![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7
O tak. Trzeba sobie powtarzad że starszak jest wciąż malutki!
Ja bym chciała nie tyle wyjść co choćby posiedzieć na dworze. Chwilę. Sama. Ot tak. W ciszy. CISZY! Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
#1142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
I żeby nikt mnie nie dotykał
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Co ja gadam. Po 5 minutach poszłabym do nich spowrotem, bo przecież zaczęłoby mi się nudzić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Zakorzenienie
|
Wyobraźcie sobie, że moje dziecko musi być włożone w becik do snu i oczywiście pieluszka wokół główki, wtulona. Jak przykryje pieluszka, kocykiem to 5 sekund i oczy jak 5zl
![]() Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- N4TI, mi też, tak ze 4h, 5h ciągiem. Byłby luksus. Nie muszę wychodzić tylko spaaaaac. Ja strasznym spiochem zawsze byłam. Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka
#1146 |
Zakorzenienie
|
Magda moja 6 latka ciągle chce zasypiać przy kimś, syn mnie pogonił dopiero jak miał 8 lat, więc nastaw się na jeszcze parę latek na wszelki wypadek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
Anuha będę przytulać nawet do 18nastki jak będzie trzeba
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eh matki wariatki. Swoją drogą muszę sobie takie 2x30min bez dzieci w tygodniu z mężem dogadać bo inaczej psychicznie nie dam rady. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1149 |
Zakorzenienie
|
Ja też przytulam Dominika póki nie zaśnie, śpiewam mu kołysanki, czy opowiadam bajki albo czytam książeczki, zależy co tam chce. Wiem że kiedyś będzie etap pod tytułem " mama nie rób obciachu", więc teraz przytulam ile wlezie. Inna rzecz że synuś jest bardzo przytulastym dzieckiem. I też staram się sobie cały czas powtarzać że on ciągle jest małym chłopcem który potrzebuje mamy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | ||
Dostojna peema.
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1152 | |
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1153 |
Zakorzenienie
|
Ja mam też z moimi rodzicami o tyle fajnie że chętnie spędzają czas z malym bo nie mają go na codzien i są po prostu stęsknieni. Jak jestem w Polsce to mama wręcz wypycha mnie z domu, mam sobie wyjść a ona da małemu kolację, wykąpie i położy spac. Zobaczymy jak to będzie przy 2
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | |
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
Fajnie z dziadkami o ile są blisko... Do naszych mamy min 100km
Maz namawia żeby tam młodego na weekend zawieźć.. Ale ja się chyba nigdy nie zgodzę... Tzn do Jego rodziców. Do moich chyba też nie w sumie... Uorzedzajac zdziwienie: do teściów jeżdżę 2x do roku więc to obce miejsce dla moich dzieci, nie ma opcji żeby pewnie się młody poczuł jakbym go tam zostawia. A moi rodzice z kolei nigdy się moim synkiem nie opiekowali sami nawet na znanym mu gruncie pt nasz dom więc też sredniawka ![]() Może jak będzie mial 5lat... ![]() ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
#1156 |
Dostojna peema.
|
No jasne, takie zostawianie u dziadków ma sens jeśli oni mieszkają blisko. U mnie akurat i rodzice i teściowie w tym samym mieście co my i bardzo sobie to chwalę. Ja jestem taka osobą, która lubi podróżować a mój tż często dostaje oferty pracy za granicą i w czasach przed dzieckiem namawiałam go żebyśmy wyjechali na trochę. Teraz jak dostaje takie oferty to mówię mu, że za późno, był na to czas
#1157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 |
Zakorzenienie
|
Laski a jak u was z odwiedzinami rodziny/znajomych? Każdy już był zobaczyć dzidzię? U nas niewiele osób ale sama prosiłam by nie przyjezdzali, gdy pisali czy mogą przyjechać. Takie ciężkie były poczatki, bóle brzuszka, krzyki, moje dołki, płacze z małą, chciałam być sama. Teraz sobie myślę, że mogli się wyobrażać na amen.
Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka
#1159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja najbliższa "impreza" to wieczór panieński. Ostatecznie śmiałam się do tz że Ola jak najbardziej na taką imprezę się kwalifikuje. ![]() O to to! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale mają też dzieci i pracują więc im pasuje np 18 jakiś spacer... No z moją hela to mało możliwe. Jak macie dobry kontakt to chyba nie udają że jest ok a siedzą w domu obrazeni? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1162 |
Zakorzenienie
|
Sq, a ci.ul ich wie właśnie. Jedna mi już napisała, żebym się nie zamykała z dzieckiem w domu itd. Ale ona nie rozumie bo jej noworodzio tylko jadł, spał i robił kupę podczas gdy moj bardziej wymagający. Myślę, że ktoś jak nie przeżył to nie zrozumie. Jak ze wszystkim.
Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka
#1163 |
Rozeznanie
|
Moja dziś spała tylko w samym pampersie 😀 co ją przykryłam to się rozkopała.
Sysa co do odwiedzin to u mnie już prawie wszyscy byli. Choć mam jedną przyjaciółkę, która jeszcze nie widziała małej. I ostatnio mi wygarnęła przez telefon że ona do mnie nie przyjedzie, bo do wszystkich jeżdżę to do niej też mogę przyjechać. Z tym że ja z młodą nigdzie nie jeżdżę. Nie przejmuje się tym za bardzo. Gdyby chciała, wsiadła by w auto i przyjechała. A jeszcze jedna, bezdzietna, zaczęła mnie pouczać że za dużo czasu spędzam z dziećmi. No nie tak dosłownie, ale o to chodziło. A ja lubię i chce spędzać duuużo czasu z dziećmi. Ona nie potrafi tego zrozumieć i mamy zgrzyty przez to. Ach, nie dogodzisz ☺ |
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Dostojna peema.
|
U mnie już większość osób była. Jedna moja teoretycznie bardzo bliska koleżanka nie była i szczerze mówiąc trochę mi przykro z tego powodu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szwagier też nie, bo mała niby miała mieć ospę, ale to chyba bostonka była. Jedynie co dziadkowie i ciotka jedną z córką i wnukami. Także wszystko przed nami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Matko kochana, moje dziecko nie ma żadnego rytmu dnia ![]() Jedynie co, to wiem że koło 8-9 usypia na godzinę, pół. A przed obiadem to różnie. Jak wyjdę z nią na dwór koło 10-11 to czasem pośpi do 12.30- 13.30. A reszta dnia wieczór i noc to nie do ogarnięcia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Dostojna peema.
|
Grejpfrutowa,dajcie sobie czas z tym rytmem dnia, ustabilizuje się
#1167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1168 |
Zadomowienie
|
Ile mam do nadrobienia
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | ||
Zakorzenienie
|
Nie rozszarpcie mnie, ale ja mam 5 godzin snu ciągiem co noc
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | ||||
Zakorzenienie
|
Bry bry
![]() ![]() Cytat:
no tak, problem, bo się położyć nie da obok starszego, jak muszę całą trójkę mieć na usypianie to siedzę...no ale mus to mus Cytat:
![]() Cytat:
ja nigdy nie lubiłam marnować dnia na spanie. Nawet po imprezach odsypiałam max do 9. Zresztą teraz jak mąż ma dyżur to też śpię do 9, ale w sumie potem jestem bardziej niedorobiona, niż jakbym pospała jak zawsze ![]() Cytat:
ja uważam,że jednak dzieci są nasze i to my mamy obowiązek się nimi zajmować, a dziadkowie nie muszą, aczkolwiek miło jak pomogą. Jakoś dziwnie byłoby mi co tydzień dawać dzieci do dziadków, czułabym się chyba strasznie egoistycznie, ale to pewnie też dlatego,że u nas dziadostwo dalej pracuje i wstają często do pracy wcześniej niż my, więc czemu mam im odbierać w każdy weekend czas na wyspanie się? Dziewczynki idą czasem do mojej mamy (do teściów nie chcą, chociaż bywają tam często...teściów mamy ulicę obok, a mama mieszka 3 ulice obok ![]() I szczerze mówiąc rozumiem, jeśli rodzice chcą sobie odpocząć, raz za jakiś czas gdzieś wyjść,ale np. siostra i szwagier mojego męża zostawiali dzieci u teściów praktycznie co weekend, bo balangowali ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.