Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-19, 19:18   #1051
emzeta
Zadomowienie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

ja tez lubie alkohol, szczegolnie czerwone wytrawne wino, ale i naleweczki, piwo, inne winka i likiery, od testu jednak nic nie pije, nawet mnie nie ciagnie, raz tylko jak byl upal i tz pil piwo jakies piznenskie to tak mi pachnialo.... czysta swiezoscia ale obeszlam sie zapachem
mleka pije duzo ale zawsze lubilam, nie mam natomiast ochoty na jogurty w ogole i ryby, choc zawsze przepadalam...
befsztyk tatarski uwielbiam na szczescie sama nie robie, moge jednak zostac zaproszona na wesele i jak tam bedzie to bedzie mi trudno.... ale chyba zrezygnuje, bo zawsze jak sie tatara najem na weselu (przejmujemy z tztem kilka polmiskow) to potem pije kilka kieliszkow wodki zeby dmuchac na zimne a tu taka opcja odpada...

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera

pumpkinkitchen - zapraszam
emzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 19:38   #1052
Judy_21
Wtajemniczenie

Ale macie śliczne brzusie mój jeszcze ne wygląda na ciążowy, ale pewnie już niedługo....
Alkamor a co do zmiany przyzwyczajeń, no cóz wróciłam do węglowodanów, wcześniej nie jadłam wysokowęglowodanowych prodktów, a teraz nie mogę przestać jeść ziemniaków z masłem, albo chleba z pomidorami albo z ogórkami kiszonymi A największe dziwactwo z pierwszej ciąży to chleb z pasztetem drobiowym z ziemniakami i ogórkiem..... sama się zastanawiam jak ja mogłam to jeść....
Palic nie paliłam, ale piłam kawę, a teraz nie mam najmiejszej ochoty.... czasami tylko słabe latte, jak siędzę dłużej w pracy...
No i witam nowe mamy jest nas naprawdę coraz więcej

WDF

93...83...73...70...65...63

-28 kg

Judy_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 19:41   #1053
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez emzeta Pokaż wiadomość
ja tez lubie alkohol, szczegolnie czerwone wytrawne wino, ale i naleweczki, piwo, inne winka i likiery, od testu jednak nic nie pije, nawet mnie nie ciagnie, raz tylko jak byl upal i tz pil piwo jakies piznenskie to tak mi pachnialo.... czysta swiezoscia ale obeszlam sie zapachem
mleka pije duzo ale zawsze lubilam, nie mam natomiast ochoty na jogurty w ogole i ryby, choc zawsze przepadalam...
befsztyk tatarski uwielbiam na szczescie sama nie robie, moge jednak zostac zaproszona na wesele i jak tam bedzie to bedzie mi trudno.... ale chyba zrezygnuje, bo zawsze jak sie tatara najem na weselu (przejmujemy z tztem kilka polmiskow) to potem pije kilka kieliszkow wodki zeby dmuchac na zimne a tu taka opcja odpada...
Ja czasem jak moj pije piwko to lykne sobie 1 lyczka tak na smak...
A tatar kupuje gotowy a dokladnie nazywa sie to metka tatarska ale potem jeszcze ja doprawiam po swojemu czylu jajko, cebula, przyprawy
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 20:03   #1054
zanka205
Zakorzenienie

zjadłam właśnie kawałek pizzy i ruszać się nie mogę
a Wy też tak często chodzicie siku? ja nawet w nocy się budzę, zaczyna mnie to męczyć

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 20:05   #1055
carrot
Zadomowienie

GG do carrot

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Jeli chcesz byc na liscie mamusiek to prosze podaj dokładne dane do listy
Jasne się robi. Kasia, 23 lata z Krakowa, planowany termin 9-10.03. Imionek jeszcze nie skonstruowaliśmy

Cytat:
Ja mam pytanie do was czy któras z was juz stopsuje kremy na rozstepy i jakie bo chce kupic a nie wiem jaki słyszałam tylko że perfecta mama jest dobry. I co smarujecie tylko brzuszki czy np tyłek plecy boczki? piersi?
Nigdy nie byłam dobra w stosowaniu czegokolwiek regularnie. Zakupiłam teraz krem przeciwko rozstępom, taki o jakim poniżej pisze Roxi - nazywa się fissan. Na razie udało mi się użyć go dwa razy, ale zdążył już zrobić dobre wrażenie Przyjemny zapach i miłe gładkie uczucie skóry. Ciekawe czy spełni swoją rolę? Smarowałam na razie tylko brzuszek, ale plecy, boczki też trzeba będzie potraktować mazidełkiem. Dałam za niego jakieś 24 zł i w sumie wybrałam go spośród 3 kremów dlatego, że wyglądał jakoś najmniej krzykliwie, po prostu jak jakiś taki apteczny...

