|
|
#2521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
️- część 5
Cytat:
![]() Nie wszystkie kobiety od razu wiedzą co i jak, często potrzebują pomocy. Moim zdaniem skoro ktoś decyduje się na bycie położna to powinien się wykazywać większą empatia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2522 | |||
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zaraz wyjdziecie do domu i może Polozna środowiskowa będzie Ci mogła polecić kogoś od laktacji. ![]() Cytat:
a każdego następnego dnia będzie lepiej ![]() Faktycznie się tu teraz spokojnie zrobiło bo to się dzieje już teraz, jeszcze niedawno było tak daleko do ptp, a teraz to już jutro jakieś mam przeczucie, ze mi wody w nich odejdą mały już 2 dzień bardzo spokojny, jakby się przygotowywał. Ja zaraz jeszcze idę nogi ogolić bo z rana na ktg i usg do szpitala mam jechać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#2523 | ||
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Cytat:
Gosia co za kruszynka ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#2524 | ||
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Cytat:
Super, że są już u Ciebie postępy w kp. Z czasem będzie jeszcze lepiej. A co do tej pielęgniarki to brak słów, jak ona mogła coś takiego powiedzieć. Wierzyć się nie chce, że takie osoby pracują z ludźmi Maksiu jest uroczy ![]() Jak tak patrzę na to zdjęcie, to moja chyba utopi się w rozmiarze 56 Kurcze, nie wiem, czy kupować jeszcze coś mniejszego, czy się wstrzymać i najwyżej Tż wysłać po porodzie jak już będziemy wiedzieć jaka jest duża, bo w sumie w szpitalu mają ubranka.. Cytat:
![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2525 |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Ktoras ma moze poduszke kurę?
![]() Chyba mam potrzebe kupna jakiegos gadzetu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2526 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
lub ewentualnie złożysz zamówienie online ![]() No uspokoiło się jakoś ja od 3dni przymierzam się do spakowania torby i mi to cholera nie wychodzi kopa w tyłek chyba potrzebuje bo się do porodu z tym nie zbiorę a potem będzie panika ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2527 | |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
cieszy oko, koleżanki mówiły, że fajnie się na niej karmi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2528 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤️- część 5
Pytanie do dwupaków - macie jakieś dziwne zachcianki na samej końcówce? Jak mnie już drugi dzień ciągnie na ostre żarcie to nie mogę... Jak nic nie ruszy jutro do popołudnia to idę na kebab
|
|
|
|
#2529 | ||
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też długo nie mogłam się zebrać do spakowania torby, ale cieszę się, że w końcu to zrobiłam, bo już mnie męczyło myślenie o tym, że muszę to zrobić Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2530 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2531 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam dziwnych zachcianek, ale jestem cały czas głodna... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2533 |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Kurde już nawet nie chodzi o powołanie do zawodu ale to przecież też kobiety i czesc z nich matki pewnie też.. takie mądre A ciekawe jak one sobie radziły...
Moja zachcianka i w sumie jedyne co mi smakuje i mogę jeść non stop to pomelo ![]() no mam taka chcieć na tego cytruska że zapas mi ciągle mąż robi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2534 |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Ja tez bym ciagle cos jadla.
Teraz aktualnie mandarynki. Lodem na patyku tez nie pogardze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2535 | ||
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2536 | ||
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
ja po prostu jem wszystko, bo wszystkiego mi sie chce moja jedyna zachcianką, której nie mogę spełnić to wino ![]() Cytat:
spisałam co muszę spakować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2537 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
Jakaś tu cisza sie zrobiła... Ja to chyba dziś padnę w 3 minuty, po tej nieprzespanej nocy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Ola0731 Czas edycji: 2019-12-05 o 20:44 |
|
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Jozuuu Gosia ale masz okruszka! Dobrze ze intuicja Cię nie zawiodla
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Masakra. Sa zawody które muszą wykazywac sie duza wrażliwością i koniec. Niezaleznie w jakim nastroju idziesz do pracy trzeba miec mnóstwo empatii. Wiecie dla tej mojej kolezanki z sali te położne jak anioły fruwaly na kazde skinienie a ona nie dosc ze sobie nic z tego nie robila to jeszcze nie potrafiła powiedzieć zwykłego dziękuję . U mnie slabo. Maz w dniu porodu dostal opryszczki wiec gdy podchodzi do Tymka paralizuje mnie strach Leon dzis skoczyl na kanape , wbiegl. Cm od brzucha Tymona maz go w ostatnim momencie po prostu szybko odepchnal. A siedzial obok... Tak to przeżyłam ze nie moglam przestac ryczec jakies pol godziny. Czekaja nas ciezkie dni i przykro bo z Leonem ten czas wspominam jako relax, milosc, milosc, relax. A teraz nerwy, stres. Wszystko do dupy. nie ogarniam... Tymus jest cudowny , przekochany i przepiękny. Caly czas sie martwie czy go nie zaglodze bo dopiero we wtorek idziemy na bilas a nie mam poloznej. Nerwowo ciagle sprawdzam czy siusiu zrobil. Oszaleje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2539 | |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
Nie martw się, myślę, że niebawem hormony się unormują. Teraz jedyne co mi przychodzi do głowy to żebyś spróbowała się zrelaksować. To jedyne takie chwile w życiu, ciesz się nimi w miarę możliwości. Trzymam kciuki żeby juteo był lepszy dzień ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2540 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
żyje nadzieją, że może jutro nas wypuszczą i w domu będziemy mogli się siebie uczyć bo tu każdy mówi co innego. Ale nie mogę narzekać bo oddział bardzo przyjazny mimo tej jednej zołzy. Dzisiaj mieliśmy jeszcze wizytę dietetyka i pani tłumaczyła co i jak możemy jeść a co raczej odpuścić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2541 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
z każdym dniem będzie lepiej Leo też musi się przyzwyczaić do nowej sytuacji i niestety na początku tak to będzie wyglądało że będziecie musieli bardziej na niego uważać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2542 | ||
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Cytat:
![]() Pati będzie lepiej, zobaczysz a nie masz tej dostawki na dole?I nie boj sie nie zaglodzisz!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Dziewczyny, nie mam siły ani nastroju na bieżąco śledzić ostatnio. Chciałam tylko napisać że jesteście bardzo dzielnie. Niby porody szybkie, ale konkrety już nie brzmią tak kolorowo. Najgorsza jest ta niepewność, że nie wiesz co cię czeka. Ale dzień za dniem mijają bardzo szybko i będzie już tylko coraz lepiej. Ból przeminie i nauczycie się dzieciaczków z wzajemnością.
U mnie noce choć przespane, to okropnie niewygodne. Nie da się znaleźć sobie miejsca na żadnym boku. Brzuch napięty do granic możliwości, a berbeć kopie na wysokości żeber i wypycha szkitki w miejscu gdzie dawniej miałam żołądek, co dla mnie znaczy dokładnie tyle, że ani myśli schodzić niżej. Impreza trwa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2544 | ||
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Cytat:
![]() Ivi ja jestem absolutnie chętna do rodzenia jutro z wami. Tylko jak to wytłumaczyc mojemu dziecku....? ![]() Pati a nie myśleliście z męzem na początku na takiej opiece "na zmianę"? Ty zajmujesz się Tymkiem a mąż gdzieś wybywa (chocby do innego pokoju) z Leo i poświeca mu czas w 100%. Potem, kiedy Tymek nie potrzebuje (.)(.) zamieniacie sierolami i jesteś przynajmneij przez jakis czas w 100% dostępna dla Leo? Tak, żeby starszak nie odczuł, że zeszedł teraz na drugi plan i musi być tym mitycznym, odpowiedzialnym, starszym bratem...
|
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
|
|
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Jaki tu spokój
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2548 |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Aż tak dziwnie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Nie noooo.... żadna nie rodzi? Nikomu wody nie odeszły?!
|
#2550 |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
5 grudnia urodziłam córkę SN. Nic więcej teraz nie napiszę bo nie mam sił. Wszystko ok ale jestem w szoku i wyczerpana do reszty.
Araya masz parę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

️- część 5

a każdego następnego dnia będzie lepiej 
bo to się dzieje już teraz, jeszcze niedawno było tak daleko do ptp, a teraz to już jutro
jakieś mam przeczucie, ze mi wody w nich odejdą
mały już 2 dzień bardzo spokojny, jakby się przygotowywał. Ja zaraz jeszcze idę nogi ogolić bo z rana na ktg i usg do szpitala mam jechać.
. Od połowy ciąży wszystkim mówiłam że czuję że się urodzi 8.12 teraz nie jestem pewna czy to nie będzie 8.01. Na pocieszenie w poniedziałek umówiłam się na pedi i zastanawiam się czy iść potem na masaż czy na zakupy... Znów 1dzień po wypłacie będę żyła jak królowa, a resztę miesiąca biedowała 

lub ewentualnie złożysz zamówienie online
a potem będzie panika 

moja jedyna zachcianką, której nie mogę spełnić to wino
Leon dzis skoczyl na kanape , wbiegl. Cm od brzucha Tymona maz go w ostatnim momencie po prostu szybko odepchnal. A siedzial obok... Tak to przeżyłam ze nie moglam przestac ryczec jakies pol godziny. Czekaja nas ciezkie dni i przykro bo z Leonem ten czas wspominam jako relax, milosc, milosc, relax. A teraz nerwy, stres. Wszystko do dupy. nie ogarniam...
z każdym dniem będzie lepiej