Mamusie majowe 2019, cześć 2 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-09, 10:37   #2671
Lilly Greace
Dostojna peema.

Dot.: Mamusie majowe 2019, cześć 2

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86345074]W dobrej wierze działałam Ja nie mogę to Ty chociaż coś kup Jakbym płeć znała to bym coś wzięła, a tak to czekam, może się doczekam [/QUOTE]

W sumie fajnie Ci, że jeszcze nie wiesz Największe emocje przed Tobą, ja pamiętam ten dreszczyk emocji tuż przed USG!
Stary 2019-01-09, 10:46   #2672
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
A co? Chciałabyś się z Nim położyć?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

O matko, co za myśli
W każdym razie chodziło mi tylko o to, żeby mnie zwolnił z pracy, skoro pogoda tylko na leżenie

Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-09, 10:46   #2673
Elsabel
Zakorzenienie

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86345074]W dobrej wierze działałam Ja nie mogę to Ty chociaż coś kup Jakbym płeć znała to bym coś wzięła, a tak to czekam, może się doczekam [/QUOTE]

A jakieś przeczucia?

Stary 2019-01-09, 10:51   #2674
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
W sumie fajnie Ci, że jeszcze nie wiesz Największe emocje przed Tobą, ja pamiętam ten dreszczyk emocji tuż przed USG!

Wolę się nie nastawiać, bo jak się moje dziecko znowu ustawi jak zawsze to się nic nie dowiem Ale zamierzam jakiegoś batona kupić i zjeść w poczekalni, może to pomoże

Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
A jakieś przeczucia?

Ja jakoś od początku z nastawieniem na dziewczynkę, ale wszyscy naokoło łącznie z TŻ czekają na płeć męską i zupełnie nie wiem czemu. Bo mój brat ma synów, TŻ kuzynki - synów, przydałoby się więcej bab Aczkolwiek ta skłonność do płci męskiej może być nie do przebicia.
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-09, 11:12   #2675
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez sysa09 Pokaż wiadomość
Pamietam, ze moja mama zabrala mnie na przebicie uszu jak mialam 4-5 lat, pamietam cale przekluwanie jak dzis Darlam sie przy drugim uchu jak glupia

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
ja przy drugim już wiedziałam że będzie bolało, poruszyłam się i mam krzywo przekłute

Cytat:
Napisane przez patrycjakarabasz Pokaż wiadomość
Oliwka miała coś około 4 lat. Na pewno już chodziła do przedszkola i sama prosiła o kolczyki. Za to dziecię mojej kuzynki ma 1,5 roku i od 4 miesiąca życia ma kolczyki :-/

Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka
to już przesada i wydaje mi się niebezpieczne...

Cytat:
Butterfly, dobra historia z tą Twoją ciążą Życie jest nieprzewidywalne
Ja też się w śmieszny sposób dowiedziałam,że jestem w ciąży, nie wiem czy to opisywałam tutaj ale to jest chora historia. Podobnie w sposób dziwaczny dowiedział się o naszej ciąży mój mąż. W filmach to wyglądało inaczej - myślałam, że jak zajdę to dam ojcu dziecka w prezencie jakieś buciki czy skarpetki, a rzeczywistość okazała się... xDDDD
ja mojemu zrobiłam napis na lightbox

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-09, 11:40   #2676
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
Tak, teraz byłam na połówkowych. Łożysko na przedniej ścianie, szyjka 31 mm, dzieć 349 gramów, więc nieduży.

Ja szyjka 31 mm, więc niby ok, ale gin się kazał oszczędzać.

Sq, pytałam się post wcześniej po co woreczek z pestkami, bo widziałam na liście.

Dobre pytanie o narządy damskie

Chyba nawet Cię zacytowalam a nie odpisałam.
Dobry na rozgrzanie brzuszka przy kółkach czy ogólnych placzkach.

Stary 2019-01-09, 12:00   #2677
mysia1103
Raczkowanie

u mnie było tak: mówię do męża: mam dla Ciebie niespodziankę... a on : co,w ciąży jesteś? taki toż, to był romantyzm
staraliśmy się,więc wiedział czego się spodziewać

mam wyniki krzywej, jest ok, na czczo 4,5 po 2 h 5. Więc idealnie.

kolejne usg 6 lutego a 7 lutego wizyta u lekarza.
mysia1103 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-01-09, 12:16   #2678
agadzie
Zakorzenienie

Hehehe nieźle z tym powiadamianiem tz o ciążach u mnie w pierwszej to mój od początku mówił że jestem w ciąży, a ja swoje że nie, że jaka ciąża i skąd itd...ale następnego dnia po prysznicu jak zobaczyłam jak mi cycki wywaliło to od razu leciałam po test, a potem po drugi, dla pewności... Dałam zapakowane tz jak wrócił z pracy, odpakowal, spytał co to jest, ja mu na to że jestem w ciąży. A mój tz " przecież wiem, już ci od kilku dni mówię że jesteś"
A teraz to z kolei bardzo wcześnie zrobiłam, bo wprawdzie brzuch mnie bolał jak na okres, i ogólnie wszystko wskazywało na okres, ale jak mnie zaczął jajnik kłuć ( tak samo miałam przy pierwszej ciąży, na samym początku kłuł mnie jajnik) to stwierdziłam że tobie test. No i dzwonie do tz, akurat był w pracy, i mówię mu że test mi wyszedł, a on mi na to że coś tak przeczuwal 🤣

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-09, 12:17   #2679
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Butterfly, dobra historia z tą Twoją ciążą Życie jest nieprzewidywalne
Ja też się w śmieszny sposób dowiedziałam,że jestem w ciąży, nie wiem czy to opisywałam tutaj ale to jest chora historia. Podobnie w sposób dziwaczny dowiedział się o naszej ciąży mój mąż. W filmach to wyglądało inaczej - myślałam, że jak zajdę to dam ojcu dziecka w prezencie jakieś buciki czy skarpetki, a rzeczywistość okazała się... xDDDD
U mnie za pierwszym razem były buciki w pudełku + Jack Daniels,żeb mógł poświętować.
Za drugim razem włożyłam malutki skarpetki do szuflady Tuśki i mu powiedziałam,żeby przyniósł Tusi skarpetki, on otworzył szufladę, wyjął skarpetki Tusi, potem jakby zawrócił, otworzył jeszcze raz i wyjął TE skarpetki i mówi "ej ale tutaj piszę Newborn" haha dobrą miał minę. A potem obowiązkowo Jacka dostał

No i teraz czekałam dłużej, bo aż tydzień z tą informacją, ale to dlatego,że były urodziny Tusi i nie chciałam,żeby chlapnął z przejęcia Goście wyszli, on wpadł akurat w jakiś melanholijny nastrój, jak te nasze dzieci rosną itp, wtedy wyjęłam buciki zawieszone, oczywiście na Jacku i powiedziałam "No to będziesz mieć jeszcze jednego bobaska, żeby się nacieszyć" haha. On na serio płakał ze szczęścia

PS. nie ma problemu z alkoholem, my bardzo rzadko pijemy alkohol. Ale jak już pije to lubi właśnie coś lepszego, whisky najlepsze

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86344819]Daj nr to powiem
W smyku -50% na ciuszki [/QUOTE]

no ale tak już jest od 2 tygodni Jakiśczas temu dawali ejszcze dodatkowe -15%... jeszcze 8 dni...

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
W teorii jednak boli a nie pamięta. Podobno nie pamięta się pierwszych 3 lat życia bo wychodzące zęby to taki ból że ludzie by używali własnej traumy jako argument na "nie" żeby mieć dzieci... Tak twierdzi moja koleżanka pielęgniarka. Ile w tym prawdy
? Nie wiem...
2.8 więc nie mało. Ale w 4tyg spadła z 3.6 na 2.8. Więc aby dalej nie spadall mam się oszczędzać. Szczególnie że u mnie to prawdopodobnie przez chorobę i że organizm walczy i jakoś o ciazy zapomniał plus to było w 21tc gdzie to nie byłby przedwczesne poród a jeszcze poronienie bo mała miała 400g... A co? Chciałabyś się z Nim położyć?

Matko córek. Jak nazywacie swoje narządy? Mój synek ma siusiak (mówiłam penis ale od siusiu mu się tak łatwiej mówi... A mama? "mama nie ma" ) jakieś rady?

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

W rossmanie 2+2 na rzeczy eko. Niektóre dla dzieci wchodzą!

Wchodzi też jedzenie!

no było z tym trochę problemu, w końcu jakoś się przyjęło Pipi

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-09, 12:23   #2680
Lilly Greace
Dostojna peema.

Fajny pomysł z tym Jackiem Danielsem Butterfly Ja swojemu może zostawię w domu jak będę szła do szpitala, żeby miał jak na pępkowe koledzy wpadną, bo myślę, że bez tego się nie obędzie.
Stary 2019-01-09, 12:24   #2681
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Przeglądam właśnie, niektóre naprawdę fajne

Oj, u mnie to tak nie było.
Był długi weekend, byliśmy na weselu 17 sierpnia, gdzie sporo wypiłam, jadłam tatara i tak dalej. Potem, w niedzielę, wybraliśmy się na rowery ze znajomymi, gdzie zrobiliśmy 50 km, ledwo żyłam. Pamiętam, że gadałam wtedy z koleżanką, że biorę pod uwagę żeby zajść w ciążę w tym roku ale to na bank nie ten cykl, bo brzuch boli mnie jak na okres, ogólnie wszystko jak na okres, zresztą z jednego przytulanka no to proszę Was, bez przesady

W poniedziałek mieliśmy rocznicę ślubu, dalej czułam się jak na okres, nawet kupiłam tampony. Poszliśmy na kolację do knajpy, oczywiście jadłam tatara i piłam alkohol Potem był wtorek i przyszła środa, ciągle czułam się jak na okres, z tą małą różnicą, że nad ranem mnie jakoś cisnęło na siku mocno. No i w środę poszłam siku około 7 rano, tż jeszcze spał, bo na 9 szedł do pracy. W kibelku natchnęło mnie, że może bym zrobiła test tak dla wszystkiego - miałam dwa wśród kosmetyków, pewnie dużo kobiet ma jakieś testy w razie czego. Zrobiłam go, czekałam z 10 minut, jak wół jedna kreska no to wyrzuciłam do kosza i poszłam spać.

Jak tż zbierał się do pracy to miał wyrzucić śmieci. Coś mnie wtedy tknęło, pobiegłam do łazienki i myślę, że ten test przecież na wierzchu, po co ma go widzieć, skoro nic z tego nie wyszło? Więc sama postanowiłam wyjąć ten worek i dać mu zamknięty czy tam test głębiej w te śmieci wsadzić, coś takiego. Otwieram kosz a tam na tym teście dosłownie cień cienia cienia drugiej kreski. Było to po dłuższym czasie od zrobienia testu więc nic nie musiało oznaczać, ale ja po prostu wiedziałam. Z emocji zaczęłam się drzeć jak jakaś wystraszona, tż który już był w butach do wyjścia wpadł do łazienki, bo myślał, jak potem mówił, że jakiegoś robaka zobaczyłam czy coś. Dobry mi robak :P A ja stoję w tym kiblu, test w ręce, ręce mi się trzesą, ja coś tam krzyczę czy on wie co to oznacza czy coś takiego. No nijak to nie było romantyczne, on się patrzy na ten test, na którym naprawdę nic nie widać prawie. Ja usiadłam aż na podłodze z wrażenia i zaczęłam płakać i mówić, że to na pewno to, że ja wiem. Powiedział, że się cieszy, ale żebyśmy poczekali, bo tu przecież nic nie widać i tyle, poszedł do pracy:P

A ja wysłałam fotę testu koleżance na messenger, czy to ciąża powiedziała, że tak, że też miała taką bladą krechę. Poszłam na betę i wszystko było jasne. Romantyzm w pytę. :P Może poprawię się przy dziecku nr 2

no to w sumie w pewnym sensie mamy podobne historie!!

Z tym,że ty jesteś spontaniczna i od razu powiedziałaś. A ja to ja. Zawsze wszystko zaplanowane do perfekcji, zero spontaniczności. Mój mąż na to narzeka ale jestem jaka jestem

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86345216]Wolę się nie nastawiać, bo jak się moje dziecko znowu ustawi jak zawsze to się nic nie dowiem Ale zamierzam jakiegoś batona kupić i zjeść w poczekalni, może to pomoże

Ja jakoś od początku z nastawieniem na dziewczynkę, ale wszyscy naokoło łącznie z TŻ czekają na płeć męską i zupełnie nie wiem czemu. Bo mój brat ma synów, TŻ kuzynki - synów, przydałoby się więcej bab Aczkolwiek ta skłonność do płci męskiej może być nie do przebicia.[/QUOTE]

też się boję nastawiać. Masakraaaaaaaaaaaaa....wk urzam się już tą niewiedzą jak wszyscy robią zakupy, a ja nieI ciągle mnie ludzie pytają albo mają jakieś swoje teorie na co wyglądam itp...wkurza mnie to
I ja niestety nigdy nie mam przeczuć co do płci.

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Hehehe nieźle z tym powiadamianiem tz o ciążach u mnie w pierwszej to mój od początku mówił że jestem w ciąży, a ja swoje że nie, że jaka ciąża i skąd itd...ale następnego dnia po prysznicu jak zobaczyłam jak mi cycki wywaliło to od razu leciałam po test, a potem po drugi, dla pewności... Dałam zapakowane tz jak wrócił z pracy, odpakowal, spytał co to jest, ja mu na to że jestem w ciąży. A mój tz " przecież wiem, już ci od kilku dni mówię że jesteś"
A teraz to z kolei bardzo wcześnie zrobiłam, bo wprawdzie brzuch mnie bolał jak na okres, i ogólnie wszystko wskazywało na okres, ale jak mnie zaczął jajnik kłuć ( tak samo miałam przy pierwszej ciąży, na samym początku kłuł mnie jajnik) to stwierdziłam że tobie test. No i dzwonie do tz, akurat był w pracy, i mówię mu że test mi wyszedł, a on mi na to że coś tak przeczuwal 🤣

no widzisz, oni to zawsze wiedzą, to my takie ślepe

aczkolwiek ja przy Zosi na tyle świrowałam,że robiłam testy przed terminem @, totalna masakra

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-01-09, 12:32   #2682
Konto usunięte

Fajnie poczytać takie historie U nas zero niespodzianki, bo ja po prostu nie spodziewałam się wyższej bety hcg. A tydzień po tym już wylądowałam na pogotowiu, także ledwo się człowiek nacieszył. Na szczęście historia będzie mieć swój happy end

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Fajny pomysł z tym Jackiem Danielsem Butterfly Ja swojemu może zostawię w domu jak będę szła do szpitala, żeby miał jak na pępkowe koledzy wpadną, bo myślę, że bez tego się nie obędzie.

Mój 7 lat temu dostała jakaś tam porządniejszą wódkę i tak ją trzyma na pępkowe do dziś Śmiałam się, że jak ją otworzy to już kopać nie będzie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

też się boję nastawiać. Masakraaaaaaaaaaaaa....wk urzam się już tą niewiedzą jak wszyscy robią zakupy, a ja nieI ciągle mnie ludzie pytają albo mają jakieś swoje teorie na co wyglądam itp...wkurza mnie to
I ja niestety nigdy nie mam przeczuć co do płci.

Mnie też każdy o to pyta, nawet moja dentystka co wizytę czy już wiem

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

A tak w ogóle to jakieś mdłości mnie dopadły po obiedzie i chyba się położę
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-09, 12:37   #2683
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

dziewczyny wlasnie dostalam od kolezanki body i buciki Dear Eco z bawelny pima.. cudowne w dotyku i w ogole przesliczne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 49561053_1291833504313484_4705891375831318528_n.jpg (55,6 KB, 48 załadowań)
Stary 2019-01-09, 12:40   #2684
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
dziewczyny wlasnie dostalam od kolezanki body i buciki Dear Eco z bawelny pima.. cudowne w dotyku i w ogole przesliczne

Śliczne

Stary 2019-01-09, 12:46   #2685
AgataAgata9090
Zadomowienie

heeejka fajne historie mi spóźniał się okres więc pojechaliśmy do apteki po testy. Bara bara było w dni płodne więc mieliśmy pełną świadomość że dzidzia może z tego wyjść. Aż się zdziwiłam bo mój tż na początku naszego związku nie chciał mieć zbytnio dzieci i nie raz go namawiałam a od kilku miesięcy on zaczął mówić że to najwyższy czas itd. Od razu wyszły dwie mocno czerwone krechy. Ucieszył się chyba nawet bardziej niż ja także u nas nie było żadnej niespodzianki.

dziewczyny, ze smyka zamawiacie na stronie czy jedziecie do sklepu? cholera nie mogę przekonać się do zakupów internetowych. A u Was jak? większość zamawiacie przez internet?

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
śliczne
AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-09, 12:52   #2686
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Pięknie wygląda!

No ja niestety nie umiem trzymać języka za zębami, wszystko tż od razu wygadam. U nas mówi się, że wódka z wesela powinna zostać na chrzciny, nam trochę po weselu wódki zostało, ale dużo się imprezowało... I w efekcie jedną butelkę małżonek zostawił na tę okoliczność. Swoją drogą trafiłam na jakąś dyskusję na grupie rodzicielskiej z mojego miasta o cenach talerzyków za chrzciny i zagięło mnie, między 90 a 120 zł, a to przecież bez alkoholu i tortu, a jeszcze kościół, ubranie dla dzieciaka. Niby o tym jeszcze nie myślę, ale mój tż ma sporą rodzinę, więc u nas na chrzcinach będzie 40-50 osób. Nie da się tej liczby w żaden sposób ograniczyć. Także przyjdzie nam jeszcze wyjąć parę ładnych tysi na chrzciny
Stary 2019-01-09, 12:53   #2687
sysa09
Zakorzenienie

Cytat:
O jaaa ! Słodkości
Cytat:
Napisane przez AgataAgata9090 Pokaż wiadomość
heeejka fajne historie mi spóźniał się okres więc pojechaliśmy do apteki po testy. Bara bara było w dni płodne więc mieliśmy pełną świadomość że dzidzia może z tego wyjść. Aż się zdziwiłam bo mój tż na początku naszego związku nie chciał mieć zbytnio dzieci i nie raz go namawiałam a od kilku miesięcy on zaczął mówić że to najwyższy czas itd. Od razu wyszły dwie mocno czerwone krechy. Ucieszył się chyba nawet bardziej niż ja także u nas nie było żadnej niespodzianki.

dziewczyny, ze smyka zamawiacie na stronie czy jedziecie do sklepu? cholera nie mogę przekonać się do zakupów internetowych. A u Was jak? większość zamawiacie przez internet?

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

śliczne
Ja tez zawsze bylam negatywnie nastawiona do zakupow przez internet, wole dotknac, popatrzec. Ale w ciazy mi to nie przeszkadza

30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-09, 12:53   #2688
butterfly20
Zakorzenienie

chyba większy dreszczyk emocji co do płci jest u mnie teraz w trzeciej ciąży, w drugiej też był. W pierwszej w sumie było wszystko jedno

Stary 2019-01-09, 12:54   #2689
sysa09
Zakorzenienie

Cytat:
Pięknie wygląda!

No ja niestety nie umiem trzymać języka za zębami, wszystko tż od razu wygadam. U nas mówi się, że wódka z wesela powinna zostać na chrzciny, nam trochę po weselu wódki zostało, ale dużo się imprezowało... I w efekcie jedną butelkę małżonek zostawił na tę okoliczność. Swoją drogą trafiłam na jakąś dyskusję na grupie rodzicielskiej z mojego miasta o cenach talerzyków za chrzciny i zagięło mnie, między 90 a 120 zł, a to przecież bez alkoholu i tortu, a jeszcze kościół, ubranie dla dzieciaka. Niby o tym jeszcze nie myślę, ale mój tż ma sporą rodzinę, więc u nas na chrzcinach będzie 40-50 osób. Nie da się tej liczby w żaden sposób ograniczyć. Także przyjdzie nam jeszcze wyjąć parę ładnych tysi na chrzciny
Zwróci się Nam zostały 3 kartony wódki z wesela, prawie na chrzciny

30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-01-09, 13:02   #2690
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
chyba większy dreszczyk emocji co do płci jest u mnie teraz w trzeciej ciąży, w drugiej też był. W pierwszej w sumie było wszystko jedno
To teraz pewnie byś chciała syna? Czy jednak trzecią córę? Pewnie o tym już pisałaś, ale tu tyle informacji się zbiera na tym forum, że nie nadążam

Cytat:
Napisane przez sysa09 Pokaż wiadomość
Zwróci się Nam zostały 3 kartony wódki z wesela, prawie na chrzciny

O to faktycznie, wódkę już macie

Dziś wzięłam się za porządki w szafkach z ryżami, kaszami, mąkami... Powiem Wam, że masakra, ile tego wszystkiego tam było, wywaliłam też masę rzeczy, wszystko wymyłam konkretnie, zobaczyłam ile czego mam. W planach na ten tydzień jeszcze porządek w szafce ze sztućcami, przyprawami i garnkami. Na przyszły tydzień planuję porządki w łóżku - tzn. mam podnoszone łóżko ze skrzynią, tam też się zebrało sporo rzeczy niepotrzebnych, jakichś torebek, poszewek, huk wie czego. Dobrze, że szafy już mam w miarę ogarnięte i znalazło się tam sporo miejsca na rzeczy młodego. Oglądam w internetach, jak ludzie umieją się zorganizować na małym metrażu i wpadłam w taką obsesję trochę ograniczania zbędnych rzeczy wokół mnie. Np. chcę zainwestować w czytnik i wywieźć większość książek do teściów czy rodziców w kartonach. Ale ja mam ich naprawdę mnóstwo, setki w małym mieszkaniu. Leży to i się kurzy. Czekają na lepszy czas w nowym domu - wtedy na pewno stanie w salonie konkretny regał żeby je wyeksponować, sporo w nie w końcu zainwestowałam Ta obsesja porządków też jest związana z tym, że na razie brzuch mały i mogę dużo zrobić nawet mimo bólu kręgosłupa. Przewiduję, że to moje ostatnie podrygi w tej kwestii, w marcu-kwietniu już tak fajnie nie będzie. Także ostateczne wypolerowanie mieszkania przed powiększeniem rodziny zostawię mężowi.
Stary 2019-01-09, 13:04   #2691
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ja przy młodym robiłam test w pracy, nianią wtedy byłam, młoda spała, a ja hyc do łazienki. Pamiętam, że obudziłam się wtedy z przeczuciem, że coś jest nie tak. Po pracy pojechałam po skarpetki i mu dałam prezent. A teraz już jak wracaliśmy znad morza to wiedziałam, że pykło. Jakoś tak podświadomie.. Dwa tygodnie później, na 5 dni przed okresem poszłam po test. No i jak byk krecha. Oczywiście za telefon do kumpeli i "k.... Kacha jestem w ciąży" i mega płacz zwłaszcza że dzień wcześniej podpisałam wstępne papiery w robocie pojechałam po body do Tesco i akurat jak wracałam to on poszedl z młodym i znajomymi na lody do kawiarni to dołączyłam. Dałam mu na osobnosci to mu się oczka zaszkliły i tylko mu powtarzałam w kółko "a nie mówiłam, a nie mówiłam!"

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-09, 13:12   #2692
mysia1103
Raczkowanie

Kupiłam dzisiaj piękny kombinezon na przyszłą zimę.Oczywiście w promocji za 1/4 ceny jestem mega zadowolona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20190109_140630.jpg (74,2 KB, 40 załadowań)
Stary 2019-01-09, 13:21   #2693
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja przy młodym robiłam test w pracy, nianią wtedy byłam, młoda spała, a ja hyc do łazienki. Pamiętam, że obudziłam się wtedy z przeczuciem, że coś jest nie tak. Po pracy pojechałam po skarpetki i mu dałam prezent. A teraz już jak wracaliśmy znad morza to wiedziałam, że pykło. Jakoś tak podświadomie.. Dwa tygodnie później, na 5 dni przed okresem poszłam po test. No i jak byk krecha. Oczywiście za telefon do kumpeli i "k.... Kacha jestem w ciąży" i mega płacz zwłaszcza że dzień wcześniej podpisałam wstępne papiery w robocie pojechałam po body do Tesco i akurat jak wracałam to on poszedl z młodym i znajomymi na lody do kawiarni to dołączyłam. Dałam mu na osobnosci to mu się oczka zaszkliły i tylko mu powtarzałam w kółko "a nie mówiłam, a nie mówiłam!"

Ty to jesteś zakręcona dziewczyna Nigdy do końca nie rozumiem, czy chciałaś i planowałaś ciążę czy nie, bo płakałaś, że jesteś w ciąży a akurat pracę dostałaś a jednocześnie chyba pisałaś wcześniej, że od jakiegoś czasu się starałaś?

Cytat:
Napisane przez mysia1103 Pokaż wiadomość
Kupiłam dzisiaj piękny kombinezon na przyszłą zimę.Oczywiście w promocji za 1/4 ceny jestem mega zadowolona
Fajny, uniwersalny

Przyszedł ten moment, że zaczęłam brzydnąć w ciąży. Serio, stwierdzam suchy fakt. Do tej pory bardzo dobrze wyglądałam - i ja to widziałam, i inni. A w tym 6 miesiącu zaczął się jakiś wysyp pryszczy, włosy mi się ciągle przetłuszczają, tycie takie konkretne się chyba zaczęło, ale tu akurat się nie żalę, w końcu jestem w ciąży, to nic innego się nie spodziewałam. Cycki jakieś wielkie się zrobiły ale w taki mało atrakcyjny sposób, jeszcze ja zawsze jedną mialam większą od drugiej, więc różnica się uwidoczniła xD No czuję się bardzo nieatrakcyjnie i naprawdę gorzej wyglądam. Wy widzicie już jakieś zmiany tego typu w sobie czy nie bardzo?
Stary 2019-01-09, 13:33   #2694
mysia1103
Raczkowanie

Cytat:
Ty to jesteś zakręcona dziewczyna Nigdy do końca nie rozumiem, czy chciałaś i planowałaś ciążę czy nie, bo płakałaś, że jesteś w ciąży a akurat pracę dostałaś a jednocześnie chyba pisałaś wcześniej, że od jakiegoś czasu się starałaś?

Fajny, uniwersalny

Przyszedł ten moment, że zaczęłam brzydnąć w ciąży. Serio, stwierdzam suchy fakt. Do tej pory bardzo dobrze wyglądałam - i ja to widziałam, i inni. A w tym 6 miesiącu zaczął się jakiś wysyp pryszczy, włosy mi się ciągle przetłuszczają, tycie takie konkretne się chyba zaczęło, ale tu akurat się nie żalę, w końcu jestem w ciąży, to nic innego się nie spodziewałam. Cycki jakieś wielkie się zrobiły ale w taki mało atrakcyjny sposób, jeszcze ja zawsze jedną mialam większą od drugiej, więc różnica się uwidoczniła xD No czuję się bardzo nieatrakcyjnie i naprawdę gorzej wyglądam. Wy widzicie już jakieś zmiany tego typu w sobie czy nie bardzo?
Ja ogólnie źle wyglądam ( wg mnie) od samego początku, bo szybko duzo przytyłam. Głównie w brzuch i cycki , co zawsze byly moim najwiekszym kompleksem. Teraz doszedl ból kości ogonowej, plus mega czeste zawroty glowy. A ze mam 3 pietrowy dom i czesto latam medzy pietrami, to takie przejscie z pierwszego pietra na drugie konczy sie osłabieniem. Czuje sie juz mega ociążała, wielka a gdzie jeszcze 8 i 9 miesiąc....

Stary 2019-01-09, 13:37   #2695
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:

Lilly, co Ty mówisz? U mnie z włosami i cerą zupełnie odwrotnie - zawsze mi się przetłuszczały, a teraz nic. Wyprysków praktycznie żadnych, wcześniej wychodziły mi przed okresem, a teraz okresu brak to i problem się rozwiązał Co do tycia, to niestety dla mnie też przyszedł ten moment. Przyładowałam już 4 kg, brzuch mi wyszedł, do tego zatrzymuję wodę i ciało mam jak galareta. No i te bolące plecy... Ale dla mnie i tak póki nie ma rozstępów, to nie ma tragedii Też czuję się nieatrakcyjnie, głównie przez brak aktywności fizycznej. Chodzę niby na basen, ale to nie to, bo zawsze uwielbiałam takie konkretne cardio i to uczucie zmęczenia po treningu. Teraz nie mogę się doprowadzać to takiego stanu, bo brzuch mi twardnieje i mam skurcze

Stary 2019-01-09, 13:37   #2696
Konto usunięte

Ja od początku tej ciąży mam niefajne objawy tj. pryszcze, przetłuszczające się włosy (choć wcześniej były suche, bo są kręcone), pocę się, no i cycki to mi już 2 rozmiary poszły w górę. Jak mi jeszcze 2 urosną przed porodem (bo tak czytałam) to nie wiem skąd ja wygodny stanik z taką michą wynajdę.

N4TI
Piękne

Edytowane przez e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Czas edycji: 2019-01-09 o 13:38
Stary 2019-01-09, 13:55   #2697
Monia858585
Rozeznanie

Mysia, N4TI piękne ciuszki 😊😊

Co do wyglądu to mi też cycki urosły. Aż troszkę źle mi z tym. Zawsze miałam miseczkę B, teraz D. Ale nie będę narzekać 😀
Monia858585 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-01-09, 13:59   #2698
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Ja przytyłam na razie 2,5 kg. Ale bardziej przeraża mnie puchnięcie... Normalnie noszę rozmiar buta 37, z córką od 33-34 tygodnia nosiłam buty 41 takie miałam stopy. Idąc do porodu ledwo mogłam chodzić, toteż był jeden z powodów CC. Teraz mam 22 TC, jutro 23 się zaczyna, a ja już mam stopy opuchnięte

Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka
patrycjakarabasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-09, 14:04   #2699
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Lilly chciałam, staraliśmy się, ale przypadkiem wpadła praca i już wtedy nie chciałam

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-09, 14:09   #2700
Konto usunięte

Mysia A jaki rozmiar wzięłaś tego kombinezonu? Bo teraz wyprzedaże i też się zastanawiam czy nie kupić na zimę, ale nie wiem czy 68 czy może lepiej 74?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości