Panny Młode - Kielce cz. II - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-05, 12:28   #2161
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24
Dot.: Panny Młode - Kielce cz. II

Daysy85 no szkoda, ja też zdałam za drugim, za pierwszym razem tak mi się nogi trzęsły jak nigdy w życiu, że aż chyba z 4 -5 razy mi zgasł, ja zdałam u kobiety jak ją tylko zobaczyłam to sobie powiedziałam o kobieta to juz nie zdałam, a tu o dziwo jakoś poszło. Najgorsze ze te terminy tak odległe i trzeba będzie dodatkowo wziąść lekcje co by doćwiczyć.
Tynciak fajnie, że wszytko się udało. Gratuluję i czekamy na zdjęcia.
nitka_mp ja też na początku miałam tylko na karteczce żółtej w styczniu mnie w pisał w księgę i odrazu ksiądz spiał protokół, czyli wasze dane, np. gdzie był chrzest, czy byliście u bierzmowania, czy chcecie dzieci , czy nie ma przeszkód do zawarcia małżeństwa i takie różne inne pytania. Potem wam da rozpiske co musicie załatwić czyli:
- metryki chrztu obojga (na 3 mce przed ślubem załatwiacie),
- kurs przedmałżeński,
- poradnie rodzinną,
- zapowiedzi u Ciebie i narzeczonego, jeśli narzeczony z innej prarfii to będzie musiał miec zaświadczenie, że już u niego wyszły i nikt nie zgłaszał przeszkód,
- zaświadczenie z USC w 3 egzemplarzach (też na 3 mce przed ślubem),
- dostaniecie kartki do spowiedzi gdzie będzie wam się musiał ksiądz jakiś podpisać, muszą być dwie, w tym jedna w dzień ślubu lub dzień przed ślubem,
- dostaniecie taką modlitwę o dobre małżeństwo i ulotkę jak dobrze przygotować się do spowiedzi,
- dane swiadków też bedziecie musieli dostarczyć,
Wszystkie dokumenty nam kazał dostarczyc na równy mc przed ślubem czyli do 18 września, ale ksiadz Wam wszystko dokładnie wytłumaczy. Ja kurs robiłam w naszej prafii ksiadz na pewno bedzie ogłaszał, ale jak dla mnie męczący bo aż 10 spotkań chyba i co niedziela koszt 50zł od osoby, wiem że dziewczyny tu miały kilkudniowe chyba na Karczówce więc dopytaj się koleżanek bo po co się tyle męczyć, a poradnie miałam zrobioną w parafi TŻ byliśmy tylko na jednym spotkaniu koszt 60zł.
Stary 2008-09-05, 12:28   #2162
Tynciak
Raczkowanie

madzia i inne dziewczyny, naprawdę nie ma się co martwić, takie długie przygotwania i musi wszystko wypalić, na pewno wszystko będzię CUDOWNIE
Stary 2008-09-05, 12:31   #2163
kitek13
Przyczajenie

Tynciak bardzo ładnie wyglądałaś . Mam nadzieję że sukienka wygodna była bo ja będę mieć taką samą. Bukiet super pasował. Ja zastanawiam się nad cantadeskami ale nie wiem czy do tej sukienki będą pasować.
Pozdrawiam
kitek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 12:31   #2164
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

my w krakowie płaciliśmy za wszystkie kursy 110 zł od pary. widze że taniej.
Stary 2008-09-05, 12:33   #2165
Puchatek M.
Rozeznanie

Tynciak pięknie wyglądaliście
Stary 2008-09-05, 12:34   #2166
kitek13
Przyczajenie

madziadominik a gdzie robiliście kurs w Krakowie? bo właśnie jestem na etapie poszukiwania miejsca a lepiej pójść w jakieś sprawdzone i gdzie fajnie prowadzą
kitek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 12:35   #2167
Madzia 23
Przyczajenie

Puchatku nie dał nam przy zdjęciach płyty bo nie miał czasu zgrać zdjęć na płytę:-/
Madzia 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 12:36   #2168
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madzia 23 Pokaż wiadomość
Puchatku nie dał nam przy zdjęciach płyty bo nie miał czasu zgrać zdjęć na płytę:-/

Ciekawe kiedy filmy dostaniemy
Stary 2008-09-05, 12:37   #2169
Tynciak
Raczkowanie

kitek sukienka wygodna tylko trochę za długa, prezentuje się efektownie, elegancko i oryginalnie, wszystkim się podobała
Stary 2008-09-05, 12:41   #2170
Madzia 23
Przyczajenie

a nie dzwoniłaś zapytać? ja nie mam już zdrowia vdo tego faceta nie polecę go nikomu
Stary 2008-09-05, 12:42   #2171
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24

Tynciak pięknie wyglądacie
Stary 2008-09-05, 12:44   #2172
Puchatek M.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madzia 23 Pokaż wiadomość
a nie dzwoniłaś zapytać? ja nie mam już zdrowia vdo tego faceta nie polecę go nikomu
Jak dzwoniłam w niedzielę to powiedział, że on zadzwoni w piątek i umówimy się po odbiór. Ale skoro Tobie powiedział, że dopiero we wtorek to lipa
Stary 2008-09-05, 12:47   #2173
Madzia 23
Przyczajenie

coż świadczy to o Jego profesjonaliźmie i podejściu do klijenta!
Stary 2008-09-05, 12:50   #2174
Tynciak
Raczkowanie

dzięki dziewczyny
życzę wszystkim żeby ten dzień był wyjątkowy, żeby wszystko się udało, żebyście się czuły jak królowe i wiem, że tak będzie
a teraz na zasłużone wakacje! papa
Stary 2008-09-05, 12:54   #2175
marysia_258
Zadomowienie

Tynciak pięknie wyglądaliście i jeszcze raz wszystkiego naj naj naj

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 13:05   #2176
nitka_mp
Przyczajenie

tynciak bardzo ładnie wyglądałaś, super że wszystko się udało. Życze wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia.

Dagunia dziękuje za wyczerpującą odpowiedź.
nitka_mp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 13:08   #2177
nitka_mp
Przyczajenie

Dziewczyny ja zmienie troche temat, bo wyczytałam tu ostatnio o przesądach, ja raczej nie wierze w takie rzeczy ale ... róznie to bywa. Napisałyście że panna młoda powinna mieć pełne buty, a ja zakochałam się butkach które mają wyciętą dziurkę na palcach. Jaki to przesąd??
Stary 2008-09-05, 13:36   #2178
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nitka_mp Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja zmienie troche temat, bo wyczytałam tu ostatnio o przesądach, ja raczej nie wierze w takie rzeczy ale ... róznie to bywa. Napisałyście że panna młoda powinna mieć pełne buty, a ja zakochałam się butkach które mają wyciętą dziurkę na palcach. Jaki to przesąd??
E tam ja nie wierze w wiekszosc tych przesadów. Szczescie zalezy od nas samych a nie od tego czy mamy pełne buty czy z wycieciem. Na swoim ślubie ten podstawowy przesad o czyms niebieskim starym pożyczonym itd zastosuje ale bardziej dla tradycji niz nie kuszenia złego
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 13:37   #2179
malgorzatkka
Raczkowanie

Odkryte palce- szczeście ucieknie. Jak dla mnie to totalny absurd. Miałam buciki z odkrytymi palcami na wysokiej szpilce i jakbym miała jeszcze raz kupować były by dokałdnie takei same. A szcześliwa jesetm i planuje nadal być pomimo odkrytych butów. :P A tak wogóle to jakby się chciał przejmowć wszystkimi przesądami jakei zostały wymyślone w zwiazku ze ślubem chyba by człowiek oszalał... Wiec ja radze sobie głowy takimi bzdurami nie zaprzatać
malgorzatkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 13:41   #2180
Daysy85
Zakorzenienie

Tynciak
Wyglądałaś zjawiskowo pięknie
nitka_mp
Odkryte pięty lub czubki palców w butach wróża nieszczęście
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 13:48   #2181
nitka_mp
Przyczajenie

Dzięki dziewczyny za odpowiedź, nie będę sobie już tym głowy zawracać hehee
Stary 2008-09-05, 14:33   #2182
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

Cytat:
Napisane przez kitek13 Pokaż wiadomość
madziadominik a gdzie robiliście kurs w Krakowie? bo właśnie jestem na etapie poszukiwania miejsca a lepiej pójść w jakieś sprawdzone i gdzie fajnie prowadzą
my chodziliśmy na kurs do kościoła NMP z Laudres na Lea - kościół misjonarzy. bardzo fajny ksiadz prowadził te zajęcia - 4 tygodnie - jedno spotankie w tygodniu po 2h
do poradni nie chodziliśmy bo w tym kościele ogranizują takie warsztaty kominikacji małżeńskiej - zastępują dwie poradnie - jedno masz po warsztatch - rozmowa trwa 10 minut.
prowadzi je bardzo fajne małżeństwo.
także polecam kursy w tym kosciele proponowane i do tego te warsztaty - naprawde można sie dużo nauczyć i zrozumieć
za wszystko tak jak pisałam 110 zł od pary (60 za spotkania z ksiedzem, 50 za warsztaty)
Stary 2008-09-05, 15:13   #2183
DORIS0208
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to DORIS0208

Cytat:
Napisane przez madziadominik Pokaż wiadomość

doriso tak myśle o tym twoim welonie i fryzurze do niego. bo wiesz co nie możesz mieć chyba ekstrawagancji do niego. tylko raczej gładko zaczesane. hmmm jakoś tak mi się ten welon do gladniego uczesania widzi. no ale to moja wizja
no wlasnie Madziu ,ja tez wczoraj o tym pomyslalm i teraz jest problem bo chcialam te loczki,a moze mozna by to jakos pogodzic ,oczywiscie myslalm o fryzurce tak zeby bylo z umiarem??
pojde za Twoim tokiem myslenia i pewnie "cos wymysle"

Daysys-dobrze ze do egzaminu podchodzisz bardzo normalnie ,nie za pierwszym to za drugim razem sie uda ale tak naprawde liczy sie efekt a nie raz za ktorym to wyszlo,u mnie bylo do trzech razy sztuka i zadalam dopiero wtedy gdy przestalo mi zalezec,w aucie ktorym pierwszy raz jechalam (uczylam sie na uno a zdalam w punto).wiec glowka do gory i nastepnym razem powiedz nam wczesniej o Twoim egzaminie to bedziemy trzymac kciuki

odkrtyte buty
ja mowie ze przesady sa po to aby bylo na co wine zrzucic,bo jak tu powiedziec ze to my nawalilismy przeciez to przez...i tu lista jest dluga napewno kazdy ma cos co z niej wybierze..
ja jako alternatywe(zartuje oczywiscie)wybralam roze.
kocham ten kwiat(wogole wszystkie ale czemu mialabym z niej rezygnowac skoro mi pasuje)-znacie ten przesad??a moze takiego nie ma bo roz widze w bukietach bardzo duzo,albo PM tym sie nie przejmuja-jak ja

Tynciak-super ze wszystko sie udalo,teraz jestes juz szczesliwa Zonka!
zdjecia bardzo ladne-sliczna mialas suknie!
jeszcze raz Wszystkiego Najlepszego!
DORIS0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 15:25   #2184
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

Cytat:
Napisane przez DORIS0208 Pokaż wiadomość
no wlasnie Madziu ,ja tez wczoraj o tym pomyslalm i teraz jest problem bo chcialam te loczki,a moze mozna by to jakos pogodzic ,oczywiscie myslalm o fryzurce tak zeby bylo z umiarem??
pojde za Twoim tokiem myslenia i pewnie "cos wymysle"
loczki - można zrobić tak że pokręcić włosy, zrobic przedziałek i je zebrać z tyłu w jakiego takiego delikatnego koka gdzieś u dołu.
nie wiem czemy ale waśnie takie skromne "dolne" uczestanie pasuje mi do takiego welonu.

no może i z tą gładkością przesadziłam bo tak jak pisałam dobrze zebrane loczki tzn włosy pokręcone, też bedą supr wygladały
Stary 2008-09-05, 15:32   #2185
DORIS0208
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to DORIS0208

Kochana -czytasz w moich myslachdziekuje!
ale przedzialek -nieee...no ale sie zobaczy
DORIS0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 17:02   #2186
Kocurski
Raczkowanie

Dziewczynki, ja miałam zdjęcia i film robione u Zdzisława Łukasika. W sobotę było weselicho, a w piątek już wszystko odebrałam. Firma rozlicza się do tygodnia, bo potem mają następne wesela.
Kocurski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 17:15   #2187
Madzia 23
Przyczajenie

bo tak powinni być a nie ponad miesiąc po weselu i jeszcze filmu nie ma!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-05, 17:31   #2188
Daysy85
Zakorzenienie

Hmm dziwnie z tym filmem .. fakt trochę długo to trwa... ale miejmy nadzieję , że efekty będą super pracy tego Pana i że będziecie bardzo zadowoleni z montażu i w ogóle
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 19:02   #2189
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Cytat:
Napisane przez Kocurski Pokaż wiadomość
Dziewczynki, ja miałam zdjęcia i film robione u Zdzisława Łukasika. W sobotę było weselicho, a w piątek już wszystko odebrałam. Firma rozlicza się do tygodnia, bo potem mają następne wesela.
Pewnie, ze solidna firma. Mam nadzieje, ze w przyszlym roku i mnie nie zawiedzie.
Tynciak - sliczne zdjecia mlodej parki.

A Elle powinien ktos - . Co to za nieodpowiedzialne podejscie do klienta? Czy nie wiedza, ze najlepsza i zarazem najgorsza reklama to poczta pantoflowa??

Tak sobie wszystkie radzicie z przygotowaniami, a ja kompletnie nie moge nic zrobic...Ach, co to za przygotowania na odleglosc.

22.08.2009-to był Ten dzień
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 20:46   #2190
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

Cytat:
Napisane przez Kocurski Pokaż wiadomość
Madziadominik, nigdy nie czesałam się u Niny, ale słyszałam od niejednej osoby, że rewelacyjnie upina włosy. Możesz być spokojna. A masz już bukiecik? Bo jak czeszesz się na Bocianku, to jest tam taka super kwiaciarnian w pawilonach, pracuje tam kilka dziewczyn i ponoć robią przepiękne bukiety. Widziałam na różne okazje, naprawdę mają talent. Nie widziałam nigdy wiązanki ślubnej, ale słyszałam, że robią piękne.
bartolina i paula szczęści i pięknej pogody jutro życze. wiele uśmiechów i zachwytów nad wami młodymi. i żeby ten dzień był niezapomniany do końća życia

co do bukietu to raczej w nie będe nic zamawiac. zdecydowłąm się na trzy bardzoooooo długie róże. dwie w bardzo ciemnym kolorze jenda do tego jaśniejsza. obciete wszystko kolce + listki zakupie wstążke koloru moich listków na sukience i po całej długości je tak obwiąże (choć jeszcze nie wiem jak je przyozdobie to na razie koncepcja) - wstążka oczywiscie matriałowa
to taki mój cudowny wymysł. zobaczymy czy i to się uda

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości