Mamy sierpniowe 2019 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-02-27, 19:52   #3571
zamknieta25
Raczkowanie

Dot.: Mamy sierpniowe 2019

Ja nie miałam w ogóle tej Linea Negra czy jak jej tam. Ciekawe czy ma to coś wspólnego z tkanka tłuszczową bo u mnie jej nadmiar.

Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka
zamknieta25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-27, 20:10   #3572
Kocurasek
Zakorzenienie

Mamy sierpniowe 2019

Cytat:
Napisane przez klocki_LEGO Pokaż wiadomość
Ja tez chce kupowac stopniowo, ale tez musze sie wstrzymac, bo robimy Baby Shower. Robicie? Tutaj jest taki zwyczaj, poza tym maz ma 12 kuzynow w podobnym wieku i to pierwszy bobas wsrod tej grupy, wiec wszystkie ciotki dostaly szajby i chca pomagac. Bedziemy miec rejrestr prezentwo w jednym sklepie. Ciekawe czy serio cos dostaniemy. Na slub nie mielismy rejestru i NIC nam rodzina nie dala (kopert tez nie, bo nie ma zwyczaju), mimo, ze nalegali na wesele sami.

Mnie właśnie koleżanki namawiają i chyba się skuszę. Moja poerwsza i ostatnia ciąża wiec skorzystam

Cytat:
Napisane przez AmnesiaB Pokaż wiadomość
Dobrze zrobiłaś! Nifty wyszlo w porzadku to dla mnie bez sensu ta amniopunkcja. Teraz tylko ciesz się ciążą !

Moj takie miał "Meeehhh". Ale mówi, ze już się przyzwyczaił ,ze to jest Igor i nie wyobraza sobie żeby to był ktoś inny

Dziewczyny czy wam też tak szybko rosną włosy??? U mnie najbardziej na nogach i Bożenie, to jest jakiś dramat :/

Ja mam mega busz na głowie

Cytat:
to malo, znam osoby ktorym znikala z piec lat.

A u mnie 25 C i sloneczko Nienawidze zimy, na szczescie nie mialam z nia (nie) przyjemnosci od 7 lat

Gdzie mieszkasz jeśli to nie tajemnica?

Travis czyżby chłopak? Jeśli już gdzieś potwierdzilas, to przepraszam, ale nke mogę znaleźć

No to zgadnijcie co we mnie mieszka

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-27, 20:13   #3573
biedronka19
Rozeznanie

Kocurek.... chłopiec?

biedronka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-27, 20:21   #3574
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Solony_karmel Pokaż wiadomość
Moje włosy są w spoko kondycji, też mam dużo baby hairów. Na innych częściach ciała nie jest źle, ale pojawił mi się taki meszek na brzuchu, wkurza mnie to, ale boję się zgolić, że odrosną ciemniejsze/mocniejsze :/

travis o kurczę, ale Cię dopadło :/ Trzymaj się
Nie ruszaj tego pod zadnym pozorem. Ja zgolilam kilka wlosow przy pepku zanim szlam na pierwsze USG bo mialam troche dlugie i mnie to irytowalo. Byly jasne. Odrosly... czarne.
Nie radze majstrowac przy zadnych wloskach w ciazy.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-27, 20:21   #3575
Marianna48
Zadomowienie

Kocurasek dwaj chłopcy ?
Marianna48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-27, 20:51   #3576
biedronka19
Rozeznanie

Ile z nas jeszcze nie zna płci? Kurcze skoro przegapiłam szansę z Nifty to może faktycznie poczekam do porodu

Stary 2019-02-27, 21:03   #3577
klocki_LEGO
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kocurasek Pokaż wiadomość
Mnie właśnie koleżanki namawiają i chyba się skuszę. Moja poerwsza i ostatnia ciąża wiec skorzystam

Gdzie mieszkasz jeśli to nie tajemnica?

