|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 |
Rozeznanie
|
Dot.: Soczewki kontaktowe - wątek zbiorczy
Heh, szkoda
![]() ![]()
![]() |
#2792 |
Nie depcze krokusów
|
Lalaith, czy u Ciebie na czubku Hylocomod pozostaje mała kropelka? Przyzwyczaiłam się do wielkiego opakowania i mocnego naciskania denka, ale zastanawiam się, po co ta skomplikowana zabawa w sterylność, skoro i tak na końcu zostaje ta kropelka i potem ładuję ją sobie do oka? Pierwszą przez to spuszczam na ziemię, zmarnuję pół opakowania...
Co do samych kropli, to są ok. Pojedyncza dawka jest mała, więc nie wypływa z oka. Aquify były większe i dawały bardzo fajne uczucie oka w kisielu, ale przed końcem ważności zaczęły mnie szczypać :/ Tutaj efekt jest mniej spektakularny, bardziej naturalny, ale wystarczający ![]() ![]()
![]() |
#2793 |
Raczkowanie
|
witam po przerwie soczewkowej
![]() dzisiaj po 2 m-cach przerwy w noszeniu soczewek (brak kasy) mogłam znowu uwolnić się od okularów i miałam mały problemik ze zdjęciem soczewki, a właściwie to był mega problem, nawet przy pierwszym w życiu zdejmowaniu soczewek lepiej mi poszło zawsze zdejmuję soczewki przez "uszczypnięcie", ale nie mogłam dać rady (zapuściłam trochę pazurki) w awaryjnej sytuacji pomogło mi zsunięcie soczewki do dołu i wtedy już ją miałam ![]() ale po 5 minutach nieskutecznych prób miałam już pietra i kto by pomyślał że po kilku miesiącach zdejmowania soczewek bez problemu coś takiego doprowadzi mnie do paniki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2794 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2795 |
Zakorzenienie
|
A ja ostatnio zauważyłam niepokojące objawy- od tygodnia, może półtora drugą parę soczewek i niedawno dostrzegłam, że trudno mi idzie czytanie w soczewkach, bo literki tak dziwnie się zmywają.. Przy komputerze mam tak samo. I na dodatek muszę bardzo często mrugać, bo w przeciwnym razie oczy zachodzą mi mgłą. Co to może być, czy to powód do niepokoju?
![]() |
#2796 |
Nie depcze krokusów
|
Dopiero co o tym było...
![]() |
#2797 |
Zakorzenienie
|
przepraszam, ale przeczytałam kilka stron do tyłu i nie zauważyłam podobnego postu- jedna dziewczyna pisała, że chyba pomyliła soczewki, ale to przecież nie to samo..
możesz mi podać stronę, na której była o tym mowa? ![]()
![]() |
#2798 |
Nie depcze krokusów
|
Np. na stronie 93, czyli wcześniejszej...
![]() |
#2799 |
Raczkowanie
|
Czy któraś z dziewczyn wie może jakie soczewki nosi Paris Hilton bo ma naturalnie ciemne oczy o soczewki zmieniaja jej kolor na jasny blekit...cudny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skoro Hylocomod Ci przypadł do gustu to polecam z czystym sumieniem Hylo-Care. Jestem w trakcie pierwszego opakowania i są fantastyczne! O ile Hylocomod nawilża oczy właśnie jak mówisz w sposób naturalny, o tyle Hylo-Care dają efekt niesamowicie odświeżonych oczu. Tylko na początku odrobinę piekły mnie oczy przy ich aplikacji, nie wiem czym to było spowodaowane, ale teraz już jest super. Nie czuję nawet potrzeby używania codziennie kropli jak kiedyś, jeśli to robię to właśnie jak piszesz "profilaktycznie". Pomyśleć że przez pierwsze dwa lata noszenia soczewek nie musiałam prawie w ogóle używać kropli! (To były czasy ;() Więc myślę że to nie jest kwestia przyzwyczajenia oka... Moje są już mega przyzwyczajone. W ogóle USAPHARM jest świetną firmą jeśli chodzi o produkcję kropli do oczu, dla mnie najlepszą, zimą zamierzam kupić sobie ich żel nawilżający do oczu i używać go na noc. Co do soczewek to mamy zupełnie inne preferencje. Dla mnie Oasys to totalna porażka, natomiast Advance całkiem fajne, ale jak już pisałam nie preferuję noszenia soczewek 2tygodniowych ze względów ekonomicznych. Ja nie miałam nigdy czerownych oczu od soczewek ani wrastających naczynek (odpukać!) Ewentualne podrażnienia łagodzę kroplami ze świetlika i żelami pod oczy i na powieki Daxa z lodówki. Ale myślę że to nie jest tylko kwestia soczewek, ale np zbyt mocnago makijażu, wielogodzinnego czytania, czy sterczenia godzinami przed komputerem jak ostatnio i wysyłania CV gdzie się da ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2801 |
Matka Smoka
|
Mnie też w Hylocomod żadna kropelka nie zostaje. Wielkiej różnicy między Hylocomod a Aquify nie widzę (oprócz ceny oczywiście), ale to może dlatego, że ja suchości oka w ogóle prawie nie odczuwam, zakraplam bo mi nakazano
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2802 |
Nie depcze krokusów
|
Poćwiczę
![]() ![]()
![]() |
#2803 |
Raczkowanie
|
mi też zostawała zawsze kropelka w hylocomod i jak chciałam zakrapiać oczy to pierwsza była nie do oka tylko do zlewu
|
![]() ![]() |
![]() |
#2804 |
Matka Smoka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2805 |
Nie depcze krokusów
|
Ineso, w bankowości siedzę, a tam teraz sporo się dzieje...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2806 |
Matka Smoka
|
A to jednak nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2807 |
Nie depcze krokusów
|
I ja również trzymam!
![]() |
#2808 |
Zakorzenienie
|
Za mnie też trzymajcie, bo mnie wywalili z pracy i musze szukać nowej, a nie mam motywacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2809 |
Wtajemniczenie
|
lalaith a czemu Cie wywalili?!
![]() Ja uzywalam Hylocomod, ale bardziej mi szkodzily, niz pomagaly, jakies tluste oczy po tym mialam i w ogole tak mętno mi po tym było, a po pol godziny soczewki wysychaly. Mialam 2 opakowania i zrezygnowalam. Teraz zakraplam sobie plynem do soczewek i mam o wiele wiekszy komfort na dluzej ![]()
![]() |
#2810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz że płynem do soczewek można zakraplać oczy tylko w awaryjnych sytuacjach, na dłuższą metę to jest szkodliwe? Ja sobie nie wyobrażam jakbym miała z tej wielkiej butli 360ml trafić kroplą do oka. Raz próbowałam i nie wyszło |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2811 |
Matka Smoka
|
Lalaith - pewnie, że trzymamy! i Ty się trzymaj
![]() Po zakropleniu Hylocomod od razu zakłądasz soczewkę czy jak oko przeschnie (tak mi się przypomniało pytanie)? plameczka jak to płyn do płukania soczewek wlewasz do oka?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Różnie, raz przed zakropleniem, raz po, raz zakraplam rano po przebudzeniu i potem już nie kropię jak je zakładam, raz po zdjęciu soczewek, raz do wnętrza soczewki przed założeniem.. Przeróżnie. Myślę że to nie ma znaczenia. Do tego buteleczkę z kroplami zawsze noszę ze sobą w torebce na wszelki wypadek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2813 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2814 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, nie wiecie może czy opryszczka na ustach jest jakąś przeszkodą do noszenia soczewek?? Powinno się nosić okulary dopóki nie zejdzie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2815 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny a czemu nie mozna wlewac plynu do oka? Ja normalnie trafiam w z butelki i nic mi nie jest, nawet lepiej widze wtedy w soczewkach. A przeciez jak sie zaklada soczewke na oko to tez jest mokra od tego plynu. Jesli jednak jest to niebezpieczne to przestane, przestraszylam sie tymi konserwantami i w ogole ![]()
![]() |
#2816 |
Wtajemniczenie
|
Ja używam Hylo-Comod na soczewki. Po kilku godz. przy kompie mam suche oczy i nawilżam je kropelkami. Ozy są wtedy niej zmęczone i lepszy komfort. Ach ten komputer...
![]() Natomiast nie używam ich bez soczewek. Ale zachęcona waszymi postami, spróbuję zakroplić oczy wieczorem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2817 |
Konto usunięte
|
Witam
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2818 |
Nie depcze krokusów
|
DeadlySilence - dobrze robisz, iWeary to nie są dobre soczewki, stare technologicznie, istnieją o wiele lepsze w podobnej, a nawet niższej cenie (zwłaszcza kupowane przez internet). Nie istnieje coś takiego jak odpowiednik soczewek, nowe musi Ci dobrać okulista (nawet w VE, jeśli ponarzekasz na obecne) i obejrzeć je pod odpowiednim sprzętem. Jeśli zrobisz to sama - możesz trafić, ale tez możesz nie trafić i wyrzucić kasę w błoto. Taniej wyjdzie skorzystać z usług dobrego lekarza, który ma szeroki wybór
![]() plameczka - jaki masz płyn i czy w ulotce jest informacja, że można zakraplać? Zazwyczaj nie można właśnie ze względu na konserwanty i substancje, które mogą podrażnić oko, a wręcz kumulować się w organizmie (jak borax zawarty w Renu, którym można truć karaluchy). lalaith - oj, strasznie szkoda ![]()
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2008-08-12 o 16:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2819 |
Matka Smoka
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2820 |
Nie depcze krokusów
|
A czy któraś z użytkowniczek iWearów może podać z blistra, z jakiego materiału są zrobione? iWearów jest kilka rodzajów. Ich pochodzenie nie jest pewne, wolę zwykłe Optixy, przynajmniej wiem co to jest. VE może danego dnia nagle zmienić producenta (choć Ciba oczywiście nie przyznaje się i upiera, że nie mają nic z VE wspólnego) i kolejne opakowanie może się okazać czymś zupełnie innym, pod tą samą nazwą - to jest pułapka sieciówek.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.