Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :) - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-09-04, 14:08   #4171
aniama6
Zadomowienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)

Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
Marzyłam o cacti ale jest niedostępny zamówiłam wzór bolt. A Ty jaki wzięłaś?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Aż musiałam sprawdzic jaki to wzór- Hide and Seek. Tez biało- czarna kolorystyka, aż jestem ciekawa jak się sprawdzi.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-04, 15:10   #4172
Sandam13
Rozeznanie

My dzisiaj po szczepieniu. Bo ostatnio nas nie przyjęto.. Bazancik był bardzo grzeczny rotawirusy pochłonął ze smakiem, a kłucia bardzo dzielnie przyjął. Tylko troszeczke płakał. Za to teraz jest trochę marudny ale musimy to przeżyć..
Wczoraj kupiliśmy hustawkę i to był strzał w 10! Mały bardzo ją polubił dlatego sprzedajemy zwykły leżaczek bujaczek bo hustawka o niebo lepsza.
Gratuluję wszystkim małych i tych większych sukcesów u dzieciaczków. My nie mamy takiego problemu, żeby mały był nie odkladalny bo jestem konsekwentna i odkładam tak długo aż mały w końcu zaśnie w łóżeczku. Ostatnio nawet zasypia sam pod karuzelą. Młody jest coraz ciekawszy świata karuzela i hustawka to hity! Wózek też uwielbia tak samo jak fotelik samochodowy byle coś się dzieje.
U nas też mały postęp dzisiaj mały przespał ciągiem 4.45h w nocy, to pierwszy raz, tak to zawsze mamy pobudkę po nie całych 3h. Niestety po żelazie mamy zastój z kupką już 3 dni nic a do tego bardzo się męczy i preży. Będziemy musieli dzisiaj mu pomóc czopkiem, bo nie mam serca patrzeć jak tak cierpi..

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-04, 15:12   #4173
nesska89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Aż musiałam sprawdzic jaki to wzór- Hide and Seek. Tez biało- czarna kolorystyka, aż jestem ciekawa jak się sprawdzi.

Też się nad nim zastanawiałam

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-04, 15:37   #4174
xXBlankaXx
Zakorzenienie

A ja zamawiam dziś młodej karuzele do łożeczka /wózka z projektorem

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-04, 16:52   #4175
norka93
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny Przepraszam, że się nie odzywam, ale mamusia u mnie jest I tak sobie spędzamy czas we trójkę, bo mąż dużo pracuje w tym tygodniu.

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
A ja zamawiam dziś młodej karuzele do łożeczka /wózka z projektorem

Jaką kupiłaś, Blanka?

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-04, 17:00   #4176
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny Przepraszam, że się nie odzywam, ale mamusia u mnie jest I tak sobie spędzamy czas we trójkę, bo mąż dużo pracuje w tym tygodniu.

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Jaką kupiłaś, Blanka?
https://allegro.pl/smoby-cotoons-kar...FZdbGAodpf4P8w

Stary 2018-09-04, 17:50   #4177
aniama6
Zadomowienie

O kurcze- pszczółki, to coś dla nas.

Stary 2018-09-04, 17:51   #4178
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Sandam jaką hustawke kupiliscie ?
Ja w ogóle nie wiem co pokupowac Małej z zabawek. Poki co kupilam poduszke ortopedyczna.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-04, 18:25   #4179
Camelitos
Wtajemniczenie

Z moją mała coraz lepiej więcej się uśmiecha, więcej obserwuje, ba nawet w wózku polezy i pospi

A jak nie śpi potrafi nie płakać

Co do smoczka to ja mam też ten lovi ale tak jak pisałam moja mała średnio chce smoczka, czasami ma go 30 sekund i wypluwa

Ale miałam dzisiaj akcje pojechałam do sklepu na zakupy jakieś 20 km od domu wysiadam z auta i słyszę miauczenie.. Patrzę a spod auta wychodzi kotek mały.. Kot mojej siostry! Jej kocica się okocila 2 miesiące temu i jeden z tych kotków przyjechał ze mną... Dobrze ze nie był blisko paska klinowego ani silnika bo by było po kocie.. Kota zapakowalam do bagażnika i wrócił bezpiecznie do domku

Jutro znowu mam pod opieką siostrzenca - będzie zabawnie Jakos sobue poradzimy

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-04, 20:42   #4180
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Ja w ogóle nie wiem co pokupowac Małej z zabawek. Poki co kupilam poduszke ortopedyczna.

Zua co do zabawek to na pierwsze półrocze nic specjalnego- jakieś grzechotki łatwe do chwycenia, gryzaki. Ewentualnie żeby zawiesić np na wózku. My w zasadzie mamy z prezentów takie drobne rzeczy i nie planuje dokupywać bo nie chce tonąc w zabawkach. Dopiero na drugie półrocze coś będę myśleć- jakieś zachęcające do raczkowania, coś do kąpieli, później jakieś bardziej manualne- sortery, przebijanki itp, ale to akurat będzie Mikołaj, święta to będą jakieś prezenty.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Z moją mała coraz lepiej więcej się uśmiecha, więcej obserwuje, ba nawet w wózku polezy i pospi

Co do smoczka to ja mam też ten lovi ale tak jak pisałam moja mała średnio chce smoczka, czasami ma go 30 sekund i wypluwa

Ale miałam dzisiaj akcje pojechałam do sklepu na zakupy jakieś 20 km od domu wysiadam z auta i słyszę miauczenie.. Patrzę a spod auta wychodzi kotek mały.. Kot mojej siostry! Jej kocica się okocila 2 miesiące temu i jeden z tych kotków przyjechał ze mną... Dobrze ze nie był blisko paska klinowego ani silnika bo by było po kocie.. Kota zapakowalam do bagażnika i wrócił bezpiecznie do domku

To historia z kotkiem jak u nas. Tylko naszego odkryliśmy dopiero po całej nocy. I do tej pory Puszek jest z nami.

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

A Tymciu dziś naprawdę fajnie- jak na nasze standardy oczywiście. Pospal odłożony- raz 40 min raz godzinę, jak nie śpi to tez bywa bardzo fajny, można go zabawić. Spacer znów porażka, ale dojdziemy i do tego.

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Teraz odkładałam Małego do łóżeczka i przyszło mi do głowy czym będę go okrywać jak wyrośnie z rożka-,bo teraz tak śpimy.,w czym/ pod czym śpią Wasze dzieci? I co planujecie na chłodniejsze dni?

Stary 2018-09-04, 21:22   #4181
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Zua co do zabawek to na pierwsze półrocze nic specjalnego- jakieś grzechotki łatwe do chwycenia, gryzaki. Ewentualnie żeby zawiesić np na wózku. My w zasadzie mamy z prezentów takie drobne rzeczy i nie planuje dokupywać bo nie chce tonąc w zabawkach. Dopiero na drugie półrocze coś będę myśleć- jakieś zachęcające do raczkowania, coś do kąpieli, później jakieś bardziej manualne- sortery, przebijanki itp, ale to akurat będzie Mikołaj, święta to będą jakieś prezenty.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

To historia z kotkiem jak u nas. Tylko naszego odkryliśmy dopiero po całej nocy. I do tej pory Puszek jest z nami.

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

A Tymciu dziś naprawdę fajnie- jak na nasze standardy oczywiście. Pospal odłożony- raz 40 min raz godzinę, jak nie śpi to tez bywa bardzo fajny, można go zabawić. Spacer znów porażka, ale dojdziemy i do tego.

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Teraz odkładałam Małego do łóżeczka i przyszło mi do głowy czym będę go okrywać jak wyrośnie z rożka-,bo teraz tak śpimy.,w czym/ pod czym śpią Wasze dzieci? I co planujecie na chłodniejsze dni?

kocyk Minky

Cześć dziewczyny.

Oj dużo się u nas ostatnio dzieje.

Moje 5letnie dziecko zaczęło przedszkole. Bardzo to przeżywam. Córka zaklimatyzowała się super, gorzej ze mną. Jakoś tak smutno, że życie ucieka, i nikt nie wróci chwil.

Mój Mały Książę ma nadal kolki + są dni, że nie chce spać przez dzień. Ale to wszystko nic. Jak trzeba, to noszę. Nie obejrzę się i będzie ciekawym świata 3latkiem.

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-04, 21:25   #4182
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Moje dziecię leży od 30 min w łóżeczku i patrzy w sufit na motylki i gwiazdki z projektora z karuzeli. Do tego zasypia sukces!!

Stary 2018-09-04, 21:26   #4183
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Moje dziecię leży od 30 min w łóżeczku i patrzy w sufit na motylki i gwiazdki z projektora z karuzeli. Do tego zasypia sukces!!

też mamy karuzele z projektorem

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-04, 22:15   #4184
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]A właśnie- zainspirowana postami na fb- w ranach rozszerzania diety- przygotowujecie jakieś mrożonki/ przetwory dla dzieciaków? Ja mam trochę tego dobra z działki to coś bym porobila. Narazie o dyni myśle żeby pomrozic. Tż robi jakieś musy jabłkowo- gruszkowe bez dodatku cukru to tez będą.

Ja nigdy nie robiłam przetworów i teraz nie jest najlepszy czas na naukę z wiadomych względów Ale babcia (moja mama) nie zawiodła i już szykuje słoiczki dla Młodego

Cytat:

Jaką poduszkę kupiliście?
My mamy profilaktycznie headcare, ale używamy bardzo sporadycznie w wózku

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość

Też mamy smoczek lovi i chciałabym przy nim zostać Dziś chyba już troszkę lepiej go tolerował, choć nadal szybko wypluł - ale zasnął!

Camelku, wkrótce dojdziesz do opieki nad dwójką maluchów na poziomie ekspert

Dziś po raz pierwszy raz nie było awantury Młodego między 19.00 a 20.00
Nie chcę zapeszać, ale byłoby super jakby minęło już na zawsze
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-04, 22:42   #4185
KarolinaK
Zakorzenienie

Znacie to spojrzenie
ImageUploadedByWizaz Forum1536096886.894261.jpg

U nas kolejne wyjście w foteliku zakończone porażka ale jutro rzucamy sie na głęboka wodę i jedziemy do Ikea. Mamy dwie rzeczy upatrzone wiec sprawdzian prawdziwy dla nas.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-05, 01:39   #4186
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Witam sie z nocnego dojenia
Sandam kupilismy wlasnie headcare rozmiar M, bo w sumie Młoda niedługo osoagnie wymagane parametry, to S juz nie bylo sensu brać
Wczoraj mialam jakis gorszy wieczór. Odkad Mała sie urodziła to tkwie w takim zawieszeniu, nie umiem sie ogarnąć, nie mam jak Męża nie ma, więc siedze u mamy. Caly sierpien bylo gorąco, wiec przesiedzielismy u teściów. Moje mieszkanie źle mi sie kojarzy, bo z moim okropnym początkowym baby bluesem, i na samą mysl o powrovie tam jakos skracają mi sie kiszki na pewno jakby mąż był to szybciej bym sie ogarnęła, a tak to jakos mi ciężko...

Stary 2018-09-05, 05:03   #4187
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
Sandam kupilismy wlasnie headcare rozmiar M, bo w sumie Młoda niedługo osoagnie wymagane parametry, to S juz nie bylo sensu brać
Wczoraj mialam jakis gorszy wieczór. Odkad Mała sie urodziła to tkwie w takim zawieszeniu, nie umiem sie ogarnąć, nie mam jak Męża nie ma, więc siedze u mamy. Caly sierpien bylo gorąco, wiec przesiedzielismy u teściów. Moje mieszkanie źle mi sie kojarzy, bo z moim okropnym początkowym baby bluesem, i na samą mysl o powrovie tam jakos skracają mi sie kiszki na pewno jakby mąż był to szybciej bym sie ogarnęła, a tak to jakos mi ciężko...

Witam się i ja
To ja pytałam o poduszkę u nas K. chyba ja polubił choć na początku nie mógł na niej zasnąć ale wczoraj się udało

Tz planuje jakiś urlop byście mogli spędzić więcej czasu razem?

Mam nadzieję że dziś będzie ładniej niż wczoraj by zaliczyć jakiś dkuzszy spacer

ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-05, 06:22   #4188
pola25
Zakorzenienie

Ale mnie mała wydoiła w nocy,momentami w akcje desperacji wkładałam jej smoka,z przerwami spałam 10h!
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-05, 07:12   #4189
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dzień dobry, wczoraj mąż przywiózł te karuzele.. Młoda przez 30min leżała w łóżeczku i obserwowała sufit w potem sama sama sama sama!!! ZASNĘŁA W ŁÓŻECZKU A NIE NA MOICH RĘKACH

Stary 2018-09-05, 07:20   #4190
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Znacie to spojrzenie
Załącznik 7637121

U nas kolejne wyjście w foteliku zakończone porażka ale jutro rzucamy sie na głęboka wodę i jedziemy do Ikea. Mamy dwie rzeczy upatrzone wiec sprawdzian prawdziwy dla nas.
Jasne że znamy Nasz Kleszcz też nie za bardzo lubi fotelik ale w czasie jazdy kisnę z nią z tyłu i do niej gadam żeby się uspokoiła - jak do tej pory nie zadziałało tylko raz - kiedy Młoda się obsrała po pachy Karolina to czekają was dwa wyzwania : Młody w foteliku i kupienie w ikei tylko dwóch rzeczy

RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-05, 07:25   #4191
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:

Zua nie smutaj się uczucie takiego rozbicia i zawieszenia minie i będzie dobrze. Ja dopiero w tamtym tygodniu poczułam że znowu mam jakąś kontrolę nad swoim życiem - bo prawie cały pierwszy miesiąc kręciłam się jak gó***o w przerębli po mieszkaniu z Kleszczem przy cycu i tak naprawdę to mało ogarniałam 🤯 ważne żeby mąż po powrocie Cię wspierał i pomagał przy Rozi i będzie dobrze

Stary 2018-09-05, 08:18   #4192
aniama6
Zadomowienie

Cytat:

To normalne- ja do niedawna, a i teraz trochę tez czuje się jak w jakimś matrixie. O wiele lepiej jest gdy małego udaje się choć na chwile odłożyć i gdy coś mogę zrobić. Mega dużo dają mi kontakty ze znajomymi, nawet i smsowe. Ja za bardzo bez małego póki co nie wychodzę, tylko krótkie wyjścia do sklepu, ale jak gdzieś wyjdę to myśle ze tez będzie fajnie.

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Znacie to spojrzenie
Załącznik 7637121

U nas z fotelikiem było podobnonie- a ostatnie 2 wyjazdy fajne. Choć nie liczę ze to będzie stały sukces.

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

U nas od 4 w nocy trochę słabo bo męczył brzuszek. Kupki nie mógł zrobić. Spał- ale się wybudzal no i był dość głośno wiec ja tak średnio się wyspalam. Ale teraz poszedł w ruch masaż, rowerki itp i problem się rozwiązałal- mały śpi, poczytam trochę i próba odłożenia. Emma gdzie jesteś? Co tak cię mało tu? Pokupilas jakieś ciuszki jesienno-zimowe dla Stasia? Bo potrzebuje inspiracji.

Stary 2018-09-05, 08:20   #4193
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
Jasne że znamy Nasz Kleszcz też nie za bardzo lubi fotelik ale w czasie jazdy kisnę z nią z tyłu i do niej gadam żeby się uspokoiła - jak do tej pory nie zadziałało tylko raz - kiedy Młoda się obsrała po pachy Karolina to czekają was dwa wyzwania : Młody w foteliku i kupienie w ikei tylko dwóch rzeczy

Ja nie wiem co u nas jest grane z tym fotelikiem... w aucie jest ok. Siedzi i nawet lubi ale problem zaczyna sie w wózku czy to fotelik czy gondola. Jest płacz. Auto chyba szybciej jedzie dlatego mu sie podoba, wózek za wolno...
Rany co za noc... młody przespał prawie cały wczorajszy dzien a o 4 zrobił taki lament ze nie wiadomo o co chodzi. Nakarmiłam i zaczęły sie steki i płacz. 2 godziny go usypialismy z Tz’em...
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-05, 08:25   #4194
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:

Zua nie smutaj się uczucie takiego rozbicia i zawieszenia minie i będzie dobrze. Ja dopiero w tamtym tygodniu poczułam że znowu mam jakąś kontrolę nad swoim życiem - bo prawie cały pierwszy miesiąc kręciłam się jak gó***o w przerębli po mieszkaniu z Kleszczem przy cycu i tak naprawdę to mało ogarniałam 🤯 ważne żeby mąż po powrocie Cię wspierał i pomagał przy Rozi i będzie dobrze

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Dzień dobry, wczoraj mąż przywiózł te karuzele.. Młoda przez 30min leżała w łóżeczku i obserwowała sufit w potem sama sama sama sama!!! ZASNĘŁA W ŁÓŻECZKU A NIE NA MOICH RĘKACH

Gratki nasza usypia tylko na rękach a już najlepiej to przy cycu

Po wczorajszym szczepieniu wszystko ok, nie ma gorączki ani nic. W nocy Młoda spała 6 godzin bez przerwy - czuje się taka wyspana

Stary 2018-09-05, 08:29   #4195
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:

Kupiliśmy hustawke używaną z Olx firmy Bebico za 90zl. Nowe na allegro lecą po 209zl ale chciałam objechać po taniemu w razie gdyby bażancik nią pogardził. Ale młody ją pokochał dzisiaj już się buja z godzinkę, włożyłam jak nie spał i zasnął w niej i śpi już z 40minut.. A to dzisiaj sukces bo jest marudny po szczepieniach. Także polecam!

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-05, 09:59   #4196
emma90
Wtajemniczenie

Podczytuję Was dziewczyny regulanie za wszystkie osiągnięcia maluszków!

nie mam co pisać za bardzo, bo dziecko mi się anioł trafiło zasypia zawsze sam w łóżeczku, uwielbia spacery ( robimy regularnie po 10km ) i jazdę samochodem. W dzień sporo śpi, w nocy nadal dwie pobudki

Z zabawek mamy kontrastowe książeczki, miękką książeczkę tiny love, i zawieszkę takiego cudaka z lusterkiem. Mamy leż leżaczek babybjorn i też zastanawiam się nad tulą, bo teraz gondolę noszę sama z 4 piętra

Aż się dziwię, że Staszek jest takim grzecznym dzieckiem, byłam przygotowana na jakiś hardcore chyba a za dnia jak się nudzę to oglądam netflixa, czytam książki i dużo spacerujemy.

Mogłabym się przeczepić, że - tu nowość- jesteśmy głównie na mm, pierś dostaje raz dziennie i nie jest nią zachwycony a i na brzuszku leżeć nie lubi. Kilkanaście minut wytrzymuje i stęka
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-05, 10:36   #4197
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Sandam to hustawka hybrydowa ?
Emma a jak to sie stalo że mm? Pytam z ciekawości.

Stary 2018-09-05, 10:42   #4198
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Sandam to hustawka hybrydowa ?
Emma a jak to sie stalo że mm? Pytam z ciekawości.

Podawałam coraz częściej butlę z moim mlekiem i już szły później różne i avent i medela, a w między czasie przeziębiłam się i przez osłabienie organizmu miałam dużo mniej mleka. Potem dostał mm i tak już zostało aby zejść z laktacji spokojnie to staram się choć raz czy dwa razy dziennie karmić piersią. Już trudno, pocieszam się, że i tak trochę karmiłam i przez te wszystkie nawały, poranione sutki, a i nawet zapalenie piersi, przeszłam
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-05, 10:50   #4199
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość

Podczytuję Was dziewczyny regulanie za wszystkie osiągnięcia maluszków!

nie mam co pisać za bardzo, bo dziecko mi się anioł trafiło zasypia zawsze sam w łóżeczku, uwielbia spacery ( robimy regularnie po 10km ) i jazdę samochodem. W dzień sporo śpi, w nocy nadal dwie pobudki

Z zabawek mamy kontrastowe książeczki, miękką książeczkę tiny love, i zawieszkę takiego cudaka z lusterkiem. Mamy leż leżaczek babybjorn i też zastanawiam się nad tulą, bo teraz gondolę noszę sama z 4 piętra

Aż się dziwię, że Staszek jest takim grzecznym dzieckiem, byłam przygotowana na jakiś hardcore chyba a za dnia jak się nudzę to oglądam netflixa, czytam książki i dużo spacerujemy.

Mogłabym się przeczepić, że - tu nowość- jesteśmy głównie na mm, pierś dostaje raz dziennie i nie jest nią zachwycony a i na brzuszku leżeć nie lubi. Kilkanaście minut wytrzymuje i stęka

Wspaniałe! Opis sielanka. Pokaż swojego anioła na fb. Do baby bjorna już sadzasz? Ja ciagle go nie kupiłam bo ciagle jakieś wydatki. Nasza Tula przyszła- już wypróbowałam. Chyba jednak za bardzo główka się odchyla- muszę jeszcze zobaczyć czy coś zle nie robię, ale jest ulga na ta chwile- zrobiłam kawę, zdjęłam pranie- super jak dla mnie. Bo dziś wiekszy maruda i głównie ręce. .

Stary 2018-09-05, 11:00   #4200
aaska92
Zadomowienie

Emma super, że mały taki aniołek 8 brawo za podejście do karmienia wiele już małemu przekazałas.

Ja wróciłam na zumbe 2x w tyg i o dziwo mam więcej mleka. Odnośnie kierownika chyba ma skok rozwojowy jutro skończy 8 tyg nie wiem czy to możliwe teraz, piastki zaczął brać do buzi, wystawia język, oczy jak 5 zł i jeszcze wczoraj nam urządzal z dwie godz krzyku niby zmęczony a zasnąć nie mógł. Już się zaczynam zastanawiać co ja robię nie tak ze mi nie udaje się go w dzień tak odłożyć na dłużej, że w nocy więcej na mnie spędza niż w łóżeczku :-( odkładam go cały czas ale zdarza się że że zmęczenia w tym łóżku że mną zostaje dłużej bo zasnę

aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości