Mamy listopadowe 2018 - część V - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-10-19, 10:21   #3961
lady isss
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część V

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Ja się też wychowałam z 2 siostrami na chyba 48m2 i nie można powiedzieć, że nie narzekałyśmy, bo jako nastolatki narzekałyśmy na wszystko , ale było naprawdę spoko. Teraz niby mam 100m2 ale sypialnie mam na górze 3 z czego jedna to taki mały składzik, nie wiadomo do czego:p narazie służy jako pokoik młodego, ale jak będzie miał ze 2 lata i wstawi się tam już takie normalne łóżko to nie będzie nawet miejsca na zabawki w uk dziwnie są te domy rozplanowane, na dole jest spoko, dość dużo przestrzeni, ale góra zazwyczaj taka ściśnięta stąd planujemy kiedyś sprzedać ten dom i kupić może coś nie tyle większego, co inaczej rozplanowanego, żeby te sypialnie były równych rozmiarów.

Dziewczyny zdecydowanie moją zachcianką ciążową są płatki na mleku mogłabym je jeść cały czas.

Ej pytanie - jak zrobię teraz calzone mojemu tż do pracy, to jak sobie w nocy odgrzeje to będzie git, czy się rozciapie, co myślicie?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Haha lady iss mój też kiedyś sutka tak zassał do tej pory mi się śmiać chce jak sobie przypomnę jego mine
Kurcze jakoś nie pomyślałam o tym, że nasze dzieci w brzuchach już tak wyglądają jak całkowicie wykształcone maluchy, chyba to do mnie nie dociera

Moj mlody w brzuchu lezy po prawej stronie tak perfidnie, ze czuje plecki jego z boku na calej dlugosci i pupke pod zebrami. Uwielbia sobie nogi wyprostowac na lewo tak ze mam ciaglekanciasty brzuch no i wczoraj go tam w te syrki pukalam i ruszalam zeby schowal... ja go mu syrki dociskam a ten zamiast je schowac to dalej sztywno trzymal i mowie do mojego tz, zeby zobaczyl jaki cwaniak, jak w nogi cisne to plecy z drugiej strony wychodza bardziej. Moj tz znalazl sobie zabawe z synkiem smial sie i mowil, ze twardziel z niego bo sie ie poddawali im bardziej ten mu te nogi schowac probowal to on coraz bardziej prostowal

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-19, 10:26   #3962
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
A na tych 58m2 ile masz pokoi?

Ja wychodze z zalozenia, ze lepsze "ciasne ale wlasne", bo zaden metraz nie zastapi milosci i zdrowych relacji

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
Mam salon 25m2 + sypialnie + pokój dziecka + kuchnie + łazienka i WC osobno Mieszkanie kupiliśmy na takiej wiekszej wsi, gdzie jest ładne osiedle i zapłaciliśmy za nie bardzo niewiele

AnetaErr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-19, 10:33   #3963
dews
Zakorzenienie

Sylwusiach oj nie raz się na tym przejechałam ;/ albo załatwiałam pracę, gdzie obiecywali, że nie zrezygnują po chwili, a zaraz zmieniali zdanie i wracali do Polski i udawali, że wcale tego nie mieli w planach.. Albo robiłam znajomym cv nad którym siedziałam cały dzien+list motywacyjny którego a i razu nie wysłali, albo pomagaliśmy w przerowadzce znajomemu, 2 dni mu autem rzeczy zwoziliśmy, nie chcąc żadnej kasy za paliwo, a 3 dnia poprosił żeby mój tż mu kogoś z lotniska za free przywiozl(80km) ale mój tż pracować, więc ten kolega się śmiertelnie obraził i więcej do niego nie odezwał xD serio takich historii z uk mamy tyle, że książkę można napisać, bo my zawsze chętni do pomocy, a ludzie są niewdzięczni i roszczeniowi ;/

Ladyisss mój leży identycznie

dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-19, 10:35   #3964
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
Sylwusiach oj nie raz się na tym przejechałam ;/ albo załatwiałam pracę, gdzie obiecywali, że nie zrezygnują po chwili, a zaraz zmieniali zdanie i wracali do Polski i udawali, że wcale tego nie mieli w planach.. Albo robiłam znajomym cv nad którym siedziałam cały dzien+list motywacyjny którego a i razu nie wysłali, albo pomagaliśmy w przerowadzce znajomemu, 2 dni mu autem rzeczy zwoziliśmy, nie chcąc żadnej kasy za paliwo, a 3 dnia poprosił żeby mój tż mu kogoś z lotniska za free przywiozl(80km) ale mój tż pracować, więc ten kolega się śmiertelnie obraził i więcej do niego nie odezwał xD serio takich historii z uk mamy tyle, że książkę można napisać, bo my zawsze chętni do pomocy, a ludzie są niewdzięczni i roszczeniowi ;/

to pewnie wiesz jak sie czuje.. chcialam dobrze.. ehh popsuli mi humor troche..

musze wziac prysznic, umyc wlosy i troche dom ogarnac. dzis chce wszystko popakowac i jutro jechac juz do nowego domu ogarniac wszystko

Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
Stary 2018-10-19, 10:35   #3965
1986rybka
Rozeznanie

Freya ale masz słodziaka

Zaczynam dzisiaj 39tc
Od 4 do 6 nie mogłam spać, tak mi brzuch twardniał i ciążył :/ chyba pierwszy raz czułam co oznaczają skurcze przepowiadające :/

Pisałam Wam jakiś czas temu o mojej szwagierce, że też w ciąży i przy usg połówkowym okazało się, że szyjki totalnie brak..
Więc od tamtej pory leży w szpitalu (4 tyg) wstawanie tylko raz dziennie do wc.. psychicznie bardzo słabo.. ale co się dziwić
Wczoraj z nią rozmawiałam, że już bliżej jak dalej- jeszcze 3 tyg i bedzie już bezpieczniej bo skończy 28tc..
Dzisiaj dzwoni do mnie mój mąż, że w nocy dostała skurczy, zrobili cesarkę i małe nie przeżyło był to skończony 25tc

Jest mi tak cholernie przykro nie wiem jak mogłabym ją pocieszyć boję się nawet odezwać szczególnie przez stan jaki jestem to była ich ostatnia próba posiadania dziecka

1986rybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-19, 10:36   #3966
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Rozkład mieszkania też zależy od budownictwa, bo u mnie rodzice mają 58m² i 3 pokoje mają dwa średnie, a jeden malutki i w tym malutkim za dzieciaka byliśmy my w sensie dzieci
Zjadłam śniadanie wypiłam herbatę idę ogarniać kuchnie i chyba zrobię sobie herbatę z mięty na te mdłości, choć nie ukrywam są mniejsze niż były
I jest południe, a mój do mnie nie dzwonił jeszcze ! Zapomniał że ma żonę w ciąży ? No na końcówce w sumie ? A to menda !

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-19, 10:37   #3967
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:

O kurde.. W sumie to ten kolega Was nieźle wykorzystał, a chciał jeszcze bardziej.. Jakby do Waszych obowiązków należało być darmowa Taxi dla niego i kumpli... I co najgorsze - ludziom wcale nie jest wstyd kogoś wykorzystać.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-10-19, 10:39   #3968
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1986rybka Pokaż wiadomość
Freya ale masz słodziaka

Zaczynam dzisiaj 39tc
Od 4 do 6 nie mogłam spać, tak mi brzuch twardniał i ciążył :/ chyba pierwszy raz czułam co oznaczają skurcze przepowiadające :/

Pisałam Wam jakiś czas temu o mojej szwagierce, że też w ciąży i przy usg połówkowym okazało się, że szyjki totalnie brak..
Więc od tamtej pory leży w szpitalu (4 tyg) wstawanie tylko raz dziennie do wc.. psychicznie bardzo słabo.. ale co się dziwić
Wczoraj z nią rozmawiałam, że już bliżej jak dalej- jeszcze 3 tyg i bedzie już bezpieczniej bo skończy 28tc..
Dzisiaj dzwoni do mnie mój mąż, że w nocy dostała skurczy, zrobili cesarkę i małe nie przeżyło był to skończony 25tc

