Zapachy Demeter - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-06-23, 23:18   #871
ivanna
Zakorzenienie

Dot.: zapachy Demeter

Mam Holy Water z wymianki i mam pytanko... nastawiłam się tu na wode święconą, troszke kościoła tu chciałam uraczyć... a co czuje?? zapach wody z ledwo rozciętego nożem arbuza... taka arbuzowa woda... czy ktos też tak ma??
Stary 2008-06-23, 23:35   #872
gwaihally
Zadomowienie

Dziewczyny, czy któraś wąchała:
Paperback
Christmas Tree
Saddle
Stable
Riding Crop
Wisteria
?
gwaihally jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-29, 11:55   #873
KlatkaNaPtaszka
Zakorzenienie

chcialabym przetestowac
#black russian
# cinnamon bun
# sex on the beach

czy znajdzie sie jakas dobra dyuszyczka od ktorej moglabym uzyskac próbki?
KlatkaNaPtaszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-29, 15:32   #874
Nobuko
Raczkowanie

Moj Holy smoke ma kolor siuśków....
Nobuko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-29, 18:36   #875
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez KlatkaNaPtaszka Pokaż wiadomość
chcialabym przetestowac
#black russian
# cinnamon bun
# sex on the beach

czy znajdzie sie jakas dobra dyuszyczka od ktorej moglabym uzyskac próbki?
Najlepiej wpisz się w TYM wątku

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-30, 16:20   #876
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez Nobuko Pokaż wiadomość
moja pina colada tez
Stary 2008-07-01, 08:23   #877
Gothic_Daisy
Zakorzenienie

Ja się ostatnio wzbogaciłam w Sugar&Spice i Incense - zapachy są ok (w miarę ), ale strasznie nietrwałe
Mam też Russian Leather - tu z kolei nie mogę nic zarzucić trwałości, natomiast sam zapach zabija
Stary 2008-07-05, 07:50   #878
KlatkaNaPtaszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
najlepiej wpisz się w tym wątku

dzieki
Stary 2008-07-06, 16:35   #879
magdziaS
Podróżniczka

Dzisiaj zajelam sie testowaniem Redhead in bed oraz mulled cider. Wiele juz bylo napisane o tych zapachach. Dodam tylko od siebie, ze sie nie zawiodlam, pachna bardzo smakowicie.
Mulled cider to przepyszna szarlotaka, z bardzo intensynie wyczuwalnym cynamonem.
Redhead in bed to truskawkowo-poziomkowy mus lub drink

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-23, 17:21   #880
alcatella
Rozeznanie

Dotarło do mnie kilka próbek Demeterków, więc się podzielę wrażeniami:

1. Rain: cu-do-wny Nie spodziewałam się, że mi się spodoba, a to chyba mój faworyt, świeży, ozonowy, lekko zielony, aż kręci w nosie
  2. Grapefruit Tea: grejpfrut... ale bez herbaty, cierpki, gorzkawy, cytrusowo kwaśny, jak skórka różowego grejpfruta, fajny Ale zatrważająco nietrwały...
  3. Kahala Hawaiian Vanilla: pierwszy niuch rozczarowuje: świeczka waniliowa, sztuczność, ale po dosłownie minucie wanilia nabiera słodkiego, ciepłego odcienia - pyszna.
  4. Mulled Cider: ja nie wiem jak wy, wizażynki, tam czujecie szarlotkę... to najlepiej na świecie odtworzona woń Gluhwein, grzanego winka - dużo przypraw, coś słodkiego, rozgrzewającego. Miły, ale po waszych opisach spodziewałam się babcinej szarlotki - musze chyba zapolować na Apple Pie
  5. Cinnamon Bun: rozczarowanie na pełnej linii... Liczyłam na słodko-maślany odcień cynamonu, albo chociaż przyprawową nutę- nic z tego - kocham cynamon, ale tutaj jest on tak dziwnie zniekształcony, że aż mi przykro, że to niewypał na mojej skórze... Chętnie podzielę się tą próbką (1ml) z jakąś wizażynką w zamian za innego demeterkowego niucha

alcatella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-19, 11:07   #881
Driaada
Przyczajenie

Wczoraj dotarła kolejna porca demeterek, dziś czas na wrażenia. Zamówiłam 5 sztuk i w zasadzie nie oddam żadnej.

Thunderstorm to zapach zmienny jak burza i przewidywalny jak sztorm. Pierwsze wrażenie: mokra ziemia, pleśń i spora dawka duchoty. Czyli powietrze przed burzą do kwadratu. Później jednak przychodzi deszcz i spycha duszność na margines. Mokra ziemia i pleśń dalej wyczuwalne ale gdzieś w tle, już nie tak nieprzyjemne. Nawet interesujące. Burza w toku, deszcz leje się strumieniami, chlupoczą potoki błota, robaki wyłażą na powierzchnię. Thunderstorm nie zaliczyłabym do zapachów 'ładnych' ani 'brzydkich', on jest poza tymi kategoriami. Jest interesujący i nie daje się zamknąć w schemat. Nie jest niczym z tego, czym powinny być perfumy. Mi się podoba.

Rain czyli po burzy wychodzi słońce. Dokładnie odwzorowany (jak oni to robią?!) zapach powietrza po deszczu. Powietrza właśnie, bo zapach kojarzy się bardziej 'powietrznie' niż 'wodnie'. 'Czysty' to słowo, które w zasadzie by wystarczyło do opisu. Kojarzy mi się z przestrzenią, bezpieczeństwem, delikatnością i spokojem. Czyli skrajnie inaczej niż Thunderstorm. Tam była ulewa, tu spokojny deszczyk.

New Leaf jest równie spokojny i czysty jak Rain. Tyle, że to zielona czystość. Zapach pierwszego powiewu wiosny, kiedy drzewa zaczynają puszczać pąki. Pąki są jasnozielone i oblepione żywicą. Genialny zapach.

Incense już trudniej do czegoś przyrównać. Potrzeba wyobraźni, żeby poczuć tu kadzidło. Jeśli to kadzidło, to nie palone a w formie żywicy. Lepiącej, słodkiej i odrobinę dusznej. Wwąchuję się dla porównania w moje słoiczki z żywicami i w zasadzie, jest pewna doza podobieństwa. Pewna, ale nie dosłowna.

Black Russian z kolei jest bardzo dosłowny. Alkohol + kawa + wanilia. Koniec zapachu. Alkohol po krótkiej chwili wyparowuje i zostawia mrożoną kawę z lodami waniliowymi. Zapach słodki i gęsty. I apetyczny.
Driaada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-19, 20:18   #882
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alcatella Pokaż wiadomość
Dotarło do mnie kilka próbek Demeterków, więc się podzielę wrażeniami:
Cinnamon Bun: rozczarowanie na pełnej linii... Liczyłam na słodko-maślany odcień cynamonu, albo chociaż przyprawową nutę- nic z tego - kocham cynamon, ale tutaj jest on tak dziwnie zniekształcony, że aż mi przykro, że to niewypał na mojej skórze... Chętnie podzielę się tą próbką (1ml) z jakąś wizażynką w zamian za innego demeterkowego niucha
Niestety moje wrażenia były bardzo podobne, z tą różnicą, że na mojej skórze był to lekko dusznawy dobrze przyprawiony, domowy piernik, dopiero co wyjęty z piekarnika. I nic więcej tylko ten piernik od początku do końca. Niestety ja zostałam z całym flakonikiem (30 ml) i chyba rzeczywiście będę ten Cinnamon dodawać do piernika na święta, bo innego zastosowania dla niego nie widzę
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 15:50   #883
KiciaMisia
Przyczajenie

Hej! Wiecie moze czy creme brulee rzeczywiscie pachnie tak jak nazwa na to wskazuje???
Pozdrawiam
KiciaMisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 21:13   #884
60a98fd274480afb9719ccaaf70de5b3b7748a99_6577a34067d43
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Niestety moje wrażenia były bardzo podobne, z tą różnicą, że na mojej skórze był to lekko dusznawy dobrze przyprawiony, domowy piernik, dopiero co wyjęty z piekarnika. I nic więcej tylko ten piernik od początku do końca. Niestety ja zostałam z całym flakonikiem (30 ml) i chyba rzeczywiście będę ten Cinnamon dodawać do piernika na święta, bo innego zastosowania dla niego nie widzę
A mnie pachnie goździkami,tylko mlodsza córa stwierdziła że to napewno cynamon .Ale ładnie komponuje sie ze śliwkami,które właśnie gotuje w garze.
60a98fd274480afb9719ccaaf70de5b3b7748a99_6577a34067d43 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-28, 10:17   #885
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

potestowalam troche wczoraj :
Russian Leather - o wiele fajniejszy od Letaher, mi sie spodobal, mocniejszy, ale nie jakis tam killer.
Lillac - za malo bzowy, ale moze byc.
Bamboo - słodszy bambusek, przyjemny, na tak.
Sandalwood - rzeczywiste odzwierciedlenie tego drzewa, ciekawy, mozna nosic.
New Leaf - przyjemny słodko-świezy, podoba mi sie.
Earl Grey - to jest ta herbatka, ale, zeby nia pachniec?

z tych wszytskich najtrwalszy Russian leather.

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-25, 15:01   #886
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab
Konto usunięte

Dawno nie zaglądałam do tego wątku. Może dlatego, że wyleczyłam się z Demeterów Uznałam, że aby być zadowolonym i nie żałować tych wydanych 70 zł (kupowałam na allegro), musiałabym najpierw potestowac wszystkie zapachy, zamawiac próbki... A patrząc na trwałość tych zapachow (zdarzają się małe wyjątki- Angel Food siedzi na mnie ok 3 h ), wolę dołożyć parę zł i kupić jakieś EDT
Miałam do czynienia z 5 zapachami Demeter, z czego jednych pozbywałam się szybciej, innych w potrzebie gotówki (bez większego żalu- z powodu trwałości). Zostawiłam sobie jeden, jedyny- Angel Food

Miałam:

Chocolate Chip Cookie- na początku jest łądny zapach czekoladki, po chwili wydobywa się jakiś smród Czegoś zepsutego... Nie polecam zdecydowanie.

Vanilla Cake Batter- fajny śmietankowy zapach, sprzedałam jedynie ze względu na jego marną, ba- bardzo marną trwałość. 5-10 min? W porywach 15

Angel Food- wanilia z kokosem, najtrwalszy Demeter jaki miałam

Vanilla Ice Cream- Strasznie dziwny, nie wiem gdzie tam jest lód :/ Gdzie wogóle wanilia!

Kahala Coconut- sztucznizna i jeszcze raz sztucznizna. Rozumiem, że zrobić zapach np maślanego ciastka może nie byc aż tak łatwo, aby wyszedł zapach super naturalny, ale kokos wydawał mi się banalny i zupełnie bezpieczny. Od takiego zapachu wymagam więcej... Niestety Nie dośc ze drogi, nietrwały, to jeszcze klapa. Miałam swego czasu zapach YR kokosowy, teraz mam perfumetkę Sephory kokosową i naprawdę polecam kupić którys z tych zapachów, niż wykosztować się na ten badziew :/

Miałam jeszcze ochotę na jakiś zapach "ciasteczkowy", ale podziękuję Mój portfel tym zapachom mówi stanowcze NIE

EDIT: Zapomniałam, że na początku znajomosci z Demeterami miałam jeszcze 15-kę Cinnamon Bun. Oddałam, bo liczyłam na maślaną, cynamonową bułeczkę, a otrzymałam przyprawowy cynamon. A tak pachniec nie chciałam Trwałośc oczywiście marna, jednak gdyby była to słodka bułeczka, wybaczyłabym to i z radością się dopsikiwała
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-25, 16:09   #887
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez ivanna Pokaż wiadomość
Mam Holy Water z wymianki i mam pytanko... nastawiłam się tu na wode święconą, troszke kościoła tu chciałam uraczyć... a co czuje?? zapach wody z ledwo rozciętego nożem arbuza... taka arbuzowa woda... czy ktos też tak ma??
Ivanno, nie czułam arbuza.
Czułam wodę święconą. Taką normalną wodę, w kamiennej misie, w której ludzie od dawna moczyli palce. Z tych palców zostało w niej nieco zapachu kremu, nieco więcej róznych wód toaletowych bez ładu i składu, jakaś nuta planktonu. Zapach ogólnie chłodny, mało intensywny, bez rewelacji.

Tyle pamiętam po jednym teście na zlocie.
Wrażenia mogą być mylne z powodu "przewąchania się" innymi zapachami.

Cytat:
Napisane przez gwaihally Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś wąchała:
Paperback
Christmas Tree
Saddle
Stable
Riding Crop
Wisteria
?
Saddle opisywałam w "czym dziś pachniesz" ostatnio:

Cytat:
Napisane przez Sabbath
W testach porównawczych nie wypada tak źle.
Choć obiektywnie jest dośc okropne.

Zajeżdża pastą do czyszczenia uprzęży, chwilę potem płynem do dezynfekcji boksów. Pod tym jest krztyna błyszczącej skóry.
Demeterowe Siodło jest nowe, nieużywane, wiszące na haku w nowej stajni. Ani śladu konia.
Mam je sobie sama na plecy założyć?!
Paperback mam nierozdziewiczoną próbkę. Zapomniałam o niej.

Cytat:
Napisane przez Nobuko Pokaż wiadomość
No to co?
Gdyby miało zapach siuśków, to byłby problem.

Cytat:
Napisane przez Gothic_Daisy Pokaż wiadomość
Ja się ostatnio wzbogaciłam w Sugar&Spice i Incense - zapachy są ok (w miarę ), ale strasznie nietrwałe
Mam też Russian Leather - tu z kolei nie mogę nic zarzucić trwałości, natomiast sam zapach zabija
Na mnie Incense gaśnie względnie szybko, ale ładnie. Tak... stabilnie.,
Sugar and spice, dziwadło, ale fajne. Wyczuwam po 2 godzinach jeszcze.

A Russian Leather oceniam podobnie jak Ty - trwały, ale nie wiem, czy to zaleta?

[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;9140344]
EDIT: Zapomniałam, że na początku znajomosci z Demeterami miałam jeszcze 15-kę Cinnamon Bun. Oddałam, bo liczyłam na maślaną, cynamonową bułeczkę, a otrzymałam przyprawowy cynamon. A tak pachniec nie chciałam Trwałośc oczywiście marna, jednak gdyby była to słodka bułeczka, wybaczyłabym to i z radością się dopsikiwała [/quote]
Ja właśnie obawiałam się kleistej buły. Kiedy okazało się, że to ciemny cynamon bez bułowych dodatków - wzięłam.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-25, 16:19   #888
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Czy ktos wachał paczule Demeter?

Paulinka_S jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-25, 16:28   #889
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez Paulinka_S Pokaż wiadomość
Czy ktos wachał paczule Demeter?
Kurczę, to nie trza było powiedzieć, że szukasz? Mam flaszkę, mogłam wysłać próbkę wraz z Matin Calin.

Paczula paczulowa na wskroś. W sam raz piwniczna, w sam raz stęchła, w sam raz zielona... Jak na paczulę oczywiście.
Przyznaję, że jest ciekawa, ma taką naturalistyczną, grubo ciosaną urodę.
Zapach nie jest złagodzony dodatkami i nie oszczędza nosa. Tylko dla paczulofanów.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-25, 16:39   #890
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość

Ja właśnie obawiałam się kleistej buły. Kiedy okazało się, że to ciemny cynamon bez bułowych dodatków - wzięłam.

No to Ty się rozczarowałaś pozytywnie
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-25, 16:52   #891
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Kurczę, to nie trza było powiedzieć, że szukasz? Mam flaszkę, mogłam wysłać próbkę wraz z Matin Calin.

Paczula paczulowa na wskroś. W sam raz piwniczna, w sam raz stęchła, w sam raz zielona... Jak na paczulę oczywiście.
Przyznaję, że jest ciekawa, ma taką naturalistyczną, grubo ciosaną urodę.
Zapach nie jest złagodzony dodatkami i nie oszczędza nosa. Tylko dla paczulofanów.
to chciałam przeczytać
po takim opisie chyba kupie w ciemno kiedyś...

Stary 2009-01-06, 18:50   #892
Murszafka
To ja :)

Czy ktos wie, gdzie mozna te perfumki kupic teraz?? Bo na Truskawce ich juz nie widac
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-06, 19:47   #893
Polly_
grozi wypollizowaniem

tu:
http://tuberozy.pl/sklep/index.php
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-06, 22:49   #894
Murszafka
To ja :)

Wielki senks
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-06, 22:58   #895
Polly_
grozi wypollizowaniem

no problem
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-21, 14:44   #896
agusskaa2
Zadomowienie

Ale stworzyłam listę "Demeterków" ;]

* Cinnamon Bun
* Sugar Cane
* Creme Brulee
* Caramel
* Vanilla Ice Cream
* Mulled Cider
* Black Russian
* Whiskey Tobacco ( słyszałam, że ten zapach nie przypomina zapachu tytoniu, a Pipe Tobacco jeszcze mniej. A ja kocham zapach tytoniu, szczególnie tego fajkowego.. Taki słodki, narkotyczny..mmmm;] Może mogłybyście mi polecić jakiś inny zapach ?)
* Holy Smoke
* Christmas Tree ( zastanawia mnie, czy to zapach drzewny, iglasty, żywiczny.. )
* Thundertorm
* Rain
* Laundromat
* Leather
* New Zealand
* Dirt

Jak dostanę przesyłkę to zamieszczę swoją opinię
agusskaa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-21, 23:40   #897
KlatkaNaPtaszka
Zakorzenienie

o jaka lista jaka pojemnośc zamawiałąś?

91....................... .......................91
65....................... .......................60
86....................... .......................90
Stary 2009-02-01, 10:51   #898
Basiek93
Zakorzenienie

przejrzałam watek ale nie cały :P
czy stronka
http://www.tuberozy.pl/sklep/index.p...facturers_id=1

jest autentyczna,czy ktos zamawiał ?>

przepraszam,juz widzę

Edytowane przez Basiek93
Czas edycji: 2009-02-01 o 10:53 Powód: ...
Basiek93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-01, 11:16   #899
agnieszka1970
Zadomowienie

Dziwczyny...prosze o pomoc...Jestem w fazie apetycznych słodziaków i tak się zastanawiam nad Demeterkami. Myśle o Caramel lub Creme brulee...Pomóżcie - który milszy, apetyczniejszy? Czy caramel można porównać do sephorowskiej wanilii z karmelem?
agnieszka1970 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-01, 11:22   #900
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Napisane przez agnieszka1970 Pokaż wiadomość
Dziwczyny...prosze o pomoc...Jestem w fazie apetycznych słodziaków i tak się zastanawiam nad Demeterkami. Myśle o Caramel lub Creme brulee...Pomóżcie - który milszy, apetyczniejszy? Czy caramel można porównać do sephorowskiej wanilii z karmelem?
caramel zdecydowanie ładniejszy w dodatku piekielnie trwały i bardzo intensywny
ale zupelnie inny niz sephorowska wanilia z karmelem... mniej slodki, mniej spozywczy, chyba ciekawszy

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości