WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-30, 21:51   #1711
Maria221
Wtajemniczenie

Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

Cytat:
a nie zauwazylyscie ze wlanie gdy naklada sie te wszystkie odzywki itd to wetdy wlosy bardziej leca... gdy sa posklejane olejkami maskami odzywkami itd wtedy orzy splukiwaniu i przy rizczesywaniu(niby latwiej je rozczesac bo sa porozdzielane ale i tak na grzebieniu ich jest wiecej niz po samym umyciu i nalozeniu pierwszej lepszej odzywki..)
No właśnie ja tak mam. Pojawiło się w marcu chyba. nie wiem co to, bo wcześniej nie miałam czegoś takiego, przynajmniej od czasu, gdy włosy przestały lecieć. Przy spłukiwaniu, po od.zywkach olejowych, wypadało zaledwie kilka wlosów. Teraz duzo więcej. Jak nie nakladam tych olejowych cudów, to przy myciu leci kilka włosów. Poza tym, wydaje mi się, ze lecą jedynie takie słabe, cienkie. Chcoiaż może mi sie wydaje.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-31, 09:05   #1712
scholastyka87
Raczkowanie

Witam na poczta ku sierpnia farbowałam odrosty tak jak co miesiąc po zmyciu farby wypadło mi z 60 włosów jak nie więcej byłam przerażona gdyż zawsze sobie odrosty farbowałam i nie było problemu z włosami teraz stosuje skrzypowate która nie pomaga oraz dermene i pokrzepol który tez nie pomaga , nie wiem co mam robić bo już prawie miesiąc minął od ostatniego rozjaśniania odrostów a włosy jak leciały tak dalej lecą, pozdrawiam
scholastyka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-31, 09:09   #1713
Porcelainnn
Zadomowienie

Scholastyka, na efekty trzeba zwykle poczekać dłużej niż miesiąc. Byłaś u dermatologa? I z tego co wiem, to wiele szamponów przeciw wypadaniu w pierwszej fazie syosowania zwiększa wypadanie włosów.

I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
Porcelainnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-31, 11:00   #1714
gosiaczek6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maria221 Pokaż wiadomość
No tak, dziewczyny, przy wypadaniu włosów obieracie kierunek lekarz rodzinny i bierzecie od niego skierowania:

endokrynolog: powinien zbadać hormony tarczycy TSH, T3 iT4, testosteron, estrogen,progesteron, prolaktynę. W razie wątpliwości usg tarczycy i/lub jajników. Masa kobiet ma jakieś cysty i inne cuda na kiju i to właśnie od tego mogą lecieć włosy

ginekolog, nie wiem, co jakie badania zleci, może te, co endokrynolog? ale na pewno powinien dokładnie was zbadać, może podrzuci jakąś światła myśl

dermatolog: badania na obecność jakiś pasożytów, infekcji skóry głowy

Poza tym badania krwi: poziom żelaza, także ferrytyny, cała hemoglobina, te badania powinny zrobić dziewczyny, które maja obfite miesiączki. W tym wypadku trzeba brać żelazo, najlepiej w formie chelatów, bo najlepiej się wchłania. Wiem, że można ozaczyć poziom wit. B12, ale jak macie dobre żelazo i nie ma śladu niedokrwistości, to raczej problem w wit. B12 nie leży.

Tu trochę o badaniach oraz o ferrytynie:

http://badaniamedyczne.fm.interia.pl/krew.html

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ferrytyna
ja mam pytanie czy lekarz pierwszego kontaktu moze mnie od razu skierowac na badania hormonalne czy nie? u mnie w miescie jest tylko endokrynolog do ktorego mozna isc prywatnie, a troche szkoda mi płacic 70 zł za to zeby mi wypisał tylko kwitek na badania wole isc do endo juz z wynikami i zapłacic za diagnoze
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-31, 11:49   #1715
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Pokaż wiadomość
ja mam pytanie czy lekarz pierwszego kontaktu moze mnie od razu skierowac na badania hormonalne czy nie? u mnie w miescie jest tylko endokrynolog do ktorego mozna isc prywatnie, a troche szkoda mi płacic 70 zł za to zeby mi wypisał tylko kwitek na badania wole isc do endo juz z wynikami i zapłacic za diagnoze
Nie potrzebujesz skierowania na badania hormonalne jeśli robisz prywatnie.
Jeśli twoje wyniki badań hormonalnych są w normie (a zazwyczaj (nie wiem czy zawsze) jest podana granica normy na wyniku badań) to nie musisz już iść do endokrynologa.
Ale tak, lekarz rodzinny może dać ci skierowanie na badania bezpłatne, ale zazwyczaj tego nie robią (w sumie zależy od lekarza) - jak kiedyś się pożaliłam że lecą mi włosy to nie kierował na żadne badania tylko zlecił brać witaminy.

Velvet Acid Kitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-31, 12:26   #1716
scholastyka87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Porcelainnn Pokaż wiadomość
Scholastyka, na efekty trzeba zwykle poczekać dłużej niż miesiąc. Byłaś u dermatologa? I z tego co wiem, to wiele szamponów przeciw wypadaniu w pierwszej fazie syosowania zwiększa wypadanie włosów.

u dermatologa nie byłam , a szamponu nie mam tylko żel z dermeny który dwa tygodnie ozywam i chyba nic nie daje , zupełnie nie wiem co mam robic przez te farbowanie odrostów musiałam sobie cebulki osłabić
scholastyka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 13:59   #1717
myszkakinia
Rozeznanie

Wczoraj pierwszy raz zastosowałam WAX, bo wyczytałam, ze pomaga na wypadanie włosow.. no i przy zmywaniu wypadło mi tyle, ze sie przerazilam!! Przestac go stosowac? Ktoś napisał, ze WAX "robi miejsce nowym włosom", ale ja nie mam zniszczonych i nie potrzebuje zeby mi nowe wyrosły, a stare wypadły.. tylko te stare chce na głowie zatrzymac ;(
Pomocy

aa no i zaczełam uzywac szamponu head&shoulders do wypadajacych włosow.. co o nim sadzicie? oprocz tego, ze pieknie pachnie?

Edytowane przez myszkakinia
Czas edycji: 2008-09-01 o 14:22 Powód: dopisek
myszkakinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 14:33   #1718
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myszkakinia Pokaż wiadomość
aa no i zaczełam uzywac szamponu head&shoulders do wypadajacych włosow.. co o nim sadzicie? oprocz tego, ze pieknie pachnie?
No to ja napiszę swoją opinię . Jeśli chodzi o problem łupieżu - to są lepsze szampony. A jeśli chodzi o problem wypadania włosów - to też są lepsze szampony...

Ale co kto lubi...

Stary 2008-09-01, 14:37   #1719
myszkakinia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Velvet Acid Kitty Pokaż wiadomość
No to ja napiszę swoją opinię . Jeśli chodzi o problem łupieżu - to są lepsze szampony. A jeśli chodzi o problem wypadania włosów - to też są lepsze szampony...

Ale co kto lubi...

no jesli chodzi o łupiez to dla mnie są bardzo dobre i bardzo je lubie, ale z tym wypadaniem to nie wiem.. bo jakos po drugim uzyciu wlasnie mi wiecej zaczeło wypadac.. a po WAX'ie to juz w ogole

Stary 2008-09-01, 17:12   #1720
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
nie rozumiem...skoro masz kłopoty z hormonami, to leczysz to tabletkami hormonalnymi więc jak może nie pomóc?
Najwidoczniej lekarz uznał, że to nie są odpowiednie tabletki, które zdziałają coś w przypadku podwyższonego testosteronu.
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 10:44   #1721
gosiaczek6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszkakinia Pokaż wiadomość
no jesli chodzi o łupiez to dla mnie są bardzo dobre i bardzo je lubie, ale z tym wypadaniem to nie wiem.. bo jakos po drugim uzyciu wlasnie mi wiecej zaczeło wypadac.. a po WAX'ie to juz w ogole
mi po Waxie tez lecialy włosy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-02, 11:45   #1722
myszkakinia
Rozeznanie

Cytat:
mi po Waxie tez lecialy włosy
i przestałas go uzywac czy po kilku uzyciach juz nie wypadały?

Stary 2008-09-02, 16:17   #1723
gosiaczek6
Zakorzenienie

przestałam bo włosy leciały garsciami
Stary 2008-09-02, 17:18   #1724
*piękna
Zakorzenienie

być może siepowatarzam ale nie wiem jak szukac bo wpisując garnier neril otrzymuje mnóstwo postów ja jednak chciałabym dowiedziec sie dokładnie jak stosujecie ten płyn do wcierania w skóre? tzn bo ciężko mi ztym poradzic sobie. niby jest dozownik ale od razu na głowe lejecie czy jak? ja wpadłam na pomysł żeby wylać troszke do płaskiej przykrywki od słoika i maczac palce i masowac głowe. dobrze tak robie?

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 18:33   #1725
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
być może siepowatarzam ale nie wiem jak szukac bo wpisując garnier neril otrzymuje mnóstwo postów ja jednak chciałabym dowiedziec sie dokładnie jak stosujecie ten płyn do wcierania w skóre? tzn bo ciężko mi ztym poradzic sobie. niby jest dozownik ale od razu na głowe lejecie czy jak? ja wpadłam na pomysł żeby wylać troszke do płaskiej przykrywki od słoika i maczac palce i masowac głowe. dobrze tak robie?
Poradzę Ci coś.Miałam rózne płyny do wcierania w skalp i niektóre nie posiadały dozownika ,więc postatnowiłam wykorzystać plastikową buteleczkę po kroplach do nosa Thymazen.Ma około 10 ml,wiec ja zapełniałam do połowy.Moim zdaniem 5 ml płynu wystarczy by wetrzeć w cały skalpik
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 18:46   #1726
benia1169
Zadomowienie

Dajcie spokój! Nieźle jesteście zdesperowane, żeby tyle tego używać! Ja tam wolę wyłysieć!
benia1169 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 19:00   #1727
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez benia1169 Pokaż wiadomość
Dajcie spokój! Nieźle jesteście zdesperowane, żeby tyle tego używać! Ja tam wolę wyłysieć!
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 19:01   #1728
bess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benia1169 Pokaż wiadomość
to powodzenia

przy okazji wspomne jeszcze o farbowaniu ,gdzies co miesiac uzywam henny w proszku.Z farby na razie zrezygnowalam zeby nie oslabiac wlosow
Henna rzekomo nie niszczy i co ciekawe podobno przy regularnym stosowaniu zapobiega wypadaniu
Podobno tez oblepia wlos przez co srodki pielegnacyjne nie wchlaniaja sie no ale albo rybka albo akwarium,bo musze miec ufarbowane wlosy
bess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 19:28   #1729
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angi74 Pokaż wiadomość
Poradzę Ci coś.Miałam rózne płyny do wcierania w skalp i niektóre nie posiadały dozownika ,więc postatnowiłam wykorzystać plastikową buteleczkę po kroplach do nosa Thymazen.Ma około 10 ml,wiec ja zapełniałam do połowy.Moim zdaniem 5 ml płynu wystarczy by wetrzeć w cały skalpik
nie mam raczej nic takiego w domu. a myslisz że maczanie palców i wcieranie to zła metoda? no i myslałam jeszcze zeby zamiast buteleczki po kroplach uzyc zwykłej strzykawki (bez igly oczywiscie hihi)?

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-02, 20:08   #1730
inc0rrect
Zakorzenienie

Robiłyście sobie wyniki na testosteron...?? Może to ponoc być powiazane z wypadaniem wlosow...

mi wyszło 23...i nie wiem co myslec o tym wyniku

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 22:12   #1731
samanta00
Wtajemniczenie

Najlepszy tekst na wypadające włosy jaki usłyszałam od lekarza to było "Ale Pani ma te włosy za długie,są zbyt ciężkie i dlatego Pani wypadają.Trzeba ściąć."Wyszłam z gabinetu w lekkim szoku ale włosów nie ścięłam do dzisiejszego dnia. Fakt faktem-kudły mam długie (do tyłka) ale nie ścięłabym ich w akcie desperacji. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

"Nigdy Nie Jest Za Późno...Zacząć Tak Jak Chce Się Żyć..."
samanta00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-02, 22:18   #1732
gosiaczek6
Zakorzenienie

moja tez pwiedziała ze mam geste i co narzekam moze jak podetne to bedzie lepiej ale yhy niech sie czuje
Stary 2008-09-02, 22:32   #1733
samanta00
Wtajemniczenie

Cytat:
moja tez pwiedziała ze mam geste i co narzekam moze jak podetne to bedzie lepiej ale yhy niech sie czuje
Zbywanie takimi tekstami przez lekarzy jest okropne. ;/ Zamiast podejść do sprawy konkretnie to rzucają poradami z gazet.;/

Stary 2008-09-03, 05:09   #1734
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez samanta00 Pokaż wiadomość
Zbywanie takimi tekstami przez lekarzy jest okropne. ;/ Zamiast podejść do sprawy konkretnie to rzucają poradami z gazet.;/
Wiem, że nie tego oczekiwałaś, ale lekarz miał rację. Nie widziałam twoich włosów, ale jeśli nie jesteś widocznie łysiejąca, to lekarz nie potraktuje tego jak chorobę lub jej objaw... A swoją drogą długie włosy to też przyczyna nadmiernego wypadania, gdybyś ścięła to od razu by było im lżej .

Stary 2008-09-03, 09:52   #1735
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:
A swoją drogą długie włosy to też przyczyna nadmiernego wypadania, gdybyś ścięła to od razu by było im lżej .
Że było by im lżej to się zgodzę. Ale co do tego, że długie włosy są przyczyną wypadania to się nie zgodzę. Owszem długie włosy powodują jakieś tam, że tak powiem obciążenie. Ale nie wypadają przez to bardziej. Sama tego doświadczyłam... Miałam włosy do łopatek... strasznie wypadały.. ścięłam do ramion i co? Nic to nie dało. Nadal wypadają jak wypadały.

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 11:46   #1736
samanta00
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiem, że nie tego oczekiwałaś, ale lekarz miał rację. Nie widziałam twoich włosów, ale jeśli nie jesteś widocznie łysiejąca, to lekarz nie potraktuje tego jak chorobę lub jej objaw... A swoją drogą długie włosy to też przyczyna nadmiernego wypadania, gdybyś ścięła to od razu by było im lżej .
Fakt faktem-łysiejąca na szczęście nie jestem. Ale po każdym myciu i czesaniu mam dosłownie pół wanny włosów Dziwi mnie tylko jakim cudem kobiety wyhodowały włosy do kolan?(nie żebym takie chciała mieć-po prostu się zastanawiam).Czyżby im nie wypadały?One to dopiero mają je ciężkie.;D

Stary 2008-09-03, 14:41   #1737
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Fakt faktem-łysiejąca na szczęście nie jestem. Ale po każdym myciu i czesaniu mam dosłownie pół wanny włosów Dziwi mnie tylko jakim cudem kobiety wyhodowały włosy do kolan?(nie żebym takie chciała mieć-po prostu się zastanawiam).Czyżby im nie wypadały?One to dopiero mają je ciężkie.;D
Myślę, że taka ich uroda Mają gęste silne włosy bez specjalnego dbania o nie. Mój znajomy ma takie tylko że krótkie. Chodzi do fryzjera na "przerzedzenie" bo dla niego bujna czupryna to problem .

A po myciu i czesaniu też sporo mi wypada i jest to źródłem dodatkowego stresu... Ale jakoś łysiejąca nie jestem i wszyscy mi mówią, że wyglądam ok i że w ogóle wyolbrzymiam problem .

Niedawno obcięłam włosy i nadal wypadają, aczkolwiek 1) nie są narażone na przypadkowe "ciągnięcie" np. przy zdejmowaniu ubrań, 2) nie wiążę ich w kucyk więc "odpoczywają", no i 3) łatwiej się rozczesują i się nie plączą Tak więc sporo plusów .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-03, 17:48   #1738
Agsi
Przyczajenie

Ja też używam Mam długie włosy i też mi wypadają, są strasznie rzadki. Nie wiąże ich przeróżnych odżywek wzmacniających i szamponów i nic nawet podcinam dość często i nic to nie daje.
Samanta00 też się dziwie . Nie mogę sobie wyobrazić że ja bym mogła być mieć taki włosy
Agsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 17:57   #1739
zielonamorelka
Zakorzenienie

Cytat:
ja mialam wlosy za pupe jak je scinalam i wtedy wcale mi nie wypadaly dopiero zaczyla po cieciu;/ eh brakuje mi moich gestych grubych wlosow
teraz-88,8kg
wzrost 172cm
zielonamorelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 18:51   #1740
kasieni887
Wtajemniczenie

tez tak mialam . od kiedy scielam i pocieniowalam wlosy zaczely wypadac lamac sie i takie inne historie.. teraz znowu zapuszczam. wg mnie powodem tgego jest to ze dluuugie wlosy (przynajmniej moje) same sie ukladaly byly proste jak z nimi nic nie robilam a jak np warkocz na noc to rano falowane z krotkimi8 wlosami jest problem bo sie beznadziejnie podwijaja itd trzeba caaly czas prostowac krecic... ;/
kasieni887 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości