Kwietniówki 2019 - cz. 3 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-30, 16:43   #1351
NibyNic
Zakorzenienie

Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3

I moje jedne spodnie ciążowe z Lidla są już do wyrzucenia

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-30, 16:49   #1352
fitelina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Mamy, uzywalismy. Polecam,bo chyba każdy rodzic na poczatku chodzi zeschizowany i sprawdza czy dziecko oddycha

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jaki macie?
Cytat:
Napisane przez elf01 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam. W rodzinie był przypadek, że dziecko przestało oddychać, alarm się włączył i udało się uratować. Będę spać spokojniej

Jaki kupiłaś?
Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Chciałam zrobić placka na patelni z jajek i płatków crunchy, szkoda tylko że do jajek dodałam karmę kota... Nie wierzę, że takiego kalafiora odwalilam 🤣

Hahaha dobra jesteś
Dobrze, że moje nie jedzą suchej karmy

fitelina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-30, 16:52   #1353
elf01
Zadomowienie

Angel care ac403

Stary 2019-01-30, 17:05   #1354
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Chciałam zrobić placka na patelni z jajek i płatków crunchy, szkoda tylko że do jajek dodałam karmę kota... Nie wierzę, że takiego kalafiora odwalilam 🤣

Padłam

Boli Was pęcherz mimo że w kibelku robię malutko siusiu? kuźwa opróżniłam pęcherz przed wyjściem po córkę i ledwo doszłam do przedszkola a zajęło mi to 20 minut...bolał strasznie
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-30, 17:06   #1355
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fitelina Pokaż wiadomość
Jaki macie? Jaki kupiłaś?
Hahaha dobra jesteś
Dobrze, że moje nie jedzą suchej karmy

babysense 5. mala miala w pierwszym dniu w domu chyba bezdech i tz spanikowal i zaraz zamowił, ogolnie raz nam sie nawet wlaczyl, pare razy potem tez ale dziecko uciekalo nam z padow dlatego.

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Padłam

Boli Was pęcherz mimo że w kibelku robię malutko siusiu? kuźwa opróżniłam pęcherz przed wyjściem po córkę i ledwo doszłam do przedszkola a zajęło mi to 20 minut...bolał strasznie
tak, ale to taki bol jakby ucisk. szczegolnie jak z pozycji siedzacej wstaje.

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
moje po drugim razie byly do wyrzucenia
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-30, 17:14   #1356
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Ja w ogóle sama chciałam zrobić bo mnie jara kupowanie balonów i innych dupereli, ale dziewczyny jak podlapaly to już koniec także zdam wam relacje jak było

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Ooooo ja to samo 😍 Nawet pomyślałam, żeby na powitanie młodego kupić jakieś pierdoły typu balony itp! Tylko czy tż to sam ogarnie? No, a poza tym młody i tak będzie będzie miał to w nosie 😕
Cytat:

Ło boziu! Dobrze w sumie, że nie poszłaś o krok dalej i nie doszło do konsumpcji 😂
Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Ale mnie dzisiaj głowa boli

Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
A ciśnienie ok? Ja się 2 dni męczyłam.
Cytat:
A co się stało? Moje Nettowe też, naturalne wywietrzniki mi się zrobiły w kroku 😉

Syndrom wicia gniazda level 1:

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-30, 17:31   #1357
Coccinellla
Zakorzenienie

Hej ho! My po wizycie
1kg bobasa w 27tc.
Ziarenko kawy w końcu temu ginowi pokazała, więc kwiatki i róż zostaje

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-30, 17:32   #1358
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Ooooo ja to samo Nawet pomyślałam, żeby na powitanie młodego kupić jakieś pierdoły typu balony itp! Tylko czy tż to sam ogarnie? No, a poza tym młody i tak będzie będzie miał to w nosie Ło boziu! Dobrze w sumie, że nie poszłaś o krok dalej i nie doszło do konsumpcji A ciśnienie ok? Ja się 2 dni męczyłam.A co się stało? Moje Nettowe też, naturalne wywietrzniki mi się zrobiły w kroku

Wpadam w komplelsy
Ja na razie wszystko mam upchane i ciesze sie, ze jeszcze szuflada sie domyka

Ja musze nad jakims prezentem od Leo dla Igora pomyslec jak wrocimy ze szpitala..

