|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamuśki marcóweczki 2021 cz. II :)
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Co do specjanych gabek nie trzeba mozna myc reka lub pieluszka tetrowa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To zamawianie on line jest super, szczególnie jeśli kurier przynosi paczkę do domu. Nic nie trzeba dźwigać, nosić itp. poza tym zakupy robisz w domu, z kubkiem ulubionej herbaty, o porze jaka ci pasuje. 2, 3 dni i już jest z powrotem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#333 |
|
Rozeznanie
|
Whimxx odnośnie tego jak ubrać . Ja kupiłam już śpiworek do fotelika gruby , do tego mała ubiorę w szpitalu tak jak zwykle plus kombinezon polarowy , wrzucę w ten spiwor a gdyby było jeszcze zimno to narzuce koc.
Justysia ja się gole maszynka i uważam że odwalam tam arcydzieła dlatego gole się tak trzy dni przed wizytą co by trochę odrosło i nie było śmiesznie ![]() Córka oddała dzisiaj trzy razy mocz . Ogólnie to tylko 170ml ale jest progress bo wczoraj Tylko 2 razy . O 9:20 zrobiła pierwsze siku . Oddała tylko 25ml do kubeczka więc wybrałam opcje posiewu , który będzie w poniedziałek. Kupiłam w aptece test na infekcje układu moczowego , o 14 oddała drugi mocz i test wyszedł pozytywny . Jutro rano będę walczyć znowu o kolejna próbkę i pójdę zaniosę na badanie ogólne . Jestem po rozmowie z lekarka , dostała leki i dostałam też skierowanie do szpitala gdyby nie zrobiła do 18 , ale się udało więc jesteśmy w domu . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- A co do wyprawki to się nie wypowiem bo sama dopiero będę prac ciuchy myśleć jak przeprowadzę się do mieszkania drugiego a to będzie jednak gdzieś początek lutego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do koszul do karmienia, one nie są niezbędne. Ja mam dwie z poprzedniej ciąży ale używane tyle co w szpitalu. Bo trzeba się wietrzyć. A tak preferuję luźne piżamy. Jak nie masz to TŻ na pewno ma. Nożyczki dla malucha najlepsze są z tommyy teeppee czy jak to się tam pisze na allegro kosztują 10 zł. Nie polecam Canpol, badziewie totalne. Co do reszty to niezbędny jest: fotelik, łóżeczko (u nas akurat stało z praniem więc też różnie ), wózek, wanienka, ubranka, pieluchy. Z kosmetyków wystarczy: płyn do kąpieli, bepanthen, oliwka, sól fizjologiczna, gaziki jałowe, waciki do mycia pupy chyba że chcesz chusteczki. Coś do przykrycia. I myślę że i z tym da radę ![]() Chyba że o czymś zapomniałam ![]() Resztę zawsze idzie dokupić w miarę potrzeb. A bez wielu rzeczy idzie się obejść ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#335 |
|
Rozeznanie
|
ja poszłam na laser, zemdlałam w połowie drugiej sesji, gdzie pierwsza nie zrobiła na mnie wrażenia, no i okazało się że jestem pregnant, zostałam ze zrobioną połową, imagine that :P
|
|
|
|
|
#336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#338 | |||
|
pani.dietetyk
|
Cytat:
Dla mnie tez mission impossible, odpuściłam sobie. Próbowałam ostatnio maszynką to wyszły mi wysokie lasy, pola i ziemia jałowa w jednym, jeżeli chodzi o ukształtowanie terenu (nie wiem, skad w mojej głowie to porównanie xD) Chociaż jest mi trochę szkoda TŻta, no nic nie mówi, no ale wiem, że by wolał na gładko Cytat:
Cytat:
Persefonia, super, że jest progres. A dalej jej nic nie boli? Tylko po prostu nie leci? Trzymam kciuki,żeby obyło się bez szpitala.
|
|
|
#339 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ehhh no oby jej to szybko przeszło ![]() A jak dzidzia w brzuszku? Dalej szaleństwo? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#342 |
|
pani.dietetyk
|
Ja właśnie pierwszy raz po tej jodze dla ciężarnych Gosi Mostowskiej.
Fajna, ale dla niejogowej mnie, była serio wymagająca, nie powiem.
|
|
#343 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie dzidka jakaś spokojna . Są ruchy na pewno jest ich 10 ale wcześniej to było małe ADHD a teraz bardziej takie przeciągnie , smyranie . Gdyby nie problemy córki to bym poszła na IP ale jak mnie tam zostawia a nie wiem co z nią . No masakra . Slrawdzam na detektorze tętna to ma ok . Mam nadzieję że to ten moment 30tc i zmniejszonej przestrzeni w brzuchu .
|
|
|
|
#344 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]() Ja dziś po wizycie. Mała już ponad 2 kg ![]() ![]() nie spodobało się jej sprawdzanie płci bo przywaliła w głowicę ![]() do zdjęć się zasłania... Szykuje się drugi charakterek ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
|
#345 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny chciałam wam bardzo podziękować za wszystkie rady i linki!
Po całym dniu stresów, po przeczytaniu waszych pomysłów i wyprawek, W KOŃCU zrobiłam swoją listę ![]() Podzieliłam sobie ją na 3 części, bo wiem,że finansowo nie dam rady na raz, ale mam w 1 - rzeczy potrzebne na już, które nie mogą czekać, kolejna lista to rzeczy, które mogę kupić chwilę później, a końcowa lista to rzeczy,które w ostateczności wcześniejszego porodu spokojnie mąż mi może kupić po porodzie i mogą poczekać. Zajęło mi to cały dzień,ale jestem w końcu mniej zestresowana, bo jedyne co, to trzeba znaleźć i zamówić na dowóz. Uff Trzymajcie się! |
|
|
|
|
#346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi w formie ćwiczeń TŻ włączył Paczesia, no siedzę i płaczę, mała to ma taką kołyskę no jak nie urodzę to będzie git ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i nie uniknęłam drzemki, mam nadzieję że nie zrujnuje mi to nocy...
|
|
|
|
#348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#349 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#351 |
|
Raczkowanie
|
Co to koszul to ja miałam 3,ale rodziłam latem więc super się sprawdzały do spania i wietrzenia po porodzie
|
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie zamówiłam 2 koszule - jedną bez rękawka z myślą o porodzie i drugą z rękawkiem, żeby w niej spędzić ten dzień już po porodzie i czuć trochę bardziej komfortowo, bo ja co do zasady śpię w tshirtach i lubię mieć delikatny rękawek. Mam nadzieję, że więcej nie będzie mi trzeba.
|
|
|
#353 | |||
|
pani.dietetyk
|
Cytat:
Cytat:
Duża niunia! No to będziecie mieć wesoło w domu z dwoma takimi charakterkami, hahha Cytat:
Doświadoczne mamy, które rodziły ze swoimi partnerami - byli przydatni podczas porodu? Masowali itd, dawali wodę? Czy raczej funkcja dekoracyjno-wpierająca samą obecnością? Tak sobie oglądam właśnie filmiki na temat roli ojca podczas porodu i mnie zaciekawiło
|
|
|
#354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
witam się w 32tyg czyli 8 miesiącu 🤯![]() Ja nadal w pakiecie ale TŻ musiał pod koniec zatrzymać jednak nagranie bo zaczęło się robić niebezpiecznie brzuch zaczął boleć ze śmiechu, ciągnąć i małej ewidentnie się to nie podobało... Obojgu nam się później oberwało za tą rozrywkę, mi po całym brzuchu skakała a TŻ dostał z 3 razy taki wiecie wyskok z półobrotu w nos ![]() no więc albo za mocna kołyska była albo jej Pacześ nie podszedł, po Gizie aż tak nie szalała jeszcze jest opcja że żarty dotarły z opóźnieniem ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() Właśnie też jestem ciekawa jak to z tymi tatusiami na porodówkach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Justysia2203 Czas edycji: 2021-01-08 o 08:26 |
|
|
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Ja chciałabym żeby TŻ był ze mną, sam też do tego dojrzał, szczególnie po przeczytaniu książki, ale może być różnie. On generalnie nie lubi szpitali, lekarzy itd. myślę, że zemdleje myślę, że o ile położnej nie będzie przeszkadzał, to lekarz może mieć z nim problem :/ ale trudno, ryzykujemy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#356 | ||
|
pani.dietetyk
|
Cytat:
Ale ja abrdziej w szoku jestem jak Ty piszesz jak ona się kopać potrafi, moja to ledwo brzuch wybrzuszy Nie ma szans żeby TŻ zobaczył, póki się nie skupi. A jak Twoj tak widzi to też pewnie lepiej na wyobraźnie działa, że tam faktycznie ktoś jest i nie jest to taka abstrakcja. Fajnie tak. w sumie takie ruchy zawsze mi się kojarzyły właśnie z ciążą, a mnie to jakoś omija No ale trudno. Cytat:
Ja właśnie szukam jakiegoś info, bo szkoly rodzenia nie mamy, a jednak jakbym miała rodzić i jeszcze instruować TŻta co ma robić to chyba bym go wolała wyprosić xD, albo tak by mnie wkurzył, że urodziłabym w sekundę. Znalazłam taki filmik, wydaje mi się merytoryczny, w sumie o położnej Izabeli Dembińskiej słyszalam same dobre rzeczy: https://www.youtube.com/watch?v=pB6jsmujoOo
Dietetyk kliniczny Edytowane przez whimxx Czas edycji: 2021-01-08 o 09:19 |
||
|
|
|
|
#357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
skorzystamy. Mam nadzieję że nasi partnerzy przeżyją i właśnie będą pomagać a nie przeszkadzać tam już na sali ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastanawiam się , czy się na to skusić ![]() W 4 okolicznych szpitalach są rodzinne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Fufka Czas edycji: 2021-01-08 o 09:37 |
|
|
|
|
|
#359 |
|
Rozeznanie
|
Ja rodziłam dwójkę z mężem i nie wyobrażam sobie żeby teraz go nie było . Przy pierwszym porodzie , starał się pomagać . Masował mi kręgosłup bo ja miałam bóle krzyżowe , przypominał o odpowiednim oddechu co mnie miłosiernie wkurzało , bo trzepie mną na wszystkie strony a ten się wymadrza ,, oddychaj głęboko ,,
jak już miałam parte to nie chciałam żeby stał obok i stał za łóżkiem za parawanem . Jak urodziłam to odrazu podszedł . Za drugim razem to nie miał jak być cały czas ze mną bo mi wywoływali 4 dni i codziennie słyszałam że urodzę już dzisiaj . Więc w poniedziałek jak znowu powiedzieli że to już dziś to go nie wolałam odrazu , zwłaszcza że w domu była roczną córka . Ale jak przebili mi wody to już nie było żartów . O 11 przyszedł do szpitala a ja już na prawdę umierałam . Marzyłam o tym żeby tylko iść pod prysznic. Miałam podłączona kroplówkę i byłam nie zdolna do zrobienia kroku z boku . Zaprowadził mnie pod prysznic, rozebrał , puścił wodę i pewnie gdyby nie on to bym tam urodziła . Bo była mi tak dobrze a o 11:20 zaczely się parte a ja tak nie chciałam wracać na porodówkę . Tym razem już był obok mnie całe parte , położna pytała czy chce przeciąć pępowinę , ale się nie odważył . Bał się że krzywdę zrobi mi albo dziecku . No i ogólnie podsumował że całkowicie inaczej sobie wyobrażał poród i że to nie tak jak na filmach pokazują Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#360 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzień wcześniej wiedzielam, że jednak będzie cc i mąż by nie mógł być, ale nie był też chętny. Pomagał po, przystawiał po operacji do piersi, zajmował się małym, nosił, też był mi pomóc wziasc prysznic i teraz nie wiem jak dam radę sama 🤷☠♀️, ale będzie trzeba.
Dziś padam, mały mi coś gorzej śpi. Już kolejna noc gorsza. Podejrzewam, że piątki idą. Od 2:30 do 4:30 miał przerwę w spaniu, lekko nos zatkany, ale to przy zębach tak miewa. W końcu zasnął leżąc na mnie przytulony i pospał do 6:30. Był tylko wczoraj w żłobku i już dziś go zostawilam, żeby zobaczyć, czy to nie jakąś infekcja i może będzie zmęczony po takiej nocy, ale gdzie tam to żywioł mały ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.

♀️ skąd to wszystko mam wiedzieć? Załamie się niedługo.

dlatego gole się tak trzy dni przed wizytą co by trochę odrosło i nie było śmiesznie 
na allegro kosztują 10 zł. 

skorzystamy.