|
|
#1171 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Na moje dziecko działa chyba szum. Jestem w szoku. U mnie nie było jeszcze nikogo oprócz kuzynki-chrzestnej Bartka. No ale nikogo więcej też się nie spodziewam. Z tymi, którzy przyszli przy starszym, utrzymujemy dużo słabszy kontak niż wcześniej. Dzieciak nam zrobił selekcję znajomych Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1173 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wcześniej mogłam go raz na prawo raz na lewo układać a teraz i tak sam się "poprawia" co mi nie na rękę bo zazwyczaj chce leżeć na prawej stronie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1175 |
|
Rozeznanie
|
Magda u mnie też dziecko zrobiło selekcję znajomych 😀 życie 😊
Elsabel zazdroszczę tego spania w nocy. Korzystaj 😊 moja nadal budzi się co 1,5-2 godz. Grejfrutowa napewno wszystko niedługo się unormuje. Moja, jak skończył się ten skok rozwojowy, ma dość regularne pory snu i czuwania. Powiem Wam, że moja po tym szczepieniu nie miała ani gorączki ani nic. Także super 😀😀 |
|
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z kolei chciałabym posiedzieć w ciszy, nie słuchać płaczu ani gadania TŻ
Szczerze mówiąc, czekam już na jego powrót do pracy, samej będzie mi spokojniej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1177 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem zalamana... Maly je mi z butelki godzine. Nie mam juz sily wstawac o 2:30 i klasc sie o 4 rano by znowu po 6 wstawac. Godzina butelka plus 30min pompowanie mleka. Booozeee jak mozna jesc 10ml przez 10min. Jak mu dam inny smoczek niby z wolnym przeplywem to oproznia butelke w 5min i pozniej rzyga nosem
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
“You can spend minutes, hours, days, weeks, or even months over-analyzing a situation; trying to put the pieces together, justifying what could've, would've happened... or you can just leave the pieces on the floor and move the fu.k on!” |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz już wiem że nie nadaje się do roli "kury domowej" siedzieć sama z dzieckiem brrrr Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1179 |
|
Rozeznanie
|
Dziś w Pytaniu na śniadanie będzie o mierzeniu temperatury w wózku przykrywanym pieluszką .
|
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia
Moja starsza miała naczyniaka na czole,zniknął sam ok roczku Sq Przeszly młodej katary? |
|
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
Mrożonej kawy komuś?
|
|
|
#1183 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziś było spanie! Do 2 i do 5!! Co za życie!!! Aż nie mogę uwierzyć że z synkiem e tym czasie bym wstała 7 razy ![]() ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
Mój do września w domu... Ale w Polsce też trochę sama pobede, ze 2 tygodnie mam nadzieję conajmniej
lecimy razem ale on tu wraca po malucha ( tak, mamy w garażu fiata 126p, jemu się zawsze marzył odkąd zobaczył go w Polsce, dostał w prezencie ślubnym) i nim przyjedzie z powrotem, ze swoim kolegą. Apropo selekcji - u mnie też niejaka była jak się Dominik pojawił i coś czuję że będzie kolejna teraz przy Agatce. No coz, życie i ludzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
Misja, u nas też jedzenie z butelki trwa bardzo długo. I każde budzenie to 1,5h bo jedzenie + bujanie do snu. Trzeba przeczekać.
Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka
|
#1187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale normą jest długie karmienie i usypianie. Cytat:
Kurczeeee, ale się Ola rozdarła po drzemce ( też już widzę że poranny rytuał). Chyba ja wzdęcia męczą, bo pręży nóżki i drze dzióbka. Spróbuję któreś krople przez tydzień, zobaczymy. Może się poprawi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1188 |
|
Zadomowienie
|
Byliśmy u pediatry i mały ma asymetrie
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak robię? Szybko zanim się rozbeczy kawę parze w ekspresie, schładzam w zimnej wodzie. Do słoika daje lód, mleko, słodze bo lubię słodką kawę i kawę i wstrząsam Wyciągam zimną szklankę z zamrażarki, wlewam, dodaje jeszcze trochę lodu i gotowe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
Dobry fizjo z metoda Bobath i raz, dwa będzie po sprawie Super, że teraz to wyłapała! Bo teraz idzie szybko to naprawić, a czasem takie rzeczy wychodzą dopiero w wieku szkolnym. To jest dopiero masakra :/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1190 |
|
Raczkowanie
|
Oby ten naczyniak znikł sam, a jak nie to usuniemy laserowo, bo nie wyobrażam sobie żeby miała to całe życie, zważywszy że jest na poliku.
W ogóle zdałam sobie sprawę , ze ja i starsza córka też mamy znamię, ale takie jasno brązowe. My za 8 dni lecimy do polski juz się doczekać nie moge. Julia ( starsza corcia ) skreśla dni w kalendarzu a ja odliczam dni ![]() Co do budzenia w nocy do Ala dostaje butle po 19, po 20 zasypia i potem budzi się po północy, następnie kolo 5. Juz tak bylo kilka razy wiec moze tak zostanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1191 |
|
Rozeznanie
|
Ja też poproszę mrożoną kawkę 😊😊
Moja śpi i śmieje się głośno 😁 słodkie. |
|
|
|
#1192 |
|
Dostojna peema.
|
Butterfly, no może i tak ale ja nie widzę nic złego w tym żeby jedną noc w w tygodniu dzieci były u dziadków jeśli obie strony to lubią
a może i mi się zmieni jak będę miala większe, kontaktowe dziecko. Dziś mamy szczepienia, tż wziął urlop więc szybko wyskoczyłam rano po sukienkę na wesele sobotnie,buty już chyba zamówię przez internet bo nie będę miała jak już się wyrwać. Fundnelam sobie bordową suknię do ziemi z rozporkiem do pół uda, jest piękna, mam nadzieję, że Stasio będzie grzeczny dla mojej mamy i pobawimy się tak do 1 chociaż ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() My dziś całą rodzinką wyszliśmy na spacer o 6.50 odprowadziliśmy starszaki i o 8.30 już byliśmy w domu tak gorąco. Tż się zebrał i wyjechał. Oficjalnie do piątku, do jego powrotu mam deprechę ![]() Ja teraz nie liczę że mi się uda u kogoś upchnąć na noc wszystkie dzieciaki myślę, że mogą i lata minąć. Może po 40stce się zabawimy na mieście ![]() Póki co będę mega szczęśliwa, gdy mi się uda wprowadzić rytm dnia i po 20.00 będę miała czas dla siebie Ale jeżeli chodzi o pomoc babci to mam chytry plan w przyszłym roku wykupując wczasy opłacić jej pobyt i zabrać ze sobą do pomocy
|
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
Lily trzymam kciuki
pokaż kiecke!Ja przez to, że studiowalam to musiałam zostawiać małego u dziadków na cały weekend tylko przyjeżdżałam na wieczór więc oni tylko zajmowali się nim cały dzień. Często wypadało tak, że Tż akurat miał nadgodziny więc też go nie było w sobotę, a czasem w niedzielę dojeżdżał do rodziców i już w niedzielę siedział z młodym. Zostawiałam go tak odkąd miał 9 msc, już siedział, raczkował, jadł. Mama mi kiedys dowaliła, na moje pytanie czy mogę go przywieźć, "znowu?"... A jak czasem (raz na pół roku!) chcieliśmy przy okazji wyjść wieczorem do kina to słyszałam najpierw głębokie wzdychanie i "noooo dobrzeee" albo do Bartka gadała "znowu Cię rodzice chcą zostawić" przez to miałam mega wyrzuty sumienia jak musiałam czasem wozić Bartka co weekend do nich. Z drugiej strony mówiłam, że na mgr nie idę, bo nie mam kasy i dzieciaka z kim zostawić, to mnie cisnela, żebym szła, że ona mi zapłaci za mgr i wytrzyma z dzieciakiem jeszcze te dwa lata. Teraz znowu słyszę wzdychanie, że jak nie muszę jechać na uczelnie to do nich nie przyjeżdżamy Nie wiem czy jak Bartek był młodszy aż tak jej dawał w kość czy co? Chociaż teraz z 3latkiem to o wiele więcej w domu zrobi, bo młody pójdzie sam siku, zawoła co chce, pójdzie do piasku i go nie ma. A z roczniakiem trzeba było się napracować w sumie.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- A moja mama z tych młodych babć przed 50 jeszcze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1195 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj stary ma urodziny... musze jechac kupic jakis prezent i jakis tort. Zawsze robilam sama ale teraz nie dam rady, musi wystarczyc sklepowy
|
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia no to ładnie Ci Ala śpi
A w dzień? |
|
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
Agata my syna właśnie rehabilitowalismy metodą Bobath jak miał asymetrię i tak mi go wyćwiczyli, że się wyprostował i mega szybko zaczął pełzać, raczkować i chodzić.
|
|
|
|
#1198 |
|
Raczkowanie
|
W dzień różnie. Są dni ze nie śpi wcale, alw nastepnego dnia zawsze nadrabia i śpi caly dzien, tak jak wczoraj. A tak to ma drzemki po 20, 30 min. Chyba ze jestesmy na dworze to w wózku ładnie śpi. Dzisiaj sie obudziła o 7.30, zjadla, 30 min nie spala, zdarzylam zjeść i umyć głowę
potem usunęła na pół godz. Obudzila sie na 15 min i tera z znowu przysypia. Poki ci kazdy dzien jest inny. Z poprzednimi dziecmi miałam stały rytm ale juz nie pamietam od kiedy wszedl w zycie. Teraz na razie mamy stałą porę kąpieli. Zaraz lecimy na 2 mies do pl to tez sie wszystko pozmienia.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1199 |
|
Rozeznanie
|
Hej, Maja dziś kończy 5 tyg. I mamy od wczoraj kryzys 5 tyg, masakra.
Muszę za to pochwali starsza córkę, była wczoraj u dentysty z dziura w 4 - tak, tak cukier... I była bardzo dzielna!! Eceea, ja mam co prawda inny skoczek, ale załączam fotę. My mamy tommie tippie w kształcie piersi, totalnie nie zaburza laktacji. Podaje od przyjścia do domu i mała nadal chce cyca, a pije już teraz coraz więcej butelki. IMG_20190611_101712498.jpg Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
Dwa lata temu w wakacje nocowaliśmy wszyscy na działce u rodziców i dojeżdżaliśmy z tż do pracy. A moja mama miała moją dwójkę na głowie. Któregoś dnia wróciliśny i widzę, że babcia wkurzona na maxa. Dziadek powiedział, że dzieciaki tak dawały, że babcia już ☠☠☠☠...ami rzucała
więc w zeszłym roku już odpuściliśmy sobie takie działkowanie. Wiadomo, że dziadki kochają wnuki, pomogą jak trzeba, ale nie ma co ich wykorzystywać za bardzo. Ja zazwyczaj sama nie proszę teraz by wzięli dzieci. Albo sami proponują, albo dzieci sobie same załatwiają kimanie oczywiście jedna sztuka na raz, dwójki nikt zdrowy na umyśle z własnej woli nie weźmie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

Nie wiem, może jakaś zimna jestem czy coś, chociaż dla mnie moje podejście jest normalne. 

wcześniej mogłam go raz na prawo raz na lewo układać a teraz i tak sam się "poprawia" co mi nie na rękę bo zazwyczaj chce leżeć na prawej stronie 
teraz już wiem że nie nadaje się do roli "kury domowej" siedzieć sama z dzieckiem brrrr

! 

kawę parze w ekspresie, schładzam w zimnej wodzie. Do słoika daje lód, mleko, słodze bo lubię słodką kawę i kawę i wstrząsam
pokaż kiecke!
przez to miałam mega wyrzuty sumienia jak musiałam czasem wozić Bartka co weekend do nich. Z drugiej strony mówiłam, że na mgr nie idę, bo nie mam kasy i dzieciaka z kim zostawić, to mnie cisnela, żebym szła, że ona mi zapłaci za mgr i wytrzyma z dzieciakiem jeszcze te dwa lata. Teraz znowu słyszę wzdychanie, że jak nie muszę jechać na uczelnie to do nich nie przyjeżdżamy