|
|
#2161 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode - Kielce cz. II
Daysy85 no szkoda, ja też zdałam za drugim, za pierwszym razem tak mi się nogi trzęsły jak nigdy w życiu, że aż chyba z 4 -5 razy mi zgasł, ja zdałam u kobiety jak ją tylko zobaczyłam to sobie powiedziałam o kobieta to juz nie zdałam, a tu o dziwo jakoś poszło. Najgorsze ze te terminy tak odległe i trzeba będzie dodatkowo wziąść lekcje co by doćwiczyć.
Tynciak fajnie, że wszytko się udało. Gratuluję nitka_mp ja też na początku miałam tylko na karteczce żółtej w styczniu mnie w pisał w księgę i odrazu ksiądz spiał protokół, czyli wasze dane, np. gdzie był chrzest, czy byliście u bierzmowania, czy chcecie dzieci , czy nie ma przeszkód do zawarcia małżeństwa i takie różne inne pytania. Potem wam da rozpiske co musicie załatwić czyli:- metryki chrztu obojga (na 3 mce przed ślubem załatwiacie), - kurs przedmałżeński, - poradnie rodzinną, - zapowiedzi u Ciebie i narzeczonego, jeśli narzeczony z innej prarfii to będzie musiał miec zaświadczenie, że już u niego wyszły i nikt nie zgłaszał przeszkód, - zaświadczenie z USC w 3 egzemplarzach (też na 3 mce przed ślubem), - dostaniecie kartki do spowiedzi gdzie będzie wam się musiał ksiądz jakiś podpisać, muszą być dwie, w tym jedna w dzień ślubu lub dzień przed ślubem, - dostaniecie taką modlitwę o dobre małżeństwo i ulotkę jak dobrze przygotować się do spowiedzi, - dane swiadków też bedziecie musieli dostarczyć, Wszystkie dokumenty nam kazał dostarczyc na równy mc przed ślubem czyli do 18 września, ale ksiadz Wam wszystko dokładnie wytłumaczy. Ja kurs robiłam w naszej prafii ksiadz na pewno bedzie ogłaszał, ale jak dla mnie męczący bo aż 10 spotkań chyba i co niedziela koszt 50zł od osoby, wiem że dziewczyny tu miały kilkudniowe chyba na Karczówce więc dopytaj się koleżanek bo po co się tyle męczyć, a poradnie miałam zrobioną w parafi TŻ byliśmy tylko na jednym spotkaniu koszt 60zł.
|
#2162 |
|
Raczkowanie
|
madzia i inne dziewczyny, naprawdę nie ma się co martwić, takie długie przygotwania i musi wszystko wypalić, na pewno wszystko będzię CUDOWNIE
|
#2163 |
|
Przyczajenie
|
Tynciak bardzo ładnie wyglądałaś
. Mam nadzieję że sukienka wygodna była bo ja będę mieć taką samą. Bukiet super pasował. Ja zastanawiam się nad cantadeskami ale nie wiem czy do tej sukienki będą pasować. Pozdrawiam
|
#2164 |
|
Zadomowienie
|
my w krakowie płaciliśmy za wszystkie kursy 110 zł od pary. widze że taniej.
|
#2165 |
|
Rozeznanie
|
Tynciak pięknie wyglądaliście
|
#2166 |
|
Przyczajenie
|
madziadominik a gdzie robiliście kurs w Krakowie? bo właśnie jestem na etapie poszukiwania miejsca
a lepiej pójść w jakieś sprawdzone i gdzie fajnie prowadzą
|
#2167 |
|
Przyczajenie
|
Puchatku nie dał nam przy zdjęciach płyty bo nie miał czasu zgrać zdjęć na płytę:-/
|
|
|
|
#2168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ciekawe kiedy filmy dostaniemy
|
|
#2169 |
|
Raczkowanie
|
kitek sukienka wygodna tylko trochę za długa, prezentuje się efektownie, elegancko i oryginalnie, wszystkim się podobała
|
#2170 |
|
Przyczajenie
|
a nie dzwoniłaś zapytać? ja nie mam już zdrowia vdo tego faceta nie polecę go nikomu
|
|
|
|
#2171 |
|
Raczkowanie
|
Tynciak pięknie wyglądacie
|
|
#2172 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2173 |
|
Przyczajenie
|
coż świadczy to o Jego profesjonaliźmie i podejściu do klijenta!
|
|
|
|
#2174 |
|
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny
życzę wszystkim żeby ten dzień był wyjątkowy, żeby wszystko się udało, żebyście się czuły jak królowe i wiem, że tak będzie a teraz na zasłużone wakacje! papa
|
#2175 |
|
Zadomowienie
|
Tynciak pięknie wyglądaliście
|
|
#2176 |
|
Przyczajenie
|
tynciak bardzo ładnie wyglądałaś, super że wszystko się udało. Życze wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia.
Dagunia dziękuje za wyczerpującą odpowiedź. |
|
|
|
#2177 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny ja zmienie troche temat, bo wyczytałam tu ostatnio o przesądach, ja raczej nie wierze w takie rzeczy ale ... róznie to bywa. Napisałyście że panna młoda powinna mieć pełne buty, a ja zakochałam się butkach które mają wyciętą dziurkę na palcach. Jaki to przesąd??
|
|
|
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2179 |
|
Raczkowanie
|
Odkryte palce- szczeście ucieknie. Jak dla mnie to totalny absurd. Miałam buciki z odkrytymi palcami na wysokiej szpilce i jakbym miała jeszcze raz kupować były by dokałdnie takei same. A szcześliwa jesetm i planuje nadal być pomimo odkrytych butów. :P A tak wogóle to jakby się chciał przejmowć wszystkimi przesądami jakei zostały wymyślone w zwiazku ze ślubem chyba by człowiek oszalał... Wiec ja radze sobie głowy takimi bzdurami nie zaprzatać
![]() ![]()
|
|
|
|
#2181 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedź, nie będę sobie już tym głowy zawracać hehee
|
|
|
|
#2182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() do poradni nie chodziliśmy bo w tym kościele ogranizują takie warsztaty kominikacji małżeńskiej - zastępują dwie poradnie - jedno masz po warsztatch - rozmowa trwa 10 minut. prowadzi je bardzo fajne małżeństwo. także polecam kursy w tym kosciele proponowane i do tego te warsztaty - naprawde można sie dużo nauczyć i zrozumieć za wszystko tak jak pisałam 110 zł od pary (60 za spotkania z ksiedzem, 50 za warsztaty)
|
|
#2183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pojde za Twoim tokiem myslenia i pewnie "cos wymysle" ![]() Daysys-dobrze ze do egzaminu podchodzisz bardzo normalnie ,nie za pierwszym to za drugim razem sie uda ale tak naprawde liczy sie efekt a nie raz za ktorym to wyszlo,u mnie bylo do trzech razy sztuka i zadalam dopiero wtedy gdy przestalo mi zalezec,w aucie ktorym pierwszy raz jechalam (uczylam sie na uno a zdalam w punto).wiec glowka do gory i nastepnym razem powiedz nam wczesniej o Twoim egzaminie to bedziemy trzymac kciuki![]() odkrtyte buty ![]() ja mowie ze przesady sa po to aby bylo na co wine zrzucic,bo jak tu powiedziec ze to my nawalilismy przeciez to przez...i tu lista jest dluga napewno kazdy ma cos co z niej wybierze.. ![]() ja jako alternatywe(zartuje oczywiscie)wybralam roze. kocham ten kwiat(wogole wszystkie ale czemu mialabym z niej rezygnowac skoro mi pasuje)-znacie ten przesad??a moze takiego nie ma bo roz widze w bukietach bardzo duzo,albo PM tym sie nie przejmuja-jak ja ![]() Tynciak-super ze wszystko sie udalo,teraz jestes juz szczesliwa Zonka! zdjecia bardzo ladne-sliczna mialas suknie! jeszcze raz Wszystkiego Najlepszego! |
|
|
|
|
#2184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem czemy ale waśnie takie skromne "dolne" uczestanie pasuje mi do takiego welonu. no może i z tą gładkością przesadziłam bo tak jak pisałam dobrze zebrane loczki tzn włosy pokręcone, też bedą supr wygladały
|
|
#2185 |
|
Rozeznanie
|
Kochana -czytasz w moich myslach
ale przedzialek -nieee...no ale sie zobaczy
|
|
|
|
#2186 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki, ja miałam zdjęcia i film robione u Zdzisława Łukasika. W sobotę było weselicho, a w piątek już wszystko odebrałam. Firma rozlicza się do tygodnia, bo potem mają następne wesela.
|
|
|
|
#2187 |
|
Przyczajenie
|
bo tak powinni być a nie ponad miesiąc po weselu i jeszcze filmu nie ma!
|
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm dziwnie z tym filmem .. fakt trochę długo to trwa... ale miejmy nadzieję , że efekty będą super pracy tego Pana
i że będziecie bardzo zadowoleni z montażu i w ogóle
|
|
|
|
#2189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Tynciak - sliczne zdjecia mlodej parki. A Elle powinien ktos - Tak sobie wszystkie radzicie z przygotowaniami, a ja kompletnie nie moge nic zrobic...Ach, co to za przygotowania na odleglosc .
|
|
#2190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do bukietu to raczej w nie będe nic zamawiac. zdecydowłąm się na trzy bardzoooooo długie róże. dwie w bardzo ciemnym kolorze jenda do tego jaśniejsza. obciete wszystko kolce + listki zakupie wstążke koloru moich listków na sukience i po całej długości je tak obwiąże (choć jeszcze nie wiem jak je przyozdobie to na razie koncepcja) - wstążka oczywiscie matriałowato taki mój cudowny wymysł. zobaczymy czy i to się uda
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.

w styczniu mnie w pisał w księgę i odrazu ksiądz spiał protokół, czyli wasze dane, np. gdzie był chrzest, czy byliście u bierzmowania, czy chcecie dzieci , czy nie ma przeszkód do zawarcia małżeństwa i takie różne inne pytania. Potem wam da rozpiske co musicie załatwić czyli:

. Mam nadzieję że sukienka wygodna była