|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Zwi±zek wisz±cy na w³osku
Witam,
Postanowi³am tutaj napisaæ, poniewa¿ ju¿ sama nie wiem co mam robiæ, a mój zwi±zek siê sypie. Wiêc zacznê od pocz±tku. Jestem z ch³opakiem ponad 2 lata, ja studiujê, a on pracuje. Po 5 miesi±cach zwi±zku zamieszkali¶my razem, poniewa¿ taka opcja wydawa³a siê najkorzystniejsza, a oboje nie pochodzimy z bogatych rodzin, wiêc stwierdzili¶my ¿e tak bêdzie ³atwiej nam siê utrzymaæ, a poza tym chcieli¶my byæ bli¿ej siebie, jak najwiêcej czasu spêdzaæ razem. Na pocz±tku wszystko by³o fajnie, dogadywali¶my siê, ale z czasem zaczê³o mu coraz mniej zale¿eæ. Ci±gle siê k³ócili¶my, bo on stawia³ znajomych na pierwszym miejscu. A jako, ¿e jest typem imprezowicza, a ja zupe³nym przeciwieñstwem, ciê¿ko jest nam siê dogadaæ. Po alkoholu us³ysza³am ju¿ od niego parê niemi³ych s³ów m.in. ¿e jestem nudna, ma³o rozrywkowa, ¿e nie wyobra¿a sobie spêdziæ z kim¶ takim reszty ¿ycia itd. Wiêc najzwyczajniej przeszkadza mu to, ¿e nie jestem taka jak on. Jestem raczej nie¶mia³± osob± i wolê spêdzaæ czas z ukochanym, a nie ci±gle z jego znajomymi, ale niestety on nie potrafi tego zrozumieæ. I tak mieszkali¶my razem prawie 2 lata, by³o kilka powa¿nych k³ótni, po których oboje zastanawiali¶my siê czy to ma w ogóle sens. Po czym ostatnio ch³opak poinformowa³ mnie, ¿e siê wyprowadza. Twierdzi, ¿e go ograniczam, ¿e chce trochê wolno¶ci, ¿e jest jeszcze za m³ody na wspólne ¿ycie i ¿e jego marzeniem jest mieæ co¶ swojego. Nasze oczekiwania co do zwi±zku chyba siê trochê mijaj±, bo ja chcê wspólnego ¿ycia, chcê ju¿ powoli zacz±æ uk³adaæ swoje ¿ycie. I to nie by³o tak, ¿e jak mieszkali¶my razem on nie mia³ wcale swobody. Bo mia³. Nie robi³am mu awantur kiedy chcia³ siê spotkaæ ze znajomymi, tylko coraz bardziej zaczê³o to siê wymykaæ spod kontroli. Zdarza³y siê takie sytuacje, ¿e w weekend oznajmi³ mi, ¿e wychodzi spotkaæ siê z kolegami beze mnie, gdzie ja siedzia³am ca³y wieczór sama w mieszkaniu, po czym nad ranem wraca³ do mieszkania z koleg± i jeszcze dwoma dziewczynami. No dla mnie to jest niewyobra¿alne, ja siedzia³am w tym czasie sama, a on siê bawi³ z innymi, i to jeszcze mnie ok³ama³, ¿e idzie spotkac siê z kumplami. I by³o jeszcze mnóstwo tego typu sytuacji. No i teraz podj±³ decyzjê, ¿e siê dusi mieszkaj±c ze mn±, ¿e chce jeszcze trochê po¿yæ. No ale co najlepsze, nie chce siê rozstawaæ. Chce byæ dalej ze mn±, tylko nie chce ju¿ mieszkaæ razem. Moim zdaniem to nie ma sensu, to nie w tym kierunku powinno i¶æ. Skoro mamy ju¿ za sob± do¶wiadczenie wspólnego mieszkania razem, oczywi¶cie nieudanego, to jak mamy w przysz³o¶ci ¿yæ razem? Byæ ze sob±, ale osobno? Nie wiem co o tym my¶leæ. Mam na niego czekaæ, a¿ dojrzeje do wspólnego ¿ycia, czy mo¿e odpu¶ciæ? Proszê, pomó¿cie dziewczyny. Co wed³ug Was powinnam zrobiæ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 30 163
|
Dot.: Zwi±zek wisz±cy na w³osku
Cytat:
Stara, wibrator da ci wiêcej szacunku ni¿ ten facet. I zamieszka z tob±. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 20 982
|
Tre¶æ usuniêta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2019-02-27 o 13:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 342
|
Rada jest prosta: wiej póki nie jest za pó¼no.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 322
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
Lady in red.
Wiadomo¶ci: 67 023
|
Ty by¶ chcia³a ju¿ powoli uk³adaæ swoje ¿ycie z nim. On z kolei zacz±³ uk³adaæ ju¿ swoje ¿ycie bez Ciebie. Zacz±³ od wyprowadzki.
Wed³ug mnie powinna¶ panu podziêkowaæ za wspólnie spêdzony czas.
![]() |
#7 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 947
|
Poka¿ panu gdzie s± drzwi i poszukaj takiego, który bêdzie Ciê szanowa³ i doceni, takiego, z którym bêdziesz dzieli³a zainteresowania i który bêdzie wola³ siedzieæ z Tob± w domu ni¿ na imprezie z kolegami.
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#8 |
Zrodzona z burzy
Wiadomo¶ci: 109
|
Specjalnie gada ¿e bêdziecie razem bo nie chcê ¿eby¶ robi³a histeriê jak siê bêdzie wyprowadza³. Albo chcê mieæ gdzie wróciæ jak mu nie wyjdzie (gdzie nocowaæ bo o zwi±zku nie ma mowy). Obie opcje s³abe i w obu ma Cie po prostu w ty³ku
![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Mi bardzo zale¿y i go kocham, on te¿ twierdzi ¿e mnie kocha. Tylko jak osoba która kocha mo¿e tak krzywdziæ drug± osobê? Skoro on nie wi±¿e ze mn± ¿adnej przysz³o¶ci, to dlaczego nie umie tego zakoñczyæ, ¿eby skróciæ mi tego cierpienia. Ja sama te¿ nie potrafiê, to mój pierwszy zwi±zek, bardzo siê przyzwyczai³am do niego. Jak siê nie k³ócimy to jest wszystko w porz±dku, traktuje mnie dobrze. Ale jak tylko zacznie siê spór, zaczyna siê olewanie. Nie mówiê ¿e ja jestem bez winy, bo wina zawsze le¿y po obu stronach. No ale on po tym jak mnie obrazi³ po alkoholu nie umia³ nawet przeprosiæ. Bo uwa¿a, ¿e to by³o po alkoholu i on nie bêdzie przeprasza³ za co¶, czego nie pamiêta.
On uwa¿a, ¿e ta wyprowadzka polepszy nasze relacje. ¯e bêdziemy siê mniej k³óciæ, ¿e podczas k³ótni on bêdzie mia³ chwilê oddechu, bo tak jak nawet byli¶my pok³óceni siedzieli¶my w jednym pokoju. Staram siê zrozumieæ jego decyzjê, ale jest mi przykro ¿e zostawia mnie sam± z tym wszystkim, nie potrafiê tego zrozumieæ, ale nie potrafiê te¿ z niego zrezygnowaæ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 698
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 197
|
Autorko to co in gada to jakies marne farmazony.Wymiksuj sie z tego,jak mu bedzie zalezec to bedzie walczyc.Narazie wyglada jakby mial gdzies ciebie i to jak ty sie czujesz z jego wyczynami.Sytuacja z upiciem sie zenua,totalny brak szacunku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 322
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 74
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 27 877
|
Wiesz, jak macie siê k³ociæ to na pewno wam pomo¿e ¿e po k³otni ka¿de bêdzie mog³o odetchn±æ w samotno¶ci
Ale on siê chce wyprowadziæ ¿eby bujaæ siê z kolesiami i kole¿ankami, a do ciebie wpadaæ na seksik, to spora ró¿nica. Ogólnie idea potrzeby wyprowadzki ¿eby móc imprezowac jest sama w sobie mocno debilna. Gdzie¶ mieszkaæ i tak musi, czemu nie z tob±. Planuje rozkrêciæ melinê? Chyba nie o to mu chodzi³o. Przykro mi ale twój facet pogrywa a ty zamiast go wy¶miaæ i powiedzieæ ¿e mu zdrowo odbi³o (je¶li chodzi o wyt³umaczenia; bo przecie¿ chce to niech siê wyprowadza) to siê miotasz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 | |||
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 261
|
Cytat:
Cytat:
W normalnych zwi±zkach ludzie nabieraj± wiatru w ¿agle, rozkwitaj±. Cytat:
Zrób mu prezent i uratuj biedaka przed tym ¶mierciono¶nym zwi±zkiem. Siebie te¿. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 715
|
Go¶ciu chce teraz seksu bez zobowi±zañ. Serio chcesz na to przystac?
Nie pasujecie do siebie. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 487
|
Cytat:
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 6 282
|
Cytat:
Dlatego wymy¶li³, ¿e to niby tylko wyprowadzka a nie rozstanie. Ale tak naprawdê wyprowadzka by³aby tylko pierwszym krokiem na drodze do nieuchronnego rozstania. Naprawdê zwi±zek powinien polegaæ na szczê¶ciu a nie meczeniu siê nawzajem. Oboje widzicie, ¿e to nie TO, ale boicie siê oficjalnie przyznaæ, ¿e wam siê nie uda³o razem. Chyba trzeba w koncu powa¿nie pogadac i zmierzyæ siê z prawd±. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:46.