![]() |
#811 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jaki wózek? - temat zbiorczy cz. 2
Cytat:
Przeglądałam wiele wózków w tej cenie i co znalazłam to kiepskie opinie ![]() Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#812 | |
zielony stworek
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#813 |
Zaszynszylowana
|
Dziewczyny, proszę o wózkową poradę. Byliśmy z mężem w 3 sklepach na oględzinach. Jak któryś wózek w sklepie wydawał się ok, to miał miażdżące opinie, jak któryś nam się kompletnie nie podobał to każdy zachwalał, jak nam się coś mega spodobało to zaś cena...
Nastawiamy się na wózek 2w1. Nasze wymagania co do wózka: *Dziecko ma się urodzić w październiku *Mieszkamy na 2 piętrze w bloku bez windy. Nie mam możliwości zostawienia części wózka na dole. Musi być więc lekki *Głównie będziemy jeździć w mieście, sporadyczne wyjazdy do lasu czy nieubite drogi. Głównie płyty chodnikowe i kostka *Obydwoje nie należymy do wysokich (ja 160, mąż 174) więc gondola nie musi być na wysokościach. *Jasne wnętrze wózka (budka). Szare, kremowe, białe. Żadnych czerni. *Chcemy aby spacerówka posłużyła jakiś czas, a nie, że za pół roku będziemy szukać czegoś innego. Musi zmieścić się do bagażnika kompakta/auta miejskiego Budżet do 2500zł Póki co na tapecie są: Bebetto Nitello Espiro Only Xlander X cite ( niestety nie widzieliśmy tego modelu na żywo, ciężko trafić w sklepie. Tutaj sugeruje się dosyć dobrymi opiniami ale wolałabym go jeszcze pomacać)
![]() |
#814 | |
zielony stworek
|
Cytat:
Cofnij się stronę wstecz, te posty ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=799 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=794 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#815 | |
Zaszynszylowana
|
Cytat:
![]() A jak z amortyzacją tych wózków? Chodzi mi oczywiście o początek wózkowania moment kiedy gondolka jest w użyciu
![]() |
![]() |
#816 | |
zielony stworek
|
Cytat:
Paulina szczegółowo opisała wózek. GB jest podobne. Z racji amortyzacji nie polecałam wózków Baby Jogger, które też można wyposażyć w gondolę i używać od urodzenia. EDIT ogólnie są ok, ale może nie od urodzenia, bo twarde. Peg Perego ma takie fajne zestawy do miasta https://dino.sklep.pl/pegperego-book...html?cPath=1_4 Edytowane przez kaledonia Czas edycji: 2020-07-02 o 12:35 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#817 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak sprawuje się X-Lander? Mnie się bardzo podoba, dobrze się prowadzi, ale jest taki gigantyczny! Byłam już na niego zdecydowana, póki przyszłego taty nie zabrałam do sklepu. Mąż stwierdził że wózek fajny, ale za duży do naszego auta i dla mnie. Mam 153 cm wzrostu. Ja czuję się przy nim dobrze, bo X-move bardziej wszerz jest duży niż wysoki, dobrze się podbija i ma amortyzację a to b. ważne bo wyprowadzamy się na przedmieścia i do naszego domu prowadzi kamienista droga. Sama już nie wiem. Wizyta w sklepie tylko pogłębiła wątpliwości ![]() W sklepie wpadł nam też w oko Mutsy Icon. Niestety nie ma pompowanych kół ale amortyzacja jest, zgrabniej wygląda od x-move, i co bardzo podoba się mojemu mężowi - jest dużo mniejszy po złożeniu i składa się z siedziskiem. Wygląd też fajny, cena większa ale do zaakceptowania. Czy któraś z Was ma do czynienia z Mutsy Icon? Jak wypada przy X-landerze? Najbardziej obawiam się kół, przednie wydają się małe i wąskie, raczej słabe w teren.... Jeszcze Mutsy Nio, ale on jeszcze słabiej amortyzowany niż Icon, chyba że odniosłam złe wrażenie? A może coś innego byście poleciły? Wózek musi mieć amortyzację, być raczej zgrabny po złożeniu i w użytku ![]() X-lander x-move wydawał się idealny, i jeśli nie ma nic porównywalnego w mniejszym rozmiarze, to trudno, chyba go wezmę i co najwyżej będę wyglądać jak starsza siostra mojego bobasa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#818 |
BAN stały
|
nasz pierwszy wózeczek był od Baby Design z gondolą, a ostatnio mamy Britaxa, kupionego na promo w sklepie bodajże xxx naprawdę świetny
Edytowane przez gr8ania Czas edycji: 2020-07-15 o 14:51 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#819 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dziewczyny doradzicie jakiś wygodny lekki wózek spacerówkę, która składa sie do wymiarów bagażu podręcznego? Wózek nie tylko na lato ale również na jesień i zimę.
Biorę pod uwagę Mutsy Nexo, ale czy jest jakaś alternatywa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#820 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, podoba mi się wózek Adamex Reggio i Cristiano.
Mieszkam na parterze, spacery głównie po chodniku. Dziecko powinno się urodzić pod koniec sierpnia więc cała zima przede mną. Jakie są minusy tych wózków ? Ktoś używa ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#821 | |
zielony stworek
|
Cytat:
Nie ma czegoś tak małego i jednocześnie nadającego się na zimę ( w domyśle śnieg ), bo to są leciutkie i delikatne wózki na podróż wyłącznie/ do okazjonalnego stosowania. Na śnieg potrzebujesz dużych kół. ![]() Babyzen Yoyo na podróż do samolotu będzie chyba najmniejszy. Do tego jest taki ciekawy, nowy wózek https://dino.sklep.pl/nowosc-pegpere...=1021_252_1386 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#822 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dziekuję za namiary. Faktycznie nie zastanawiałam sie nad kółkami Aktualnie jestem w trakcie szukania wózka 2w1 z gondolą i prawdopodobnie zostawię sobie ten komplet na zimowe dni. Ze spacerówki bede natomiast korzystała od wiosny do jesieni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#823 |
Przyczajenie
|
Mama z klasą czy jaki wózek na pierwsze dziecko?
Cześć !!! Tak jak w temacie - mama z klasą, to wiadomo nie tylko wygląda ale i to co wykorzystujemy do opieki nad dzieckiem. Wózek - chyba jedno z ważniejszych rzeczy na początku przygody. Pytanie ! Jaki? 3w1 / 2w1 czy lepiej każdy do innego zadania? Bo na ten moment można zwariować...
EDIT: Jednak z mężem zdecydowaliśmy sie na wózek JOIE - https://www.3kiwi.pl/pol_m_Marki_Joi...ax-4-1843.html super lekkie i wytrzymałe. Edytowane przez kargg Czas edycji: 2020-08-27 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#824 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny co myślcie o wózkach Jedo i Espiro next?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#825 |
zielony stworek
|
Który Jedo
![]() Espiro i Jedo to ciężkie wózki ( ok 15 kg ), więc do bloku bez windy czy częstego pakowania do auta średnio. Espiro szeroki na 61 cm, szukałabym czegoś do 60 cm, ten Jedo https://dino.sklep.pl/jedo-tamel-eli...=1021_286_2100 ma np. 58 cm szerokości. Zobacz też wózki Roan, ale tu nie znalazłam info co do szerokości stelaża https://dino.sklep.pl/roan-bloom-2w1...1021_1147_2229 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#826 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli chodzi o wage wózka nie przeszkadza mi ona za bardzo, mieszkam w domu na parterze więc nosić po schodach go raczej nie będę. Szukam czegoś z nieco większą gondolą (rodze w listopadzie) żeby się zmieściło dziecko w śpiworku jeszcze. Jeśli chodzi o drogi to raczej miasto, ale chciałabym koła porządne i amortyzacje. Wpadł mi w oko jeszcze Baby Design Husky, czy któraś ma i mogła by się wypowiedzieć jak się prowadzi? z tego co zauważyłam ma dodatki zimowe więc też super |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#827 |
zielony stworek
|
1. Gondole w większości polskich wózków są duże i mają podobne wymiary ( co najwyżej mogą być zawieszone na różnej wysokości ).
2. Nie sugerowałabym się dodatkami do wózka przy wyborze, a materiałem i solidnością wykonania pojazdu. Śpiworki z wełną czy mufki na ręce do wózka można dokupić uniwersalne ![]() 3. Pytanie czy przetestowaliście wózek co do składania, czy siedzisko spacerówki składa się razem ze stelażem i jakie są wymiary po złożeniu wózka ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#828 |
Zakorzenienie
|
Mój syn jeździl w babdy design husky, wózek spoko, dobrze się prowadzi (syn z grudnia), fajny system wypinania gondoli. Spacerówka duża (siedzisko) ale ciężka, wymieniłam na snapa4 (ale my mieszkamy w bloku). O wielkości nic nie napiszę, bo my mamy mini vana, wózek wchodzi do niego bez składania (spacerówka składała się ze stelażem)
![]()
![]() |
#829 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zastanawiam się między nowym modelem Bueno (1) z żelowymi kołami a Hushy (2) pompowanymi, które koła nadadzą się bardziej na nierówności? Edytowane przez CleoOo Czas edycji: 2020-08-17 o 16:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#830 | |
zielony stworek
|
Cytat:
One są tak podobne... na ubity teren oba ok, ten model ma chyba większe koła z przodu lupo comfort https://www.smyk.com/p/baby-design-l...WIELOFUNKCYJNE Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#831 |
Przyczajenie
|
Witam
Proszę też o pomoc w wyborze spacerówki ![]() Dziecko ma 6 miesięcy, mamy Maxi Cosi Mura, która jest cholernie ciężka, ale wygodna dla dziecka i spacerowy blok od niej zostaje na spacery do lasu. Często wyjeżdżamy na spacery do miasta i łączymy spacery z zakupami, więc powinno być jeszcze miejsce na torby. Z przeczytanych opinii wybrałam dwa wózki - Britax B-Agile M i Valco Snap 4, jeszcze jeden wózek wpadł mi w oko - Chicco Multiride, tylko, że to jest nowość i w necie jak na razie tyko jedna opinia. Britax -wg mnie to jest taka bardziej solidna konstrukcja, Valco ma atut jako najlżejszy wózek. Chicco wydaje mi się też , że jest wygodny. Który z nich , to dylemat 🤦☠♀️ ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#832 |
Zakorzenienie
|
Mam snapa4, polecam, lekki, dużo miejsca pod wózkiem na zakupy, duża budka, można rozłożyć na płasko, składa się siedziskiem do środka. Jedyny minus to nie nadaje się na nierówności, przynajmniej dla tych najmniejszych dzieci
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#833 |
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o spacerówkę, to polecam wózek recaro. Świetnie się sprawdza i nie ma z nim żadnych problemów.
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2020-08-18 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#834 |
Przyczajenie
|
Hej, my mamy wózek firmy Kunert, 2 w 1, mają ładne wzory i dobre ceny. Jest łatwy w obsłudze, ma duży kosz i regulowaną amortyzację
![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Zobacz sobie wózki firmy kunert, ja mam model Mila Premium Class, ale są też inne w przystępnej cenie. Dobrze wykonane i piękne wzory, ja jestem zadowolona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#835 |
Zakorzenienie
|
Czy polecacie wózek valco snap 4 ultra trend sport w wersji z gondola?
Mieszkam na 4 piętrze bez windy i chce mobilny dla mnie wózek. Ta wersja valco ma pompowane kółka. Przemieszczać będziemy się głównie po mieście, czasem parki, ale to wszystko raczej równe tereny. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#836 | |
zielony stworek
|
Cytat:
A może gondola i snap sport z pompowanych kołami ? Przez to przekładane siedzisko wózek ma kilka kg dodatkowo. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zależy nam w sumie na tym przekładanym siedzisku, zwłaszcza, że to będzie nasz jedyny wózek.. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#838 | |
zielony stworek
|
Cytat:
Tak, wiem jedyny , ale z mojego doświadczenia i obserwacji to przekładane siedzisko nie jest jakoś niezbędne ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakieś opinie o samej gondoli w tej wersji? Da radę? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#840 |
Zakorzenienie
|
to już od dziecka zależy, mój syn w ogóle nie chciał jeździć tyłem w spacerówce, więc od razu jeździł przodem do kierunku jazdy. gondolę lepiej zmierzyć, z tego co pamiętam to w zwykłym snapie nie jest ona duża.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.