[b]T
Tutaj to norma, ale razi mnie, ze tu wszyscy sprawdzaja plec i nadaja dziecku imie przed porodem, wiec idziesz na 'Baby Shower Malego Brayana' hahahaa. Moj maz mysli jak ja, ze poki nie zobaczy dziecka, nie wiedzie wiedzial czy to Ala czy Ola I oczywiscie jak chlopiec, to wszystko na niebiesko, a jak dziewczynka, to na rozowo. Ja juz zapowiedzialam, ze nasz baby shower ma byc teczowy, chociaz wiemy, ze na 90% dziewczynka. Mieszkam w Meksyku.
klocki_LEGO jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-02-27, 21:14   #3578
biedronka19
Rozeznanie

Cytat:
Tutaj to norma, ale razi mnie, ze tu wszyscy sprawdzaja plec i nadaja dziecku imie przed porodem, wiec idziesz na 'Baby Shower Malego Brayana' hahahaa. Moj maz mysli jak ja, ze poki nie zobaczy dziecka, nie wiedzie wiedzial czy to Ala czy Ola I oczywiscie jak chlopiec, to wszystko na niebiesko, a jak dziewczynka, to na rozowo. Ja juz zapowiedzialam, ze nasz baby shower ma byc teczowy, chociaz wiemy, ze na 90% dziewczynka. Mieszkam w Meksyku.
W Meksyku ! Ale czad! Jak się tam mieszka?

Ja miałam baby shower super było

Stary 2019-02-27, 21:16   #3579
chica latina
Raczkowanie

Smile Dot.: Mamy sierpniowe 2019

Kocurasek- dzisiaj bylam u ginekologa i powiedział, ze faktycznie jakaś chuda jestem, ale ze dziecko jest duże i mam sie cieszyć

Marianna- gratuluję dobrych wyników ja chyba tez bede do 20 tygodnia plaska a potem wywali. Dziecko się jakoś tak ułożyło.

Panna Migotka- w 6 mcu? to też bylas dobra ze jeszcze nie mialas brzucha

Cytat:
Napisane przez biedronka19 Pokaż wiadomość
Zdecydowałam się nie robić aminopunkcję. Więc koniec tematu, chce już ten rozdział zamknąć.

Tez bym tak zrobiła

Cytat:
Napisane przez travis Pokaż wiadomość
Ja przedtem mylam wlosy codziennie a teraz czasem umyje wieczorem i rano sa juz tluste

paznokcie sie rozdwajaly jesczze chwile temu ale biore witaminy i jest lepiej, a przedtem mialam paznokcie bardzo mocne

dziewczyny, od poniedzialku boli mnie glowa a dzis wymiotowalam juz 13 razy, jestem w pracy i zaraz sie wykoncze
Lepiej zadzwoń do lekarza, to mogą być takie wymioty na ktore lepiej wziąć leki. W.spolczuje ze przy takim samopoczuciu bylas w pracy.

Bylam dziś na wizycie. Wszystko dobrze. Następna za miesiąc. No i znam płeć. Jak na naszą grupę przystało bedzie chlopak😂
A ja jestem zmarzluchem i okna szczelnie zamykam. Wymienione w 2017:p 😋
Lekarz mówi, że niektórzy nie tyją i mają duże dzieci. Ogolnie mowi mi ciągle, ze każdy jest inny. Chlopczyk dzisisj macgal do mnie rączką 😂 to kupuję wyprawkę i wszystko. No i wybieram imię, zanim mi tz wybierze:p
chica latina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-27, 21:18   #3580
biedronka19
Rozeznanie

Fajnie by było to zobaczyć na liście co kto ma. Piszmy więc dużo co by 2 część założyć haha

Stary 2019-02-27, 21:33   #3581
klocki_LEGO
Rozeznanie

Cytat:
W Meksyku ! Ale czad! Jak się tam mieszka?

Ja miałam baby shower super było
[/URL]
To zalezy o co konkretnie pytasz. Cieplo jest Poza tym to mamy smog, bo ja w Mexico City mieszkam, czekam na pore deszczowa, bo troche wtedy spada zanieszczyczenie. A tak to mi sie tu podoba, ale znam osoby ktorym sie nie podoba. Zalezy od priorytetow. Najbardziej podoba mi sie, ze jest ciagle cieplo, swietne zarcie i produkty (owoce ), ludzie sa mili ale tez sie nie wtraca np rzad ani nic takiego w to, co robisz (aborcja i malzenstwa homo sa legalne itd), i w moim zawodzie jest duzo perspektyw

Ja troche sie obawiam baby shower, bo nie lubie imprez, ale mam nadzieje, ze bedzie ok, i ze dzieki niemu podostajemy te wszystkie mniej drogie rzeczy, ktore potrzebujemy jak wanienka, butelki itd.
Stary 2019-02-27, 21:45   #3582
biedronka19
Rozeznanie

Nie wiedziałam że w Meksyku małżeństwa homoseksualne są legalne. U nas też wszystko co możliwe jest legalne. A jak służba zdrowia?

Stary 2019-02-27, 21:48   #3583
klocki_LEGO
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiedziałam że w Meksyku małżeństwa homoseksualne są legalne. U nas też wszystko co możliwe jest legalne. A jak służba zdrowia?
[/URL]
Panstwowa jak w polskim PRLu , no moze lepiej troche. Ale jest przeciazona i niedofinansowana.

Ja, jak wszyscy powiedzmy z klasy sredniej, mam ubezpieczenie prywatne. Za wizyty i badanie w ciazy place sama, ale za porod i opieke postnatalna juz nie. Moge wybrac szpital, lekarza i jak chce rodzic (cesarka na zyczenie no problem).
Stary 2019-02-27, 21:52   #3584
biedronka19
Rozeznanie

Cytat:
Panstwowa jak w polskim PRLu , no moze lepiej troche. Ale jest przeciazona i niedofinansowana.

Ja, jak wszyscy powiedzmy z klasy sredniej, mam ubezpieczenie prywatne. Za wizyty i badanie w ciazy place sama, ale za porod i opieke postnatalna juz nie. Moge wybrac szpital, lekarza i jak chce rodzic (cesarka na zyczenie no problem).
W Kanadzie nie ma prywatnej służby zdrowia nawet gdybym chciała. Ogólnie jestem zadowolona bo ani $ nie wydałam na ciąże i badania. Dentysta, okulista nie jest opłacane, ale jak masz prace to masz benefits i zależy jak dobre jest może pokryć nawet 100% .

Stary 2019-02-27, 21:53   #3585
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
Kocurek.... chłopiec?

Cytat:
Napisane przez Marianna48 Pokaż wiadomość
Kocurasek dwaj chłopcy ?

Bingo moje drogie

Cytat:
Ile z nas jeszcze nie zna płci? Kurcze skoro przegapiłam szansę z Nifty to może faktycznie poczekam do porodu

Biedronko, jeśli wierzyć statystykom naszym wątkowy to masz chłopca

Cytat:
Napisane przez chica latina Pokaż wiadomość
Kocurasek- dzisiaj bylam u ginekologa i powiedział, ze faktycznie jakaś chuda jestem, ale ze dziecko jest duże i mam sie cieszyć

Marianna- gratuluję dobrych wyników ja chyba tez bede do 20 tygodnia plaska a potem wywali. Dziecko się jakoś tak ułożyło.

Tez bym tak zrobiła

Lepiej zadzwoń do lekarza, to mogą być takie wymioty na ktore lepiej wziąć leki. W.spolczuje ze przy takim samopoczuciu bylas w pracy.

Bylam dziś na wizycie. Wszystko dobrze. Następna za miesiąc. No i znam płeć. Jak na naszą grupę przystało bedzie chlopak

A ja jestem zmarzluchem i okna szczelnie zamykam. Wymienione w 2017:p

Lekarz mówi, że niektórzy nie tyją i mają duże dzieci. Ogolnie mowi mi ciągle, ze każdy jest inny. Chlopczyk dzisisj macgal do mnie rączką to kupuję wyprawkę i wszystko. No i wybieram imię, zanim mi tz wybierze:p

Super gratulacje

Cytat:
Fajnie by było to zobaczyć na liście co kto ma. Piszmy więc dużo co by 2 część założyć haha

To samo już dawno miałam zaproponować

25.08.2012

Aparatka

Stary 2019-02-27, 22:05   #3586
klocki_LEGO
Rozeznanie

Cytat:
W Kanadzie nie ma prywatnej służby zdrowia nawet gdybym chciała. Ogólnie jestem zadowolona bo ani $ nie wydałam na ciąże i badania. Dentysta, okulista nie jest opłacane, ale jak masz prace to masz benefits i zależy jak dobre jest może pokryć nawet 100% .
[/URL]
Ano niestety, w poprzedniej pracy mialam takie ubezpiecznie, ktore to wszystko pokrywalo, teraz nie, ale w sumie nie sa to jakies wygorowane koszta. Mowie o wizytach kontrolnych w ciazy. Zeby oboje mamy zdrowe wiec tez mi to wisi, zobaczymy jak potomstwo. Pediatre w razie W mamy gratis, bo wujek Myslalam kiedys nad emigracja do Kanady, bo wiadomo, spoko kraj, ale nie jestem w stanie zniesc zimna
Stary 2019-02-27, 23:09   #3587
biedronka19
Rozeznanie

Cytat:
Ano niestety, w poprzedniej pracy mialam takie ubezpiecznie, ktore to wszystko pokrywalo, teraz nie, ale w sumie nie sa to jakies wygorowane koszta. Mowie o wizytach kontrolnych w ciazy. Zeby oboje mamy zdrowe wiec tez mi to wisi, zobaczymy jak potomstwo. Pediatre w razie W mamy gratis, bo wujek Myslalam kiedys nad emigracja do Kanady, bo wiadomo, spoko kraj, ale nie jestem w stanie zniesc zimna
No niestety zima od grudnia do kwietnia ja mieszkam w Ontario , ale ponoć w British Columbia nie ma zimy, bardziej deszczowo.

Stary 2019-02-28, 06:17   #3588
chica latina
Raczkowanie

Smile Dot.: Mamy sierpniowe 2019

Kocueasku gratuluję dwóch chlopczyków. To teraz musimy ochłonąć, trochę przeżyłam to, że już tak "klamka zapadła " 😄
Teściowa bardzo chciała dziewczynkę i slyszalam jak wczoraj wieczorem tż mowil jej ze jeszcze drugie albo trzecie moze bedzie dziewczynka. Dobrze wiedzieć 😂😂 ona miala dwoch synow i teraz drugiego wnuka. Cieszy się , ale tsk bardzo chciała kupic rozowe ciuszki😄
Stary 2019-02-28, 07:03   #3589
mirabelka3690
Zakorzenienie

Cytat:
Kocueasku gratuluję dwóch chlopczyków. To teraz musimy ochłonąć, trochę przeżyłam to, że już tak "klamka zapadła "
Teściowa bardzo chciała dziewczynkę i slyszalam jak wczoraj wieczorem tż mowil jej ze jeszcze drugie albo trzecie moze bedzie dziewczynka. Dobrze wiedzieć ona miala dwoch synow i teraz drugiego wnuka. Cieszy się , ale tsk bardzo chciała kupic rozowe ciuszki
Kocurasku to było bardziej niz pewne ze chlopak spójrz tylko na nasz wątek

Stary 2019-02-28, 07:49   #3590
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Cytat:
Bingo moje drogie

]
Super, gratuluje!

Cytat:

Bylam dziś na wizycie. Wszystko dobrze. Następna za miesiąc. No i znam płeć. Jak na naszą grupę przystało bedzie chlopak

A ja jestem zmarzluchem i okna szczelnie zamykam. Wymienione w 2017:p

Lekarz mówi, że niektórzy nie tyją i mają duże dzieci. Ogolnie mowi mi ciągle, ze każdy jest inny. Chlopczyk dzisisj macgal do mnie rączką to kupuję wyprawkę i wszystko. No i wybieram imię, zanim mi tz wybierze:p

No tak, do 6 mca, ale ja mam normalnie dość duży brzuch nie-ciążowy wiec do któregoś momentu brzuchu się po prostu zastępowały (dziecko rosło, ja nie tyłam, wiec moj normalny brzuch malał)

Gratuluje kolejnego chłopaka

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-28, 08:07   #3591
Marianna48
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AmnesiaB Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wam też tak szybko rosną włosy??? U mnie najbardziej na nogach i Bożenie, to jest jakiś dramat :/
Nie zauważyłam żeby mi lepiej rosły, ale napewno mniej mi się przetłuszczają

Cytat:
Napisane przez travis Pokaż wiadomość
dziewczyny, od poniedzialku boli mnie glowa a dzis wymiotowalam juz 13 razy, jestem w pracy i zaraz sie wykoncze
A może się czymś zatrułaś ?
Jak się dziś czujesz?

Cytat:
A u mnie 25 C i sloneczko Nienawidze zimy, na szczescie nie mialam z nia (nie) przyjemnosci od 7 lat
Zazdroszczę pogody , też nienawidzę zimy

Cytat:
Zawsze możecie być pierwsi i zrobić Baby Shower bez imienia to Wasza impreza i powinna być zrobiona tak jak chcecie

Cytat:

Bylam dziś na wizycie. Wszystko dobrze. Następna za miesiąc. No i znam płeć. Jak na naszą grupę przystało bedzie chlopak😂
A ja jestem zmarzluchem i okna szczelnie zamykam. Wymienione w 2017:p 😋
Lekarz mówi, że niektórzy nie tyją i mają duże dzieci. Ogolnie mowi mi ciągle, ze każdy jest inny. Chlopczyk dzisisj macgal do mnie rączką 😂 to kupuję wyprawkę i wszystko. No i wybieram imię, zanim mi tz wybierze:p
Dziękuję

Super że na wizycie wszystko ok , jeszcze nie będziesz się mogła schylić do butów , chociaż mamy taki luz że najwyższą ciążę przechodzimy w klapkach

Gratuluję synka

Kocurasek gratuluję wiem że chciałaś inaczej, ale mam nadzieję że już , albo szybko oswoisz się z tą sytuacją i będziesz się cieszyć
Powiem Ci szczerze że jak już odebrałam wynik i całe powietrze ze mnie zeszło , popłakałam się i uwierzyłam że jest wszystko dobrze, to poczułam takie ukłucie, ale jak to chłopak przecież byłam pewna że dziewczyna i że te wszystkie sukienki moje piękne, ale już mi przeszło takie myślenie i się cieszę że będzie para , podobno synki są bardziej mamusiowe

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Na pierwszej stronie jest 28 dziewczyn, napewno klocki_LEGO nie ma na pierwszej stronie . Czy kogoś jeszcze ? I kolejna sprawa ile z pierwszej listy się udziela bo jednak sporo dziewczyn przeniosło się na fb, wiem że niektóre się udzielają i tu i tu. Czy któraś z dziewczyn pokusi się o zrobienie statystyki ile dziewczyn ile chłopców ile jeszcze niespodzianek mamy ?
Stary 2019-02-28, 08:36   #3592
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Widzę ze mnie nie ma na pierwszej stronie 32 lata, druga ciąża, tp. 1.08, będzie dziewczynka

Edytowane przez Panna Migotka 86
Czas edycji: 2019-02-28 o 09:57
Stary 2019-02-28, 08:44   #3593
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
Kocueasku gratuluję dwóch chlopczyków. To teraz musimy ochłonąć, trochę przeżyłam to, że już tak "klamka zapadła "

Teściowa bardzo chciała dziewczynkę i slyszalam jak wczoraj wieczorem tż mowil jej ze jeszcze drugie albo trzecie moze bedzie dziewczynka. Dobrze wiedzieć ona miala dwoch synow i teraz drugiego wnuka. Cieszy się , ale tsk bardzo chciała kupic rozowe ciuszki

Dziękuję i Tobie gratuluje jeszcze tu
Właśnie mi tak nieswojo, że klamka zapadła oswajam się, że nie parka

Cytat:
Napisane przez mirabelka3690 Pokaż wiadomość
Kocurasku to było bardziej niz pewne ze chlopak spójrz tylko na nasz wątek

Dokładnie marzyć to sobie możemy

Cytat:
Napisane przez Panna Migotka 86 Pokaż wiadomość
Super, gratuluje!

No tak, do 6 mca, ale ja mam normalnie dość duży brzuch nie-ciążowy wiec do któregoś momentu brzuchu się po prostu zastępowały (dziecko rosło, ja nie tyłam, wiec moj normalny brzuch malał)

Gratuluje kolejnego chłopaka

Dziękuję

Cytat:
Kocurasek gratuluję wiem że chciałaś inaczej, ale mam nadzieję że już , albo szybko oswoisz się z tą sytuacją i będziesz się cieszyć

Powiem Ci szczerze że jak już odebrałam wynik i całe powietrze ze mnie zeszło , popłakałam się i uwierzyłam że jest wszystko dobrze, to poczułam takie ukłucie, ale jak to chłopak przecież byłam pewna że dziewczyna i że te wszystkie sukienki moje piękne, ale już mi przeszło takie myślenie i się cieszę że będzie para , podobno synki są bardziej mamusiowe

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Na pierwszej stronie jest 28 dziewczyn, napewno klocki_LEGO nie ma na pierwszej stronie . Czy kogoś jeszcze ? I kolejna sprawa ile z pierwszej listy się udziela bo jednak sporo dziewczyn przeniosło się na fb, wiem że niektóre się udzielają i tu i tu. Czy któraś z dziewczyn pokusi się o zrobienie statystyki ile dziewczyn ile chłopców ile jeszcze niespodzianek mamy ?

Dziękuję tak, taka spełniona bym się czuła mając parkę. Ale łatwiej jak się ma jedną płeć u mnie same baby w rodzinie - ja z siostrą, siostry córeczka, wiec ja nie wiem „z czym to się je”, że chłopcy . Ale cieszę się, bo są zdrowi, bardzo duzi (z tego mniej się cieszę ), jeden się pięknie zaprezentował tatusiowi (pierwszy raz byliśmy razem) - bawił się ptaszkiem wiecie, takie męskie drapanie po jajach

Mnie jeszcze nie ma na tej liście. Gońmy wątek, tak jak napisała Biedronka i będzie piękny pierwszy post

25.08.2012

Aparatka

Stary 2019-02-28, 08:46   #3594
chica latina
Raczkowanie

Dziękuję dziewczyny😘 a co do listy to trzeba napisać do Schmetterling , bo rzadko zagląda, a ona jest administratorem. Wiadomość prywatną kazdy kto będzie chcial napisze i już
Stary 2019-02-28, 09:14   #3595
Marianna48
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję tak, taka spełniona bym się czuła mając parkę. Ale łatwiej jak się ma jedną płeć u mnie same baby w rodzinie - ja z siostrą, siostry córeczka, wiec ja nie wiem „z czym to się je”, że chłopcy . Ale cieszę się, bo są zdrowi, bardzo duzi (z tego mniej się cieszę ), jeden się pięknie zaprezentował tatusiowi (pierwszy raz byliśmy razem) - bawił się ptaszkiem wiecie, takie męskie drapanie po jajach

Mnie jeszcze nie ma na tej liście. Gońmy wątek, tak jak napisała Biedronka i będzie piękny pierwszy post
Ja też się trochę obawiam, bo z dziewczynką już wiem co i jak ale szybko się nauczymy obsługi . Ja to już łapki zacierałam że ubranka mam dla dzidzi a tu znowu będzie można/trzeba kupować , w sumie ja całe życie musiałam "dochadzać " ubrania po starszej siostrze a moje dziecko powiedziało ja się nie dam

O to dużo Was nie ma na pierwszej liście.
Teraz wątek szybciej ruszy bo coraz więcej będziemy miały spraw do pozałatwiania to i o czym pisać będzie .

U mnie od wczoraj imiona na tapecie
Stary 2019-02-28, 09:22   #3596
zamknieta25
Raczkowanie

Cześć dziewczyny wczoraj miałam dobry dzień A dziś znów jakoś bez życia. Wyszłam po schodach i mi się słabo zrobiło.
Wczoraj zamowilismy obrączki i za miesiąc są do odbioru A ślub za 2msc.
W nocy chyba poczułam ruchy ale teraz cisza. Pamiętam ze synek też bardziej w nocy się ruszal niż w dzień.
U mnie dziś piękna pogoda zaraz biorę małego na spacer niech się trochę zmeczy przed drzemka

zamknieta25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-28, 09:30   #3597
Solony_karmel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Nie ruszaj tego pod zadnym pozorem. Ja zgolilam kilka wlosow przy pepku zanim szlam na pierwsze USG bo mialam troche dlugie i mnie to irytowalo. Byly jasne. Odrosly... czarne.
Nie radze majstrowac przy zadnych wloskach w ciazy.
Dzięki, że piszesz. To nie ruszam
Cytat:

Ja mam tylko info z prenatalnych, także dość niepewne.

A jeszcze co do imion, to zdecydowaliśmy, że co prawda wybierzemy wcześniej, ale nikomu nie powiemy aż się urodzi TŻ ochoczo podszedł do tego pomysłu. Chyba boi się, że mogłyby być od jego rodziców komentarze w podobnym tonie jak z płcią

Btw. moi rodzice mieli też taką sytuację, że chcieli dać mojemu bratu imię Jakub, ale dziadek powiedział, że z Jakubem, to mogą nawet nie przyjeżdżać (nie wiem do teraz skąd ta reakcja, czy jakaś grubsza historia się za tym kryje ) i brat ma inne imię. Jakub zostało na drugie.

klocki_LEGO, ale Cię daleko wywiało Jak to się stało, że akurat Meksyk? Kiedyś na wątku dziewczyn starających się o dziecko była też dziewczyna z Mexico City, ale ona już urodziła maluszka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-02-28, 09:57   #3598
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Cytat:
Ja też się trochę obawiam, bo z dziewczynką już wiem co i jak ale szybko się nauczymy obsługi . Ja to już łapki zacierałam że ubranka mam dla dzidzi a tu znowu będzie można/trzeba kupować , w sumie ja całe życie musiałam "dochadzać " ubrania po starszej siostrze a moje dziecko powiedziało ja się nie dam

O to dużo Was nie ma na pierwszej liście.
Teraz wątek szybciej ruszy bo coraz więcej będziemy miały spraw do pozałatwiania to i o czym pisać będzie .

U mnie od wczoraj imiona na tapecie
ja właśnie się boję, bo z dziewczynką to nie mam pojęcia jak się obchodzić przy pielęgnacji
i też się ciesze, że jednak cześć xiuszków można dokupić, a baza może pozostać po starszym synku dziś przyszł moje zamówienie z 5 10 15, jakie te ubranka fajniutkie, takie małe

Cytat:
Napisane przez zamknieta25 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny wczoraj miałam dobry dzień A dziś znów jakoś bez życia. Wyszłam po schodach i mi się słabo zrobiło.
Wczoraj zamowilismy obrączki i za miesiąc są do odbioru A ślub za 2msc.
W nocy chyba poczułam ruchy ale teraz cisza. Pamiętam ze synek też bardziej w nocy się ruszal niż w dzień.
U mnie dziś piękna pogoda zaraz biorę małego na spacer niech się trochę zmeczy przed drzemka

to będziesz pięknie wyglądać do ślubu, z takim widocznym, ale jeszcze nie wielkim brzuszkiem
ja też czuję już ruchy, ale bardzo nieregularnie. Najczściej chyba jak leżę na brzuchu

Cytat:
Napisane przez Solony_karmel Pokaż wiadomość
A jeszcze co do imion, to zdecydowaliśmy, że co prawda wybierzemy wcześniej, ale nikomu nie powiemy aż się urodzi TŻ ochoczo podszedł do tego pomysłu. Chyba boi się, że mogłyby być od jego rodziców komentarze w podobnym tonie jak z płcią

Btw. moi rodzice mieli też taką sytuację, że chcieli dać mojemu bratu imię Jakub, ale dziadek powiedział, że z Jakubem, to mogą nawet nie przyjeżdżać (nie wiem do teraz skąd ta reakcja, czy jakaś grubsza historia się za tym kryje ) i brat ma inne imię. Jakub zostało na drugie.
to przy synu, jak powiedzieliśmy jak będzie miał na imię, mój ojciec wyskoczyl, ze mi zapłaci, żeby tylko nie dawać mu takie imienia. Stawka zawrotnych 100 zł nie była zbyt przekonująca, imię pozostało, a teraz dziadek świata nie widzi poza wnukiem (tzn od początku cieszył się, że będzie wnuk, bo sam ma dwie córki i z tego powodu bardzo niepocieszony jest, ale z tym imieniem jakoś tak wyskoczył - nomen omen jak Filip z konopii (bo syn Filip) )
Stary 2019-02-28, 09:58   #3599
badzia987
Wtajemniczenie

Cześć

Przyjmiecie mnie? Przyznam, że podczytuję wątek od Świąt BN.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-28, 10:03   #3600
mirabelka3690
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Migotka 86 Pokaż wiadomość
ja właśnie się boję, bo z dziewczynką to nie mam pojęcia jak się obchodzić przy pielęgnacji
i też się ciesze, że jednak cześć xiuszków można dokupić, a baza może pozostać po starszym synku dziś przyszł moje zamówienie z 5 10 15, jakie te ubranka fajniutkie, takie małe

to będziesz pięknie wyglądać do ślubu, z takim widocznym, ale jeszcze nie wielkim brzuszkiem
ja też czuję już ruchy, ale bardzo nieregularnie. Najczściej chyba jak leżę na brzuchu

to przy synu, jak powiedzieliśmy jak będzie miał na imię, mój ojciec wyskoczyl, ze mi zapłaci, żeby tylko nie dawać mu takie imienia. Stawka zawrotnych 100 zł nie była zbyt przekonująca, imię pozostało, a teraz dziadek świata nie widzi poza wnukiem (tzn od początku cieszył się, że będzie wnuk, bo sam ma dwie córki i z tego powodu bardzo niepocieszony jest, ale z tym imieniem jakoś tak wyskoczył - nomen omen jak Filip z konopii (bo syn Filip) )
Nam wujek chciał dac 5 tys abysmy nadali jednemu imie po nim

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Cześć

Przyjmiecie mnie? Przyznam, że podczytuję wątek od Świąt BN.
Witaj i opowiadaj

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości