|
|
#3751 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I
Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3752 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myje i wkładam do sterylizatora co butelkę. To znaczy mam 8 butelek i zwykle to robie dwa razy dziennie mimo ze czasami wszystkich nie użyje ale lubie miec w kuchni czysto wiec tak co 4 butelki myje. Cytat:
Nie myjesz po każdym karmieniu? Tylko wyparzasz Moj Tz robił to samo to znaczy mył tylko raz na jakis czas a wkładał do sterylizatora po kazdym jedzeniu. Ale ja widze w butelce jakies ślady tluste zawsze dlatego myje płynem i wkładam do sterylizatora co skończona butelkę. Cytat:
Jaka zupę??? Co to za zupa pieczona??? Cytat:
Zua ja wkładkę wyjelam jak E miał 3 miesiace.u mnie napisane było do 60 cm. Wiec jak miał te 60 to wkładkę wyjęłam bo juz ledwo sie mieścił. Ale zagłówek zostal. Mi tez dziwnie w dwoch miejscach nie nadrobię tego tyle... U mnie dzis debiut... Eli spi sam na drzemce w swoim pokoiku a nie w dostawce w mojej sypialni... Nie wiem czy sie odważę ale chciałabym podczas świat juz go zacząc przenosić powoli do przesypiania nocy w swoim pokoju. Nie wiem jak to wyjdzie ale najpierw musze go przyzwyczaic do nowego łóżka. Wczoraj kupiłam ten sam materacyk sleepyhead co ma w dostawce i dzis pierwsza drzemka w swoim pokoju ![]()
|
||||
|
|
|
|
#3753 |
|
Raczkowanie
|
Bursztynek - z Białą już lepiej, zaryzykuje stwierdzenie, że kończymy leczenie bo po tygodniu latania wokół kota jestem już padnięta. A starego pochwalę : podjarał się prezentem, wczoraj wieczorem półke zawiesił i sobie cedeki układał
nawet mi powiedział, że czuje zew wiercenia w ścianach i może coś jeszcze ma zawiesić hahah - chyba sobie na zapas dziur pod coś zażyczę bo normalnie taki rychliwy nie jest.Kasza - weź nie strasz takie hardcory przy zębach - rany boskie, współczuję (i już się boję jak to będzie)Aniama - zdrówka dla Młodego, przynajmniej wiesz czemu ostatnie noce takie marudne. My jeszcze z tą wkładką w foteliku jeździmy bo bez niej Wanda się jakoś tak zapada. Może dzisiaj sprawdzę jak jej się będzie siedziało bez - dzięki Zua za przypomnienie ![]() U nas noc kiepska bo Młoda obudziła się o 4 i chciała się bawić jakoś z mężem ją na zmianę ponosiliśmy, a że się darła to dostała zabawki do łóżeczka i tak sobie napieprzała nimi do 6 - chłop poszedł do roboty a bobas trochę przysnął na cycu ale i tak jestem wymeczona- blady strach mnie oblatuje bo ona normalnie śpi po nocach i po takich akcjach zawsze się boję, że jej tak zostanie i już się nie będę wysypiać. Idę się doić bo czuję zastój w lewym cycu - w końcu u mnie tydzień bez zastoju to tydzień stracony 🤬Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3754 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Sandam - ja dla starszej córki mam taki fotelik Britax-Romer 9-18 kg bodajże, jest o tyle fajny, że mozna go trochę odchylic do spania. Kocie-tak u nas zeby to był hardcore, Ale każde dziecię przechodzi to inaczej, koleżanka u swojego synka nie zauważyła nawet kiedy mu wyszły zęby, więc jest nadzieja😁😁😁 Karolina - ja w ogóle nie używam sterylizatora, kiedyś używałam przy córce, Ale moja pediatra, która bardzo cenię, powiedziała mi, żebym się puknela w głowę, że takie ciągle wyjalawianie butli też jest zle, i bądź tu człowieku mądry🤔🤔 Aniama zdrówka dla T.!! U nas nocka w porządku, jedna pobudka. Za to mąż jadąc z córka do lekarza miał stłuczkę eh i tylny zderzak do wymiany eeehhh U nas też szaro, buro i ponuro🙄🙄🙄 |
|
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ktore dietę rozszerzają, kiedy jabłko podałyscie??? W jakiej kolejności?
|
|
|
|
|
#3756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super z tym spaniem w pokoju! Tez miałam takie myśli i plany kiedyś. Ale teraz wiem ze raczej dopóki karmie piersią to Tymek śpi z nami. Nie dam rady inaczej a wiem ze te nocne karmienia są ważne i nic nie będę robić żeby go odzwyczaić. Wy na mm to zupełnie inna sprawa. Ale zaraz po Nowym Roku chcemy mu robić pokój i szukam inspiracji bo nie chce już dla dzidziusia typowo tylko bardziej dla mobilnego dziecka. Np lozeczko może będzie na drzemki tylko początkowo a może nawet i nie wiec chce jakieś takie rosnące z dzieckiem bardziej żeby do tych 3-4 lat posłużyło. Jakieś regały na zabawki żeby sam mógł ściągnąć, na książeczki itp Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3757 |
|
Raczkowanie
|
Kiedy Wasze dzieciaczki polubiły leżeć na brzuszku? Bo mój kończy 4 miesiące, a tego nie cierpi, max 5 minut i już ryk🙄🙄🙄 nie przewraca się jeszcze sam, czasem uda mu się na boczek przekręcić, Jak dobrze zamachnie się nóżkami🙂🙂
|
|
|
|
|
#3758 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zua wkładkę wyjela mi siostra co ma 2 starszych dzieciaków jak młody miał 2,5miesiąca. On się dług i urodził bo miał 60cm i ledwo sie mieścił. Ja bym pewno z ta wkładkę do teraz jeździła ![]() Dziecko mi się zepsuło, chyba przez zęby, bo się strasznie marudny sie zrobił, w nocy cyc co 2h, i na dodatek od 2 do 3.30 nie spał tylko mruczał. Dodatkowo w prawej piersi sutek mnie tak boli że prawie płacze jak go karmię. Zewnętrznie nic nie widać żeby był jakiś pogryziony czy coś i już nie wiem skąd to się wzięło. U nas też zimno, buro i ponuro. Byliśmy chwilę na spacerze ale kolka od gondoli pojechały ż tż do pracy i musieliśmy się ratować spacerowka rozłożona na płasko. Młodemu się nie podobało bo nie zasnął tylko marudził a na dodatek to nie widziałam bo tyłem do mnie jechał i szybciutko wróciliśmy do domu. Więcej stresu niż przyjemności. Teraz pojadl i spi- zobaczymy jak długo. Melduję że choinka już ubrana Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anima na kp jest to pewnie raczej nierealne 🙁. Ja to jeszcze na mm to raz w nocy moge wstać i nakarmić ale gdyby jadł dwa czy trzy to pewnie jeszcze bym go do tego pokoju nie przenosiła bo wygodniej mi by było w lozku go karmic. Popatrz na meble w Ikea. My mamy łóżeczko na kilka lat. Tam mozna zdjąć barierkę boczna i wtedy jest dla starszego dziecka otwarte, Przewijak zmienia sie w biurko kiedy dziecko podrośnie a szafa jest wysoka na 150 cm wiec jak bedzie większy to sam dosięgnie po kurtke czy bluzkę z wieszaka. I sam otworzy szufladę... Mielismy w planach zupełnie inne meble... pamiętacie te moje przejścia z ta dziadowska firma co pieniędzy nam nie chciała oddac... No kupiliśmy całkiem przypadkowo te Ikea i myśleliśmy je zmienic jak te nasze ulubione beda dostepne. Ale poki co nic nie zmieniam. Dobre sa. |
|
|
|
|
|
#3760 |
|
Zadomowienie
|
Mój nie wiem, czy zabki idą, czy po prostu ma tako charakter, ale dziś jest jeszcze bardziej wymagający. Zabawy go nudzą szybko, zmęczony, ale wydrzec się na matkę musi, że to nie to
... Noc była w miarę to w dzień daje popis Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3761 |
|
Raczkowanie
|
U nas dziś za to sennie, już druga drzemka ponad 2h, przynajmniej trochę ogarnę chałupę przed Świętami, bo w tym roku jedna Wigilia u nas, druga u teściów i ciągle w biegu, a gdzie ten czas na odpoczynek?!
|
|
|
|
|
#3762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3763 |
|
Raczkowanie
|
Karolina, zupa pieczona, to u mnie po prostu pieczone warzywa miksowane z bulionem. Wczoraj upiekłam dynie, cukinię, selera, cebulę i ziemniaki w piekarniku, dodałam oliwy i bulionu i zmiksowalam. Mi bardziej smakuje niż zwykła gotowana zupa. Wczoraj się śmiałam, bo zupełnie jakbyśmy słoiczki dla niemowląt wsuwali
![]() My po spacerze, ale w chuście. Młody pospal mi tylko 20 minut na dworze i teraz muszę od nowa zabawiać jeszcze 3 godziny, wróci mąż i będę miała wolne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3764 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hejka
Poranna może to spóźniony nn Mikołaj chciał przyjść a ty go nie wpóściłaś ![]() Aniama zdrówka dla T u nas dla odmiany chyba zęby w natarciu, mało co śpi dziś i płacze. Wydaje mi się że coś się tam przebija. Ale ręki nie dam sobie uciąć no ciężko jej do buzi zajrzeć.Karolina kciuki za E może bez problemu zaakceptuje nowe miejsce. Ja podałam owoc jakoś po 3 tygodniach, pierwsze dawałam warzywa a potem owoce tak zaleciła mi pediatra i chyba tak jest w tym schemacie żywienia. Kocie to zaszalał twój tż z tą półka chwali się mu ![]() Kasza stłuczka akurat przed świętami masz ci los dobrze że taka drobna.Moja na brzuszku zaczęła tak ok 3 miesiąca ale na krótko, po 4 to już długo leżała. Ale nie martw się każde dziecko w swoim tempie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
daj na boziu cierpliwość ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
a i zrobiłam przecierki jabłkowe bo przywiozłam od mamy jabłuszka z sadu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
|
#3765 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tym sterylizatorem to raczej nie must have, spokojnie da sie wrzatkiem. Chodz oczywiscie jest wygoda, odkad go mam to pakuje tez tam koncowki od szczoteczek czy do mycia twarzy i tez sie sprawdza super. A i jeszcze zabawki w nim czasem wyparzam ale takie bez bateri ma sie rozumiec, proste plastikowe grzechotki Co do wkladek - rety ja to wyciagnelam ponad miesiac temu i nawet nad tym sie nie zastanawialam. Pomimio ze Karolcia chuchro to przy jesiennych kombinezonach juz mi sie nie miescila. Moze to od rodzaju fotelika zalezy..my mamy najprostszy maxi cosi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Bursztynku, tak z tego wynika ze idziecie przyjetym schematem zywienia czyli warzywka, a potem owoce. Mi jednak pediatra wskazala zebym od kaszki ryzowej, poki co byly 3 karmienia raz dziennie, na razie to sie wogole lyzeczka jesc uczymy. A jak bylo u Ciebie, czy po warzywach i owocach juz byly jakies przyrosty? Na jakim jestes etapie w diecie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Hej porannarosa, a ile u Ciebie jest tego przyrostu na kp. Bo ja 600 g miesiecznie do tej pory mialam, i troche pediatra glowa krecila, ale z drugiej strony dala mi wybor ze to ode mnie zalezy czy podac juz kaszke. Wolalabym pozostac przy piersi i po 6 m-cu rozszarzac diete ale rozum mi mowi ze chyba tak na granicy przyrostow balansowac tez nie jest rozsadnie no i karmimy sie od 3 dni. po nowym roku okaze sie pewnie czy cos to dalo, aczkolwiek mam wrazenie ze teraz jakos gorzej mala z piersi je. Generalnie dzis byl placz, podziubie piers 5 min i nie chce. Bursztynku 50 centyl to super. Moja wlasnie tez jest niebutelkowa bo tez probowalismy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Pediatra powiedziała że teraz to może przybierać jak jej pasuje, mam się już nie martwić bo ten przyrost będzie teraz dużo mniejszy. Edytowane przez xxxbursztynekxxx Czas edycji: 2018-12-10 o 18:52 |
|
|
|
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
Kasza moja jest na 25 centylu.600g na miesiąc to super przyrost.
|
|
|
|
|
#3768 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja to jestem w lesie ż tematem nowych posiłków. Powoli dojrzewam do tego żeby marchewkę podac![]() A te płatki jaglane i owsiane to takie zwykle z np. Lidla? Czy jakieś specjalne dla dzieci? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3770 |
|
Zadomowienie
|
Ja podawałem marchew, dynie i brokuł, ziemniak z dynia i marchew z dynia, wszystko mega powoli z hipp , ale potem po tej akcji jak zwymiotowal po prawdopodobnie bobovicie zrobiłam przerww z 4 dni i zaczęłam znowu sama marchwia. Chcę wprowadzić na kolacje właśnie kaszke jakąś z mm, może to go dłużej po trzyma na noc. A słoiczek jemy w porze obiadowej. U mnie problem bo mi nie chce pić wody, ani herbatek tylko mm. Dziś owocowa dla niemowląt jedynie coś lyknal niewiele, choć chciałam takich uniknąć. Póki co jest ok, ale jak wejdzie kaszka to się obawiam o kupki.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez aaska92 Czas edycji: 2018-12-10 o 21:36 |
|
|
|
|
#3771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że lekarze trochę boją się tego 3 centyla i chcą żeby dzieci jak najszybciej wskakiwały na wyższe centyle... |
|
|
|
|
|
#3772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow bursztynek to Wam niezle idzie!!! Ja na razie podałam marchewkę, dynie, ziemniaka słodkiego, cukinie ale to pomemlal moze po trzy łyżeczki wypluwając polowe. Teraz chciałabym jakblko. Chyba jutro mu zrobie. Kiedy podajecie? Przed mlekiem, po mleku czy w trakcie??? Jesli po mleku to ile czasu??? A mieso to kiedy mozna podawac? Banana tez trzeba na parze przyrządzić? Cytat:
A picie to z kubeczka podajecie? |
||
|
|
|
|
#3773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3774 |
|
Raczkowanie
|
Bursztynku a jak dodajesz do jedzonka płatki jaglane czy owsiane to ja miksujesz/rozgniatasz na gładką papkę?
|
|
|
|
|
#3775 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mięso dałam po skończonym 5 miesiącu. Owoce daje surowe i starte, dziś akurat zrobiłam kilka słoiczków musu bo miałam jabłka od mamy, przegotowane i zapasteryzowane. Picie próbuje dawać z doidy cup ale jeszcze nam nie idzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#3776 | |
|
Raczkowanie
|
hej Dziewczyny
Tez wole wizaz, jakos na fb nie nadazam. Witajcie Kasza i Chmurka Kasza wspolczuje przezyc po cc, lezalam na sali w matce polce z dziewczyna po reoperacji krwiaka, straszne to bylo. W temacie fotelikow to powiem wam szczerze ze nie moge zalezc nigdzie zalecen od jakiej wagi czy wzrostu wyjac wkladke, mam cybexa aton m, no faktycznie z wkladka ciasno..... a jesli chodzi o rozszerzanie diety, to podaje sloiczki z warzywami od 4 miesica, i od wczoraj kaszki bezglutenowe - kleik ryzowy itp. dorabiam z mm i daje lyzeczka raz dziennie, warzywa tez raz dziennie, oprocz tego moj Mareczek je normalnie posilki mleczne, ma taki mega apetytt ze nie nadazam mu podawac lyzeczka krzyczy jak zrobie sekunke przerwy ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
sloiczki daje miedzy posilkami mm jako przegryzke on sie tym nie najada, a kaszki raczej po 18.00 staram sie, dzis juz byla histeria i nie chcial jesc lyzeczka wiec wypil zamiast aszki 170 ml mm w ciagu 4 minut chyba.... |
|
|
|
|
|
#3777 |
|
Zadomowienie
|
Patrzyłam teraz na tą diodę cup ale u nas raczej to nie przejdzie mój to spokojnie nie usiedzi, myśle, że z kubka niekapka będę go uczyć jak będzie starszy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez aaska92 Czas edycji: 2018-12-10 o 22:27 |
|
|
|
|
#3778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

zamawiałam i odsylalam te wszystkie buty (5 par)i kiecki (szt.10)aż w końcu trafiłam na akceptowalny zestaw 

nawet mi powiedział, że czuje zew wiercenia w ścianach i może coś jeszcze ma zawiesić hahah - chyba sobie na zapas dziur pod coś zażyczę bo normalnie taki rychliwy nie jest.
takie hardcory przy zębach - rany boskie, współczuję (i już się boję jak to będzie)

dobrze że taka drobna.
. Ja to jeszcze na mm to raz w nocy moge wstać i nakarmić ale gdyby jadł dwa czy trzy to pewnie jeszcze bym go do tego pokoju nie przenosiła bo wygodniej mi by było w lozku go karmic. 
ja to jestem w lesie ż tematem nowych posiłków. Powoli dojrzewam do tego żeby marchewkę podac