|
|
#3721 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I
Cytat:
Największym problemem był zakup kiecki bo raz że ciężko się ruszyć na zakupy ż takim maluchem a dwa że figura ciut inna U mnie jeszcze stopa o pół rozmiaru większe po ciąży to i buty trzeba było kupić zamawiałam i odsylalam te wszystkie buty (5 par)i kiecki (szt.10)aż w końcu trafiłam na akceptowalny zestaw ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Mamusie które karmią mm jak często wyparzacie butelki? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3722 |
|
Raczkowanie
|
Aaska na dwóch weselach byliśmy z maluchem, to najbliższa rodzina-wesela rodzeństwa, więc nie mogliśmy nie być. Maluch był grzeczny, cały czas spał w gondoli, także udało nam się trochę posiedzieć. Na jedno wesele jechaliśmy ponad 400 km - ślub był na plaży😊, synuś przespał całą drogę, nawet nie pisnal, zatrzymywalismy się tylko żeby go na chwilkę wyjąć z fotelika. Swoją drogą mam wrażenie jest on ciasny jakiś i niewygodny🤔🤔🤔
---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Bursztynku dziękuję za instrukcję, może z czasem ogarnę😆😆😆 ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- My jesteśmy na mm. Butelkę wyparzam raz dziennie, w ciągu dnia myje ja porządnie szczotką po każdym użyciu bardzo ciepła wodą. Smoczki od butelek za to staram się przelewać wrzątkiem po każdym użyciu. Używamy butelek dr browns. ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- My mieliśmy wesele w bliskiej rodzinie jak młody miał 2.5 miesiaca . Na szczęście wesele było w hotelu, ok 15km od domu. Wzięliśmy małego i teściowa do pilnowania. Liczyliśmy się z tym że w każdej chwili będziemy musieli zakończyć imprezę a tu młody był grzeczny i spał całą noc jak nigdy. Wesele się skończyło a my wychodzilismy jako jedni z ostatnich. Największym problemem był zakup kiecki bo raz że ciężko się ruszyć na zakupy ż takim maluchem a dwa że figura ciut inna U mnie jeszcze stopa o pół rozmiaru większe po ciąży to i buty trzeba było kupić zamawiałam i odsylalam te wszystkie buty (5 par)i kiecki (szt.10)aż w końcu trafiłam na akceptowalny zestaw ![]() Ja na szczęście trafiłam przypadkiem na fajna sukienkę w hm, i obskoczylam w niej dwa wesela😁😁😁 krój ma taki, że nawet jak uda mi się zrzucić parę pociazowych kg, to jeszcze się nada na jakieś imprezy np. firmowe czy Święta😊😊😊 |
|
|
|
|
#3723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to smoczki myje tylko normalnie raz na hoho wrzucę też do sterylizatora. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3724 |
|
Raczkowanie
|
Joas pytasz o wyparzanie ja robię po każdym karmieniu Ale nie jakaś sterylizacja tylko przelewam smoczki wrzątkiem z czajnika i to samo butelkę
|
|
|
|
|
#3725 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na fb mam mnóstwo powiadomień, tam te konwersacje są nadbudowywane i się gubię ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
![]() ale miałaś przeżycia.. Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3726 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Mały dostaje butelkę raz dziennie, a mamy chwilowo tylko 2 smoczki i najbardziej nie lubię tego wyparzania
podobno po 6 miesiącu można raz w tygodniu wyparzac, a to już niedługo ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3727 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Kasza!
