|
|
#2671 |
|
Dostojna peema.
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86345074]W dobrej wierze działałam
Ja nie mogę to Ty chociaż coś kup [/QUOTE]W sumie fajnie Ci, że jeszcze nie wiesz Największe emocje przed Tobą, ja pamiętam ten dreszczyk emocji tuż przed USG!
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko, co za myśli ![]() ![]() ![]() W każdym razie chodziło mi tylko o to, żeby mnie zwolnił z pracy, skoro pogoda tylko na leżenie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86345074]W dobrej wierze działałam
Ja nie mogę to Ty chociaż coś kup [/QUOTE]A jakieś przeczucia? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2674 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wolę się nie nastawiać, bo jak się moje dziecko znowu ustawi jak zawsze to się nic nie dowiem Ale zamierzam jakiegoś batona kupić i zjeść w poczekalni, może to pomoże ![]() Cytat:
Ja jakoś od początku z nastawieniem na dziewczynkę, ale wszyscy naokoło łącznie z TŻ czekają na płeć męską i zupełnie nie wiem czemu. Bo mój brat ma synów, TŻ kuzynki - synów, przydałoby się więcej bab Aczkolwiek ta skłonność do płci męskiej może być nie do przebicia.
|
||
|
|
|
#2675 | |||
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobry na rozgrzanie brzuszka przy kółkach czy ogólnych placzkach. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2677 |
|
Raczkowanie
|
u mnie było tak: mówię do męża: mam dla Ciebie niespodziankę... a on : co,w ciąży jesteś? taki toż, to był romantyzm
![]() staraliśmy się,więc wiedział czego się spodziewać mam wyniki krzywej, jest ok, na czczo 4,5 po 2 h 5. Więc idealnie. kolejne usg 6 lutego a 7 lutego wizyta u lekarza. |
|
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
Hehehe nieźle z tym powiadamianiem tz o ciążach
u mnie w pierwszej to mój od początku mówił że jestem w ciąży, a ja swoje że nie, że jaka ciąża i skąd itd...ale następnego dnia po prysznicu jak zobaczyłam jak mi cycki wywaliło to od razu leciałam po test, a potem po drugi, dla pewności... Dałam zapakowane tz jak wrócił z pracy, odpakowal, spytał co to jest, ja mu na to że jestem w ciąży. A mój tz " przecież wiem, już ci od kilku dni mówię że jesteś"A teraz to z kolei bardzo wcześnie zrobiłam, bo wprawdzie brzuch mnie bolał jak na okres, i ogólnie wszystko wskazywało na okres, ale jak mnie zaczął jajnik kłuć ( tak samo miałam przy pierwszej ciąży, na samym początku kłuł mnie jajnik) to stwierdziłam że tobie test. No i dzwonie do tz, akurat był w pracy, i mówię mu że test mi wyszedł, a on mi na to że coś tak przeczuwal 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za drugim razem włożyłam malutki skarpetki do szuflady Tuśki i mu powiedziałam,żeby przyniósł Tusi skarpetki, on otworzył szufladę, wyjął skarpetki Tusi, potem jakby zawrócił, otworzył jeszcze raz i wyjął TE skarpetki i mówi "ej ale tutaj piszę Newborn" haha dobrą miał minę. A potem obowiązkowo Jacka dostał ![]() No i teraz czekałam dłużej, bo aż tydzień z tą informacją, ale to dlatego,że były urodziny Tusi i nie chciałam,żeby chlapnął z przejęcia Goście wyszli, on wpadł akurat w jakiś melanholijny nastrój, jak te nasze dzieci rosną itp, wtedy wyjęłam buciki zawieszone, oczywiście na Jacku i powiedziałam "No to będziesz mieć jeszcze jednego bobaska, żeby się nacieszyć" haha. On na serio płakał ze szczęścia![]() PS. nie ma problemu z alkoholem, my bardzo rzadko pijemy alkohol. Ale jak już pije to lubi właśnie coś lepszego, whisky najlepsze ![]() [1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86344819]Daj nr to powiem ![]() ![]() W smyku -50% na ciuszki no ale tak już jest od 2 tygodni Jakiśczas temu dawali ejszcze dodatkowe -15%... jeszcze 8 dni...![]() Cytat:
|
|
#2680 |
|
Dostojna peema.
|
Fajny pomysł z tym Jackiem Danielsem Butterfly
|
#2681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to w sumie w pewnym sensie mamy podobne historie!! ![]() Z tym,że ty jesteś spontaniczna i od razu powiedziałaś. A ja to ja. Zawsze wszystko zaplanowane do perfekcji, zero spontaniczności. Mój mąż na to narzeka ale jestem jaka jestem[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86345216]Wolę się nie nastawiać, bo jak się moje dziecko znowu ustawi jak zawsze to się nic nie dowiem Ale zamierzam jakiegoś batona kupić i zjeść w poczekalni, może to pomoże ![]() Ja jakoś od początku z nastawieniem na dziewczynkę, ale wszyscy naokoło łącznie z TŻ czekają na płeć męską i zupełnie nie wiem czemu. Bo mój brat ma synów, TŻ kuzynki - synów, przydałoby się więcej bab Aczkolwiek ta skłonność do płci męskiej może być nie do przebicia.[/QUOTE]też się boję nastawiać. Masakraaaaaaaaaaaaa....wk urzam się już tą niewiedzą jak wszyscy robią zakupy, a ja nie I ciągle mnie ludzie pytają albo mają jakieś swoje teorie na co wyglądam itp...wkurza mnie to![]() I ja niestety nigdy nie mam przeczuć co do płci. Cytat:
no widzisz, oni to zawsze wiedzą, to my takie ślepe ![]() aczkolwiek ja przy Zosi na tyle świrowałam,że robiłam testy przed terminem @, totalna masakra
|
|
#2682 | ||
|
Konto usunięte
|
Fajnie poczytać takie historie
![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
Mój 7 lat temu dostała jakaś tam porządniejszą wódkę i tak ją trzyma na pępkowe do dziś Śmiałam się, że jak ją otworzy to już kopać nie będzie Cytat:
Mnie też każdy o to pyta, nawet moja dentystka co wizytę czy już wiem ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- A tak w ogóle to jakieś mdłości mnie dopadły po obiedzie i chyba się położę
|
||
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2685 | |
|
Zadomowienie
|
heeejka
fajne historie mi spóźniał się okres więc pojechaliśmy do apteki po testy. Bara bara było w dni płodne więc mieliśmy pełną świadomość że dzidzia może z tego wyjść. Aż się zdziwiłam bo mój tż na początku naszego związku nie chciał mieć zbytnio dzieci i nie raz go namawiałam a od kilku miesięcy on zaczął mówić że to najwyższy czas itd. Od razu wyszły dwie mocno czerwone krechy. Ucieszył się chyba nawet bardziej niż ja także u nas nie było żadnej niespodzianki. dziewczyny, ze smyka zamawiacie na stronie czy jedziecie do sklepu? cholera nie mogę przekonać się do zakupów internetowych. A u Was jak? większość zamawiacie przez internet? ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2686 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
No ja niestety nie umiem trzymać języka za zębami, wszystko tż od razu wygadam. U nas mówi się, że wódka z wesela powinna zostać na chrzciny, nam trochę po weselu wódki zostało, ale dużo się imprezowało... I w efekcie jedną butelkę małżonek zostawił na tę okoliczność. Swoją drogą trafiłam na jakąś dyskusję na grupie rodzicielskiej z mojego miasta o cenach talerzyków za chrzciny i zagięło mnie, między 90 a 120 zł, a to przecież bez alkoholu i tortu, a jeszcze kościół, ubranie dla dzieciaka. Niby o tym jeszcze nie myślę, ale mój tż ma sporą rodzinę, więc u nas na chrzcinach będzie 40-50 osób. Nie da się tej liczby w żaden sposób ograniczyć. Także przyjdzie nam jeszcze wyjąć parę ładnych tysi na chrzciny
|
|
#2687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
chyba większy dreszczyk emocji co do płci jest u mnie teraz w trzeciej ciąży, w drugiej też był. W pierwszej w sumie było wszystko jedno
|
#2689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam zostały 3 kartony wódki z wesela, prawie na chrzciny ![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2690 | ||
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
Pewnie o tym już pisałaś, ale tu tyle informacji się zbiera na tym forum, że nie nadążam ![]() Cytat:
![]() Dziś wzięłam się za porządki w szafkach z ryżami, kaszami, mąkami... Powiem Wam, że masakra, ile tego wszystkiego tam było, wywaliłam też masę rzeczy, wszystko wymyłam konkretnie, zobaczyłam ile czego mam. W planach na ten tydzień jeszcze porządek w szafce ze sztućcami, przyprawami i garnkami. Na przyszły tydzień planuję porządki w łóżku - tzn. mam podnoszone łóżko ze skrzynią, tam też się zebrało sporo rzeczy niepotrzebnych, jakichś torebek, poszewek, huk wie czego. Dobrze, że szafy już mam w miarę ogarnięte i znalazło się tam sporo miejsca na rzeczy młodego. Oglądam w internetach, jak ludzie umieją się zorganizować na małym metrażu i wpadłam w taką obsesję trochę ograniczania zbędnych rzeczy wokół mnie. Np. chcę zainwestować w czytnik i wywieźć większość książek do teściów czy rodziców w kartonach. Ale ja mam ich naprawdę mnóstwo, setki w małym mieszkaniu. Leży to i się kurzy. Czekają na lepszy czas w nowym domu - wtedy na pewno stanie w salonie konkretny regał żeby je wyeksponować, sporo w nie w końcu zainwestowałam Ta obsesja porządków też jest związana z tym, że na razie brzuch mały i mogę dużo zrobić nawet mimo bólu kręgosłupa. Przewiduję, że to moje ostatnie podrygi w tej kwestii, w marcu-kwietniu już tak fajnie nie będzie. Także ostateczne wypolerowanie mieszkania przed powiększeniem rodziny zostawię mężowi.
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przy młodym robiłam test w pracy, nianią wtedy byłam, młoda spała, a ja hyc do łazienki. Pamiętam, że obudziłam się wtedy z przeczuciem, że coś jest nie tak. Po pracy pojechałam po skarpetki i mu dałam prezent. A teraz już jak wracaliśmy znad morza to wiedziałam, że pykło. Jakoś tak podświadomie.. Dwa tygodnie później, na 5 dni przed okresem poszłam po test. No i jak byk krecha. Oczywiście za telefon do kumpeli i "k.... Kacha jestem w ciąży" i mega płacz
pojechałam po body do Tesco i akurat jak wracałam to on poszedl z młodym i znajomymi na lody do kawiarni to dołączyłam. Dałam mu na osobnosci to mu się oczka zaszkliły i tylko mu powtarzałam w kółko "a nie mówiłam, a nie mówiłam!" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2692 |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam dzisiaj piękny kombinezon na przyszłą zimę.Oczywiście w promocji za 1/4 ceny
jestem mega zadowolona
|
|
|
|
#2693 | ||
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
Nigdy do końca nie rozumiem, czy chciałaś i planowałaś ciążę czy nie, bo płakałaś, że jesteś w ciąży a akurat pracę dostałaś a jednocześnie chyba pisałaś wcześniej, że od jakiegoś czasu się starałaś? Cytat:
![]() Przyszedł ten moment, że zaczęłam brzydnąć w ciąży. Serio, stwierdzam suchy fakt. Do tej pory bardzo dobrze wyglądałam - i ja to widziałam, i inni. A w tym 6 miesiącu zaczął się jakiś wysyp pryszczy, włosy mi się ciągle przetłuszczają, tycie takie konkretne się chyba zaczęło, ale tu akurat się nie żalę, w końcu jestem w ciąży, to nic innego się nie spodziewałam. Cycki jakieś wielkie się zrobiły ale w taki mało atrakcyjny sposób, jeszcze ja zawsze jedną mialam większą od drugiej, więc różnica się uwidoczniła xD No czuję się bardzo nieatrakcyjnie i naprawdę gorzej wyglądam. Wy widzicie już jakieś zmiany tego typu w sobie czy nie bardzo?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2694 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lilly, co Ty mówisz? U mnie z włosami i cerą zupełnie odwrotnie - zawsze mi się przetłuszczały, a teraz nic. Wyprysków praktycznie żadnych, wcześniej wychodziły mi przed okresem, a teraz okresu brak to i problem się rozwiązał Co do tycia, to niestety dla mnie też przyszedł ten moment. Przyładowałam już 4 kg, brzuch mi wyszedł, do tego zatrzymuję wodę i ciało mam jak galareta. No i te bolące plecy... Ale dla mnie i tak póki nie ma rozstępów, to nie ma tragedii Też czuję się nieatrakcyjnie, głównie przez brak aktywności fizycznej. Chodzę niby na basen, ale to nie to, bo zawsze uwielbiałam takie konkretne cardio i to uczucie zmęczenia po treningu. Teraz nie mogę się doprowadzać to takiego stanu, bo brzuch mi twardnieje i mam skurcze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2696 |
|
Konto usunięte
|
Ja od początku tej ciąży mam niefajne objawy tj. pryszcze, przetłuszczające się włosy (choć wcześniej były suche, bo są kręcone), pocę się, no i cycki to mi już 2 rozmiary poszły w górę. Jak mi jeszcze 2 urosną przed porodem (bo tak czytałam) to nie wiem skąd ja wygodny stanik z taką michą wynajdę.
N4TI Piękne Edytowane przez e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 Czas edycji: 2019-01-09 o 13:38 |
|
|
|
#2697 |
|
Rozeznanie
|
Mysia, N4TI piękne ciuszki 😊😊
Co do wyglądu to mi też cycki urosły. Aż troszkę źle mi z tym. Zawsze miałam miseczkę B, teraz D. Ale nie będę narzekać 😀 |
|
|
|
#2698 |
|
Rozeznanie
|
Ja przytyłam na razie 2,5 kg. Ale bardziej przeraża mnie puchnięcie... Normalnie noszę rozmiar buta 37, z córką od 33-34 tygodnia nosiłam buty 41 takie miałam stopy. Idąc do porodu ledwo mogłam chodzić, toteż był jeden z powodów CC. Teraz mam 22 TC, jutro 23 się zaczyna, a ja już mam stopy opuchnięte
![]() Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2699 |
|
Zakorzenienie
|
Lilly chciałam, staraliśmy się, ale przypadkiem wpadła praca i już wtedy nie chciałam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2700 |
|
Konto usunięte
|
Mysia A jaki rozmiar wzięłaś tego kombinezonu? Bo teraz wyprzedaże i też się zastanawiam czy nie kupić na zimę, ale nie wiem czy 68 czy może lepiej 74?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:56.

Ja nie mogę to Ty chociaż coś kup
[/QUOTE]

Darlam sie przy drugim uchu jak glupia 

pojechałam po body do Tesco i akurat jak wracałam to on poszedl z młodym i znajomymi na lody do kawiarni to dołączyłam. Dałam mu na osobnosci to mu się oczka zaszkliły