![]() |
#2611 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2612 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
To zazdro! Bo u nas w normalnej cenie trudno je dostać, a na promocji to już w ogóle. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2613 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Biedro gratulacje!!!!!
![]() ![]() Mikolajkowe dzieciatko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2614 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Może ja mam takiego pecha akurat. Nie wiem. Dziś jest trochę lepsza zmiana położnych, nawet studentki fajniejsze bo przychodzą co chwile i pytają czy wszystko ok. Tylko wiedza taka, ze dzisiaj np. same się uczyły razem ze mną jak kąpać dziecko ![]() Oglądałam sobie filmiki wczoraj na yt co i jak zrobić, ale właśnie na pomocy z karmieniem mi zależało najbardziej, a z tym niestety najsłabiej. Może dziś coś pomogą na nowej zmianie. Dali nam książeczkę o karmieniu no i narazie to tyle ![]() Cytat:
U mnie mało sika, ale kupy idą i położna mówiła że jeszcze ma czas na siuśki ![]() Ja tej Hafiji to nie lubię za bardzo ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
Prawie przegapiłam! Super wielkie gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2615 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2616 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Teraz rozumiem, no niestety zawsze jest ryzyko, że braknie miejsc, szczególnie w naszej zatłoczonej Warszawie. Uważam, że szpital wybrałaś dobry, nie ma pewności, że akurat w innym byłyby lepsze warunki, więc nie masz teraz co gdybać ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2617 |
Zakorzenienie
|
![]()
Te podklady bella mnie odparzyly.... co za szajs plastikowy. W szpitalu mialam bawelaniane a te porazka!
Dobrze ze mam zwykle podpaski i ta tantum rosa... Arya no a mi sie tam u niej podoba bo ma mocno rozwinięty kazdy wątek który mnie interesuje. Po porodzie T. dużo siusial chyba ze 3 razy mnie obsikal. Kupa nam juz sie zielona robi wiec mam nadzieje ze juz niedługo bedzie jajecznicowa i wyluzuje... :/ Ok 13 zrobił siusiu, patrzę ze jakby krew w srodku ,już wczoraj cos bylo ale maz mnie uspokoil ze moze od pępka troszkę podkrwawilo. Ale nie. Dzis wiecej tego i Tzt wyczytał, ze na samej piersi u noworodkow krysztki moczanu czy cos takiego sa w duzym stezeniu i moze byc pomarańczowe. Wiecie cos o tym? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Aaa i dziewczyny , dzieki za foty pampków! Chyba 0 będą za male. Maz mowi ze 1 dobre a na tej chudej dupce wszystko takie makro.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2618 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Wczoraj była położna i kapała dzieci. Mały urządził taki ryk, że cały oddział go słyszał. Ale babka rach ciach i wszystko zrobione. Dodatkowo dostaliśmy instrukcję w czym go kąpać, jak itp. żeby nie stosować tych wszystkich specyfików, oliwek, pudrów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2619 |
Raczkowanie
|
![]()
Laski, co można wziąć doraźnie na dymiącą czachę? Apap? Zatoki postanowiły mnie zabić, wybrały doskonały moment 🤦
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2620 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Czyli w czym masz kapać? W emolientach? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
Paracetamol jest bezpieczny Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2621 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Ja ogarnęłam właśnie łazienkę i sypialnie, zostal mi jeszcze aneks kuchenny i myślałam że to moje dziecko uśpi a ten się wierci w brzuchu jak szalony ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2622 |
Raczkowanie
|
![]()
Dzień dobry
![]() Dziś 6 grudnia a nam prawie pół wątku się rozpakowało ![]() Dziś 2 osoby powiedziały że na dniach urodzę bo na buzi pulchniejsze się zrobiłam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2623 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤️- część 5
Urodziłam
![]() Zjadłam śniadanie, poszłam na ktg i po 15 minutach ktg zdecydowali o cięciu. Maćkowi spadało tętno. O 9.20 był już Maciej, 3250, 55,10/10. Ginekolog tlumaczyl że przy skurczach był ucisk na pępowinę i gdybym rodziła dalej to byłby niedotleniony. Jest wszystko dobrze, karmiłam go zaraz po CC. Teraz mi ciśnienie szaleje,mam podpięta pompę z magnezem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2624 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() To kto w weekend rodzi? Bo w poniedziałek Oglam ma CC jak dobrze pamiętam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2625 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
U nas dziś była kąpiel i też niezły ryk ![]() ![]() Dobrze, że chusteczki swoje wzięłam bo niby na liście do szpitala ich nie było, a tutaj akurat nie ma. Jest maść do pupy i gaziki i octenisept, którym każą psiukać kikut. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- A w trakcie przewijania poszła kupa ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2626 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
A sprawdza Ci się ta lista co tam jest na stronie czy coś więcej byś wzięła? Oczywiście chusteczki miałam od razu zapakować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2627 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2628 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I jak tu czekać jak najdłużej w domu z wyjazdem do szpitala, jeśli nie wiadomo właśnie, czy dziecku nie spada tętno? ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2629 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Powiem Wam, że fajnie mieć już dzidziusia przy sobie ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2630 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Pati TAK, z tymi pomarańczowymi siuskami na początku to prawda - nie ma powodu do niepokoju. Jeżeli mowa o tych najpopularniejszych bella to ja dokładnie to samo opamiętał po pierwszym porodzie ![]()
![]() |
#2631 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2632 |
Raczkowanie
|
![]()
Tak pędzicie z porodami, że ja już nawet nie pamiętam komu gratulowałam, a komu jeszcze nie zdążyłam! Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamuśkom!!
Ja dziś byłam u kuzynki, która ma 6mies. synka i po kilku godzinach jestem tak padnięta że musze to chyba odespać... Jak to będzie jak Antek się już pojawi ? ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2633 |
Rozeznanie
|
![]()
Dziewczyny a macie chusty do noszenia? Polecacie jakieś? Może ktoś coś słyszał?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2634 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dziewczyny jak chcecie urodzic to trzeba dobrze sobie pogadać z dzieciem
![]() ![]() ![]() Tymek spi od 13.00 na brzuszku, chyba odsypia noc. Strach co będzie w nocy. ![]() Dzis juz dzien super wyglada, po powrocie Leo z Przedszkola bawie sie z nim skoro Tymek spi. A maz ugotowal zupe , ogranal pranie i tak sobie trwamy ![]() Zeby nie bylo za kolorowo to nadal nie umiem odczytac znakow dziecka , a maluch na piersi to dla mnie totalna nowosc jakby to bylo pierwsze sie czuje. Dzis klelam na siebie ze nie mam poloznej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2635 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Dziewczyny, którąś z Was też teraz na końcówce zaczęły męczyć zaparcia? Już się denerwowalam, że tak to nigdy nie urodzę skoro organizm najczęściej się wręcz sam oczyszcza przed porodem a u mnie całkiem odwrotnie. Poszukałam w necie i niby to ta główka tak bardzo nisko jest, że też utrudnia wyproznianie. No ale szczerze to już bym wolała rozwolnienie. ![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2636 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Tez tak mam, tzn teraz idę kilka razy dziennie bo czuje potrzebę, ale w toalecie już muszę się namęczyć żeby coś z tego było ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2638 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2639 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja po wizycie, młody ma się świetnie, ktg w porządku i bez skurczowo, szyjka skrócona zamknięta. Oficjalnie mi pozwoliła od jutra rodzić, chociaż gbs nie pobrała bo w piątki nie pobierają.. w czwartek idę znowu to wtedy mi pobierze. A ja zaczynam trochę panikować na myśl o rodzeniu...z drugiej strony tak chcę już zobaczyć go
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2640 | |||
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ooo, mi tez ostatnio kto mówił ze zrobiłam się pucia na twarzy, może to jakiś znak? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez Smarfetka Czas edycji: 2019-12-06 o 16:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.