![]() |
#1051 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
ja tez lubie alkohol, szczegolnie czerwone wytrawne wino, ale i naleweczki, piwo, inne winka i likiery, od testu jednak nic nie pije, nawet mnie nie ciagnie, raz tylko jak byl upal i tz pil piwo jakies piznenskie to tak mi pachnialo.... czysta swiezoscia ale obeszlam sie zapachem
mleka pije duzo ale zawsze lubilam, nie mam natomiast ochoty na jogurty w ogole i ryby, choc zawsze przepadalam... befsztyk tatarski uwielbiam na szczescie sama nie robie, moge jednak zostac zaproszona na wesele i jak tam bedzie to bedzie mi trudno.... ale chyba zrezygnuje, bo zawsze jak sie tatara najem na weselu (przejmujemy z tztem kilka polmiskow) to potem pije kilka kieliszkow wodki zeby dmuchac na zimne a tu taka opcja odpada... |
![]() ![]() |
![]() |
#1052 |
Wtajemniczenie
|
Ale macie śliczne brzusie
![]() Alkamor a co do zmiany przyzwyczajeń, no cóz wróciłam do węglowodanów, wcześniej nie jadłam wysokowęglowodanowych prodktów, a teraz nie mogę przestać jeść ziemniaków z masłem, albo chleba z pomidorami albo z ogórkami kiszonymi ![]() Palic nie paliłam, ale piłam kawę, a teraz nie mam najmiejszej ochoty.... czasami tylko słabe latte, jak siędzę dłużej w pracy... No i witam nowe mamy ![]() ![]()
![]() |
#1053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tatar kupuje gotowy a dokladnie nazywa sie to metka tatarska ale potem jeszcze ja doprawiam po swojemu czylu jajko, cebula, przyprawy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Zakorzenienie
|
zjadłam właśnie kawałek pizzy i ruszać się nie mogę
![]() a Wy też tak często chodzicie siku? ja nawet w nocy się budzę, zaczyna mnie to męczyć
#1055 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wybaczcie twórczość... Czuję, że gdzieś się muszę wygadać ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze jakies 2 tyg temu zawsze pomiedzy 2 a 3 w nocy jakis miesiac budzilam sie z pelnym pecherzem i musialam leciec teraz jest to zawsze o 6-7 i tez codziennie ale ogolnie w ciagu dnia nie zauwazylam zebym chodzila jakos czesciej niz przedtem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Zakorzenienie
|
no dobra
![]() ![]()
![]() |
#1058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1059 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() JUZ JEST NAS 27 ![]() ![]() ![]() ![]() zanka205 (Żaneta 22 lata) Jaworzno t.p. 03.03.09r ???lub ??? spicegirl (Aśka, 26 lat) USA t.p 05.03.09 ??? lub ??? emzeta (Maja 26 lat) Londyn tp.6.03.09r. Lenka lub Filip buziaczekk (Mirka 26 lat) Tychy tp. 06.03.09 Oliwia,Nikola,Nadia lubKacper Anvi (Aneta lat29) UK tp.6.03.09 ??? lub ??? Chmurka27 (Beata 27 lat) ???? tp. 6.03.09 Urszula lub Aleksander mamika6 (Asia lat 39) okolice Bialegostoku tp 7 .03.09 ??? lub Kubuś CzarnaInez (Inez, 30 lat) Kielce, tp. 8.03.09 ?? lub ?? carrot (Kasia, 23 lata) Kraków, tp. 09.03.09r. ??? lub ??? alkamor (Alina, 20 lat) Skierniewice, tp. 10.03.09 Karina lub ??? e.m.i.l.k.a.(Emila,25lat)ok.Radzynia Pdl. 10.03.09 Nikola lubAdrian,Filip asiulaaa20 (Asia lat 20) Szczecin tp. 10.03.09 ??? lub Filip, Nataniel ewa2803(Ewa, 22 lata) okolice Torunia t.p. 16.03.09r Maja lub Adaś, Bartek astrzyk (???, ?? lat ) ??? tp.20.03.09r. ??? lub ??? madziwnia (Magda 23 lata) okolice Darłowa tp.21.03.09r Maja,Nadia lub ??? ewccik (Ewa 28 lat ) Białystok tp. 21.03.09r. ??? lub ??? Agatha_c (Agnieszka, 32 lata)Gliwice tp. 27.03.09 Madzia,Marta lub ??? agatka20(Agata, lat 24) Knurów tp.28.03.09 Hania lub ??? Judy ( imię??? lat 28) Portlaoise tp. 04.04.09 ??? lub ??? lop (Asia,lat 27) Dublin tp. 04.04.09 ??? lub ??? gosia j.(Gosia,24 lata) Lublintp. 4.04.09 ??? lub ??? anadun (Asia lat 34) okolice Lublina tp. 05.04.09r. ??? lub ??? ancia19 ( Ania 28 lat) Łódź tp. ??.??.?? ??? lub ??? lukola (Ola lat 31) Wrocław tp. 05.04.09r ??? lub ??? inka1980 (Zosia 28 lat) Knurów, tp. 10.04.09, Marysia lub Szymek kasiek146 (Kasia 25 lat ) okolice Rzeszowa tp. pocz. kwietnia ??? lub ??? McKinley (Sylwia 30 lat ) okolice Lublina tp. I-wsza poł. kwietnia Łucja lub ???
![]() |
#1060 |
Zadomowienie
|
Ja tez w nocy sie budze do sikania, zawsze sie z mamy smialam, a teraz mnie dopadlo.
Wczoraj poinformowalam meza, ze dzisiaj ugotuje kolacje, na co on caly podekscytowany wykrzyknal 'Kto przychodzi do nas?'. Troszke sie zdenerwowalam, no bo co to czlowiek nie moze u siebie w domu ugotowac, zeby sie nikt nie dziwil. a potem sie zastanowilam i faktycznie... od 3 miesiecy jemy na miescie, zamawiamy pizze albo chinskie, albo jemy platki z mlekiem... jedyne co przez ten czas ugotowalam to jajka na twardo... nie, zeby wczesniej bylo lepiej, ale przynajmniej raz na 2 tygodnie jakiegos kurczaka usmazylam, czy jajecznice chociaz. Musze sie nauczyc gotowac zanim sie to dziecko urodzi, bo sobie nie wyobrazam. Aha, maz dalej mi nie wierzy, ze nikt dzisiaj nie przychodzi do nas i caly dzien sie podpytuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1061 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Madziwnia śliczny brzuchol ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1062 |
Zadomowienie
|
No ale fajne ciazowe brzuchy! a wy macie terminy po mnie, jak to jest? Wkleje moze dzisiaj swoj, moze na zdjeciu tez bedzie na ciazowy wygladal a nie piwny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Zadomowienie
|
Przepraszam, ze tak 2 razy pod rzad, ale zapomnialam powiedziec buziaczekk , skad wniosek ze moje dziecko ma prawie 8 centymetrow:
http://www.babyzone.com/pregnancy/fe...g_is_your_baby |
![]() ![]() |
![]() |
#1064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1065 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkie przyszle Mamuśki! Jestem tu pierwszy raz
![]() ![]() Co do czestego siusiania w nocy to mysle, ze jest to spowodowane powiekszajaca sie macica , ktora zaczyna uciskac pecherz moczowy. Ja badan prenatalnych z krwi nie robie- jak w usg (mam w ten piatek) wyjdzie, ze jest cos nie tak to wtedy zrobie. Mysle, ze nie ma co sie stresowac bez powodu, ja zrobilam mnostwo badan przed i na poczatku ciazy i wszystkie wyszly w porzadku ![]() Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo przezywam pierwszy trymestr: kazdy objaw, kazdą dolegliwosc i przejmuje sie, bo to nasze pierwsze dziecko. Pochlanelam mnostwo ksiazek, artykolow, broszurek o ciazy i ciagle mi malo. Mam wrazenie, ze od jakichs 3 tygodni troche sie uspokoilo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Rozeznanie
|
termin porodu, masa urodzeniowa...
w terminie porodu, z tego co wiem rodzi sie kilka procent dzieci. Ciaza to rzecz wybitnie zindywidualizowana- prawidlowo trwa od pelnych (ukonczonych) 37 tygodni ( liczac od daty OM) do 42 tygodni.
Tak samo roznia sie swa waga noworodki - jesli wszystko inne jest w porzadku to granice prawidlowej to zdaje sie 2501-4500 gramow ![]() Mowcie co chciecie, ale ja bym sie troszke bala rodzic 4,5 kilowe dziecko "dolem". |
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Zakorzenienie
|
witam nową Mamusię która ma taki termin jak ja (póki co
![]() ![]() a ja byłam oddać mocz do badania, jutro wyniki i wizyta u gina to się okaże, czy dalej mam jakieś bakterie ![]() ![]() Znowu zapowiada się upalny dzień, dziś teść ostatni dzień robi płytki na balkonie, tzn. dziś fugi i koniec. Ale za to będę miała zajęcie później, muszę umyć okna ![]() Miłego dnia życzę P.S. madziwnia Twój brzuszek większy już i jak najbardziej ciążowy, och kiedy ja taki będę miała...
#1068 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Któraś z Was się dziwiła że są kremy ujędrniająco - przeciwrozstępowe?? Przecież takich jest pełno - łosz & go ![]() Ale ja mówiłam że takie kremy używałam przed ciążą, a teraz używam specjalny dla kobiet w ciąży ![]() To tak dla wyjaśnienia ![]() Jak oglądam te Wasz śliczne brzuszki to przy nich mój mi się wydaje jakiś za duży jak na 8t.c. ![]() ![]() Wczoraj dopadła mnie wieeeelka ochota na ogórki kiszone ![]() ![]() A poza tym to największą ochotę mam na ziemniaki i pierogi ruskie. Na mięso i ryby nie mogę patrzeć. Czasami na obiad się zmuszę i podzióbię trochę mięsa. Warzywa i owoce też do mnie nie przemawiają. Za to nie mam problemu z jogurtami, mlekiem, serami i innymi takimi. Obiadów nie chce mi się gotować więc chodzimy do moich rodziców. Uwielbiam jak mama coś ugotuje, praktycznie wszystko na co mam ochotę. A przede wszystkim przypominają mi się potrawy z dzieciństwa a mama zrobi wszystko. Uwierzycie, nawet specjalnie ukisi mi kapustę a bardzo dawno jej nie robiła ![]() ![]() Macie może tak samo jak ja, że codziennie musicie się zobaczyć ze swoją mamą?? ![]() ![]() Ale sie rozpisałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Rozeznanie
|
zanka205 : ciekawa jestem jak bedzie wygladala lista w marcu i kwietniu
![]() ![]() zanka nie martw sie siusianiem- tak wlasnie ma byc, masz siusiac jak najwiecej, bo im dluzej mocz zalega w pecherzu tym wiecej bakcyli sie tam rozwija (zalegajacy mocz to dla bakterii takie pedigree pal- rosna jak szalone, a jak siusiasz co chwile to tak jakbys odkrecala kran- wyplukujesz zanim zdaza sie namnozyc). Przeplukuj sie wiec jak najwiecej. powodzenia w zwalczaniu bakcyla! napewno juz ich nie jest tak duzo, bo bierzesz tylko urosept a to są ziółka. |
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U mnie bez zmian ... muli i muli ale brzuszek rośnie (ciekawe kiedy ktoś zauważy) nie mogę doczekać się 28 sierpnia wtedy na wizycie dowiem się czy płód rozwija się prawidłowo (gin martwił się wielkością ciąży). - co do płci mi gin określił ją w piątym miesiącu miała być Karolinka i tak twierdził co wizytę, aż do ostatniej gdzie powiedział cyt." czy mówiłam państwu o płci dziecka? Tak i mówiłem że to chłopiec " Wierzcie mi że tego wieczoru czułam się okropnie tak jakby straciła moją Karolinkę, no i tak Stasio miał parę ciuszków z różowymi dodatkami. Teraz chce znać płeć dziecka ale będę to traktowała z przymrożeniem oka. Jak to mówią "na dwoje babka wróżyła" - rozstępy - stosowałam krem Gerbera, smarowałam się caluśka (a co sobie będę żałowała) no i rozstępy się pojawiły i to w ciągu jednego dnia wszędzie ![]() ![]() ![]()
#1071 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
jestem po pierwszej wizycie u gina, który potwierdził ciążę, około 5 tydzień ![]() Na USG fasolki jeszcze nie widać, był tylko pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte. Za tydzień kolejne USG na którym powinno być widać zarodek i bijące serduszko. Już nie mogę się doczekać. Dodatkowo gin stwierdził, że zdjęcia zarodków (te z początku ciąży), które można sobie pooglądać na różnych stronach internetowych mają niewiele wspólnego z rzeczywistością i są mocno na wyrost ![]() Proszę o wpisanie mnie na listę: ikak (Ika lat 27) Śląsk tp. 17.04.2008 ??? lub ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1072 |
Rozeznanie
|
agatka20 : ja tam w kremy nie wierze, ale nie mowie ze jak sie pojawi pierwszy rozstep to sie nie zlamie i nie zastosuje...
te "ciążowe" to po prostu chyba nie maja kofeiny, poza tym to nie widze istotnych powodow by zmieniac ich sklad (za to cena pewnie niebotycznie idzie w gore). ja ostatnio mam ochote na lososia wedzonego, ale juz nie bede go jesc, bo jest wedzony na zimno - troche sie boje toxo, bo nie bylam nigdy chora, badalam sie przed ciaza. ale to na co naprawde mam ochote... mm...: bigos, golabki, fasolka po bretonsku- wieki tego nie jadlam. wczoraj jako ze przez pol dnia bylam na czco postanowilam pojsc do baru mlecznego na taka wlasnie fasolke. Niestety nie dalam rady wejsc- przerazliwe nudnosci wywolane barowymi zapachami. takze czekam az mi maz ugotuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1074 |
Raczkowanie
|
Ja też w te kremy nie wierzę. Ale wole dmuchać na zimne. Jak by przez ten kremik miały się nie pojawić to wolę się smarować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Rozeznanie
|
zanka inna sprawa ze samo zakazenie ukladu moczowego moze byc przyczyna nocnych pobudek. moze jak wyleczysz to sie troche poprawi.
Pociesze Cie, ze ja tak mam zawsze: odkad pamietam (jeszcze przed ciaza) siusiam 1-2x/noc, mimo kompletnego odsiusiania przed snem- juz sie troche przyzwyczailam, ale boje sie co bedzie w trzecim trymestrze.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co do skladu kremow, to sie nie interesowalam ale jedno wiem, to nie moga byc kremy ujedrniajace (chyba ze na juz istniejace rozstepy ![]() Jeszcze chcialam dodac, ze tak jak kilka z was pisalao, mnie tez zupelnie wykrecilo w strone weglowodanow, wczesniej staralam sie nie jesc w ogole ziemniakow i bialego pieczywa, a teraz to sa moje glowne przysmaki - biala bulka z pomidorem albo ziemniaki do jakiegos mieska, a z warzyw, wczesniej zajadalam takie salatki typu grecka, i robilam surowki z roznych warzyw i wcinalam baklazany i cukinie, teraz ograniczam sie do pomidora, ogorka kiszonego i buraczkow, chyba tez jakis powrot do smakow domowych z dziecinstwa, ale mama daleko, musze sama sobie robic... Jeszcze oczywiscie witam nowe mamuski i pozdrawiam wszystkie i acha spicegirl - czekam na zdjecia ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1077 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą pamiętacie jak jakiś rok temu w TV było, że babka urodziła dziecko 7 kg????to dopiero kolos Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1078 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestem w pracy i posratam sie zaarz liste zaktualizowac bo dwie mamusie nam doszły
![]() A propo brzuszka to napawde rano mam mniejszy i spjojnie spod bluzek luźnych go nie widac a wieczoarmi taka armata sie pojawia a czasami nawet w ciagu dnia dobrze ze dzis wusyta u gina bo martwie sie tymi codziennymi wzdeciami ponoc niedobrze dla fasoliny ![]()
![]() |
#1079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() JUZ JEST NAS 29 ![]() ![]() ![]() ![]() zanka205 (Żaneta 22 lata) Jaworzno t.p. 03.03.09r ???lub ??? memi (Daria,lat 25) Krakow, T.P. 03.03.09r Zosia lub Antoś/ Krzyś spicegirl (Aśka, 26 lat) USA t.p 05.03.09 ??? lub ??? emzeta (Maja 26 lat) Londyn tp.6.03.09r. Lenka lub Filip buziaczekk (Mirka 26 lat) Tychy tp. 06.03.09 Oliwia,Nikola,Nadia lubKacper Anvi (Aneta lat29) UK tp.6.03.09 ??? lub ??? Chmurka27 (Beata 27 lat) ???? tp. 6.03.09 Urszula lub Aleksander mamika6 (Asia lat 39) okolice Bialegostoku tp 7 .03.09 ??? lub Kubuś CzarnaInez (Inez, 30 lat) Kielce, tp. 8.03.09 ?? lub ?? carrot (Kasia, 23 lata) Kraków, tp. 09.03.09r. ??? lub ??? alkamor (Alina, 20 lat) Skierniewice, tp. 10.03.09 Karina lub ??? e.m.i.l.k.a.(Emila,25lat)ok.Radzynia Pdl. 10.03.09 Nikola lubAdrian,Filip asiulaaa20 (Asia lat 20) Szczecin tp. 10.03.09 ??? lub Filip, Nataniel ewa2803(Ewa, 22 lata) okolice Torunia t.p. 16.03.09r Maja lub Adaś, Bartek astrzyk (???, ?? lat ) ??? tp.20.03.09r. ??? lub ??? madziwnia (Magda 23 lata) okolice Darłowa tp.21.03.09r Maja,Nadia lub ??? ewccik (Ewa 28 lat ) Białystok tp. 21.03.09r. ??? lub ??? Agatha_c (Agnieszka, 32 lata)Gliwice tp. 27.03.09 Madzia,Marta lub ??? agatka20(Agata, lat 24) Knurów tp.28.03.09 Hania lub ??? Judy ( imię??? lat 28) Portlaoise tp. 04.04.09 ??? lub ??? lop (Asia,lat 27) Dublin tp. 04.04.09 ??? lub ??? gosia j.(Gosia,24 lata) Lublintp. 4.04.09 ??? lub ??? anadun (Asia lat 34) okolice Lublina tp. 05.04.09r. ??? lub ??? ancia19 ( Ania 28 lat) Łódź tp. ??.??.?? ??? lub ??? lukola (Ola lat 31) Wrocław tp. 05.04.09r ??? lub ??? inka1980 (Zosia 28 lat) Knurów, tp. 10.04.09, Marysia lub Szymek kasiek146 (Kasia 25 lat ) okolice Rzeszowa tp. pocz. kwietnia ??? lub ??? McKinley (Sylwia 30 lat ) okolice Lublina tp. I-wsza poł. kwietnia Łucja lub ??? ikak (Ika lat 27) Śląsk tp. 17.04.09r ??? lub ???
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.