Mnie tu ostatnio nie było, bo prawie zero czasu, ale już wracam do świata i będę pisać, żeby wątek nie upadl ![]() Właśnie zrobiłam pieczona zupę, zjemy i pójdziemy na spacer, mimo że pada i brzydko. Ale pooddychać trzeba. W ogóle w tym roku zupełnie nie ogarniam prezentów :O Ani dla rodziny, ani nie wiem co bym chciała, jak mnie pytają... Bo co mi potrzebne z dzieckiem w domu U was już pozałatwiane?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3728 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć Kasza- jeszcze nie miałam okazji się przywitać
![]() Joas - w kwestii butelek - ja myje dokładnie z płynem smoczek i butlę po każdym karmieniu a przed podaniem zawsze przelewam smoczek wrzątkiem, poza tym nie wyparzam. Laktator też tylko wodą i płynem czyszczę. Wogóle laski - co tu się nawyprawiało??!! Gdzie są wszystkie? Serio - znikamy stąd i idziemy ma fejsbuka? Niby mnie to powinno mało obejść bo się relatywnie mało udzielam no ale jednak - smuteczek. Zawsze jak nadrobiłam te kilka stron zaległości to miałam jakąś taką ciągłość i ogólne rozeznanie co u kogo słychać a na fejsie - nie ogarniam i nie bywam prawie wcale ![]() U nas wszystko dobrze, byliśmy kilka dniu u teściów - Młoda wybawiona i wynoszona na rękach jak nigdy, wogóle się nie bała i u każdego na rękach mega zaciesz- normalnie cygańskie dziecko po powrocie zdążyłam się z mężem pokłócić, pogodzić i znów pokłócić więc nie ma u nas nudy biały kot mi choruje ale już powoli kończymy leczenie - mam dosyć kroplówek, zastrzyków, lewatyw i innych atrakcji - zwłaszcza, że tylko ja ogarniam takie rzeczy - mój mąż nawet kotu tabletki nie poda ani pazurów nie przytnie bo niby "nie umie" Z weselszych spraw to półka na płyty (ta na Mikołaja) się bardzo spodobała - teraz tylko musi odczekać czas ustawowy, aż ją stary zawiesi haha a ja dostałam 3 różne eyelinery chociaż mówiłam, żeby mikołaj mi podarował kredkę do brwi także tego hmmm może na gwiazdkę trafi ![]() Jeszcze o rozszerzeniu diety chciałam napisać ale widziałam, że większość już zostało poruszone bo i wit. rozpuszczalne w tłuszczach i słoiczki i wprowadzanie glutenu - no wszytko już było. Ja na razie nie rozszerzam diety, przez nietolerancnę Wandy i nasze wege czekam na wizytę u dietetyka - byłam umówiona na połowę grudnia ale musiałam przełożyć i chyba dopiero w styczniu się uda umówić kolejny termin a najwyższej na smaka Młodej do tego czasu jakiś słoiczek podam. No i tyle u nas - Dziewczyny wracajcie tutaj i piszcie co u Was haha ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
tylko dla męża się postarłam i zamowiłam mu tą półkę na płyty. A prezenty pod choinkę dla reszty rodziny leżą i kwiczą, wogóle nie mam teraz głowy do wymyślania i do zakupów więc zostają kosmetyki, książki i alko zakupione online Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3729 |
|
Raczkowanie
|
Witam się niedzielnie😊
U mnie w centrum Polski brzydko, pada i wieje. Zapowiada się niedziela w domku. Starsza córcia chora, co rusz coś przywleka z przedszkola, a mały łapie od niej katar. Już raz przekladalismy szczepienie przez to🙄 W temacie prezentów, ja wczoraj poszalam na zakupach, większość mam kupione, prezent dla męża zamówiłam przez neta-kupilam mu taka walizkę z wszystkimi podrecznymi narzędziami, co by biedny znów nie narzekal na brak wkretarki i pół roku wieszal mi obrazki na ścianie😏😏😏 W sklepach już tłumy, a co to będzie za tydzień....😲😲😲 |
|
|
|
|
#3730 |
|
Zadomowienie
|
My już prezentu mamy w miarę ogarnięte jedynie dla chrzesniaka tż musimy coś kupić, ale czekamy na odzew od jego rodziców.
Ja już jestem u rodziców mały śpi, ma jakiś nowy etap jak zasypia to tak mruczy śmiesznie, tak walczy ze sobą, a tż się śmieje że mnie przedrzeznia bo zwykle noszę mówiąc aaa.. Ewentualnie ostatni hit lulajze Jezuniu, najszybciej pada. Próbuje się do fb przyzwyczaić, ale ciężko wolę ta formę tu jednak Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3731 |
|
Raczkowanie
|
Czesc, widze ze forum jednak nie umiera wiec i ja cos sie poodzywam, coby podtrzymac
ciezko bylo nadrobic zalegloscie w czytaniu bo chyba 3 ni nie zagladalam sadzac ze nikt nie pisze, a tu prosze...W kwesti butelek i smokow u nas wyparzanie goraca woda po kazdym uzyciu, a raz na tydzien sterylizacja Moja Karola jest z 31.07 po cc, pierwsze dzieciatko, mam 35 lat, karmie piersia chodz latwo nie bylo, niestety mala jest na 3 centylu wiec pomimo ze planowalam karmic cycem do konca 6 miesiaca po konsulatcji z pediatra od wczoraj zaczelam jej podawac kleik ryzowy. Nawet ladnie je, jestem w szoku. A jak to jest u Was, czy Wasze dzieci tez maja 3 centyl? Czy ktoras mama karmiaca zaczela rozszerzac wczesniej diete i wplynelo to korzystnie na przyrost masy? pozdrawiam wszystkie dziewczyny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3733 |
|
Raczkowanie
|
Ja za to ostatnio ciągle śpiewam małemu "Rudolf the red nose reindeer" bo bardzo go to cieszy
A zasypianie już łatwiej trochę. Mogę chodzić spokojnie z małym na rękach i zaśnie, a nie że działa tylko turbo skakanie na piłce przez 10 minut. I odkładać właściwie już zawsze się daje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3734 |
|
Raczkowanie
|
U nas na szczęście pieluszka do buźki, smoczek, do kołyski i sam zasypia. Jak nie może czasem zasnąć to zapodaje Cichą Noc😁😁😁 umiejętności wokalnych to ja nie mam, Ale póki młody się nie krzywi, to można sobie czasem pośpiewać😆😆😆
|
|
|
|
|
#3735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, no trzeba pracować nad tym, żeby wątek tu nie umarł! Ja też wolę tu niż na fejsie, więc postaram się coś poskrobać ![]() Ja nie mam prezentów i nie kupuję. Nie i basta. Nie mam na to siły ![]() Mój kartofel nie chce spać, tż wypoczęty po "szkoleniu" integracyjnym, na nartach se pojeździł, łoscypki pojadł, na karałoke pośpiewał. A ja nie mam czasu nóg ogolić :P Lecę na matę czytać książeczki. trzymajcie się, papa! |
|
|
|
|
|
#3736 |
|
Zadomowienie
|
Kasza zazdroszczę, że Ci tak mały zasypia :-D. Mój dba o to by bicki mamy były twarde i na rękach lulanie co drzemke.
Po za tym od ok. Tygodnia cię się kierownikowi porobiło i mi w nocy wstaje jeść co 2 - 2.5 h, a od 5 do 10:30 około ma przerwę nie zje nic skubany (wstaje kolo godziny) i potem głód go nachodzi dopiero i je pięknie co 3 h, a im bliżej nocy tym sobie skraca ten czas . Nie wiem jak go przestawić, dawniej miał dłuższą przerwę od 19 - 24/1 i spał nam wtedy też od 20. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3737 |
|
Zadomowienie
|
U nas T maruda dziś straszna. Dziś miał tylko 2 drzemki ale kazda prawie 2 godz a ze wstał o 9 to już nie było czasu na trzecia. Teraz juz zasypia a w zasadzie śpi. Ale dziś to zupełnie niczym się nie zajął tylko ręce, noszenie, bujanie. Ciekawe jaka będzie noc, ale po słabej wczorajszej na nic dobrego się nie nastawiam. Nie wiem czy coś go boli czy zęby ale dziś oboje z tz byliśmy wykończeni.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3738 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Kasza, Chmurka witajcie
Powiem Wam, że zdecydowanie tutaj bardziej mi się podoba, fajnie byłoby gdyby jednak wątek nie umarł. Będę się starała tutaj pisać. Cytat:
Cytat:
. Chyba sie nei chwaliłam - ostanio (nie chcę zapeszyć) jest trochę lepiej z wyrywaniem się przy jedzeniu Cytat:
Bodajże bursztynek rozszerza dietę ze względu na małe przyrosty z ładnym efektem. W kwestii wyparzania, to ja wprawdzie kp ale prawie codziennie odciągam mleko i dokarmiam przez sns. Sprzęty wyparzam raz dziennie. |
|||
|
|
|
|
#3739 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Dziś ciężki dzień zmęczona jak nigdy ![]() Julanna nie jesteś sama z prezentami ja też taki nie ogar ![]() Kocie ja się stąd nie wybieram nigdzie, lubię to forum i do puki będzie z kim pisać to zawsze coś skrobnę. Nie powiem bo na FB też się udzielam ale do forum mam sentyment ![]() Zdrowia dla białego super że się prezent spodobał tż ale jak wszystko u facetów musi nabrać mocy urzędowej i jak to faceci, wiedzą że muszą coś zrobić i nie trzeba im o tym przypominać co pół roku ![]() Część chmurka fajnie że jednak zdecydowałaś się popisać z nami moja miała słaby przyrost masy przez 1,5 miesiąca ale odziwo była w okolicy 50 centyla zdecydowałam się na rozszerzanie diety po skończonym 4 miesiącu bo ja mam mało mleka a ona nie chce butli i u nas duża zmiana zaczęła, ładnie przybierać na wadze i ja przestałam się denerwować.Kasza ale miałaś przeprawę przy tych porodach. Współczuję. Summer to ładnie się wybawił twój ślubny teraz prezesa do tż i zamykaj się w łazience golić te nogi i co tam jeszcze masz ![]() Oj aniama ciężki czas u was nastał, ale faktycznie może to ząbki. Moja L też dzisiaj u moich rodziców nie była rewelacyjna pewnie dlatego że ich dawno nie widziała. Zostawiłam ja na chwilę z moją mamą bo poszłam do sąsiada a ona wpadła w taka histerię że szok, nie było mnie może z 15 minut a jak wróciłam to aż się trzęsła z płaczu. Dziś u nas maleńki sukces Lidka w końcu zaczęła łapać swoje nogi i wkładać do buzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Kasza !
|
|
|
|
|
#3741 |
|
Raczkowanie
|
Witam witam wszystkich😊😊😊
Fajnie, że forum się znów rozkręciło😊 Taaa moje porody nie były lekkie, Ale było-minelo, staram się o tym nie pamiętać i podziwiam dziewczyny, które chcą się pokroić na życzenie, no ale każda ma jakieś swoje powody pewnie.🙂 Aaska tak póki co Mati zasypia super, mam nadzieję, że tak mu zostanie. Córcia też tak miała...do czasu zabkowania... Raaany to były czasy, spać nie mogła, bo dziąsła bolały, budziła się z ogromnym krzykiem w nocy, nie spała po 3 h i tak z nią lazilismy na zmianę z mężem po mieszkaniu po nocy, bo jak tylko była odłożona, to ryk...a o 5.30 wstawałam do pracy...takze tego... Aniama nam na zabki pomagał trochę żel Dentinox N bodajże, podawałam też Camilie, niby to środek homeopatyczny, nie wiem czy on działał czy nie, w kryzysie próbowałam wszystkiego🙂🙂🙂 no i paracetamol w ostateczności😊 Lecę spać, bo pewnie koło 1-2 pobudka na mleczko😊 ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- PS i brawa dla Lidki😊 za kolejny mały sukces😊 |
|
|
|
|
#3742 |
|
Zadomowienie
|
Mały dziś z Tż został dosłownie 45 min jak byłam w kosciele i nie chciał mu zasnąć i krzyczał o jak wróciłam jaki był wytytyrany ize już wieczorem nie zostaje itd... A jak teraz musiałam lulac na noc godzinę bo coś zasnąć nie mógł to tego nie widzi.... Ogólnie jeszcze te teksty,ze nie ma kiedy odpocząć itd..wr.. A kryzys chwilowy nastał, tak jakbyn ja cały dzień odpoczywala...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3743 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasza witaj - pisz pisz, bwdzuemy sie odzywac
![]() Ja wyparzam butelki na az dziennie, ale zadtanawiam sie nad steryluzatorem. To raczej gadżet, czy taki must have ? Ja prezentow jeszcze wgl nie mam, ale to standard u nas, wszystko na ostatnią chwilę haha Chmurka cześć ! Summer po co ma zime golic nogi ? Ja tam zapuszczam, cieplej będzie ![]() Dziewczyny, a kiedy wyciagacie te wkladki niemowlęce z fotelikow samochodowych ? Myslicie, ze to juz ?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3744 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
nic się nigdy sami nie domyślą trzeba mówić do nich dużymi literami.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#3745 | |
|
Zadomowienie
|
My wyjelismy wkładkę ok Mc temu, ale widać było, że już źle siedzi z wkładka. Wydaje mi się, że to zależy od dziecka mój jest dosyć długi i ubity, teraz ma ok. 70 cm i trochę ponad 7 kg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
, ale się Wam tu pozalilam i mi lepiej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aaska oj znam to - u mnie też zawsze marudzenie, że jaki on zmęczony, że kawy nawet nie może w spokoju wypić... a ja czasem obiad jem na kolację i tego nie zauważa ![]() Moja M. dopiero zasnęła ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- Ej coś puka na tarasie (mieszkam na parterze). Boję się. Idę spać
|
|
|
|
|
|
#3747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jak? Wiesz co to było? Witam się i ja Bączul jeszcze śpi, ale słyszę już jak się przeciąga jadł standardowo raz w nocy, ale o 6 rano! To 11h snu bez butelki! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3749 |
|
Zadomowienie
|
Witam. U nas znów średnia noc, ale u Tymka rozwinęło się przeziębienie. Katar się nasilił, zaczyna kaszleć, gorączki nie ma, ale może go coś boli. Pobawimy się zatem w lekarza dziś. Narazie na paracetamolu jedziemy. Ale czas kupić nebulizator. Ale i tak super ze tz już jest i nie dość ze śniadanie zrobi, zakupy to i wieczorem trochę się małym zajmie. Co do wkładki noworodkowej to nie wiem jaka Wy macie. U nas to był to był taki mały zagłówek i już dość dawno wyjęliśmy.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wczoraj (a raczej już dzisiaj) padłam jak kawka, w ogóle nie zarejestrowałam karmień, ale musiałam M. dawać ciągle jedną pierś, bo druga jak kamień. U nas dziś okropna pogoda - pada, wieje i ciemno... byle do wiosny
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.

zamawiałam i odsylalam te wszystkie buty (5 par)i kiecki (szt.10)aż w końcu trafiłam na akceptowalny zestaw 

na pewno wszystko się uda a Tymcio spisze się na medal
.

po powrocie zdążyłam się z mężem pokłócić, pogodzić i znów pokłócić więc nie ma u nas nudy
a ja dostałam 3 różne eyelinery chociaż mówiłam, żeby mikołaj mi podarował kredkę do brwi także tego hmmm może na gwiazdkę trafi

ciezko bylo nadrobic zalegloscie w czytaniu bo chyba 3 ni nie zagladalam sadzac ze nikt nie pisze, a tu prosze...
pozdrawiam wszystkie dziewczyny

. 

jadł standardowo raz w nocy, ale o 6 rano! To 11h snu bez butelki!