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Hej ho! My po wizycie
1kg bobasa w 27tc.

Ooo super

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-30, 17:35   #1359
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Ooooo ja to samo Nawet pomyślałam, żeby na powitanie młodego kupić jakieś pierdoły typu balony itp! Tylko czy tż to sam ogarnie? No, a poza tym młody i tak będzie będzie miał to w nosie Ło boziu! Dobrze w sumie, że nie poszłaś o krok dalej i nie doszło do konsumpcji A ciśnienie ok? Ja się 2 dni męczyłam.A co się stało? Moje Nettowe też, naturalne wywietrzniki mi się zrobiły w kroku

A wiesz, że nie wiem, nie mierzę ale dzisiaj mam wizytę, to mi powiedzą

Widzę, że ubranka poukładane metodą konmari? Ja tak skokami, albo burdel na całego, albo biorę się za mega porządki

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-30, 17:35   #1360
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam 4 marca sesję i zamierzam na niej być jeszcze z brzuchem nie stresujcie się laski niepotrzebnie na pewno dzieciaki wyjdą w terminie. Co sądzicie o babyshower? Mi przyjaciółki organizują w połowie lutego, ale będzie bardzo kameralnie, będziemy we 4 bo nie chciałam zapraszać nie wiadomo kogo i czuć się niekomfortowo

Tak w ogóle, jutro zaczynamy szkołę rodzenia!

Jak widzę babyshower na fotkach u kogoś, to fajna rzecz, ładnie zorganizowana i w ogóle, ale obecnie nie chciałoby mi się Upiec babeczki, dmuchać balony? Zdecydowanie nie

Cytat:
Ja urodzę 20.03. Od początku to czuję, no nie wiem skąd mi się to wzięlo 😁 Poza tym wolę urodzić z zaskoczenia, a nie czekać i czekać. Aczkolwiek oczywiście chcę donosić do tego 37 tyg.
Babyshower - fajna rzecz. Każda okazja do świętowania jest dobra Pozazdrościć przyjaciółek 😊
A szkołę rodzenia robię od wczoraj online, na bebiprogram 😉

Ja mam termin na 12.04, ale zapowiedziałam, że rodzę tydzień wcześniej - 05.04 Koniec kropka. :P To jest piątek, więc i TŻ ma dojechać z delegacji i mówiłam, że przysługę jego szefowi robię, bo nie ściągnę go w środku tygodnia 05.04 zaklepałam. :P

Cytat:
Pestka, taaa... Żeby moja mama jeszcze pomocna była przez 2,5 roku to na palcach jednej ręki mogę policzyć, ile razy zajmowała się moją córką jak trzeba, to zawsze zostaną z nią, ale że ja nie lubię się narzucać, to dopóki naprawdę nie potrzebuję pomocy, to o nią nie proszę

Eeee no u mnie to samo
Cytat:

buehuehuehuheuhe
Cytat:
Serio???
Omg
A dopiero co było na fb ch pani domu jak w pojemniku po kawie trzyma babeczka karmę dla kota

A to nie była karma dla JEŻA? (chyba, że kot miał na imię Jeż)
Cytat:
Ooooo ja to samo 😍 Nawet pomyślałam, żeby na powitanie młodego kupić jakieś pierdoły typu balony itp! Tylko czy tż to sam ogarnie? No, a poza tym młody i tak będzie będzie miał to w nosie 😕Ło boziu! Dobrze w sumie, że nie poszłaś o krok dalej i nie doszło do konsumpcji 😂A ciśnienie ok? Ja się 2 dni męczyłam.A co się stało? Moje Nettowe też, naturalne wywietrzniki mi się zrobiły w kroku 😉

Pięknie pięknie

Przyszło biureczko z krzesłem, więc skręciliśmy z młodym. Zadowolony i ciągle łazi coś rysować
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-30, 17:41   #1361
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:

Pięknie wijesz gniazdko

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość
Jak widzę babyshower na fotkach u kogoś, to fajna rzecz, ładnie zorganizowana i w ogóle, ale obecnie nie chciałoby mi się Upiec babeczki, dmuchać balony? Zdecydowanie nie

Ja mam termin na 12.04, ale zapowiedziałam, że rodzę tydzień wcześniej - 05.04 Koniec kropka. To jest piątek, więc i TŻ ma dojechać z delegacji i mówiłam, że przysługę jego szefowi robię, bo nie ściągnę go w środku tygodnia 05.04 zaklepałam.

Eeee no u mnie to samo

buehuehuehuheuhe

Pięknie pięknie

Przyszło biureczko z krzesłem, więc skręciliśmy z młodym. Zadowolony i ciągle łazi coś rysować
Haha tak dla jeży! Przez Coco mi koty weszły w głowę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-01-30, 17:42   #1362
agassek
Zakorzenienie

O, ja też jestem przekonana, że urodzę 15 kwietnia (tp 20-22), bo tak mi każde USG pokazuje

Stary 2019-01-30, 17:51   #1363
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Hej ho! My po wizycie
1kg bobasa w 27tc.

👏👏👏
Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Wpadam w komplelsy
Ja na razie wszystko mam upchane i ciesze sie, ze jeszcze szuflada sie domyka

Ja musze nad jakims prezentem od Leo dla Igora pomyslec jak wrocimy ze szpitala..

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Ooo super

Przestań! Ty jeszcze do pracy chodzisz, a ja ledwo wstaje z fotela. To ja powinnam mieć kompleksy 😉
A z prezentem dla Igora super sprawa 💪
Cytat:
A wiesz, że nie wiem, nie mierzę ale dzisiaj mam wizytę, to mi powiedzą

Widzę, że ubranka poukładane metodą konmari? Ja tak skokami, albo burdel na całego, albo biorę się za mega porządki

Metoda Youtuba 😂 Nie pamiętam co to był za filmik, ale laska tak układała. Chociaż będzie na początek wrażenie porządku, potem to pewnie będzie armageddon.
Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość

Ja mam termin na 12.04, ale zapowiedziałam, że rodzę tydzień wcześniej - 05.04 Koniec kropka. :P To jest piątek, więc i TŻ ma dojechać z delegacji i mówiłam, że przysługę jego szefowi robię, bo nie ściągnę go w środku tygodnia 05.04 zaklepałam. :P

Eeee no u mnie to samo

buehuehuehuheuhe

Pięknie pięknie

No właśnie o to chodzi, żeby ktoś ten babyshower zorganizował. Mi samej też by się nie chciało 😀

Stary 2019-01-30, 18:13   #1364
NibyNic
Zakorzenienie

Michacha- ładnie to gniazdko wijesz

Mi właśnie też w kroku się przetarły i szlufka się oderwała. Mam jeszcze jedną parę z Lidla i jedne z poprzedniej ciąży więc tych chyba cerować nie będę tylko wyrzucę już.

Mi z każdym USG termin przesuwa się o 2 dni - teraz wyszło że 14.04 więc może jednak uda się przed świętami.

Babyshower w moim otoczeniu nie jest jeszcze modny ale każdy powód to świętowania jest dobry

Mój syn już chyba za duży na prezent od Malca ale może kupię mu koszulkę z jakimś napisem w stylu "super starszy brat" i dam jak przyjdzie zobaczyć braciszka w szpitalu

Dziś kurier dostarczył przesyłkę z pajacykami i dobie pomyślałam że wystarczy już ubranek ale patrząc na zdjęcie Michachy to chyba cis jeszcze muszę dokupić póki co trzymam wszystko w torbie podróżnej w kuchennej szafce ale naprawdę już bardzo bym chciała przygotować kącik w sypialni.

Stary 2019-01-30, 18:20   #1365
Lovelly44
Raczkowanie

Cytat:
Hej ho! My po wizycie
1kg bobasa w 27tc.

Brawo Gratulacje

Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka
Lovelly44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-30, 18:23   #1366
NibyNic
Zakorzenienie

Cocci - super!

Stary 2019-01-30, 18:26   #1367
Lovelly44
Raczkowanie

Cytat:

Ale fajnie to wszystko poukładałaś, ja nie mam zupełnie koncepcji, wszystko narazie w torbach i z metka i, jakoś nie mam jeszcze weny...albo syndromu

Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka
Lovelly44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-30, 18:38   #1368
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Michacha- ładnie to gniazdko wijesz

Mi właśnie też w kroku się przetarły i szlufka się oderwała. Mam jeszcze jedną parę z Lidla i jedne z poprzedniej ciąży więc tych chyba cerować nie będę tylko wyrzucę już.

Mi z każdym USG termin przesuwa się o 2 dni - teraz wyszło że 14.04 więc może jednak uda się przed świętami.

Babyshower w moim otoczeniu nie jest jeszcze modny ale każdy powód to świętowania jest dobry

Mój syn już chyba za duży na prezent od Malca ale może kupię mu koszulkę z jakimś napisem w stylu "super starszy brat" i dam jak przyjdzie zobaczyć braciszka w szpitalu

Dziś kurier dostarczył przesyłkę z pajacykami i dobie pomyślałam że wystarczy już ubranek ale patrząc na zdjęcie Michachy to chyba cis jeszcze muszę dokupić póki co trzymam wszystko w torbie podróżnej w kuchennej szafce ale naprawdę już bardzo bym chciała przygotować kącik w sypialni.
Hmm do mnie nie przemawia idea prezentu od bobasa, prezent od rodziców z tej okazji- dlaczego nie
Cytat:
Przestań! Ty jeszcze do pracy chodzisz, a ja ledwo wstaje z fotela. To ja powinnam mieć kompleksy
A z prezentem dla Igora super sprawa Metoda Youtuba Nie pamiętam co to był za filmik, ale laska tak układała. Chociaż będzie na początek wrażenie porządku, potem to pewnie będzie armageddon.No właśnie o to chodzi, żeby ktoś ten babyshower zorganizował. Mi samej też by się nie chciało

Ja mam tak poukładane ubrania córki i szybko robi się syf, potem muszę wyjmować wszystko i od nowa tak układać. Ale ja ogólnie jestem syfiarą

Coccinellla, gratuluję udanej wizyty

Stary 2019-01-30, 19:03   #1369
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Cytat:
Ja w ogóle sama chciałam zrobić bo mnie jara kupowanie balonów i innych dupereli, ale dziewczyny jak podlapaly to już koniec także zdam wam relacje jak było
Achhhh, coś dla mnie. Balony, serwetki, papilotki do muffinek Aktualnie wyżywam się planując urodziny córki - dobieram menu, motyw, kolorystykę, wszystkie szczególiki. Od przyszłego roku będę robić podwójne wiosenne urodziny dziewczynek - te imprezy będą ociekać różowymi jednorożcami

Michacha wow, profeska To wszystko najmniejszy rozmiar?

Prezent dla starszej od siostry na pewno będę kupować, chociaż nie myślałam jeszcze jaki. Babcie już kupiły wózek i lalę dzidziusia żeby miała swojego, ja chcę kupić coś niezwiązanego tematycznie tylko dla niej typu jakieś klocki.
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-30, 19:27   #1370
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej ho! My po wizycie
1kg bobasa w 27tc.

