|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część V
Cytat:
smial sie i mowil, ze twardziel z niego bo sie ie poddawali im bardziej ten mu te nogi schowac probowal to on coraz bardziej prostowal ![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mieszkanie kupiliśmy na takiej wiekszej wsi, gdzie jest ładne osiedle i zapłaciliśmy za nie bardzo niewiele Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwusiach oj nie raz się na tym przejechałam ;/ albo załatwiałam pracę, gdzie obiecywali, że nie zrezygnują po chwili, a zaraz zmieniali zdanie i wracali do Polski i udawali, że wcale tego nie mieli w planach.. Albo robiłam znajomym cv nad którym siedziałam cały dzien+list motywacyjny którego a i razu nie wysłali, albo pomagaliśmy w przerowadzce znajomemu, 2 dni mu autem rzeczy zwoziliśmy, nie chcąc żadnej kasy za paliwo, a 3 dnia poprosił żeby mój tż mu kogoś z lotniska za free przywiozl(80km) ale mój tż pracować, więc ten kolega się śmiertelnie obraził i więcej do niego nie odezwał xD serio takich historii z uk mamy tyle, że książkę można napisać, bo my zawsze chętni do pomocy, a ludzie są niewdzięczni i roszczeniowi ;/
Ladyisss mój leży identycznie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze wziac prysznic, umyc wlosy i troche dom ogarnac. dzis chce wszystko popakowac i jutro jechac juz do nowego domu ogarniac wszystko ![]() Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
|
|
#3965 |
|
Rozeznanie
|
Freya ale masz słodziaka
![]() Zaczynam dzisiaj 39tc Od 4 do 6 nie mogłam spać, tak mi brzuch twardniał i ciążył :/ chyba pierwszy raz czułam co oznaczają skurcze przepowiadające :/ Pisałam Wam jakiś czas temu o mojej szwagierce, że też w ciąży i przy usg połówkowym okazało się, że szyjki totalnie brak.. Więc od tamtej pory leży w szpitalu (4 tyg) wstawanie tylko raz dziennie do wc.. psychicznie bardzo słabo.. ale co się dziwić ![]() Wczoraj z nią rozmawiałam, że już bliżej jak dalej- jeszcze 3 tyg i bedzie już bezpieczniej bo skończy 28tc.. Dzisiaj dzwoni do mnie mój mąż, że w nocy dostała skurczy, zrobili cesarkę i małe nie przeżyło był to skończony 25tcJest mi tak cholernie przykro nie wiem jak mogłabym ją pocieszyć boję się nawet odezwać szczególnie przez stan jaki jestem to była ich ostatnia próba posiadania dziecka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
Rozkład mieszkania też zależy od budownictwa, bo u mnie rodzice mają 58m² i 3 pokoje mają dwa średnie, a jeden malutki i w tym malutkim za dzieciaka byliśmy my w sensie dzieci
![]() Zjadłam śniadanie wypiłam herbatę idę ogarniać kuchnie i chyba zrobię sobie herbatę z mięty na te mdłości, choć nie ukrywam są mniejsze niż były ![]() I jest południe, a mój do mnie nie dzwonił jeszcze ! Zapomniał że ma żonę w ciąży ? No na końcówce w sumie ? A to menda ! (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#3967 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co za tragedia ! Współczuję Wam ! Uściski dla szwagierki ! A TŻ jak się trzyma ? Boże popłakałam się ![]() (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
|
#3969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niech pracuje spokojnie ale wie, że musi być pod telefonem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet nie chce sobie wyobrażać co musi czuć.. Ja chyba bym jej dała trochę czasu i odezwała się niedlugo jak chociaż trochę dojdzie do siebie.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
|
|
#3974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3975 |
|
Zadomowienie
|
Rybka! Bardzo bardzo przykro!!
25 tc, to już coś , to juz 5 miesiąc więc strata w takim póżnym terminie to tragedia, jeszcze biedna tyle w szpitalu na podtrzymaniu się męczyła. . Ja mialam w 26 tc szyjke już zagrazajaca i mimo, że nie planowalam tej ciąży to ta myśl urodzenia martwego dziecka jest naprawdę okropna, także współczuje dziewczynie bardzo, żadne slowa nie pomogą, musi sama uporać się z tym w głowie ... Laski u mnie skandal kolejny z doktorkiem z lux medu 6tysięcy ![]() Składam skargę do dyrekcji placówki. Byla przede mna kobieta, ktora nie byla w ciązy, wchodzila tylko po recepte na jakis lek. Rozmawialysmy. Wychodzi i trzyma gołe ramie z watą, nie skumalam jeszcze o co chodzi i zdziwilam sie , ze wychodzi z jakims szczepieniem od ginekologa a nie z zabiegowego. To wszystko dzialo sie w placowce lux med. I mówi, przepraszam, ze jednak tak dlugo ale nie spodziewalam sie takiego obrotu sytuacji i mowi to z usmiechem, ja mowie spoko. Leze na kozetce a doktorek biznesmen mowi pani sylwio zrobimy dzisiaj pani szczepienie pko tezcowi blonnicy i krztuścowi, pani partner tez bedzie musial sie zasczepic na to, dzieci to maja pozniej w kalendarzu szczepien ale warto w pani przypadku to juz teraz zrobic. Zadnego wywiadu czy jestem chora, czy nie mam przeciwskazan, uczulen, chorob neurologicznych ☠☠☠☠a nic!!!!!!!!! Ja az sie poderwlam i mowie slucham a to obowiazkowe??!! a on , ze nie. Ja mowie to ja sie nie zgadzam, nie widze podstawy do takiego szczepienia w moim przypadku, on sto argumentow, ze tak super sie jest szczepic nawet w ciazy, wpisal mi nazwe tego szczepienia ze zaleca w komentarzu, potem sprawdzam tego producenta a to koncern Glaxo czyli kuzwa najwiecej placi lekarzom za sprzedawanie ich produktow pacjentom bo nie sa refundowani oczywiscie. Mowie ale gosc trafil. Musi miec kontrakt z przedstawicielem na przepisywanie tej konkretnej szczepionki i od kazdej ma oczywiscie zaplacone. Dal ja kobiecie przede mna, mi chcial w 9 miesiacu ciazy i pytanie ile jeszcze głupich bab upoluje na ta szczepionke. Skladam skargę dzisiaj do dyrekcji placowki. Malo tego, czytam ulotke tego gowna. Kobietom w ciąży ze względu na niezbadane ryzyko dla płpodu, podaje sie tylko w szczegolnych przypadkach, kiedy jest w grupie ryzyka i korzysc dla plofdu przewyzsza skutki uboczne. Ta szczepionke mozna podac dziecku dopiero od 4 roku zycia co mowi sam producent a on chcial mojemu dziecku ja podawac w wieku plodowym w 36 tc. Macie przyklad jak dzialaj koncerny. Ciulowo gosc trafil, bo na mnie, nie daruje mu tego. W srode mam wizyte u nieog jak co tydzien i koncze z nim , nie pojde wiecej do niego. |
|
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
salon 50 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
O matko rybka ale smutna historia ;(( strasznie współczuję szwagierce, nie wyobrażam sobie takiej straty, szczególnie teraz ;(
Boże Sylvana co za "lekarze" ;/ w głowie się nie mieści jak można nie mieć tak sumienia! Składaj skargę koniecznie!:/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
Sylvana, zbieram szczękę z podłogi! Serio!
|
|
|
#3981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matko w co ty za pałacu mieszkasz? u mnie kuchnia+jadalnia +salon to 50m2 xD Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też tak uważam.. My np nigdy nie bierzemy za paliwo od ludzi jak ich wozimy gdzies czy coś, pomagamy zawsze jak tylko możemy i nie chce całowania po rękach za to, w końcu kurde każdy powinien sobie pomagać, ale jak ktoś później ci nóż w plecy wbija i nie dość że nie potrafi docenić to jeszcze ma pretensje i chce więcej to mi się coś robi.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 piętrowym(znaczy parter+2pietra) my u siebie na samej gorze mamy 2 pokoje (właśnie po 20m2) łazienkę i strych tej samej wielkości co salon, (tylko niższy, bo to poddasze) z którym możemy zrobić co chcemy, a planujemy salon i kuchnie. Piętro nizej jest salon, kuchnia, łazienka i pokój brata, a na samym dole garaż, piwnica, kotłownia, łazienka,sypialnia rodziców i taki pokoik graciarnia no i jeszcze na samiutkiej górze mój tata miał kiedyś gołębnik, teraz mój stary tam wynosi graty, ja tam nie wchodzę bo mam wrażenie, że schody ledwie się trzymają no i też szeroki korytarz mamy, ale nawet nie mam pojęcia ile ten dom ma metrów jak vica napisała, że jej siostra mieszka w 20m2 to z ciekawości zmierzyłam salon i nasza sypialnię ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3985 |
|
Rozeznanie
|
Jajoanka jasne, że możliwe, że Ci się brzuch obniżył! A Ty widzisz różnice?
Piękny synuś Freya! ![]() ![]() ![]() Rybka straszne. Okropnie współczuję. Też bym się bała odezwać w naszej sytuacji, bo niby jak ma pocieszyć kobieta, która zaraz będzie miała swoje dziecko ![]() Sylvana koniecznie napisz skargę na tego gina i jeszcze w necie go opisz co wyprawia, to zaraz ludzie przestaną do niego chodzić. Masakra. Ja dzisiaj oddałam syna do teściowej na noc, idę sprzątać, zrobić obiad, wyjść z psem, a potem cieszę się wolnym wieczorem tż wraca późno więc dziś wieczór z netflixem zapewne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3986 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam super sąsiadów
takich to ze świecą szukać, o której porze dnia czy nocy bym nie zadzwoniła że potrzebuje pomocy to pomogą. Tak było w ciąży z Amelka i tak jest teraz. Z Amelka od 3 miesiąca ciąży jeździłam do Krakowa na konsultacje na badania, to zawsze sąsiad był pod ręką . Nigdy nie wziął grosza. A jego żona była przy porodzie z nią, ona ją widziała jako jedyna i ją chrzciła . Jak oni potrzebują pomocy, to wiadomo też jesteśmy. Najlepsze jest to że to małżeństwo w wieku moich rodziców ja im mówię na Ty, bo tak chcieli a tematy do rozmów nam się nie kończą mój nawet mówi że mam z nimi lepszy kontakt niż ze swoimi rodzicami no cóż lubimy się, na kawę do siebie wpadamy czy nawet ot tak żeby pogadać serio ludzie naprawdę są pomocni (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
Rybka - o matko, jaka straszna historia
ja bym napisała SMS chyba, ze jest mi strasznie przykro i jeśli chciałaby pogadać to jestem. Chyba nic więcej nie da się zrobić ;( Sylvana - nie wierze aż. Masakra z tymi lekarzami! Złóż skargę koniecznie.
|
|
#3989 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam tylko nadzieję, że w szpitalu zapewnią jej od razu opiekę psychologa, bez tego teraz ani rusz ![]() Boję się odezwać, w żaden sposób nie będę w stanie jej pocieszyć, nawet nie wiem co miałabym powiedzieć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Sylvana, no nie wierzę :/ ile jeszcze taka 'przyjemnosc' mialaby kosztowac? Też chodze do lekarza w Luxmedzie, ale takich cyrkow to nie ma.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3990 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
Karolkowa dziś pisałaś że masz mdłości? Była u mnie położna przed chwilą i mówiłam jej o tych mdłościach że mam już kilka dni, a ona do mnie z tekstem "przed porodem mdłości zwiastują robiące się rozwarcie" więc to może od tego cię mdliło? Powiedziała mi jeszcze ze mam stresznie twardy brzuch i jak nadal będę miała to mam lecieć do szpitala.. Tylko że mnie te twardnienia dzisiaj nie bolą, a ona mówi że w początkowej fazie nie muszą boleć.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.

mogłabym je jeść cały czas.

był to skończony 25tc

co za tragedia ! Współczuję Wam ! Uściski dla szwagierki ! A TŻ jak się trzyma ? 

salon 50
no i też szeroki korytarz mamy, ale nawet nie mam pojęcia ile ten dom ma metrów
tż wraca późno więc dziś wieczór z netflixem zapewne