Zwi±zek wisz±cy na w³osku - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2019-02-27, 13:24   #1
madzialena97
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2

Zwi±zek wisz±cy na w³osku

Witam,

Postanowi³am tutaj napisaæ, poniewa¿ ju¿ sama nie wiem co mam robiæ, a mój zwi±zek siê sypie.

Wiêc zacznê od pocz±tku.

Jestem z ch³opakiem ponad 2 lata, ja studiujê, a on pracuje. Po 5 miesi±cach zwi±zku zamieszkali¶my razem, poniewa¿ taka opcja wydawa³a siê najkorzystniejsza, a oboje nie pochodzimy z bogatych rodzin, wiêc stwierdzili¶my ¿e tak bêdzie ³atwiej nam siê utrzymaæ, a poza tym chcieli¶my byæ bli¿ej siebie, jak najwiêcej czasu spêdzaæ razem. Na pocz±tku wszystko by³o fajnie, dogadywali¶my siê, ale z czasem zaczê³o mu coraz mniej zale¿eæ. Ci±gle siê k³ócili¶my, bo on stawia³ znajomych na pierwszym miejscu. A jako, ¿e jest typem imprezowicza, a ja zupe³nym przeciwieñstwem, ciê¿ko jest nam siê dogadaæ. Po alkoholu us³ysza³am ju¿ od niego parê niemi³ych s³ów m.in. ¿e jestem nudna, ma³o rozrywkowa, ¿e nie wyobra¿a sobie spêdziæ z kim¶ takim reszty ¿ycia itd. Wiêc najzwyczajniej przeszkadza mu to, ¿e nie jestem taka jak on. Jestem raczej nie¶mia³± osob± i wolê spêdzaæ czas z ukochanym, a nie ci±gle z jego znajomymi, ale niestety on nie potrafi tego zrozumieæ. I tak mieszkali¶my razem prawie 2 lata, by³o kilka powa¿nych k³ótni, po których oboje zastanawiali¶my siê czy to ma w ogóle sens. Po czym ostatnio ch³opak poinformowa³ mnie, ¿e siê wyprowadza. Twierdzi, ¿e go ograniczam, ¿e chce trochê wolno¶ci, ¿e jest jeszcze za m³ody na wspólne ¿ycie i ¿e jego marzeniem jest mieæ co¶ swojego. Nasze oczekiwania co do zwi±zku chyba siê trochê mijaj±, bo ja chcê wspólnego ¿ycia, chcê ju¿ powoli zacz±æ uk³adaæ swoje ¿ycie. I to nie by³o tak, ¿e jak mieszkali¶my razem on nie mia³ wcale swobody. Bo mia³. Nie robi³am mu awantur kiedy chcia³ siê spotkaæ ze znajomymi, tylko coraz bardziej zaczê³o to siê wymykaæ spod kontroli. Zdarza³y siê takie sytuacje, ¿e w weekend oznajmi³ mi, ¿e wychodzi spotkaæ siê z kolegami beze mnie, gdzie ja siedzia³am ca³y wieczór sama w mieszkaniu, po czym nad ranem wraca³ do mieszkania z koleg± i jeszcze dwoma dziewczynami. No dla mnie to jest niewyobra¿alne, ja siedzia³am w tym czasie sama, a on siê bawi³ z innymi, i to jeszcze mnie ok³ama³, ¿e idzie spotkac siê z kumplami. I by³o jeszcze mnóstwo tego typu sytuacji.

No i teraz podj±³ decyzjê, ¿e siê dusi mieszkaj±c ze mn±, ¿e chce jeszcze trochê po¿yæ. No ale co najlepsze, nie chce siê rozstawaæ. Chce byæ dalej ze mn±, tylko nie chce ju¿ mieszkaæ razem. Moim zdaniem to nie ma sensu, to nie w tym kierunku powinno i¶æ. Skoro mamy ju¿ za sob± do¶wiadczenie wspólnego mieszkania razem, oczywi¶cie nieudanego, to jak mamy w przysz³o¶ci ¿yæ razem? Byæ ze sob±, ale osobno? Nie wiem co o tym my¶leæ. Mam na niego czekaæ, a¿ dojrzeje do wspólnego ¿ycia, czy mo¿e odpu¶ciæ?

Proszê, pomó¿cie dziewczyny. Co wed³ug Was powinnam zrobiæ?
madzialena97 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2019-02-27, 13:29   #2
Limonka2738
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 30 163
Dot.: Zwi±zek wisz±cy na w³osku

Cytat:
Napisane przez madzialena97 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam,

Postanowi³am tutaj napisaæ, poniewa¿ ju¿ sama nie wiem co mam robiæ, a mój zwi±zek siê sypie.

Wiêc zacznê od pocz±tku.

Jestem z ch³opakiem ponad 2 lata, ja studiujê, a on pracuje. Po 5 miesi±cach zwi±zku zamieszkali¶my razem, poniewa¿ taka opcja wydawa³a siê najkorzystniejsza, a oboje nie pochodzimy z bogatych rodzin, wiêc stwierdzili¶my ¿e tak bêdzie ³atwiej nam siê utrzymaæ, a poza tym chcieli¶my byæ bli¿ej siebie, jak najwiêcej czasu spêdzaæ razem. Na pocz±tku wszystko by³o fajnie, dogadywali¶my siê, ale z czasem zaczê³o mu coraz mniej zale¿eæ. Ci±gle siê k³ócili¶my, bo on stawia³ znajomych na pierwszym miejscu. A jako, ¿e jest typem imprezowicza, a ja zupe³nym przeciwieñstwem, ciê¿ko jest nam siê dogadaæ. Po alkoholu us³ysza³am ju¿ od niego parê niemi³ych s³ów m.in. ¿e jestem nudna, ma³o rozrywkowa, ¿e nie wyobra¿a sobie spêdziæ z kim¶ takim reszty ¿ycia itd. Wiêc najzwyczajniej przeszkadza mu to, ¿e nie jestem taka jak on. Jestem raczej nie¶mia³± osob± i wolê spêdzaæ czas z ukochanym, a nie ci±gle z jego znajomymi, ale niestety on nie potrafi tego zrozumieæ. I tak mieszkali¶my razem prawie 2 lata, by³o kilka powa¿nych k³ótni, po których oboje zastanawiali¶my siê czy to ma w ogóle sens. Po czym ostatnio ch³opak poinformowa³ mnie, ¿e siê wyprowadza. Twierdzi, ¿e go ograniczam, ¿e chce trochê wolno¶ci, ¿e jest jeszcze za m³ody na wspólne ¿ycie i ¿e jego marzeniem jest mieæ co¶ swojego. Nasze oczekiwania co do zwi±zku chyba siê trochê mijaj±, bo ja chcê wspólnego ¿ycia, chcê ju¿ powoli zacz±æ uk³adaæ swoje ¿ycie. I to nie by³o tak, ¿e jak mieszkali¶my razem on nie mia³ wcale swobody. Bo mia³. Nie robi³am mu awantur kiedy chcia³ siê spotkaæ ze znajomymi, tylko coraz bardziej zaczê³o to siê wymykaæ spod kontroli. Zdarza³y siê takie sytuacje, ¿e w weekend oznajmi³ mi, ¿e wychodzi spotkaæ siê z kolegami beze mnie, gdzie ja siedzia³am ca³y wieczór sama w mieszkaniu, po czym nad ranem wraca³ do mieszkania z koleg± i jeszcze dwoma dziewczynami. No dla mnie to jest niewyobra¿alne, ja siedzia³am w tym czasie sama, a on siê bawi³ z innymi, i to jeszcze mnie ok³ama³, ¿e idzie spotkac siê z kumplami. I by³o jeszcze mnóstwo tego typu sytuacji.

No i teraz podj±³ decyzjê, ¿e siê dusi mieszkaj±c ze mn±, ¿e chce jeszcze trochê po¿yæ. No ale co najlepsze, nie chce siê rozstawaæ. Chce byæ dalej ze mn±, tylko nie chce ju¿ mieszkaæ razem. Moim zdaniem to nie ma sensu, to nie w tym kierunku powinno i¶æ. Skoro mamy ju¿ za sob± do¶wiadczenie wspólnego mieszkania razem, oczywi¶cie nieudanego, to jak mamy w przysz³o¶ci ¿yæ razem? Byæ ze sob±, ale osobno? Nie wiem co o tym my¶leæ. Mam na niego czekaæ, a¿ dojrzeje do wspólnego ¿ycia, czy mo¿e odpu¶ciæ?

Po tych tekstach po alkoholu ju¿ by mnie w tym zwi±zku nie by³o.

Stara, wibrator da ci wiêcej szacunku ni¿ ten facet. I zamieszka z tob±.

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz

Top secret Uczestnik ¶ci¶le tajnego rz±dowego programu badañ nad eksperymentaln± szczepionk± na malariê.
Limonka2738 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2019-02-27, 13:30   #3
Trzepotka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 20 982

Tre¶æ usuniêta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2019-02-27 o 13:31
Trzepotka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2019-02-27, 13:31   #4
PurePurr
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 342

Rada jest prosta: wiej póki nie jest za pó¼no.
PurePurr jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2019-02-27, 13:34   #5
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 21 322

Cytat:
(...)
Ci±gle siê k³ócili¶my, bo on stawia³ znajomych na pierwszym miejscu. A jako, ¿e jest typem imprezowicza, a ja zupe³nym przeciwieñstwem, ciê¿ko jest nam siê dogadaæ. Po alkoholu us³ysza³am ju¿ od niego parê niemi³ych s³ów m.in. ¿e jestem nudna, ma³o rozrywkowa, ¿e nie wyobra¿a sobie spêdziæ z kim¶ takim reszty ¿ycia itd. Wiêc najzwyczajniej przeszkadza mu to, ¿e nie jestem taka jak on.
(...)
No jak to co powinna¶ zrobiæ? Ju¿ przecie¿ wiesz, ¿e to zwi±zek z dat± wa¿no¶ci. Chyba nie jeste¶ zdesperowana, aby ci±gn±æ zwi±zek bez przysz³o¶ci? Jeste¶?
Stary 2019-02-27, 13:44   #6
NocnaWiedma
Lady in red.

Wiadomo¶ci: 67 023

Ty by¶ chcia³a ju¿ powoli uk³adaæ swoje ¿ycie z nim. On z kolei zacz±³ uk³adaæ ju¿ swoje ¿ycie bez Ciebie. Zacz±³ od wyprowadzki.

Wed³ug mnie powinna¶ panu podziêkowaæ za wspólnie spêdzony czas.
Stary 2019-02-27, 13:47   #7
Dociakowa
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 947

Poka¿ panu gdzie s± drzwi i poszukaj takiego, który bêdzie Ciê szanowa³ i doceni, takiego, z którym bêdziesz dzieli³a zainteresowania i który bêdzie wola³ siedzieæ z Tob± w domu ni¿ na imprezie z kolegami.

->
76,6....30.07->72,7......65,5kg.. .60
Dociakowa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2019-02-27, 13:52   #8
prezent_od_losu
Zrodzona z burzy

Wiadomo¶ci: 109

Specjalnie gada ¿e bêdziecie razem bo nie chcê ¿eby¶ robi³a histeriê jak siê bêdzie wyprowadza³. Albo chcê mieæ gdzie wróciæ jak mu nie wyjdzie (gdzie nocowaæ bo o zwi±zku nie ma mowy). Obie opcje s³abe i w obu ma Cie po prostu w ty³ku
Stary 2019-02-27, 14:16   #9
madzialena97
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2

Mi bardzo zale¿y i go kocham, on te¿ twierdzi ¿e mnie kocha. Tylko jak osoba która kocha mo¿e tak krzywdziæ drug± osobê? Skoro on nie wi±¿e ze mn± ¿adnej przysz³o¶ci, to dlaczego nie umie tego zakoñczyæ, ¿eby skróciæ mi tego cierpienia. Ja sama te¿ nie potrafiê, to mój pierwszy zwi±zek, bardzo siê przyzwyczai³am do niego. Jak siê nie k³ócimy to jest wszystko w porz±dku, traktuje mnie dobrze. Ale jak tylko zacznie siê spór, zaczyna siê olewanie. Nie mówiê ¿e ja jestem bez winy, bo wina zawsze le¿y po obu stronach. No ale on po tym jak mnie obrazi³ po alkoholu nie umia³ nawet przeprosiæ. Bo uwa¿a, ¿e to by³o po alkoholu i on nie bêdzie przeprasza³ za co¶, czego nie pamiêta.

On uwa¿a, ¿e ta wyprowadzka polepszy nasze relacje. ¯e bêdziemy siê mniej k³óciæ, ¿e podczas k³ótni on bêdzie mia³ chwilê oddechu, bo tak jak nawet byli¶my pok³óceni siedzieli¶my w jednym pokoju. Staram siê zrozumieæ jego decyzjê, ale jest mi przykro ¿e zostawia mnie sam± z tym wszystkim, nie potrafiê tego zrozumieæ, ale nie potrafiê te¿ z niego zrezygnowaæ.
madzialena97 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2019-02-27, 21:23   #10
Nimve
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 698

Cytat:
Spierniczaæ i nie ogl±daæ siê za siebie.
Nimve jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2019-02-27, 21:55   #11
Fatina
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 197

Autorko to co in gada to jakies marne farmazony.Wymiksuj sie z tego,jak mu bedzie zalezec to bedzie walczyc.Narazie wyglada jakby mial gdzies ciebie i to jak ty sie czujesz z jego wyczynami.Sytuacja z upiciem sie zenua,totalny brak szacunku.
Fatina jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-02-27, 22:32   #12
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 21 322

Cytat:
Mi bardzo zale¿y i go kocham, on te¿ twierdzi ¿e mnie kocha. Tylko jak osoba która kocha mo¿e tak krzywdziæ drug± osobê? Skoro on nie wi±¿e ze mn± ¿adnej przysz³o¶ci, to dlaczego nie umie tego zakoñczyæ, ¿eby skróciæ mi tego cierpienia. Ja sama te¿ nie potrafiê, to mój pierwszy zwi±zek, bardzo siê przyzwyczai³am do niego. Jak siê nie k³ócimy to jest wszystko w porz±dku, traktuje mnie dobrze. Ale jak tylko zacznie siê spór, zaczyna siê olewanie. Nie mówiê ¿e ja jestem bez winy, bo wina zawsze le¿y po obu stronach. No ale on po tym jak mnie obrazi³ po alkoholu nie umia³ nawet przeprosiæ. Bo uwa¿a, ¿e to by³o po alkoholu i on nie bêdzie przeprasza³ za co¶, czego nie pamiêta.

On uwa¿a, ¿e ta wyprowadzka polepszy nasze relacje. ¯e bêdziemy siê mniej k³óciæ, ¿e podczas k³ótni on bêdzie mia³ chwilê oddechu, bo tak jak nawet byli¶my pok³óceni siedzieli¶my w jednym pokoju. Staram siê zrozumieæ jego decyzjê, ale jest mi przykro ¿e zostawia mnie sam± z tym wszystkim, nie potrafiê tego zrozumieæ, ale nie potrafiê te¿ z niego zrezygnowaæ.
Acha, czyli jeste¶ zdesperowana. On jest w tej relacji gór±, Tobie zale¿y du¿o bardziej. Serio nie wiesz, ¿e s³owa ("kocham") nie maj± znaczenia je¿eli nie wspó³graj± z czynami, zachowaniem?
Stary 2019-02-27, 23:55   #13
przecietna
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 74

Cytat:

przykro mi to pisaæ, bo widzê ¿e Ci bardzo zale¿y, ale tu ju¿ chyba nie ma czego ratowaæ. Wasze oczekiwania wzglêdem siebie siê ró¿ni±, macie inne oczekiwania wzglêdem zwi±zku. On chce siê z tego wymiksowaæ i siê wyprowadziæ, zostawiæ Ciebie. Co bêdzie robi³ w tym czasie, kiedy Ty bêdziesz czekaæ a¿ dojrzeje do wspólnego ¿ycia? Zarywa³ do innych dziewczyn? Nie pozwól mu na to, bo stracisz szacunek do siebie.
przecietna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2019-02-28, 01:22   #14
Hultaj
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 27 877

Wiesz, jak macie siê k³ociæ to na pewno wam pomo¿e ¿e po k³otni ka¿de bêdzie mog³o odetchn±æ w samotno¶ci
Ale on siê chce wyprowadziæ ¿eby bujaæ siê z kolesiami i kole¿ankami, a do ciebie wpadaæ na seksik, to spora ró¿nica.
Ogólnie idea potrzeby wyprowadzki ¿eby móc imprezowac jest sama w sobie mocno debilna. Gdzie¶ mieszkaæ i tak musi, czemu nie z tob±. Planuje rozkrêciæ melinê? Chyba nie o to mu chodzi³o.
Przykro mi ale twój facet pogrywa a ty zamiast go wy¶miaæ i powiedzieæ ¿e mu zdrowo odbi³o (je¶li chodzi o wyt³umaczenia; bo przecie¿ chce to niech siê wyprowadza) to siê miotasz.
Hultaj jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2019-02-28, 11:50   #15
ladymesmerizing
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

Cytat:
Napisane przez Hultaj Poka¿ wiadomo¶æ
Wiesz, jak macie siê k³ociæ to na pewno wam pomo¿e ¿e po k³otni ka¿de bêdzie mog³o odetchn±æ w samotno¶ci
Ale on siê chce wyprowadziæ ¿eby bujaæ siê z kolesiami i kole¿ankami, a do ciebie wpadaæ na seksik, to spora ró¿nica.
Ogólnie idea potrzeby wyprowadzki ¿eby móc imprezowac jest sama w sobie mocno debilna. Gdzie¶ mieszkaæ i tak musi, czemu nie z tob±. Planuje rozkrêciæ melinê? Chyba nie o to mu chodzi³o.
Przykro mi ale twój facet pogrywa a ty zamiast go wy¶miaæ i powiedzieæ ¿e mu zdrowo odbi³o (je¶li chodzi o wyt³umaczenia; bo przecie¿ chce to niech siê wyprowadza) to siê miotasz.
Dok³adnie. Autorko, z w³asnego do¶wiadczenia radzê Pana po¿egnaæ.
ladymesmerizing jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2019-02-28, 12:27   #16
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 261

Cytat:
Po alkoholu us³ysza³am ju¿ od niego parê niemi³ych s³ów m.in. ¿e jestem nudna, ma³o rozrywkowa, ¿e nie wyobra¿a sobie spêdziæ z kim¶ takim reszty ¿ycia itd.
To ju¿ wiesz jak to siê skoñczy. Pytanie tylko kiedy i kto o tym szybciej zdecyduje?

Cytat:
No i teraz podj±³ decyzjê, ¿e siê dusi mieszkaj±c ze mn±, ¿e chce jeszcze trochê po¿yæ.
A przy Tobie co? Umiera?

W normalnych zwi±zkach ludzie nabieraj± wiatru w ¿agle, rozkwitaj±.

Cytat:
No ale co najlepsze, nie chce siê rozstawaæ. Chce byæ dalej ze mn±, tylko nie chce ju¿ mieszkaæ razem. Nie wiem co o tym my¶leæ.
Mam na niego czekaæ, a¿ dojrzeje do wspólnego ¿ycia, czy mo¿e odpu¶ciæ?
Pewnie dojrza³ dopiero tylko do bzykanka.

Cytat:

Zrób mu prezent i uratuj biedaka przed tym ¶mierciono¶nym zwi±zkiem. Siebie te¿.
wlosomaniaczkaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2019-02-28, 12:37   #17
Fortuna1
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 715

Go¶ciu chce teraz seksu bez zobowi±zañ. Serio chcesz na to przystac?
Nie pasujecie do siebie.

Stary 2019-02-28, 19:50   #18
mrytka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 487

Cytat:
Witam,

Wiêc zacznê od pocz±tku.

Wybraæ pomiêdzy szacunkiem do samej siebie, a tym ch³opakiem.

"Pragnienia ³ami± nam serce, mêcz± nas.
Po¿±danie rujnuje nam ¿ycie.
Ale je¶li chodzi o pragnienia,
najbardziej cierpi± ci, którzy nie wiedz±, czego chc±."

.
mrytka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2019-02-28, 21:41   #19
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 6 282

Cytat:

Oczywi¶cie, ¿e trudno jest zerwaæ, gdy wchodzi w grê przyzwyczajenie, jeszcze pierwszy powa¿ny zwi±zek i tak dalej. Nie pasujecie do siebie, ale oboje z sentymentu mówicie, ¿e kochacie. On te¿ widzi, ¿e co¶ jest nie tak, ale tak jak ty siê przyzwyczai³ i ciê¿ko mu zakoñczyæ pierwszy zwi±zek i wkroczyc w nieznane, zacz±æ od nowa.

Dlatego wymy¶li³, ¿e to niby tylko wyprowadzka a nie rozstanie. Ale tak naprawdê wyprowadzka by³aby tylko pierwszym krokiem na drodze do nieuchronnego rozstania. Naprawdê zwi±zek powinien polegaæ na szczê¶ciu a nie meczeniu siê nawzajem. Oboje widzicie, ¿e to nie TO, ale boicie siê oficjalnie przyznaæ, ¿e wam siê nie uda³o razem. Chyba trzeba w koncu powa¿nie pogadac i zmierzyæ siê z prawd±.

fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Narzêdzia

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2019-02-28 22:41:55

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.