Gratuluje

Stary 2019-01-30, 19:27   #1371
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Hmm do mnie nie przemawia idea prezentu od bobasa, prezent od rodziców z tej okazji- dlaczego nie Ja mam tak poukładane ubrania córki i szybko robi się syf, potem muszę wyjmować wszystko i od nowa tak układać. Ale ja ogólnie jestem syfiarą

Kochana, ja u siebie jak posprzątam to mam porządek max 2 dni, potem upycham nogą. Podejrzewam że w ferworze walki taki porządek jak na foto też będzie tylko pierwsze dni ☺
Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
Achhhh, coś dla mnie. Balony, serwetki, papilotki do muffinek Aktualnie wyżywam się planując urodziny córki - dobieram menu, motyw, kolorystykę, wszystkie szczególiki. Od przyszłego roku będę robić podwójne wiosenne urodziny dziewczynek - te imprezy będą ociekać różowymi jednorożcami

Prezent dla starszej od siostry na pewno będę kupować, chociaż nie myślałam jeszcze jaki. Babcie już kupiły wózek i lalę dzidziusia żeby miała swojego, ja chcę kupić coś niezwiązanego tematycznie tylko dla niej typu jakieś klocki.
To jest 56 i 62.
Patrzyłam na allegro jakie fajne komplety są na ten baby shower:balony, grilandy, talerzyki 😍

Stary 2019-01-30, 19:40   #1372
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ale ładnie poukładane !

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Ja tez jakoś nie jestem przekonana co do prezentu od dzidziusia dla starszaka. Chociaż córka pewnie by się ucieszyła bo jej wystarczy hasło prezent i jest cala happy. W ogóle skąd się wzięła jakąś taka moda na dawanie prezentow od noworodka? To trochę nie jest jak forma przekupstwa ? Właśnie czytalam książki z córka o ciąży, o tym że mama do szpitala pojedzie. A ona posmutniała. A mi się szkoda jej zrobiło. Chce się dziecko przygotować ale bardzo do siebie bierze wszystko co jej mówimy. A jak w książce bylo zdanie " czy mamę będzie bolało" jaka ona minę zrobiła i spojrzała na mnie smutnymi oczami.
Tak w ogóle córka nauczyła się zasypiac. Juz nie skacze pol godziny tylko układa się, szuka pozycji i zasypia. Właśnie padł rekord bo zasnęła w 3 minuty. Oczywiście mama musi być obok

Ja właśnie wstawiłam pranie z kolorowymi ciuszkami, takimi co musiałam wymoczyć żeby stare plamy podchodziły. Jeszcze jedno takie pranie mnie czeka i kolejne ze starymi tetrami po córce. A potem będzie czekało do ostatecznego prania. Bardzo chciałabym urodzić przed terminem. Końcem marca. Ma nadzieję ze tym razem weźmie mnie z zaskoczenia. W ogóle nie mamy imienia jeszcze ani żadnych propozycji. Nie zdecydowałam się na szpital, jeszcze trzeba USC zaliczyć. Chyba trzeba się ogarnąć bo czasu co raz mniej.

Stary 2019-01-30, 19:50   #1373
NibyNic
Zakorzenienie

Ale mi się maluch rozpycha, jakby miał prawym bokiem wyjść lub przez pępek.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-01-30, 20:07   #1374
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Ale ładnie poukładane !

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Ja tez jakoś nie jestem przekonana co do prezentu od dzidziusia dla starszaka. Chociaż córka pewnie by się ucieszyła bo jej wystarczy hasło prezent i jest cala happy. W ogóle skąd się wzięła jakąś taka moda na dawanie prezentow od noworodka? To trochę nie jest jak forma przekupstwa ? Właśnie czytalam książki z córka o ciąży, o tym że mama do szpitala pojedzie. A ona posmutniała. A mi się szkoda jej zrobiło. Chce się dziecko przygotować ale bardzo do siebie bierze wszystko co jej mówimy. A jak w książce bylo zdanie " czy mamę będzie bolało" jaka ona minę zrobiła i spojrzała na mnie smutnymi oczami.
Tak w ogóle córka nauczyła się zasypiac. Juz nie skacze pol godziny tylko układa się, szuka pozycji i zasypia. Właśnie padł rekord bo zasnęła w 3 minuty. Oczywiście mama musi być obok

Ja właśnie wstawiłam pranie z kolorowymi ciuszkami, takimi co musiałam wymoczyć żeby stare plamy podchodziły. Jeszcze jedno takie pranie mnie czeka i kolejne ze starymi tetrami po córce. A potem będzie czekało do ostatecznego prania. Bardzo chciałabym urodzić przed terminem. Końcem marca. Ma nadzieję ze tym razem weźmie mnie z zaskoczenia. W ogóle nie mamy imienia jeszcze ani żadnych propozycji. Nie zdecydowałam się na szpital, jeszcze trzeba USC zaliczyć. Chyba trzeba się ogarnąć bo czasu co raz mniej.

Dlaczego moda?
Moj kolega z pracy juz 12 lat temu tak robil jak sie mu 2gi syn urodzil, a potem 3 kazdemu kupowal jakis drobiazg od noworodka.

U mnie to nie kwestia przekupstwa ale bardziej chodzi o to, zeby Igor wiedzial, ze o nim nikt nie zapomnial. On juz teraz widzi, ze wszystko sie kupuje dla Leosia i zauwazylam, ze zrobilo mu sie przykro w pewnym momencie. Wiec jak kupuje jakiegos ciuszka dla Leo to Igorkowi tez biore T-shirta chociazby i jest zadowolony. A potem zaczna przychodzic goscie zobaczyc małego i kazdy bedzie zainteresowany małym, a nie bede chciala dac odczuc Igorowi, ze jest mniej wazny. Bedzie mial prawie 6 lat, duzo rzeczy widzi, analizuje, dopowiada sobie swoje teorie ale to wciaz dziecko.

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-30, 20:29   #1375
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość

Moi teściowie też kupili wózek i lalkę (okropne tak btw) ale wiem, że to się córce na sto procent spodoba.
A ja w sumie nie wiem co mogłaby dostać od nas. Może coś z sylvanianów z bobasami albo jakąś ładną lalę pewnie raczej coś tematycznego, bo na nietematyczne nie mam pomysłów
Cytat:
Dlaczego moda?
Moj kolega z pracy juz 12 lat temu tak robil jak sie mu 2gi syn urodzil, a potem 3 kazdemu kupowal jakis drobiazg od noworodka.

U mnie to nie kwestia przekupstwa ale bardziej chodzi o to, zeby Igor wiedzial, ze o nim nikt nie zapomnial. On juz teraz widzi, ze wszystko sie kupuje dla Leosia i zauwazylam, ze zrobilo mu sie przykro w pewnym momencie. Wiec jak kupuje jakiegos ciuszka dla Leo to Igorkowi tez biore T-shirta chociazby i jest zadowolony. A potem zaczna przychodzic goscie zobaczyc małego i kazdy bedzie zainteresowany małym, a nie bede chciala dac odczuc Igorowi, ze jest mniej wazny. Bedzie mial prawie 6 lat, duzo rzeczy widzi, analizuje, dopowiada sobie swoje teorie ale to wciaz dziecko.

Ja tylko nie czaje tego prezentu od noworodka, bo przecież noworodek ani nie kupił tego, ani nie przyniósł ze sobą z brzucha jeżeli coś kupimy, to po prostu powiemy, że to prezent od nas i tyle

A sytuacja opisana, że każdy przychodzi i tylko zachwyca się noworodkiem straszne to. Mam nadzieję, że uda się tego uniknąć...

Ja po wizycie. 1470g chłopa

Stary 2019-01-30, 20:41   #1376
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm do mnie nie przemawia idea prezentu od bobasa, prezent od rodziców z tej okazji- dlaczego nie Ja mam tak poukładane ubrania córki i szybko robi się syf, potem muszę wyjmować wszystko i od nowa tak układać. Ale ja ogólnie jestem syfiarą

Haha pjontka syfiaro
Cytat:
Kochana, ja u siebie jak posprzątam to mam porządek max 2 dni, potem upycham nogą. Podejrzewam że w ferworze walki taki porządek jak na foto też będzie tylko pierwsze dni ☺To jest 56 i 62.
Patrzyłam na allegro jakie fajne komplety są na ten baby shower:balony, grilandy, talerzyki

Ejjjj zróbmy sobie baby shower wizażowy

Stary 2019-01-30, 20:44   #1377
myszka_11
Zadomowienie

Cytat:
Moi teściowie też kupili wózek i lalkę (okropne tak btw) ale wiem, że to się córce na sto procent spodoba.
A ja w sumie nie wiem co mogłaby dostać od nas. Może coś z sylvanianów z bobasami albo jakąś ładną lalę pewnie raczej coś tematycznego, bo na nietematyczne nie mam pomysłów Ja tylko nie czaje tego prezentu od noworodka, bo przecież noworodek ani nie kupił tego, ani nie przyniósł ze sobą z brzucha jeżeli coś kupimy, to po prostu powiemy, że to prezent od nas i tyle

A sytuacja opisana, że każdy przychodzi i tylko zachwyca się noworodkiem straszne to. Mam nadzieję, że uda się tego uniknąć...

Gratuluję wizyty, piękna waga

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Hej ho! My po wizycie
1kg bobasa w 27tc.

Gratulacje

myszka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-01-30, 20:50   #1378
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego moda?

Dla mnie te prezenty to fajna sprawa, dziecko to jednak dziecko i na pewno się mu miło zrobi jak dostanie coś od młodszego braciszka, przez chwilę na niego łaskawie popatrzy hihi no i nie dziwię sie, że przykro sie robi dzieciaczkom jak mama wszystko dla mlodszego kupuje

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
A ja w sumie nie wiem co mogłaby dostać od nas. Może coś z sylvanianów z bobasami albo jakąś ładną lalę pewnie raczej coś tematycznego, bo na nietematyczne nie mam pomysłów Ja tylko nie czaje tego prezentu od noworodka, bo przecież noworodek ani nie kupił tego, ani nie przyniósł ze sobą z brzucha jeżeli coś kupimy, to po prostu powiemy, że to prezent od nas i tyle

Ojej duży maluch
Kurczaki, a rodzisz tydzien przed i prawie 0.5kg mam mniejsze bobo?

Stary 2019-01-30, 20:59   #1379
ofelka 123
Rozeznanie

Dziewczyny gratuluję wizyt i że wszystko jest z dzieciaczkami okey.
Coci ale to może być jyz błąd pomiaru.
Ja też uważam że taki prezent dla starszego rodzeństwa jest fajny żeby nie czuło się odrzucone bo wiadomo że to jest całkiem nowa sytuacja tak przez ileś lat miał rodziców tylko dla siebie a tu ktoś zajmuje jego miejsce.
Tak samo wielu przy okazji pojawienia się nowego członka rodziny nie myśli w jakiś sposób o mamie w końcu ona już wykonala swoją robotę

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-30, 21:05   #1380
NuFCia
Zadomowienie

Dzisiaj sobie pomyślałam, że wybrałam wzór z myślą o chłopcu a dla dziewczynki w razie czego też się nada
Jeszcze mi się podoba ten leśny pod nasz kokon, ale doszłam do wniosku że jak sama kupię wszystko to zabiorę innym możliwość zrobienia prezentu a sama dostanę kupę nieprzydatnych rzeczy

Cytat:
Ja już od dłuższego czasu czuje go wszędzie... Tyle, że ja niska jestem to w sumie nie dziwne. Zastanawiam gdzie to się pomieści jak jeszcze tyle urosnie/nabierze masy

Nibynic ja musze najpierw łóżeczko ogarnąć, pol nocy spędziłam nad tym i w każdym mi coś chyba nie gra, ale muszę zacząć od nowa bo się pogubilam w tym już ale na początek chyba nic nie kupuje

Mamaszkrabka wróciła szefowa do pracy?
Mój mąż ostatnio relacjonował koledze, że teraz jak się Mały rusza to całym brzuchem trzęsie
A co chcesz żeby miało łóżeczko? Ja rozważam z Woodies, minusem jest to że są z Poznania i nie można iść obmacać

Cytat:
Dziewczyny korzystałyscie lub macie zamiar korzystać z monitora oddechu? Zastanawiam się czy powinniśmy kupić

A jak takie coś działa? Nie rozważałam do tej pory bo w nocy Mały będzie spał koło nas i nie myślałam że może się coś takiego przydać

Cytat:
Już 3 dzieciaczki na świecie u marcowek!!

O kurczę! A to były jakieś powikłania i cesarki czy wcześnie porody się zaczęły?

Cytat:
Napisane przez Justi8822 Pokaż wiadomość
Jaka ma długość, albo na ile miesiecy jest dedykowany? Bo ja mam jakiś od kuzynki ale dedykowany na 6-12 miesięcy więc muszę chyba kupić jakiś mniejszy. A z tego co patrzyłam to większość jest chyba na 70 cm czyli od 0-6miesiecy?

Dzień dobry ja miałam ciężka noc, znowu jakieś pieczenie cholera wie co to. U lekarza byłam przecież wczoraj infekcji nie stwierdził, może to pęcherz? Zastój mam w obu nerkach. W każdym razie wymoczylam się w rumianku, posmarowalam na zewnątrz i jakoś przeszło.

Co do odwiedzin tesciowie 300 km stąd więc odwiedza już pewnie w domu. Mama nawet chce żeby przyszła, a reszta mam nadzieję że się nie pojawi. Choć ja byłam u brata i bratowej więc może jeszcze oni wpadną.

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Ochraniacza nie planuje za radą mamy ginekolog przynajmniej na razie, może jak trochę podrosnie maluch. A monitor oddechu odkupilam mam nadzieję że się sprawdzi.

Około 70cm, piszą że to 0-9 miesięcy

Cytat:
Hahahahha mama mistrz moja gdyby nie chodziła do pracy na 7 pewnie bym miała to samo mieszkamy jakieś 5 minut drogi od siebie. Z jednej strony ogromna pomoc A z drugiej... "To wpadnij na kawe" co 2 dzień albo codziennie Przepiekny!! Też się muszę porozgladac, mama ginekolog ostatnio mówiła, że najlepiej jak takie dzieciaczki spia właśnie tylko w spiworkach.

Apropos tych ruchów, fakt, są jakby w środku siedział alien nawet mąż tak mówi "jak tam, alienka się rusza?" Jak leżę na boku to się rozpycha jakby miejsca nie miała i aż uwiera ależ mi będzie tego brakowało jak urodze

Ja miałam ostatnio pępek przesunięty na prawą stronę

Cytat:
Ojej - już trzy?
A ja właśnie też sobie uświadomiłam, że już za 8 tygodniu może Malec wybrać się na świat. 8 tygodni
Kupiliśmy dziś glazurę do łazienki na piętrze może mąż zdąży ułożyć do tego czasu

To mówicie, że ochraniacze nie, dobrze posłuchać głosu rozsądku i trochę złotych zaoszczędzić

Monitora oddechu nie kupuję póki nie ma takich zaleceń a w razie gdyby były to można wypożyczyć u mnie w przychodni.
Syn miał na początku problemy z oddychaniem i trochę schizowałam ale lekarz odradził nam wtedy używania go. Już nie pamiętam dobrze dlaczego ale może wtedy nie były one takie super jak są teraz.
Fajnie, że mąż takie rzeczy ogarnia

Ja też nie kupuję tych ochraniaczy bo Mały będzie spał głównie w tej dostawce, w łóżeczku może w dzień (o ile będzie chciał)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości