|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zapachy Demeter
Mam Holy Water z wymianki i mam pytanko... nastawiłam się tu na wode święconą, troszke kościoła tu chciałam uraczyć... a co czuje?? zapach wody z ledwo rozciętego nożem arbuza... taka arbuzowa woda... czy ktos też tak ma??
|
|
|
|
|
#872 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy któraś wąchała:
Paperback Christmas Tree Saddle Stable Riding Crop Wisteria ?
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
chcialabym przetestowac
#black russian # cinnamon bun # sex on the beach czy znajdzie sie jakas dobra dyuszyczka od ktorej moglabym uzyskac próbki? |
|
|
|
|
#874 |
|
Raczkowanie
|
Moj Holy smoke ma kolor siuśków....
|
|
|
|
|
#875 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się ostatnio wzbogaciłam w Sugar&Spice i Incense - zapachy są ok (w miarę
), ale strasznie nietrwałe ![]() Mam też Russian Leather - tu z kolei nie mogę nic zarzucić trwałości, natomiast sam zapach zabija |
|
|
|
|
#879 |
|
Podróżniczka
|
Dzisiaj zajelam sie testowaniem Redhead in bed oraz mulled cider. Wiele juz bylo napisane o tych zapachach. Dodam tylko od siebie, ze sie nie zawiodlam, pachna bardzo smakowicie.
Mulled cider to przepyszna szarlotaka, z bardzo intensynie wyczuwalnym cynamonem. Redhead in bed to truskawkowo-poziomkowy mus lub drink
|
|
|
|
|
#880 |
|
Rozeznanie
|
Dotarło do mnie kilka próbek Demeterków, więc się podzielę wrażeniami:
|
|
#881 |
|
Przyczajenie
|
Wczoraj dotarła kolejna porca demeterek, dziś czas na wrażenia. Zamówiłam 5 sztuk i w zasadzie nie oddam żadnej.
![]() Thunderstorm to zapach zmienny jak burza i przewidywalny jak sztorm. Pierwsze wrażenie: mokra ziemia, pleśń i spora dawka duchoty. Czyli powietrze przed burzą do kwadratu. Później jednak przychodzi deszcz i spycha duszność na margines. Mokra ziemia i pleśń dalej wyczuwalne ale gdzieś w tle, już nie tak nieprzyjemne. Nawet interesujące. Burza w toku, deszcz leje się strumieniami, chlupoczą potoki błota, robaki wyłażą na powierzchnię. Thunderstorm nie zaliczyłabym do zapachów 'ładnych' ani 'brzydkich', on jest poza tymi kategoriami. Jest interesujący i nie daje się zamknąć w schemat. Nie jest niczym z tego, czym powinny być perfumy. Mi się podoba. Rain czyli po burzy wychodzi słońce. Dokładnie odwzorowany (jak oni to robią?!) zapach powietrza po deszczu. Powietrza właśnie, bo zapach kojarzy się bardziej 'powietrznie' niż 'wodnie'. 'Czysty' to słowo, które w zasadzie by wystarczyło do opisu. Kojarzy mi się z przestrzenią, bezpieczeństwem, delikatnością i spokojem. Czyli skrajnie inaczej niż Thunderstorm. Tam była ulewa, tu spokojny deszczyk. New Leaf jest równie spokojny i czysty jak Rain. Tyle, że to zielona czystość. Zapach pierwszego powiewu wiosny, kiedy drzewa zaczynają puszczać pąki. Pąki są jasnozielone i oblepione żywicą. Genialny zapach. Incense już trudniej do czegoś przyrównać. Potrzeba wyobraźni, żeby poczuć tu kadzidło. Jeśli to kadzidło, to nie palone a w formie żywicy. Lepiącej, słodkiej i odrobinę dusznej. Wwąchuję się dla porównania w moje słoiczki z żywicami i w zasadzie, jest pewna doza podobieństwa. Pewna, ale nie dosłowna. Black Russian z kolei jest bardzo dosłowny. Alkohol + kawa + wanilia. Koniec zapachu. Alkohol po krótkiej chwili wyparowuje i zostawia mrożoną kawę z lodami waniliowymi. Zapach słodki i gęsty. I apetyczny. |
|
|
|
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#883 |
|
Przyczajenie
|
Hej! Wiecie moze czy creme brulee rzeczywiscie pachnie tak jak nazwa na to wskazuje???
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#884 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
potestowalam troche wczoraj :
Russian Leather - o wiele fajniejszy od Letaher, mi sie spodobal, mocniejszy, ale nie jakis tam killer. Lillac - za malo bzowy, ale moze byc. Bamboo - słodszy bambusek, przyjemny, na tak. Sandalwood - rzeczywiste odzwierciedlenie tego drzewa, ciekawy, mozna nosic. New Leaf - przyjemny słodko-świezy, podoba mi sie. Earl Grey - to jest ta herbatka, ale, zeby nia pachniec? z tych wszytskich najtrwalszy Russian leather.
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#886 |
|
Konto usunięte
|
Dawno nie zaglądałam do tego wątku. Może dlatego, że wyleczyłam się z Demeterów
Uznałam, że aby być zadowolonym i nie żałować tych wydanych 70 zł (kupowałam na allegro), musiałabym najpierw potestowac wszystkie zapachy, zamawiac próbki... A patrząc na trwałość tych zapachow (zdarzają się małe wyjątki- Angel Food siedzi na mnie ok 3 h Miałam do czynienia z 5 zapachami Demeter, z czego jednych pozbywałam się szybciej, innych w potrzebie gotówki (bez większego żalu- z powodu trwałości). Zostawiłam sobie jeden, jedyny- Angel Food![]() Miałam: Chocolate Chip Cookie- na początku jest łądny zapach czekoladki, po chwili wydobywa się jakiś smród Czegoś zepsutego... Nie polecam zdecydowanie.Vanilla Cake Batter- fajny śmietankowy zapach, sprzedałam jedynie ze względu na jego marną, ba- bardzo marną trwałość. 5-10 min? Angel Food- wanilia z kokosem, najtrwalszy Demeter jaki miałam Vanilla Ice Cream- Strasznie dziwny, nie wiem gdzie tam jest lód :/ Gdzie wogóle wanilia! Kahala Coconut- sztucznizna i jeszcze raz sztucznizna. Rozumiem, że zrobić zapach np maślanego ciastka może nie byc aż tak łatwo, aby wyszedł zapach super naturalny, ale kokos wydawał mi się banalny i zupełnie bezpieczny. Od takiego zapachu wymagam więcej... Niestety Nie dośc ze drogi, nietrwały, to jeszcze klapa. Miałam swego czasu zapach YR kokosowy, teraz mam perfumetkę Sephory kokosową i naprawdę polecam kupić którys z tych zapachów, niż wykosztować się na ten badziew :/ Miałam jeszcze ochotę na jakiś zapach "ciasteczkowy", ale podziękuję Mój portfel tym zapachom mówi stanowcze NIE![]() EDIT: Zapomniałam, że na początku znajomosci z Demeterami miałam jeszcze 15-kę Cinnamon Bun. Oddałam, bo liczyłam na maślaną, cynamonową bułeczkę, a otrzymałam przyprawowy cynamon. A tak pachniec nie chciałam Trwałośc oczywiście marna, jednak gdyby była to słodka bułeczka, wybaczyłabym to i z radością się dopsikiwała ![]()
|
|
|
|
|
#887 | ||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Czułam wodę święconą. Taką normalną wodę, w kamiennej misie, w której ludzie od dawna moczyli palce. Z tych palców zostało w niej nieco zapachu kremu, nieco więcej róznych wód toaletowych bez ładu i składu, jakaś nuta planktonu. Zapach ogólnie chłodny, mało intensywny, bez rewelacji. Tyle pamiętam po jednym teście na zlocie. Wrażenia mogą być mylne z powodu "przewąchania się" innymi zapachami. Cytat:
Cytat:
![]() No to co? ![]() Gdyby miało zapach siuśków, to byłby problem. Cytat:
Sugar and spice, dziwadło, ale fajne. Wyczuwam po 2 godzinach jeszcze. A Russian Leather oceniam podobnie jak Ty - trwały, ale nie wiem, czy to zaleta? ![]() [1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;9140344] EDIT: Zapomniałam, że na początku znajomosci z Demeterami miałam jeszcze 15-kę Cinnamon Bun. Oddałam, bo liczyłam na maślaną, cynamonową bułeczkę, a otrzymałam przyprawowy cynamon. A tak pachniec nie chciałam Trwałośc oczywiście marna, jednak gdyby była to słodka bułeczka, wybaczyłabym to i z radością się dopsikiwała ![]() [/quote]Ja właśnie obawiałam się kleistej buły. Kiedy okazało się, że to ciemny cynamon bez bułowych dodatków - wzięłam.
|
|
|
#888 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Czy ktos wachał paczule Demeter?
|
|
#889 |
|
Wiedźma
|
Kurczę, to nie trza było powiedzieć, że szukasz?
Mam flaszkę, mogłam wysłać próbkę wraz z Matin Calin.Paczula paczulowa na wskroś. W sam raz piwniczna, w sam raz stęchła, w sam raz zielona... Jak na paczulę oczywiście. Przyznaję, że jest ciekawa, ma taką naturalistyczną, grubo ciosaną urodę. Zapach nie jest złagodzony dodatkami i nie oszczędza nosa. Tylko dla paczulofanów.
|
|
#890 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#891 | |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
![]() po takim opisie chyba kupie w ciemno kiedyś...
|
|
|
#892 |
|
To ja :)
|
Czy ktos wie, gdzie mozna te perfumki kupic teraz?? Bo na Truskawce ich juz nie widac
|
|
|
|
|
#893 |
|
grozi wypollizowaniem
|
|
|
|
#894 |
|
To ja :)
|
Wielki senks
|
|
|
|
|
#895 |
|
grozi wypollizowaniem
|
no problem
|
|
|
#896 |
|
Zadomowienie
|
Ale stworzyłam listę "Demeterków" ;]
* Cinnamon Bun * Sugar Cane * Creme Brulee * Caramel * Vanilla Ice Cream * Mulled Cider * Black Russian * Whiskey Tobacco ( słyszałam, że ten zapach nie przypomina zapachu tytoniu, a Pipe Tobacco jeszcze mniej. A ja kocham zapach tytoniu, szczególnie tego fajkowego.. Taki słodki, narkotyczny..mmmm;] Może mogłybyście mi polecić jakiś inny zapach ?) * Holy Smoke * Christmas Tree ( zastanawia mnie, czy to zapach drzewny, iglasty, żywiczny.. ) * Thundertorm * Rain * Laundromat * Leather * New Zealand * Dirt Jak dostanę przesyłkę to zamieszczę swoją opinię
|
|
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
o jaka lista
jaka pojemnośc zamawiałąś?
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
przejrzałam watek ale nie cały :P
czy stronka http://www.tuberozy.pl/sklep/index.p...facturers_id=1 jest autentyczna,czy ktos zamawiał ?> przepraszam,juz widzę
wróciłam do perfum sprzedam lub wymiana perfumy niszowe - tu Edytowane przez Basiek93 Czas edycji: 2009-02-01 o 10:53 Powód: ... |
|
|
|
|
#899 |
|
Zadomowienie
|
Dziwczyny...prosze o pomoc...Jestem w fazie apetycznych słodziaków i tak się zastanawiam nad Demeterkami. Myśle o Caramel lub Creme brulee...Pomóżcie - który milszy, apetyczniejszy? Czy caramel można porównać do sephorowskiej wanilii z karmelem?
|
|
|
|
|
#900 | |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
ale zupelnie inny niz sephorowska wanilia z karmelem... mniej slodki, mniej spozywczy, chyba ciekawszy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

), ale strasznie nietrwałe 

Nie dośc ze drogi, nietrwały, to jeszcze klapa. Miałam swego czasu zapach YR kokosowy, teraz mam perfumetkę Sephory kokosową i naprawdę polecam kupić którys z tych zapachów, niż wykosztować się na ten badziew :/