|
|
#2911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Staraczki 2019 cz. 4
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2912 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki, bo ja bym już myślała że pozytyw
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2915 |
|
Raczkowanie
|
Zaryzykuję, najwyżej ponowie test po weekendzie, muszę go zrobić w piątek bo kończy mi się duphaston i jakby było coś na rzeczy to muszę iść po receptę
|
|
|
#2916 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My staraliśmy się przez 4 dni, czasami po 2 razy dziennie, wiem że przy częstym współżyciu plemniki mogą być słabsze, ale już nie wiem jak, kiedy, ile razy i gdzie starać się żeby zajść.Po ovitrelle nie miałam żadnych skutków ubocznych oprócz bóli podbrzusza po pęknięciu pęcherzyków. Ból ciągnący musiałam delikatnie siadać
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego DUB-LX2 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie czuje nic. A może jesli pęcherzyki pękły wcześniej i dlatego nic teraz nie czuje . Nie wiem czy nie zrobiłam zastrzyku za późno . Kilka dni temu miałam skurcze przez dwa dni. Ale w sumie test owu wyszedł pozytywny później. No cóż zobaczymy czy cos z tego będzie Domyślac to ja się mogę skoro nie miałam USG Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez AnnaLenna Czas edycji: 2020-01-08 o 18:24 |
|
|
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby wszystko było we właściwym terminie. Mi jest ostatnio bardzo często niedobrze, mdli mnie i nie wiem czy to może w związku ze zmianą diety ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2920 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry a właściwie dobry wieczór
![]() Ja wczoraj ukoiłam nerwy czerwonym winem, dziś od rana miałam sajgon w robocie i jeszcze prywatne zawirowania rodzinne także nie miałam czasu rozpamiętywać „porażki”. Dziś po tej gonitwie jest mi jakby nieco lżej, choć nadal smutno. Dodatkowo trochę czuję się obrażona na staranie skoro z niego nic nie wychodzi. Ale może za kilka dni mi przejdzie ![]() Umówiłam się na wizytę do ginekologa mojego, zastanawiam się czy już iść tez do takiego od niepłodności czy jednak jeszcze do swojego? Hmmmm... ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zależy co macie już za sobą, tzn jakie badania. Jeżeli czujesz że sama nie wiesz w jakim kierunku iść to może warto iść do takiego gina który zajmuje się niepłodnością, ale jesscze nie do typowej kliniki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoja decyzja co z lekarzem. Ja już wiem, że szkoda czasu na zwykłych lekarzy. Chyba że masz kogoś zaufanego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Katarznaka Czas edycji: 2020-01-08 o 21:04 |
|
|
|
|
#2924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja po 1,5 roku trafiłam do kliniki i żałuję , że nie zrobiłam tego wcześniej ale kto by pomyślał, że to tyle potrwa. Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2925 |
|
Rozeznanie
|
@ przyszła wczoraj wieczorem, po tym jak jest plamienie wiedziałam że zaraz się rozkręci i dzisiaj to jest Niagara
![]() Nie miałam żadnej diagnostyki bo wszystko było w porządku, na wizycie ślady po owulacji (płyn w zatoce douglasa, piękne ciałko żółte) którą czuję co miesiąc, w usg i badaniu ginekologicznym wszystko bez zarzutu, w badaniu krwi tylko nieco wysokie tsh (nieco ponad 3) ale zaczelam brać euthyrox i jest już w okolicy 1. Mój doktor jest raczej z tych co się znają na rzeczy i jakieś badania będzie jeszcze zlecał ale zastanawiam się czy nie iść od razu do takiego z polecenia typowo z kliniki leczenia niepłodności który weźmie się z grubej rury za leczenie. O ile będzie co leczyć bo narazie to w sumie nie wiadomo o co chodzi jak wszystko jest ok ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Staramy się dopiero 5 miesięcy ale nie chce czekać nie wiadomo na co i obudzić się z ręka w nocniku Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2926 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na dodatek nie mam "swojego" ginekologa w mieście, w którym mieszkam. Mam 2 lekarzy na oku: jeden bardziej od niepłodności a drugi taki do prowadzenia ciąży. I nie wiem czy po pół roku powinnam już atakować tego od niepłodności? Niby za szybko, ale jednak ja żadnych badań nawet nie robiłam nigdy oprócz cyto i usg z 3 razy w życiu I jednak czas źle działa na psychikę i wolałabym szybciej coś ruszyć w temacie, niż się psychicznie wykańczać.Jak masz dobrego swojego lekarza to bym jeszcze spróbowała u niego, może zleci jakieś dodatkowe badania i to już wyjaśni z czym problem. Albo co lepsze życzę Ci, żebyś nigdzie nie musiała chodzić ![]() Wysłane z mojego LG-K500n przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2927 |
|
Rozeznanie
|
[1=9cf1d31d279bad27b001c12 cbf2de6a056fa95f2_6583802 d27f04;87485272]Ja zaraz (najpóźniej w niedzielę) wejdę w 4 cs.. I też mam zagwozdkę co zrobić po 6mcach starań.
Na dodatek nie mam "swojego" ginekologa w mieście, w którym mieszkam. Mam 2 lekarzy na oku: jeden bardziej od niepłodności a drugi taki do prowadzenia ciąży. I nie wiem czy po pół roku powinnam już atakować tego od niepłodności? Niby za szybko, ale jednak ja żadnych badań nawet nie robiłam nigdy oprócz cyto i usg z 3 razy w życiu I jednak czas źle działa na psychikę i wolałabym szybciej coś ruszyć w temacie, niż się psychicznie wykańczać.Jak masz dobrego swojego lekarza to bym jeszcze spróbowała u niego, może zleci jakieś dodatkowe badania i to już wyjaśni z czym problem. Albo co lepsze życzę Ci, żebyś nigdzie nie musiała chodzić ![]() Wysłane z mojego LG-K500n przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Zapisałam się do mojego na 17 lutego (takie ma terminy bo jest dobry i oblegany) i zobaczę jakie będzie miał podejście. Myślę że można na niego liczyć. Jakby z nim nie wyszło po jakimś czasie pójdę już do kliniki, będę mieć tam już jakieś badania do zabrania ze sobą. Coś trzeba robić ale może nie histeryzować od razu z kliniką bo mój tez powinien dać radę bo jest 1 klasa lekarz ![]() Może jak nie wyjdzie u niego to klinika w razie czego po roku starań? W sumie 5 msc zleciało w momencie to zaraz minie kolejne pol roku. Jest to jakiś plan, może i tak wlasnie zrobię ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2928 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
skoro lekarz kazał zrobić konkretnego dnia to wiedział co robi.
|
|
#2929 |
|
Zadomowienie
|
Wiem jedno. Gdybym w tej chwili zaczęła się starać o dziecko o po kilku cyklach by Sid nie udało to poszłabym do ginekologa i powiedziala, że staram się ponad rok i nic nie wychodzi
i od razu poprosiła o wszystkie badania i monitoring cyklu. Fakt , że jest ciałko zolte to chyba nie przesądza o owulacji Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2930 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Twoja historia podnosi na duchu, tym bardziej że chodzimy do tego samego doktorka i mamy podobne diagnozy. Teraz jestem 6 dni po Ovitrelle z pękniętymi 6 pęcherzykami. Czekam do 17.01. na betę.
|
|
#2931 |
|
Raczkowanie
|
Zrobiłabym badanie później ale mam duphaston tylko do niedzieli i stwierdziłam że pójdę sprawdzić czy coś jest na rzeczy, a jeśli.tak to w piątek do gina po receptę
|
|
|
#2932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki żeby się udało bo masz duże szenase ![]() Mam nadzieje ze nastepym razem bedziemy czekac na usg u niego a nie monitoring owu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Katarznaka Czas edycji: 2020-01-08 o 21:12 |
|
|
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2934 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
u mnie dziś długi dzień, 11 godzin w pracy.. wczoraj to samo, z godzinną przerwą a dziś ciągiem. u mnie niby dni płodne... Ale olewam chyba ten cykl, za bardzo się boję.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2935 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Ja dziś wcześnie zaczynam dzień. We wtorek wzięłam zastrzyk i póki co nie czuje nic. Mam takie wrażenie, że ta owulacja była dużo wcześniej,no trudno. W tym miesiącu staramy się cały czas co drugi dzień tzn co 48h (mniej więcej ). Mam nadzieję , że nawet jeśli nie trafiłam z zastrzykiem to i tak zwiększyliśmy szansę. W sobotę zaczynam brać duphaston Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A byłaś na kontroli u lekarza? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2937 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie też się płodne zaczynają powoli,jak nie zapomnę to zrobię test owu wieczorem i trzeba zacząć powoli staranka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Mnie też czeka dzisiaj ciężki dzionek w pracy po południu spotkanie z szefostwem podsumowujące sprzedaż grudniową My chyba w tym cyklu przegapiliśmy dni płodne no trudno się mówi Mam do Was pytanie staracie się w każdym cyklu przytulać co 2-3 dni czy czasami rzadziej Wam wypada?
|
|
|
|
#2939 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziś
czekam na pobranie bety, znowu lekki stres, że nie będzie przyrostu bądź spadnie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() U nas też czas plodny, ale wczoraj padlismy po prostu i nic z tego nie wyszlo 🤷☠♀️ dziś będziemy dzialacWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

mam pytanko: w 9 dniu branai duphastonu mam zrobić betę z krwi, jak bardzo może to zaważyć na wyniki jeśli pójdę dzień wcześniej czyli.8 dzień duphastonu ( 11 dni.od.zastrzyku z ovitrelle)?

no mam nadzieję, że w końcu coś zaskoczy.
My staraliśmy się przez 4 dni, czasami po 2 razy dziennie, wiem że przy częstym współżyciu plemniki mogą być słabsze, ale już nie wiem jak, kiedy, ile razy i gdzie starać się żeby zajść.
oby wszystko było we właściwym terminie. 

I jednak czas źle działa na psychikę i wolałabym szybciej coś ruszyć w temacie, niż się psychicznie wykańczać.
i od razu poprosiła o wszystkie badania i monitoring cyklu. Fakt , że jest ciałko zolte to chyba nie przesądza o owulacji 

wczoraj to samo, z godzinną przerwą a dziś ciągiem. 

🤷☠♀️ dziś będziemy dzialac