![]() |
#691 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamuśki marcóweczki 2021 cz. II :)
Dzień dobry
![]() Ależ jestem niewyspana ![]() ![]() Coś mi tu pusto się zrobiło troszkę.... Halooo Mamuśki, proszę się zameldować po weekendzie, czy wszystko ok u Was ![]() ![]() A w ogóle wczoraj nam się (jak zwykle) przedłużyła wizyta u lekarza pewnie akurat byśmy weszli wczoraj wcześniej ale wpadła jakaś laska do gabinetu że jej się dziecko nie rusza, no lekarz musiał ją na cito podpiąć pod KTG no i 30-45min w plecy... W ogóle co za pomysł, dziecko się nie rusza a ona zamiast na IP to do gabinetu przyjechała, zaznaczę że szpital jest max z 2km dalej? No przecież gdyby się coś działo poważnego to co lekarz w gabinecie może zrobić... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dziś będę dalej prać i zaczynam prasowanie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Ze mnie to w ogóle agentka dziś ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() moja radość wynikała z tego, że wczoraj się obudziłam o 2 mega wyspana i tak się wiercilam na łóżku już do rana, zasnąć się nie dało, ostatnio co raz częściej łapie mnie taka bezsenność ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Powodzenia w prasowaniu ![]() ![]() Napisałabym że już niedługo, urodzimy i bezsenność minie, wraz z innymi ciążowymi dolegliwościami, no ale... ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na razie nie mogę się doczekać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
Rozeznanie
|
Hej , ja właśnie idę do poradni i mam stresa bo dalej nie wiem kto będzie i o której będzie . Ja już bym chciała mieć za sobą pranie i prasowanie , do kupiłam druga suszarkę i myślę że w przyszłym tygodniu będę hurtowo prała , aż mi pralka wysiądzie
![]() Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiem!! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
Zadomowienie
|
Ja nie mogłam zasnąć, potem coś starszak się kokosil w łóżeczku i też taki jakiś niepsokojny miał sen to mnie wybudzał. Ostatnio po nocy wstaje obolala, czuje ramiona i plecy.
U nas dalej mroźno i dużo śniegu... Najgorsze to ubieranie młodego jak go odbieram z żłobka, spodnie narciarskie, kurtka, szalik itd. Już pod koniec ubierania ja jestem cała zgrzana ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#698 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Ja już po wizycie u położnej . Jednak waze 61 kg , więc od początku ciąży jest 10 kg na plusie . Hemoglobina mi spadła i mam już 10,1 . Na lekarza mamy czekać aż ktoś zejdzie z oddziału ... Jestem 3 w kolejce , może o 11 wejdę Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#699 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak u Was w szpitalach orientujecie się czy robią testy na covid? W moim od gin wiem, że od listopada wprowadzono, ale tylko wymaz z nosa. Od listopada wyszły tylko dwa pozytywne, w tym jedna pacjentka miała męża z pozytywnym, a druga strasznie kaszlala i miała też inne objawy. W moim szpitalu ogólnie przyjmują covidowe porody mają wydzielone dwie izolatki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 |
Rozeznanie
|
W Łodzi tylko jeden szpital nie robi wymazu, ale ja mam wrażenie ze to miasto jest pod tym względem naprawdę napiętnowane
![]() ja ogólnie to trochę na krawędzi będę niedługo żyć :p bo chce rodzic w wawie (cc) i tam mam rodzine i u nich będziemy mieszkać tak 3 tygodnie przed terminem a oni u nas bo maja małe mieszkanie wiec żeby się nie pozabijać, zobaczymy jak na wizycie 28 stycznia, czy szyjka się skraca czy nie, mam nadzieje ze przed 37 tyg nic nie zacznie się dziać Ja się dziS wyspałam, pierwszy raz od chyba 3 tygodni! Bobas miał wyjątkowo spokojna noc, aż zaczęłam się martwić :p Ale już rano po tym jak wypiłam kakao przypomniał mi co potrafi, upodobał sobie jakieś takie miejsce po prawej stronie brzucha gdzie jak mnie gniecie to czuje jakbym miała kolkę po wysiłku kardio ![]() Gratuluje 2 kg i 2450 ![]() ![]() Zatrzymujecie już wodę? Ja na razie chyba nie, obrączka wchodzi normalnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#702 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U mnie w szpitalu robią testy na covid, te szybkie co jest wynik po 15 minutach. Z racji, że są porody rodzinne to robią i matce i partnerowi który chce być przy porodzie. Jak już się wejdzie, to nie można wyjść na zewnątrz. Znaczy można ale już nie wpuszcza z powrotem na porodówkę. To dotyczy oczywiście osoby towarzyszącej. Więc dobrze, żeby wziął sobie coś do picia i jedzenia. Co w sytuacji gdy komuś wyjdzie pozytywny to nie wiem, ale chyba zostaje drugi szpital covidowy. Albo gdzieś w okolicy. Muszę się dowiedzieć na wszelki wypadek. Ja ten wymaz miałam dwa razy robiony i za każdym razem jest stresik co wyjdzie ![]() Do szpitala pakuję jedna torbę, dużą walizkę. Ewentualnie w małą rzeczy na porodówkę ale w sumie pomyślę jeszcze. Moja już jakiś czas temu ważyła około 2100-2200 więc koks. Może zwolni trochę. Ja przytyłam 6 kg od początkowej wagi na starcie ciąży. Ale przytyłam wcześniej więc w życiu tyle nie ważyłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Po porodzie muszę się za to wziąć bo masakra totalna. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#703 |
Zadomowienie
|
Ja planuje się spakować w jedną walizkę, po selekcjonuje rzeczy w woreczkach strunowych na te do cc, po plus całe paczki podkładów, pampersów itp. Z kosmetyków to tylko Szare mydło do mycia, szczoteczka mini pasta, krem i pomadka nawilżająca. Dla malucha u mnie oprócz chusteczek i pampersów nic nie trzeba, jedynie na wyjście strój , ale to przygotuje mężowi już w foteliku dwa zestawy mniejszy /wiekszy do ubrania i dowiezie na wyjście. Wiem, że u mnie wpuści tz po wywiadzie wojskowy i może on mnie do windy zaprowadzić i to by było na tyle. Potem może ewentualnie coś dowiez i przekazać paczkę w określonych godzinach. Podejrzewam, że wodę będzie mi musiał dowiez bo raczej nie zabiorę na cały pobyt,a jakoś do butelek filtrujących z wodą z szpitala nie mogę się przekonać 🤷☠♀️
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
A gdzie kupujecie te woreczki strunowe? I jaki rozmiar?
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#705 |
Rozeznanie
|
Siedzę w przychodni od 8:40 ! Lekarza dalej nie ma. ........
Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
Zadomowienie
|
Wiem ze dużo dziewczyn kupuje w ikea 🙂
Ja już spakowana jedna torba walizka raczej mniejsza wystarczyła plus taka podręczna torba do porodu i starczy 🙂 zostały tylko takie rzeczy już na ostatnią chwilę do dopakowania. Jestem już spokojniejsza ale nie na sto procent. Udziela mi się już stresik tym bardziej że na wizycie już lekarka mówiła że różnie to może być bo szyjka skrócona i miękka no ale jestem dobrej myśli 🙂 poki co 34+3. Spało mi się dzisiaj dobrze👍 jednak mam już gdzieś w podświadomości tą myśl o porodzie i mam strach ale no staram się o tym nie myśleć. Wy też się boicie porodu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#707 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#708 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Ooo to jeszcze chwilka do wizyty ![]() Mi czasem puchną dłonie ale to raczej po spacerku albo jak na noc się ocheje wody ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Rozeznanie
|
Wyszłam od lekarza . Przejal mnie ten którego nie chciałam . Jak był na zastępstwie , jak byłam w 10tc ciąży to po zbadaniu ręcznie powiedział mi że dla niego to ciąża obumarła . Teraz dowalił się że mam za mały brzuch jak na ten tydzień ciąży .... Po zmierzeniu dziecka , pokrywa się z terminem z USG 1 prenatalnych . Więc według OM 32+3 według USG z pierwszego trymestru 31+2 mała waży 1800-1900 g no to chyba nie tak mało myślę . I tak jadę 8 lutego na kontrolna wizytę do lekarza który robił mi prenatalne bo z tym sprzętem i lekarzem ... Określił że będzie ważyć przy porodzie około 3kg . W drugiej ciąży jak mnie raz badał w 35 tygodniu to syn ważył 2100i napisał że waga końcowa to MAKS 3100 Urodziłam 3850g
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co za buc... No takie rzeczy mi się teraz cisną na język... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Uff w końcu Was nadrobiłam, po moich przebojach chorobowych z końcówki roku starszak poszedł w końcu do zlobka. Pochodził całe 4 dni i znowu chory. Ręce mi juz opadają bo on jest bardzo żywiołowy, a już teraz bieganie za nim sprawia że o 16 jestem nie do życia. Z pozytywnych wieści to wczoraj miałam wizytę, wszystko ok juz 1,5kg dziecka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#713 |
Rozeznanie
|
Persefonia za mały brzuch, a co to ma za znaczenie jeśli dziecko prawidłowo się rozwija? To chyba jakieś starodawne podejscie... jakby mnie zobaczył to by powiedział ze za duży...
Justysia po tej wizycie 28.01 mam mieć kolejna za 2 tygodnie, ale nie wiem czy dotrzymam, czy nie będę już jechać do wawy żeby tam oczekiwać, mam dziś schoze ze mi odchodzi czop sluzowy, ale to może tylko zwiekszona ilość, dość gesty, przezroczysty raczej ![]() Wczoraj miałam full siły a dziś jestem flaczek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#714 |
Rozeznanie
|
Dziś mnie mały nastraszył bo wstałam o 9 i o 11 zdałam sobie sprawę że jeszcze go nie czułam. Więc kostka czekolady i leże i czekam :/ dopiero po 45 minutach wyczułam jego nogę i że lekko nią rusza w środku. Ale dopiero teraz zaczął się ruszać tak jak zawsze się rusza. Mąż jest na HO i co chwilę przychodził kontrolować ale zachowywał zdrowy rozsądek ze na pewno śpi i wgl mam wyluzować i czekać i donosił czekoladę na pobudzenie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dwie wizyty wytrzymasz. Ale na koniec bym mu powiedziała co myślę o nim. Cytat:
![]() A mój pępek też czasami się trochę schowa, w zależności jak się ułoży mała ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 |
Rozeznanie
|
Lekarza nie mam jak zmienić bo to poradnia przyszpitalna drugi lekarz ma za dużo pacjentek więc biorę co dają albo nic . Najgorsze że też nie mogę się odezwać przynajmniej do porodu , bo on jest pamiętliwy i musiałabym szukać innego szpitala do porodu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#717 |
Zadomowienie
|
AnnLady ja mam z Ikei zamawialam przy okazji jakiś zakupów online, ale te same znajdziesz na allegro
![]() Persefonia współczuję bardzo lekarza, że na koncowke taki buc się trafił Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj posprzątałam pokój, do którego TŻ ma się przenieść z biurem o dalej siedziałam nad komodami. Już jesteśmy bliżej końca, ale jeszcze ostateczna decyzja i zakup przed nami. Dzisiaj byłam u fizjo, mam nowe tejpy, umówioną kolejną wizytę i jest git. W ostatnich dniach poczytałam trochę gorszych opinii o szpitalu, gdzie chcę rodzić i zaczęłam mieć wątpliwości, ale wiem, że dobrze/źle może być wszędzie. Kolejna rzecz, że przyszło mi do głowy, że te wszystkie bóle co teraz mamy mają ten sens, że nas przygotowują do porodu. No bo gdyby było łatwo i bezboleśnie, to ból porodowy mógłby być jeszcze większym szokiem ![]() ![]() Póki co nie pulchnę i nie chcę, jeszcze do 30. Po zdjęciach niech się dzieje co chce ![]() Whimixx imienia tu nie będę pisać, może na fb. A żelazo postanowiłam brać do następnej wizyty codziennie, plus DHA, jod, asparagin i D. Zobaczę jakie będą wyniki erytrocytów, pewnej warto by sprawdzić też te ferrytynę i wtedy zdecyduję jak dalej. Choć się nie zastosowałam, to dziekuję za pomoc, bo sama bym nie wpadła na tę dodatkowe witaminy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Rozeznanie
|
Ja kupowałam te woreczki strunowe ikeowe ale na Allegro, bo myślałam ze już nie będziemy jechać do ikei, a tu niespodzianka, TZ się dał namówić
![]() Widzę ze nie tylko moj bobik takie psikusy lubi robić, teraz tym bardziej jestem przeczulona bo już mniej więcej znam pory jego aktywności i typ ruchow i jak jest leniwy to się trochę martwię i przyznaje ze mniej więcej raz na tydzień zdarza mi się nadal odpalić detektor tętna, inaczej chyba bym już wyładowała w psychiatryku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.