![]() |
#31 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2018, cz. 2 :)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#32 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
||||
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Ja mam spadkowy medela mini electric. Faktycznie jest mini i to jego zaletą bo wszędzie można zabrać. Dokupiliśmy tylko wszystkie elementy które dotykają pokarmu nowe. Może być na zasilacz lub baterie, siostra sobie bardzo chwaliła, bo właśnie elektryczny dość sprawny a mały.
Moim zdaniem na start jak ktoś nie ma to zdecydowałabym się na ręczny lub tańszy elektryk, żeby nie utopić dużo kasy jak się okaże że nie jest potrzebny. Nie każda potem pokarm odciąga, że nie wspomnę że czasem pokarmu nie ma. Nastawiam się na KP i okazjonalne odciąganie, plus podobno przy nawale pokarmu laktator to zbawienie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wróciłam, lekarka totalnie mi zmodyfikowała dietę tą którą do$tałam tydzień temu w o$rodku referencyjnym, także można powiedzieć że zaczynam zabawę od nowa. Ale cie$zę $ię, bo $ama miałam ochotę ją pozmieniać, bo ewidentnie te $tandardowe diety mi nie $łuż. Jak to w $łużbie zdrowia, nie można chorować $tandardowo, zaw$zę co$ inaczej niż u więk$zo$ci ![]() ![]() Co do laktatora to ja na razie wiem, że mu$zę kupić, ale kompletnie $ie nie za$tanawiałam i nie rozglądałam nad tym, więc chętnie poczytam co Wy wybieracie ![]() A w ogóle $niło mi $ię dzi$, że urodziłam. Oczywi$cie to był $en, w którym $pełniły $ię w$zy$tkie moje obawy dotyczące porodu, czyli ode$zły mi wody wieczorem jak mąż pojechał na nocny dyżur do innego mia$ta, mu$iałam wzywać karetkę, a potem im płakałam, że je$t mi głupio, że mu$zą mnie zawozić do $zpitala, że im głowę zawracam. W $zpitalu czułam $ie mega $amotna, $tra$znie bolało i ciągle klnęłam na w$zy$tkich a jak już urodziłam to okazało $ię, że chłopiec, ale byłam tak na$tawiona na dziewczynkę, że i tak nazwałam go Kornelia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
Kamaska : mam nadzieję że nowa dieta się sprawdzi i dasz radę bez insuliny. Ja krzywą na koniec tego tygodnia lub początku następnego dopiero
![]() ![]() Ja dzisiaj się czuje względnie, czyli jak na mnie w ciąży super. Chyba jeden z nielicznych dni bez mdłości. Malutką się chyba przesunęła i kopie poza pęcherzem. Takie luksusy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#41 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Ja myślałam o canpol easy start czy jakoś tak ☺
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny, ja po wizycie. Wszystko dobrze. Wyniki ok , tylko ostatnio coś się źle czuję. Nie mam siły, słabo mi. Gin powiedziała że to może być od tarczycy. Mimo że co miesiąc dawkę Letroxu mi Endo podnosi to i tak skacze do góry. No zobaczymy bo w czwartek mam endokrynologa. Też któraś tak ma przy niedoczynności?
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Ja mam ręczny laktator, ale nie pamiętam modelu bo leży już jakiś czas i czeka na drugie dziecko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- No fakt dopiero drugi wątek na moim pierwszym do rozwiazania mialysmy chyba z siedem ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Miałam dzisiaj na wizycie i wszystko było dobrze. Miałam też badanie na glukozę i czekam na wyniki.
Jako, że przeniosłam się zagranice to musiałam powtórzyć niektóre badania. Pobrali mi dzisiaj bardzo dużo krwi. Co do laktatora, to zastanawiam się nad kupnem elektrycznego. Jeszcze nie wiem.
#49 |
Zakorzenienie
|
Ja mam ręczną medele harmony. Jak dla mnie genialna i nawet z początku bardzo nie bolało
![]() Do rozkrecenia laktacji czy odciagniecia w nawale czy zastoju myślę ze reczny wystarczy. ![]() Chyba ze zachodzi koniecznosc kpi to wtedy wiadomo odciaga sie praktycznie co karmienie to recznie mozna sie zatrzec pewnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak miałam nawał pokarmu przy pierwszym dziecku to ręczny avent nie dał rady. Miałam piersi jak kamienie i straszny ból. Dopiero masaże i ręczne ściąganie pomogły. Przy drugim dziecku miałam elektryczną modele i super dala rade przy nawale. Potem nie była mi potrzebna i sprzedałam dokładnie za tyle za ile kupiłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Mam wyniki krzywej:
77, 135, 133 Wygląda na to, że nie mam cukrzycy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Uff brzmi optymistycznie, mam nadzieję, że na wizycie moja gin potwierdzi, że jest ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kamska oby dieta dała radę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Wtajemniczenie
|
Zapisałam się i ja na warsztaty ale u mnie dopiero w październiku.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Pytanie do dziewczyn które już używały laktatora najlepiej firmy Medela - jak u niego z głośnością? bo opinie w Internecie różne krążą. Może któraś z Was miała okazję testować ze 2 modele elektryczne różnych firm. Jeśli tak, to jakie? Czytałam o Canpol Babies, Medela, Avent i Lovi. Pomiędzy tymi coś chce wybrać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
U nas po wizycie, wszystko ok, mały szaleje jak wariat, w ciagu 5 minut zmienił pozycję trzy razy, raz był w poprzek z głową z lewej, później z głową po prawej stronie brzucha a na koniec wciskal stopy w Bożenę
![]() ![]() Kolejna wizyta 1.10, xPsychox dopisz mi proszę i zmień datę porodu na 13.12 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#60 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.