|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz. 3
I moje jedne spodnie ciążowe z Lidla są już do wyrzucenia
|
#1352 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dobra jesteś ![]() Dobrze, że moje nie jedzą suchej karmy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1353 |
|
Zadomowienie
|
Angel care ac403
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Boli Was pęcherz mimo że w kibelku robię malutko siusiu? kuźwa opróżniłam pęcherz przed wyjściem po córkę i ledwo doszłam do przedszkola a zajęło mi to 20 minut...bolał strasznie
|
|
|
#1355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- moje po drugim razie byly do wyrzucenia
|
||
|
|
|
#1356 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Syndrom wicia gniazda level 1: ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho! My po wizycie
![]() 1kg bobasa w 27tc. Ziarenko kawy w końcu temu ginowi pokazała, więc kwiatki i róż zostaje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na razie wszystko mam upchane i ciesze sie, ze jeszcze szuflada sie domyka ![]() Ja musze nad jakims prezentem od Leo dla Igora pomyslec jak wrocimy ze szpitala.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dzisiaj mam wizytę, to mi powiedzą Widzę, że ubranka poukładane metodą konmari? Ja tak skokami, albo burdel na całego, albo biorę się za mega porządki ![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1360 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Upiec babeczki, dmuchać balony? Zdecydowanie nie ![]() Cytat:
Koniec kropka. :P To jest piątek, więc i TŻ ma dojechać z delegacji i mówiłam, że przysługę jego szefowi robię, bo nie ściągnę go w środku tygodnia 05.04 zaklepałam. :PCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pięknie pięknie Przyszło biureczko z krzesłem, więc skręciliśmy z młodym. Zadowolony i ciągle łazi coś rysować
|
||||||
|
|
|
#1361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
O, ja też jestem przekonana, że urodzę 15 kwietnia (tp 20-22), bo tak mi każde USG pokazuje
![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1363 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A z prezentem dla Igora super sprawa 💪 Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
Michacha- ładnie to gniazdko wijesz
![]() Mi właśnie też w kroku się przetarły i szlufka się oderwała. Mam jeszcze jedną parę z Lidla i jedne z poprzedniej ciąży więc tych chyba cerować nie będę tylko wyrzucę już. Mi z każdym USG termin przesuwa się o 2 dni - teraz wyszło że 14.04 więc może jednak uda się przed świętami. Babyshower w moim otoczeniu nie jest jeszcze modny ale każdy powód to świętowania jest dobry ![]() Mój syn już chyba za duży na prezent od Malca ale może kupię mu koszulkę z jakimś napisem w stylu "super starszy brat" i dam jak przyjdzie zobaczyć braciszka w szpitalu ![]() Dziś kurier dostarczył przesyłkę z pajacykami i dobie pomyślałam że wystarczy już ubranek ale patrząc na zdjęcie Michachy to chyba cis jeszcze muszę dokupić póki co trzymam wszystko w torbie podróżnej w kuchennej szafce ale naprawdę już bardzo bym chciała przygotować kącik w sypialni.
|
#1365 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Cocci - super!
|
#1367 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1368 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka Coccinellla, gratuluję udanej wizyty
|
|
|
#1369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aktualnie wyżywam się planując urodziny córki - dobieram menu, motyw, kolorystykę, wszystkie szczególiki. Od przyszłego roku będę robić podwójne wiosenne urodziny dziewczynek - te imprezy będą ociekać różowymi jednorożcami Michacha wow, profeska To wszystko najmniejszy rozmiar?Prezent dla starszej od siostry na pewno będę kupować, chociaż nie myślałam jeszcze jaki. Babcie już kupiły wózek i lalę dzidziusia żeby miała swojego, ja chcę kupić coś niezwiązanego tematycznie tylko dla niej typu jakieś klocki.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1371 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Patrzyłam na allegro jakie fajne komplety są na ten baby shower:balony, grilandy, talerzyki 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Ja tez jakoś nie jestem przekonana co do prezentu od dzidziusia dla starszaka. Chociaż córka pewnie by się ucieszyła bo jej wystarczy hasło prezent i jest cala happy. W ogóle skąd się wzięła jakąś taka moda na dawanie prezentow od noworodka? To trochę nie jest jak forma przekupstwa ? Właśnie czytalam książki z córka o ciąży, o tym że mama do szpitala pojedzie. A ona posmutniała. A mi się szkoda jej zrobiło. Chce się dziecko przygotować ale bardzo do siebie bierze wszystko co jej mówimy. A jak w książce bylo zdanie " czy mamę będzie bolało" jaka ona minę zrobiła i spojrzała na mnie smutnymi oczami. Tak w ogóle córka nauczyła się zasypiac. Juz nie skacze pol godziny tylko układa się, szuka pozycji i zasypia. Właśnie padł rekord bo zasnęła w 3 minuty. Oczywiście mama musi być obok ![]() Ja właśnie wstawiłam pranie z kolorowymi ciuszkami, takimi co musiałam wymoczyć żeby stare plamy podchodziły. Jeszcze jedno takie pranie mnie czeka i kolejne ze starymi tetrami po córce. A potem będzie czekało do ostatecznego prania. Bardzo chciałabym urodzić przed terminem. Końcem marca. Ma nadzieję ze tym razem weźmie mnie z zaskoczenia. W ogóle nie mamy imienia jeszcze ani żadnych propozycji. Nie zdecydowałam się na szpital, jeszcze trzeba USC zaliczyć. Chyba trzeba się ogarnąć bo czasu co raz mniej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi się maluch rozpycha, jakby miał prawym bokiem wyjść lub przez pępek.
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj kolega z pracy juz 12 lat temu tak robil jak sie mu 2gi syn urodzil, a potem 3 kazdemu kupowal jakis drobiazg od noworodka.U mnie to nie kwestia przekupstwa ale bardziej chodzi o to, zeby Igor wiedzial, ze o nim nikt nie zapomnial. On juz teraz widzi, ze wszystko sie kupuje dla Leosia i zauwazylam, ze zrobilo mu sie przykro w pewnym momencie. Wiec jak kupuje jakiegos ciuszka dla Leo to Igorkowi tez biore T-shirta chociazby i jest zadowolony. A potem zaczna przychodzic goscie zobaczyc małego i kazdy bedzie zainteresowany małym, a nie bede chciala dac odczuc Igorowi, ze jest mniej wazny. Bedzie mial prawie 6 lat, duzo rzeczy widzi, analizuje, dopowiada sobie swoje teorie ale to wciaz dziecko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1375 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiem, że to się córce na sto procent spodoba. A ja w sumie nie wiem co mogłaby dostać od nas. Może coś z sylvanianów z bobasami albo jakąś ładną lalę pewnie raczej coś tematycznego, bo na nietematyczne nie mam pomysłów ![]() Cytat:
jeżeli coś kupimy, to po prostu powiemy, że to prezent od nas i tyle A sytuacja opisana, że każdy przychodzi i tylko zachwyca się noworodkiem straszne to. Mam nadzieję, że uda się tego uniknąć... Ja po wizycie. 1470g chłopa ![]() Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#1377 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#1378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
![]() Kurczaki, a rodzisz tydzien przed i prawie 0.5kg mam mniejsze bobo ?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1379 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny gratuluję wizyt i że wszystko jest z dzieciaczkami okey.
Coci ale to może być jyz błąd pomiaru. Ja też uważam że taki prezent dla starszego rodzeństwa jest fajny żeby nie czuło się odrzucone bo wiadomo że to jest całkiem nowa sytuacja tak przez ileś lat miał rodziców tylko dla siebie a tu ktoś zajmuje jego miejsce. Tak samo wielu przy okazji pojawienia się nowego członka rodziny nie myśli w jakiś sposób o mamie w końcu ona już wykonala swoją robotę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1380 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj sobie pomyślałam, że wybrałam wzór z myślą o chłopcu a dla dziewczynki w razie czego też się nada
![]() Jeszcze mi się podoba ten leśny pod nasz kokon, ale doszłam do wniosku że jak sama kupię wszystko to zabiorę innym możliwość zrobienia prezentu a sama dostanę kupę nieprzydatnych rzeczy ![]() Cytat:
![]() A co chcesz żeby miało łóżeczko? Ja rozważam z Woodies, minusem jest to że są z Poznania i nie można iść obmacać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też nie kupuję tych ochraniaczy bo Mały będzie spał głównie w tej dostawce, w łóżeczku może w dzień (o ile będzie chciał)
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.

Nawet pomyślałam, żeby na powitanie młodego kupić jakieś pierdoły typu balony itp! Tylko czy tż to sam ogarnie? No, a poza tym młody i tak będzie będzie miał to w nosie
Ło boziu! Dobrze w sumie, że nie poszłaś o krok dalej i nie doszło do konsumpcji 
na pewno dzieciaki wyjdą w terminie. Co sądzicie o babyshower? Mi przyjaciółki organizują w połowie lutego, ale będzie bardzo kameralnie, będziemy we 4 bo nie chciałam zapraszać nie wiadomo kogo i czuć się niekomfortowo
Pięknie pięknie

ale naprawdę już bardzo bym chciała przygotować kącik w sypialni.
Metoda Youtuba 
️
pewnie raczej coś tematycznego, bo na nietematyczne nie mam pomysłów 

?
moja gdyby nie chodziła do pracy na 7 pewnie bym miała to samo