|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Hej!
Blanka gratuluję! No to kaaruzela robi swoje! Ja tak jak Emma mam zlote dziecko- sam zasypia zazwyczaj, tylko w pojedynczych sytuacjach lulamy go na ramionach albo przy piersi. W nocy spi, jedynie o 5 juz jest wyspany i chce sie bawic, ale nie przeszkadza mi to juz- jak Adasia nie bylo to tez staralam sie wczesniej wstawac. Z brzuszkiem coraz lepiej sobie radzi- od jakiegos czasu w nocy tylko sika a przed poludniem ma kupe dnia ![]() Nauczona kupa gigantem, ktora zazwyczaj wychodzi wszystkimi stronami, czekam z jakimkolwiek wyjsciem az ją zrobi... niestety dzisiaj dopiero teraz ja robi ![]() Tez musze kupic cieplejsze sweterki/kombinezony i tak sie zastanawiam czy kupic rozmiar 68czy 74... Kropek jest teraz 62, niektore 68mu pasuja a niektore sa jeszcze za duze. Lidlowe 62/68 są mu jeszcze tyci luźne. I boje sie, ze 68 beda szybko za male/ciasne, bo to jednak wierzchnia warstwa więc musialoby byc troche wieksze... jakiecroziary wy kupujecie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4202 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Muszę zamówić karuzelę nad łóżeczko, a Tula też mi się marzy :P ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() my mamy w nocy te 2 pobudki, więc szału nie ma ![]() ![]() i z kupami mamy tak samo ![]() ![]() Ja mam jeden dresowy kombinezon z hm na 62 i jak było chłodno i deszczowo ( ok 14 stopni) to miał go na sobie. A drugi taki misio z hm na 68 bodajże z myślą o spacerowaniu jesienią. Chciałabym kupić puchowy na 74 żeby miał na zimę, bo ostatnio w Polsce u nas przychodzi ona w styczniu i trzyma do marca ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4203 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas karuzelka to jest hit, przez cały dzień dłużej niż godzinę się nią zajmuje. Zastanawiam się czy do wózka czegoś typu mała karuzelka nie kupić, może by polubił spacery. A teraz odłożony śpi już 10 minut- idę coś porobić, choć wczoraj spał łącznie ze 2 godz to dom ogarnięty. Nauczyłam się przy nim szybko działać. Może przejrzę ubranka bo cześć już za małe rzeczywiście. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4204 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4205 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4206 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Byłam dziś na USG główki z moją malutką i jest w miarę ok idzie ku dobremu. Po krwiaku na główce został taki placek na którym nie rosną włosy ![]() Podobnie jak Zua muszę młodą ćwiczyć ale najpierw muszę znaleźć neurologa dziecięcego i potwierdzić to napięcie mięśniowe i dopytać o to drżenie główki. Dziś trochę lepiej z moim podejściem do kp. Wczoraj dzień miałam straszny cały przepłakałam, widziałam jak młoda po odejściu od cyca nadal jest głodna j serce mi pękało. Dałam jej wczoraj moje mrożone zapasy żeby się najadła. Zaczęłam ją co chwilę przystawiać do piersi i wydaje mi się że dziś trochę więcej tego mleka. Już jedną nogą miałam podawać mm ![]() U mnie też się pochwalę że dziecko grzeczne i samo zasypia w łóżeczku zresztą od początku tak było ![]() Od soboty też mam karuzelę z projektorem i przy tym zasypia bez problemu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4207 | |
Zakorzenienie
|
Hej. U nas cały czas jazdy z chrzcinami, wczoraj się poryczałam. W weekend byliśmy u kuzynki tż potwierdzić, że będzie chrzestną i kolejny raz się zgodziła, a wczoraj stwierdziła, że mamy chore wymagania, bo ksiądz zaświadczenia chce w poniedziałek, a nie w dniu chrztu, ona ma swoje życie i swoje problemy i nie będzie się do nas dostosowywać
![]() ![]() Całe szczęście inna kuzynka się dziś zgodziła, bo się baliśmy, że będzie trzeba przekładać chrzciny ![]() Z pozytywów to Szymek rośnie, coraz więcej gada, uwielbia leżeć (z Ewką) na macie, coraz więcej razem się bawią ![]() Z zasypianiem jest przeciwieństwem Ewy i większość razy zasypia sam. Uwielbia spacery, jazdę samochodem, chwilę po ruszeniu zasypia, nie ma problemu na zakupach, kilka razy byliśmy w galerii i nawet z dwójką dzieci nie było źle. Jeżeli chodzi o mężów to mój nadal uważa, że urlop macierzyński to urlop, a siedząc z dwójką dzieci w domu ma się czas na wszystko i do południa cały dom powinien lśnić i powinien być ugotowany obiad dwudaniowy ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4208 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
No co do mężów to mój miał takie same podejście do momentu kiedy teraz jesteśmy u moich rodziców i widzi od rana do wieczora jak mała się zachowuje itd.. Nagle klapki z oczu spadły ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4209 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Odnise się do kwestii mojego męża, pomimo że nie pomaga mi jakoś bardzo przy samej "obsłudze" dziecka ze względu na pracę w której spędza sporo czasu to na moje szczęście potrafi wszystko załatwić, ogarnąć potrzeby starszej córki i co najważniejsze wspiera mnie. Jak miałam wczoraj dzień płaczka to wieczorem po przyjściu z pracy ryczałam mu w rękaw a on mnie pocieszał. Trochę to pomaga. Tak czy siak nie mogę na niego narzekać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() Ja w niedzielę poprosiłam mojego szwagra i jego reakcja jak na starego chłopa mnie wbiła w krzesło. Po prostu się rozpłakał jak małe dziecko. Chrzestna z kolei to moja siostra i też jest przeszczęśliwa że będzie miała taką okazję. Jest niestety po ślubie cywilnym i to ja wyklucza jako chrzestną ale zostanie świadkiem Chrztu. Dla mnie bez różnicy ważne że to ona będzie. A kiedy macie te chrzciny? Ja planuję dopiero na polowe października. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4210 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My planujemy podobnie ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4211 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Wam, że ja też pierwszy raz się spotkałam z takimi problemami z chrzestnymi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4214 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do kombinezonów na zimę ja chyba kupię 68 bo dalej chodzimy w 56.. Mam jeden w rozmiarze 62 ale to bardziej taki jesienny, a zimowe raczej 68 albo mniejsze 74.. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4215 |
Wtajemniczenie
|
Madziara co za przykra akcja ze chrzcinami ! Najwazniejsze że wszystko udało sie poskladac do kupy.
My bedziemy chrzcic pod koniec pazdziernika. Problem pojawoa sie z tymi bezsensownymi karteczkami o spowiedzi itp, bo nasza chrzestna nie bardzo akceptuje takie rzeczy i raczej wolałaby nie iść do spowiedzi... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4216 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4217 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam kombinezon na jesień z hm, dresowy z futerkiem w środku 68 i myślę, z będzie ok ![]() Moje dziecko jest w dalszym ciągu aniołem, ale tylko w nocy ![]() przewijam na śpiocha, a potem śpi do 9 ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4219 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4220 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4221 |
Raczkowanie
|
Zua- jeżeli chrzestna nie chce iść do spowiedzi to niech sama sobie ten świstek podpisze - tego i tak nikt nie sprawdza
![]() Elaa - zazdro, Ty masz po prostu złote dziecko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4222 |
Wtajemniczenie
|
Z tymi karteczkami to zależy od parafii, niestety.
Emma jezeli chodzi o karmienie to na prawdę zazdroszcze Ci podejscia, bo widze ze nie orzwjmujesz sie tym kp terroryzmem ! Ja chyba za bardzo to biore do siebie i musze trochę poluzowac, chociaz od soboty nie podalam mm tylko ciagle swoje mleko. I masz racje przeszlas swoje z kp, dalas radę ![]() Ja jeszcze nic na jesien nie kupilam, kompletnie nie wiem co :/ Kocie nie wiem czy na tym świstku nie powinna byc pieczątką z parafii. Musze sie zapytac o wszystko dokladnie ![]() Sluchajcie moja dopiero usunęła, a ja wskoczylam do wanny i nawrt nalozylam maseczke na twarz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4223 |
Zakorzenienie
|
Madziara, co zA historia z tymi chrzestnymi
![]() U nas w końcu chrzciny też będą w październiku, bo na wrzesień nie można było wybrać dogodnego terminu dla wszystkich gości. Emma możesz przecież pisać o głupotach, co masz na obiad itp ![]() Moja Iga nadal ma bunt na pierś i od niedzieli się nie najada. To pewnie ten kryzys laktacyjny w okolicach 6.tygodnia. Bursztynku, też płakałam wczoraj, a teraz również siedzę ze łzami. Dokarmiam wieczorem Igusię mm bo z piersi niewiele mogę wycisnąć a Iga nie chce się nawet przystawić. W dzień jakoś mniej się buntuje. Męża chyba wyślę w kosmos, bo mnie strasznie drażni ![]() Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2018-09-05 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szymek ostatnio je rzadziel ale dłużej. Niedawno potrafił się sysać co pół godziny, teraz co 2-4 godz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bądźmy dobrej myśli że się uda kp ale koniec końców mm to nie koniec świata i są też plusy (nawet sporo) takiego karmienia. A w tym przekonaniu utwierdziła mnie Emma i jej podejście. Emma buziaki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4226 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, my cały dzień poza domem..
Młoda obudziła się raz o 5 nad ranem, spała do 8.00 o 10.00 zasnęła i spała w wózku do 14.00 potem zasnęła o 16:30 i spała do 19.00.. Teraz zasnęła i ma już nockę,a my leżymy i oglądamy film ![]() Wiecie, że ja jeszcze nie zapisałam się do gina na kontrolę... Jakoś mi wyleciało.. Trochę się teraz obawiam, bo ostatnio już nie wytrzymalismy i wzięło nas na amory ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4227 |
Wtajemniczenie
|
Nocne dojenie !
Blanka ja Cię podziwiam! Ja po calym dniu i wizji mocnego wstawania jestem tak padnieta, ze nie w głowie mi rzadne ogladanie filmów ! Juz się przejmuje, bo w piatek meczo i co? Pewnie nie obejrze, bo przeciez po 21 kładę sie z Młodą spać ![]() Co do kontroli to ja sie dopiero zapisalam na srode 12 wrzesnia, ale w weekend ostatni tez nas juz wzięło na amory haha ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4228 |
Zakorzenienie
|
Madziara strasznie smutne z tymi chrzestnymi!
Nasza też wczoraj w podróży , w gościach,na zakupach i też idealna,cały dzień poza domem. Malwinka ,tak jak ja ,najlepiej funkcjonuje poza murami domu i oczywiście w towarzystwie tatusia ![]() Co do kanalików,to nie jest źle,powinien się odetkać dzięki prawidłowemu masażowi,bo oczywiście robiliśmy źle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4229 |
Zadomowienie
|
Witamy z zabaw z karuzelka. Jak zwykle. Ale odkąd ja dostaliśmy to mam conajmniej 2 godz luzu bo mały ćwiczy gadanie przy niej. Wczoraj prawie mi sam przysnął w łóżeczku, prawie no ostatecznie brzuch nie pozwolił. Ale to i tak sukces. Poza tym oczywiście płacze, noszenie, spanie na kolanach. Wczoraj ze spaniem to masakra, odłożony w sumie nie spał nic tylko kolana. Byłam wykończona. Zobaczymy jak dziś- ale już się na nic nie nastawiam.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4230 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() teraz Młodego znoszę w chuście, a wnoszę najczęściej w rożku (w końcu możemy go jakkolwiek używać ![]() Zamiast na Netflixa, to zapraszamy do pisania tutaj! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My wczoraj mieliśmy gości i baliśmy się naszej 'kryzysowej' wieczornej godziny, ale na szczęscie przespał całą wizytę i obyło się bez cyckowej awantury ![]() Znajomi, którzy byli u nas w odwiedzinach byli z 9,5 miesięczną córeczką - ona była tak niesamowicie interaktywna, pełzała nam po całym mieszkaniu (przy okazji już wiemy mniej więcej, co trzeba będzie zabezpieczyć przed naszym maluszkiem ![]() ![]() Ja dziś idę na tajping brzucha w związku z rozejściem mięśni prostych - przy okazji zważę Młodego, bo ostatnio o wiele mniej je i ja już oczywiście się martwię. Potem chciałabym jeszcze kupić jakiś dodatkowy biustonosz do karmienia. A jak przybierają Wasze Maluchy? Widzicie by już zwalniały przyrost? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.