![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamuśki marcóweczki 2021 cz. II :)
A propos zasad covidowych - u mnie w szpitalu test robią każdej rodzącej przyjmowanej na oddział i do czasu uzyskania wyniku jest traktowana jako pozytywna. Tata nie jest testowany. Jeśli wynik przychodzi już na trakcie porodowym, to najczęściej nawet nie jest przenoszona do izolacyjnej porodówki tylko są wdrażane procedury ochronne (opiekujące się rodzącą położne, pielęgniarki i lekarz są izolowani od innych pacjentów, co w zasadzie jest standardem i w jedynie w razie 100% obłożenia porodówki nie jest realizowane; dodatkowo korzystają z odrębnego wejścia, a nie wspólnego korytarza itp.). Na poporodową mama trafia z dzieckiem do izolatki lub po prostu pojedynczej sali poporodowej. A tata jak wchodzi to wychodzi po wszystkim, bo nie ma powrotów i kręcenia się wte i we wte. Jak dla mnie, brzmi to bardzo rozsądnie i absolutnie nie brzmi jak nadzwyczajne restrykcje, a raczej nieco zaotrzone środki bezpieczeństwa.
@Persefonia - nie mam słów na tego lekarza. Ręce opadają, w sumie wszystko opada. Z postępów, poza drobnymi zakupami, ogarnęłam dziś środowiskową. Ale fajna pozytywna babka. W drugiej połowie tygodnia poznamy się osobiście i coś mi się zdaje, że zarzucę ją milionem pytań ;D (właśnie próbuję dokompletować aptekę i się zastanawiam co w niej powinnam mieć poza paracetamolem w czopku. czy niemowlakom się podaje jakieś witaminy!? pytania się tylko mnożą hehe)
![]() |
#722 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Raczkowanie
|
Persefonia, życzę Ci aby zapłatą za te nie miłe wizyty był szybki i w miarę bezbolesny poród i żebyś trafiła na innego lekarza na porodówce.
Powiem Wam, że gdybym nie czuła małego np z rana, to też wybrałabym się raczej do swojego gina, a on wtedy pokierowałby dalej sytuacją. A dwa, nawet nie wiem czy na IP nie odesłali by i tak, bo dyżury dopiero od 18.00. Dołączam do "super przespanych nocek" ![]() Mały dziś był mało aktywny, a jak już się ruszył to bardzo leniwie, co nie jest w Jego stylu. A teraz położyłam się z nadzieją na spanie, to zaczął swój fitness, aż boli. Mamy lockdown do 31.01, ale już dziś obwiescili, że przedłużają do 15.02 i tyle z marzeń o ciąży w domowym zaciszu.. Całą ciążę towarzystwo całej Rodzinki. Syn w zeszły pon wrócił po feriach do dalszego domowego nauczania i znów Mu ciężko się wdrożyć. Jest w 2 klasie, zadań ma max na 45-60 min, a rozciąga to na 3-4 godziny. Muszę siedzieć non stop obok, bo jak tylko odejdę to już zero samodzielnej koncentracji. Także teraz to już na nic nie liczę, że otworzą szkoły, bo od tygodnia chodzą pogłoski, że chcą ten lockdown utrzymać do kwietnia i tak co chwilę przesuwają. U mnie wizyty u gina od 32 tygodnia odbywają się co 2 tygodnie, któraś pisała, że ma dłuższe przerwy ![]() Jutro mam wizytę ze skierowania u tego gina od prenatalnych, żeby ocenił dokładnie wielkość Małego. Cieszę się, bo jakoś wyjątkowo w tej ciąży ciężko o fajne widoki u zwykłego gina, a od prenatalnych to jednak sprzęt pierwsza klasa. Jeśli chodzi o torbę do szpitala, to polecam wziąć jakieś przekąski, typu paluszki, pieczywo chrupkie czy sucharki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, tak prasuje i ogarnia mnie panika, że mam tego wszystkiego za mało
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez vidia9 Czas edycji: 2021-01-19 o 22:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Zadomowienie
|
Ja mam dużo, nie chce prać co dwa czy trzy dni oraz mieć pod ręką na zmianę więc mam dość dużo kompletów. Myślę że z każdego rodzaju ubranek mam od 7 do 10 sztuk każdego rodzaju danego rozmiaru. Czyli około 7-10 sztuk body na krótki, tak samo na długi, spodenki itd.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Fufka Czas edycji: 2021-01-19 o 21:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mały daje dziś czadu, nadrabia ten leniwy dzień, plus standardowo moje problemy z ułożeniem.. Polecam ściągnąć już wszelkie pierścionki, bo ciach pach i palce na puchną i będzie problem. Ja musiałam bardzo szybko ściągnąć obrączkę i zaręczynowy, nie było szans na noszenie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Bazille widzę też spania nie masz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 03:47 ---------- Poprzedni post napisano o 03:44 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 03:49 ---------- Poprzedni post napisano o 03:47 ---------- Cytat:
![]() Uczucie odchodzenia czopu minęło? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 03:51 ---------- Poprzedni post napisano o 03:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:13 ---------- Poprzedni post napisano o 03:51 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:31 ---------- Poprzedni post napisano o 04:13 ---------- Cytat:
![]() Kurcze też tam masz nieciekawie z tym covidem ![]() ![]() Powodzenia dziś na wizycie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:19 ---------- Poprzedni post napisano o 05:12 ---------- Cytat:
![]() Ja już chwilę temu zdjęłam zaręczynowy, w domu raczej nie mam problemu z puchnięciem ale wystarczy wyjść na spacer i palce mam jak serdelki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:42 ---------- Poprzedni post napisano o 05:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Taa, spanie masakra. Ostatnio jak mam iść "spać", to chce już poranek. Dziś od 1 do 4 nie spałam, po 4 próbowałam spać. Zasnęłam gdzieś ok 5. Ogólnie, to ostatnie 2 tygodnie robię nawet po 4 wycieczki nocne do WC. Wyniki drugiego cukru miałam odrazu, na szczęście były w normie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() Też muszę już chyba zdjąć pierścionki, w końcu bedzie problem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
![]() Za to ruchy mam nie raz tak intensywne, że aż bolą, widać że mu ciasno już. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- A odnośnie słabych ruchów to wczoraj moja mała też coś z rana miała lenia, za to jak odbierałam starszaka z żłobka to wtrakcie jazdy takie mi dała kuksance w okolicy pępka, a potem pęcherza, że aż jęknęłam, a potem myślałam, że nie dotrwam z siku do domu ![]() U mnie jakbym nie czuła małej to dzownilabym do gin, jeśli to byłby dzień, kiedy przyjmuje to przyjęła by mnie do siebie, a w inny kazała jechać na IP. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Biedna ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Rozeznanie
|
Oho, widzę ze komitet nie spania od godziny 4 się powiększa, witam, zapraszam
![]() Vidia 5 sztuk każdego wydaje mi się mało, chyba ze to 5 pajaców plus 5body i 5 polspiochow /spodenek to wtedy wychodzi 10 zestawów to na jeden dzień powinno być ok chyba ze dziec będzie powściągliwy to i na 2 dni może starczy. ![]() Z tego co słyszałam od przyjaciółek dzieci potrafią zrobić od 1 kupy dziennie do 10 w tym 5 rano przed spacerem ![]() Plus dochodzi zręczność zmieniania pieluchy, na początku pewnie nie będzie nam szło jakoś super, ale to pewnie pierwsze dni i nabierzemy wprawy i będziemy wiedziały my i nasi TZ jak nie rozmaślić zawartości pieluchy wszędzie ![]() Justysia, na szczęście chyba to był fałszywy alarm z tym czopem sluzowym (pisze na telefonie to słowo 3 raz bo słownik za każdym razem mi poprawia na czop sluzbowy ![]() Obrączkę dawno zdjęłam bo po nocy miałam paluchy spuchnięte, ale ostatnio próbowałam ja założyć na chwile i weszła bez problemu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przypomniałam sobie moje początki z przebieraniem co mi się zdarzyło : -założyć tył na przód pampersa -nie wiedzialam , że trzeba odwinac te mankieciki pampersa , żeby nie przeciekał -jak dostałam majtkopieluchy dla młodego zdjemowalam je przez ściąganie jak majtki i rozkmnialam co za idiota to wymyślił jak zrobił kupę to sobie wyobraźcie jak ja to ściągałam cały uwalony ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Zadomowienie
|
O kurcze to faktycznie warto mieć w zapasów jakieś dodatkowe body na przebranie w takim razie bo można przebierać kilka razy dziennie 🤭
U mnie też w tym miesiącu kasa rozchodzi się bardzo szybko ale wiadomo zakupiliśmy ostatnie już rzeczy dla malucha w tym właśnie łóżeczko i takie rzeczy do pokoiku także niestety 🙂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#740 |
pani.dietetyk
|
Wow, szalejecie wczoraj i dzisiaj, a dzisiaj to już w ogóle, już pół strony a wybiła 9
![]() aaska92, dzięki za takie info pt "co robiłam źle" - z tymi pieluchami, to są doświadczenia, o których wiedza na prawdę się takim pierworódkom przyda!! Ja mam mega mało ciuszków. Przyjęłam taktykę na "zgadzanie się z TŻ-tem", który mówi, że za dużo tego kupuję (mamy zupełnie inne pojęcie "dużo") - to on będzie zapinał do sklepu w razie W, a nie ja. Nie muszę dodawać, że właśnie na taką sytuację liczę - kiedy będzie sobie odpoczywał a trzeba będzie na cito coś kupić, hehehehe. ![]() Tę samą taktykę przyjęłam z praniem - słyszę od niego "po co już się bawić z tym praniem, jeszcze przecież wcześnie, wypierze się w marcu" - mówię "dobrze, kochanie" i liczę na to, że to on będzie musiał prać i prasować, bo nie będę miała już predyspozycji, hihihihihihi.
![]() |
#741 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, widzę, że faktycznie macie problemy ze spaniem
![]() ![]() Buba też była wczoraj dość spokojna, ale jak ja szturchnęłam, to odpowiadała, więc nie panikuję, może ma gorszy dzień. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Zadomowienie
|
Polecam mieć troszkę więcej ciuszków i kupić na vinted tam fajne pajace czy body można dostać za grosze a jesteśmy zabezpieczone 😁
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
Loooooo panie, człowiek śpi sobie smacznie, a tu już dyskusje od samego rana. Ja też przesypiam całe noce, raczej na siusiu nie wstaje. Prędzej mnie stary obudzi o 5 niż dzidziuś
U mnie na razie po 5 sztuk ubranek w rozm 56 i 62, a resztę chciałabym dokupić jak już otworzą sklepy, bo najzwyczajniej w świecie chciałabym pobuszować. Mam nadzieję, że będzie mi dane 🤐 Dziś zrobię tą drugą paczkę z Gemini, już chyba wszystko wiem (z głupieje jak siądę do komputera, na sto pro 😂 ![]()
![]() |
#747 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A z prasowaniem też bym odegrała że nie dam rady i niech prasuje skoro taki mądry jest. Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() Bosze skąd oni mają takie debilne pomysły to serio nie wiem ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
Żeby nie było, że u mnie tak cudownie: porobiły mi się pajączki na brzuchu i piersiach
![]() ![]() Vida ano może być tak, że będziesz potrzebować 2, 3 strojów na dzień, a może być tak, że i 10 ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Rozeznanie
|
Co do ubranek myślę że mam po 6 szt z wszystkiego. Nie brałam teraz dużo , bo pranie i tak co dwa dni będzie na pewno , dziecko na początku oddaje dużo kału i ja sobie nie wyobrażam , żeby rzucić zafajdane czy osiusiane ciuchy do kosza i żeby leżały z 4 dni . A jak zmocze czy przepiore ręcznie to i tak trzeba wyprać bo skisna . Pedicetamol użyłam dopiero pierwszy raz , teraz na córce 3,5r bo dostała ospy ,bo faktycznie nie była zadowolona ze smaku
![]() Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Może być tak że będzie Ci dzidzia ulewać i będzie trzeba często przebierać a może być tak że coś tam lekko wypłynie na tetrę czy śliniaczek i luzik, z kupkami i siku to też nie musi za każdym razem uciekać bokiem czy góra, w szpitalu na pewno Ci pokażą jak zakładać pieluszkę poproś położna żeby kilka razy była przy Tobie jak będziesz zmieniać żebyś poczuła się pewniej. Masz po 5szt z rozmiaru 56? Pewnie masz też rozmiar 62? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.