|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
Aż musiałam sprawdzic jaki to wzór- Hide and Seek. Tez biało- czarna kolorystyka, aż jestem ciekawa jak się sprawdzi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4172 |
Rozeznanie
|
My dzisiaj po szczepieniu. Bo ostatnio nas nie przyjęto.. Bazancik był bardzo grzeczny rotawirusy pochłonął ze smakiem, a kłucia bardzo dzielnie przyjął. Tylko troszeczke płakał. Za to teraz jest trochę marudny ale musimy to przeżyć..
Wczoraj kupiliśmy hustawkę i to był strzał w 10! Mały bardzo ją polubił ![]() ![]() Gratuluję wszystkim małych i tych większych sukcesów u dzieciaczków. My nie mamy takiego problemu, żeby mały był nie odkladalny bo jestem konsekwentna i odkładam tak długo aż mały w końcu zaśnie w łóżeczku. Ostatnio nawet zasypia sam pod karuzelą. Młody jest coraz ciekawszy świata karuzela i hustawka to hity! Wózek też uwielbia tak samo jak fotelik samochodowy byle coś się dzieje. U nas też mały postęp dzisiaj mały przespał ciągiem 4.45h w nocy, to pierwszy raz, tak to zawsze mamy pobudkę po nie całych 3h. Niestety po żelazie mamy zastój z kupką już 3 dni nic a do tego bardzo się męczy i preży. Będziemy musieli dzisiaj mu pomóc czopkiem, bo nie mam serca patrzeć jak tak cierpi.. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4173 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4174 |
Zakorzenienie
|
A ja zamawiam dziś młodej karuzele do łożeczka /wózka z projektorem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4175 | |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O kurcze- pszczółki, to coś dla nas. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4178 |
Wtajemniczenie
|
Sandam jaką hustawke kupiliscie ?
Ja w ogóle nie wiem co pokupowac Małej z zabawek. Poki co kupilam poduszke ortopedyczna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4179 |
Wtajemniczenie
|
Z moją mała coraz lepiej
![]() ![]() A jak nie śpi potrafi nie płakać ![]() Co do smoczka to ja mam też ten lovi ![]() ![]() Ale miałam dzisiaj akcje ![]() ![]() Jutro znowu mam pod opieką siostrzenca - będzie zabawnie ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4180 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Zua co do zabawek to na pierwsze półrocze nic specjalnego- jakieś grzechotki łatwe do chwycenia, gryzaki. Ewentualnie żeby zawiesić np na wózku. My w zasadzie mamy z prezentów takie drobne rzeczy i nie planuje dokupywać bo nie chce tonąc w zabawkach. Dopiero na drugie półrocze coś będę myśleć- jakieś zachęcające do raczkowania, coś do kąpieli, później jakieś bardziej manualne- sortery, przebijanki itp, ale to akurat będzie Mikołaj, święta to będą jakieś prezenty. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
To historia z kotkiem jak u nas. Tylko naszego odkryliśmy dopiero po całej nocy. I do tej pory Puszek jest z nami. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- A Tymciu dziś naprawdę fajnie- jak na nasze standardy oczywiście. Pospal odłożony- raz 40 min raz godzinę, jak nie śpi to tez bywa bardzo fajny, można go zabawić. Spacer znów porażka, ale dojdziemy i do tego. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Teraz odkładałam Małego do łóżeczka i przyszło mi do głowy czym będę go okrywać jak wyrośnie z rożka-,bo teraz tak śpimy.,w czym/ pod czym śpią Wasze dzieci? I co planujecie na chłodniejsze dni? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4181 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cześć dziewczyny. Oj dużo się u nas ostatnio dzieje. Moje 5letnie dziecko zaczęło przedszkole. Bardzo to przeżywam. Córka zaklimatyzowała się super, gorzej ze mną. Jakoś tak smutno, że życie ucieka, i nikt nie wróci chwil. Mój Mały Książę ma nadal kolki + są dni, że nie chce spać przez dzień. Ale to wszystko nic. Jak trzeba, to noszę. Nie obejrzę się i będzie ciekawym świata 3latkiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4182 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecię leży od 30 min w łóżeczku i patrzy w sufit na motylki i gwiazdki z projektora z karuzeli. Do tego zasypia
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4183 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4184 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
My mamy profilaktycznie headcare, ale używamy bardzo sporadycznie w wózku ![]() Cytat:
![]() Camelku, wkrótce dojdziesz do opieki nad dwójką maluchów na poziomie ekspert ![]() Dziś po raz pierwszy raz nie było awantury Młodego między 19.00 a 20.00 ![]() Nie chcę zapeszać, ale byłoby super jakby minęło już na zawsze ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4185 |
Zakorzenienie
|
Znacie to spojrzenie
![]() ImageUploadedByWizaz Forum1536096886.894261.jpg U nas kolejne wyjście w foteliku zakończone porażka ale jutro rzucamy sie na głęboka wodę i jedziemy do Ikea. Mamy dwie rzeczy upatrzone wiec sprawdzian prawdziwy dla nas. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4186 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie z nocnego dojenia
![]() Sandam kupilismy wlasnie headcare rozmiar M, bo w sumie Młoda niedługo osoagnie wymagane parametry, to S juz nie bylo sensu brać ![]() Wczoraj mialam jakis gorszy wieczór. Odkad Mała sie urodziła to tkwie w takim zawieszeniu, nie umiem sie ogarnąć, nie mam jak ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4187 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To ja pytałam o poduszkę ![]() ![]() Tz planuje jakiś urlop byście mogli spędzić więcej czasu razem? Mam nadzieję że dziś będzie ładniej niż wczoraj by zaliczyć jakiś dkuzszy spacer ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4188 |
Zakorzenienie
|
Ale mnie mała wydoiła w nocy,momentami w akcje desperacji wkładałam jej smoka,z przerwami spałam 10h!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4189 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, wczoraj mąż przywiózł te karuzele.. Młoda przez 30min leżała w łóżeczku i obserwowała sufit w potem sama sama sama sama!!! ZASNĘŁA W ŁÓŻECZKU A NIE NA MOICH RĘKACH
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4190 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4191 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4192 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
To normalne- ja do niedawna, a i teraz trochę tez czuje się jak w jakimś matrixie. O wiele lepiej jest gdy małego udaje się choć na chwile odłożyć i gdy coś mogę zrobić. Mega dużo dają mi kontakty ze znajomymi, nawet i smsowe. Ja za bardzo bez małego póki co nie wychodzę, tylko krótkie wyjścia do sklepu, ale jak gdzieś wyjdę to myśle ze tez będzie fajnie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
U nas z fotelikiem było podobnonie- a ostatnie 2 wyjazdy fajne. Choć nie liczę ze to będzie stały sukces. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- U nas od 4 w nocy trochę słabo bo męczył brzuszek. Kupki nie mógł zrobić. Spał- ale się wybudzal no i był dość głośno wiec ja tak średnio się wyspalam. Ale teraz poszedł w ruch masaż, rowerki itp i problem się rozwiązałal- mały śpi, poczytam trochę i próba odłożenia. Emma gdzie jesteś? Co tak cię mało tu? Pokupilas jakieś ciuszki jesienno-zimowe dla Stasia? Bo potrzebuje inspiracji. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem co u nas jest grane z tym fotelikiem... w aucie jest ok. Siedzi i nawet lubi ale problem zaczyna sie w wózku czy to fotelik czy gondola. Jest płacz. Auto chyba szybciej jedzie dlatego mu sie podoba, wózek za wolno... Rany co za noc... młody przespał prawie cały wczorajszy dzien a o 4 zrobił taki lament ze nie wiadomo o co chodzi. Nakarmiłam i zaczęły sie steki i płacz. 2 godziny go usypialismy z Tz’em... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4194 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() Po wczorajszym szczepieniu wszystko ok, nie ma gorączki ani nic. W nocy Młoda spała 6 godzin bez przerwy - czuje się taka wyspana ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4195 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4196 |
Wtajemniczenie
|
![]() Podczytuję Was dziewczyny regulanie ![]() ![]() nie mam co pisać za bardzo, bo dziecko mi się anioł trafiło ![]() ![]() ![]() Z zabawek mamy kontrastowe książeczki, miękką książeczkę tiny love, i zawieszkę takiego cudaka z lusterkiem. Mamy leż leżaczek babybjorn i też zastanawiam się nad tulą, bo teraz gondolę noszę sama z 4 piętra ![]() Aż się dziwię, że Staszek jest takim grzecznym dzieckiem, byłam przygotowana na jakiś hardcore chyba ![]() Mogłabym się przeczepić, że - tu nowość- jesteśmy głównie na mm, pierś dostaje raz dziennie i nie jest nią zachwycony ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4197 |
Wtajemniczenie
|
Sandam to hustawka hybrydowa ?
Emma a jak to sie stalo że mm? Pytam z ciekawości. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4198 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4199 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wspaniałe! Opis sielanka. Pokaż swojego anioła na fb. Do baby bjorna już sadzasz? Ja ciagle go nie kupiłam bo ciagle jakieś wydatki. Nasza Tula przyszła- już wypróbowałam. Chyba jednak za bardzo główka się odchyla- muszę jeszcze zobaczyć czy coś zle nie robię, ale jest ulga na ta chwile- zrobiłam kawę, zdjęłam pranie- super jak dla mnie. Bo dziś wiekszy maruda i głównie ręce. . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4200 |
Zadomowienie
|
Emma super, że mały taki aniołek 8 brawo za podejście do karmienia wiele już małemu przekazałas.
Ja wróciłam na zumbe 2x w tyg i o dziwo mam więcej mleka. Odnośnie kierownika chyba ma skok rozwojowy jutro skończy 8 tyg nie wiem czy to możliwe teraz, piastki zaczął brać do buzi, wystawia język, oczy jak 5 zł i jeszcze wczoraj nam urządzal z dwie godz krzyku niby zmęczony a zasnąć nie mógł. Już się zaczynam zastanawiać co ja robię nie tak ze mi nie udaje się go w dzień tak odłożyć na dłużej, że w nocy więcej na mnie spędza niż w łóżeczku :-( odkładam go cały czas ale zdarza się że że zmęczenia w tym łóżku że mną zostaje dłużej bo zasnę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.