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Ja używam dwóch kremów:
-FISSAN - tylko na noc - bo jest bardzo tłusty (konsystencja maści) i długo się wchłania, ale za to skóra jest po nim świetna - nawilżona i mięciutka (cena chyba ok. 25-27 zł), jedyny minus - mało wydajny

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ja ostatnio cały czas tak mam, ciągle bym coś jadła ale nie wiem co, nie umiem sprecyzować na co mam ochotę, wcześniej miałam konkretne smaki i od razu wiedziałam co chcę, a teraz... szkoda gadać
Kangurki lepiej się czują jak czytają takie rzeczy Ja jestem ciągle głodna, a moim największym problemem jest to, że najbardziej brakuje mi KONKRETNYCH potraw. Ostatnim hitem są pierogi ruskie. Chyba zamówię u teściowej, bo te są najlepsze na świecie Mniam... Generalnie wszystko co jest pełnym, ciepłym daniem jest super, a jeszcze lepiej jak ktoś to przyrządza. Podane pod buzie smakuje naj naj... Aż wstyd pisać, ale taka prawda - teraz najchętniej zaliczałabym tylko bary mleczne i inne knajpy, nie własną kuchnię Mama zwierzyła mi się, że dokładnie to samo miała w ciąży

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
wiesz co chyba coś w tym jest...Moja siostra coprawda nie urodziła jakiegoś kolosa ale jednak mała ważyła 4100! i jakoś tak nie bałam się jej brać a jak teraz w marcu szwagierka urodziła synka 3550 to jednak różnica widoczna i taki malutki i kruchutki się wyadawał....
Co do wagi dzieciątek pobiję Cię wynikiem mojej chrześnicy Zuzka ważyła 4450!! Moja bratowa rodziła w Londynie, gdzie położne po prostu nie wierzyły własnym oczom jak tak drobna kobieta urodziła naturalnie takiego klocka małego

Cytat:
A tak wogóle....zmieniłyście naprzykład jakieś swoje przyzwyczajenia odkąd jesteście w ciąży??
Jakkolwiek na samiuteńkim początku - w pierwszych dniach mogłam jeść tylko suche bułki, chałkę i drożdzówki tak teraz one mi po prostu nie smakują. Przesadą na jakieś 3 ostatnie tygodnie było jedzenie jedynej konfiguracji kanapkowej dzień w dzień - buła/chleb z pasztetem i pomidorem. Nic innego nie wchodziło w grę, a już nie daj Boże jakieś inne warzywa. Nie dobrze było mi na samą myśl. Teraz zaczyna być lepiej chociaż ubolewam, bo jakoś nie mam w ogóle ochoty na soki marchwiowe, które mąż mi ciągle chce robić...

Cytat:
Szczęśliwie nie przepadam zupełnie za alkoholem. Jakaś ze mnie urodzona abstynentka :/ więc nie mam czego sobie odmawiać. Odmawiam sobie tylko chipsów, a raczej mąż mi odmawia (WRRRR)...

Cytat:
Oj, ryby... wszyscy dookoła gadają, że powinnam je jeść a ja po prostu nie mogę. Sam zapach rzuca mną o ściany, a co dopiero smak. FE

Wybaczcie twórczość... Czuję, że gdzieś się muszę wygadać A teraz idę kończyć robienie pyszniastego leczo
carrot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 21:03   #1056
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
a Wy też tak często chodzicie siku? ja nawet w nocy się budzę, zaczyna mnie to męczyć

Ja jeszcze jakies 2 tyg temu zawsze pomiedzy 2 a 3 w nocy jakis miesiac budzilam sie z pelnym pecherzem i musialam leciec teraz jest to zawsze o 6-7 i tez codziennie ale ogolnie w ciagu dnia nie zauwazylam zebym chodzila jakos czesciej niz przedtem...
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 21:15   #1057
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

no dobra macie mój wielki bebzon ale to przy wzdeciach ale jak próbóje wciągnąc to jest mniejszy tylko że zaarz zaczyna mnie bolec i nie da sie juz go wciągac całymi danami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuszek przy wzdęciach.JPG (35,1 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brzuszek 2.JPG (45,4 KB, 36 załadowań)

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 21:23   #1058
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
trzeba się integrować

A co do wielkości bobasa....wiadomo, że wybrać się nie da bo to nie sklep z półkami ale ja bym jednak chciała żeby moja dziecinka miała te 4 kg....może dla niektórych to dużo ale ja wiem, że u mnie to możliwe bo ja się urodziłam ponad 4 kg moja siostra, moja siostrzenica...więc coś w tym jest....a ja do najdrobniejszych nie należę

A tak wogóle....zmieniłyście naprzykład jakieś swoje przyzwyczajenia odkąd jesteście w ciąży?? Bo ja np. piłam mleko 0,5 % a teraz przerzuciłam się na 1,5-2%.Moja siostra piła w czasie ciąży 3,2% mleko i to normalnie HEKTOLITRAMI!!! i powiem Wam, że miała bardzo dużo, bardzo pożywnego pokarmu....choć wiem wiem, że z tym to różnie bywa...ale napewno odżywianie się matki ma wpływ na ilość i jakość pokarmu bo to chyba logiczne....A może któraś z Was przestała palić??bo ja np paliłam...chociaż ze mnie to taki palacz był....ale jednak paliłam, głównie w pracy...a odkąd zrobiłam pierwszy test.....ani jednego!!i wcale mi się nie chce.....
o prosze ty alu popalałaś!!!??? a nie wyglądasz... taka grzeczna ja tez popalałam szczególnie jak były imprezki i piwko to duzo nawet do 10 jednego wieczoru a tak na codzien teznie i od testu nawet mnie nie ciagnie a dym powoduje u mnie mdłosci

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2008-08-19, 21:27   #1059
madziwnia
Zakorzenienie

MAMUŚKI MARCOWO-KWIETNIOWE 2009r.

JUZ JEST NAS 27

zanka205 (Żaneta 22 lata) Jaworzno t.p. 03.03.09r ???lub ???
spicegirl (Aśka, 26 lat) USA t.p 05.03.09 ??? lub ???
emzeta (Maja 26 lat) Londyn tp.6.03.09r. Lenka lub Filip
buziaczekk (Mirka 26 lat) Tychy tp. 06.03.09 Oliwia,Nikola,Nadia lubKacper
Anvi (
Aneta lat29) UK tp.6.03.09 ??? lub ???
Chmurka27 (Beata 27 lat) ???? tp. 6.03.09 Urszula lub Aleksander
mamika6 (Asia lat 39) okolice Bialegostoku tp 7 .03.09 ??? lub Kubuś
CzarnaInez (Inez, 30 lat) Kielce, tp. 8.03.09 ?? lub ??
carrot
(
Kasia, 23 lata) Kraków, tp. 09.03.09r. ??? lub ???
alkamor (Alina, 20 lat) Skierniewice, tp. 10.03.09 Karina lub ???
e.m.i.l.k.a.(Emila,25lat)ok.Radzynia Pdl. 10.03.09 Nikola lubAdrian,Filip
asiulaaa20 (Asia lat 20) Szczecin tp. 10.03.09 ??? lub Filip, Nataniel
ewa2803(Ewa, 22 lata) okolice Torunia t.p. 16.03.09r Maja lub Adaś, Bartek
astrzyk (???, ?? lat ) ??? tp.20.03.09r. ??? lub ???
madziwnia (Magda 23 lata) okolice Darłowa tp.21.03.09r Maja,Nadia lub ???
ewccik (Ewa 28 lat ) Białystok tp. 21.03.09r. ??? lub ???
Agatha_c (Agnieszka, 32 lata)Gliwice tp. 27.03.09 Madzia,Marta lub ???
agatka20(Agata, lat 24) Knurów tp.28.03.09 Hania lub ???
Judy ( imię??? lat 28) Portlaoise tp. 04.04.09 ??? lub ???
lop (Asia,lat 27) Dublin tp. 04.04.09 ??? lub ???
gosia j.(Gosia,24 lata) Lublintp. 4.04.09 ??? lub ???
anadun (Asia lat 34) okolice Lublina tp. 05.04.09r. ??? lub ???
ancia19 ( Ania 28 lat) Łódź tp. ??.??.?? ??? lub ???
lukola (Ola lat 31) Wrocław tp. 05.04.09r ??? lub ???
inka1980 (Zosia 28 lat) Knurów, tp. 10.04.09, Marysia lub Szymek
kasiek146 (Kasia 25 lat ) okolice Rzeszowa tp. pocz. kwietnia ??? lub ???
McKinley (Sylwia 30 lat ) okolice Lublina tp. I-wsza poł. kwietnia Łucja lub ???

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2008-08-19, 21:27   #1060
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Ja tez w nocy sie budze do sikania, zawsze sie z mamy smialam, a teraz mnie dopadlo.
Wczoraj poinformowalam meza, ze dzisiaj ugotuje kolacje, na co on caly podekscytowany wykrzyknal 'Kto przychodzi do nas?'. Troszke sie zdenerwowalam, no bo co to czlowiek nie moze u siebie w domu ugotowac, zeby sie nikt nie dziwil. a potem sie zastanowilam i faktycznie... od 3 miesiecy jemy na miescie, zamawiamy pizze albo chinskie, albo jemy platki z mlekiem... jedyne co przez ten czas ugotowalam to jajka na twardo... nie, zeby wczesniej bylo lepiej, ale przynajmniej raz na 2 tygodnie jakiegos kurczaka usmazylam, czy jajecznice chociaz. Musze sie nauczyc gotowac zanim sie to dziecko urodzi, bo sobie nie wyobrazam. Aha, maz dalej mi nie wierzy, ze nikt dzisiaj nie przychodzi do nas i caly dzien sie podpytuje

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 21:30   #1061
Judy_21
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wstaję w nocy średnio dwa razy, czasami tylko raz, pomimo tego, że przed pójściem spać korzystam z toalety, ale gdzieś czytałam, że to normalne, bo organizm próbuje wypłukać coś z krwi, czy coś.... musiałabym poszukać.
Madziwnia śliczny brzuchol

WDF

93...83...73...70...65...63

-28 kg

Judy_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 21:40   #1062
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

No ale fajne ciazowe brzuchy! a wy macie terminy po mnie, jak to jest? Wkleje moze dzisiaj swoj, moze na zdjeciu tez bedzie na ciazowy wygladal a nie piwny

Juleczka

Maleństwo

Stary 2008-08-19, 21:44   #1063
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Przepraszam, ze tak 2 razy pod rzad, ale zapomnialam powiedziec buziaczekk , skad wniosek ze moje dziecko ma prawie 8 centymetrow:
http://www.babyzone.com/pregnancy/fe...g_is_your_baby

Juleczka

Maleństwo

Stary 2008-08-19, 21:44   #1064
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spicegirl Pokaż wiadomość
No ale fajne ciazowe brzuchy! a wy macie terminy po mnie, jak to jest? Wkleje moze dzisiaj swoj, moze na zdjeciu tez bedzie na ciazowy wygladal a nie piwny
spicegirl nie przejmój sie bo wiesz ja byłam przed ciaza utyta łacznie od slubu na dzien dzisiejszy przytyłam 10 kg waże 77!!!!! a wazyłam 67 w pazdzierniku i miałam juz swój brzuszek taki flaczek który mogłam wciagac i nie było go widac a teraz fasolina sie wypycha to i ten flaczek pecznieje;p tak sobie tumacze

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2008-08-19, 21:54   #1065
memi
Rozeznanie

Witam wszystkie przyszle Mamuśki! Jestem tu pierwszy raz , choc to juz 13 tydzien ciąży . Dopisuje sie do listy- Daria, lat 25 , Krakow, T.P. 03.03.2009r. Jesli to bedzie dzieczynka nazwiemy ją Zosia, a jesli chlopiec to hm... (tu nie jestesmy do konca zgodni, a ja mam przeczucie, ze to jednak bedzie synek ) to Antoś (mąż) lub Krzyś (ja).

Co do czestego siusiania w nocy to mysle, ze jest to spowodowane powiekszajaca sie macica , ktora zaczyna uciskac pecherz moczowy.

Ja badan prenatalnych z krwi nie robie- jak w usg (mam w ten piatek) wyjdzie, ze jest cos nie tak to wtedy zrobie. Mysle, ze nie ma co sie stresowac bez powodu, ja zrobilam mnostwo badan przed i na poczatku ciazy i wszystkie wyszly w porzadku .

Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo przezywam pierwszy trymestr: kazdy objaw, kazdą dolegliwosc i przejmuje sie, bo to nasze pierwsze dziecko. Pochlanelam mnostwo ksiazek, artykolow, broszurek o ciazy i ciagle mi malo. Mam wrazenie, ze od jakichs 3 tygodni troche sie uspokoilo )). Moze to dziwne, ale ja czekalam na te slynne poranne nudnosci i wymioty, bo na poczatku, mimo dwoch kresek nie moglam uwierzyc, ze jestem w ciazy, bo przez pierwsze 2 miesiace NIC sie nie dzialo! Na szczescie nie wymiotuje, jestem tylko bardziej wrazliwa na zapachy (nudnosci), zachcianek tez za bardzo nie mam (moze troche wiecej kwasnego jem), za to nie moge sie zmusic do jajek w kazdej postaci i cebuli.No , rozpisalam sie...
memi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 22:21   #1066
memi
Rozeznanie

termin porodu, masa urodzeniowa...

w terminie porodu, z tego co wiem rodzi sie kilka procent dzieci. Ciaza to rzecz wybitnie zindywidualizowana- prawidlowo trwa od pelnych (ukonczonych) 37 tygodni ( liczac od daty OM) do 42 tygodni.

Tak samo roznia sie swa waga noworodki - jesli wszystko inne jest w porzadku to granice prawidlowej to zdaje sie 2501-4500 gramow

Mowcie co chciecie, ale ja bym sie troszke bala rodzic 4,5 kilowe dziecko "dolem".
Stary 2008-08-20, 07:06   #1067
zanka205
Zakorzenienie

witam nową Mamusię która ma taki termin jak ja (póki co )

a ja byłam oddać mocz do badania, jutro wyniki i wizyta u gina to się okaże, czy dalej mam jakieś bakterie martwię się, bo dość że sama od siebie więcej sikam to jeszcze muszę brać urosept a tam jest napisane, że to lek moczopędny
Znowu zapowiada się upalny dzień, dziś teść ostatni dzień robi płytki na balkonie, tzn. dziś fugi i koniec. Ale za to będę miała zajęcie później, muszę umyć okna

Miłego dnia życzę

P.S. madziwnia Twój brzuszek większy już i jak najbardziej ciążowy, och kiedy ja taki będę miała...

Stary 2008-08-20, 07:20   #1068
agatka20
Raczkowanie

GG do agatka20

Cześć dziewczynki
Któraś z Was się dziwiła że są kremy ujędrniająco - przeciwrozstępowe??
Przecież takich jest pełno - łosz & go
Ale ja mówiłam że takie kremy używałam przed ciążą, a teraz używam specjalny dla kobiet w ciąży
To tak dla wyjaśnienia
Jak oglądam te Wasz śliczne brzuszki to przy nich mój mi się wydaje jakiś za duży jak na 8t.c. Może w większości to tłuszczyk z oponek

Wczoraj dopadła mnie wieeeelka ochota na ogórki kiszone Nie wytrzymałabym jak bym ich nie zjadła, poszłam do sklepu i kupiłam parę a później razem z tżetem siedzieliśmy i chrupaliśmy przepyszne ogóreczki
A poza tym to największą ochotę mam na ziemniaki i pierogi ruskie. Na mięso i ryby nie mogę patrzeć. Czasami na obiad się zmuszę i podzióbię trochę mięsa. Warzywa i owoce też do mnie nie przemawiają. Za to nie mam problemu z jogurtami, mlekiem, serami i innymi takimi. Obiadów nie chce mi się gotować więc chodzimy do moich rodziców. Uwielbiam jak mama coś ugotuje, praktycznie wszystko na co mam ochotę. A przede wszystkim przypominają mi się potrawy z dzieciństwa a mama zrobi wszystko. Uwierzycie, nawet specjalnie ukisi mi kapustę a bardzo dawno jej nie robiła Kochana Mamusia

Macie może tak samo jak ja, że codziennie musicie się zobaczyć ze swoją mamą?? Ja jakoś przy niej czuję się inaczej. Zawsze mogę z nią porozmawiać, popytać, powiedzieć o obawach i o wszystkim. Zupełnie inaczej niż z moim mężem, który jak tylko wraca z pracy to albo ogląda olimpiadę,która na szczęście się kończy, albo siedzi przy komputerze i gra. A ja leżę na kanapie i nic nie robię, ani porozmawiać ani się poprzytulać NIC. Nie mówię że w ogóle się mną nie interesuje i mnie nie wspiera, ale teraz jakoś potrzebuję go bardziej niż kiedyś, a on jest taki sam jak kiedyś
Ale sie rozpisałam Ale tak jak mówicie, to chyba nudy, nawet w pracy
agatka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 07:42   #1069
memi
Rozeznanie

zanka205 : ciekawa jestem jak bedzie wygladala lista w marcu i kwietniu napewno wszystko bedzie do gory nogami

zanka nie martw sie siusianiem- tak wlasnie ma byc, masz siusiac jak najwiecej, bo im dluzej mocz zalega w pecherzu tym wiecej bakcyli sie tam rozwija (zalegajacy mocz to dla bakterii takie pedigree pal- rosna jak szalone, a jak siusiasz co chwile to tak jakbys odkrecala kran- wyplukujesz zanim zdaza sie namnozyc).
Przeplukuj sie wiec jak najwiecej. powodzenia w zwalczaniu bakcyla! napewno juz ich nie jest tak duzo, bo bierzesz tylko urosept a to są ziółka.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-20, 07:42   #1070
agatha_c
Rozeznanie

GG do agatha_c

Witam no nie było mnie kilka dni a tu proszę tyle czytania a jakie zdjęcia no PRZEŚLICZNE te wasze brzuszki ładne kształtne i ciążowe (żadna nadwaga jak co poniektóre sugerują)
U mnie bez zmian ... muli i muli ale brzuszek rośnie (ciekawe kiedy ktoś zauważy) nie mogę doczekać się 28 sierpnia wtedy na wizycie dowiem się czy płód rozwija się prawidłowo (gin martwił się wielkością ciąży).
- co do płci mi gin określił ją w piątym miesiącu miała być Karolinka i tak twierdził co wizytę, aż do ostatniej gdzie powiedział cyt." czy mówiłam państwu o płci dziecka? Tak i mówiłem że to chłopiec " Wierzcie mi że tego wieczoru czułam się okropnie tak jakby straciła moją Karolinkę, no i tak Stasio miał parę ciuszków z różowymi dodatkami. Teraz chce znać płeć dziecka ale będę to traktowała z przymrożeniem oka. Jak to mówią "na dwoje babka wróżyła"
- rozstępy - stosowałam krem Gerbera, smarowałam się caluśka (a co sobie będę żałowała) no i rozstępy się pojawiły i to w ciągu jednego dnia wszędzie brzuch, boczki, piersi. Ale jakoś poznikały, nie widać ich teraz . Obecnie stosuje oliwkę po prostu taniej
Stary 2008-08-20, 07:45   #1071
ikak
Raczkowanie

Cześć dziewczyny,
jestem po pierwszej wizycie u gina, który potwierdził ciążę, około 5 tydzień
Na USG fasolki jeszcze nie widać, był tylko pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte. Za tydzień kolejne USG na którym powinno być widać zarodek i bijące serduszko. Już nie mogę się doczekać.
Dodatkowo gin stwierdził, że zdjęcia zarodków (te z początku ciąży), które można sobie pooglądać na różnych stronach internetowych mają niewiele wspólnego z rzeczywistością i są mocno na wyrost

Proszę o wpisanie mnie na listę:
ikak (Ika lat 27) Śląsk tp. 17.04.2008 ??? lub ???
ikak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 07:51   #1072
memi
Rozeznanie

agatka20 : ja tam w kremy nie wierze, ale nie mowie ze jak sie pojawi pierwszy rozstep to sie nie zlamie i nie zastosuje...
te "ciążowe" to po prostu chyba nie maja kofeiny, poza tym to nie widze istotnych powodow by zmieniac ich sklad (za to cena pewnie niebotycznie idzie w gore).

ja ostatnio mam ochote na lososia wedzonego, ale juz nie bede go jesc, bo jest wedzony na zimno - troche sie boje toxo, bo nie bylam nigdy chora, badalam sie przed ciaza.

ale to na co naprawde mam ochote... mm...: bigos, golabki, fasolka po bretonsku- wieki tego nie jadlam. wczoraj jako ze przez pol dnia bylam na czco postanowilam pojsc do baru mlecznego na taka wlasnie fasolke. Niestety nie dalam rady wejsc- przerazliwe nudnosci wywolane barowymi zapachami. takze czekam az mi maz ugotuje
Stary 2008-08-20, 07:56   #1073
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez memi Pokaż wiadomość
zanka205 : ciekawa jestem jak bedzie wygladala lista w marcu i kwietniu napewno wszystko bedzie do gory nogami

zanka nie martw sie siusianiem- tak wlasnie ma byc, masz siusiac jak najwiecej, bo im dluzej mocz zalega w pecherzu tym wiecej bakcyli sie tam rozwija (zalegajacy mocz to dla bakterii takie pedigree pal- rosna jak szalone, a jak siusiasz co chwile to tak jakbys odkrecala kran- wyplukujesz zanim zdaza sie namnozyc).
Przeplukuj sie wiec jak najwiecej. powodzenia w zwalczaniu bakcyla! napewno juz ich nie jest tak duzo, bo bierzesz tylko urosept a to są ziółka.
wiem, że to dobrze ale męczy mnie to, ja budzę sie w nocy min. 3 razy, a średnio 4 i wyspać się nie mogę, ale w dzień to nie jest jakoś uciążliwe.

Stary 2008-08-20, 08:03   #1074
agatka20
Raczkowanie

GG do agatka20

Ja też w te kremy nie wierzę. Ale wole dmuchać na zimne. Jak by przez ten kremik miały się nie pojawić to wolę się smarować Moja szwagierka np całą ciążę się smarowała i to parę razy na dzień, aż któregoś dnia pękł jej brzuszek, tak więc nie ma reguły na te wstrętne rozstępy.
agatka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 08:10   #1075
memi
Rozeznanie

zanka inna sprawa ze samo zakazenie ukladu moczowego moze byc przyczyna nocnych pobudek. moze jak wyleczysz to sie troche poprawi.
Pociesze Cie, ze ja tak mam zawsze: odkad pamietam (jeszcze przed ciaza) siusiam 1-2x/noc, mimo kompletnego odsiusiania przed snem- juz sie troche przyzwyczailam, ale boje sie co bedzie w trzecim trymestrze.. poki co stosuje 2 zasady: 1. malo pije przed snem 2. kompletne odsiusianie przed spaniem.
Stary 2008-08-20, 08:39   #1076
emzeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
A tatar kupuje gotowy a dokladnie nazywa sie to metka tatarska ale potem jeszcze ja doprawiam po swojemu czylu jajko, cebula, przyprawy
aaaaa, metka tatarska to inna bajka, ale rowniez uwielbiam, czy my musimy o tym rozmawiac? Bo ja slinotoku dostaje... ale tu na obczyznie nie ma szans na dostanie metki...

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
Ja jeszcze jakies 2 tyg temu zawsze pomiedzy 2 a 3 w nocy jakis miesiac budzilam sie z pelnym pecherzem i musialam leciec teraz jest to zawsze o 6-7 i tez codziennie ale ogolnie w ciagu dnia nie zauwazylam zebym chodzila jakos czesciej niz przedtem...
No doslownie dokladnie tak samo u mnie, jakby ja to napisala

Cytat:
no dobra macie mój wielki bebzon ale to przy wzdeciach ale jak próbóje wciągnąc to jest mniejszy tylko że zaarz zaczyna mnie bolec i nie da sie juz go wciągac całymi danami
madziwnia, to nie wzdecia, to sie nazywa ciaza, i raczej kochana nie wciagaj bo to chyba nie zdrowo...

Cytat:
agatka20 : ja tam w kremy nie wierze, ale nie mowie ze jak sie pojawi pierwszy rozstep to sie nie zlamie i nie zastosuje...
te "ciążowe" to po prostu chyba nie maja kofeiny, poza tym to nie widze istotnych powodow by zmieniac ich sklad (za to cena pewnie niebotycznie idzie w gore).
Cytat:
Napisane przez agatka20 Pokaż wiadomość
Ja też w te kremy nie wierzę. Ale wole dmuchać na zimne. Jak by przez ten kremik miały się nie pojawić to wolę się smarować Moja szwagierka np całą ciążę się smarowała i to parę razy na dzień, aż któregoś dnia pękł jej brzuszek, tak więc nie ma reguły na te wstrętne rozstępy.
No ponoc rozstepy to jest sprawa genetyczna, wieksze prawdopodobienstwo miec jak mama ma albo siostra... ale ja mysle ze smarowac sie powinno, bo to moze miec zasadniczy wplyw na to jak te rozstepy wygladaja.
A co do skladu kremow, to sie nie interesowalam ale jedno wiem, to nie moga byc kremy ujedrniajace (chyba ze na juz istniejace rozstepy) bo one zwyczajnie naciagaja skore a kremy przeciw rozstepom powinny robic cos dokladnie odwrotnego. Ide zaraz pozalatwiac troszki spraw i zajrze do bootsa, zobacze co angole maja w tym temacie do zaoferowania...

Jeszcze chcialam dodac, ze tak jak kilka z was pisalao, mnie tez zupelnie wykrecilo w strone weglowodanow, wczesniej staralam sie nie jesc w ogole ziemniakow i bialego pieczywa, a teraz to sa moje glowne przysmaki - biala bulka z pomidorem albo ziemniaki do jakiegos mieska, a z warzyw, wczesniej zajadalam takie salatki typu grecka, i robilam surowki z roznych warzyw i wcinalam baklazany i cukinie, teraz ograniczam sie do pomidora, ogorka kiszonego i buraczkow, chyba tez jakis powrot do smakow domowych z dziecinstwa, ale mama daleko, musze sama sobie robic...

Jeszcze oczywiscie witam nowe mamuski i pozdrawiam wszystkie i acha spicegirl - czekam na zdjecia

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera

pumpkinkitchen - zapraszam
emzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 09:06   #1077
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez carrot Pokaż wiadomość

Co do wagi dzieciątek pobiję Cię wynikiem mojej chrześnicy Zuzka ważyła 4450!! Moja bratowa rodziła w Londynie, gdzie położne po prostu nie wierzyły własnym oczom jak tak drobna kobieta urodziła naturalnie takiego klocka małego
Ja napisałam tylko moją chrześnicę....a kilka dni później urodziła mojej siostry koleżanka dziewczynkę 4950!!!

Swoją drogą pamiętacie jak jakiś rok temu w TV było, że babka urodziła dziecko 7 kg????to dopiero kolos

Cytat:
madzia a już się bałam, że tylko ja taki wybrakowany egzemplarz z takim brzuchem!!!piękny

Cytat:
o prosze ty alu popalałaś!!!??? a nie wyglądasz... taka grzeczna ja tez popalałam szczególnie jak były imprezki i piwko to duzo nawet do 10 jednego wieczoru a tak na codzien teznie i od testu nawet mnie nie ciagnie a dym powoduje u mnie mdłosci
pozory mylą

Cytat:
Co do czestego siusiania w nocy to mysle, ze jest to spowodowane powiekszajaca sie macica , ktora zaczyna uciskac pecherz moczowy.
Tak, rzeczywiście tak jest a ponieważ w ciąży dodatkowo łatwo o zapalenie pęcherza może to być dodatkowa przyczyna

Cytat:
Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo przezywam pierwszy trymestr: kazdy objaw, kazdą dolegliwosc i przejmuje sie, bo to nasze pierwsze dziecko. Pochlanelam mnostwo ksiazek, artykolow, broszurek o ciazy i ciagle mi malo. Mam wrazenie, ze od jakichs 3 tygodni troche sie uspokoilo )). Moze to dziwne, ale ja czekalam na te slynne poranne nudnosci i wymioty, bo na poczatku, mimo dwoch kresek nie moglam uwierzyc, ze jestem w ciazy, bo przez pierwsze 2 miesiace NIC sie nie dzialo! Na szczescie nie wymiotuje, jestem tylko bardziej wrazliwa na zapachy (nudnosci), zachcianek tez za bardzo nie mam (moze troche wiecej kwasnego jem), za to nie moge sie zmusic do jajek w kazdej postaci i cebuli.No , rozpisalam sie...
Ja nie przeżywam raczej tak tego....to również moje pierwsze dziecko jednak ja wychodzę z założenia, że nie można popadać w paranoję....wiele czytałam na portalach i wiem, że bóle w podbrzuszu są normalne bo się wszystko rozciąga itd....staram się żyć w miarę normalnie....bo wydaje mi się, że przesada nie jest dobrym doradcą...poza tym pamiętaj, że nawet tak wcześnie to dla fasolki nie jest dobrze jak się będziesz ciągle martwić....ona sobie musi spokojnie gniazdko zrobić...

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 09:30   #1078
madziwnia
Zakorzenienie

Dziewczyny jestem w pracy i posratam sie zaarz liste zaktualizowac bo dwie mamusie nam doszły
A propo brzuszka to napawde rano mam mniejszy i spjojnie spod bluzek luźnych go nie widac a wieczoarmi taka armata sie pojawia a czasami nawet w ciagu dnia dobrze ze dzis wusyta u gina bo martwie sie tymi codziennymi wzdeciami ponoc niedobrze dla fasoliny

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2008-08-20, 09:34   #1079
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Dziewczyny jestem w pracy i posratam sie zaarz liste zaktualizowac bo dwie mamusie nam doszły
A propo brzuszka to napawde rano mam mniejszy i spjojnie spod bluzek luźnych go nie widac a wieczoarmi taka armata sie pojawia a czasami nawet w ciagu dnia dobrze ze dzis wusyta u gina bo martwie sie tymi codziennymi wzdeciami ponoc niedobrze dla fasoliny
madzia a pijesz gazowane napoje??jeżeli tak to spróbuj je może ograniczyć...zamienić na soki itd....bo podobno od tego w ciąży wzdęcia mogą się "bardziej uwydatniać".Ja już teraz nie mam takich wzdęć jak na samym początku ciąży.Bo wcześniej to była wieczorem jakaś masakra aż mnie brzuch bolał!! Achh...ja też się nie mogę wizyty doczekać...oby do piątku

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-20, 09:35   #1080
madziwnia
Zakorzenienie

MAMUŚKI MARCOWO-KWIETNIOWE 2009r.

JUZ JEST NAS 29

zanka205 (Żaneta 22 lata) Jaworzno t.p. 03.03.09r ???lub ???
memi (Daria,lat 25) Krakow, T.P. 03.03.09r Zosia lub Antoś/ Krzyś
spicegirl (Aśka, 26 lat) USA t.p 05.03.09 ??? lub ???
emzeta (Maja 26 lat) Londyn tp.6.03.09r. Lenka lub Filip
buziaczekk (Mirka 26 lat) Tychy tp. 06.03.09 Oliwia,Nikola,Nadia lubKacper
Anvi (
Aneta lat29) UK tp.6.03.09 ??? lub ???
Chmurka27 (Beata 27 lat) ???? tp. 6.03.09 Urszula lub Aleksander
mamika6 (Asia lat 39) okolice Bialegostoku tp 7 .03.09 ??? lub Kubuś
CzarnaInez (Inez, 30 lat) Kielce, tp. 8.03.09 ?? lub ??
carrot (Kasia, 23 lata) Kraków, tp. 09.03.09r. ??? lub ???
alkamor (Alina, 20 lat) Skierniewice, tp. 10.03.09 Karina lub ???
e.m.i.l.k.a.(Emila,25lat)ok.Radzynia Pdl. 10.03.09 Nikola lubAdrian,Filip
asiulaaa20 (Asia lat 20) Szczecin tp. 10.03.09 ??? lub Filip, Nataniel
ewa2803(Ewa, 22 lata) okolice Torunia t.p. 16.03.09r Maja lub Adaś, Bartek
astrzyk (???, ?? lat ) ??? tp.20.03.09r. ??? lub ???
madziwnia (Magda 23 lata) okolice Darłowa tp.21.03.09r Maja,Nadia lub ???
ewccik (Ewa 28 lat ) Białystok tp. 21.03.09r. ??? lub ???
Agatha_c (Agnieszka, 32 lata)Gliwice tp. 27.03.09 Madzia,Marta lub ???
agatka20(Agata, lat 24) Knurów tp.28.03.09 Hania lub ???
Judy ( imię??? lat 28) Portlaoise tp. 04.04.09 ??? lub ???
lop (Asia,lat 27) Dublin tp. 04.04.09 ??? lub ???
gosia j.(Gosia,24 lata) Lublintp. 4.04.09 ??? lub ???
anadun (Asia lat 34) okolice Lublina tp. 05.04.09r. ??? lub ???
ancia19 ( Ania 28 lat) Łódź tp. ??.??.?? ??? lub ???
lukola (Ola lat 31) Wrocław tp. 05.04.09r ??? lub ???
inka1980 (Zosia 28 lat) Knurów, tp. 10.04.09, Marysia lub Szymek
kasiek146 (Kasia 25 lat ) okolice Rzeszowa tp. pocz. kwietnia ??? lub ???
McKinley (Sylwia 30 lat ) okolice Lublina tp. I-wsza poł. kwietnia Łucja lub ???
ikak (Ika lat 27) Śląsk tp. 17.04.09r ??? lub ???

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości