Mamy Luty 2021 cz.II - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-10-25, 10:36   #4291
AnnLady
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II

Cytat:
Napisane przez Szoszoszo Pokaż wiadomość
O rany
Jak pech, to pech.
Dobrze, że z tż ok, to najważniejsze.

Ja ją dostałam od koleżanki z pracy, ale jeszcze się nie zabrałam, jakoś mnie do niej nie ciągnie a po Twojej opinii mam jeszcze mniejszą ochotę

Ja kupiłam z h&m używkę 56 i nowy 62, ale tam podobno zawyżona rozmiarówka.

Ale super z tymi kopniakami

Super, że ikea ma takie podejście. W sklepach to różnie bywa niestety... U mnie w biedronce, gdzie najczęściej bywam, czasami trafi się ktoś miły i przepuści, baaardzo to jest sympatyczne, a inni nie widzą lub udają, że nie widzą. Wydaje mi się, że to w sumie nie zawsze jest zła wola, ja też nie zawsze patrzę i zauważę, ale czasami to jednak bardzo rzuca się w oczy, że ktoś patrzy, ale jakby nie widział

U nas nie ma oznaczonych kas z pierwszeństwem. Jak gdzieś są, to bywa, że korzystam. Faktycznie ludzie mają już powykładane na taśmie rzeczy, dlatego zazwyczaj wtedy podchodzę do pierwszej osoby, która się jeszcze nie wyłożyła. Wtedy bywa, że i ci przed reagują i przesuwają swoje zakupy, żeby zrobić mi miejsce.

Na czczo chyba jest norma do 91 włącznie...? Ale ekspertką nie jestem, w ciąży jeszcze ogtt przede mną.
Komuś innemu może się podobać. Mi osobiście nie podeszła, ale ja nie lubię psychologicznych wywodów i rozkmin
Może dlatego
Chyba wezmę ją w wolnej chwili do ręki
Ale nie dziś bo dziś mi się nie chce, może jutro
TŻ z małą poszli na spacer a ja się bycze

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-25, 14:19   #4292
adhoc
Zadomowienie

Zamówiłam komode w Ikei dla córki. Wkurzylam się, bo mamy meble Stuva dla syna i chcieliśmy dokupić po prostu segment, a jak się okazuje już jest wycofany i zamówiliśmy podobny, a jednak inny. Już inna wielkość i wszystko
Ma przyjść w tym tygodniu, to będę już zgarniala ubranka i robiła wielkie pranie i prasowanie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
adhoc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-25, 14:27   #4293
Paulina1671
Zadomowienie

Hej u mnie była mama na weekend, dopiero Was nadrobiłam

Co do kombinezonu to dostałam na 62 misowy i on wydaje się taki duży że się nie powstrzymam i kupię 56 za tamten nie płaciłam więc to tak jakbym jeden miała.

Widziałam wyniki krzywej i niestety w wielu przypadkach przy takim wyniku na czczo stwierdza się cukrzycę

O przepuszczaniu w sklepach też pisałyście i u mnie to jest teraz tak, że im większy brzuch tym częściej mnie ktoś przepuszcza. Ostatnio babka z drugiej kolejki mnie wolała żebym weszła przed nią, musiała mnie tam chyba wypatrzeć a najlepsze że starsza babcia myślała że to do niej i już chciała iść. Wkurza mnie jedynie to że po 12 większość kolejki to i tak ci starsi ludzie. Gdyby były godziny dla ciężarnych napewno bym w tym czasie była w sklepie. I w Lidlu wczoraj była moja kasjerka i mnie zagadywała ile jeszcze mi zostało. Chyba mam spory brzuch

Paulina1671 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-25, 18:57   #4294
paula1456
💑🐱📚👶

GG do paula1456

Odnośnie moich wyników glukozy - zobaczę, co powie ginekolog na wizycie za tydzień.

Nie mogę się już doczekać tego, jak przejdę na L4. Czuję, że potrzebuję odpoczynku, coraz szybciej się męczę itp. Weekend to jednak za mało na taki odpoczynek.

Ja dzisiaj od rana śledzę posty na Instagramie, bo ruszyła Wielka Wymiana Książkowa i poluję na nowe zdobycze Sama przeznaczyłam 8 książek, z czego 6 już udało mi się wymienić, a to tylko pierwszy dzień

paula1456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-25, 19:10   #4295
echme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nairobi89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a rano siedze i dumam na tym i nie mam pomyslu. Czy jak kupie laktator elektryczny to kazda butelka bedzie do niego pasowac czy tylko ta co jest w zestawie i pozniej sie mleko przelewa i druga sprawa jak planujcie ubrac maluszka na wyjscie ze szpitala np body spodenki jakis sweterek lub bluza i na to kombinezon czy np same body spodenki i kombinezon wystarczy czy np spodenki jeszcze rajstopki

Ja sweterków nie zamierzam nawet żadnych kupować. Założę body z krótkim lub długim rękawem i na to pewnie pajac i przykryje kocem a potem do fotelika wiec bez kombinezonu, tak wymyśliłam zwłaszcza że to tylko kawałek do samochodu a potem wysiadka już w garażu podziemnym.

Stary 2020-10-25, 21:17   #4296
Francesc_a
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a rano siedze i dumam na tym i nie mam pomyslu. Czy jak kupie laktator elektryczny to kazda butelka bedzie do niego pasowac czy tylko ta co jest w zestawie i pozniej sie mleko przelewa i druga sprawa jak planujcie ubrac maluszka na wyjscie ze szpitala np body spodenki jakis sweterek lub bluza i na to kombinezon czy np same body spodenki i kombinezon wystarczy czy np spodenki jeszcze rajstopki

Hmm ja myślałam by na wyjście założyć body, na to śpiochy/pajac i na to kombinezon + czapeczka.

Co do butelek przy laktatorach to niestety nie wiem 🤷🏻☠♀️

Francesc_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-25, 22:18   #4297
kaewso
Rozeznanie

Hej Dziewczyny, nie odzywałam się kilka dni. Jakoś tak intensywnie było. Nadrobiłam wszystko, ale ucięło mi część cytowania

Byłam na badaniach krwi, byliśmy też w sklepie oglądać wózki i foteliki, a potem też w sklepie dziecięcym i kupiłam pierwsze ubranka Z wózkiem zdecydowaliśmy się zostać przy naszym typie czyli Tutis Uno. W sumie to żaden z innych nie pobił go w ważnych dla nas kryteriach, zawsze coś było gorsze niż w Tutis uno, czy to wielkość gondoli, czy coś w spacerówce, więc zostajemy przy nim. Fotelik i bazę mamy wstępnie dopasowany do auta, ale chciałabym jeszcze podjechać do sklepu, który specjalizuje się w doborze fotelików do aut, żeby to potwierdzić. Potem może kupimy wszystko w jednym sklepie, żeby rabat był większy.

Powiedzcie mi czy kupujecie body z krótkim czy długim rękawem? Na razie kupiłam 2 szt z krótkim i 2 szt z długim, ale nie wiem co się bardziej sprawdzi i których kupić więcej. Pod pajacyk to pewnie z krótkim? A z drugiej strony może takie z długim rękawem do śpiochów lepsze? Czy raczej na początku zawsze 2 warstwy tj. pajacyk i pod to body.

Na razie kupiłam rozmiar 62, zastanawiam się czy 56 też kupować od razu czy może jest ryzyko, że będzie za małe? Czy doświadczone mamy mogą coś podpowiedzieć?

Cytat:
Napisane przez paula1456 Pokaż wiadomość
Słodkie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Skoro LM nie patrzy na to, czy do nich chodzę na wizyty czy nie, a i tak uznaje Swobodę leczenia, to poszłam dziś podejrzeć co tam u Mieszka. Szyjka dłuuuga, Bobek leży główką w dół, wszystko w porząsiu. Szybka wizyta, nie miałam badania przez brzuch, tylko dowcipnie.

A jak z tej swobody leczenia korzystasz? Pierwsze słyszę, a może też mi to przysługuje

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Hej
U nas od środy szpital. Córka 40stopni daje naprzemiennie ibum i apap i wraca menda po 2 h. Następne 2 h okłady Ostry stan zapalny jamy ustnej. Dzisija cała noc przepłakała przez sen teraz niby wstala bez goraczki i mówi że ja nie boli 🤷☠♀️ ale aft w buzi pełno

Dużo zdrówka!

Cytat:
Kaewso, zmotywowałaś mnie! umówiłam się na spotkanie z położną środowiskową co prawda na razie spotkanie nie jest z tą, na którą miałam największą nadzieję, ale położna zapewniła mnie, że to na razie jest niezobowiązujące, że na razie nie muszę niczego podpisywać, przyjdę i sobie pogadamy. A na miejscu może się czegoś dowiem i ewentualnie podpytam o tamtą drugą. Zobaczymy, pierwszy krok wykonany
Super, cieszę się! Teraz już szybciej pójdzie

Cytat:
Napisane przez Franiczka88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry My po wizycie. Malutka waży już 600g i wszystko jest ok. Szyjka nadal 4,5cm Niestety muszę od dziś zacząć mierzyć 3 razy dziennie ciśnienie, bo przed wizytą znowu 140... A w domu mam normalne, wręcz dość niskie... Eh

Super, że wszystko ok z dzieckiem
Ja przed wizytami też mam wysokie ciśnienie, ale mam mierzyć sobie w domu codziennie i w domu wychodzą mi normalne. Pokazuję pomiary przy wizytach i lekarz jest spokojny.

Cytat:
Napisane przez Francesc_a Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj do ginekologa w związku z tą infekcją. Mam infekcje grzybiczną. Dostałam leki dopochwowo i maść do smarowania.
Mam nie brać luteiny dopochwowo tylko duphaston doustnie. Żeby się podleczyć.
Przy okazji zrobiła usg. Z małą wszystko jest ok. Waży już 654g

Przeniosła wizytę z 3.11 na 10.11 żebym się zdążyła podleczyc

Super, że z małą wszystko dobrze
I oby infekcja szybko Ci przeszła!

Cytat:
Wczoraj wzięłam się za czytanie "Rodzić można łatwiej" Dembińskiej i poza tym, że jest wydana tak, że oczy bolą to mam wrażenie, że jest dość sensownie napisana i faktycznie można z niej wynieść jakąś wiedzę, jeszcze nie wiem, czy mnie uspokaja przed porodem zobaczymy, jak dojadę do końca.
To samo pomyślałam, jak ją zaczęłam czytać. Straszne te kolory

Cytat:
Dziewczyny, a jaki rozmiar kombinezonu kupujecie? 56? 62? Chodzi mi o taki troszkę cieplejszy do wózka na spacery.

Kupiłabym 62, żeby był na dłużej. Natomiast mam pytanie, gdzie Wy zamierzacie ubierać te kombinezony? Do wózka czy fotelika są otulacze, ale rozumiem, że jeszcze dodatkowo np. do wózka chcecie kombinezon, gdyby było zimno? U mnie termin na początek marca i jakoś o tym kombinezonie nie myślałam nawet.
kaewso jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-10-26, 05:30   #4298
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaewso Pokaż wiadomość
A jak z tej swobody leczenia korzystasz? Pierwsze słyszę, a może też mi to przysługuje

[...]

Kupiłabym 62, żeby był na dłużej. Natomiast mam pytanie, gdzie Wy zamierzacie ubierać te kombinezony? Do wózka czy fotelika są otulacze, ale rozumiem, że jeszcze dodatkowo np. do wózka chcecie kombinezon, gdyby było zimno? U mnie termin na początek marca i jakoś o tym kombinezonie nie myślałam nawet.
Hm, chyba o tym już rozmawiałyśmy. Chodzę na wizyty prywatnie, biorę faktury i co 3 miesiące wysyłam do LM. Oddają mi 70% poniesionych kosztów, jednak nie więcej niż 500 zł/kwartał. Akurat za lipiec-wrzesień wyszło mi do zwrotu 502 zł, więc pełne 500 mi przelali.

Chcę ubierać do wózka, na to kocyk, przykrywka gondoli i wio na spacer. Będę modyfikować ilość warstw w zależności od pogody. Koleżanka rodziła w listopadzie i tak woziła córkę do wiosny, oczywiście ona miała całą zimę przed sobą, ale ja się liczę z tym, że mogę urodzić w styczniu (albo w marcu ) i też tych zimniejszych miesięcy trochę będzie. Szukam używki, jest w czym wybierać, budżet planuje nie więcej niż 30/35 zł.

---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ----------

Body mam sporo na długi rękaw, głównie 62, ale kilka 56 też się znajdzie. Na krótki rękaw i bez rękawków też mam, ale nie pamiętam w jakich rozmiarach i ile, będę to ogarniała przy praniu. Z długim będą lepsze też np. do półśpiochów, których też mną zresztą miliard.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-26, 05:36   #4299
Nairobi89
Zakorzenienie

Dzień dobry

Stary 2020-10-26, 05:39   #4300
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula1456 Pokaż wiadomość
Nie mogę się już doczekać tego, jak przejdę na L4. Czuję, że potrzebuję odpoczynku, coraz szybciej się męczę itp. Weekend to jednak za mało na taki odpoczynek.
O tak, zmykaj już na L4! Jeszcze tylko 1,5 tygodnia i będziesz odpoczywać! I tak już mocno przeciągnęłaś pracę patrząc na to gdzie pracujesz i jak wygląda obecna sytuacja epidemiologiczna.

Fajnie, że się akcja z wymiankami udaje. Udanych polowań.

Stary 2020-10-26, 06:55   #4301
Nairobi89
Zakorzenienie

Z jakiej firmy wybrać majtki poporodowe?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-10-26, 06:57   #4302
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam, że najlepsze są siateczkowe z firmy Horizon.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-26, 07:19   #4303
adhoc
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość

Polecam, prałam je w szpitalu i zaraz znowu nakładalam miękkie i wygodne.

Stary 2020-10-26, 07:20   #4304
Nairobi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adhoc Pokaż wiadomość
Polecam, prałam je w szpitalu i zaraz znowu nakładalam miękkie i wygodne.

Super dziekuje za odpowiedz. Zapisane juz w moim magicznym notesie wyprawkowym

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość

Dziekuje za odpowiedz

Stary 2020-10-26, 08:50   #4305
mansikkaa
Zakorzenienie

My wczoraj byliśmy u dobrych znajomych i powiedzieliśmy o ciąży na początku myśleli że na ślub zapraszamy

Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Łóżeczko mam niby dostać od cioci tz. Wczoraj zaoferowała się że mamy nic nie kupować bo łóżeczko, wanienkę mają
Pewnie jak będziemy jechac do miasta wojewódzkiego po sofę to zajedziemy i zabierzemy

Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-26, 08:54   #4306
Paulina1671
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mansikkaa Pokaż wiadomość
My wczoraj byliśmy u dobrych znajomych i powiedzieliśmy o ciąży na początku myśleli że na ślub zapraszamy

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Łóżeczko mam niby dostać od cioci tz. Wczoraj zaoferowała się że mamy nic nie kupować bo łóżeczko, wanienkę mają
Pewnie jak będziemy jechac do miasta wojewódzkiego po sofę to zajedziemy i zabierzemy

O to fajne prezenty dostaniecie

Ja w końcu wygrałam chyba z zusem bo mam dostać kolejny przelew już na większą kwotę jak niewiele do szczęścia potrzeba haha. Właśnie przyszła mi wanienka, stelaż i miska taka jaka któraś z was polecała do nalewania wody jak mały tylek zabrudzi idę oglądać i szukać miejsca gdzie ja to schowam

Paulina1671 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-26, 09:12   #4307
echme
Zakorzenienie

Hej
Prawie 3 tygodnie temu się ważyłam na wizytę do lekarza i było 53,9 kg a dziś się zważyłam i już jest 55,7 kg :/ w niecałe 3 tygodnie 2 kg do przodu? Martwię się że to przez to że się za mało ruszam i nie jem zbyt zdrowo np wczoraj wjechały chipsy i ciasto.

Stary 2020-10-26, 09:33   #4308
kaewso
Rozeznanie

Cytat:
Hm, chyba o tym już rozmawiałyśmy. Chodzę na wizyty prywatnie, biorę faktury i co 3 miesiące wysyłam do LM. Oddają mi 70% poniesionych kosztów, jednak nie więcej niż 500 zł/kwartał. Akurat za lipiec-wrzesień wyszło mi do zwrotu 502 zł, więc pełne 500 mi przelali.

Chcę ubierać do wózka, na to kocyk, przykrywka gondoli i wio na spacer. Będę modyfikować ilość warstw w zależności od pogody. Koleżanka rodziła w listopadzie i tak woziła córkę do wiosny, oczywiście ona miała całą zimę przed sobą, ale ja się liczę z tym, że mogę urodzić w styczniu (albo w marcu ) i też tych zimniejszych miesięcy trochę będzie. Szukam używki, jest w czym wybierać, budżet planuje nie więcej niż 30/35 zł.

---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ----------

Body mam sporo na długi rękaw, głównie 62, ale kilka 56 też się znajdzie. Na krótki rękaw i bez rękawków też mam, ale nie pamiętam w jakich rozmiarach i ile, będę to ogarniała przy praniu. Z długim będą lepsze też np. do półśpiochów, których też mną zresztą miliard.

Aaa, faktycznie. Nie ogarnęłam wczoraj. A powiedz mi jeszcze, czy musisz próbować umówić wizytę do tego specjalisty w LuxMed i dopiero jak nie ma terminu, to Ci zwracają?
Pewnie jeśli chodzę na wizyty do gin w LuxMed, to nie oddaliby mi już za wizytę u gin prywatnie?

Dzięki za odpowiedź w sprawie śpiworka i body Miliard polspiochów to poszalałaś a kombinezon to widzę, że jednak może mi być potrzebny.
Cytat:
Napisane przez mansikkaa Pokaż wiadomość

Super prezenty!
Cytat:
Napisane przez Paulina1671 Pokaż wiadomość
O to fajne prezenty dostaniecie

Ja w końcu wygrałam chyba z zusem bo mam dostać kolejny przelew już na większą kwotę jak niewiele do szczęścia potrzeba haha. Właśnie przyszła mi wanienka, stelaż i miska taka jaka któraś z was polecała do nalewania wody jak mały tylek zabrudzi idę oglądać i szukać miejsca gdzie ja to schowam

Ekstra!

Stary 2020-10-26, 10:02   #4309
stookrotka1991
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez echme Pokaż wiadomość
Hej
Prawie 3 tygodnie temu się ważyłam na wizytę do lekarza i było 53,9 kg a dziś się zważyłam i już jest 55,7 kg :/ w niecałe 3 tygodnie 2 kg do przodu? Martwię się że to przez to że się za mało ruszam i nie jem zbyt zdrowo np wczoraj wjechały chipsy i ciasto.

Ja ostatnio już to samo mam, ale jak bylam u ginekologa to mówiłam o tym, ze na początku nic nie przybrałam prawie a teraz nagle z 2 kg w ciągu kilku dni. Tyle, że faktycznie ja nie widzę wizualnie tego a lekarz powiedziały, że to jest normalne bo generalnie teraz dziecko dużo rośnie i generalnie najwięcej zapewne tam się nam zbiera

kocham ...
stookrotka1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-26, 10:13   #4310
Francesc_a
Zakorzenienie

Dzień dobry
Przez tą zamianę czasu to jakaś taka nieprzytomna jestem. Wstaje mi się dobrze, ogarniam się i nagle spadek formy i chce mi się spać🤷🏻☠♀️

Idę zaraz na miasto do piekarni i lokalnego rolnika i wracam do domu robić na obiad faszerowane papryki
Tylko muszę chwilę poczekać aż godzina dla seniorów minie
Cytat:
Hej

U mnie też w miesiąc niecały 2kg przyszły. Także myślę, że maluchy zaczynają przybierać na masie. Bo ja tego po sobie nie widzę (poza rosnącym brzuchem ).
Ale może staraj się wtedy iść codziennie na spacer? Nie mówię o ograniczeniu chipsów itd bo jak każdy możemy mieć na coś ochotę, i tyle

Francesc_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-26, 10:37   #4311
echme
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Przez tą zamianę czasu to jakaś taka nieprzytomna jestem. Wstaje mi się dobrze, ogarniam się i nagle spadek formy i chce mi się spać🤷🏻♀️

Idę zaraz na miasto do piekarni i lokalnego rolnika i wracam do domu robić na obiad faszerowane papryki
Tylko muszę chwilę poczekać aż godzina dla seniorów minie U mnie też w miesiąc niecały 2kg przyszły. Także myślę, że maluchy zaczynają przybierać na masie. Bo ja tego po sobie nie widzę (poza rosnącym brzuchem ).
Ale może staraj się wtedy iść codziennie na spacer? Nie mówię o ograniczeniu chipsów itd bo jak każdy możemy mieć na coś ochotę, i tyle

No mam wrażenie że brzuch mi sporo urósł przez te 3 tygodnie.

Stary 2020-10-26, 10:50   #4312
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Teraz maluchy zaczynają intensywnie rosnąć, pewnie powiększa się też łożysko, ilość wód itd. i waga rośnie szybciej. U mnie też teraz większy skok, ale ewidentnie wszystko idzie w brzuch, bo widzę jak rośnie. A aktywność fizyczna ogranicza się u mnie do codziennego spaceru około 7 km, a wieczorem chipsy i ciasto. Myślę, że nie masz czym się martwić.
Cytat:
Aaa, faktycznie. Nie ogarnęłam wczoraj. A powiedz mi jeszcze, czy musisz próbować umówić wizytę do tego specjalisty w LuxMed i dopiero jak nie ma terminu, to Ci zwracają?
Pewnie jeśli chodzę na wizyty do gin w LuxMed, to nie oddaliby mi już za wizytę u gin prywatnie?

Dzięki za odpowiedź w sprawie śpiworka i body Miliard polspiochów to poszalałaś a kombinezon to widzę, że jednak może mi być potrzebny.
Mi oddali, mimo że zaglądam też do gina w LM. Miałam obawy, czy oddadzą, a jak już 3 tygodnie po wysłaniu wniosku nic nie dali znać, to byłam pewna, że nic z tego. A jednak okazało się, że na to nie patrzą. Byłam na wizycie w LM np. po to, żeby dostać zlecenie na usg I trymestru+pappę, bo okazało się, że mam to za darmo w pakiecie. Albo poszłam przed samym urlopem, bo szkoda mi było kasy na wizytę prywatnie (mój prowadzący akurat też był na urlopie wtedy, więc i tak musiałabym iść do kogoś innego), a chciałam pojechać ze spokojną głową, że mogę latać po górach i że Bobek miewa się w porządku.
We wniosku jest pole "Potwierdzenie podjęcia próby rezerwacji terminu wizyty w LUX MED" i ja go po prostu nie uzupełniłam.

Miliard półśpiochów był w tych paczkach ubranek, które kupiłam. I miliard pajacy mam. Nawet garnitur mam. Ale np. żadnych rajstopek - i nie wiem czy tym dzieciom nie były potrzebne czy jak?
Cytat:
Dzień dobry
Przez tą zamianę czasu to jakaś taka nieprzytomna jestem. Wstaje mi się dobrze, ogarniam się i nagle spadek formy i chce mi się spać����â˜☠♀️
Pjona! Wstałam o 6:20, ogarnęłam się, poleciałam do piekarni, wyszykowałam śniadanie, wytargałam męża z łóżka na gotowe jedzenie, poleciałam na zakupy do Lidla, Biedrixa i warzywniaka i... po powrocie poszłam spać. Właśnie wstałam i będę ogarniać dzień na nowo. A w planie pierogi ruskie, więc roboty spooooro.

Edytowane przez aktogimka
Czas edycji: 2020-10-26 o 10:51
Stary 2020-10-26, 11:15   #4313
echme
Zakorzenienie

Czy Wam tez drętwieją ręce, nogi? Mi to non stop dokuczają :/ chyba kupię sobie jakiś magnez czy coś.

Stary 2020-10-26, 12:46   #4314
kaewso
Rozeznanie

Mam dzisiaj popołudniu kontrole u gin i w sumie to nie wiem czy na nią dotrę, bo dzisiaj będą te strajki i blokady dróg. Chyba wyjedziemy 2h przed wizytą, żeby zdążyć i pojedziemy jakoś na około, żeby nie utknąć w korku. Pewnie dojedziemy bez problemu i będziemy na miejscu ponad godzinę wcześniej, ale wolę tak niż się stresować czy zdążymy. Jak będziemy za wcześnie, to może mnie lekarz przyjmie wcześniej, a jak nie, to najwyżej pójdziemy na spacer

Po wizycie mieliśmy jeszcze jechać załatwić kilka rzeczy, ale obawiam się, że całe miasto będzie zakorkowane, więc wrócimy do domu. Najwyżej jutro, o ile nie będzie znowu blokad dróg, zrobimy sobie kolejną wycieczkę

Cytat:
Mi oddali, mimo że zaglądam też do gina w LM. Miałam obawy, czy oddadzą, a jak już 3 tygodnie po wysłaniu wniosku nic nie dali znać, to byłam pewna, że nic z tego. A jednak okazało się, że na to nie patrzą. Byłam na wizycie w LM np. po to, żeby dostać zlecenie na usg I trymestru+pappę, bo okazało się, że mam to za darmo w pakiecie. Albo poszłam przed samym urlopem, bo szkoda mi było kasy na wizytę prywatnie (mój prowadzący akurat też był na urlopie wtedy, więc i tak musiałabym iść do kogoś innego), a chciałam pojechać ze spokojną głową, że mogę latać po górach i że Bobek miewa się w porządku.
We wniosku jest pole "Potwierdzenie podjęcia próby rezerwacji terminu wizyty w LUX MED" i ja go po prostu nie uzupełniłam.
Ooo, to super! Dziękuję za info U nas w firmie nikt o tym nie mówił, a jeśli to zadziała, to jest to świetna opcja. Idę dzisiaj prywatnie do gin, wezmę rachunek/fakturę, może akurat się uda. W sumie nic nie tracę. Tylko nie wiem czy wysyłać im od razu po tej pierwszej wizycie czy jeszcze zebrać z kolejnej wizyty i wtedy im zbiorczo wysłać. Jaki system u Ciebie się sprawdza?

Cytat:
Czy Wam tez drętwieją ręce, nogi? Mi to non stop dokuczają :/ chyba kupię sobie jakiś magnez czy coś.

Czasami tak. Biorę Magne B6.

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

AnnLady, a jak tam mebelki? Pasuje Ci ten regał z Ikea?

Stary 2020-10-26, 13:05   #4315
Nairobi89
Zakorzenienie

ja dzisiaj oczywiście zamiast kupić rzeczy dla małej kupiłam dla siebie dwa swetry w mohito aż wstyd
Stary 2020-10-26, 13:13   #4316
mansikkaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja dzisiaj oczywiście zamiast kupić rzeczy dla małej kupiłam dla siebie dwa swetry w mohito aż wstyd
Matce też coś się należy

Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-26, 13:43   #4317
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Hej!
Dawno mnie nie było ale remont i zakupy pochłonęły cały mój czas. Wszystko poszło zgodnie z planem teraz muszę tylko wypakować milion rzeczy i posprzątać. Myślę, że ponad połowa już za mną ale jak na złość zepsuł nam się odkurzacz
Dziewczyny wiem, że wiszę Wam informacje o wielopielo, mam to w głowie cały czas ale brakuje mi czasu na spisanie... Jeśli macie same chęć poczytać to polecam grupę Pieluchy wielorazowe bez tajemnic i drugą Pieluchy wielorazowe oraz NHN. Śmiało można też pytać, dziewczyny są bardzo pomocne a jak tylko ogarnę się życiowo napiszę jak to u nas wygladało i co teraz kupiłam. A, i sprawdzcie sobie ofertę Pieluchotek, można za darmo (kaucja zwrotna tylko) wypożyczyć zestaw na chyba dwa tygodnie. Tylko nie wiem jak duże są kolejki. Część działa lokalnie, a część też wysyłkowo.

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-26, 14:05   #4318
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo, to super! Dziękuję za info U nas w firmie nikt o tym nie mówił, a jeśli to zadziała, to jest to świetna opcja. Idę dzisiaj prywatnie do gin, wezmę rachunek/fakturę, może akurat się uda. W sumie nic nie tracę. Tylko nie wiem czy wysyłać im od razu po tej pierwszej wizycie czy jeszcze zebrać z kolejnej wizyty i wtedy im zbiorczo wysłać. Jaki system u Ciebie się sprawdza?
Konieczna jest faktura imienna na Ciebie i musi tam być napisana konkretna usługa, np. "konsultacja ginekologiczna/położnicza" itp., a nie samo "konsultacja lekarska/wizyta/badanie".
Oni rozliczają maksymalnie 3 miesiące do tyłu, więc ja zbierałam z tego okresu i wysyłałam całość ze jednym razem. Przynajmniej jedna opłata na poczcie.
Cytat:
Oj tam wstyd! Też Ci się coś należy!

marga, fajnie że remont poszedł zgodnie z planem, szkoda że zepsuł się odkurzacz. Złośliwość rzeczy martwych.

Stary 2020-10-26, 14:22   #4319
Nairobi89
Zakorzenienie

Mam pytanie do dziewczyn ktore juz rodziły czy kangurowałyscie Wasze maluszki od razu po porodzie bez 2 godziny czy niestety szpital nie dał Wam takiej możliwosci?

Stary 2020-10-26, 15:35   #4320
adhoc
Zadomowienie

Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn ktore juz rodziły czy kangurowałyscie Wasze maluszki od razu po porodzie bez 2 godziny czy niestety szpital nie dał Wam takiej możliwosci?

Ja nie. Mąż też nie. Miałam cesarkę, pokazali mi go, ja zapłakana ledwo go zobaczyłam mąż czekał na koniec zabiegu, przywieźli mu już okutanego, zrobił zdjęcie i zabrali. Jak przywieźli mnie na salę to zobaczyłam małego może dopiero po 2 godzinach po cc, bo czekał na swoją "kolejkę" Na szczepienie a ja męża cały czas wysyłałam do położnych żeby mi go dali i on biedny latal co 15 minut do położnych

Bratowa i koleżanka rodziły naturalnie i miały normalnie kontakt skóra do skóry

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości