Mamusie majowe 2019, część 3 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-01-31, 10:52   #451
sQuaara
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2019, część 3

Nadrobię później! Ale widziałam że się ujawniła nieśmiała panienka

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Stary 2019-01-31, 10:57   #452
sysa09
Zakorzenienie

Wstawiam zdjecie sukienki z alli, ktos prosił wczesniej IMG_20190131_113517.jpeg

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 11:23   #453
Pomaranczowacytryna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycjakarabasz Pokaż wiadomość
Wózek to u mnie temat rzeka. Siedzę codziennie na Olx, allegro, Dino, bobowozki, po prostu nie mogę się zdecydować. Niby mieszkamy na wsi, ale większość ulic już utwardzona, oprócz naszej mi się podoba Quinny Moodd, ewentualnie Buzz, ale mąż z góry to odrzuca bo twierdzi, że tam zero amortyzacji, a ja wybieram tylko wizualnie... Hm, trochę może ma racji później brałam pod uwagę Mutsy Igo lub Evo, też odrzuca z podobnych powodów. Jedynym wspólnym wyborem jest Bebetto Torino, choć mąż najlepiej chciałby Tito, bo tam podwójne amortyzatory, ale dla mnie jest za wielki.
Kolejnym tematem jest kolor ramy, ja chcę czarna, mąż biała. Kurde, ile nas poróżniło z tym wózkiem...

Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka
Ja mam musty igo. I jak dla mnie ma świetną amortyzację. Przy synku wcześniej mieliśmy camarelo i wydaje mi się że igo jest łatwiej podbijać. Choć nie wiem jak na dziurach A jeśli bardzo zależy na amortyzacji można dokupić tylne koła pompowane. No i nie wiem jak w porównaniu z bebetto.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Pomaranczowacytryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 11:26   #454
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pomaranczowacytryna Pokaż wiadomość
Ja mam musty igo. I jak dla mnie ma świetną amortyzację. Przy synku wcześniej mieliśmy camarelo i wydaje mi się że igo jest łatwiej podbijać. Choć nie wiem jak na dziurach A jeśli bardzo zależy na amortyzacji można dokupić tylne koła pompowane. No i nie wiem jak w porównaniu z bebetto.

O! A jak Igo z rozmiarem sportowki? Wygodna? Da się rozłożyć na płasko?

patrycjakarabasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 11:31   #455
butterfly20
Zakorzenienie

Patrycja kilka moich koleżanek miało quinny i żadna nie była zadowolona Ze spacerówki,wiec nawet nie biorę ich pod uwagę...

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Eceea czarny,ale dla mnie ok.jeszcze są jakies z serii limitowanych,wings itp, ale dla mnie z kolej są za jasne. Widziałam ładna serie z 2017 roku-granat w piórka ,ale nigdzie już nie mogę znaleźć nowych

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

No niestety ja nie chce z gondola wiec mam mocno ograniczony wybór w dodatkubchce większe koła,lepsza amortyzację i żeby jeszcze dało się wpiąć fotelik,który wybiorę

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 11:50   #456
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dzień dobry

Gratulacje wytrzymania krzywych i płci

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 11:51   #457
Pomaranczowacytryna
Raczkowanie

Cytat:
O! A jak Igo z rozmiarem sportowki? Wygodna? Da się rozłożyć na płasko?

Spacerówka rozmiarów standardowych. Mój wyrośnięty 2,5 latek (ma 100 cm). Oparcie Nie jest idealnie płasko. Ma jakiś skos może z 1-2 cm. Ale chyba każda tak ma .

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20190131_124120.jpg (64,9 KB, 36 załadowań)
Stary 2019-01-31, 12:08   #458
Pomaranczowacytryna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Patrycja kilka moich koleżanek miało quinny i żadna nie była zadowolona Ze spacerówki,wiec nawet nie biorę ich pod uwagę...

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Eceea czarny,ale dla mnie ok.jeszcze są jakies z serii limitowanych,wings itp, ale dla mnie z kolej są za jasne. Widziałam ładna serie z 2017 roku-granat w piórka ,ale nigdzie już nie mogę znaleźć nowych

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

No niestety ja nie chce z gondola wiec mam mocno ograniczony wybór w dodatkubchce większe koła,lepsza amortyzację i żeby jeszcze dało się wpiąć fotelik,który wybiorę
W igo możesz kupić sama spacerówkę. I też jako sama Spacerówka polecam oyster zero. Co do wpinania fotelika musiałabyś sprawdzić adaptery. Ale z tego co kojarzę to na pewno wchodzi do obu maxi cosi, be safe i kiddy.

Stary 2019-01-31, 12:11   #459
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pomaranczowacytryna Pokaż wiadomość
Spacerówka rozmiarów standardowych. Mój wyrośnięty 2,5 latek (ma 100 cm). Oparcie Nie jest idealnie płasko. Ma jakiś skos może z 1-2 cm. Ale chyba każda tak ma .

Nakręciłam się na ten wózek

Stary 2019-01-31, 12:12   #460
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Cześć laski siedzę i czekam na test obciążenia glukozą, dopiero w internecie poczytałam, że będą mi pobierać krew 3x, brr, dla mnie jeden raz to problem a co dopiero 3 tak sobie myślę, bo jadę za kilka dni do Ikei, czy macie jakieś takie swoje ikeowe rzeczy przydatne przy dzieciaku? Pamiętam, że sq chyba wanienke ma stamtąd? To poważna wyprawa bo mam do Ikei dwie godziny autem więc już się nie wybiorę i w ogóle rzadko tam jestem podpowiedzcie, co dobrego można kupić wyprawkowego jeżeli w ogóle coś.

W ikei to tak wanienka. Ja mam stojak przewijak (chyba Smerfetka tu kiedyś wstawiala), prześcieradła, duże pieluchy muslinkwe (są w 2paku,fajne do kąpieli). Myślę czy już coś z zabawek. Aaa tak no miś bjorn i taki królik szmatką (kwadratowa szmatką z głową królika na środku). Miś bjorn to kultowa rzecz
Ręczniki są super takie niebieskie z kapturem
No

Cytat:
Napisane przez sysa09 Pokaż wiadomość
Laski, mam oferte zakupu uzywanych ciuszkow 62-68 naprawde spoko jakosci, malo uzywane (przynajmniej tak sie wydaje na zdjeciach), za 120zl. Jest tego pelen worek. Wychodzi niecale 2zl za sztuke i sie zastanawiam bo juz troche tego mamy. Ale zadnych pajacykow i w ogole malo ubranek na 62. Wiec jak zakupie same pajacyki i body na 62 to przypuszczam, ze przy regularnych cenach wyjdzie powyzej 120zl za kilka ciuszkow.

Ja nie lubię paczek kupować. Bo fajnie tanio ale nie wszystko musi się podobać a już żal dalej kupować jak się tyle ma.,

Cytat:
Napisane przez Monia858585 Pokaż wiadomość
Gratuluję córeczki!!!

Widzę, że wszystkie macie już wypicie glukozy za sobą. Teraz już z górki powodzenia.
Ja jeszcze musze iść. Chyba poniedziałek sobie taki zrobię..

Cytat:
Noo dziwnie jest na początku bez obcego w brzuchu.
Ja zawsze uwielbiałam ciążę, pomimo tych dolegliwości, ale ten czas oczekiwania. I zarówno w pierwszej jak i drugiej ciąży pocieszałam się,że jeszcze mnie to czeka, chociaż po Tusi chyba z rok przeżywałam,że to minęło, a w jej pierwsze urodziny ryczałam i miałam doła haha Teraz już wiem,że to ostatni raz i chcę się nim nacieszyć, oby jak najdłużej i oby udało mi się dotrwać do terminu cc

ech czyli jednak wychodzi na to,że to faktycznie jest normalne. Kurcze dla mnie nie było normalne, bo tak nie miałam. A tu widzę,że dużo z Was tak ma. WNerwia mnie to, bo ja nie znoszę takiego leżenia, zawsze mam dużo do zrobienia i nie chcę być uziemiona...

ja z kolei chcę jak najpóźniej...jednak im dalej, tym dziecko bardziej "dojrzałe" Z Tusią nie myślałam o tym i była 11 dni przed tp, tylko ona i tak sama by się urodziła tego dnia, bo wody odeszły z Zosią udalo mi się uprosić cc na 6 dni przed tp.

Teraz chciałabym najbardziej 15.05, ale moja lekarka w życiu się nie zgodzi na 4 dni przed tp. 9.05 też mi się podoba (ja jestem z 9.03 to miałam nadzieję,że młody też będzie z 9) ale moja gin nie ma w czwartki dyżuru i ma wtedy prywatne pacjentki, ona mi proponuje 8.05.
Nie podoba mi się ta data:P tusię mam z 13.09.2013 no i fajnie, Zoskę mam z 4.02.2016 (4 do potęgi drugiej to 26 ) ...haha jestem taka matematyczna.a 8.05.2019 to do niczego nie pasuje

Z tymi ruchami fantomowymi to też tak miałam

dziękuję, lepiej, ale dalej bez rewelacji.

Ja nadal nie mam kreski, ale u mnie zawsze później wychodzi. Co do pępka to też tak jak zawsze- górą mi się zrobił taki przykryty, doł bez zmian.
Na 1 urodziny tez wylam... Zaraz drugie i też mi. Smutno... U Was widzę zaraz 3cie... Dzień po nas...

Właśnie przy pierwszej ciazy się pocieszalam że to przede mną jeszcze. Teraz też tak myślę... Trzecia będzie nostalgiczna

8.05. 2016 moja ostatnia @ z tamtej ciazy piękna daata

Cytat:
Napisane przez Eceea Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a kupujecie poduszki poporodowe?

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka
Nie wiem co to....

Cytat:
1 maj to święto, wtedy raczej nie umowią Ci planowanej cc. Biorą tylko to, co muszą
Ja bym zrobiła co się są żeby na majówkę na proodwce nie być... Personelu mało. Masakra. W zwykły weekend było gownianje a co dopiero w majówkę.. :/

Cytat:
Sq ty masz x-move tak? Bo nożna podobno sama spacerówkę i myśle nad nim...da się w Nin siedzisko ustawić przodem do świata i rodzica?

Jeszcze myśle nad bebetto nico,ale chyba model estilo z miedziana ramą...nie znajdę już chyba innych wózków do wybranego fotelika znwiekszymi kołami.
Mam. Kupiłam w sklepie właśnie sama spacerowke
Można przodem i tyłem
Rozkłada się na płasko ale chyba nie na rowniutenko. Wybacz nie wiem. Mój nie śpi w wózku to nie używam tej funkcji

Cytat:
Wstawiam zdjecie sukienki z alli, ktos prosił wczesniej Załącznik 7661097

Piękna!!! Jak jakośc? Q rozmiar?

Cytat:

A to nie tka że każde 2w1 da się kupić tylko jedna rzecz?

Stary 2019-01-31, 12:19   #461
sysa09
Zakorzenienie

sQ, jestem mega zadowolona. Kosztowala 20zl juz z przesylka a nie odbiega w ogole od tych sukienek ze smyka za 80-100zl. Te kwiatuszki maja blady kolor ale to juz sie czepiam naprawde. Sa odpinane, mozna kupic w pasmanteri inne i przyszyc z tylu ma tasiemke, zeby zrobic kokarde. Zapinana na guzieczek na karku.

30.06.2018
sysa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 12:24   #462
Lilly Greace
Dostojna peema.

Sq, dzięki ja wanienkę kupię ale stojak nie wiem czy w ogóle planuje kupować, raczej na podłodze będziemy stawiać. Miś super wygląda

Stary 2019-01-31, 12:32   #463
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
W ikei to tak wanienka. Ja mam stojak przewijak (chyba Smerfetka tu kiedyś wstawiala), prześcieradła, duże pieluchy muslinkwe (są w 2paku,fajne do kąpieli). Myślę czy już coś z zabawek. Aaa tak no miś bjorn i taki królik szmatką (kwadratowa szmatką z głową królika na środku). Miś bjorn to kultowa rzecz
No

Ja nie lubię paczek kupować. Bo fajnie tanio ale nie wszystko musi się podobać a już żal dalej kupować jak się tyle ma.,

Na 1 urodziny tez wylam... Zaraz drugie i też mi. Smutno... U Was widzę zaraz 3cie... Dzień po nas...

Właśnie przy pierwszej ciazy się pocieszalam że to przede mną jeszcze. Teraz też tak myślę... Trzecia będzie nostalgiczna

Nie wiem co to....

Ja bym zrobiła co się są żeby na majówkę na proodwce nie być... Personelu mało. Masakra. W zwykły weekend było gownianje a co dopiero w majówkę.. :/

Można przodem i tyłem
Rozkłada się na płasko ale chyba nie na rowniutenko. Wybacz nie wiem. Mój nie śpi w wózku to nie używam tej funkcji

No niestety, jedynie część producentów sprzedaje np. sama spacerówkę. To samo z innym kolorem gondoli i spacerówki. Z tego, co się zdążyłam zorientować to tylko Quinny, Mutsy i X-lander pozwala miksować kolory. Nie wiem jak inne.

Stary 2019-01-31, 12:34   #464
Pomaranczowacytryna
Raczkowanie

Cytat:
No

Nie wiem co to....

Można przodem i tyłem

Niestety większości 2w1 nie da się kupić pojedynczo.

Stary 2019-01-31, 12:35   #465
AgataAgata9090
Zadomowienie

sQuaara: A jaki masz stojak przewijak z Ikei? Jest w miarę stabilny? I jeszcze pytanie na temat wanienki do Ciebie bo nie pamiętam czy już pisałaś mi na ten temat. Do którego miesiąca posłużyła Ci ta wanienka? Wydaje się być mała?

AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 12:36   #466
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Wózek to u mnie temat rzeka. Siedzę codziennie na Olx, allegro, Dino, bobowozki, po prostu nie mogę się zdecydować. Niby mieszkamy na wsi, ale większość ulic już utwardzona, oprócz naszej mi się podoba Quinny Moodd, ewentualnie Buzz, ale mąż z góry to odrzuca bo twierdzi, że tam zero amortyzacji, a ja wybieram tylko wizualnie... Hm, trochę może ma racji później brałam pod uwagę Mutsy Igo lub Evo, też odrzuca z podobnych powodów. Jedynym wspólnym wyborem jest Bebetto Torino, choć mąż najlepiej chciałby Tito, bo tam podwójne amortyzatory, ale dla mnie jest za wielki.
Kolejnym tematem jest kolor ramy, ja chcę czarna, mąż biała. Kurde, ile nas poróżniło z tym wózkiem...

U mnie wybór wózka to też najtrudniejszy temat jeśli chodzi o wyprawkę Z tym że przynajmniej mąż mi się nie wtrąca, mogę wybrać co chcę, ale ale w sklepach jest taki duuuuuuży wybór, że nie mogę się zdecydować
Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 12:41   #467
Lilly Greace
Dostojna peema.

U mnie właśnie mąż będzie wybierał wózek, bo on jest bardzo dokładny w wyborze wszystkiego zawsze, a ja nie mam głowy do czytania jakichś porównań wózków itp XD on tak lubi wybierać takie większe rzeczy, że jak ktokolwiek z rodziny czy znajomych kupuje sobie jakiś sprzęt to prosi go, żeby poszukał najlepszego godzinami czyta jakieś artykuły, porównania itp.

Stary 2019-01-31, 12:57   #468
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
sQ, jestem mega zadowolona. Kosztowala 20zl juz z przesylka a nie odbiega w ogole od tych sukienek ze smyka za 80-100zl. Te kwiatuszki maja blady kolor ale to juz sie czepiam naprawde. Sa odpinane, mozna kupic w pasmanteri inne i przyszyc z tylu ma tasiemke, zeby zrobic kokarde. Zapinana na guzieczek na karku.

Ooo a przypomnisz jaki rozmiar wzięłaś i jak mniej więcej wypada umiesz ocenić? może się skuszę...
Cytat:
Napisane przez AgataAgata9090 Pokaż wiadomość
sQuaara: A jaki masz stojak przewijak z Ikei? Jest w miarę stabilny? I jeszcze pytanie na temat wanienki do Ciebie bo nie pamiętam czy już pisałaś mi na ten temat. Do którego miesiąca posłużyła Ci ta wanienka? Wydaje się być mała?

https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205/
Takie. Na to dawałam wanienke a później wanienka pod prysznic a na to malucha i ubieralam itp przez jakieś 3 miesiące. Później już ubieralam w sypialni. Ale do czasu aż zaczął stawać czyli z 11mcy to stawiałam na tym wanienke. Teraz wanienka na podłodze.
Ja do dziś z niej korzystam może 2-3 miesiące były problematyczne jak miał z pół roku i leżąc była mała a siedzieć nie umiał. Ale się nie lubi kąpać więc te 2min dał radę Później usiadł i znow dobra i tak do dziś w niej siedzi i się tapla

Stary 2019-01-31, 12:59   #469
agadzie
Zakorzenienie

My byliśmy w Ikea. Miałam kupić jedną rzecz. Wróciliśmy z fotelem tym "uszatym" i podpórka pod nogi, był w dziale promocji. No.
Sysa śliczna ta sukieneczka! Wygląda naprawdę porzadnie

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 13:18   #470
patrycjakarabasz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
My byliśmy w Ikea. Miałam kupić jedną rzecz. Wróciliśmy z fotelem tym "uszatym" i podpórka pod nogi, był w dziale promocji. No.
Sysa śliczna ta sukieneczka! Wygląda naprawdę porzadnie

Urok Ikei

Stary 2019-01-31, 13:20   #471
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Cytat:
Wstawiam zdjecie sukienki z alli, ktos prosił wczesniej Załącznik 7661097

Śliczna

Cytat:
Sq, dzięki ja wanienkę kupię ale stojak nie wiem czy w ogóle planuje kupować, raczej na podłodze będziemy stawiać. Miś super wygląda

Ja stojaka nie biorę, bo póki co to myślę, że pewniej mi będzie na podłodze się rozłożyć.

Mi przyszły majtki ciążowe z ali. Zamówiłam kilka sztuk XL i kilka XXL i ta XXL dobra, tak jest rozmiarówka zaburzona.

2 godziny spaceru i nie mam siły smażyć naleśników. Odpocznę sobie najpierw
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 13:27   #472
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Ooo a przypomnisz jaki rozmiar wzięłaś i jak mniej więcej wypada umiesz ocenić? może się skuszę... https://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20045205/
Takie. Na to dawałam wanienke a później wanienka pod prysznic a na to malucha i ubieralam itp przez jakieś 3 miesiące. Później już ubieralam w sypialni. Ale do czasu aż zaczął stawać czyli z 11mcy to stawiałam na tym wanienke. Teraz wanienka na podłodze.
Ja do dziś z niej korzystam może 2-3 miesiące były problematyczne jak miał z pół roku i leżąc była mała a siedzieć nie umiał. Ale się nie lubi kąpać więc te 2min dał radę Później usiadł i znow dobra i tak do dziś w niej siedzi i się tapla

A jak trzymałaś wanienke podczas kąpieli na tym stojaku to nic się nie działo z tym drewnem? W sensie że wiesz tu się może gdzieś woda polać tu coś zmieści się do tego przewijak? Bo pamiętam że coś pisałaś że jest za małe na przewijak?
Wanienka na podłodze odpada bo by mk chyba plecy wysiadły A takie coś bym kupiła tylko przemalowala na biało bo wystrój w pokoju mamy biało szaro miętowy.

Stary 2019-01-31, 13:32   #473
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
A jak trzymałaś wanienke podczas kąpieli na tym stojaku to nic się nie działo z tym drewnem? W sensie że wiesz tu się może gdzieś woda polać tu coś zmieści się do tego przewijak? Bo pamiętam że coś pisałaś że jest za małe na przewijak?
Wanienka na podłodze odpada bo by mk chyba plecy wysiadły A takie coś bym kupiła tylko przemalowala na biało bo wystrój w pokoju mamy biało szaro miętowy.

Jak się zalalo to wytarlam po kąpieli. Jak stół czy blaty w kuchni

Moje też białe
Nie wiem czy przewijak się mieści, w życiu nie miałam. Ale nie wiem po co drewno na drewno

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-01-31, 13:37   #474
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie właśnie mąż będzie wybierał wózek, bo on jest bardzo dokładny w wyborze wszystkiego zawsze, a ja nie mam głowy do czytania jakichś porównań wózków itp XD on tak lubi wybierać takie większe rzeczy, że jak ktokolwiek z rodziny czy znajomych kupuje sobie jakiś sprzęt to prosi go, żeby poszukał najlepszego godzinami czyta jakieś artykuły, porównania itp.

Mój ma to samo... Ostatnio braliśmy oboje nowe telefony i ja wybrałam swój w jeden dzień, a on przekopywał internet dwa tygodnie, po czy stwierdził, że chyba jednak źle wybrał
Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 13:44   #475
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Jak się zalalo to wytarlam po kąpieli. Jak stół czy blaty w kuchni

Moje też białe
Nie wiem czy przewijak się mieści, w życiu nie miałam. Ale nie wiem po co drewno na drewno

A tam w środku jest jakis materacyk czy coś na czym można dziecko położyć? Jedyne co mi się nie podoba to to, że to drewienko na około tak wystaje i jak dziecko będzie wierzgać nogami to może go to boleć. Dobrze myślę?

Sama pomalowałaś na biało czy jest dostępny s kolorze białym?

I jaki lepiej przewijak kupić miękki czy sztywny np na łóżeczko? Czym one się różnią?

Edytowane przez AgataAgata9090
Czas edycji: 2019-01-31 o 13:51
Stary 2019-01-31, 13:52   #476
ania_mala
Zadomowienie

Ja miałam na tym przewijak. Wanienka na stelażu, szybkie mycie i dzieciaki na przewijaku ogarniałam. Nie chciało mi się biegać po pokojach.Pod spodem miałam pieluszki, kremy, itp. Nie pamiętam, żeby się waliły po nóżkach. A przewijak miałam na to taki najzwyklejszy, ale nie ten dmuchany z Ikei tamten się sprawdzał na plaży

ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 13:59   #477
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania_mala Pokaż wiadomość
Ja miałam na tym przewijak. Wanienka na stelażu, szybkie mycie i dzieciaki na przewijaku ogarniałam. Nie chciało mi się biegać po pokojach.Pod spodem miałam pieluszki, kremy, itp. Nie pamiętam, żeby się waliły po nóżkach. A przewijak miałam na to taki najzwyklejszy, ale nie ten dmuchany z Ikei tamten się sprawdzał na plaży

Przewijak miałaś na tym co pokazała sQuaara w linku? I na jaki przewijak się zdecydowalas? Takie coś? https://m2.ikea.com/pl/pl/p/vaedra-p...acji-80226137/

Sama nie wiem czy to kupować a dziś bym chciała podjechać do Ikei. Mamy mały pokój dla małego i dodatkowy mebel hmm ciężka sprawa. Najpewniej skończy się na tym że kupimy przewijak na łóżeczko choć z drugiej strony dobrze by było kupić to co wstawila sQuaara bo by było też pod wanienke. Takie dwa W jednym

Stary 2019-01-31, 14:08   #478
Misha_
Wtajemniczenie

Wlasnie dziewczyny czy ta wkladka-przewijak jest ok? Planuje tez kupic. Przewijak na komode drewniany juz kupilam brakuje mi wlasnie tej miekkiej czesci

Misha_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 14:14   #479
Eceea
Zakorzenienie

To daj znać co wybrał my się musimy zastanowić nad fotelikiem i wózkiem

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka
Eceea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-01-31, 14:23   #480
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
A tam w środku jest jakis materacyk czy coś na czym można dziecko położyć? Jedyne co mi się nie podoba to to, że to drewienko na około tak wystaje i jak dziecko będzie wierzgać nogami to może go to boleć. Dobrze myślę?

Sama pomalowałaś na biało czy jest dostępny s kolorze białym?

I jaki lepiej przewijak kupić miękki czy sztywny np na łóżeczko? Czym one się różnią?
Ja pod małego kładlam ręcznik. Jak kopie to. Może faktycznie boleć. Ale mój jakoś specjalnie nie kopal te pierwsze 3 miesiące

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Wlasnie dziewczyny czy ta wkladka-przewijak jest ok? Planuje tez kupic. Przewijak na komode drewniany juz kupilam brakuje mi wlasnie tej miekkiej czesci

Ja oddałam. Zupelnie nie wiem gdzie mialam to używać. Ale ja do dziś przewijam małego na lozku/kanapie nie mam przewijaka na komode czy łóżeczko. Ko ale jak już masz takie na łóżeczko to po co jeszcze na to coś?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości