Mamy grudniowe 2018, cz. 2 :) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-09-03, 10:32   #31
damgala
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy grudniowe 2018, cz. 2 :)

Cytat:
Napisane przez Aleksandriiia Pokaż wiadomość
No ja właśnie chciałam automatyczny, no ale że zostałam tak obdarowana,to na razie nie kupuje jak mi nie podejdzie, a okaże się niezbędny to doinwestuje póki co mam zamiar odciągać tylko na soboty zjazdowe w szkole, a tam też nie spędzam całego dnia więc może da radę

Wysłane z mojego ASUS_X00TD przy użyciu Tapatalka
Pewnie, jak dostałaś, to nie ma co teraz wydawać kasy na automat. Na inne wydatki będzie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez krasulka7399 Pokaż wiadomość
U mnie na pewno wybór padnie na automatyczny. Jak narazie na oku Lansinoh podwójny, ale cena trochę duża. Zobaczę co mąż powie chociaż on się w wyprawkę za bardzo nie wtrąca.
A to muszę spojrzeć na podwójny bo nad takim się nie zastanawiałam. Zawsze to dwa razy krótszy czas o ile dobrze myślę. Tylko dziewczyny, czy te laktatory to nie wyciągają piersi?

damgala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 10:35   #32
asioka92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamaska Pokaż wiadomość
Hej i ja $ie witam! I biegnę do diabetologa, ehh oby nie po in$ulinę do $niadania. Trzymajcie kciuki
Ja już po. Tzrymam kciuki za Ciebie dostałam glukometr i od dziś zaczynam mierzyć. Najlepsze jest to że lekarka u której byłam tak się spieszyła że nie podała wytycznych więc jak bym sama nie była zorientowana to klapa.
Cytat:
Coś słyszałam o nich, ale nie wiem czy u mnie się odbywają. Wczoraj byłam na warsztatach „Mama wie”

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Ja dziś myślę o laktatorze. Planowałam kupić później, ale wczoraj położna mówiła, żeby niec go już na poród i wziąć ze sobą do szpitala... niby mam typ jaki bym chciała, ale boje się, ze nie będzie aż tak przydatny i utopię kasę, a chyba laktatora nikt ode mnie nie odkupi.

Są teraz w czwartek, tylko nie wiem czy są jeszcze na nie miejsca.
Cytat:
Napisane przez damgala Pokaż wiadomość
Ja się wybieram na targi dzieciece do Poznania 15-16 września. Liczę że tam będą jakieś warsztaty.

Też chce się wybrać ale nie wiem czy damy radę.
Cytat:
U mnie na pewno wybór padnie na automatyczny. Jak narazie na oku Lansinoh podwójny, ale cena trochę duża. Zobaczę co mąż powie chociaż on się w wyprawkę za bardzo nie wtrąca.
Słyszałam że słaby jest ten laktator. Najlepsza niby medela ale ceny powalają. Mi sąsiadka polecała kupić najtańszy ręczny akuku, mówi że daje radę ale jakbym miała cały czas ściągać to zastanowie się nad elektrycznym.

asioka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 10:39   #33
damgala
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asioka92 Pokaż wiadomość
Ja już po. Tzrymam kciuki za Ciebie dostałam glukometr i od dziś zaczynam mierzyć. Najlepsze jest to że lekarka u której byłam tak się spieszyła że nie podała wytycznych więc jak bym sama nie była zorientowana to klapa.Są teraz w czwartek, tylko nie wiem czy są jeszcze na nie miejsca. Też chce się wybrać ale nie wiem czy damy radę. Słyszałam że słaby jest ten laktator. Najlepsza niby medela ale ceny powalają. Mi sąsiadka polecała kupić najtańszy ręczny akuku, mówi że daje radę ale jakbym miała cały czas ściągać to zastanowie się nad elektrycznym.

Noo to jest też myśl. Mojej siostry bobas nie chciał pić w ogóle mleka z cyca tylko z butelki. Jakoś odwracal się każdorazowo od cyca i ona na początku miała manualny laktator. Budzenie co 2h żeby ponad pół godziny ściągać mleko dało się jej na tyle we znaki że po miesiącu kupiła automatyczny.

Stary 2018-09-03, 10:56   #34
krasulka7399
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałam że słaby jest ten laktator. Najlepsza niby medela ale ceny powalają. Mi sąsiadka polecała kupić najtańszy ręczny akuku, mówi że daje radę ale jakbym miała cały czas ściągać to zastanowie się nad elektrycznym.

o Medeli właśnie słyszałam średnie opinie. Jedni chwalą, inni nie. Pewnie trzeba trafić na ten odpowiedni dla siebie, w końcu każda kobieta to inne piersi itd.
krasulka7399 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 11:01   #35
marijka0085
Zadomowienie

Ja mam spadkowy medela mini electric. Faktycznie jest mini i to jego zaletą bo wszędzie można zabrać. Dokupiliśmy tylko wszystkie elementy które dotykają pokarmu nowe. Może być na zasilacz lub baterie, siostra sobie bardzo chwaliła, bo właśnie elektryczny dość sprawny a mały.
Moim zdaniem na start jak ktoś nie ma to zdecydowałabym się na ręczny lub tańszy elektryk, żeby nie utopić dużo kasy jak się okaże że nie jest potrzebny. Nie każda potem pokarm odciąga, że nie wspomnę że czasem pokarmu nie ma. Nastawiam się na KP i okazjonalne odciąganie, plus podobno przy nawale pokarmu laktator to zbawienie.

marijka0085 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 11:01   #36
asioka92
Zakorzenienie

Cytat:
o Medeli właśnie słyszałam średnie opinie. Jedni chwalą, inni nie. Pewnie trzeba trafić na ten odpowiedni dla siebie, w końcu każda kobieta to inne piersi itd.
Wiadomo każdemu pasuje coś innego. Ja w pierwszej ciąży miałam pożyczony elektryczny avent i nigdy więcej bo mimo że elektryczny to mi nie podpasował.

Stary 2018-09-03, 11:10   #37
damgala
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marijka0085 Pokaż wiadomość
Ja mam spadkowy medela mini electric. Faktycznie jest mini i to jego zaletą bo wszędzie można zabrać. Dokupiliśmy tylko wszystkie elementy które dotykają pokarmu nowe. Może być na zasilacz lub baterie, siostra sobie bardzo chwaliła, bo właśnie elektryczny dość sprawny a mały.
Moim zdaniem na start jak ktoś nie ma to zdecydowałabym się na ręczny lub tańszy elektryk, żeby nie utopić dużo kasy jak się okaże że nie jest potrzebny. Nie każda potem pokarm odciąga, że nie wspomnę że czasem pokarmu nie ma. Nastawiam się na KP i okazjonalne odciąganie, plus podobno przy nawale pokarmu laktator to zbawienie.

Jak okaże się niepotrzebny to zawsze można odsprzedac.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-09-03, 11:22   #38
kamaska
Rozeznanie

Cytat:
Ja już po. Tzrymam kciuki za Ciebie dostałam glukometr i od dziś zaczynam mierzyć. Najlepsze jest to że lekarka u której byłam tak się spieszyła że nie podała wytycznych więc jak bym sama nie była zorientowana to klapa.

Wróciłam, lekarka totalnie mi zmodyfikowała dietę tą którą do$tałam tydzień temu w o$rodku referencyjnym, także można powiedzieć że zaczynam zabawę od nowa. Ale cie$zę $ię, bo $ama miałam ochotę ją pozmieniać, bo ewidentnie te $tandardowe diety mi nie $łuż. Jak to w $łużbie zdrowia, nie można chorować $tandardowo, zaw$zę co$ inaczej niż u więk$zo$ci Więc teraz mam kolejny tydzień próby, a je$li cukry $ię nie unormują to od przy$złego tygodnia in$ulina do $niadania, oby nie...

Co do laktatora to ja na razie wiem, że mu$zę kupić, ale kompletnie $ie nie za$tanawiałam i nie rozglądałam nad tym, więc chętnie poczytam co Wy wybieracie

A w ogóle $niło mi $ię dzi$, że urodziłam. Oczywi$cie to był $en, w którym $pełniły $ię w$zy$tkie moje obawy dotyczące porodu, czyli ode$zły mi wody wieczorem jak mąż pojechał na nocny dyżur do innego mia$ta, mu$iałam wzywać karetkę, a potem im płakałam, że je$t mi głupio, że mu$zą mnie zawozić do $zpitala, że im głowę zawracam. W $zpitalu czułam $ie mega $amotna, $tra$znie bolało i ciągle klnęłam na w$zy$tkich a jak już urodziłam to okazało $ię, że chłopiec, ale byłam tak na$tawiona na dziewczynkę, że i tak nazwałam go Kornelia , po czym zadzwoniłam do mojego męża już po w$zy$tkim i powiedziałam, że urodziłam i oboje żyjemy a Ty $obie pracuj dalej
kamaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 11:27   #39
marijka0085
Zadomowienie

Kamaska : mam nadzieję że nowa dieta się sprawdzi i dasz radę bez insuliny. Ja krzywą na koniec tego tygodnia lub początku następnego dopiero sny też mam jakieś pokręcone totalnie, a do tego bardzo realistyczne, to podobno też objaw i przypadłość ciąży

Ja dzisiaj się czuje względnie, czyli jak na mnie w ciąży super. Chyba jeden z nielicznych dni bez mdłości. Malutką się chyba przesunęła i kopie poza pęcherzem. Takie luksusy

marijka0085 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 11:36   #40
WerkuUuS
Zadomowienie

Cytat:
A my jutro wybieramy się na warsztaty bezpieczny Maluch któreś z Was już korzystały lub się wybierają?

Ja się wybieram w czwartek czekam niecierpliwie, bo chcę poszerzyć wiedzę m.in. na temat fotelików dla maluszka.

Stary 2018-09-03, 12:03   #41
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Wydaje mi się ze w porównaniu do innych wątków nas jest mało na grudzień ☺

Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
To fakt. Dawniej wątki były dwumiesieczne. Było nas dużo to i bardzo dużo postów było. Ale tak jak teraz jest zdecydowanie lepiej. Kameralnej ☺

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
A my jutro wybieramy się na warsztaty bezpieczny Maluch któreś z Was już korzystały lub się wybierają?

Chętnie bym się wybrała ale są w sobotę a wtedy mam dzieci w domu więc odpada.

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Coś słyszałam o nich, ale nie wiem czy u mnie się odbywają. Wczoraj byłam na warsztatach „Mama wie”

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Ja dziś myślę o laktatorze. Planowałam kupić później, ale wczoraj położna mówiła, żeby niec go już na poród i wziąć ze sobą do szpitala... niby mam typ jaki bym chciała, ale boje się, ze nie będzie aż tak przydatny i utopię kasę, a chyba laktatora nikt ode mnie nie odkupi.

A dlaczego nie odkupi? Oczywiście że odkupi. Im lepszy model tym łatwiej sprzedać. Ja sama kupię używany elektryczny bo sprzedałam szybko. I potem też zamierzam sprzedać. Mam ręczny ale to tylko awaryjnie.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Krasulka - ja chce mieć już przed porodem w domu. Bo większość dziewczyn później w szpitalu potrzebuje i muszą czekać albo kupować w pierwszej aptece, a wtedy wiadomo drożej.
"Moj" laktator kosztuje chyba ok 180zl. Ale widziałam tez dużo ogłoszeń ze chcą sprzedać laktator dziewczyny.

Oczywiście. Ja tez polecam zabrać juz do szpitala.

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Ja laktator mam Avent Isis natural ręczny. To jakiś starszy model w zestawie z 3 butelkami, niestety bez smoczków więc nie wykorzystam, bo dokupić też już się nie da, ale posłużą jako pojemniki do przechowywania mleka w zestawie są też kompresy chłodzące. Dostałam od znajomych, ni korzystali więc nówka. Drugi mam akuku, od koleżanki, też ręczny, używany, jakoś mam opór przed używanym, no ale trzymam jakby tamten się nie sprawdził. Ogólnie chciałam kupować elektryczny z aliexpress bo dużo dziewczyn sobie chwali a koszt ok 60 zł, no ale ze dostałam aż dwa to nie dokupuje już nic, sprawę laktator mam załatwioną, zatoki cały czas mam dylemat co do butelek, jakie i ile na początek... Jakoś tak planowałam te butelki MAM, teraz rozważam też Avent natural

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Bosheeee jeszcze 45 minut w pracy i do domuuuuu

Mam avent isis. Jest całkiem ok. Ale przy drugim dziecku kupiłam modele mini Electric. Normalnie przepaść. Nie muszę mówić że po wypróbowaniu elektrycznego juz nie chciałam słyszeć o tym recznym

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez LustForLife Pokaż wiadomość
Przeżyłam krzywą i nie było tak źle . Wprawdzie druga godzina ciągnęła się niemiłosiernie i trochę mnie mdliło, ale samo wypicie tego płynu całkiem ok. Chyba piłam bardziej obrzydliwe rzeczy w życiu :P. A przed badaniem pielęgniarka zmierzyła mi cukier glukometrem i wyszedł 66, była w szoku, że taki niski. Całkiem pozytywnie mnie to nastawiło, bo chyba w takim razie ten z żyły wyższy nie wyjdzie? No ale pytanie jak wartości po podaniu glukozy. Oprócz tego miałam też drugie badanie na cytomegalie, no i standardowo morfo i mocz.
Brawo Ty! Kciuki za wyniki.

Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-03, 12:32   #42
Nemmireth_
Zakorzenienie

Ja myślałam o canpol easy start czy jakoś tak ☺

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 12:57   #43
agator74
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny, ja po wizycie. Wszystko dobrze. Wyniki ok , tylko ostatnio coś się źle czuję. Nie mam siły, słabo mi. Gin powiedziała że to może być od tarczycy. Mimo że co miesiąc dawkę Letroxu mi Endo podnosi to i tak skacze do góry. No zobaczymy bo w czwartek mam endokrynologa. Też któraś tak ma przy niedoczynności?

Kubuś jest już z nami 19.03.2012
agator74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 13:03   #44
LustForLife
Zadomowienie

Cytat:
Ja myślałam o canpol easy start czy jakoś tak ☺

Też o tym myślalam , chociaż opinie są podzielone, ale to tak jak o każdym. Jeszcze rozważam Medela Mini Electric.
LustForLife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 13:05   #45
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:

U nas na ślubnym wątki były co 2 tygodnie, a teraz cisza... prawda Paulina?

Dokładnie czasem nie można byli nadążyć z nadrabianiem

Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 13:16   #46
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Ja mam ręczny laktator, ale nie pamiętam modelu bo leży już jakiś czas i czeka na drugie dziecko w ogóle to przy nawale pokarmu mleko sciagalam też bez laktatora samymi palcami
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 13:48   #47
Iwonia27
Zakorzenienie

Witam sie i ja.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

No fakt dopiero drugi wątek na moim pierwszym do rozwiazania mialysmy chyba z siedem

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez damgala Pokaż wiadomość
Dziewczyny a może na każdy tydzień będziemy rzucać ogólne hasło, które szczegółowo omówimy. Na ten tydzień może być temat laktatora. Oczywiście wszystkie inne newsy z wizyt, samopoczucia i naszych humorkow nadal miłe widziane.

Dla mnie spoko

Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 13:52   #48
dooorra
Zadomowienie

Miałam dzisiaj na wizycie i wszystko było dobrze. Miałam też badanie na glukozę i czekam na wyniki.
Jako, że przeniosłam się zagranice to musiałam powtórzyć niektóre badania. Pobrali mi dzisiaj bardzo dużo krwi.
Co do laktatora, to zastanawiam się nad kupnem elektrycznego. Jeszcze nie wiem.
Stary 2018-09-03, 13:54   #49
Iwonia27
Zakorzenienie

Ja mam ręczną medele harmony. Jak dla mnie genialna i nawet z początku bardzo nie bolało ja tam sie boje tych elektrycznych bo to maszyna to maszyna a recznie mozna sobie samej "dawkowac emocje" slabiej, wolnej jak wygodniej.
Do rozkrecenia laktacji czy odciagniecia w nawale czy zastoju myślę ze reczny wystarczy.
Chyba ze zachodzi koniecznosc kpi to wtedy wiadomo odciaga sie praktycznie co karmienie to recznie mozna sie zatrzec pewnie i elektryczny jest koniecznoscia.

Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-03, 14:17   #50
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Ja mam ręczną medele harmony. Jak dla mnie genialna i nawet z początku bardzo nie bolało ja tam sie boje tych elektrycznych bo to maszyna to maszyna a recznie mozna sobie samej "dawkowac emocje" slabiej, wolnej jak wygodniej.
Do rozkrecenia laktacji czy odciagniecia w nawale czy zastoju myślę ze reczny wystarczy.
Chyba ze zachodzi koniecznosc kpi to wtedy wiadomo odciaga sie praktycznie co karmienie to recznie mozna sie zatrzec pewnie i elektryczny jest koniecznoscia.

Elektryczne mają regulację siły ssania. Możesz sobie ustawić jak chcesz.
Jak miałam nawał pokarmu przy pierwszym dziecku to ręczny avent nie dał rady. Miałam piersi jak kamienie i straszny ból. Dopiero masaże i ręczne ściąganie pomogły.
Przy drugim dziecku miałam elektryczną modele i super dala rade przy nawale.
Potem nie była mi potrzebna i sprzedałam dokładnie za tyle za ile kupiłam teraz tez tak planuje zrobić.

Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 15:07   #51
LustForLife
Zadomowienie

Mam wyniki krzywej:
77, 135, 133
Wygląda na to, że nie mam cukrzycy . Tylko mnie zastanawia mała różnica między 2. a 3. wynikiem, ale kompletnie się nie znam. Myślicie, że ok?
Stary 2018-09-03, 15:17   #52
WerkuUuS
Zadomowienie

Cytat:
Mam wyniki krzywej:
77, 135, 133
Wygląda na to, że nie mam cukrzycy . Tylko mnie zastanawia mała różnica między 2. a 3. wynikiem, ale kompletnie się nie znam. Myślicie, że ok?
No faktycznie malutka różnica, zaledwie 2. Ja miałam 12 mniej i mnie ta moja różnica zastanawiała ale bądź co bądź, ważne że wyniki mieszczą się w normie i tej dziadówy cukrzycy nie mamy

Stary 2018-09-03, 15:20   #53
aronia123
Raczkowanie

Cytat:
Mam wyniki krzywej:
77, 135, 133
Ja miałam wynik 72, 123 i 121, dzis na wizycie gin powiedziała, że wyniki dobre także nie przejmuj się

aronia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 15:23   #54
LustForLife
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aronia123 Pokaż wiadomość
Ja miałam wynik 72, 123 i 121, dzis na wizycie gin powiedziała, że wyniki dobre także nie przejmuj się

Uff brzmi optymistycznie, mam nadzieję, że na wizycie moja gin potwierdzi, że jest ok .
Stary 2018-09-03, 15:24   #55
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Też o tym myślalam , chociaż opinie są podzielone, ale to tak jak o każdym. Jeszcze rozważam Medela Mini Electric.
Medela jednak za droga dla mnie ☺
Cytat:
Mam wyniki krzywej:
77, 135, 133
Najważniejsze że spada a nie rośnie ☺

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 15:37   #56
damgala
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam wyniki krzywej:
77, 135, 133
To oznacza że twój organizm spala glukozę dopiero po 2h, prawdopodobnie w 3 lub 4h. Może to oznaczać że trzustka za mało insuliny produkuje. Lekarz Ci powie czy wszystko ok. Najważniejsze że wyniki w normie.

Stary 2018-09-03, 17:02   #57
asioka92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WerkuUuS Pokaż wiadomość
Ja się wybieram w czwartek czekam niecierpliwie, bo chcę poszerzyć wiedzę m.in. na temat fotelików dla maluszka.

Też się na nie wybieram chyba że córka nid będzie zdrowa to odpuszcze.
Cytat:
Napisane przez agator74 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, ja po wizycie. Wszystko dobrze. Wyniki ok , tylko ostatnio coś się źle czuję. Nie mam siły, słabo mi. Gin powiedziała że to może być od tarczycy. Mimo że co miesiąc dawkę Letroxu mi Endo podnosi to i tak skacze do góry. No zobaczymy bo w czwartek mam endokrynologa. Też któraś tak ma przy niedoczynności?
Super że wizyta udana.
Cytat:
Napisane przez dooorra Pokaż wiadomość
Miałam dzisiaj na wizycie i wszystko było dobrze. Miałam też badanie na glukozę i czekam na wyniki.
Jako, że przeniosłam się zagranice to musiałam powtórzyć niektóre badania. Pobrali mi dzisiaj bardzo dużo krwi.
Co do laktatora, to zastanawiam się nad kupnem elektrycznego. Jeszcze nie wiem.
Super ☺
Cytat:
Mam wyniki krzywej:
77, 135, 133
Jak dla mnie jest ok ☺

Kamska oby dieta dała radę.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-09-03, 17:29   #58
damgala
Wtajemniczenie

Zapisałam się i ja na warsztaty ale u mnie dopiero w październiku.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Pytanie do dziewczyn które już używały laktatora najlepiej firmy Medela - jak u niego z głośnością? bo opinie w Internecie różne krążą. Może któraś z Was miała okazję testować ze 2 modele elektryczne różnych firm. Jeśli tak, to jakie? Czytałam o Canpol Babies, Medela, Avent i Lovi. Pomiędzy tymi coś chce wybrać.

Stary 2018-09-03, 17:36   #59
aronia123
Raczkowanie

U nas po wizycie, wszystko ok, mały szaleje jak wariat, w ciagu 5 minut zmienił pozycję trzy razy, raz był w poprzek z głową z lewej, później z głową po prawej stronie brzucha a na koniec wciskal stopy w Bożenę waży prawie kilogram. Na 3d juz jest coraz bardziej pyzaty, nie mogę się doczekać grudnia a i mam powtórzyć toxo.
Kolejna wizyta 1.10, xPsychox dopisz mi proszę i zmień datę porodu na 13.12

aronia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 17:37   #60
damgala
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aronia123 Pokaż wiadomość
U nas po wizycie, wszystko ok, mały szaleje jak wariat, w ciagu 5 minut zmienił pozycję trzy razy, raz był w poprzek z głową z lewej, później z głową po prawej stronie brzucha a na koniec wciskal stopy w Bożenę waży prawie kilogram. Na 3d juz jest coraz bardziej pyzaty, nie mogę się doczekać grudnia a i mam powtórzyć toxo.
Kolejna wizyta 1.10, xPsychox dopisz mi proszę i zmień datę porodu na 13.12

Super że wizyta udana

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości