![]() |
#4291 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
![]() Może dlatego ![]() Chyba wezmę ją w wolnej chwili do ręki ![]() Ale nie dziś bo dziś mi się nie chce, może jutro ![]() ![]() TŻ z małą poszli na spacer a ja się bycze ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Zadomowienie
|
Zamówiłam komode w Ikei dla córki. Wkurzylam się, bo mamy meble Stuva dla syna i chcieliśmy dokupić po prostu segment, a jak się okazuje już jest wycofany
![]() ![]() Ma przyjść w tym tygodniu, to będę już zgarniala ubranka i robiła wielkie pranie i prasowanie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() Co do kombinezonu to dostałam na 62 misowy i on wydaje się taki duży że się nie powstrzymam i kupię 56 ![]() Widziałam wyniki krzywej i niestety w wielu przypadkach przy takim wyniku na czczo stwierdza się cukrzycę ![]() O przepuszczaniu w sklepach też pisałyście i u mnie to jest teraz tak, że im większy brzuch tym częściej mnie ktoś przepuszcza. Ostatnio babka z drugiej kolejki mnie wolała żebym weszła przed nią, musiała mnie tam chyba wypatrzeć a najlepsze że starsza babcia myślała że to do niej i już chciała iść. Wkurza mnie jedynie to że po 12 większość kolejki to i tak ci starsi ludzie. Gdyby były godziny dla ciężarnych napewno bym w tym czasie była w sklepie. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
💑🐱📚👶
|
Odnośnie moich wyników glukozy - zobaczę, co powie ginekolog na wizycie za tydzień.
Nie mogę się już doczekać tego, jak przejdę na L4. Czuję, że potrzebuję odpoczynku, coraz szybciej się męczę itp. Weekend to jednak za mało na taki odpoczynek. Ja dzisiaj od rana śledzę posty na Instagramie, bo ruszyła Wielka Wymiana Książkowa i poluję na nowe zdobycze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sweterków nie zamierzam nawet żadnych kupować. Założę body z krótkim lub długim rękawem i na to pewnie pajac i przykryje kocem a potem do fotelika wiec bez kombinezonu, tak wymyśliłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do butelek przy laktatorach to niestety nie wiem 🤷🏻☠♀️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | ||||||||
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny, nie odzywałam się kilka dni. Jakoś tak intensywnie było. Nadrobiłam wszystko, ale ucięło mi część cytowania
![]() Byłam na badaniach krwi, byliśmy też w sklepie oglądać wózki i foteliki, a potem też w sklepie dziecięcym i kupiłam pierwsze ubranka ![]() Powiedzcie mi czy kupujecie body z krótkim czy długim rękawem? Na razie kupiłam 2 szt z krótkim i 2 szt z długim, ale nie wiem co się bardziej sprawdzi i których kupić więcej. Pod pajacyk to pewnie z krótkim? A z drugiej strony może takie z długim rękawem do śpiochów lepsze? Czy raczej na początku zawsze 2 warstwy tj. pajacyk i pod to body. Na razie kupiłam rozmiar 62, zastanawiam się czy 56 też kupować od razu czy może jest ryzyko, że będzie za małe? Czy doświadczone mamy mogą coś podpowiedzieć? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja przed wizytami też mam wysokie ciśnienie, ale mam mierzyć sobie w domu codziennie i w domu wychodzą mi normalne. Pokazuję pomiary przy wizytach i lekarz jest spokojny. Cytat:
![]() I oby infekcja szybko Ci przeszła! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chcę ubierać do wózka, na to kocyk, przykrywka gondoli i wio na spacer. Będę modyfikować ilość warstw w zależności od pogody. Koleżanka rodziła w listopadzie i tak woziła córkę do wiosny, oczywiście ona miała całą zimę przed sobą, ale ja się liczę z tym, że mogę urodzić w styczniu (albo w marcu ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ---------- Body mam sporo na długi rękaw, głównie 62, ale kilka 56 też się znajdzie. Na krótki rękaw i bez rękawków też mam, ale nie pamiętam w jakich rozmiarach i ile, będę to ogarniała przy praniu. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4299 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że się akcja z wymiankami udaje. Udanych polowań. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4301 |
Zakorzenienie
|
Z jakiej firmy wybrać majtki poporodowe?
![]()
#4302 |
Zakorzenienie
|
Czytałam, że najlepsze są siateczkowe z firmy Horizon.
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4305 |
Zakorzenienie
|
My wczoraj byliśmy u dobrych znajomych i powiedzieliśmy o ciąży
![]() ![]() Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Łóżeczko mam niby dostać od cioci tz. Wczoraj zaoferowała się że mamy nic nie kupować bo łóżeczko, wanienkę mają Pewnie jak będziemy jechac do miasta wojewódzkiego po sofę to zajedziemy i zabierzemy ![]() Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
#4306 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja w końcu wygrałam chyba z zusem bo mam dostać kolejny przelew już na większą kwotę ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Prawie 3 tygodnie temu się ważyłam na wizytę do lekarza i było 53,9 kg a dziś się zważyłam i już jest 55,7 kg :/ w niecałe 3 tygodnie 2 kg do przodu? Martwię się że to przez to że się za mało ruszam i nie jem zbyt zdrowo np wczoraj wjechały chipsy i ciasto. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4308 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie jeśli chodzę na wizyty do gin w LuxMed, to nie oddaliby mi już za wizytę u gin prywatnie? Dzięki za odpowiedź w sprawie śpiworka i body ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4310 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Przez tą zamianę czasu to jakaś taka nieprzytomna jestem. Wstaje mi się dobrze, ogarniam się i nagle spadek formy i chce mi się spać🤷🏻☠♀️ Idę zaraz na miasto do piekarni i lokalnego rolnika i wracam do domu robić na obiad faszerowane papryki ![]() Tylko muszę chwilę poczekać aż godzina dla seniorów minie ![]() Cytat:
![]() Ale może staraj się wtedy iść codziennie na spacer? Nie mówię o ograniczeniu chipsów itd bo jak każdy możemy mieć na coś ochotę, i tyle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mam wrażenie że brzuch mi sporo urósł przez te 3 tygodnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() We wniosku jest pole "Potwierdzenie podjęcia próby rezerwacji terminu wizyty w LUX MED" i ja go po prostu nie uzupełniłam. ![]() Miliard półśpiochów był w tych paczkach ubranek, które kupiłam. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
...and then she'd say: It's OK, I got lost on the way but I'm a Supergirl and Supergirls don't cry! ![]() Edytowane przez aktogimka Czas edycji: 2020-10-26 o 10:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Zakorzenienie
|
Czy Wam tez drętwieją ręce, nogi? Mi to non stop dokuczają :/ chyba kupię sobie jakiś magnez czy coś.
![]() |
#4314 | ||
Rozeznanie
|
Mam dzisiaj popołudniu kontrole u gin i w sumie to nie wiem czy na nią dotrę, bo dzisiaj będą te strajki i blokady dróg. Chyba wyjedziemy 2h przed wizytą, żeby zdążyć i pojedziemy jakoś na około, żeby nie utknąć w korku. Pewnie dojedziemy bez problemu i będziemy na miejscu ponad godzinę wcześniej, ale wolę tak niż się stresować czy zdążymy. Jak będziemy za wcześnie, to może mnie lekarz przyjmie wcześniej, a jak nie, to najwyżej pójdziemy na spacer
![]() Po wizycie mieliśmy jeszcze jechać załatwić kilka rzeczy, ale obawiam się, że całe miasto będzie zakorkowane, więc wrócimy do domu. Najwyżej jutro, o ile nie będzie znowu blokad dróg, zrobimy sobie kolejną wycieczkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- AnnLady, a jak tam mebelki? Pasuje Ci ten regał z Ikea? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj oczywiście zamiast kupić rzeczy dla małej kupiłam dla siebie dwa swetry w mohito
![]() ![]()
#4316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4317 |
Zadomowienie
|
Hej!
Dawno mnie nie było ale remont i zakupy pochłonęły cały mój czas. Wszystko poszło zgodnie z planem ![]() ![]() Dziewczyny wiem, że wiszę Wam informacje o wielopielo, mam to w głowie cały czas ale brakuje mi czasu na spisanie... Jeśli macie same chęć poczytać to polecam grupę Pieluchy wielorazowe bez tajemnic i drugą Pieluchy wielorazowe oraz NHN. Śmiało można też pytać, dziewczyny są bardzo pomocne a jak tylko ogarnę się życiowo napiszę jak to u nas wygladało i co teraz kupiłam. A, i sprawdzcie sobie ofertę Pieluchotek, można za darmo (kaucja zwrotna tylko) wypożyczyć zestaw na chyba dwa tygodnie. Tylko nie wiem jak duże są kolejki. Część działa lokalnie, a część też wysyłkowo.
![]() |
#4318 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni rozliczają maksymalnie 3 miesiące do tyłu, więc ja zbierałam z tego okresu i wysyłałam całość ze jednym razem. Przynajmniej jedna opłata na poczcie. ![]() Cytat:
![]() marga, fajnie że remont poszedł zgodnie z planem, szkoda że zepsuł się odkurzacz. Złośliwość rzeczy martwych. ![]()
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do dziewczyn ktore juz rodziły czy kangurowałyscie Wasze maluszki od razu po porodzie bez 2 godziny czy niestety szpital nie dał Wam takiej możliwosci?
#4320 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Bratowa i koleżanka rodziły naturalnie i miały normalnie kontakt skóra do skóry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.