnie trafiam w z butelki i nic mi nie jest, nawet lepiej widze wtedy w soczewkach. A przeciez jak sie zaklada soczewke na oko to tez jest mokra od tego plynu. Jesli jednak jest to niebezpieczne to przestane, przestraszylam sie tymi konserwantami i w ogole

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 11:41   #2816
betig1975
Wtajemniczenie

Ja używam Hylo-Comod na soczewki. Po kilku godz. przy kompie mam suche oczy i nawilżam je kropelkami. Ozy są wtedy niej zmęczone i lepszy komfort. Ach ten komputer...
Natomiast nie używam ich bez soczewek. Ale zachęcona waszymi postami, spróbuję zakroplić oczy wieczorem.
betig1975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 12:58   #2817
df3cc6c2e997633e57b9145321fcef026d2b0250_5ebf1ef22d206
Konto usunięte

Witam na razie noszę soczewki iWear,ale w przyszłości chciałabym spróbować innych,trochę tańszych. Mój promień krzywizny to 8,6 a średnica 14,2. Mam wadę na prawe oko +2 a na lewe +2,5.Może któraś z Was również zamieniła iWeary na jakieś inne i mogłaby mi je polecić?Słyszałam,że niektóre soczewki mają swoje odpowiedniki.. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.
df3cc6c2e997633e57b9145321fcef026d2b0250_5ebf1ef22d206 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-12, 15:12   #2818
Malla
Nie depcze krokusów

DeadlySilence - dobrze robisz, iWeary to nie są dobre soczewki, stare technologicznie, istnieją o wiele lepsze w podobnej, a nawet niższej cenie (zwłaszcza kupowane przez internet). Nie istnieje coś takiego jak odpowiednik soczewek, nowe musi Ci dobrać okulista (nawet w VE, jeśli ponarzekasz na obecne) i obejrzeć je pod odpowiednim sprzętem. Jeśli zrobisz to sama - możesz trafić, ale tez możesz nie trafić i wyrzucić kasę w błoto. Taniej wyjdzie skorzystać z usług dobrego lekarza, który ma szeroki wybór

plameczka - jaki masz płyn i czy w ulotce jest informacja, że można zakraplać? Zazwyczaj nie można właśnie ze względu na konserwanty i substancje, które mogą podrażnić oko, a wręcz kumulować się w organizmie (jak borax zawarty w Renu, którym można truć karaluchy).

lalaith - oj, strasznie szkoda A mówią, że płace rosną, bezrobocie w Krakowie minimalne itp... Dzisiaj byłam na rozmowie i niestety, mimo górowania doświadczeniem nad innymi kandydatami, raczej nie uda mi się ze względu na inne wykształcenie...

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2008-08-12 o 16:22
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-12, 21:42   #2819
Ineso
Matka Smoka

Malla co Ty znów na Iweary się uparłaś??? Dopiero niedawno zakończyliśmy dyskusję nad Optixami, że to jedne z nowocześniejszych (choc oczywiście nie wszystkim pasują) a przecież Iwear to to samo!
Stary 2008-08-12, 21:55   #2820
Malla
Nie depcze krokusów

A czy któraś z użytkowniczek iWearów może podać z blistra, z jakiego materiału są zrobione? iWearów jest kilka rodzajów. Ich pochodzenie nie jest pewne, wolę zwykłe Optixy, przynajmniej wiem co to jest. VE może danego dnia nagle zmienić producenta (choć Ciba oczywiście nie przyznaje się i upiera, że nie mają nic z VE wspólnego) i kolejne opakowanie może się okazać czymś zupełnie innym, pod tą samą nazwą - to jest pułapka sieciówek.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości