![]() |
#1021 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, kiedy się wybieracie na szkołę rodzenia? I czy w ogóle planujecie iść do niej? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Zakorzenienie
|
dobra wklejam zdjęcia mojego big brzucha, dziś zaczęłam 13. t.c.
proszę się nie śmiać z sexi bielizny ![]() ![]()
#1023 |
Zakorzenienie
|
ala jesli dam dzis rade to pstrykne foteczki domku dzidzi a jutro wkleje sama dzidzie bo mamy wizyte, rany ciagle o tej wizycie gadama le co sie dziwic jak moja ciza była rozpoznana w 3 tygodniu i na usg ledwo co byo wodac to teraz sie ciesze!!!
![]() |
#1024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1025 |
Zadomowienie
|
alkamor - ty nie wygladasz, jakbys sobie pojadla, tylko jakbys byla w ciazy
![]() co do tego USG, o ktorym rozmawialyscie, czy robic, czy nie, to to jest to, o ktorym ja mowilam pare tygodni temu. Wlasnie je mam w poniedzialek. Wyszlam z zalozenia, ze jezeli moge sie dowiedziec, ze wszystko jest w porzadku, to bardzo bym chciala, przynajmniej troche mniej stresu do konca ciazy. Aborcja i tak nie wchodzi w gre, wiec nawet, jak wyjdzie zagrozenie zespolem Downa czy cos innego bedzie nie tak, to amniopunkcji nie bede robic, niech sie dzieje co chce. Plec - lekarz powiedzial, ze w 18 tygodniu powinno byc widac, jak mam grzeczne dziecko i sie rozkraczy ladnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1026 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja uzywam oliwki na razie, tu w ogole polecaja oliwki na rozstepy, albo zwykle albo specjalne, jeszcze nie widzialam kremu na rozstepy... ale slabo szukalam A krem ujedrniajaco - przeciwrozstepowy to pierwsze slysze, przeciez kremy na rozstepy maja za zadanie jakby rozmiekczac skore a nie ujedrniac, bo wtedy szybciej sie pojawia rozstepy.... co to nie wymysla... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Zadomowienie
|
Aha, ja tez uzywam oliwki Johnsona w zelu, ale przeciez rozstepom nie da sie zapobiec, chodzi o konsystencje skory, a tu akurat liczy sie wieloletnia dieta oraz tempo w jakim brzuch rosnie. Olejki i kremy niby-na rozstepy pomagaja tylko w tym, zeby skora nie swedziala i nie wysychala od rosniecia. Rozstepy jak maja byc, to beda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1028 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
buziaczekk piękny brzuszek.... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja właśnie ze sklepu wróciłam....wiecie co wstyd się przyznać ale się nadźwigałam trochę....no ale zakupy trzeba zrobić....właśnie zaczęłam zupkę robić...będzie "śmieciówka" |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Zadomowienie
|
Jaki to piekny czas nastal ze mozna pokazywac gole brzuszki i wcale nie chodzi o to kto ma bardziej plaski
![]() Moj plaski nigdy nie byl ale teraz jest wiekszy niz normalnie, a wieczorem robi sie jeszcze wiekszy ![]() 11t4d |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękny.Szczególnie na ostatnim zdjęciu widać jak odstaje ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Zakorzenienie
|
buziaczekk i emzeta śliczne macie brzuszki
![]() ![]()
#1032 |
Zadomowienie
|
Sorki jak wyjdzie post pod postem...
ale zanka sorki wielkie, nie wiem jak to sie stalo ze przeoczylam twoje zdjatka, ale cos mi kazalo strone do gory przewinac i juz widzialam, brzuszek malutki ale taki ciazowy raczej niz z przejedzenia, bo niziutko, bardzo ladnie... Mi sie wydawalo ze ja mam duzy ale teraz stwierdzam z zazdroscia (ale taka pozytywna) ze niektore z was maja juz wieksze... Co do szkoly rodzenia to ja sie wybieram, jakos pod koniec ciazy, tu jest w ramach ubezpieczenia, Co do rozstepow, to faktycznie, im sie ponoc zarazic nie da, ale mozna zlagodzic ich wyglad... |
![]() ![]() |
![]() |
#1033 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1035 |
Zadomowienie
|
ctrl+shift
|
![]() ![]() |
![]() |
#1036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To w ktorym tyg ty jestes ze dziecko ma ok 8 cm ? bo z tego co wiem z kalendarza tyg ciazy to dziecko 8 cm ma w 14 tyg a w 12 tyg ma ok 6 cm W ktorym tyg zaczyna sie 2 trymestr bo w jednej rozpisce pisze ze od 13 tyg a w innej ze od 14 tyg jak to sie ma do siebie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1037 |
Zakorzenienie
|
udało się
![]() ![]() ![]() ![]() buziaczek też się spotkałam z tym, że np na jednym portalu II trymestr jest od 13 tygodnia a na innym od 14 ale ja liczę od 13....wydaje mi się to bardziej logiczne??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Zadomowienie
|
buziaczekkk jutro zaczynam 13 tydzien. No i dobra, bobas ma 7,6 centymetra, troche mu dodalam. A tak w ogole troche sie boje, moj maz ma 2 metry wzrostu, a ja tylko 159 cm... A jak sie urodzilam mialam 63 centymetry podobno. Kurcze, boje sie wielkiego dziecka... Chociaz siostra meza (miala przyspieszony porod, bo dziecko bylo ogromne, lekarze powiedzieli, ze jak nie urodzi wtedy, to nie wiedza za bardzo jak je wyciagnac...) mowila, ze fajne takie duze dziecko, bo sie wydaje jak kilkumiesieczne i ona sie nie bala az tak, ze go 'uszkodzi'
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Zadomowienie
|
spicegirl - ale chyba dzieci dopiero po 14 tygodniu zaczynaja rosnac we wlasciwym tylko sobie tempie, do tej pory to tak statystycznie sie rozwijaja
Co do tych tygodni to moja wielka biblia ciazowa 13 tydz zalicza do 1 trymestru, ale pisze przy nim, ze jest to koniec 1 trymestru, wszystko sie wyksztalcilo i ryzyko poronienia spada o 65 % ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1040 |
Rozeznanie
|
Piękne te Wasze brzuszki. Ja to bez ciąży miałam większy niż Zanka, więc na razie nie fotografuję, bo to i tak tłuszcz, a nie maleństwo widać
![]() Zresztą nie mam siły na fotki, bo ciągle mi nie tak - albo mnie muli, mdli, albo boli głowa. A ostatnio czuję się jakby mi ktoś coś pod żebrami przykleił, albo jakby mi jakaś piguła nad żoładkiem utkwiła. Już nawet próbowałam Sprita pić dziś(choć nie pijam gazowanych napojów wcale od dawna), że moze to rzeczywiście coś na żoładku osiadło, ale nic mi to nie pomogło ![]()
#1041 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1042 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jesli chodzi o nas rodziców to ja mam 158 cm wzrostu a moj ma 182 cm wiec ciekawe po kim dzieciak odziedziczy wzrost, ja bym chciala jesli bedzie chłopak to zeby mial po tatusiu wzrost a jak dziewczynka to posrodku pomiedzy moim a tatusia bo ja jestem za niska Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2008-08-19 o 17:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze na dodatek jak byłam nad morzem to uspili mojego psa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1045 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A pozostałe też się ładnie zaokrąglają ![]() Mój wygląda jak tłusta oponka a wydyma go tylko jak zbyt intensywnie pracuję w przedszkolu z dzieciakami...wykończą mnie te moje potwory ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tutaj w Anglii aborcja z takich przyczyn jest czymś naturalnym. 2 miesiące temu moja koleżanka z pracy usuneła ciąże w 24tyg (!!!!) bo wykryto nieprawidłowości rozwojowe dziecka. Po 2 tygodniach wróciła do pracy i lekko stwierdziła :"nie chciałabym mieć dziecka które niczego się nie nauczy!". Dla wielu angielek aborcja to coś bardzo zwykłego i nie wiąże się z żadnymi moralnymi wyborami - przeżyłam szok kulturowy.... ![]() A wogóle to witam wszystkie nowe mamy ![]() I chylę czoło przed twórczą aktywnością reszty forumek - normalnie po jednym dniu miałam 3 strony do nadrobienia!!! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do wielkości bobasa....wiadomo, że wybrać się nie da bo to nie sklep z półkami ![]() ![]() ![]() ![]() A tak wogóle....zmieniłyście naprzykład jakieś swoje przyzwyczajenia odkąd jesteście w ciąży?? Bo ja np. piłam mleko 0,5 % a teraz przerzuciłam się na 1,5-2%.Moja siostra piła w czasie ciąży 3,2% mleko i to normalnie HEKTOLITRAMI!!! i powiem Wam, że miała bardzo dużo, bardzo pożywnego pokarmu....choć wiem wiem, że z tym to różnie bywa...ale napewno odżywianie się matki ma wpływ na ilość i jakość pokarmu bo to chyba logiczne....A może któraś z Was przestała palić??bo ja np paliłam...chociaż ze mnie to taki palacz był....ale jednak paliłam, głównie w pracy...a odkąd zrobiłam pierwszy test.....ani jednego!!i wcale mi się nie chce..... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Zakorzenienie
|
widzę, że dyskutujecie o wielkości dzieci jakie byście chciały. Ja miałam 52 cm i ważyłam 2950, moja mama ma 148 cm, a tata 170 więc wyszłam taka normalna
![]() A mnie coś pobolewuje brzuch i w krzyżu, w czwartek idę do gina i zapytam czy przedłuży mi L4, bo tak na serio wolałabym do końca stażu na zwolnieniu siedzieć, ale głupio mi się pytać tak... zobaczymy jak będzie.
#1048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak pisalam wazylam 1,9 kg a moja mama bedac w ciazy przytyła tylko 4 kg !!! Ale super sie miala ja tez bym tak chciala tyle przytyc, a po porodzie jak z niej wszystko zeszlo to była jeszcze szczuplejsza niz przed ciaza - mam wielka nadzieje na to samo. Obliczałam kiedys na takim kalkulatorze wg mojej wagi i wzrostu do ilu max moge przytyc w ciazy wyszlo mi do 10 kg a powyzej to juz bedzie tłuszcz A co do jedzenia i uzywek to ja np nigdy nie paliłam i nie pale, kawy tez nie pije bo mi nie smakuje jedynie czasami w pracy na nockach jak było juz bardzo źle to wypiłam choć i tak na mnie to nie działało, alkoholu nie lubie zadnego, czasami okazjonalnie troszke wypiłam na toasta ale ogolnie nie smakuje mi alkohol pod zadna postacia, 3 razy sie zdarzylo ze z moim tak nas naszlo na picie ze raz ululałam sie 2 drinkami to skonczylo sie obejmowaniem muszli a 2 razy upilismy sie cała butelka wina, mi wystarczyły 2 lampki bo ja jestem słaba do tego a na drugi dzien skonczylo sie to silnymi bolami brzucha, nie odżywiam się jakos specjalnie i nigdy za dobrze się nie odżywiałam jakos tam specjalnie, tzn jadłam to na co mialam ochote i wtedy kiedy byłam głodna czyli nie zawsze jadłam sniadania, obiady, kolacje i o roznych porach, nie jem i nie jadłam zadnych bardzo tłustych mies i potraw, nie jem w nocy, napoje gazowane zadko ale byly i sa... a strasznie uwielbiam tatar ![]() Jakos probuje sie zmusic (ale nie wychodzi) do jedzenia ryb i nabiałów pod postacia mleka i jogurtów ale jakos nie lubie ryb ani jogurtów, wole białe mieso czyli wszystko z kuraka ![]() słodycze uwielbialam w dziecinstwie teraz jem je baaardzo zadko a nawet prawie wcale, za to uwielbiam chipsy i slone paluszki to jest moj nałóg ktory probuje ograniczac to minimum... Ja cos ostatnio strasznie duzo sie rozpisuje ![]() ![]() Ide sobie zrobic jakas kolacje bo mi sie jesc zachcialo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Raczkowanie
|
oj sliczne macie te brzyszki dziewczyny. ja na razie swoim malutkim nie mam sie co chwalic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.