Jest mi tak cholernie przykro nie wiem jak mogłabym ją pocieszyć boję się nawet odezwać szczególnie przez stan jaki jestem to była ich ostatnia próba posiadania dziecka

Boże jedyny co za tragedia ! Współczuję Wam ! Uściski dla szwagierki ! A TŻ jak się trzyma ?
Boże popłakałam się

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-10-19, 10:39   #3969
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
Rozkład mieszkania też zależy od budownictwa, bo u mnie rodzice mają 58m² i 3 pokoje mają dwa średnie, a jeden malutki i w tym malutkim za dzieciaka byliśmy my w sensie dzieci
Zjadłam śniadanie wypiłam herbatę idę ogarniać kuchnie i chyba zrobię sobie herbatę z mięty na te mdłości, choć nie ukrywam są mniejsze niż były
I jest południe, a mój do mnie nie dzwonił jeszcze ! Zapomniał że ma żonę w ciąży ? No na końcówce w sumie ? A to menda !

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Mój do mnie też nie dzwoni Niech pracuje spokojnie ale wie, że musi być pod telefonem

Stary 2018-10-19, 10:40   #3970
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnetaErr Pokaż wiadomość
Mam salon 25m2 + sypialnie + pokój dziecka + kuchnie + łazienka i WC osobno Mieszkanie kupiliśmy na takiej wiekszej wsi, gdzie jest ładne osiedle i zapłaciliśmy za nie bardzo niewiele

Ooo, to super mieszkanko. Sama bym chciala w takim mieszkac. Idealne dla rodziny
Cytat:
Freya ale masz słodziaka

Zaczynam dzisiaj 39tc

Wspolczuje. Bardzo wspolczuje! :-( Ogromna tragedia...

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-19, 10:41   #3971
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Freya ale masz słodziaka

Zaczynam dzisiaj 39tc

Boże okropnie jej współczuję Nawet nie chce sobie wyobrażać co musi czuć.. Ja chyba bym jej dała trochę czasu i odezwała się niedlugo jak chociaż trochę dojdzie do siebie..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-10-19, 10:43   #3972
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnetaErr Pokaż wiadomość
Boże okropnie jej współczuję Nawet nie chce sobie wyobrażać co musi czuć.. Ja chyba bym jej dała trochę czasu i odezwała się niedlugo jak chociaż trochę dojdzie do siebie..

Jezusie Maryjo, nigdy nie zrozumiem czemu są takie tragedię na świecie !

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-10-19, 10:46   #3973
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
Freya ale masz słodziaka

Zaczynam dzisiaj 39tc

o matko... strasznie jej wspolczuje..

Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
Stary 2018-10-19, 10:52   #3974
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Jezusie Maryjo, nigdy nie zrozumiem czemu są takie tragedię na świecie !

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Ja też nie.. Dlatego trzeba się cieszyć z tego co się ma bo nie wiadomo co nas jeszcze w życiu czeka. Ja jestem bardzo wdzięczna za wszystko co mam, za ludzi którzy mnie otaczają, za mojego czasem wkurzajacego ale za to najlepszego męża pod słońcem, a teraz jestem jeszcze wdzięczna za dzieciątko które noszę pod sercem.. Czasem pisze, że już bym chciała urodzić bo mnie wszystko boli itd. ale tak naprawdę mogę nawet rodzic po terminie byleby z moją córka było wszystko w porządku i jeśli potrzebuje jeszcze czasu w brzuchu to niech siedzi tam ile tylko sobie życzy!

Stary 2018-10-19, 10:53   #3975
Sylvana
Zadomowienie

Rybka! Bardzo bardzo przykro!!
25 tc, to już coś , to juz 5 miesiąc więc strata w takim póżnym terminie to tragedia, jeszcze biedna tyle w szpitalu na podtrzymaniu się męczyła. .
Ja mialam w 26 tc szyjke już zagrazajaca i mimo, że nie planowalam tej ciąży to ta myśl urodzenia martwego dziecka jest naprawdę okropna, także współczuje dziewczynie bardzo, żadne slowa nie pomogą, musi sama uporać się z tym w głowie ...

Laski u mnie skandal kolejny z doktorkiem z lux medu 6tysięcy
Składam skargę do dyrekcji placówki.

Byla przede mna kobieta, ktora nie byla w ciązy, wchodzila tylko po recepte na jakis lek. Rozmawialysmy.

Wychodzi i trzyma gołe ramie z watą, nie skumalam jeszcze o co chodzi i zdziwilam sie , ze wychodzi z jakims szczepieniem od ginekologa a nie z zabiegowego. To wszystko dzialo sie w placowce lux med.
I mówi, przepraszam, ze jednak tak dlugo ale nie spodziewalam sie takiego obrotu sytuacji i mowi to z usmiechem, ja mowie spoko.

Leze na kozetce a doktorek biznesmen mowi pani sylwio zrobimy dzisiaj pani szczepienie pko tezcowi blonnicy i krztuścowi, pani partner tez bedzie musial sie zasczepic na to, dzieci to maja pozniej w kalendarzu szczepien ale warto w pani przypadku to juz teraz zrobic.

Zadnego wywiadu czy jestem chora, czy nie mam przeciwskazan, uczulen, chorob neurologicznych ☠☠☠☠a nic!!!!!!!!!
Ja az sie poderwlam i mowie slucham a to obowiazkowe??!!
a on , ze nie. Ja mowie to ja sie nie zgadzam, nie widze podstawy do takiego szczepienia w moim przypadku, on sto argumentow, ze tak super sie jest szczepic nawet w ciazy, wpisal mi nazwe tego szczepienia ze zaleca w komentarzu, potem sprawdzam tego producenta a to koncern Glaxo czyli kuzwa najwiecej placi lekarzom za sprzedawanie ich produktow pacjentom bo nie sa refundowani oczywiscie.

Mowie ale gosc trafil. Musi miec kontrakt z przedstawicielem na przepisywanie tej konkretnej szczepionki i od kazdej ma oczywiscie zaplacone. Dal ja kobiecie przede mna, mi chcial w 9 miesiacu ciazy i pytanie ile jeszcze głupich bab upoluje na ta szczepionke.

Skladam skargę dzisiaj do dyrekcji placowki.

Malo tego, czytam ulotke tego gowna.
Kobietom w ciąży ze względu na niezbadane ryzyko dla płpodu, podaje sie tylko w szczegolnych przypadkach, kiedy jest w grupie ryzyka i korzysc dla plofdu przewyzsza skutki uboczne.

Ta szczepionke mozna podac dziecku dopiero od 4 roku zycia co mowi sam producent a on chcial mojemu dziecku ja podawac w wieku plodowym w 36 tc. Macie przyklad jak dzialaj koncerny.

Ciulowo gosc trafil, bo na mnie, nie daruje mu tego. W srode mam wizyte u nieog jak co tydzien i koncze z nim , nie pojde wiecej do niego.
Sylvana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-19, 10:56   #3976
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vicarika Pokaż wiadomość
Taa moja siostra ma jakies 20metrow i mieszka w 5 . 3 dzieci i maz

Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka
Metr kwadratowy liczy się mnożąc jeden bok przez drugi? Bo jeśli tak to u nas sama sypialnia ma 20 m2 salon 50

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-19, 10:57   #3977
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Metr kwadratowy liczy się mnożąc jeden bok przez drugi? Bo jeśli tak to u nas sama sypialnia ma 20 m2 salon 50

Dokładnie tak to się liczy

Stary 2018-10-19, 10:59   #3978
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Freya ale masz słodziaka

Zaczynam dzisiaj 39tc

Straszne

Stary 2018-10-19, 11:01   #3979
dews
Zakorzenienie

O matko rybka ale smutna historia ;(( strasznie współczuję szwagierce, nie wyobrażam sobie takiej straty, szczególnie teraz ;(

Boże Sylvana co za "lekarze" ;/ w głowie się nie mieści jak można nie mieć tak sumienia! Składaj skargę koniecznie!:/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-10-19, 11:01   #3980
sara3008
Zakorzenienie

Sylvana, zbieram szczękę z podłogi! Serio!

Stary 2018-10-19, 11:03   #3981
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:

To wam powiem, ze akurat u nas jest to samo. Jak zamieszkalismy z pawlem razem w tcz to najepiej jakby moj jezdzil co sobote 50 km do domu zeby mame na zakupy zawiec i jej pomoc bo mieszka na wsi i tam w sumie na miejcu tylko taki maly sklepik. Zeby nie bylo to w tym domku mieszkaja 2 rodziny i mial kto ja zawiec... tak samo jak ojca z lotniska albo portu odebrac gdzie my owszem mamy 30km ale trzeba odwiezc do domu jeszcze i wrocic i sie z tego robi 200km. Wszystko jakby mialo byc i tyle. Ogolnie wiadomo, ze tak jak my w kupie mieszkamy to sobie wzajemnie pomagamy ale wkurza mnie jak ktos oczekuje, a sam nic w zamian nie daje i uwaza ze przeciez sie nalezy i koniec. I nie mowie ze bezinteresowna pomoc jest zla. Zle jest to, ze niektory dac palec to chca cala reke

lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-19, 11:04   #3982
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość

Matko w co ty za pałacu mieszkasz? u mnie kuchnia+jadalnia +salon to 50m2 xD

Stary 2018-10-19, 11:07   #3983
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady isss Pokaż wiadomość
To wam powiem, ze akurat u nas jest to samo. Jak zamieszkalismy z pawlem razem w tcz to najepiej jakby moj jezdzil co sobote 50 km do domu zeby mame na zakupy zawiec i jej pomoc bo mieszka na wsi i tam w sumie na miejcu tylko taki maly sklepik. Zeby nie bylo to w tym domku mieszkaja 2 rodziny i mial kto ja zawiec... tak samo jak ojca z lotniska albo portu odebrac gdzie my owszem mamy 30km ale trzeba odwiezc do domu jeszcze i wrocic i sie z tego robi 200km. Wszystko jakby mialo byc i tyle. Ogolnie wiadomo, ze tak jak my w kupie mieszkamy to sobie wzajemnie pomagamy ale wkurza mnie jak ktos oczekuje, a sam nic w zamian nie daje i uwaza ze przeciez sie nalezy i koniec. I nie mowie ze bezinteresowna pomoc jest zla. Zle jest to, ze niektory dac palec to chca cala reke

Ja też tak uważam.. My np nigdy nie bierzemy za paliwo od ludzi jak ich wozimy gdzies czy coś, pomagamy zawsze jak tylko możemy i nie chce całowania po rękach za to, w końcu kurde każdy powinien sobie pomagać, ale jak ktoś później ci nóż w plecy wbija i nie dość że nie potrafi docenić to jeszcze ma pretensje i chce więcej to mi się coś robi..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-10-19, 11:11   #3984
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Matko w co ty za pałacu mieszkasz? u mnie kuchnia+jadalnia +salon to 50m2 xD

W domu 3 piętrowym(znaczy parter+2pietra) my u siebie na samej gorze mamy 2 pokoje (właśnie po 20m2) łazienkę i strych tej samej wielkości co salon, (tylko niższy, bo to poddasze) z którym możemy zrobić co chcemy, a planujemy salon i kuchnie. Piętro nizej jest salon, kuchnia, łazienka i pokój brata, a na samym dole garaż, piwnica, kotłownia, łazienka,sypialnia rodziców i taki pokoik graciarnia no i jeszcze na samiutkiej górze mój tata miał kiedyś gołębnik, teraz mój stary tam wynosi graty, ja tam nie wchodzę bo mam wrażenie, że schody ledwie się trzymają no i też szeroki korytarz mamy, ale nawet nie mam pojęcia ile ten dom ma metrów jak vica napisała, że jej siostra mieszka w 20m2 to z ciekawości zmierzyłam salon i nasza sypialnię

Stary 2018-10-19, 11:13   #3985
cinnamonat
Rozeznanie

Jajoanka jasne, że możliwe, że Ci się brzuch obniżył! A Ty widzisz różnice?

Piękny synuś Freya!

Rybka straszne. Okropnie współczuję. Też bym się bała odezwać w naszej sytuacji, bo niby jak ma pocieszyć kobieta, która zaraz będzie miała swoje dziecko

Sylvana koniecznie napisz skargę na tego gina i jeszcze w necie go opisz co wyprawia, to zaraz ludzie przestaną do niego chodzić. Masakra.

Ja dzisiaj oddałam syna do teściowej na noc, idę sprzątać, zrobić obiad, wyjść z psem, a potem cieszę się wolnym wieczorem tż wraca późno więc dziś wieczór z netflixem zapewne

cinnamonat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-19, 11:14   #3986
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sylvana Pokaż wiadomość
Rybka! Bardzo bardzo przykro!!
25 tc, to już coś , to juz 5 miesiąc więc strata w takim póżnym terminie to tragedia, jeszcze biedna tyle w szpitalu na podtrzymaniu się męczyła. .
Ja mialam w 26 tc szyjke już zagrazajaca i mimo, że nie planowalam tej ciąży to ta myśl urodzenia martwego dziecka jest naprawdę okropna, także współczuje dziewczynie bardzo, żadne slowa nie pomogą, musi sama uporać się z tym w głowie ...

Laski u mnie skandal kolejny z doktorkiem z lux medu 6tysięcy
Składam skargę do dyrekcji placówki.

Byla przede mna kobieta, ktora nie byla w ciązy, wchodzila tylko po recepte na jakis lek. Rozmawialysmy.

Wychodzi i trzyma gołe ramie z watą, nie skumalam jeszcze o co chodzi i zdziwilam sie , ze wychodzi z jakims szczepieniem od ginekologa a nie z zabiegowego. To wszystko dzialo sie w placowce lux med.
I mówi, przepraszam, ze jednak tak dlugo ale nie spodziewalam sie takiego obrotu sytuacji i mowi to z usmiechem, ja mowie spoko.

Leze na kozetce a doktorek biznesmen mowi pani sylwio zrobimy dzisiaj pani szczepienie pko tezcowi blonnicy i krztuścowi, pani partner tez bedzie musial sie zasczepic na to, dzieci to maja pozniej w kalendarzu szczepien ale warto w pani przypadku to juz teraz zrobic.

Zadnego wywiadu czy jestem chora, czy nie mam przeciwskazan, uczulen, chorob neurologicznych a nic!!!!!!!!!
Ja az sie poderwlam i mowie slucham a to obowiazkowe??!!
a on , ze nie. Ja mowie to ja sie nie zgadzam, nie widze podstawy do takiego szczepienia w moim przypadku, on sto argumentow, ze tak super sie jest szczepic nawet w ciazy, wpisal mi nazwe tego szczepienia ze zaleca w komentarzu, potem sprawdzam tego producenta a to koncern Glaxo czyli kuzwa najwiecej placi lekarzom za sprzedawanie ich produktow pacjentom bo nie sa refundowani oczywiscie.

Mowie ale gosc trafil. Musi miec kontrakt z przedstawicielem na przepisywanie tej konkretnej szczepionki i od kazdej ma oczywiscie zaplacone. Dal ja kobiecie przede mna, mi chcial w 9 miesiacu ciazy i pytanie ile jeszcze głupich bab upoluje na ta szczepionke.

Skladam skargę dzisiaj do dyrekcji placowki.

Malo tego, czytam ulotke tego gowna.
Kobietom w ciąży ze względu na niezbadane ryzyko dla płpodu, podaje sie tylko w szczegolnych przypadkach, kiedy jest w grupie ryzyka i korzysc dla plofdu przewyzsza skutki uboczne.

Ta szczepionke mozna podac dziecku dopiero od 4 roku zycia co mowi sam producent a on chcial mojemu dziecku ja podawac w wieku plodowym w 36 tc. Macie przyklad jak dzialaj koncerny.

Ciulowo gosc trafil, bo na mnie, nie daruje mu tego. W srode mam wizyte u nieog jak co tydzien i koncze z nim , nie pojde wiecej do niego.
Jestem w szoku

Stary 2018-10-19, 11:19   #3987
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Ja mam super sąsiadów takich to ze świecą szukać, o której porze dnia czy nocy bym nie zadzwoniła że potrzebuje pomocy to pomogą. Tak było w ciąży z Amelka i tak jest teraz. Z Amelka od 3 miesiąca ciąży jeździłam do Krakowa na konsultacje na badania, to zawsze sąsiad był pod ręką . Nigdy nie wziął grosza.
A jego żona była przy porodzie z nią, ona ją widziała jako jedyna i ją chrzciła .
Jak oni potrzebują pomocy, to wiadomo też jesteśmy.
Najlepsze jest to że to małżeństwo w wieku moich rodziców ja im mówię na Ty, bo tak chcieli a tematy do rozmów nam się nie kończą mój nawet mówi że mam z nimi lepszy kontakt niż ze swoimi rodzicami no cóż lubimy się, na kawę do siebie wpadamy czy nawet ot tak żeby pogadać serio ludzie naprawdę są pomocni

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-10-19, 11:30   #3988
tetrikk
Zakorzenienie

Rybka - o matko, jaka straszna historia ja bym napisała SMS chyba, ze jest mi strasznie przykro i jeśli chciałaby pogadać to jestem. Chyba nic więcej nie da się zrobić ;(

Sylvana - nie wierze aż. Masakra z tymi lekarzami! Złóż skargę koniecznie.
Stary 2018-10-19, 11:59   #3989
1986rybka
Rozeznanie

Cytat:
Boże jedyny co za tragedia ! Współczuję Wam ! Uściski dla szwagierki ! A TŻ jak się trzyma ?
Boże popłakałam się

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Jest cholernie ciężko mam tylko nadzieję, że w szpitalu zapewnią jej od razu opiekę psychologa, bez tego teraz ani rusz
Boję się odezwać, w żaden sposób nie będę w stanie jej pocieszyć, nawet nie wiem co miałabym powiedzieć

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Sylvana, no nie wierzę :/ ile jeszcze taka 'przyjemnosc' mialaby kosztowac? Też chodze do lekarza w Luxmedzie, ale takich cyrkow to nie ma..

1986rybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-10-19, 12:16   #3990
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Jest cholernie ciężko mam tylko nadzieję, że w szpitalu zapewnią jej od razu opiekę psychologa, bez tego teraz ani rusz
Boję się odezwać, w żaden sposób nie będę w stanie jej pocieszyć, nawet nie wiem co miałabym powiedzieć

Jak już wcześniej pisałam ja bym chyba odpuściła telefony do niej bo na pewno jej teraz ciężko i niech się dziewczyna wypłacze w spokoju.. Telefony od całej rodziny jej nie pomogą.. Ewentualnie to co pisała Tetrikk - wyślij SMS że gdyby chciała pogadać to może na Ciebie liczyć.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Ja mam super sąsiadów takich to ze świecą szukać, o której porze dnia czy nocy bym nie zadzwoniła że potrzebuje pomocy to pomogą. Tak było w ciąży z Amelka i tak jest teraz. Z Amelka od 3 miesiąca ciąży jeździłam do Krakowa na konsultacje na badania, to zawsze sąsiad był pod ręką . Nigdy nie wziął grosza.
A jego żona była przy porodzie z nią, ona ją widziała jako jedyna i ją chrzciła .
Jak oni potrzebują pomocy, to wiadomo też jesteśmy.
Najlepsze jest to że to małżeństwo w wieku moich rodziców ja im mówię na Ty, bo tak chcieli a tematy do rozmów nam się nie kończą mój nawet mówi że mam z nimi lepszy kontakt niż ze swoimi rodzicami no cóż lubimy się, na kawę do siebie wpadamy czy nawet ot tak żeby pogadać serio ludzie naprawdę są pomocni

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Świetnie mieć takie relacje z sąsiadami Karolkowa dziś pisałaś że masz mdłości? Była u mnie położna przed chwilą i mówiłam jej o tych mdłościach że mam już kilka dni, a ona do mnie z tekstem "przed porodem mdłości zwiastują robiące się rozwarcie" więc to może od tego cię mdliło? Powiedziała mi jeszcze ze mam stresznie twardy brzuch i jak nadal będę miała to mam lecieć do szpitala.. Tylko że mnie te twardnienia dzisiaj nie bolą, a ona mówi że w początkowej fazie nie muszą boleć..

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości