|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Cytat:
![]() ![]()
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Raczkowanie
|
Witam na poczta ku sierpnia farbowałam odrosty tak jak co miesiąc po zmyciu farby wypadło mi z 60 włosów jak nie więcej byłam przerażona gdyż zawsze sobie odrosty farbowałam i nie było problemu z włosami teraz stosuje skrzypowate która nie pomaga oraz dermene i pokrzepol który tez nie pomaga , nie wiem co mam robić bo już prawie miesiąc minął od ostatniego rozjaśniania odrostów a włosy jak leciały tak dalej lecą, pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Zadomowienie
|
Scholastyka, na efekty trzeba zwykle poczekać dłużej niż miesiąc. Byłaś u dermatologa? I z tego co wiem, to wiele szamponów przeciw wypadaniu w pierwszej fazie syosowania zwiększa wypadanie włosów.
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli twoje wyniki badań hormonalnych są w normie (a zazwyczaj (nie wiem czy zawsze) jest podana granica normy na wyniku badań) to nie musisz już iść do endokrynologa. Ale tak, lekarz rodzinny może dać ci skierowanie na badania bezpłatne, ale zazwyczaj tego nie robią (w sumie zależy od lekarza) - jak kiedyś się pożaliłam że lecą mi włosy to nie kierował na żadne badania tylko zlecił brać witaminy.
![]() |
#1716 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
u dermatologa nie byłam , a szamponu nie mam tylko żel z dermeny który dwa tygodnie ozywam i chyba nic nie daje , zupełnie nie wiem co mam robic przez te farbowanie odrostów musiałam sobie cebulki osłabić |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Rozeznanie
|
Wczoraj pierwszy raz zastosowałam WAX, bo wyczytałam, ze pomaga na wypadanie włosow.. no i przy zmywaniu wypadło mi tyle, ze sie przerazilam!! Przestac go stosowac? Ktoś napisał, ze WAX "robi miejsce nowym włosom", ale ja nie mam zniszczonych i nie potrzebuje zeby mi nowe wyrosły, a stare wypadły.. tylko te stare chce na głowie zatrzymac ;(
Pomocy ![]() aa no i zaczełam uzywac szamponu head&shoulders do wypadajacych włosow.. co o nim sadzicie? oprocz tego, ze pieknie pachnie? Edytowane przez myszkakinia Czas edycji: 2008-09-01 o 14:22 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale co kto lubi... ![]()
![]() |
#1719 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no jesli chodzi o łupiez to dla mnie są bardzo dobre i bardzo je lubie, ale z tym wypadaniem to nie wiem.. bo jakos po drugim uzyciu wlasnie mi wiecej zaczeło wypadac.. a po WAX'ie to juz w ogole ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1722 |
Rozeznanie
|
i przestałas go uzywac czy po kilku uzyciach juz nie wypadały?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Zakorzenienie
|
przestałam bo włosy leciały garsciami
|
![]() ![]() |
![]() |
#1724 |
Zakorzenienie
|
być może siepowatarzam ale nie wiem jak szukac bo wpisując garnier neril otrzymuje mnóstwo postów ja jednak chciałabym dowiedziec sie dokładnie jak stosujecie ten płyn do wcierania w skóre? tzn bo ciężko mi ztym poradzic sobie. niby jest dozownik ale od razu na głowe lejecie czy jak? ja wpadłam na pomysł żeby wylać troszke do płaskiej przykrywki od słoika i maczac palce i masowac głowe. dobrze tak robie?
#1725 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1726 |
Zadomowienie
|
Dajcie spokój! Nieźle jesteście zdesperowane, żeby tyle tego używać! Ja tam wolę wyłysieć!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przy okazji wspomne jeszcze o farbowaniu ,gdzies co miesiac uzywam henny w proszku.Z farby na razie zrezygnowalam zeby nie oslabiac wlosow Henna rzekomo nie niszczy i co ciekawe podobno przy regularnym stosowaniu zapobiega wypadaniu Podobno tez oblepia wlos przez co srodki pielegnacyjne nie wchlaniaja sie no ale albo rybka albo akwarium,bo musze miec ufarbowane wlosy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1730 |
Zakorzenienie
|
Robiłyście sobie wyniki na testosteron...?? Może to ponoc być powiazane z wypadaniem wlosow...
mi wyszło 23...i nie wiem co myslec o tym wyniku ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Wtajemniczenie
|
Najlepszy tekst na wypadające włosy jaki usłyszałam od lekarza to było "Ale Pani ma te włosy za długie,są zbyt ciężkie i dlatego Pani wypadają.Trzeba ściąć."Wyszłam z gabinetu w lekkim szoku ale włosów nie ścięłam do dzisiejszego dnia.
![]() ![]() ![]()
#1732 |
Zakorzenienie
|
moja tez pwiedziała ze mam geste i co narzekam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Wtajemniczenie
|
Zbywanie takimi tekstami przez lekarzy jest okropne. ;/ Zamiast podejść do sprawy konkretnie to rzucają poradami z gazet.;/
#1734 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1735 |
Zakorzenienie
|
Że było by im lżej to się zgodzę. Ale co do tego, że długie włosy są przyczyną wypadania to się nie zgodzę. Owszem długie włosy powodują jakieś tam, że tak powiem obciążenie. Ale nie wypadają przez to bardziej. Sama tego doświadczyłam... Miałam włosy do łopatek... strasznie wypadały.. ścięłam do ramion i co? Nic to nie dało. Nadal wypadają jak wypadały.
![]() |
#1736 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1737 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A po myciu i czesaniu też sporo mi wypada i jest to źródłem dodatkowego stresu... Ale jakoś łysiejąca nie jestem i wszyscy mi mówią, że wyglądam ok i że w ogóle wyolbrzymiam problem ![]() Niedawno obcięłam włosy i nadal wypadają, aczkolwiek 1) nie są narażone na przypadkowe "ciągnięcie" np. przy zdejmowaniu ubrań, 2) nie wiążę ich w kucyk więc "odpoczywają", no i 3) łatwiej się rozczesują i się nie plączą ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 |
Przyczajenie
|
Ja też używam Mam długie włosy i też mi wypadają, są strasznie rzadki. Nie wiąże ich przeróżnych odżywek wzmacniających i szamponów i nic nawet podcinam dość często i nic to nie daje.
Samanta00 też się dziwie . Nie mogę sobie wyobrazić że ja bym mogła być mieć taki włosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1740 |
Wtajemniczenie
|
tez tak mialam . od kiedy scielam i pocieniowalam wlosy zaczely wypadac lamac sie i takie inne historie.. teraz znowu zapuszczam. wg mnie powodem tgego jest to ze dluuugie wlosy (przynajmniej moje) same sie ukladaly byly proste jak z nimi nic nie robilam a jak np warkocz na noc to rano falowane z krotkimi8 wlosami jest problem bo sie beznadziejnie podwijaja itd trzeba caaly czas prostowac krecic... ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.